Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TasiA
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
igen az a távolság, amit írtál.
A gyári felni közepe 49 mm-el van kintebb a közélpvonaltól. A másik csak ET20- ami miatt 29 mm-el kintebb kerül a futófelület középvonala. Ehhez még hozzáadod hogy szélesebb felnit akarsz, még plussz, na meg így jobban terheli a kerékcsapágyakat. Talán úgy a legegyszerűbb elképzelned, mint ha a gyári felni és a féktárcsa közé, tennél egy 29mm-es nyomtávszélesítőt.
-
zolikaDB
veterán
-
zolikaDB
veterán
-
fero02
nagyúr
-
zolikaDB
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
ATS Cup-ot láttál már Astra alatt?
Mármint olyan, mint az enyém, G sedan. Én vasárnap láttam egy találkozóan egy F-es alatt, aranyszínűben, de a kocsin k.rva peres gumi volt, és porba volt ültetve. Ott jól mutatott.
(ill. mi van akkor, ha ez ET20? Lehet tenni vmit vele?) -
Kicseréltem a szelepfedél tömítést, de úgy látom az olaj teknőnél is szivárog. Ezt mennyire szívás kicserélni? Ugyanúgy, mint a szelepfedélnél néhány csavar és már tudom is cserélni vagy ez már szívásabb? A következő olajcserénél megejteném ezt is, ha nem bonyolult. Akna van.

mod: Ja, továbbra is F Astra '94 1.4 60LE
-
TasiA
senior tag
Engem nem kell győzködni komika!
Azt állítod nem lehet használni, csak nézegetni az autót,illetve bele fog érni mindenbe, mindezt úgy, hogy tisztában sem vagy az Astrára való gumiméretekkel, nem túl hiteles vélemény.
Én a tapasztalataimat írtam le és egyben azt is, hogy vannak hátrányai a peres guminak. Nem szépítek , nekem sokba szokott lenni a pávázás, mert bizony kell költeni rá, ezeken a jó minőségű utakon.Senki nem mondta hogy nem így van! Nekem az tetszik, de szerintem másoknak is, ahogy olvasgatom a véleményeket, csak nem mindenki mond le a szépség javára a praktikumról.
Viszont az, hogy te lesarkítod olyan szintre, aminek nincs valóság alapja, az tapasztalatlanságra utal. Szóval úgy jön le a dolog, hogy fingod sincs róla, csak beszélsz hülyeségeket, aztán, ha másképp gondolom/juk, vagy megcáfoljuk már durcázol, mint a dedóban. Ez itt nem a csakazértis nekem van igazam fórumozók gyűjtőhelye, hanem az Opelt szerető embereké.
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
nálam is úgy működik, hogy valamelyik kerék kipörög, akkor elveszi a gyújtást vagy eltolja az előgyújtást és akkor megtapad a kerék, szóval szaggatottan pörög.
azt el nem tudom képzelni, hogy száraz úton, jó kuplung és váltókezelés mellett még 3-ban is forogjon... max. akkor, ha váltás közben nem hagyom leesni a fordulatszámot és túlpörög a motor, majd hirtelen durván lépek le a kuplungról. vagy még akkor se. Egy nyikkanást talán ki lehetne facsarni belőle, de minek.
Nem is szeretek túl meredeken indulni, se a kuplung, se a váltó nem bírja. egyébként is a váltó a legrosszabb eleme a kocsinak, nem lehet vele gyorsan váltani. Más kérdés, hogy minek, 3-ban 30-180 között használható az autó

-
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Attól függ, hogy mit értesz megfogás alatt. Álló helyzetből telitalpas indulás esetén sehogy, az esp belebabrál a gyújtásba, hogy ne pörögjenek ki a kerekek. De egyébként menet közben nem tekeri meg a gumikat, annyi erő nincs benne.
Gondolom, ez gumifüggő is, én igyekszem minőségi, nem kommersz, nem utcai gumit rátenni.
Különben hiába raksz rá szélesebb kereket, nem fog jobban tapadni

