Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Projektor topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
hol is van ez a platz?

-
KrAt
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Állat
Szép hangja van a vekinek 
-
KrAt
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Jöhet az a videó

-
capaszaju
tag
válasz
urban racer
üzenetére
igen nagyon jo volt
én is ott voltam
jövö hétvégén is remélem esik 
-
_seth_
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Focipályán? Biztos örülni fognak majd a köröknek a focisták

-
urban racer
senior tag
Haverokkal kimentünk állatkodni. Sok jó helyen voltunk: focipálya, parkoló, de a legjobb az egy hatalmas nagy placc volt, ott bátran lehetett gyakorolni a driftelést. Hogyha esetleg megcsúszna közúton az autó, már tudom hogy kell korrigálni. Már emiatt megérte. Nah meg persze kajak jó buli volt
Mindent, amit a gabonakörökről tudni kell:
[link]
[link]
Van videó is, de azt inkább privátba...
-
t1
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
reptérre 500 ft a belépő
-
buherka
addikt
Szasztok Opelos fórumtársak!
Azzal a "nagy" gondal fordulok hozzátok, hogy melegszik az opel-om
.
Tipusa Astra F 1.4i 16V -97-es.lépcsőshátú.
U.az mint dokar fórumtárs kollégának az autója : [link]
Még a színe is megegyezik
.
Lényege a dolognak, hogy kb. 1 hónapja kezdett el melegedni.
Ezt úgy vettem észre, hogy menet közben 95 fokot mutat a műszerfal, ami régebben stabil 90 fok volt.
Egy-két "autószerelő" tanácsára kicseréltem a thermosztátot. (Mivel azt mondták, hogy 100% a termoszom döglött meg)
Minden maradt a régiben, egy fokot sem ment lejjebb. Majd felrobbantam, hogy 9 rongyomba került a nagy semmi.
A hőgombát is kicseréltem, ami a termosz mögött van és a műszerfalnak adja a jelet.
Ez a hőgomba fehér peremes, de én feketét kaptam a boltba, hogy ez tuti jó!!!
Hát sajna tutira szarabb lett
97-98 fokot mutatott a feketével állandóan.
Gyorsan visszaraktam a régit.
Már egyszerűen fingom sincs, hogy mi baja lehet
.
Egy aútószerelő rádugot egy computer-t, és azt láttuk, hogy 91 fokot lát a gép...viszont a műszerfal már 95 foknál jár.
Most mi az igazság?
Fosok, hogy hengerfejes lesz a verda, azt meg nem élném túl.
Elöre is köszi a válaszokat

-
I_Am
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Nekem kézifék sem kell, csak alászedem, padló és már teszi is a seggét a kicsike. Összekerék ruuullllzzz

-
deicide
veterán
reggel kihasználtam a havat és voltam a mitsubishivel forgolódni a tanpályán asszonnyal, nagyon élvezte, csak Ő nem igazán tudta kézifék után egyenesbe hozni az autót, igy inkább a 180 fokos pörgésre gyúrt rá...

lassan-lassan kész az astra is, majd azzal is csapatunk....

-
urban racer
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
De hát ha megvan a jó nagy placc, akkor rájössz magatól is
Csak itt nálunk nincs semmi jó hely... Vagyis lenne, a reptér, dehát ott meg őrök vannak... -
KrAt
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Majd vmikor énis kinézek hnap sztem

-
urban racer
senior tag
kimentem ma hóba szórakozni. Kézfékes forduló és drift power
Kezd vicces lenni a dolog. 10-15 cm hó 
-
e.vid
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
Lesz azon is "E" jelzés, csak a képen nem látszik.
-
e.vid
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
Ez nem angel eye. Cseréld ki nyugodtan, nem kell a forgalmiba beiratni.
-
urban racer
senior tag
Erről lenne szó: [link]
Forgalmiba is bele kell iratni, nem?
-
deicide
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
hát, ha az izzó szinei stimmelnek és mondjuk szemöldökkel nincs eltakarva a fény útja, és van minősitése is a lámpatestnek, akkor nincs gond.
-
urban racer
senior tag
Valaki tuda segíteni, hogy mi a teendő, ha mondjuk a gyári lámpákat le akarom cserélni angel eyes-ra? (nem a szerelésre, hanem a szabályos átépítésre gondolok-műszaki)
-
gali2
újonc
Hali. Elhagytam az astrám(C14nz) kulcsábol az imo jeladoját pot kulcs nincs mit lehet ilyenkor tenni.
-
I_Am
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Váltó olaj csere

