Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
ha leszedtél a hengerfejből, akkor nagyobb lett a kompresszió, legalább a gyújtás is utána lett állítva? vagy van ezekben kopogásérzékelő?
méresd le a verdád padon és ha lesz nyomatékgörbét, akkor pontosan meg tudom mondani. de a nagy szabály így szól:
Szeresd Opeled és akkor váltsál magasabb sebességi fokozatba, ha ott már nagyobb vagy egyenlő lesz a nyomatékod, mint a jelenlegi fokozatban.
érthető?
-
_seth_
veterán
Pihenő? Ez tetszik

Kinyírni nem akartam ez tény, nekem 6500-nál tilt de addig nincs is értelme nyúzni szerencsétlen motort

De az valóban igaz, hogy ha nem kímélem és gyorsabban váltok még lehetne javítani, a 2-3 fokozat váltása majdnem 1 mp volt, na az a pihenő

Ki tudja vki számítani, hogy ha adott:
C20NE 115@130LE kb + nyomaték is nőhetett jócskán a -1mm-rel amit leszedtek a hengerfejből tehát min 180NM de inkább több + F16W394 esetén mikor kellene elváltanom, hogy a legjobb időt fussam? -
TasiA
senior tag
Ohhohohóóó, ebből én símán kihoznék egy jobb értéket, de ez sem rossz!
Bár szerintem nem nagyon tetszene neked, ahogy váltok. Amúgy jó rövidek a fokozatok, nálam 1-es tiltásnál 65 , 2-es 118, 3-as meg 170, már a 4.-et sem tudom tiltatni, mert az 230-lenne
Annyit meg nem megy. -
_seth_
veterán
Kadett 2.0 8V [link]
-
-Nemtom-
őstag
Beférek még az 1. hsz-be?

Astra F 1.6 16V 2000

Jövő nyárra ha minden jól megy, akkor kipofozom kicsit.

-
zfarkas
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
5 ajtós 1,4-es motor + családi/dísz/elektromos csomag + vonóhorog + mp3 cd rádió + 4 sárcsapó, mindez "villám ezüst" színben. Nagyon szép.
A klíma pedig egy megváltás, különösen az M7-esen: egyelőre nem megyek 3000-es fordulat felett, de jó, hogy 90-100-nál is lehet halkan beszélgetni, nem pedig üvöltözni a leengedett ablak miatt
-
zfarkas
senior tag
Helló!
Osztottunk-szoroztunk, végül egy új Opel Astra Classic II 1,4 mellett döntöttünk, így belépnék a klubba. Most szombaton vettük át.
Nagyon tetszik, az egyetlen, amit a Polo Classic-ból visszasírok kicsit, az a sportülés.
Üdv,Zoli
-
_seth_
veterán
Kész a szervó is
Hát fiúk... ez nagyon komoly lett
2 liter, szervó, jó fék, jó kaszni, jó kerekek, jó hifi... már csak lenne vagy 20 évvel fiatalabb 
Nagyon könnyen tekerhető a kormány, még szokatlan is mert "túltekerem" egy kicsit és már indulna is meg az autó kifelé a kanyarból de majd megszokom, vagyis már nagyjából meg is szoktam
A kormányoszlop és a kormánymű közötti kardánnal volt egy kis bibi mert a régi az nyeles volt ez meg bordás így másik kellett belőle + a felfogató sem egyezett az 1.8GSi-vel de abból is kapott másikat, kapott új gumiharangokat és ATFII szervófolyadékot és már megy is 
Megcsinálom végre azt a nyavajás ventit már régóta húzom, utána ki lesz takarítva és megy is be az új üléskárpit, és majd kaptok fotókat is minden irányból