-
válasz
bambano
üzenetére
Menetkomfort szempontjából a 16-os nekem még jó volt a gyári rugókkal. Az Eibach rugókkal is a 16-os még az elviselhető, de már nem a kimondottan kényelmes kategória.
A GTS lengéscsillapítói megegyeznek a standard verzióéval, viszont a rugód rövidebb, keményebb. Szerintem közelebb van az enyémhez, mint az alaphoz.Fogalmam sincs, hogyan fogja meg a 215-ös gumi az a brutális motort. Múltkor már majdnem 245/40 -es (BMW és Audi standard) gumit vettem az enyémre, hogy ne akarja állandóan tekerni a kereket, ha odalépek neki (bár ez manapság már nem jellemző). Viszont a tied sportgép, ezért kicsit alul méretezettnek érzem.
-
válasz
Jim Tonic
üzenetére
csak ballonosabb gumit egyszerűbb venni, mint önerőből útviszonyokon javítani

nekem 215/50r17 van nyáron a kocsin, télen meg 215/55r16, ezekkel a méretekkel vettem. menetkomfort szempontjából már ezek sem jó méretek, főleg, hogy ha igazak a hírek, az enyém alatt keményebb felfüggesztés is van.
-
akos86
aktív tag
válasz
akos86
üzenetére
Megnéztük az F astrát kicseréltük a motorvezérlő hőfok jeladót (2500 Ft) de nem lett jobb a helyzet ugyanúgy nehezen indul reggelente. Az autóban 47-es hibakód van úgy gondolom hogy az egr szelephez vezetnek a dolgok. Kérdésem lenne hogy ez okozhatja e a nehézkes indulást?
-
válasz
bambano
üzenetére
Gyári gumiméretünk a 225/45 R18 és a 235/35 R19. Amúgy műr az enyém is büntet minden úthibáért, de a gyári felnit görgőztetni soha nem kellett. Pedig csúnya dolgokat is bekaptam vele.
Szerintem a hiba nem a kis oldalprofillal van, hanem az útviszonyokkal. Ha jó minőségű az út, csak előnye van. -
-
-
TasiA
senior tag
ezt kár volt, mert így még rosszabb, mint amit eddig írtál
G Astra gyári mérete 185/65R15 =195/60R15 ami 17-esben 205/45 R17 ami még csak nem is "nagyon" peres és pont ugyan akkora mint a gyári méret! Miért is érne bele akár hová?
16-osban meg 205/50 es kellene, hát az sem valami ballonos.Amúgy 5 éve autózok 205/40-el nyaranta és nem hétvégi sofőr vagyok. Olyan jó 120 ezret raktam eddig a masinába. Akár, hogy forgatod a szót, gratulálhatsz, mert nem csak néztem az autót, hanem vezettem. Az tény, hogy szinte minden nyáron kellett görgőztetni vinni, de ez vele jár. Mondjuk én széles felnin feszített gumival járkáltam és nem lassan. Ha ő 205/45 -öt vesz és tud rá vigyázni , pont semmi baja nem lesz annak a futóműnek. Én 250 ezernél cseréltettem ki az alsó lengőkar+ hátsó szilenteket, de az még a gyári 17 éves volt.
-
Imy
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Szépnek szép a nagy felni, de nem lehet megérteni, hogy max 16 az astrára, nagyobbat nem lehet, mert nagyon peres gumi kell, és ha nem olyat veszel ami elfér a kerékjárati ívben, akkor majd mindenbe beleér? Vegyél szépet, de a kocsit csak nézd, ne használd, gratulálok!
-
Szépérzéked nincs valami sok. Oké, hogy praktikus, de nézd meg a kársztájlingon az autóm 16-os téli, ill. 18-as nyári gumikkal. Mindegyik gyári.
Most vettem 4db hároméves, 18"-os Continental gumit 60-70%-os állapotban 20e forintért. Új ára 70e/db. Hadd ne mondjam, 280e-ből hány ilyen szett jön ki. Csak fel kell találni magad. -
-
TasiA
senior tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Nekem az ilyesmiről vagy a románok csiribiri Dacia-ja jut eszembe, vagy a vidéki digók csóró Ladája, 1-es Gófja és a hasonló kategóriák. Van a másik kategória, ami mostanában a "tuning" autókon szokás, hogy minél hülyébb színekben pompázik a felni. Mondjuk az sem tetszik, de ott legalább nem a csóró igénytelenség miatt olyan, amilyen, csak éppen ez a menő, meg a divat.
Véleményem szerint nagyon szarul nézne ki, de remélem nem sértelek meg, nem az a célom.
-
zolikaDB
veterán
-
válasz
sziada5925
üzenetére
szerintem ezüstben jó.
-
zolikaDB
veterán
Azon gondolkodok itt csendben, h kell is nekem alufelni... Veszek 6000Ft-ért gyári acélfelnit, lefújatom fehérre (mert az jobb, mint a fekete és tetszik), és veszek rá normális gumit 195/60 R15-ben.
-
lujó55
addikt
Dunlop SP Sport1 195/60R15 88H
szakad az eső
-
zolikaDB
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
Kilométer-mizéria: ismerős vett egy 1.2-es Fabiát, csitti-fitti állapotban! 80e km, jól megy, szép stb. És abban 80e van, punktum!!! Jóvan, gondoltam magamban, ekkora motorral, kis városi kocsi, nem kizárt, de ki tudja. Vmelyik nap nézegetem, mondom neki, h de f.sza váltógombod van. Jaaa, hát a régi olyan szinten rongyos volt, h ki kellett cserélni...
Tanulóautómban 170e km-nél semmi baja nem volt a váltószoknyának/gombnak (SX4).
Imy: nem tudom, milyen rendszerű, de vásárlás után amikor beültem, és csend volt, hallottam, h valami zümmög, youtube oldalamon van róla videó is (ugyanez a nevem), és ott meghallgatható. Szerelőm meg mondta, h ez típushiba (2004 novemberi Classic), vagy veszek bontóban 15k körül egy komplett egységet, vagy kiiktatja. Utóbbi lett, jogsi nélkül nem igazán voltam akkoriban mobilis, annyira meg nem értettem a dologhoz, h megvegyem.
Calogero: már kérdeztem tőle, h megvan-e még, meg is volt, valami 70k-ért akarta adni, de átgondoltam, és nem akarom ültetni a kocsit, ill. kva drága a 17-es gumi.
Ezt néztem ki, 16"-os és emberi árban fel lehet gumizni:
-
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ha a km óra elcsalt, annak oka van. Nem kell kipróbálni.
Amúgy ha ennyire nem értesz hozzá(, ami nyilvánvaló), kérdezel, mi segítünk, akkor miért akarsz a végén Te meggyőzni minket? Smani teljesen jól látja a dolgokat, Te meg ellenkezel. Vicces. -
lujó55
addikt
na kérem, a lamella tengelye (persze, hogy üvegszálas műanyag) megadta magát. Látszik a törésen, hogy kifáradt, mert van a kagylóhéj-szerű felületi töret és utána a statikus törés a repedés hatására. Szóval kiszedtem, nem volt könnyű. 5.5-ös csavarok tartották a cuccot belül!!! A kezem alig fért hozzá. Rohadjanak meg! Később néztem, lehet hogy a motortér felöl kellett volan közelítenem, mert a szélvédő alatti műanyag terelő alatt van egy perforált szellőző, talán onnan könnyebb lett volna