szerk: kiemelő villa is szokott ilyet csinálni, ha kezd halálán lenni.
-
urban racer
senior tag
Nekem a 2-es tutkó. Kompenzálja az egyes...
Megvolt az ékszíj csere. Most olyan, mintha sportlégszűrő lenne benne, vagy valami kisebb turbó. Magas fordulaton süvííííít
Tapad az ékszíj, mint állat (nincs túlfeszítve). Már alapjáraton is észreveszem, nem villog annyira a belső középső lámpa, amikor fullon szól a láda a csomagtartóban... 
-
TasiA
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
csak onnan, hogy mind ilyen hulladék sajnos. Legalább is haverom vadi új G Astrája is ilyen, meg még a 2-es sem tökéelets hidegen. Nálam pl még melegen sem tökéletes a 2-es, olyan mintha picit reccsenne. Ezek ilyenek

-
urban racer
senior tag
Hát igen... A zacsis ablaktörlő az EGYEDI Előrendelés: 06-90...
Jaj hallod miről maradtál le a végén
Azt a 3 idiótát látnod kellett volna...Búcsú, puszi, miegymás.. Kocsiba be, motor indít. Fery+én túráztatjuk a gépet a mutató nem leng ki, mert nincs fordulatszámmérőm, a Ferynek meg nincs bekötve
Dokart nem láttam, mert Fery a nagy kombinójával kitakarta. Aztán rajt... Minden nyomaték az első keréken, látom Fery jön utánam. Balra kikanyarodtunk a jet kút felé. Én balra(csolesz felé), Fery jobbra(egyetem felé), amikor mögöttem volt, kitettem neki 1 vészvillantást, köszönés gyanánt. Válaszul egy korrekt gázfröccsel válaszolt, de a zsarut, aki szembe jött, csak később vette észre... Msn-en később mondta, hogy ő is beparált nemkicsit. Közben észrevettem valami ausztrál kocsit mögöttem, amikor végre zöldet kaptam, láttam, hogy az ausztrál mögött ottvan dokar. Emelkedőn "kicsit" odaléptem, mert láttam egy tuningolt szuzukit
, dokar kicsit lemaradt, mert az ausztrál nem ám kiment volna a jobb sávba... A csolesz szélén bevártam, majd a csolesz forduló után ő egy villantással búcsúzott, amire én egy vészvillanással válaszoltam. Este még elemeztük a minitalit, majd lezsíroztuk, hogy mi még dokarral fogunk gyorsulni... 
-
TasiA
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
hát úgy kb. azért, mert OPEL váltó
Főleg hidegen és akkor, ha még gurulsz, akkor szinte lehetetlen. Esetleg cserélj olajat benne, meg nézesd meg szakival a rudazatot. Ki szokott kopni pár kis csapszeg, meg ilyesmi, de lehet csak be kell állítani. -
helkis
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
szinkron, kopott? vagy egyszerüen nincs szinkronizálva, nálam a rüki elött kell 2-esbe rakni..
(a képekről már tudom melyik srác vagy a múltkori parkolós-összefutásból
) -
KrAt
veterán
válasz
urban racer
üzenetére
Ugyanez nekünk is, csak én kettőből rakom egybe