-
TasiA
senior tag
Üdv! Igen, mert nekünk olyanunk nincs. Anyámnak van H astrája, apámnak meg egy Citroen Berlingo 1.9szívódezső.
HELKIS
Nekem a 17-es 8000/db a legjobb, legmezbízhatóbb helyen, ugyan ez okosban a Marsónál, ha nincs bennt a főnök akkor 3000/db. Kerékméret függő. Az meg, hogy mennyit javít? Hát tökéletesen kerekre csinálja, olyan lesz mint új korában, csak egy ici picit gyengül az anyag. Ne parázz, szinte észre sem vehető. Persze a totál tojás alakú, szétcsapott kukábavalót is ki lehet javítani, de azt a felnit én már nem tenném fel. Na ott már nem picit gyengül a cucc.
-
_seth_
veterán
Rázkódás kormányon:
-kerekek miatt (centírozás segíthet, rázkódást okozhat apró szakadás is a gumiban amit nem is látni)
-fékek bár ez inkább csak fékezésnél jön elő
-kormánygömbfej vagy micsoda nem tudom de nekem még ezt is mondták
-MagyarországEnnyi ami rázkódást okozhat kb

Ui.:
A kadettem szerelőnél van... remélhetőleg holnap délre már készen is lesz és akkor már szervó is lesz benne, még a végén egész modern autó lesz belőle bár a lökösben a tolatóradar így is jól mutat

-
helkis
veterán
-
TasiA
senior tag
Hali!
Szegedi vagy? Mert csak itt tudok neked segíteni. A rázás lehet ettől is, de bármelyik gumishoz elmész, felteszi gépre, megforgatja és megmondja, hogy kell-e görgőzni.Nálam mindíg szabad szemmel lehett látni, hogy üt a felni. Meg tudtam, hogy eltaláltam valamit, annak ugyan is bazi nagy hangja van, ha már a felni is kap.
Maga a folyamat az annyi, hogy beteszik egy gépbe és forgatják, közben görgőkkel próbálják kör alakúra egyengetni. Kb mint az eszterga, csak itt amit hozzányomnak a felnihez, az is forog. Közelről még én sem láttam. -
helkis
veterán
szerintem 43ekm.lesz

autóvásárlásnál meg kell nézetni a kocsit szakemberrel, az órából tényelg nem szabad következtetni semmire.. a törések eltüntetése sokkal dúrvább tud lenni ha szaki csinálja (én inkább erre figyelek, még új autónál is meg kell nézni(Hödlmayer rulez
)), kipróbálni úgyis kipróbálja az ember, ha jól gurul, megy, nincs különös hangja, nincsenek új alkatrészek a motortérben (nincs lemosatva a motor) akkor nem lehet olyan nagy gáz, alapcuccokat kicseréli az ember úgyis..hozzád lenne kérdésem ha jól tudom szoktál felnit görgőztetni, ez mit takar? érdemes? hol érdemes? mennyibe van kb?
130 fölött mostanában remeg a kormányom, lehet ettől? -
TasiA
senior tag
Üdv!
Egy nagyon jó cikk! CSak azért linkelem, mert bár mindenki tudja, hogy így megy ez mégis sokan a szomszéd, vagy cimbora kocsijáról biztosan állítják, hogy pörgettet az órája, míg saját autójukról el nem tudják képzelni. Mivel gyermekkori cimborám is ebből él, sok mindent láttam már. Nem véletlenül hoznak autókat még most is olaszból, meg németből és egyébb helyekről. Mindenki figyelmébe ajánlom, olvasson és hitetlenkedjen a vásárlásnál! Senki nem hoz be 2-4 éves Opleleket 30-50-ezer km-el hazánkba, mert azt nem éri meg. Pl csak amit a héten láttam, Astra H 1.7CDTI, 2006 augusztusi olaszból, 104.xxx km. Aztán, hogy 1 hét múlva mennyi lesz, nem tom, de sejhető.
Remélem segítettem és nem veszitek okoskodásnak. -
_seth_
veterán
Holnapra kaptam időpontot a szerelőnél így holnap lesz berakva a szervó.
Tegnap is alakítgattunk rajta öcsémmel:
-tolatóradar berakva kábelezése még nincs teljesen kész de ma be lesz fejezve
-hátsó lökös lefestve, lakkozva
-zárakat is cseréltünk párat
-első ajtókra légterelő került fel
-ajtók műanyag elemeit is elfestettükMa még kicsit forrasztgatok + lehet berakjuk az új bőrhatású űléshuzatot.
-
feka007
veterán
Nekünk első generációs Zafira a családi autónk már 2004 óta. Nem mai kocsi, de megbízható, én szeretek menni vele, jó kocsi sztem. Elég kényelmes, tágas a csomagtere, szerintem kívülről szép is, bár belülről nagyon elavult mára a dizájnja. Motor addig jó, amíg nem megy 130 fölé vele az ember, onnantól úgy zúg, mint egy F1-es kocsi, úgyhogy nem vmi erős ez az 1.6-os motor, már meg is bántuk, hogy nem az 1.8-asat vettük. Fogyasztása is van jócskán, 10 litert simán megeszik főúton.
Ha tesztet kéne írnom, akkor én 4/5-re értékelném -
_seth_
veterán
Megvan a szervó... holnap megyek berakatni