A motor (Delphi 30.93656.02) itt van előttem az asztalon. Jó lenne érteni hozzá, mert semmi leírást nem láttam a neten ezzel kapcsolatban. Konkrétan az érdekel, hogy ez a motor külső poziciós jel alapján kapcsol le, vagy egyszerűen nyomatékhatárolós? Ha ez utóbbi, akkor érthető: ráterhel a tengelyre és amikor annak blokkolódik a forgása, akkor a motor letilt. Szar egy konstrukció.
Vajon most jó a motor, vagy kipurcant az elektronikája?
A másik meg az, hogy most csinálok egy ugyanilyen lamellát lemezből, de hogy rakom vissza. Mivel darabokban találtam, könnyen kiszedtem a ventilátorházból, de egyben ez bajosan rakható be ugyanott
-
Calogero
addikt
zolikaDB: Vettél már felnit?
-
Smani
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Azt hogy az én kormányom 344k km-el pont ugyan így ki van lyukadva.
Nézd meg a váltószoknyát amit linkeltél abban az autóban. 2x annyi km van benne minimum. -
Spancer RE
aktív tag
Még el se mentem megnézni, ki beszélt megvételről?
Jim Tonic
Tele csalással? Láttad az autót, esetleg kipróbáltad?Smani
A kormány kopottsága továbbra sem utal 100%-ban az autó teljes állapotára és mint írtam, láttam rosszabbat.
Pl ezekre mit mondanál? 1, 2
megjárták a Föld-Hold távolságot 2x?Nyugi srácok, nem kell mindent véresen komolyan venni.