-
urban racer
senior tag
Adatlapomnál látod hol lakom... Sejteheted a Bakony melletti Veszprémi elnevezésű faluban mi a helyzet. Már reggel is motorfékkel fékeztem, kettesből csúsztatott kuplunggal indultam. Magyarul: jég. De néha kell baromkodni is: délután volt kézifékes forduló, kanyar "végigdriftelve", 100 méteres "burnout"
Ha több időm lett volna, gyakoroltam volna a 180 fokot. Dehát ti nagyvárosiak, mit sem tuggyátok mi az a hó, főleg abs és minden elektronika nélkül 
-
KrAt
veterán
Jöttem haza, fordultam be, láttam, hogy csillog az út.. Kb 20-ról nyomtam egy satut, basszus úgy csúszott az út
Aztán a kanyarban gyorsan alászedtem a kormányt, "érdekes módon" elég nyugdíjasan kanyarodott be a verda
Kicsit le volt fagyva? 
-
TasiA
senior tag
válasz
urban racer
üzenetére
Holnap tudom feladni! A többi, meg majd ha hazamegyek szüleimhez, mert náluk tárolom!
-
TasiA
senior tag
Hát akkor én innentől változtatnék a stílusomon! Ha neked nem rokonok, ismerősök egyébb, akkor visszamennék, előadnám a problémáimat úgy, hogy egyértelmű legyen az elégedetlenség, majd felhoznám, az összeget, amit kifizettél,(borítékost is!!) ezek után megvárnám a reakciót. Ha nem kielégítő, akkor befenyítenék egy panaszkönyvel, munkauggyel,fogyasztóvédelemmel+APEH! Szerintem ez így együttesen talán valamit ér. Egy próbát biztosan megér! Ja és tudd, hogy bármilyen bejelentés érkezik munkaügyhöz, APEH-hez, kötelességük kivizsgálni, ellenőrizni a problémás helyet!! Fogyasztóvédelmet nem ismerem.

-
lesaux
veterán
Az, hogy nem vagyok szaki, egyáltalán nem fedi a valóságot. Konkrétan segg hülye vagyok az autókhoz, annyival járok előrébb egy szőke nőnél, hogy benzint meg ablakmosót tudok bele tölteni. Szóval biztos, hogy nem fogom szétszedni a kormányt.
Viszont az indexkart is faszául megcsinálták, mert balra kanyarodás után nem mindig húzza vissza az indexet. De már nagyon elegem van, nincs kedvem hetente szervizbe vinni a kocsit, főleg hogy meg se tudják csinálni, csak áll ott fél napig, én meg buszozhatok egy órát.
Nem tudom egyébként, miért ilyen siralmas a magyar szervizek helyzete. Egy valag hasonló sztorit lehet olvasni a Homáron meg a Totalcaron. Miért természetes az, hogy szervizbe viszem a kocsit, valamit csinálnak vele, kifizetem, és továbbra sem jó? -
TasiA
senior tag
"Engem is beetettek anno ilyen hülyeséggel."
Szerintem nem hülyeség, hogy figyeljen oda rá, meg beetetni sem akarom! Nekem az jön le az írásaiból, hogy nem érzi magát igazán szakinak, ezért bátorkodtam megjegyezni.
aXXon
Az egész autó egy rakás szemét! TOTÁLKÁROS! Nincs rajta ép alkatrész, össze-vissza borult, meg tört.Talán az 5. ajtó, de az meg rohad egy kicsit. Csak motor+ hozzávalók+ erőátvitel, meg apró kis bisz-baszok, pöckök csavarok. ENNYI! Már mindent eladtam, ami használható volt. Sajna, de nem tudok neked segíteni.
-
lesaux
veterán
Jól elbizonytalanítottatok. Annyi biztos, hogy most már hülyének érzem magam.
Az előbb rosszul írtam amúgy, 1,4 milliót adnának érte. Ami még mindig l@fasz. -
-
TasiA
senior tag
Cserélj váltót! A rövid F-16-ban nem a difi rövid, hanem maguk a fokozatok rövidek. Elvileg , ha nem 4x4 a tiéd, akkor 3.55-ös a végáttételed, ami a leghosszabb. Ezt már nem tudod kicsierélni., mivel ez a max.
LESEUX: HA nincs kedved szerelni, akkor vidd el egy futóműveshez( ~3500Ft) és meséld el mi a gond. HA csak picit áll valamerre, akkor amúgy sincs értelme arrébb rakni egy foggal, mert lehet akkor meg másik irányban lenne egy picit. Főleg nagyobb méretű kormánynál 1 fog is sokat jelent. NA meg a légzsákkal is vigyázni kell. Amúgy valszeg nem teljesen középre állították a kormányodat és ahhoz állították a gömbfejeket. Ez csak optikai probléma, semmi több.
-
lesaux
veterán
Én biztos, hogy nem szedem le a kormánykereket. Mondanám, hogy nem bírom majd összerakni, de az igazság az, hogy még szétszedni se. Viszont akkor a leírtakból kiindulva pár perces meló, ugye?
helkis: hőbörögni nem nagyon akarok, volt, amit ők is jóindulattal intéztek. Meg aztán én érezném már magam kellemelenül.
-
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Aki valamennyire ért az autókhoz, az tudna nekem válaszolni. A karambol után a szervizben szétszerelték a kormányt a légzsák miatt, és most nem egyenes, ha a kocsi egyenesen megy. Tehát nem a futóművel van baj, az viszi egyenesen a gépet, csak közben a kormány enyhén jobbra dől. Amikor másodszor vittem vissza a kocsit, ezt is megemlítettem, de most megint úgy hoztam el, hogy ugyanolyan.
Én már többé nem viszem vissza. Ez egy tisztességes szervizben hány perces és főleg hány forintos munka lenne? Nehéz megcsinálni? Tehát pl. beszerelik a kormányt nagy üggyel-bajjal, aztán a tesztkörön rádöbbennek, hogy nem jó, és állítani kell rajta? Vagy számítógép lövi be ezt is? -
marsu
veterán
-
knajf
senior tag
most nézem egy csomó nagy arc opeltopicba "él" egyrészt
ez tök zsír!amit az omegás hsz-hez hozzáfűznék: kár hogy c20xev van a gyomrában, egy sima 16v jobbat tenne neki