-
<NewL>
addikt
Álomgép álombelsővel!
Csak drága
-
lesaux
veterán
Hátő. Most nem értem a kérdést. A teljes kár 1.201.814 forint volt, ha jól emlékszem, ennek a 10%-a az önrész, ezt kaptuk meg tegnap. Plusz rendszám, tréler, vizitdíj, 10.000-es zsebbe a szervizesembernek. Más nem jut eszembe. Ja, meg amit buktunk, hogy van egy értékcsökkent, szar autónk, aminek nem áll egyenesen a kormánya.
-
lesaux
veterán
És igen!
Egy nap híján nyolc hónap alatt megoldódott, kifizette a Mabisz a káromat. Ma kaptam egy levelet is tőlük, hogy ha a személyi sérüléshez kötődő károm van, akkor postázzam vagy faxoljam el nekik a konkrét összeggel együtt. Kár, hogy már nincs meg a 300 forintos vizitdíjról a számlám.
-
Calogero
addikt
13. Nemzetközi Opel Találkozó
Zamárdi
2008. július 21-től 27-ig. -
TasiA
senior tag
Szasztok!
Nem kell valakinek hátsó 260-as tárcsafék?? Van kompletten agyastól, csapágyastól, tárcsástól (90%), betétestől ( 90%), féknyergestől, kézifékkötelestől. 91-es GT Vectráról van, de szerintem bármire jó.
15k-ra gondoltam, ha érdekel valakit. -
-
joc-cod
tag
Sziasztok
Én egy olyat szeretnék kérdezni, hogy szerintetek egy Vectra, 2005-ös, benzines, 1.8-as, 78000km, mennyire megbízható? Mert most állunk vásárlás előtt, és nézegettünk egy ilyet, nagyon szép állapotú... Meg, hogy egy 1.8-as motor mennyit fogyaszt kb? Előre is köszi. -
<NewL>
addikt
Az asra H-k milyen gyári gumival jönnek ki? Vagy az cosmos felniken milyen szokott lenni? az enyémen pirelli van,ez szokott lenni?
-
TasiA
senior tag
Opel keres-kínál Itt ezen az oldalon, találsz egy telefonszámot. Nála próbálkozz!

