Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 3DMark05 eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Van, aki légszűrő csere után is megéri az extra póvert. Aminek van alapja, mert a tiszta szűrőn keresztül valóban több és könnyebben becsúszó oxigénnel tud a motor dolgozni. Más kérdés, hogy itt hacsak nem sárral volt betapasztva a szűrő törtrész lóerőkről beszélünk, amit soha senki meg nem mondana vakteszten.
Akinek kell a placebo vegyen 10k-ért Aliról boxot meg rakja fel a mágnest 5000-ért. 140 rugóból bakker már azon agyalnék, hogy lehet ideje lenne felrakni valami csigát a motorra egy kis plusszal. Azt' akkor még hapcizni is tudna váltásnál
-
F_Gergely
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz
athomi
üzenetére
Főleg Opel tud ezzel alapból is csodát művelni. A gázpedál állása és a valós fojtószelep állás között nagyjából semmi arányosság nincs. Egy kis gázpedál tuning és már hasít is a verda.
Most volt Papp Tibinek a Puntoja a padon. Töltöttek bele csodaadalékot. Utána is el lett mondva, hogy ezek a fogyasztási értékek azért szoktak csökkenni, mert agyban áll át a "szoftver" és okosabban vezetsz. Ezek a szívó csipsztuningok sosem akarnak elkerülni padra előtte és utána
-
farkas-j
őstag
válasz
Magnum_
üzenetére
Meg bizony! Az enyém is garanciális volt még amikor megcsináltattam. Kaptam olyan garanciát is, hogyha a szervizben valamiért lefrissítenék azaz felülírnák a módosított programot, akkor a Rigotech ezt ingyen visszaírja. Ráadásul van egy óriási trükk a programozásukban, hogy valami fejlesztői protokollon keresztül történik a programozás, így nem naplózódik a rendszerben a beavatkozás, gyakorlatilag teljesen nyomtalan a beavatkozás.
-
farkas-j
őstag
válasz
Magnum_
üzenetére
Ezt látod én sem tudom. Az biztos, hogy most a módosított szoftverrel nagyon jól megy az autó, ráadásul mellékhatásként a fogyasztása is csökkent. Nekem az volt a nagy bajom, hogy iszonyú lustának, erőtlennek, dinamikátlannak éreztem az új autót. Hiába került bele 15e km, nem változott semmi, pedig avval hitegettek, hogy ha bejáratódik akkor majd jó lesz. Nem lett jobb. Előtte egy 1,4-es Meriva A-m volt amit ehhez képest táltosnak éreztem. (A Meriva A is megvan még a lányom használja.) Lehet, hogy a változás hihetetlen, én is szkeptikus voltam előtte ez ügyben. Rengeteget bújtam ez ügyben az Internetet, szakoldalakat. Ekkor került képbe a Rigotech. Nézegettem a Youtube-on a kuncsaftok véleményeit és felfedeztem egy régi távoli ismerőst. Megkerestem telefonon, hogy valóban olyan jó lett e mint ahogy a videón nyilatkozott. Azt mondta, maximálisan elégedett, sőt azóta autót cserélt, és az új 2 hetes Fordját is odavitte optimalizálásra. Teljes a boldogság
(Most már nálam is!) Így én is belevágtam, főleg, hogy adtak 2 hét próbaidőszakot, hogyha nem tetszik visszaállítják az eredeti állapotot és visszafizetik az ár kb. 90%-át. Mondanom sem kell, hogy a hátam közepére nem kívánom vissza az eredeti beállítást! -
F_Gergely
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Nem-e? Gondolj csak bele a 2000 évek elején hány VW/Audiban volt navigációs fejegység ugyan így lenn.
Biztos volt más típusnál is de most ezek jutottak egyből eszembe.
Igazából ha színben oké akkor nincsen vele bajom, szépen beleillik a környezetbe.
Sajnos mivel az opel fejekből kispórolták az USB opciót, és adapterrel is csak félmegoldás azt használni, szerintem nagyon jó egy ilyen droidos fej, csak nehéz kifogni azt ami tényleg jó. -
Szada85
aktív tag
válasz
becsitibi
üzenetére
Az a baj, hogy ez az ígérgetés "becsapós" ám.
Mindenhol a plusz lovakat említik, pedig ugye ez csak azt jelenti, hogy azon a fordulaton (vagy annak környékén), ahol a gyári teljesítményt leadja majd nagyjából annyival többet fog tudni leadni. Ez szívómotoroknál 4500-5000 vagy akár feletti fordulat szokott lenni.Ezzel szemben a való életben legritkábban használja az emberek túlnyomó többsége 4500-5000-res fordulat felett az autóját, mert ott már hangos, jajj sokat forog. Emiatt szerintem sokkal érdekesebb lenne, ha Nm-böl írnák ki, hogy mennyivel fog többet tudni, illetve melyik tartományban.
Kis ccm szívómotorból nagy csodákat semmilyen progi nem fog hozni önmagában, befecskendezett üzemanyagot, gyújtástáblát tudnak firkálni korlátozott határok között. Inkább optimalizálás ez, ahogy elöbb is elhangzott.
-
farkas-j
őstag
válasz
becsitibi
üzenetére
Nekem a Meriva B-m B14XER motorral lett "chip tuningolva", de én nem is tuningot és teljesítmény növekedést kértem, hanem optimalizálást. Így a max. teljesítménye nem változott, csak a dinamikatartománya és a fogyasztása (ami kb. 6-8dl-rel csökkent). 140eFt-ba került, de NAGYON MEGÉRTE! Ég és föld különbség van az eredeti és az új menetdinamika között! Egyet bántam csak meg, hogy nem korábban csináltattam meg hanem nyüglődtem több mint egy évet az új autóval. A Rigotech-nél csináltattam. Ők minden autóra egyedi beállítás csinálnak az igényekhez igazítva. Nincs előre gyártott program, nincs beépített okos dobozka. Egy diagnosztika után letöltik a motorvezérlőből a programot és azt módosítják a motor paramétereihez. Van olyan megoldásuk, hogy megcsináltatod, ha nem tetszik akkor x napon belül visszatöltik az eredeti lementett programot és visszakapod a pénzed, csak kb. 10eFt körüli munkadíjat vonnak le belőle. Részletes infó a weboldalukon. Az ügyfeleik véleményét a Youtube-n megnézheted. Én csak ajánlani tudom őket!
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok
Van vakakinek 1,6 literes h kombi astrája chiptuninggal?Ha igen megérte?
Köszi. -
athomi
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Akkor viszont be kéne csúsznia izmozás nélkül 5-10 km/h-nál 1-be. Nekem legalábbis becsúszik, nyilván nálam sem vajsimán. Amúgy a gyors váltást se szereti ez a váltó. Mondjuk engem csak a lüki zavar, de már megtanultam együtt élni vele, előbb szúrok egy 3-ast, aztán veszi simán a hátramenetet.
Fordnál is elég jól össze tudják dobni a váltót, apám Focus II 1.6 TDCI-jébe elég patent (volt). 3-ból 4-be pöcköltem a váltót. F Astra után brutál élmény volt.