szerk: melyik a leghosszabb difi amit rakhatnék a váltómba? gyanítom a legrövidebb van... F16 amúgy és '90 vectra gt. c20ne. ötlet?
-
TasiA
senior tag
Ne reménykedj!
Totálkáros a kicsike, én a régi vasamat akartam felturbózni egy kicsit. Amúgy elektromos volt benne minden, amit át is szereltem. Már csak a motor, váltó, hátsó tárcsa+ABS volt hátra, de addigra eladtam és vettem a mostanit. Szóval már nem sok minden van meg belőle. Inkább egy nagy kupac apró alkatrész+ komplett kasztni. -
TasiA
senior tag
-
_seth_
veterán
Működőképes
Járó autóból lett kivéve a motor. Tengelyek cserélve, új kuplung stb... szét volt szedve a moci mivel a hengerfejből leszedtek, hogy erősebb legyen szal rendben van
Benéztem pl a olajsapkánál és a vezérműtengelyen semmi kopás nem látható, olyaj ugye most nincs benne de az látszott, hogy nincs leélve
(Egyébként klubbtagtól vettem, csak úgy vatera vagy apróból nem mertem volna). -
_seth_
veterán
Coming soon: [link]...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aXXon
őstag
-
camino
tag
Üdv, Opelosok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet-e valahogy tudni, hogy X16SZR típuskódú motort mikortól gyártottak? Az a gyanúm, hogy a 93-as astrámban cserélve lett. Vagy honnan lehet megtudni, hogy az eredeti motor van-e benne?
-
marsu
veterán
Nagyon kényelmes autó ....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Synology NAS
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szemüveges topik
- Projektor topic
- Spórolós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- iPhone 17 Pro Max Kozmosznarancs - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szép hangja van a vekinek 

jövö hétvégén is remélem esik 

.
.

Aztán a kanyarban gyorsan alászedtem a kormányt, "érdekes módon" elég nyugdíjasan kanyarodott be a verda
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Totálkáros a kicsike, én a régi vasamat akartam felturbózni egy kicsit. Amúgy elektromos volt benne minden, amit át is szereltem. Már csak a motor, váltó, hátsó tárcsa+ABS volt hátra, de addigra eladtam és vettem a mostanit. Szóval már nem sok minden van meg belőle. Inkább egy nagy kupac apró alkatrész+ komplett kasztni.