Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Foglalt név
üzenetére
az arckép ríkveszt totyikba betetted már a kérést?

mondjuk nekem is több, mint 1 hónap volt, mire átment a rendszeren... -
Foglalt név
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Ejj, nekem mikor lesz már avatarom? Kb. 15 ember kapott azóta, hogy megkértem csináljanak nekem egy képet. Biztos ott is rühellik a pofám

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Foglalt név
üzenetére
homlokára?
á, beleégette a farpofájába és ráragasztotta a mellkasára - ''this is a job for ''OPELman!''
-
Foglalt név
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Mert nem leszedette, hanem átrakatta a homlokára
A fülei is zöldek, a szeme meg kéken izzik, OPC kéken 
-
dokar
addikt
hopp: dupla lett vmiért
vki törölheti eme hsz-t 
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
a szervízben az autóm sérülését kijavították (kötelező fizette) és a verda egy embléma- és feliratmentes hátsóval büszkélkedhet

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070914/opelsegg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
vallas
őstag
Na jó én nyertem

5 éves 223.000 km

megjegyzem céges autó.... -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
parandroid
üzenetére
igen, én is 10-15tel számoltam...
én keveselem, de reméljük télleg annyi, amennyi, és akkor kollégának lesz egy jó autója... -
deicide
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
igen, kb ez az átlag, nekem is a BP-Fehérvár miatt sok, meg asszonyka havi 4 Kecskemétre cipelése, de annak idén szerencsére vége lesz

-
helkis
veterán
válasz
chungee
üzenetére
ha ő az első tulaja és tudja igazolni, akkor hidd el a km állást, egyébként ha le van mosva a motor, ha túl friss szine van pár alkatrésznek a motortérben, lehet gyanakodni, tárcsafékeket nézd át mennyire kopottak, minnél több gyári alkatrészt találsz annál valószinübb, hogy rendben van/lesz, üvegeket nézd át GM-jel legyen bennük, 1-2mm-es ek a gyári hézagok mindenfele, lámpák egyformán fényesek-e, stb.. amit általában kell cserélni: gyertyák, olaj, olajszűrő, benzinszűrő, pollenszűrő, vezérműszíj + görgők, esetleg vízpumpa... nagyszervíz 60ekm-nél és innentől 30ekm-eknél, általában jelzi is a fed.comp. , mikor mész megnézni, vigyél pár szakit, ha mindet rendben találnak is tudsz még alkudni, ha kp-ra vennéd.. ilyenkor nagy hatása van a cashnek!

-
parandroid
félisten
válasz
bolondember
üzenetére
Éves szinten 10-15e km futást mondanék reálisnak egy családi autónak. Aki munkaeszköznek, vagy (ingázáshoz) munkábajáráshoz is használja, annak nyilván lehet ennél jóval több is, aki pedig hétvégi autónak veszi, annak jóval kevesebb.
p -
deicide
veterán
akkor a szegény F-em széthajtottnak minősül, én 6 évesen 110.000-el vettem, most 7 évesen 152.000 van benne.
-
shev7
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
7 eves 35000 km

de nem 7 eve hasznalom
[Szerkesztve] -
TayRol
nagyúr
válasz
bolondember
üzenetére
szerintem a kormány sincs lekopva, pedig az sokat elárul a megtett km-ről, persze csak ha nem cserélték ki

-
Kicker
őstag
nos a tigra alapjárati gondjai úgy néz ki megoldódtak.... egy kis tisztogatás volt, ne kérdezzétek mi, mert elfelejtettem, valami légbigyó volt koszos...
a többi gyanus alkatrész át lett nézve, minden jó., computer hibát nem mutat. -
dokar
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
enyém 10 évesen 108914 km, igaz 9,5 évtől van nálam és 3/4 év alatt beletettem 16 ezret.
asszony szüleinek az autója 2x annyi idős mint az enyém és fele annyi km van benne.
de tudok olyat is, akinek 15 éves autója van, most árulja, 14e km van benne. állítólag rendszeresen használta.
-
chungee
addikt
Lennti kocsit tervezem megvenni. Tulaj szerint valós a kilóméteróra, de már nagy szervízelni kellett, ezt nem értem
Vmi futóműt mondott vmi szimeringet is.
Mennyi ebbe a kocsiba az alkatrészek ne adj Isten ha....
''Szerény autós tudományom'' szerint: olajszűrő, lengéscsillapító, indításrendszer stb... amik hamar tönkremennek azok pótlása mennyire kell mélyre nyúlni?
[link] -
shev7
veterán
a helyzet az, hogy Pragaba megyek dolgozni, es fizetik a benzinkoltsegemet, ha ''igazolast'' hozok a fogyasztasrol, de majd rakerdezek meg egyszer, hogy pontosan mire gondoltak ''technical documentation'' neven.
Egyebkent egy 1,4-es 2000-ben vasarolt 60 LE-s Astra-rol van szo.
Arra gondoltam, hogy a ''techical documentation'' esetleg az a konyv amit hozza adtak? Nincs valakinek ehhez a tipushoz valo? -
shev7
veterán
nem tudjatok honnan lehetne ''igazolast'' szerezni egy F Astra fogyasztasarol?
-
dokar
addikt
kiszedtem az fastrából a pollenszűrőt. elég retkes volt már.