-
Tikakukac
titán
válasz
ntomka
üzenetére
Egyszerű zsiguli váltó is tud csoda lenni. Ott pl. az a titok, hogy a váltórúd szinte azonnal a váltóba megy. Régi Ducatoval csapattuk egy darabig kormányváltóval. Az is állat volt. Szóval nagy titok ebben nincs, ezek a nagyon ripiropi váltók a költségosztály miatt szoktak gagyik lenni.
-
-
-
becsitibi
senior tag
Köszi sráccok a 2 din-es képeket!
Üdv.
-
diegho
nagyúr
Ha már fejegység, akkor 1din-ben mit érdemes nézni? Páromnak off fókába néznék valami rádio+usb-s darabot, az ismert márkák 15k körül kezdődnek, de kintről látok 15$-ért is már. Még régen egy ilyen 20$-os darabot használtam és teljesen jó volt, de már fogalmam sincs mi volt a neve és honnan származik.
-
trassher
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Igen működik.
Nem tudom pontosan mikor csináltam de szerintem már lassan lehet 2 éve. Most érzem, hogy meg kellene kenni újra. Mondjuk ha már úgyis kiszerelem akkor cserélem is a fóliát. -
athomi
veterán
válasz
FoLey-v
üzenetére
Anyósomat és elfelejtettem felhajtani mielőtt beült.
Ráadásul még csak nem is a tövénél nehézkedett rá, hanem a vége fele, had kapja rendesen az a szerencsétlen kartámasz. De amúgy a 30-as éveiben járó haverom is ráterhelve mozgolódik, csak nyilván oda nem voltam rest rápirítani. -
athomi
veterán
Fel tudok robbanni, mikor valaki a kartámaszt kapaszkodónak, tolódzkodónak nézni...

-
becsitibi
senior tag
Sziasztok.
Van itt közületek H Astra tulaj,aki kiszedte a gyári fejegységet,és belerakott barkács nélkül 2 dines nagyképernyős fejegységet.
Ha van pár képe,feltölthetné kommentbe,szívessen megnézném.
Köszi.
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Az ajtó zsanér megkenésére mit ajánlanátok. Találtam egy ilyen csodát de nem tudom bízhatok-e benne.
-
FoLey-v
addikt
válasz
üzenetére
Még messze van meg ha befogadnak egy csúnya esztétikai hibás H astrát is. Bár addigra lehet ki lesz polírozva.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sanki Hát nekem nem egy ilyen kéne. Elől-hátul lököst újra fényeztetni a jobb oldali ajtónál van folt,polír.... Először alkatrészben legyenek rendben és utána a szépség.,bár így vettem sajnos használt.

