Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
I_Am
veterán
válasz
AMD Power #4497 üzenetére
1 év alatt az összes használtautós kocsit kikérdezted már tőlünk.
Mikor lesz autód végre?
szerk: és úgy kérdezed, mintha a francia dieselekről lenne bármilyen tapasztalatod. Azok is szarok ez is az.
Első autónak kicsit jobb állapotút vegyél, mert ha elköltöd az összes pénzed ilyenekre, aztán költeni kell majd rá, mert költeni kell, akkor nem tudsz és áll majd az udvaron és eszi a kosz.
-
-
TasiA
senior tag
Ha valaki tuningolni szeretné az 1.6-osát C16NZ-sek figyelmébe erősen ajánlott!
-
AMD Power
titán
-
TasiA
senior tag
Üdv!
Szeretném kérdezni, hogy esetleg volt-e olyan jelenség csere előtt, hogy alapjáraton rángatás, illetve váltások között rántás, vagy csak gázelvétel-gázadásra rántás. úgy mint mikor már lóg a váltó/féltengely ilyesmi. Jellegzetes kottyanó hangot ad olyankor. Ha volt, akkor ez elmúlt a kuplung cserével?
Előre is köszi!! -
Mr X
veterán
Jelentem, a Veki újra járóképes, sőt, mióta megvan, ilyen jó még nem volt. Kapott új kuplung szettet, féktárcsákat, fékbetéteket, légszűrőt, gyertyákat. Nagyon jó lett.
Külön köszönet I_Am-nek, az ő segítsége nélkül sokkal tovább tartott volna a folyamat, és sokkal többe is került volna.
-
_seth_
veterán
Ajaj, enyémben is lesz valami a kuplunggal... hiába csak kb 13e kilométer van benne (SACHS és anno kód alapján az ára sem volt éppen baráti) ha benyomom a kuplungot olyan furcsa hangja van, súrlódik valami (üresben is), használahtó 100%-ig nem is ez a baj de félő, hogy tönkremegy
Átépítésnél is nem emelt ki rendesen de gondoltam majd rendbejön a szerelő is azt mondta, hogy ez még rendbejöhet csak hónapokat állt a technika és az lehet nem tett jót neki... van ami rendbejött pl váltani már könnyű vele, hátrement is megy reccsenés nélkül kezdtem örülni erre most ez a furcsa hang... De csak akkor hallható ha a kuplungot benyomom...
-
TasiA
senior tag
Megint én!
SACHS szett 32 ezer, a QH 28 ezer. HA a szerkezetnek semmi baja, akkor elég csak a tárcsát cserélni, ami ezeknek az áraknak a fele. Szerezz egy ismerőst, akinek van kedvezménye. Nekem ezekre kapásból lenne 30% pl. Ennyi van a szerelődnek is, TUTI FIX ! Érdemes még kinyomó csapágyat is cserélni, az ~4000 forintnyi összeg.Remélem segítettem
-
TasiA
senior tag
Nincs gond, de eléggé fárasztó poén!Az A Vectra kuplung cserére pedig a szerelő 72 ezres ára horribilis összeg. Ha van szerelő nyílás a váltón, akkor kb. 1 órás meló a csere, (csináltam már) ha nincs (általában A2-es Vectrák) akkor viszont motort ki kell venni, ami időben sok. Maga a kuplung szett olyan 40 körül van a 2.0-hoz, 1.6-ra majd ránézek.