-
gban
veterán
Én sem láttam még sok modellnél féklámpavisszajelzőt, pedig nem az első Opelom a mostani.
Haszna egyébként lehet:
1. én a Trabantomba raktam, nem ártott tudni hogy milyen fékezésnél jelez a ''high-tech'' fékgomba, hogy még időben lehessen cserélni, mielőtt egy kamion belémszáll.
2. A Kadettomon a féklámpa-kapcsoló racsnisan állítható volt, és pedálzár alkalmazásakor, a pedál emelésével betolódott a racsni. Ekkor természetesen égett a féklámpa pedálnyomás nélkül is, mivel nem bírta benyomni a kapcsolót a pedál.
Itt is csináltam féklámpa-visszajelzőt, a nem használt ABS ikon alá tettem be az izzót, bekötve, így tudtam hogy minden rendben van-e. -
Calogero
addikt
Pedig használták, és mai napig is használják.......
Akkor gyulladt ki a régi vectrákban ha kevés a fékfolyadék a kocsiban, vagy kopottak a fékek.
Ez a funkció felszereltségtől és származástól is függött.
Sajnos ez mai napig is igaz.
Ezt tapasztaltam most hogy új autót vettem.
Németországban várásolt Easytronic váltós Astra H-ban alapból van hogy kormányról is tudjál váltani.
Az itthon vásárolt ugyancsak Easytronic váltós Astra H-ban nincs, és külön extraként sem rendelhető hozzá.
Vagy pl:
Németországban a digitális klimával jár a levegő minőség ellenőrző funkció, itthon nem, de külön rendelhető hozzá + 9000 Ft-ért.
[Szerkesztve] -
Mr X
veterán
Bocs, hogy ennyit zavargok itt, de sok kérdésem van, mivel első kocsi...
Szóval hátsó kipufogódobot kell cserélnem. Autósboltban 10k körül tudnak hozni gyárit. A kérdésem az lenne, hogy mennyibe kerülhet egy sportdob? Nem kell ''teljesítménynövelős'' meg ''bömbölős''. Én speciel a ''duruzsolós'' fajtát szeretem. Láttam a Homasitában dobot (gondolom univerzális). Jól sejtem, hogy itt a felfogatásával gondok lesznek? -
Mr X
veterán
Észreveszem lámpa nélkül is, de azért piros lámpánal néha jól jöhet.
Közben utánaérdeklődtem, és kiderült, hogy ki van ugyan alakítva neki a hely a műszerfalon, és a piktogram is ott van, de mégsem használták soha Opelék. Gondolom a műszerfalat több modellbe is beépítették, ezért lehet helye. -
_seth_
veterán
-
Mr X
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
A kocsi egy '89-esOpel Vectra 1.6i [link]
A visszajelző soron jelen van az üzemi fék visszajelzője, és a kézikönyv is megjeleníti. Ebből gondolom, hogy ha már ott van, illene is működnie. A ti kocsijaitokban nincs ennek visszajelzése?
Képet esetleg délután tudok csinálni, most melóban vagyok. -
dokar
addikt
ha nem akarná az igazságot:
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/3/4ufa.jpg)
-
Mr X
veterán
Na, ma végre volt időm bekötni a harmadik féklámpát, már volt értelme megvenni.

De ismét felmerült egy probléma. A műszerfalban a féklámpa visszajelzőjéből hiányzott az izzó. Ma vettem bele egyet, gondoltam 5 másodperc alatt bedobom. Nem így lett. Próbáltam berakni a helyére, de egyszerűen nem megy bele. Mintha Nem lenne ott vájat az izzó rögzítésének.
Van erre valakinek tippje? Gondolom a visszajelző soron minden izzó egyforma, tehát szerintem nem azzal van a baj... -
chungee
addikt
Tudnátok nyilatkozni az Opel Omegákról főleg a '97-es kombis modellekről? Hogyhogy uannyiba kerül (sőt olcsóbb) mint az Astrák vagy más márkájú kocsik? Még mindig erősen keresem az ''igazit''

-
TasiA
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
háát igen, szoktam hibázgatni

