Új hozzászólás Aktív témák
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam egy gépet az IPON gépösszerakóban. Kérlek, hogy aki ért hozzá nézzen rá és véleményezze: [link] . Mérnöki területen végzett napi tervezői munkához kell, emellett kis százalékban játékra, de nem kell a legmodernebb, nagy gépigényű játékok igényeire célozni. Ami fontos, hogy a legtöbbet használt tervezőprogram nem tudja kihasználni a sok processzormag előnyeit, ezért is inkább magasabb órajelű procit néztem. Memóriából most 1x32GB van betéve, ez 2x32 GB lesz, ha a büdzsé engedi. Keret: br. 660.000 Ft, de ez csak a gépre, 2 monitor küldön jön majd hozzá. Monitorból 2560x1440p felbontásút tervezek venni. Leginkább a hűtést nem tudom belőni, hogy elegendő-e, de lenne a gépházban 2x140 mm venti, illetve a procihűtőn 1x135 mm venti.Fenti linken lévő, kinézett konfig:
CPU AMD Ryzen 7 7700X - 100-100000591WOF (100-100000591WOF)
GPU GIGABYTE GV-N406TWF2OC-8GD WINDFORCE OC GeForce RTX 4060 Ti 8GB GDDR6 DLSS3
Ház BE QUIET! Pure Base 500 fekete (szürke?)
RAM KINGSTON 32GB DDR5 4800MHz CL40 KCP548UD8-32
Táp BE QUIET! System Power 9 CM 500W
ROM KINGSTON 2TB NV3 M.2 PCIe M.2 2280 SNV3S/2000G
CPU hűtő BE QUIET! Shadow Rock Slim 2 -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Egy internetező gépet kell összeraknom,
arra gondoltam hogy egy új szériás processzor
jó lenne hogy sokáig ne legyen probléma a
frissítésekel.
Milyen alaplap processzor kombot ajánlatok ? -
kolmee
csendes tag
Sziasztok! A gépemben elromlott az alaplap. Szeretnék megerősítést kérni, hogy az MSI Z370-A PRO alaplap jó lehet a mostani helyet? Köszi előre is a segítséget!
Asus DRW-24F1MT fekete OEM
Cooler Master N300 NSE-300-KKN1
Gigabyte GTX960 4GB DDR5 GV-N960WF2OC-4GD
Intel Core i5-6500 processzor
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FBK2/8
MSI B150M MORTAR alaplap
Super Flower 450W SF-450P14HE
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX -
szabog75
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok abban segíteni - szeretném eladni az alábbi gépet.
És hogy ez reálisan kb. mennyit érhet?Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz
ASUS TUF B360-PRO GAMING
ASUS ROG STRIX RTX 2080 Ti GAMING OC 11G
RAM: 32677 MB (4x8 DDR4-4264 / PC4-34100 DDR4 )
Samsung SSD 860 EVO 500GB
Samsung SSF 960 PRO 2TB
Vízhűtés -
Cobraxy
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Van egy régebbi gépem és nem ujitottam sajnos, és már nem jó az újabb játékokhoz. Az egészet nem szeretném most lecserélni, inkább ha lehet aprodonként, újítani rajta, mit lehetne(kompatibilitás szempotjábol) és mirre cserélni?( videokártya, processzor, táp, memoria) vagy ebböl már nem érdemes semmit megtartani?
4Gb DDR3 4096/1600 Kingston CLl1 2db
AMD Radeon R9 280 Asus R9280-DC2T-3GD5 3GB GDDR5
Arctic-Cooling Freezer 13 (Intel & AMD
ASUS H97-Pro IntelH97 DDR3 ATX
Corsair SPEC-03 Orange LED
Gigabyte Pulse 550W GZ-EFS55A-C3
Intel Core i5-4670 3400Mhz 6MB LGA1150 Box
Samsung 840 EVO Series 120GB SATA3 (MZ-7TE120BW)
Samsung SH-224DB/BEBE DVD-RW SATA Fekete
Western Digital 2Tb Intelli Drive 64Mb SATA-3 Caviar Green -
Fipike
csendes tag
Halihó!
Ismerkedés, tanulás címszó alatt összeraktam egy s775-s gépet. Nagyja volt itthon, az SSD illetve HDD új, proci-ram-videókártya-gépház-tápegység volt itthon és a hardverapróról vettem egy alaplapot.
Proci, ram, videókártyát néhány éve még használtam, és csak fejlesztés miatt lettek kiszedve!
Konfiguráció:
Gigabyte GA-EP43T-USB3
Intel Core2 Quad Q6600 + gyári hűtő
CSX DDR3 1600MHz 2x2GB
GT 210
1TB HDD - kék WD
120 GB SSD - korábban már volt beépítve egy másik pcémbe, de azonkívül hogy tettünk rá win10-t többet nem volt használvaWin10 telepítésénél elakadtam, pendrivreról próbáltam, rufus 4.6-tal csináltam.
Vagy hibaüzenetet kaptam (nem jó patricós sémát állítottam be), vagy nem csinált semmit, illetve az SSD-n lévő windowst akarta indítani, ekkor viszont az win logó és töltést jelző körben futó pöttyök látható pár másodpercig és a gép teljesen leáll majd és magától újra indul! Azért írom így, mert nem olyan mint amikor RESET gomb lenne megnyomva, szó szerint teljesen megáll, ventilátorok, összes led kikapcsol/megáll! Érdekes módon, ha a bios van megnyitva stabil a gép, teszteltem több mint egy óráig és nem akart újra indulni!