-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Nem tud valaki Budaesten vagy környékén bontott A Vectrát, vagy valami bontót, ami vasárnap is nyitva van? Megadta magát a főfékhengerem, és hétfőn már kellene a kocsi. Fontos lenne...
-
<NewL>
addikt
Na hazudtam egy kicsit
Az 1280 úgy jött ki ,h lenulláztam a felső BC-t és 30km úgy mentem vele ,hogy apszolut nem szurtam
60al mentem 4esbe
1100ról 30km alatt felment 1280ra legalább 20x fényképeztem le 1230tól kezdve. De m1,nem szereti a gázolajat éppen csak szagolja,persze ha szuurom neki ez is benyalja a 6-6.5l-t.De nem szoktam,csak amikor ideges vagyok és sietek,de sietni nem szoktam 
-
-
MPowerPH
félisten
Hát nem tom. A gyári adatok azok álltalában kicsit ferdítenek. Végigolvastam az összes népítéletet, mindenki azt írta a CDTI -re, hogy takarékos vezetéssel 6l -kijön, amúgy inkább 7l, pörgősebben már 8l.
És a családban is van egy ilyen auto, női tulaj, és 7l alá ritkán megy, pedig még nem nagyon ment 110 -nél gyorsabban.
Ezért nekem ez a 4l/100 kicsit meredeken hangzik. Mert stabil 90 -nél az enyém is csak 5l -t eszik. de 1000km -en keresztül nem tudok végig 90 -el menni, néha muszáj lassítani, meg kigyorsítani.
Akkor már borul az egész. -
TasiA
senior tag
válasz
Vangelis
üzenetére
Aham, OK! Nem tudtam, hogy honnan indult a dolog! Azt hittem csak betévedtél ide, hogy fikázz, de ez esetben OK, én kérek elnézést!
Fogyasztás témában, pedig, khm, hogyan is fogalmazzak: márkafüggetlenül sokan el vannak tévedve, illetve lefelé kerekítenek, kamuznak, fedélzeti szerinti adatokkal jönnek(nem mindíg valós) meg, ha véletlenül egyszer sikerül valami jó érték, akkor meggyőződésük, hogy az mindíg annyi. Én csak a telitank, autókáz, megint teli tankban hiszek. Nálam is szokott jókat, meg rosszakat mutatni a BC, ami a tankolásnál máshogyan jön ki. Legyen az 1,9TDI, vagy 2.0i, vagy 2.5DCI, vagy 1.3i, vagy 1.4i. Szándékosan nem írtam típust. -
MPowerPH
félisten
Nem, nem is az offokkal volt gond. Nem akarunk mi márkaháborút, főleg hogy imádom az új OPC Astrákat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De Newl barátotoknak volt egy nagyon meredek kijelentése nálunk, mégpedig az hogy 1280 km -et 52l benyával tett meg. Ez ugye 4l/100, ami egy 1.9 -es 150 lovas astra kombitól kicsit meredek, nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KrAt
veterán
Ha jól vettem ki, akkor Newl barátunk telioffolta (vagymi) a BMW-se topicját, de a BMW-seket megkérném nagyonszépen, ezt legyenek szívesek nem tenni a MI topic-unkkal. Ha valami bajuk van a kolegával, plz oldjátok meg, s legyetek ránk tekintettel

Üdv: Atesz
-
<NewL>
addikt
Ne báncsátok a bömbiseket
Mi szeretjük az első hajtást,főleg télen
h h lebuktam? -
TasiA
senior tag
válasz
Vangelis
üzenetére
Neked is szervusz!
Látom kösszönni azt nem tudsz, bár a leírtakból is símán lejön hogy, JAR-JAR KICSIT NEM ÜGYES figura lehetsz!
Amúgy mégis milyen BMW-re gondolsz? Csak mert szűk látókörű barátom rengeteg féle van. Gondolom ezt már nem adta ki az az elcsökevényesedett húgykődarab, ami az agyad helyén van!

-
Vangelis
félisten
Vegyetek BMW-t és legalább kipróbáljátok miylen egy autó

-
MPowerPH
félisten
<NewL>: Lebuktál.

-
vallas
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Köszi!
Fusion lesz 1,4 tdci fresh felszereltséggel, csak még nem tudom mikor jön meg, ha szerencsém van akkor július vége, ha nem akkor szerintem szeptember lesz belőle, addig most egy kéknek írt, szerintem hupikék 1,5-s sx4-t kaptam, bérautónak.
Mi a clio grandtour. és e között választottunk, és a többieknek ez jobban tetszett, ezért ez lesz, bár sokszor megyünk építési területre, és bányába, aszfaltkeverőbe vele, és itt talán a fusion job, mert magasabb.
-
-
vallas
őstag
Fájó szívvel, de a lízing lejárta miatt búcsút kellett vennem szeretett opel astra g 1,4 -m től.
élt 6 évet és 259300 km-t.kíváncsi leszek, hogy pesten milyen km-óra állással fogják árulni

azért még benézek hozzátok, de a következő autó az ford lesz ,mert azt vesz a cég
-
<NewL>
addikt

Új hozzászólás Aktív témák
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Annyit meg nem megy.

Ma jön meg elvileg a 4 ajtóra a légterelő műanyag...
Holnap kiállok, s csinálok pár fotót

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)