Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
ismertek olyan szerelőt, aki (kelet) Pest megyében egy H GTC-ben tudna motort cserélni?

Üdv,
Attila -
KrAt
veterán
Sziasztok,
van valakinek konkrét kontaktja H Astra CIM modul forrasztáshoz?

Köszi,
Attila -
KrAt
veterán
Sziasztok,
2 hónapja már a Hondások táborát erősítem, de a múlt héten elvitték az Astrát is, így búcsúzom a tábortól (amit sose hittem volna..), utolsó kérésem lenne, hogy kapjatok ki az összefoglalóból

-
KrAt
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem, az X16XEL is hengerenkénti befecsi.
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
klímakompresszor felújítás / csere témakörben kinek mi a tapasztalata? Érdemes venni 80k körül egy újat, vagy inkább a régit felújíttatni (mennyiért?)

-
KrAt
veterán
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
adott a következő kérdés:
X16XEL, G Astra, melegen azt csinálja mostanában, hogy torpan 1-1et. Eleinte kicsit, ma meg egymás után, a végcél felé érkezve egyre többet. Olyan, mintha 1 ütem kimaradna.
Hétvégén cseréltem lambdaszondát, azt hittem, az okozza (megnőtt a fogyi egy kicsit), de utána is fenn maradt. Eddig nem volt vészes, utanként 1 alkalommal max, de most ahogy beértem a melóhelyre, előtte 1-2 km-rel már egész nagyokat rántott, és kivillant egy pillanatra a csekkendzsin is, majd el is aludt.
LPG-s a kocsi, megnézem majd ha nem múlik benzinnel is, de nem tudom, mennyire okozhatja ez.
Gyújtás cserélve volt 1,5 éve, megvan még a másik is, lehet azzal is megnézem. Főtengely vagy veztengely jeladó csinálhat ilyet?
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
Astra G, hátsó dobfék. Szerintem lassan időszerű a csere, néztem Zimmermann betétet és dobot. Azonban kolléga mondja, hogy cserélné a munkahengert is, ha már szétszedem, meg a betét visszahúzó rugókat, kézifékkötelet, stbstb..
Kérdés, tényleg foglalkozzak vele, vagy csak betét és dobcsere, és kész?
-
KrAt
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nos, akkor egybe válaszolok mindenkinek

A dísztárcsán természetesen van kivezetés, de mivel rövid szelepek vannak a felniben, "nem látszik ki" rendesen.
A csövet nyilván nem hagyhatom folyamatosan rajta, így csak fújáskor raknám rá.
A tárcsát azért nem akarom fújáskor / ellenőrzéskor levenni, mert fel van gyorskötegelőzve (tudom, cigány, de nem érdekel)

-
KrAt
veterán
Sziasztok,
feltettem a dísztárcsákat, és szembesültem, hogy a szelepek nem érnek ki

Ennek a javítására ilyen: [link] cucc kell nekem?

-
KrAt
veterán
Sziasztok,
ha gyári kinézetű utángyártott dísztárcsát akarok venni, van vmi bevált hely?

-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Egyes hengernél van elég magas olajzaba, ott látszik.
-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez teljesen röhejes, de ugyanígy vagyok az X16XEL-lel..
Ráköltöttem a fél világ pénzét, és ugyanúgy zabálja az olajat.. 
Mondjuk nekem gyűrűzték is, erősebb meg finomabb is lett, de ugyanúgy zabálja az olajat, egy gramm füst nélkül... Remélem, csak a gyűrűknél nem kopott be, de bő 5k km alatt azért illett volna..
-
KrAt
veterán
Itt tartunk: Drive link
Ami nyugtat, hogy a hengerfalak szépek, nem vállas, csapágyak is szépek.
Ami "mókás", hogy a dugattyúk hogy le vannak kormolva.. A sok olaj.. Az 1-es hengerbe annyi olaj jutott, hogy le se tudott kokszosodni
Remélem, a katalizátor nem ennyire gáz.. :/ -
KrAt
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Pont ezt éreztem én is, csak nem tudtam így megfogalmazni

-
KrAt
veterán
Nos, az Astra elment szelepszár-szimmering cserével indokolt hengerfej-felújításra, meg minden járulékos cserére.
Most reggel kommunikáltunk, hogy szétkapták, belenéztek, és nagyon nem ártana meggyűrűzni se, meg csapágyak odalent.A vassal akkora baj nincsen, csak az olaj meg a koksz megtette a hatását. Volt olyan szelep, aminek az alján is olaj volt, fényes, tehát az a szétszerelésig folyt le..