Hőmérsékletet nem tudok külön mérni, a biosban nem láttam semmi kirívót, tapintásra épp csak langyos volt a procihűtő, sehol máshol nem éreztem melegedést, és nem látszik púpos kondi vagy pl égésnyom!Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék!
-
BeniTheGod
lelkes újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék hogy ki mit gondol erről a buildről. Már 5 éve építettem gépet és most jövő első felében akarok egy fullos buildet 5090-el. Azért nem akarok feles pénzt kiadni olyanra ami felesleges, de a minőség fontos számomra.
Munkára kell a nagy teljesítmény, játszani is fogok rajta de azt ez már biztos elviszi 5-6 évig. Aki esetleg tud tippeket adni mit rakjak ami jobb azt szívesen fogadom. Előre is köszönöm. Jelenlegi build: https://ipon.hu/geposszerako/publikus/74101
A videókártya 5090-lesz. A gépet úgy tervezem hogy hosszú távra. Ha jön ki őúj videókari 2-3 év mulva is csak azt kelljen cserélni.Szóval bővíthetőség is szempont, ha akarok cpu-t is upgradelni stb.
-
Fipike
csendes tag
válasz
cicaslany86 #2854 üzenetére
Ez engem is érdekel, bár nekem két régi konfig is ezt csinálja és ott semmi csere sem lett, pusztán egyik napról a másikra kezdte el az egyik (amd-s, fm2), a másik (intel s775-ös) ami eddig elfekvőben volt, win telepítéskor még normálisan működött, és amikor most elővettük, már az is csinálja, ezt az újra indulást, pedig látszólag semmi sem melegszik, nincs "kékhalál"...
Teljesen tanácstalan vagyok! -
cicaslany86
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, mert nem tudjuk mi lehet a gond.Adott egy gamer pc, ami nem működik alaplapcsere után.
Eredeti config:
Alaplap: Asus Prime M610-R
Cpu: Intel i7 12700KF
Vga: Zotac 4060 ti 16gb
Ram: 32 gb Cruical ddr5 ct32g566c46u5
Psu: Corsair rm850xÚj:
Alaplap: Asus tuf b760 plus wifi
Cpu: Intel i7 12700KF
Vga: Zotac 4060 ti 16gb
Ram: 2x32 gb Cruical ddr5 ct32g566c46u5
Psu: Corsair rm850xA ventilátorok ki lettek cserélve, több került bele, +vízhűtés +32gb ramot kapott, ugyanolyat, amilyenből már eleve volt benne. A gép mindeddig rendben működött.
Ezt követően az alaplap is cserélve lett és itt jött a probléma. Pár perc működés után kikapcsol. Újraindítás után pár másodperccel ismét. Azt hittük a processzor hűtő rögzítése a problémás, vagy a hűtőpaszta kevés, de nem. Szét lett szedve, újra összerakva nagy gondossággal, de hiába. Mi lehet a gond? -
Lapesz87
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.A mostani konfigom felett kissé elszállt az idő már. Gondolkoztam sokáig, hogy veszek egy teljesen újat, ezt meg beszámíttatom, de talán jobban járok ha fejlesztem még egy kicsit a meglévőt. A processzort érzem a gyenge pontnak, a gpu még szerintem kiszolgál 1-2 évig. A kérdésem az lenne, főleg azokhoz akik értenek is hozzá velem ellentétben hogy elegendő lenne csak egy cpu csere egy normális cpu hűtővel, vagy érdemes lenne videókártyát is váltani? Főleg stratégiai játékokkal játszom, néha nyomnám a far cry 6-ot vagy a cyberpunkot ilyesmi. full hd-ban általában normál grafikai beállításokkal.A ryzen 5 2600 helyére ryzen 5 5600x-et gondoltam, vagy ryzen 7 5800x-et, de abban már nem vagyok biztos hogy elbírja az alaplap.
Ez a mostani gépem nagyvonalakban:
ASRock B450M-HDV R4.0
Ryzen 5 2600
rx 580 8gb
g skill aegis 2x8 gb 3000 mhz -
kalozhun100
őstag
Sziasztok. Nem tudom jó helyre írok-e. Asztali gépemet szeretném fejleszteni, hogy menjenek a mai játékok 1440pben. Adatlapomon van a mostani konfig. Videokártya topikban írták, hogy 4070super vagy ti super lenne jó, de procicserével. 5700x3d vagy 5800x3d. Kérdés, hogy megéri azt a 20k pluszt az 5700x3d vagy elég az 5800x( sima nem 3d)? Illetve ramot is 32gbra. Ti mit ajánlanátok?
-
gzoltan88
újonc
Sziasztok, kezdő vagyok gép építésben, ebben szeretném kikérni a segítségetek. Tudnátok mondani egy véleményt az eddig összeállított PCről? Leginkább játszanék rajta.