-
mrx1212
tag
Sziasztok.
Olyan a problémám van hogy észrevettem hogy picit mozog az egyik első kerék de csak függőleges irányban,ahogy megrángatom valamint élesebb kanyarban egy koppanó hangot hallok mintha egy kő felverődne. Ti mit mondanátok első körben mire gyanakodjak? -
Sanki
addikt
Bedobom ide is.
Garázsban a kis hely miatt sikerült neki menni kicsit a frissen vett felninek, ami miatt megsérült a lökös.

Vakus képpel így néz ki.Lidl-ben volt hétfőtől karceltávolító szett. Ha még van, érdemes egy ilyennel a fenti hibának neki állni?
-
bazsimano
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Igen tudom. Ezt irtam h nincsen semmi difi...

Csak mintha kerdojelet lattam volna a hozzaszolasodban ezert valaszoltam
-
bazsimano
őstag
Koszi. Mst meg erdeklodes szinten megy. Meg ki szeretnem cserelni a fuvokakat insigniara. Vezerles csete...okoskereket cserelek majd...
Aztan juli- aug nekivagok valszeg!
Ricsi: ha jol tudom igenn, nalunk mar ez ilyen raktarkisopres volt..ez volt az utolsok egyike ami lejott a szalagrol...azert mar nem is nagyon tudtam nagyon beletukmalni extrakat... -
bazsimano
őstag
sziasztok!
Lassan valtanunk kell autot es lehet nyaron meg is lepjuk ...de kerdes , hogy a mostanit szerintetek milyen aron lehetne eladni...persze tudom amennyit kinalnak es adnak erte...
2012es opel astra h caravan classic III. 115 le 85kw. 35800 km. szokasos szoveg, vezetett szerviz konyv, hibatlak, melygarazsban tartott, nem dohanyzo, egyszer sem hanytak bele a gyerkocok. kezdettol van rajta meretre vart huzat...
1,8-2Mra gondoltam elnezve az arakat...realis ar?
udv.
b. -
AMD Power
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Szepnek szepek. De attol meg "jok" nem lesznek.
-
ntomka
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Igen, ezek egyre franciábbak.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
üzenetére
Még mindig azt mondja a köznép hogy 5 millát ök opelre nem adnának az már Suzuki vitara meg stb stb csak hogy ezek az opelek már nem azok az opelek amik az ö világukban voltak,nem rohadnak,nem esnek szét.Sajna egy kocsira nagyon rá nyomja a multja a rossz nevet.És ezek az opelok nagyonszépek,Insignia
,Astra,stb,Grat hozzá nagyon szép 
-
-
Sanki
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ahham, na ezt nem tudtam, kipróbálom majd. Köszi.

-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nekem eleve szokásom, elég sok régi dolgot kell néha vezetni falun, ahol finoman szólva is alapkövetelmény

-
Sanki
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Mármint hogy dupla? Elsőnek 2 kuplung üres és üres kuplung 1?
-
Markizmark
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Akkor marad a dupla-kuplung, ha kímélni akarjátok a dolgokat.

Érdekesség:
A MAN mostanában bevezetett egy új váltót, ami nem szinkronos.
Ugyanúgy szinkronváltó elven működik, de nincs bronz gyűrű és szinkron agy, helyette egy külön fékező rendszer van, ami elektronikusan vezérelt és felkapcsoláskor fékezi a nyelest. Visszakapcsolásnál pedig a motor előre felpörgeti a hóbelebancot. 
Állítólag ezzel helyet spóroltak a váltóban ...
-
Sanki
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
és Tikakukac: többi fokozattal semmi gond nincs, szépen veszi (szerintem szépen
).
Akkor megnyugodtam, mondták mások is, hogy semmi baj azzal, de az más márka volt. -
Tikakukac
titán
Jep, ez ilyen. Honda-Mazda megoldja ezt a problémát, de a németeknél ez már nem. Vagy pofozás van vagy jöhet a kuplung simi és 2-es

Markizmark: Nem lenne ezzel gond, csak a 2-es annyira sok neki, hogy a középső szellőzőrostély konkrétan kiugrik a helyéről úgy remeg az autó. Tudom, mert ugyanaz az autónk a kollégával

Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Gyúrósok ide!
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo IV
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Most már nálam is!) Így én is belevágtam, főleg, hogy adtak 2 hét próbaidőszakot, hogyha nem tetszik visszaállítják az eredeti állapotot és visszafizetik az ár kb. 90%-át. Mondanom sem kell, hogy a hátam közepére nem kívánom vissza az eredeti beállítást!

innentől maradok az 50e olajcsere periódusnál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

,Astra,stb,Grat hozzá nagyon szép 
).