-
I_Am
veterán
Tájékoztató az érvényes szerviz
óraszorzóról és hatósági díjakról2008.02.15-tól márkaszervizünk óradíja
Opel típusok esetén 9.180 Ft + áfaForgalomba helyezés előtti és időszakos műszaki vizsgálatok díja (91/2004. (VI. 29.) GKM rendelet alapján)
M1 kategóriájú jármű (személygépkocsi), továbbá az M1 és N1 kategóriájú járműhöz kapcsolható pótkocsi 7.700 Ft
N1 kategóriájú jármű (könnyű tehergépkocsi) 8.500 Ft
Érvényesítő címke kiadása 420 Ft
Műszaki adatlap kiadása 1.190 Ft
Az integrált vizsgálat díja 7.200 Ft
Összkerék hajtású jármű vizsgálatának díja - a kategóriájához tartozóan meghatározott díj további - 50%-a -
lesaux
veterán
Valaki nézze már meg ezt a linket, legyen olyan jó.
http://www.schilleropel.hu/
Aztán a jobb felsőben márkaszerviz, majd baloldalt díjtételek. Na, erre nem bírok rákattintani a melóhelyről, pedig kéne. Mit írnak Corsa C-nél 50.000 km-es szervizre? -
k.
őstag
Biztos sokan olvasták már de ha valaki esetleg nem az se maradjon ki a jövendőbeli jó opelekből:
Húsz új modell az Opeltől 2012-igVárjuk sok szeretettel őket
kellene már képet csinálni a mi astránkról is.Régi van fenn.Majd ha le lesz mosva gyün a kép. -
Lejszi
senior tag
Sziasztok Opel tulajdonosok!
Lenne egy ilyen alkatrészem, ha vkit érdekel, ime:
Ha vki tud rá vevőt nekem úgy is jó.
Előre is köszi a segítségeteket.üdv,
Lejszi -
Mr X
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki Budapest 18.ker-ben normális autószerelőt? Szétment a Vekin a kuplung, járóképtelen az autó. Kuplungszett-csere lesz, de a közeli szerelő úgy kezdte, hogy 72.000.
-
helkis
veterán
válasz
Calogero #4464 üzenetére
ja, ez igaz, tegnap a bakonyban találkoztam egy VW-es bandával, mintnemondjak szinte súrolták az utat, arról nem is beszélve, hogy némelyiken még alá sem lehetett szedni a kormányt rendesen mert elérte a kerékívet, annyira le volt csüccsentve.. ott szinte mindenkin volt ilyen crome-dísz a türkön. ez egyébként szivatós is, mert majd kisütötte a szemem mikor rásütött a nap..
szerinem a kocsid így szép ahogy van, esetleg egy jelnélküli maszkkal, szemöldökkel, szép kipufogóvéggel máris egyedibbé teheted a kocsit, ill még közlekedhetsz is vele. -
Calogero
addikt
Köszönöm a véleményeket.
e.vid: Ha sötét autóm lenne nem gondolkoznék rajta, feketén piroson meg metál kéken már láttam. Pannacottán csak egy mobil fotó van de ott sem látszik az egész autó
helkis: Ezek a spoilerek és felnik nem igazán magyar utakra valóak, meg az áruk is a csillagos eget verik. Van köztük szép darab is.
-
k.
őstag
válasz
Calogero #4460 üzenetére
Bevallom nem vagyok nagy autobuzi meg nem is H astrája van a szülőknek(G rulz
) de szerintem hülyén.Olyan sufnituning érzés lenne szerintem.Legalábbis nekem amikor egy kocsira felkerül valami krom pl a tök normál kocsira 1 krómkilincs de semmi nem változik az nekem olcsó-és ronda- sufnituning.
Ui:Maga az autó viszont szép -
eddie88
csendes tag
kicsit átpasztáztam az autót,sztem csini lett
[link] -
_seth_
veterán
-
glutamin
őstag
A tartalék gumi valóban előregedhetett. Remélem főleg ez az oka a zajnak. Egy kcsit a kormányon is érezni, hogy picit remeg. (pedig centirozva van a pótkerék is).
A futóműelállítódás az valóban inkább egy komolyabb káytútól vagy hasonló erősebb ütéstől szokott elmenni. Azért ekkora erőt én kézzel nem valószínű, hogy kifejtenék. Végil, akkor egy álló helyzetben elétekert kormány is gondot okozhatna
-
dokar
addikt
válasz
glutamin #4447 üzenetére
13 éve rohad a csomagatartóban
ennyi idő alatt elöregszik a gumi, még ha nincs is napon
Okozhat futóműbeállítási problémát, hogy nagyon megrángattam a kereket a csavarok oldásánál?
nem hinném, hogy annyira meg tudtad volna rángatni
Él ilyen szabály, hogy egy tengelyen azonos típusú abroncsoknak kell lenniük vagy ez csak ajánlás?
Azonos mintázatúnak kell lennie.
-
glutamin
őstag
Szakmai kérdés:
Ma du azzal fogadott az Astrám a parkolóban, hogy a jobb első kerék leeresztett. Pótkerék fel. Benzinkúton keréknyomás beéllítása (pumpám nincs).
A pótkerék egy használatlan semperit 4 évszakos (175/60/R13) a több meg Michelin szintén 4 évszakos (175/60/R13).
A frissen felrakott kerék nagyon zajos (ez a márka miatt is van + 13 éve rohad a csomagatartóban).
Holnap elmegyek gumishoz a lyukas kereket megnézetni, hátha javítható. Okozhat futóműbeállítási problémát, hogy nagyon megrángattam a kereket a csavarok oldásánál?
Él ilyen szabály, hogy egy tengelyen azonos típusú abroncsoknak kell lenniük vagy ez csak ajánlás?
-
k.
őstag
Kéremszépen hova tünt a topic?Mindenkinek megy az opel és akkor rögtön nics miről beszélni?
Egy lelkes topicolvasó. -
Foglalt név
addikt
A-s omegán felsőholtpont jeladót cserélt már valaki?
-
eddie88
csendes tag
SETH újfalura jössz május 1.-én?
-
TayRol
nagyúr
válasz
Chesterfield #4433 üzenetére
Az rendben is volna, de en azert nem szeretnem kiprobalni
-
-
TayRol
nagyúr
válasz
Foglalt név #4423 üzenetére
Jovanna
-
Foglalt név
addikt
2db 5,5x14J H2 ET49 4*100
lemezfelni jóárasítva, ha valakit érdekel.
Corsa, Kadett, Vectra, Astra stb. típusokra.
Akit érdekel dobjon egy PRIVIT! -
marsu
veterán
Esztergomi PH!-s baráti találkozó 2008.05.03-án szombaton!
Erdei grillezés, szalonna sütés, bográcsozás, beszélgetés ... stb.
Gyertek el!
-
TasiA
senior tag
-
TasiA
senior tag
Hátha valaki ilyet keres!
Kadett GSI cuccok -
k.
őstag
Ha még nem volt:
Kiszivárogtak az opel insigna képei:
[link]Nekem tetszik
-
glutamin
őstag
válasz
Calogero #4412 üzenetére
Ezek nagyon ismerős tünetek nálam is (csörgős motorhang, néhe leálló motor, de menet közben is néha érzem, hogy meg megakad a járás és finoman ránt a motor). A fogyasztásról nem tudok nyilatkozni mert még nincs annyi összahasonlítási alapom, de lehet, hogy egy időre hanyagolom a Shellt és máshol tankolok.
Annak idején úgy tudom, hogy az Aral-lal is rengeteg gond volt.
-
Calogero
addikt
válasz
glutamin #4408 üzenetére
Tök egyszerű....
Televágtam a tankot 95-ös benyával.
Pár km megtétele után kigyulladt a viláskulcsos sárga autó. valamint az InSP felirat.Tünetekek:
- Néha villogot a műszerfalon a sárga autó (ami engem nagyon idegesített) amíg ki nem űrítettem a tankot.
- Megnőtt a fogyasztás, nem akart 8,5 alá menni a városba, pedig már a tojás is előkerült.
- Kicsit csörgős/hangos lett a hangjaAz OMV meg Esso benzint azt csipázza nagyon.
-
dokar
addikt
válasz
buherka #4409 üzenetére
Innen tölhető jó minőségben a buher féle RECSEGÉS!!! (tényleg durva)
/vágtam + normalizáltam/ -
buherka
addikt
Igen... főleg kanyarodáskor kopog a bal eleje, de kegyetlenül
De menet közben is néha koppan egyet.Én nem értek annyira hozzá, és ezért bíztam rá. Lemásztam vele az aknába és megfeszegette nekem a gömbcsuklót és valóban kopgós oldali kicsit lógott. De aztán kiderült ugye, hogy semmi baja nem volt az alktrésznek.
Jobb első recsegés:
Aztán közben átkonvertáltam a felvételt amit felvettem a telefonomra.
Mp3-ba konvertáltam:[link]Kicsit fel kell hangosítani a hangfalat, hogy megfelelő legyen a hangerő.
Ezt úgy képzeld el, hogy állok a grázsban és lenyomom a jobb elejét , majd megemelem szép lassan. Közvetlenül az kerékhez tartottam a telcsi mikrofonját és úgy készült a felvétel.
Kb 75%-os hangerővel be lehet hallni az utastérbe ezt a recsegő hangot menet közben is. -
I_Am
veterán
válasz
buherka #4406 üzenetére
Kerékagycsapágy is nyikoroghat. De a kopogás és a csattogás között nagy különbség van. Ha kanyarodáskor csattog, de egyenesben nem, akkor féltengelycsukló. Ha menet közben bukkanókon koppan, akkor toronycsapágy. Szerintem.
De élbően kellen hallani, akkor sokkal nagyobb eséllyel meg lehet mondani, megemelni és akkor már 100%-ra lehet tduni mi a baja. Érdekes, hogy egyből a gömbfejeket cserélte ki a szerelőd, ahelyett, hogy átnézte volna. Rutinból csak nagyon nagy guruk szoktak dolgozni.
-
buherka
addikt
Már inkább én is a féltengelyre gyanakszom, pedig kuka vagyok az ilyen témában.
De bal oldalt ilyan igazi fém a fémen kopogás hallatszik főleg ha belemegyek egy kis kátyúba és bemozdul a futómű.Ezt a jobb oldali nyekergést meg felvettem a telcsimre, át próbálom konvertálni Mp3-ba, hogy meghallgassátok. Zeng tőle az utastér. Mintha szét akarna esni a verda
Kösz, hogy segítetek
repü
-
-
eddie88
csendes tag
úgy néz ki Berettyóújfalun május1.-én kadett tali,jupiiiiiiiiii,további szép napot!
-
helkis
veterán
F astránál még nem kell...
G-nél már figyeli mindkét állapotát, ezért ott nem lehet ledugózni, csak ECU átveréssel..
egyébként a múlkori videókra írt egy srác, akinek meggyőződése, hogy nálam is az AGR-koszolódik el, köszönhetően az opel 5w30-as olajnak, főleg röviddávon hidegen stb..
sajna az én AGR szelepem "belső" vagyis a vízkörbe is be van közve, ami egyébként hasznos (mert a visszacsatolt károsanyag elhülve jut vissza a torokba), de így pucolni/cserélni elég dúrva.. -
dokar
addikt
most találtam a neten:
A feltöltő rezonátorok és direktszűrők beépítésekor problémát okozhat a kartergáz elvezetése, ennek megoldására és a kartergáz oxigén csökkentő hatásának kiküszöbölésére gyártjuk a kartercső végére helyezhető szűrőt, melynek beépítésvel nem szükséges a karter olajgőzét a friss levegőáramba juttatni, további hatásfokot növelve ezzel.
egyébként jó lenne ledugózni az EGR-t (AGR-t), csak hát elektronika figyeli és motorhibával átkapcsolna az elektronika szervízmódba. Vhogy be kéne csapni az ECU-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest