Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Ebből hogy csinálnak nekem kombit?
Bár nyilván az új Focushoz hasonlóan mérsékelik a tető lejtését, és már rendben is vannak. A képek amúgy tetszenek (bár gondolom az utolsó két kép csak koncepció a maszkírozott eredetiek alapján), illik az új Corsával meghatározott irányba.Dokar, kösz a tippet, de nem veszem inkább ki a kulcsot, ne kelljen még egyszer szenvedni vele. 8-kor nyit a szerviz, felhívom őket, remélem még ma rá tudnak nézni.
p
-
KrAt
veterán
-
dokar
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ilyenkor ellenkező irányba tekerd meg egy picit, mintha a másik irányba kéne indítani, majd vissza. Nekem ez vált be, amikor rendetlenkedik. Amúgy tényleg olyan mint a kormányzár védelem.
-
t1
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Haver 2-es Golfja csinált, ilyet kb féléve, adtunk a kulcsnak egy kis szilikon sprayt aztán aztóta is jó
-
parandroid
félisten
Ma olyat kezdett el játszani a gyújtáskapcsoló, hogy nem lehet elfordítani a kulcsot a foglalatban*. Aztán 5 perc játék, mozgatás és próbálkozás után egyszercsak lehet. Szívás. Éppen esedékes a kétéves szervizem, úgyhogy próbálok sürgősségi időpontot kérni, mert kellemetlen, hogy 5 perc próbálkozás után indul csak az autó.
Valaki esetleg hallott már ilyesmiről, vagy van ötlete, hogy mi a búbánat lehet ez?
* Nem, nem a kormányzár akad be, akkor is csinálja, ha a kormányzár nincs bekattanva...

p
-
eddie88
csendes tag
én tegnap reggel úgy kezdtem h nem tudtam beszállni az autómba a megszokott helyen csak az anyósűlés felől,mert úgy rámált egy majom mernyós,szerintetek bunkoooo

-
6120
tag
Basszus!
A letört bal visszapillantót kicseréltem (megint). Erre most a jobb ajtónak jött neki vmelyik béna. Ráadásul úgy, hogy már másnap megkaptam a mélygarázsos, őrzött parkolót
Igazából sajánlom szegény astrát (f), és még ha lecseréltem volna a kinézett 3as mazdára...
Nem való pestre jobb autó, őrültek vezetnek itt.
Most igazából arra hajtok, hogy ha vki bevág elém akkor picit koccoljuk és biztosító fizesse az ajtómat...
-
Hikvision
senior tag
Hi.Ma vettem a hom*sitában 1350huf-ért egy 2szólamú kürt "egységcsomagot". Furcsa volt, h két kürt csak 1350huf de nem tüntek olyan rossznak, és megvettem. Ráálltam aknára, levettem a gyári kürtöt, és a két új kürtnek csináltam C-sínből nagyon frankó kis tartókonzolt, felraktam a két kürtöt vizszintesen, úgy hogy a tölcsérük a gyári nyílás felé nézzen, Nagyon Frankón a helyére pattant minden, Levágtam a gyári csatit, és ráforrasztottam párhuzamosan az új kürtöket. ugye a dobozán az volt irva, h durván 8.5 ampert vesznek fel, és 10amperra kell biztositani őket. Na most ugye Elkezdtem gondolkozni, hogy ugye a gyári csak 1db és mivel relé kapcsolja nembiztos, h birja a két kürtöt. aztán gondolkoztam, hogyha 10amperra van biztositva gyárilag, csak elbírja a 2db-ot, 8.5amperen. Tehát bekötöttem,aztán jött a próba. A kürtnek megvan a kétszólamú hangja amilyet szerettem volna, de kb csak fél hangerővel szólnak. Ugye gondolkoztam, h miért lehet, és nemigazán jöttem rá a dologra. Ha a relé behúz akkor az ugye átad, és a gyári 1-es vezeték se lehet a szűk keresztmetszet mivel amikor megvettem 0.5-ös vezetékkel próbáltam ki egy elég hosszú szakaszon és szépen szólt. Tehát az a kérdésem, hogy mitől lehet, hogy nem szólnak rendes hangerővel az új kürtök? Jah, és C-s Corsáról van szó.
-
dokar
addikt
Irmscher Opel GT i40
6.0 V8 = 480 lóerő

-
_seth_
veterán
Nekik főleg.... VolksWagen... jel lesz motoron csak valahogy hülyén hangzik... milyen motorod van? fócvágen ami annyit tesz ugye, hogy népAUTÓ
Na nem mintha nem fogadnék el így hirtelen egy jettat vagy passatot akár régebbit is... na jó 5-ö golf is jöhetne
Jaj vagy az opel topikban ilyet nem lenne szabad írni? Akarom mondani csakis opelt
(vagy volvo s40-et
) -
Calogero
addikt
-
TasiA
senior tag
Nem csodákozom rajta. Gondolom van vagy 1400Kg és ahhoz egy 2.0 Turbo. Szerintem nem sok a 11 lityi. Nem hiszem, hogy bármelyik konkurens kevesebbet enne.
Egy kicsit más. A japán vs német autós topicban találtam ezt a kis videót, ahol ugye felmerült, hogy a Civic a legjobb a világon(háá perszeee). Hát van amiben nem! Tessék lássék Egy kis videó
-
Calogero
addikt

17 évvel az első Opel Astra legyártása után szerdán legördült a szalagról a tízmilliomodik darab.
1991. augusztus 12-én kezdődött az Astra első generációjának gyártása az Opel bochumi üzemében, szerdán, közel 17 évvel a premier után ugyanitt szerelték össze a sorozat tízmilliomodik darabját. A jubileumi modell egy ezüstmetál, 1,7 literes dízelmotorral szerelt kombi volt, mely a jeles alkalom tiszteletére egyedi felszereltséget kapott.
Az Astra jelenleg két kontinensen, nyolc országban készül, Európában a bochumi mellett a GM antwerpi, gliwicei, Ellesmere Port-i, valamint oroszországi, ukrajnai és szerbiai üzemei is szerelnek össze Astrákat. A nyolcadik gyártási helyszín Brazília. A Kadett után az Astra az első kompakt Opel, mely eljutott Amerikába, a tengerentúlon Saturn embléma alatt forgalmazzák. Érdekesség, hogy az Astra legnagyobb piaca tavaly Nagy-Britannia volt, 119 082 darab kelt el az autóból, szemben a németországi 74 226-tal. Nyugat-Európában az 1,6-os benzinmotorral szerelt, Enjoy felszereltségű Astrákat vitték leginkább.

-
Remington
őstag
helo
anya corsájából faterom kivette az aksit és most safe módban van a rádió. blaupunkt car 2003 van benne. már szereztem egy blaupunkt car300 nevű progit amivel ki lehet deríteni a kódját, csak kellene hozzá a rádió gyári száma. ezt hol találom? és egyáltalán ezt a progit használhatom hozzá?
köszi
-
dokar
addikt
itt a környezetbarát autóm: víz a kipufogóból

-
-
mackosajt
addikt
-
_seth_
veterán
válasz
eddie88
üzenetére
Nekem utóbbi időben 2 lyukkal a kipuff rendszeren 2700-3500 között volt olyan hangja, hogy én éreztem magam rosszul miatta, hogy másoknak azt kell hallgatni mintha valami repedt fazék lenne az autó alatt... kicsit ladásan vacak hangja volt... de be lett foltozva
Utána a kuplung ment gallyra... annak is jó hangja volt de már komplett szett csere megtörtént csak érte kell mennem 
-
TasiA
senior tag
Azért kíváncsi vagyok, milyen érzéseket fog majd kiváltani benned, mikor már apai örömöket gyakorolva, napjában sokszor fogod sírva felriadó gyermekedet csitítgatni, mikor hasonló kaliberű autós társak fognak a környéken csordogálni.

-
dokar
addikt
válasz
eddie88
üzenetére
csináltam két hangfelvételt. beraktam a telót a csomagtartóba.
az egyik felvételen az utógyújtások hallhatóak, mert még hideg a motor és lejtmenet program helyett a szívó megy mert enyhe lejtőn gurulok. meghallgatás itt
(inkább pukkanásként hallatszik)a másik felvételen pedig a magasabb fordulatszámbeli hangok vannak összevágva egymás után betéve. meghallgatás itt
(a vége felé 3 dadogásnyi időre feltoltam leszabályzásig) -
dokar
addikt
válasz
deicide
üzenetére
vezérműszíj, ékszíj, feszítő görgők, vízpumpa és 4 db gyertya cseréje 55K körül az elfogadható.
az olajat és az olajszűrőt szerelő nélkül is ki tudod cserélni, tehát ott csak az anyagár van.
állítólag az EGR tisztítás sem vészes, a legegyszerűbb, ha 60 másodpercig 4000 RPM körül járatod a meleg motort. az kifújja. -
deicide
veterán
Ma beszéltem a szerelőmmel, a 60ezres nagyszervíről és a következőket mondta:
olaj (10w40 castrol), olajszűrő, üa. szűrő, vezérműszíj, vízpumpa, ékszíjak, 4db gyertya csere, egr tisztítás és mindez munkadíjjal együtt 70k. Ez reális, vagy nézzek még körül?
Ja és F Astra 1.6.
-
TasiA
senior tag
válasz
zfarkas
üzenetére
Ahogyan Dokar is írta, GM felirat illetve 90-essel kezdődő gyári számok. Közben javítanám magamat, nem lehetetlen ilyen szílyakat szerezni, de általában nem vesződnek vele. Gumira pedig szintén megadták a választ, pótkerékkel összehasonlítani. Viszont, ha nem a gyári kerekekkel futott az autó, mert vettek rá másikat, akkor ez sem tökéletesen mérvadó. Továbbra is a legjobb tanács, hogy igazi hozzáértőnek mutasd meg a kiszemelt kocsit.
-
helkis
veterán
válasz
zfarkas
üzenetére
gumi az jó kérdés, mivel elég változatos lehet, asszem g-astrához michlein energy saver-t adtak, erre utal a pótkerekem..
szóval ha eltér a pótkeréken talált gumi tipusa a többitől, akkor lehet rákérdezni..
ha magánszemélytől akarsz venni, akkor célszerű a megbeszélt időpont elött menni egy órával, talán akkor nem melegíti meg a motort a találkozóra (ezzel tusolva az esetleges hibákat), persze ettől függetlenül kezd egy kézrátétellel a blokkon. -
TasiA
senior tag
Így-így! Egy igazi hozzáértő szerelőt keress! Árulkodó jelek, ha már nem a gyári szíjak vannak a motorban. Ha már egyszer cserélik a vezérmű-/lapos szíjat, azt már csak utángyártottra lehet. Még szakszervízben is így van. Ha már cserés volt, vagy elhasználódott, akkor tuti vagy a túl van már a csereperióduson, vagy éppen előtte áll. Esetleg mérvadó még a gyári gumik. Ha még az van rajta, akkor hihető a 40 ezer körüli km. Szal sok apróságból jön össze az összkép.
-
helkis
veterán
így van, már a kopott kormányt is kicserélik, ill mivel sokat lehet nyerni rajta mindent "alighasználtá" teszek..

zfarkas - inkább kérj meg egy hozzáértőt, aki elmegy veled a kiszemelt autót átnézni, vagy vannak cégek is, akik párezerért átvizsgálják, hogy rendben van-e, talán így kevésbé tudnak átverni..
-
TasiA
senior tag
válasz
zfarkas
üzenetére
Üdv!
A 4 éves határ a hitel miatt fontos, vagy a "fiatal kocsi tudat"? Ha az első, akkor megértem, ha a második, akkor inkább állapot és futásteljesítmény alapján válassz, ne a gyártási év alapján! Sok 1-2 éves autóban van 100ezren fellül a futott km, aminek az órája 15-40ezerig mutat. -
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Autót cserélnék, és az Opel Astra is képbe került. Olyan 2M Ft körül lenne rá pénzem, fontos a klíma, és hogy max. 4 éves legyen a kiszemelt. Ezeknek a kritériumoknak a G Astra-k felelnek meg, némi pénzt hozzáadva esetleg H Astra-k is.
Mondjuk egy ilyesmire gondoltam: [link].Kérdésem, hogy ha ilyet néznék, mire érdemes figyelni a szokásos dolgokon kívül, van-e valami Astra-specifikus dolog, amit nézni kell?
Köszi, üdv,
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bár nyilván az új Focushoz hasonlóan mérsékelik a tető lejtését, és már rendben is vannak. A képek amúgy tetszenek (bár gondolom az utolsó két kép csak koncepció a maszkírozott eredetiek alapján), illik az új Corsával meghatározott irányba.

n musclicar dokar