Intel Core i5-12600KF processzor (BX8071512600KF)
Ár: 70 099 HUFDeepCool AK400 processzor hűtő (R-AK400-BKNNMN-G-1)
Ár: 11 800 HUFMSI PRO B760M-P alaplap (7E02-009R)
Ár: 45 399 HUFMSI RTX 4060 Ventus 2X Black 8G OC 8GB GDDR6 videokártya (V516-004R)
Ár: 132 099 HUFKingston FURY Renegade 2x16GB 6000MHz DDR5 memória (KF560C32RSK2-32)
Ár: 49 399 HUFCrucial P3 1TB M.2 SSD (CT1000P3SSD8)
Ár: 26 199 HUFSeasonic 750W 80+ Gold G12 GC G12-GC-750 tápegység
Ár: 33 699 HUFZalman S4 Plus akril ablakos fekete számítógépház
Ár: 19 799 HUFGIGABYTE LED Monitor IPS 27" GS27F
Ár: 56 000 HUÖsszesen: 444 493 HUF
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Helytakarékossági okokból (íróasztal helyén gyerekágy lett) 2019-ben gamer PC-ről, gamer laptopra váltottam. A noti elöregedett, lett újra helyem, ideje PC-t építeni:
Lapos: MSI MAG B650 Tomahawk WIFI
Proci: AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz
Hűtő: Noctua NH-D9L
RAM: Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
VGA: ASUS GeForce RTX 4070 Super Dual OC 12GB
TÁP: Seasonic FOCUS GX-1000 1000W Gold
SSD: Corsair MP600 PRO NH 1TB M.2 - 2 db
Ház: Fractal Design Meshify C Dark- A prociban minimálissal húzással van egy 7800 teljesítményű Ryzen 5,
- A VGA is tud egy kis alulfeszeléssel 4070Ti teljesítményt.
- A tápot már úgy venném, hogy nagyobb fogyasztókat is elbírjon később.Mi a véleményetek?
Köszönöm.
-
freeZZZbee
tag
válasz
Bennyboy #2847 üzenetére
szep
nalam is hasonlo elkepzeles volt, de a budget csak ennyit engedett.
vegulis nem vagyok elegedettlen, hasznalat kozben ugyis kiderul mit er, a jobb vga egyelore raer -
Bennyboy
őstag
Üdv, ezeket komponenseket néztem ki a nagy gép uprgade-emnek. Ha van esetleg olyan része ahol van jobb választás ár-érték arányban akkor kérlek szóljatok. Teszteken elég jól szerepeltek.
lap: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI - Motherboard 240€
proci: Intel Core i7-14700K 434€
hűtő: Noctua NH-U12A chromax.black 120€
ram: Corsair Vengeance RGB White - MemoryDDR5 - 32 GB: 2 x 16 GB - 288-PIN - 6400 MHz / PC5-51200 - CL32 - 1.35V - XMP 3.0 - white 140€
táp: FSP Hydro G PRO ATX3.0 1000W 150€
vga-m (4080 super) meg ssd, ház stb van már. -
kalandozó
csendes tag
válasz
SwissAirplan #2821 üzenetére
Akkor eddig ne fejlessz!
-
kalandozó
csendes tag
Jelenlegi gépem, amivel nemrég lettem kész.
Rengeteg időbe került az alkatrészek harmonikus összeválogatása, funkció-teljesítmény-szín alapján. Fehér Lian Li ház, Vízhűtés, ARGB ventik, Fehér táp fehér kábelekkel, Fehér RTX 3090 VGA. -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Melyik ma magyarország top 5 vagy top 10 legnagyobb számítástechnikai szaküzlete?
Cég miatt lenne érdekes, szerződni szeretnénk. -
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Előre is bocsánat a kisregény miatt...
8 év szolgálat után sajnos meghalt a régi gépem, így egy újra van szükségem. Ha a lap nem hal meg, akkor még mindig bőven el lennék vele (Asus Hero 7, i7 4790k, 4x4 GB).
1-2 alkatrészt azért átviszek a régiből, de a legtöbb dologból újat szeretnék.
A régi házam egy Zalman Z11 Plus HF1, amin gondolkodtam, hogy használjam-e, de inkább afelé hajlok, hogy veszek egy másikat. Elsősorban gamer gép lenne, de nem a 4k high end szint (WOW, Diablo 2/4, Anno 2205/1800, Hogwarts Legacy med-high, és csak full HD). Másodsorban egyszerűbb grafikai munkákra használnám, de csak hobbi szinten. A keret 450k körül van, de 500k a plafon, és sok évre tervezek.Ezeket néztem ki:
Lap: ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI D4 [link] - Egy kicsit sokallom az árát, de ha nincs jobb, ez még belefér. ASUS Prime B760-PLUS D4-et [link] néztem ki eredetileg, de lebeszéltek róla egy másik topicban a melegedési gondok miatt.
CPU: INTEL Core i7-12700K 2.70GHz LGA-1700 [link]
CPU FAN: NOCTUA NH-D15 chromax.black [link] - Elegendő ez a proci mellé? Vízhűtést nem szeretnék... Eredetileg BE QUIET! Dark Rock Pro 4-t [link] néztem, de ez valószínűleg kevés...
RAM: KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR4 3600MHz [link] - Első körben szerintem egy kit elég, aztán idővel jöhet majd még egy ugyanilyen. Illetve kérdés még: befér a proci hűtő alá?Ha nem, mit javasoltok?
VGA: nem kell új, a régiből átmentett nVidia GTX 1660 Ti nekem tökéletesen elég
SSD/HDD: nem kell, a régiből örökli: 500 Gb Adata sata SSD, 1 Tb Samsung sata SSD, 3 Tb Hitachi HDD adattárnak. - Gondoltam egy 500-as M2-es NVMe SSD-re, de úgy tudom, hogy nagyon melegednek, úgyhogy ezt kihagyom.