Igyekszem, de hát látod!
-
TasiA
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
Majdnem! Néha komolyan meg kell küzdenem, mee jön egy Fabia 1,2 HTP, oszt nyom egy kövéret 50-nél és boldog, mee lemaradok, csak míg ő 50-nél 3.-ban forog vagy 4000-ret
, addig én alapjáraton pötyögök. Tegyük fel visszarakom 3.-ba,(kb 1800-2000-es fordulat) akkor sem leszek nyerő, mert az nálam olyan, mint neki az 5. fokozat. NA de ilyenkor, ha 2.-ba rakom, akkor meg úgy elmegyek mellette, hogy lefagy az arcáról a mosoly. Vagy a másik verzió, hogy eljátszom az alig bírlak követni efektust, úgy 80-100-ig, kb ott befejezte pályafutását az 1.2HTP, oszt akkor rakok egy indexet és pá-pá. Emberünk meg nem érti a dógot. 
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy az én autóm egy űberbrutál HOT ROAD, hanem ezek a bevásárlós matchbox sofőrök érzik magukat Ferrariban.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Én nem nyomtam leszabályozásig szimplán ötödikből visszaraktam.. nagy értelme nem lett volna 110-nél kettesbe rakni ha még gyorsulni is akarok
Egyébként nem néztem még, hogy adott sebességben mennyit megy.
Félreérteések elkerülése végett: visszaváltáskor mentem 110-el és nem akkor volt 6000-es a fordulatszám
-
t1
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
kb 65-60 nál vissza 4ből 2be padló gáz 90ig és 3

-
Mr X
veterán
Na, a mai nap mozgalmas lett.
Elkezdtem csinosítgatni a gépállatot, amolyan csóró gyerek módjára, Homasitás cuccokkal. Kapott egy kék alu pedálszettet [link] , és egy alu váltógombot [link]
A váltógombbal megszenvedtem, mert kiderült, hogy az eredeti gombban levő rögzítő ragasztott volt. Nagy nehezen azért sikerült leszenvednem.
Ma kimentem vele autópályára, kicsit tesztelni. 160 km/h-t még bírta, tovább nem néztem. Ennél a sebességnél még stabil volt a kocsi.
Végül végre lecseréltem benne az olajat. Azt a fekete förmedvényt, ami kijött belőle! Kapott Esso 10W40-es félszintetikus olajat. Remélem szeretni fogja.
Neki akartam állni bekötni a harmadik féklámpát a hátsó ablakba, de rám sötétedett. Majd holnap. Ezt amúgy hova illik kötni? Fékkapcsolóhoz, vagy biztosítéktáblához?
A következő akció egy teljes oldalkárpit csere lesz, és egy új hátsó kipuffogódob, mert ez szét van repedve. Bár a hangját 3000-es fordulatt fölött imádom.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Opel Kadett 1.3S
110 km/h-nál visszaraktam harmadikba + padló... bírja... 6000 fölé ment a fordulatszám
-
dokar
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
majd letakarítom. asszem a kormányvédőt kicserélem zöldre. 
-
dokar
addikt
itt vannak a digigéppel készített képek:
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/2/4skx.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/2/4sky.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/2/4sl0.jpg)
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok,
nem tudjátok véletlen, hogy az A-Vectrámra:
[link]
első lámpákat és a fehér indexbúrákat a mostaniak helyett (amik gyengék/töröttek picit) , jó állapotban használtan, vagy újonnan emberi áron hol kaphatnék
üdv:
Mr.CsiT
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
1500 HUF volt, spray, oviban vettem
úgy tudom 1-2 m2 lefújására alkalmas 3-5 rétegben.
sztem egy flakon elég a belső elemek lefestésére. nálam még hátra van a középkonzol (később csinálom meg), de nem biztos hogy oda is lesz elég, mert a motorfedelet is fújtam és elég pazarlóan használtam.
-
KrAt
veterán
Este MOZIII?

-
koob
senior tag
válasz
bolondember
üzenetére
nekem is erőltetettnek tűnik..
-
dokar
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
ha a világítás kék, akkor a belső semmi képpen sem lehet kék, ezért lett zöld

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070914/opelpowaa_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

mert kb. 300km-re van tőlem.

, addig én alapjáraton pötyögök. Tegyük fel visszarakom 3.-ba,(kb 1800-2000-es fordulat) akkor sem leszek nyerő, mert az nálam olyan, mint neki az 5. fokozat. NA de ilyenkor, ha 2.-ba rakom, akkor meg úgy elmegyek mellette, hogy lefagy az arcáról a mosoly. Vagy a másik verzió, hogy eljátszom az alig bírlak követni efektust, úgy 80-100-ig, kb ott befejezte pályafutását az 1.2HTP, oszt akkor rakok egy indexet és pá-pá. Emberünk meg nem érti a dógot.

amúgy fain lett, élőben mégjobb!
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/1/4ryr.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/1/4ryq.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/1/4ryp.jpg)