280k km, X16XEL, ez ilyen móka..
Igazából nem sajnálom, mert jó lesz, szinte új, még bejáratós. 
-
KrAt
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Szelvedo diszcsik, cromax.hu, 6e korul van, 5p cserelni.
-
KrAt
veterán
Annyi a különbség, hogy a kisblokknak más a motortartója, mint a nagyblokknak, az motorral együtt csere, de a kasztnin a felfogatás ugyanaz.
GSi ülések 1:1ben kompatibilisek, műszerfalnál kell a csatit cserélni, meg középen a visszajelző-pikogrammok nincsenek a sima verzióban. -
KrAt
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Azok a kamerák BKK-s kamerák, nem kell félni, KKEP nincs ott.
-
KrAt
veterán
No, kaptam is időpontot, HF komplett felújítás..
Remélem, az megoldja, és ha lenn van a fej, akkor más csontváz nem hullik ki..Meglett az időpont, megint arra mentem, ahol múltkor füstölt, most bezzeg semmi.. Arra tippelek, hogy mióta a motort megvettem 1 hónapja, azóta "hanyagolva" érzi magát az Astra, most felhívta magára a figyelmet...

-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez a recsegés olyan dolog, hogy a G Astrát egyszer sem reccsentettem meg, pedig az is tudna..
Valahogy a lassúsággal minden megoldódik, kuplung, majd szépen lassan tolom be rükibe, érzéssel, és egy halk klattyanással tudomásul veszi, hogy akkor most vissza 
-
KrAt
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hát, Bp-i boltban vettem aranyáron (kínaihoz képest legalább 10x-es áron) 2 LED-et, első beltér-világításnak, hogy ne sz.pjak a kínaival, hogy megdöglik..
Mindkettő 1 év alatt, pár hónap különbséggel megdöglött, szóval.. :/
-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Pár hónapja látom, eleinte kisebbet, akkor még az 5W40-es olajra fogtam, de visszatértem 10W40-re, és már azzal is.. De először láttam ekkorát.. Majd még megnézem, hogy fordulok azon a leejtőn párat, hogy melegedjen a motor rendesen, és akkor mit mutat..

legelek: az lesz a vége, de ha olaj kerül a kipufogó-rendszerbe, egy X16XEL-nél, hosszabb motorfék után, az szinte egyenlő a szelepszár-szimmeringgel..

-
KrAt
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Azt el is tudom fogadni, és nem is zavarna, mióta nálam van, töltök utána, de hogy olyan kék füstöt hagytam magam mögött, hogy egy vietnami falu teljes lakossága elrejtőzködhet benne, azt már nem...
-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem tudom pontosan, mert a szelepfedél-tömítés is meghót' megint, de olyan 0,5l / 1000km...
Víz nem fogy, benzin (pontosabban gáz) fogyasztás ideális (alatt tán egy picivel), pöccre indul, erős.
-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Indításkor semmi, és melegen sem jön semmi a kipuffból...
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
engem is úgy néz ki, utolért az Ecotec 1.6 16V hengerfej felújításos móka.. Tegnap nemtúl meleg motorral legurultam a Hegyalja úton, motorfék + 3-as kombó, majd a végén gázra lépve le"kék"eztem mindenkit magam mögött..

Valakinek volt már ilyesmiben része (talán seth-re emlékszem az XEV-vel), hogy ez miben fáj? Illetve ilyenkor érdemes gyűrűket, főtengely-csapágyat meg ilyeneket cserélni?
-
KrAt
veterán
Ha már tetőkárpit, Pest és környékén nem tud valaki jól dolgozó embert?

Ugyanez a téma, a kemény rész marad, a puha rész leesett

-
KrAt
veterán
Sziasztok,
Astra G krómos első hűtő díszrácsot nem láttatok valahol eladót?

Attila
-
KrAt
veterán
Tegnap este hazamegyek, leállítom a gépet, hogy kinyissam a kaput, majd onnantól többet nem indult vissza..

Se gázon, se benzinen. Cseréltem reggel gyújtássort, gyertyákat, meg AC relét, egyik sem oldotta meg a problémát. Mostanság viszi majd el a tréler, megy LPG Dokiékhoz, ők (és végülis már én is) valami jeladóra (vezérműtengely, főtengely, felső holtpont, stbstb) tippelnek, azért nincs meg az isteni szikra..
-
KrAt
veterán
Mult heten finoman elkezdett rangatni az Astra, mondom ennek fele se repa, elotte mar a hosszu uton volt check engine pilacs, kb. 60e km-rel ezelott volt tisztitva. 10p alatt kiszedem, leszedem a koksz reteget, erre akad a tengely, nem zar vissza.. Ok, akkor bardi, vegyunk egyet, megerdemli.. Haveromat hiv, kinn van AMTS-en. Akkor sajat autoval kell mennem.. Egr vissza, de mivel nem zar, nem volt alapjaratom. Jo moka volt elmenni a boltig, ott legomboltak rolam nemi penzt, a parkoloban 5p alatt kicsereltem, orombodotta.
-
KrAt
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
C20NE-n minek akarsz szelephézagot állítatni?
(hidrotőkés) -
KrAt
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ha a venti nincs bekapcsolva, akkor nem lesz bejövő légáramlat (csak a torlónyomás miatt, ami minimális), így meleg sem. Kapcsolj ventit, de klímát ne, és akkor megoldódik a probléma

-
KrAt
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az én gépem is lassan kritikán aluli, azon gondolkozom, holnap keresek vhol Pesten egy mosót, reggel lemosom, remélem míg beérek, addig kibírja, a mélygarázsban ahol parkolok meg majd megszárad..

-
KrAt
veterán
Tegnap visszakaptam az Astrát, volt egy közepes javítgatás rajta:
- komplett vezérlés csere vízpumpával
- kuplung csere (hidraulikus kinyomócsapággyal, folyadékkal ofkorsz)
- váltóolaj csere
- első-hátsó szimmering csere
- olajteknő tömítés csere
- szelepfedél tömítés csere
- hosszbordásszíj + feszítő csere
- termosztát csere
- futóműbeállítás
- olajcsereMindenből a legjobbat kapta meg, remélem, meghálálja
Most olyan selymesen jár a motor, hogy boldogság van
Kuplungpedál is kislábujjal nyomható, teljesenjó. -
KrAt
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A B Vectra lámpáját szerintem ne keverjük ide, és igen, elképzelhető, hogy a kézikönyvet félrefordították..

Ha lesz pár percem, levideózom, hogy annak az állításával lehet állítani a lámpát.
-
KrAt
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hát, az nagyon nagyon fura lenne, mert a magasságállító motor az általam elmített imbusz csavart állítja.. Ezer éve azzal állítom saját és apám autóján is a magasságot..

szerk: és ha belegondolsz, logikus is, hogy a lámpatest oldalán tudod állítani az oldalságot

-
KrAt
veterán
Tegnap kötöttem Alllianz biztosításom mellé Bázis Casco-t, Assistance 24 és Kiegészítő Törés Casco-t. Remélem, sose lesz rá szükségem, külön Casco-t nem akartam, de így, hogy biztosítás mellé lehetett kötni, így megérte nekem azt az évi 15-20k felárat, de adja Isten, sose legyen szükségem rá..

-
KrAt
veterán
2. szerelmem

-
KrAt
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Én rendszeresen 2-3 kattanásik töltök (utálok tankolni...), és soha nem éreztem benzinszagot..

-
KrAt
veterán
Tegnap visszakaptam a gépsárkányt, kapott LPGdokinál egy Agis rendszert, Barracuda injektorok, 48 literes tartály, örülünk, mint majom a farkának, eljött az ócsó' autózás ideje

Viszont a jobb hátsó hossztartón észrevettek némi anyagszilárdság-hibát, azt ma kezdi orvosolni a kasztnisom, aztán kap még egy vonóhorgot, folyadékcserét, műszakit, és mindenki heppi

-
KrAt
veterán
válasz
kmarci25
üzenetére
Ez egy jó kérdés, én anno voltam olyan hülye, hogy vízzel kimostam a benzintankot. (öregautó, felújításon esett át, és a tank belülről megrohadt egy picit..) Soha többet ilyen elmeroggyant ötletet..
Akkor is mentem vele annyit, hogy már fájt, mire végre leállás és rángatás nélkül tudtam használni az autót.. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen házat vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)