Táp: SEASONIC Focus PX 750W [link] (most akciós az iponon) - Seasonic-ot preferálom elsősorban, de a többi márkából is a gold/platinum kategóriában nézelődtem, 650W felett.
Ház: FRACTAL DESIGN Meshify 2 Compact RGB Black TG Light Tint [link] - Valami jól szellőző házat szeretnék, ami azért nem egy monstrum, plusz kinézetre is bejön. Külön öröm az USB 3.1 Type-C port az elején, a rajztáblámhoz így nem kellene 2 km kábel. Meg ahogy nézem, tök jól szerelhető. Elvileg a procihűtő épp, hogy belefér. Spórolós alternatíva: KOLINK Observatory Lite Mesh RGB [link] , de ehhez kisebb cpu hűtő kell.
A proci alá a régen jól bevált MX4-re gondoltam, vagy az a paszta ide már kevés?Mindezek mellé extraként szeretnék egy szünetmentes tápot is.
Ezt néztem ki: APC EASY UPS BV 1000VA (BV1000I-GR) [link]
Nem cél, hogy sokáig bírja róla, csak áramszünet esetén legyen annyi időm, hogy normálisan ki tudjam kapcsolni a gépet...A válaszokat előre is köszönöm!
-
TomCollins
lelkes újonc
Sziasztok!
Hátha ebbe a topicba tartozik...
Egy low-profile heat spreader-rel szerelt M.2 SSD-t pl. ilyet (SFYRS/1000G): [link]
érdemes egy MSI B550 alaplapi heatsinkje alá betenni? [link]
Úgy értem a heatspreader-thermalpad-nem túl bordázott MBheatsink kombója, vagy az SSD saját heatspreader-je képes jobb hűtésre ilyen esetben? (A ház jól szellőzik.)
-
Grazie
újonc
Sziasztok!
Új gépet szeretnék építeni, amihez a régiből adott a videókártya, egy 500 GB-os SSD illetve egy 1 TB-os HDD. A videókártya egy ASUS STRIX-GTX1080-O8G-GAMING kártya. A gépet lényegében csak játékra használnám, főként PUBG, WZ, F1,FIFA és társai mennének, ennek megfelelően szeretnék összerakni valamit. A keret kb. 200, maximum 250.000 FT.
A segítséget előre is köszönöm :) -
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok! Ezt a topikot találtam megfelelőnek kérdésemhez. Csinálnék egy rebuild-et mostani gépemen új házba. Megtakarítanám igényesen a portól az alkatrészeket. Patikában vásárolt ilyen 2%-os szalicilsavas alkohol van itthon. Tiszta alkohol nincs.
Meg lehet ezzel takarítani, vagy felejtős?
Mit ajánlanátok házi praktikával megoldhatóan?Köszi
-
masteryoda
tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy masinát, amelyhez az alábbi sarokpontokat választottam ki:
- ASUS TUF GAMING B460M-PLUS
- INTEL Core i5-10600KF 4.10GHz LGA-1200 BOX
- KINGSTON 8GB ValueRAM DDR4 3200MHz CL22 KVR32N22S6/8
- KINGSTON 256GB KC600 SATA 3 2.5" SKC600/256G
- SEAGATE BarraCuda 2TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA ST2000DM008
- ZALMAN ZM700-LXII 700W
- ARCTIC COOLING Alpine 12 CO
- KOLINK Observatory Lite Mesh RGBNem vagyok tapasztalt abban, hogy pl. elegendő lenne-e egy picivel olcsóbb alaplap is, ami tudja kezelni ezt a CPU + RAM kombót? A RAM esetén ebben az árkategóriában létezik esetleg ajánlottabb típus?
Végül a kérdés, hogy milyen középkategóriás GPU-t ajánlanátok mondjuk 4 GB memóriával? Hallottam, hogy mostanában a GPU árak elszálltak a kriptobányászok miatt, ez lenne az oka annak, hogy két éve még egy GTX1650 alapú kártyát megkaphattam ~60 ezer körül, most viszont 100-150 között mozog?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Milyen konfigurációt javasolnátok egy asztali gépet szeretnék 150-ezerig, monitor van , nem játékra kell, netezés, videó, zene, film nézés, meg ilyenek semmi extra.
Esetleg tudnátok javasolni olyan helyet ahol össze is raknák , korrektek, megbízhatóak , kedvező árakkal ?
Lényeg ne legyen lassú, a mostani elmúlt 10 éves és már kicsit lomha lett . Köszönöm -
Erikkk26
tag
A konfigban gyengébb processzor és Single Channel RAM?
2600x vs 3600x
Single Channel vs Dual Channel -
izso_g
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem.Van 2 konfig:
A:
Alaplap: ASUS TUF GAMING B450 PRO
Processzor: AMD 5 2600X
Memória: G Skill Aegis 1x16GB 3200Mhz DDR4
SSD: M2 SSD 240GB
HDD: WD 1 TB HDDB:
Alaplap: ASUS PRIME X570
Processzor: AMD 5 3600X
Memória: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4
SSD: M2 SSD 256 GB
HDD: WD 1 TB HDDMind a két setupnál egy GeForce RTX 2060 Windforce 6GB videókártyát használtunk (ugyanazt a kártyát).
Warzonenal teszteltük B gép esetén 100-130 FPS között ment a játék medium grafikán, addig A gép esetén low grafikán 70-90 FPS között mozgott a játék.
Újra telepítettük az A konfigot, legfrissebb driverek vannak, de nem jövünk rá, hogy mi lehet a gond. Bárkinek bármi ötlete?
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok.
I5 10400f mellé szeretnék kérni segítséget.
Milyen alaplapot hozzá? (Z-s lap kizárva mert azzal nagyon erős lenne az árképzés, de megbízható minőségi alaplapot szeretnék)
Milyen ramot? (szintén valami jobbat szeretnék)
Még egy kérdés ez hűtőm van ARCTIC Freezer i11, kompatibilis lesz e az új setuppal
?
Köszönöm a válaszokat előre is
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
picit off, de még tavaly júniusban összerakattam egy gépet (aláírásomban részletesen) és szeretném minél hosszabb ideig jó állapotban tartani. Milyen sűrűn érdemes takarítani? Illetve mennyire érdemes szétszedni ehhez? Esetleg egy jó leírást tudnátok linkelni hozzá?
Köszönöm! -
Ezekiel.
tag
Sziasztok!
Lenne egy Deepcool Tesseract SW házam és lenne néhány kérdésem.
Van a két ventilátorja a háznak amiből kijön egy vezeték ami egy kis csatlakozóval van ellátva (ez menne az alaplapba) majd tovább megy és egy nagyobb fekete csatival ér véget és ez hozzá van dugva egy ugyanolyan másik fehér csatihoz ami a tápból jön ki. Így viszont nem ér el az alaplaphoz a venti csatlakozója, csak akkor ha azt a nagy fekete kábelt kihúzom a fehérből ami a tápból jön.
Képeken érthetőbb lesz: [link] --> pirossal jelölve az van amit ki akarok húzni csak úgy ér oda. Kékkel az van ami megy az alaplapba.
Gondolom kihúzhatom mivel a proci hűtő is csak az alaplapba csatlakozik, de azért megkérdezem mert nem vagyok biztos benne.
Köszönöm a válaszokat. -
pcnet
addikt
válasz
zsigomark3 #2826 üzenetére
Köszi a választ és a módot is.
Ultrán vannak mikrolaggok, ha a tükör minőségét és távolságát visszaveszem, csak néha akad meg egy pillanatra. CPU 35-55%, GPU 85-95%. Nekem VGA tünt a szűk keresztmetszetnek csak a komolyabb VGA-knál (1660 Super) meg már a bottleneck érték túl magas. (44%) Procihoz meg alappal csere. Alaplahoz meg ram... Meg CPU...
Szerk: Steamen nagyon rég nem frissítették a játék hardverigényét. :(
-
zsigomark3
tag
Kicsit gondolkoztam aztán eszembe jutott hogy ami neked kell az lehet hogy Grapics mod az Euro Truck Simulator 2 -höz
http://www.ets2world.com/category/euro-truck-simulator-2-mods/ets2-trucks/
és meg is spóroltam neked 200e ft -t
-
zsigomark3
tag
Szia pcnet,
A géped tökéletes, sőt, erősebb is a Euro Truck Simulator 2 szükséges gépigényéhez.
Semmit nem kell fejlesztened, a játék beállításaiban -> grafikai beállítások -> állíts mindent a legnagyobbra.Meg kell jegyezni hogy a Euro Truck Simulator 2 játék grafikája véges, tehát nem lesz mozi élény
-
pcnet
addikt
Sziasztok!
Szeretném a gépemet fejleszteni. A szokásos filmezés, böngészés mellett csak és kizárólag a Euro Truck Simulator 2-vel játszom, és e játékban szeretnék minél jobb grafikát elérni.
Jelenlegi konfigom:
Alaplap: Gigabyte GA-Z68AP
Proci: Intel i5 3570K
RAM 2x4 GB DDR3 1866
VGA: Geforce GTX 1050 Ti 4 GB (Dual-GTX1050Ti-O4G-V2)Egy db 24"os monitoron játszom, fullhd felbontáson. Mit lenne érdemes fejleszteni és mire? A rászánt keretem 200-220 ezer ft. Ha nagyon nem fér bele ebbe az összegbe, kicsit mehet feljebb, de akkor még gyűjtenem kell, egyébként nem sürgös a fejlesztés, inkább legyen kicsit drágább, de ne kelljen fél év múlva újra költeni rá.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nem tudom hol kérdezzem de talán ez a leg alkalmasabb topik. Van egy HP EliteDesk 800 G1 SFF i3-4360 és ebbe szeretnék a gyári három sata 3 csatlakozó mellé még egyet vagy kettőt. Azt tudom hogy pci-express - sata 3 kártyával ez lehetséges. Van esetleg más megoldás ami egyszerűbb olcsóbb és nem foglalja el a pci express csatlakozót? Köszönöm előre is a segítséget!
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
SwissAirplan #2821 üzenetére
Találtam még egy intel i5 3330S-t egy hpcompaq alaplappal!
Ez nem is olyan ross 22nm technika 6MB cache és 3,2 ig huzható
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Ugy látom kicsit kihalt a topik de azért bepróbálkozok!
Szeretnék egy géptornyot építeni....