-
Imy
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Keresed meg DarthVödört [link] az opelfórumon!
-
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ennyire nem lehetsz balfék, már ne haragudj. Ez egy szétb.szott jármű, tele csalással. Te leszel a lúzer, ha megveszed.
-
lujó55
addikt
sziasztok, akinek Astrája van esetleg tudna nekem segíteni jótanáccsal.
Wagen: G Astra 1.4
A külső-belső levegő kapcsolója egy kis motort kapcsol ami egy tengelyt forgat. Erre a tengelyre van fröccsöntve egy pillangószelep. A motor hol lefelé, hol felfelé hajtja és ütközéskor kapcsolja le az elektronikát. Probléma: tengely a fröccsöntésnél eltört, a kis motor folyamatosan hajt amint ráadom a gyújtást. Olyan hangja van, mintha egy darázs zümmögne a kosiban. Nem is ez a legnagyobb gondom, hanem hogy a motor folyamatosan megy, de nem bírom lehúzni a sarut a kábelvégről, hogy abbahagyja. Ideiglenesen ez lenne a megoldás, a végleges pedig az, hogy szédszedem a befúvót és megjavítom/kicserélem a törött lamellát.
Kiszereltem kesztyűtartót, hogy kell szétszedni a kritikus részt? úgy látom 5-ös csavarok tartják a befúvót a tölcséren körben a peremen, de a legszarabb helyen van, mert rohadt közel van a légzsák. valaki szerelt már ilyet? még a szerszámmal sem férek hozzá, valami spéci csőkulcs kéne
-
TasiA
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
mondjuk lehet, de ha van pl 20-30 autója és abból csak 5-6 nak végét járja a műszaki, már elég nagy beruházás, főleg, ha mondjuk hónapokig nem kel el az autó
-
sziada5925
aktív tag
Lehet, hogy igazad van, én akkor is azt mondom, hogy ha megcsináltatná frissen a műszakit, amit ugye optimális esetben még 20000Ft körül van, akkor nagyobb eséllyel tudná eladni, akár magasabb áron is hirdetve. Gondolom nem menne át csont nélkül a vizsgán, ezért nem foglalkozik vele.
-
TasiA
senior tag
válasz
sziada5925
üzenetére
Attól, hogy nincs rajta műszaki, meg lehet nézni. Egyszerűen, ha meg akarod venni az aurót, kéred, hogy csináljon rá műszakit. Ennyi! A kereskedők az autók 99%-át bizományban árulják. Nem fog rákölteni 1 forintot sem addig, amíg nem jön a vevő. Te sem fizetnél műszakit más autójára. Ha meg nem kereskedő, akkor meg gondolom várja a vevőt, majd akkor kifizeti a műszakit. (gondolom én)
-
-
-
válasz
Spancer RE
üzenetére
a g astrákban két kilométeróra van, elvileg előfordulhat, hogy a másodikat elfelejtik visszatekerni. ha a középkonzolon a kijelző melletti két gombot egyszerre megnyomod és nyomva tartod pár másodpercig, akkor először csinál egy kijelzőtesztet, utána kiírja a kilométert.
-
proper
őstag
az én autómban 400 van 356-al vettem nem volt csunya a kormány, csak egy helyen fogom 9 oránál és szarrá kopott 40k alatt

és hibátlan az automata váltom és a motorom is, használat függő ki hogy nyirja ki és mennyit törödik az autóvalmindenki csak álmodozik a kevés km-ről de minden kereskedőnél vissza vannnak tekerve az órák
ha jó autót akartok akkor ki kell menni németbe és ott vadászni valami szépet és jót -
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Szerintem butaság műszaki nélkül használt autót venni. Nem a műszaki áráról van szó, hanem arról, hogy miért árulja lejártam. Talán túl költséges lenne felkészíteni rá? Friss műszakival hamarabb elvinnék. Ha megveszel egy használt autót, akkor úgy is kell rá költeni kisebb-nagyobb apróságokra (vagy éppen nem apróságokra), ne a műszakiztatással kelljen már foglalkozni.
-
Smani
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Szerinted a kormány csere megoldja azt hogy a motor/váltó kivan?

-
Calogero
addikt
válasz
Spancer RE
üzenetére
"Lejárt magyar okmányokkal"
Gondolom lejárt a zöldkártya, és nincs rajta műszaki. Ha meg is veszed akkor csak trélen vagy útvonal engedéllyel viheted haza.
-
Smani
senior tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Ugye te sem hiszed el a km-óra állást? Ebbe MINIMUM 300.000km van! Nézd meg a kormányt hogy néz ki!
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
adorjant
üzenetére
Sajnos a twinportos autók nem férnek bele a keretbe :\
Viszont...
Ráakadtam erre: [link]Kértem ímélben képeket a kereskedőtől, korrektül el is küldte amiket kértem:
Kép 1, Kép 2, Kép 3, Kép 4, Kép 5, Kép 6Még a "Lejárt magyar okmányokkal" dologról nem tudok semmit, erről is írtam egy mailt, mert lányos zavaromban az elsőből kihagytam, erre még nem válaszolt a csóka.
Ezen kívül elég jó vételnek tűnik a szekér. -
Smani
senior tag
Klíma hiba kipipálva. Kompresszorban el volt szakadva a tekercs+eresztette a gázt.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Spancer RE
üzenetére
Szerintem számottevő különbség nincs a két motor között. 1.4-ből sokkal nagyobb a választék, itt az Aprón is hirdetnek többet is, tulajdonostól.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vajon most jó a motor, vagy kipurcant az elektronikája?