Valóban géptorony lessz mert 3 gép lessz egybeépítve mármint 3 alaplap.Az első gép az a "fő" gép. játszani nem nagyon szoktam, ( de ha elbirná akkor lehet) inkább videóvágsok, szerkesztések lesznek azok a feladatok amik leterhelik a gépet majd.
A második gép egy "NAS" lenne, OpenMediaVault-al jo lenne ha ki tudna szolgálni 1 ( de inkább2) okostévét is
A harmadik pedig egy Domoticz központ lenne, na oda nem nagyon kell hude bika gép!
Jelen pillanatban ezek vannak a fiókba:intel i7 2600s Asus Eee Top ET2700I monitorPC RAM 8GB
intel i7 4790 asus h97- plus RAM 16GB
intel i5 650 ms7550 1.0
tudom egyik se mai darab de a "leg élesebb kés a fiókba " talán 4790 es, annak még az alaplapja is jó...
Gondolom azt kéne fő gépnek tennem és a 16 Giga mellé bepakolni még 16 gigát.
igaz hogy crossfirex-es ami AMD hez jó ( de én nVidia párti vagyok)
NAS-nak a 2600s-t tervezném... nem tudom hogy saját alaplapján, vagy érdemes enne alá venni valami "alap" alaplapot, amibe egy picivel több memóriát tudok pakolni hogy mint NAS jobban üzemeljen.
Domoticnak meg tenném az i5-öt, hogy pofás legyen és ha a 2600 alá veszek egy uj lapot akkor lehet ezalá is tennék ( csak hogy dizájnos legyen és ne az a sima HP zöld alaplap...)
Ki mit javasol? Nem nagyon akarnék az árakkal elszálni.. nem izomgép építése a cél de azért a "SuperMario" ne akadozon rajta -
appleGjuice
tag
Sziasztok!
Októberi RTX 30 széria érkezésére szeretnék egy komplett PC-t összerakni. Nem nagyon értek gépépítéshez, ezidáig csak laptopot, illetve konzolokat használtam játékra. Célom lényegében, hogy mindenképp 600e Ft alatt maradjak (jobban örülnék az 500e Ft környékének) és így építsek az új RTX 3070 köré egy gépet. (Ennek magyar ára még nincs, 500$-t írnak és azt, hogy 2070 super árának fog megfelelni, azaz kb 200e Ft-ra tippelek.) Másik célom még, hogy pcie gen 4.0 ssd kompatibilis alaplap legyen a gépben.
Összeszedtem néhány hardware-t, amik közül párat fixen szeretnék a konfigban látni, többi viszont változhat a tanácsaitok függvényében.Fix hardverek:
Ház: Phanteks Enthoo Evolv Shift PH-ES217E_BK
GPU: Nvidia RTX 3070 (semmi OC, standard minden)
CPU: AMD 3700X (szintén nem tervezek OC-t)
SSD: Corsair 500Gb MP600 pcie gen 4.0Ezek köré hardverek, amikben nem voltam biztos:
Alaplap: MSI X570-A PRO
Táp: Corsair 650W CX650M
Memória: Kingston 2x8Gb 3600Mhz DDR4 HyperX PredatorA felsoroltakon kívül lehet szükség egyéb alkatrészekre? Néhány + fan (házban van hozzá slot). Esetleg CPU gyári hűtőt cserélni vízhűtésre? (Láttam több Phanteks Evolv Shift gépházas configban Corsair vízhűtést beépítve). Szintén zárójeles, de semmi RGB-t nem szeretnék, nincs szükségem rá, hogy fesztivált csináljak a szobámba.. 😊
Előre is köszi a visszajelzéseket, tanácsokat! -
Flyte33
tag
válasz
batyuska100 #2817 üzenetére
Igen felul van a tap.Levettem a haz oldalat es nem melegedett annyira.
-
Flyte33
tag
Hello.Par napja osszeraktam egy gepet es Seasonic Core GC, 80+ Gold, 650W tapot tettem bele,feltettem a battlefield 5-öt es kb 1 ora jatszas utan a tap hatul elegge felmelegedett,normalis dolog ez?
-
tasiadam
veterán
válasz
tothjani81 #2812 üzenetére
Mi legyen halk? Maga a pc? Ventiket kell atnezni, cserelni, sajat hutesprofil, stb. Hdd sem halk dolog. Nem olcso mulatsag egy regi konfig seteben halk geppe varazsolni.
-
NémethBenő
friss újonc
Heló mindenki! A segítségeteket szeretném kérni, mivel nálam csak jobban érthettek ehhez. Teljesen új gépet fogok összerakni most és kíváncsi vagyok hogy jól válogattam-e össze a dolgokat ( itt-ott azért drágábbak az elemek, pl a háznál, mert nekem sokat számít a kinézete is magának a gépnek, a szobám díszének szánom leginkább) Viszont ha valamit megérné kicserélnem azt feltétlen jelezzétek kérlek.
Ház: NZXT 510 elite
Alaplap: Gigabyte X570 Aorus elite (rev 1.0)
Proci: AMD Ryzen 7 3800x 3.9 GHZ
Videókártya: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
Táp: NZXT C750 750W
Ram: 16GB Gigabyte aorus 3600 MHZ
és ha megoldható, akkor tennék bele még 2 ssd-t hdd nélkül,
ilyet: SAMSUNG 1TB 860 QVO
Leginkább játszásra használnám, viszont valószínűleg elkezdenék Cinema 4D-t meg ahhoz hasonló programokat tanulni.
Ennek fényében egy-két véleményt, estleges meglátást szeretnék tőletek kérni, ha lehet utálkozás és/vagy erőszakot kioktatás nélkül.
Előre is köszi! -
Otthoni használatra rakok össze: nagy EXCEL és WORD szerkesztése, video vágás, jpg képek adatbázisban kezelése a cél. Pár régi eszköz is marad benne:
alaplap: ASRock H370M Pro4
proci: i3-9100F
memória: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
SSD (rendszer és munkafájlok): ADATA XPG SX8200 Pro 1 Tb
HDD (háttér fájlok): Western Digital Black 3.5 2TB 7200rpm 64MB SATA3 WD2003FZEX (régi)
videokártya: MSI R9 270x Gaming 2GB (régi)
táp: Thermaltake SPS 630 (régi)
ház: Sharkoon S1000 Micro ATX
Ez kiegyensúlyozott, nincs vmi ami visszafogja? Más összeférhetetlensége? -
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki. Volna egy ilyen konfigom
CPU: Intel Core i7-4770, 3700 MHz (37 x 100, 4 mag 8 szál)
Alaplap: Gigabyte GA-Z87X-SLI
Memória: 2x8 Gb DDR3 Kingstone Hyper X 1866Mhz
Videókárty: Asus Nvidia Gtx770-DC2OC-2GD5 videókártya - 2 GB
SSD: Samsung Evo 840 - 240 Gb
HDD1: WD Blue 1 TB
HDD 2 Hitachi 7200 rmp 1 TB
Tápegység: FSP Raider 650W
Ház: Gigabyte Luxo X10
CPU hűtő: Deep Cool Gammax 300
ODD: Samsung DVD-RWMűködése hibátlan gyors stabil nagyon jól teszi a dolgát bár nagyon nincs kihasználva
Tidalra és böngészésre használom.Egyetlen bajom vele, hogy zenénél zavaró a hangja ha halkan halgatom. Nem tudom kivinni a szobából máshol nem tudom elhelyezni. Mit lehetne vele kezdeni hogy szuper csendes legyen?
Köszi -
RockFonok
tag
Sziasztok!
Összeállítanátok egy gépet 120 ezerért?
Vagy olyan max összegben ami nagybátyámnak jó lesz ilyen használatra?Nem kell játékra, csak filmnézésre zenehallgatásra YouTube-ozásra Facebookozásra böngészésre nagybátyámnak.
Gondoltam neki hogy AMD ryzen procís legyen, és jó biztonságos megbízható alkatrészekkel.
Nem tudom van e még régi fajta csatlakozó az alaplapokon az egér és billentyű számára, még nincs neki USB-s, VGA csatlakozású a monitorja.
WD SSD-re gondoltam és egy WD 1TB HDD-re, és egy DVD íróra. FSP tápra (le lehessen kapcsolni a tápot a kapcsolójával), és ha megoldható MSI alaplap legyen.
PCX-n rakatnám neki össze.
Bios frissítést kérjek?
Windows 10-t vásároljuk meg?
Használt gép nem érdekel minket, mindenből új kell.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Ðávid
aktív tag
válasz
Patrick444 #2809 üzenetére
Szia!
Mennyi a keret amiből a felújítást csinálnád?
Ha jól látom ez valami brand gép alaplapja lehet. Ez lenne az? Itt azt írják, hogy mehetnek bele a Q9XXX sorozat processzorai és maximum 8 GB RAM-ot kezel. Ettől függetlenül nem biztos, hogy beletenném abba az alaplapba azt a processzort. -
Patrick444
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy régebbi gép felújítása ügyében.
Nem saját részre lesz, olyan helyre kerül a gép, ahol nincs lehetőség jobbra. Viszont, ha már átadom, akkor szeretnék rajta egy kicsit dobni.Ami jelenleg van:
Asustek 2A73 (ICH9R) alaplap
Intel Pentium Dual CPU E2200 processzor
2Gb DDR2 800Mhz ram
Nvidia GeForce GT 220 1Gb videókártyaAmit szeretnék:
Ram fejlesztés 8gb-ra, és processzor csere.
Ezzel kapcsolatban kellene tanács. Találtam használtan egy Intel Core 2 Quad Q9650 processzort. Ezt be tudom szerelni a gépbe gond nélkül?
Maga az alaplap kompatibilis ezzel a processzorral?Ha szükséges meg tudom nézni a BIOS verziót, mert olvastam, hogy frissítés kellhet egy-egy processzor cserénél.
Köszi a válaszokat előre is.
-
Tuhajohn
tag
Sziasztok!
Egy kis multimédiás fanless pc-t mennyiért lehet összerakni? Nem kell semmi nagy dolog, csak alap dolgok, és UHD filmet is lejátszon gond nélkül.
A mostani mellé kéne egy keveset fogyasztó, teljesen halk pc. Ilyet még sose építettem, azt se tudom, hogy álljak neki. Mire kell ezeknél figyelni? -
Ðávid
aktív tag
válasz
Alex_Nagy20 #2806 üzenetére
Szia!
Érdemesebb itt kérdezned: Milyen asztali gépet vegyek?
Segíteni fognak. -
Alex_Nagy20
újonc
Sziasztok, mind a témában, mind az oldalon új vagyok. Az elmúlt pár napban arra jutottam hogy elérkezett az idő hogy egy új gépet rakjak össze, az alapjaitól véve. Sikerült is összeválogatnom nagyából azokat az alkatrészeket amik nagyjából megfelelnének az igényeimnek és a pénztárcámnak is, de mivel nem vagyok jártas a témában félek hogy elsiklottam valamilyen kompatibilitási probléma mellett. Még annyit hogy ezt egy budget gamer pcnek szánom, eleve olyan címekre főleg mint Total war részek, és társai, valamint bőven elég lenne ha az AAAs cimkéket 1080pn médiumon vinné, és fontoss lenne majd a későbbi fejleszthetőség is.
Szóval nagy volumenekben ez lenne a konfig:
CPU: AMD Ryzen 5 1600 Hexa-Core 3.2GHz AM4 35K
(AMD párti vagyok és szerintem ár érték arányban ez a legjobb proci a piacon)
Alaplap:MSI B450 GAMING PLUS MAX 36K (Kérjek BIOS frissítést?)
Ram: na itt problémába akadtam mivel az amd oldalán azt írják hogy a proci 2666 Mhz-ig birkózik csak meg a ram modulokkal szóval ez a két opcióm van
G.SKILL Ripjaws V 8GB (2x4GB) DDR4 2666Mhz F4-2666C15D-8GVR 19K
Patriot Viper 4 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz 19K
vagy G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB 28K
A VGA-nak egy: ASRock Radeon RX 570 8GB GDDR5 (Phantom Gaming D Radeon RX570 8G OC) Most az ALZA-n 53K
Táp: GIGABYTE P650B 650W Bronze 16K
Ház: LC-Power Gaming 988 Typhoon 20K
Procihűtő: ARCTIC Freezer 33 eSports (ACFRE00029A/33A/34A/35A) 12KEz így kereken 200K lenne a 16GB ram-os verzióval ennél többet nem szeretnék rákölteni mivel valószínűleg majd még egy monitorra is bekell ruháznom, minden építő jellegű kritikát várok, vagy módosítási javaslatot. Bocsánat ha egy picit hosszú lett, előre is köszönöm a válaszaitokat.
-
ot93
senior tag
válasz
Andris837 #2804 üzenetére
Hát én már nem 2. gen. procit vennék, hanem 3. gen.-t. Ha már i7 akkor mondjuk i7-3770, ami kb. 10%-al erősebb a 2600-nál. Továbbá a 2600 nem támogatja a 1600mhz-es modulokat, ezt gondolom a biosban be sem lehet állítani. A 3770 már támogatja.
A lapodból van rev. 1.0 2.0 és 2.1 Neked melyik verzió van vajon? mert 2.0-tól már tudja a PCI Express 3.0 -t, amit pedig csak 3. gen procik tudnak. Így a 3770 azért is jobb választás, mert akkor a vga-d pci express 3.0 -ban tudna futni. A 3770 másik nagy előnye a fogyasztás. A 2600 TDP-je 95W, míg a 3770 77W. Habár a mostani cpu-d is 95W, de ha már fejlesztés, akkor érdemes lenne energiatakarékosabb procit venniJa és az utolsó észrevétel:
Az m.2 ssd-t hogyan akarod berakni a jelenlegi lapba?(megoldható amúgy, de kell átalakító. Viszont viszonylag drágák ezek az átalakítók és még a sebességükről sem hallottam, bár nagyon nem is kutakodtam utána... Tehát jobb lenne egy sata3-as csatlakozós ssd-t választani
)
-
Andris837
senior tag
Arra a döntésre jutottam, hogy kicsit upgrade-elem, amennyire lehet. Mit ajánlotok?
A jelenlegi felállás:
Alaplap: Gigabyte GA-Z68P-DS3-B3
CPU: i5-2300 box
RAM: HyperX Genesis 2x4GB 1600MHz DDR3 KHX1600C9D3K2/8G
VGA: ASUS R9270-DC2OC-2GD5
TÁP: Chieftec 500W CTG-500-80PArra gondoltam, hogy a RAM-ot bővíteném még 2x4GB-al (HyperX Fury Blue DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz memória kit (HX316C10FK2/8)), valamint dobok bele egy SSD-t (Kingston A400 M.2 SATA 240GB SSD (SA400M8/240G)). A későbbiekben meg vennék bele egy "combosabb" procit (Intel Core i7-2600 3,80Ghz).
Esetleg van olyan, amit máshogy csinálnátok, vagy mást tennétek bele? Tápot cserélnétek? Jelenleg nincs baja, de már "öreg". -
Flyte33
tag
Kineztem ketto hazat,Gamemax G561 Black es Deepcool Kendomen TI,melyik lenne a jobb?
-
jeni
félisten
Szia!
Hirtelen más topikot nem találtam.
A HP 3400 Pro alaplap egy i5-2500 procival tudná kezelni a 2x8GB DDR 3 ramot?
Jelenleg egy G630 proci van benne 2x1 GB DDR3 rammal.
HP Pro 3400 Microtower PC H-Coupertino2_H61-uATX Motherboard.
Egy helyen írnak 2x8GB DDR3 lehetőségről ,de több(gyári oldal) helyen az van írva,hogy max. 4GB modul és 2 darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest