Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
-
válasz
koncsik #8002 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam.
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunner
senior tag
Az S1 verzióban van cartrige ha jól láttam.
Egyébként hogy visszafűzzek az előző nem fognyak a 3rd party-k témára.
Sokan fejtegetik, hogy az emberek nem akarnak game-keycardot venni, vagy download code-ot dobozosan. Ez is beleszámíthat -azon felül hogy azért ezek a nyitó címek, nem új játékok- a dologba. -
Norb79
őstag
válasz
Bad Pritt #6891 üzenetére
Ami meg többnyire az s1 verzió egybecsomagolva a fizetős s2 patchel.
Mennyi játék van ami megjelent s1 verzió nélkül fizikai kiadással és nem a mariokartworld, amit sok esetben kivesznek a linkelt cikk számai közül? 1?/szerk: a cikk szerint 13 játék van launchkor, ami fizikai switch2 kiadás, ebből a 2 zelda az 2, a civ7 az 3, ezek ugye még mindegyik s1+fizetős patch, van a MKW, ami nem számít be az idézett statisztikák többségébe, és van a CP2077, ami emlékeim szerint az egyetlen, ami nem s1 verzió+fizetős patch, hanem valós s2 cím és elérhető kártyán.
Mi a többi 8? -
Norb79
őstag
válasz
Bad Pritt #6886 üzenetére
Teljesen érthető. Mai napig nincs sehol promózva se a nintendo, de az érintett játékok kiadó által, hogy lesz s2 upgrade az s1 játékokra, akár ingyen, akár 5-10-20 euróért, ami miatt felpörögne az eladások száma, míg az eleve s2 játékok száma konvergál a nullához.
Ezzel szemben a saját játékait hónapokkal előre bepromózta a nintendo, hogy ez ilyen, az olyan, amaz amolyan pluszt fog kapni ingyenes vagy fizetős s2 patch formájában.
Napi 1-2 fórumtárs bekérdez ide, hogy akkor melyik játék mivel tud többet s2-n, és mi csak szét tudjuk tárni a karunkat, hogy kérdezzen kettőt, de könnyebbet!
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
horkovy34 #6856 üzenetére
En mindent megértek, hogy kinek mi kell es mi nem, de nehéz nem támadásnak venni a bétatesztelő titulust.
Es távol álljon tőlem a vita generálás, de viccen kívül nem értem hogy miert megy valaki be egy topikba csak azért hogy elmondja hogy amugy nekem ez nem kell, es azis hülye akinek igen. Mert ez kb így jön le nekem.
Az a TikTok videó jut erről eszembe mikor a srác bemegy Barca mezbe mittomen 20k reál drukker közé aztán meglepődik hogy lehurrogják
-
horkovy34
junior tag
válasz
Sirandrish #6846 üzenetére
Azért érdemes a realitás talaján maradni. El is fogadnám ha volna alapja de a helyzet az hogy a tények engem igazolnak! Ráadásul számomra fő szempont az üzemidő mivel csak és kizárólag handheld használnám! A V2-es gépem dockja sem volt még csak ki sem szedve a gép dobozából.
Úgy érzem jól járok azzal ha várok egy későbbi verziót és kimaradok a bétatesztelésből. Elnézést ha bárki is támadásnak esetleg sértőnek érezte amit írok mert nem áll/állt szándékomban. Csupán én úgy látom/érzem hogy ráér még ez a váltás mert jobban fogok járni.
-
30z.Samu
félisten
Jobb később, mint soha elven befejeztem a Super Mario Wonders-t. Generációt átívelő idő alatt játszottam végig, Switch-en kezdtem, Switch 2-n fejeztem be. Végül is csak 2023 Karácsonyán kaptam, nem kapkodtam el.
De a lényeg, hogy ez egy baromi jó játék volt, olyan szépen néz ki a Switch 2 kijelzőjén is, hogy az valami eszméletlen. Pedig alapból a Switch V1-gyel sem volt gondom. Nagyon élveztem ezt a játékot, bekerült a Top 3-ba, de még mindig az Odyssey vezet.
-
bmakszim
senior tag
"Ps5-ps5pro esetén is csak olyan VRR megoldás érhető el, ami 48 frémtől működik"
Ez nem igaz. A 48-120Hz limit a képfrissítésre vonatkozik! A legtöbb játék viszont támogatja az LFC-t, ami gyakorlatilag azt csinálja, hogy 48fps alatt megduplázza (esetenként megtriplázza) a renderelt frame-et, így az már beleesik a 48-120Hz-es range-be. Ezért van, hogy a monitorok 70-80 FPS-t írnak ki, miközben Unlocked Fidelity módban megy pl. a Last of Us Part II Remastered sima PS5-ön. De ez már nagyon off itt.
Bár a Switch 2 is tudja az LFC-t handheld módban. -
Norb79
őstag
válasz
consono #6828 üzenetére
Ps5-ps5pro esetén is csak olyan VRR megoldás érhető el, ami 48 frémtől működik, a 30-48as sávban ez továbbra is indokolt lehetne.
Vagy ott van az nvidia kártyák freesync kompatibilitása, ami csak displayporton keresztül működik, miközben a tv-k 99,99%án nincs display port, stb.
Annyira nem fényes a VRR helyzet általánosságban sem, hogy ez ne lenne jó technikai megoldás.
És konzol generáció váltás esetén meg ingyen előrelépés, jó marketing az adott cég időtálló játékainak, stb.De ez itt nagyon off innen, ne menjünk jobban bele, örüljünk, hogy a nyuszismárió1 így a semmiből 60 fps lett.
-
Crus
őstag
Kis tanácsot szeretnék kérni...
Nincs valami puha, szövet, díszes/nyomtatott gamer-style akármi, amivel le tudom takarni a vasat, ha éppen ki van kapcsolva?
NSW esetében volt egy Zeldás - asszem' Alis - szövet takaróm, de az erre a méretbeli difi miatt nyilván nem jó.
Lenne tippetek?
-
hombre[EU]
veterán
válasz
Sirandrish #6817 üzenetére
500 holdnál nyílik meg az utolsó pálya
-
Norb79
őstag
válasz
koncsik #6372 üzenetére
Hétvégén volt időm kicsit pötyögni az Anno1800-al pc-n, és beugrott, hogy amikor még gyengébb konfigom volt, akkor ha túlhúztam a settingset, akkor 30 frémre állt be a vsync, ha lejjebb vettem a detailt, akkor 60 frémre állt be a vsync, mindkét esetben 60 hz-es windows beállítás mellett, szóval mindkét esetben küzdenie kellett volna a 60 felé, de magától belátta, hogy a 45-50 közötti küzdés az nem vsync és beállt fix30ra.
Szóval az ubisoftnál ez egy létező vsync technológia, hogy mér vmit és az alapján eldönti mire synceljen. Valószínűleg itt is ennyi történt, hogy ezt a fajta vsyncet tették a játékba, ami eldöntötte, hogy nem küzd a 60as syncért 40-45 frém körül, hanem fix30, amikor meg látta a technó, hogy simaliba a 60, akkor oda állt be.
A kérdés innen kezdve, hogy a mai világban miért nem ezt a megoldást használja mindenki?!
És teljesen költői offtopik kérdés, hogy akkor az Anno1800consoleedition is csak a ps5/seriesx esetén 30 frém, és erősebb konzolon majd hirtelen 60 lesz?!
-
kicsako
őstag
-
Sirandrish
Topikgazda
A Mario Odyssey eddig is ilyen rövidke volt, ha nem akarta az ember maxolni? Most kezdtem 2 napja, és már le is pörgött a stáblista
Igaz...csak 190 napocskával zártam, de akkor is -
válasz
hombre[EU] #6813 üzenetére
Ezek szerint a gyermekvédelmi fólia gond nélkül leszedhető a gyakorlatban? (garanciáról most ne beszéljünk)
-
hombre[EU]
veterán
az a fólia azért van,hogy ha széttörik a kijelzō akkor ne szóródjon szét a szilánk (gyermekvédelem). a nintendo nem ad rá semmilyen garanciát, én pl. csak azzal használtam, karcos lett leszedtem és tettem rá üveget.
azt csináltok vele,amit akartok... -
rumkola
nagyúr
válasz
Rigormortiis #6808 üzenetére
ez szép volt!
-
Delirious
tag
A baj, hogy a válaszod alapján úgy tűnik, hogy nekem is szántad: "Az a probléma, hogy nem értitek a szavakat és úgy nagyon nehéz írásban kommunikálni."
Én csak tl-x következő felvetésére próbáltam javaslatot tenni: "Azért remélem ha az általam rárakottat kell évek múlva cserélni az nem húzza magával a gyárit"
Nem én dobtam fel az ötletet mi van, ha feljön. A válaszod hangneme számomra nem tűnik sem barátságosnak, sem segítőkésznek. Ha valaki esetleg nem tud valamit azt rögtön el kell igazítani. Én tisztában vagyok vele, hogy a gyári fólia milyen szerepet tölt be és gondolom tl-x is... -
Norb79
őstag
válasz
rumkola #6804 üzenetére
6 év alatt, oké, de mi lesz itt 125 év múlva, arra nem gondoltál?!
VGA-CPU topikokban is megy a rettegés, hogy nehogy 60-70-85 fok (minden tudományos érv nélkül egy random választott szám, kinek mi a heppje) fölé melegedjen a cucc, mert az rontja az élettartamot. Már ilyen 50 év helyett 30 évig bírja csak a cucc, és hát amúgy sokan használnak 31 éves CPU-t meg GPU-t, mert okosan megkímélték és bírja még!
De ha valaki rettegni akar, akkor nem szabad az útjukba állni!
Karc elleni fólia nekem se volt se a v1-en, se az oleden, se a liteon, de az S2-re amit a tokhoz kaptam, azt pl ráraktam, mert végülis adták, és miért ne. Ha tényleg jobban karcol ez a dock, akkor karcolja a fóliát, ha nem karcol semmi se, akkor is elfér rajta, kidobni nem akartam, de hogy külön nem rendeltem volna rá az is biztos.
-
Norb79
őstag
válasz
Delirious #6803 üzenetére
Az a probléma, hogy nem értitek a szavakat és úgy nagyon nehéz írásban kommunikálni.
Világosan le van írva az összefoglalóban, hogy az a "fólia" nem a karcolás ellen van fent, hanem, hogy a szilánkok ne okozzanak sérülést. A "lejön" esetére az oled modellnél, ahol ugyanígy van (trükkösen amúgy ez is benne van az összefoglalóban) 0 db alkalommal van példa, pedig az 4 éve piacon levő modell. Nyilván 100-200 éves távlatokban gondolkodva más a helyzet, de az legyen az ük-ük-ük unokáink problémája.
Szóval ez a "lejön" ez értelmezhetetlen gondolat. Mi van, ha teret vált, vagy időutazásba keveredik a switch2 többi részétől függetlenül?
Na most innen kezdve az összes ilyen gondolkozás oda vezethető vissza, hogy nem tudjátok értelmezni a leírt szavakat.
Azt kéne felfogni, hogy van rajta gyárilag egy "egybentartóréteg" (hívjuk így, és ne fóliának, hátha ez segít megérteni), aminek nem célja, hogy védjen a karcolás ellen. Ezt nem szabad levenni, ezt levenni ugyanolyan rongálása a gépnek (ahogy az az összefoglalóban is szerepel mindazok számára, akik minimális szövegértési skillel rendelkeznek), mintha letöröd a hátuljáról a kitámasztót. Attól is működik tovább a gép, de akkor sem ez volt a céljuk a kitámasztóval, hogy törd le, pedig ahhoz se kell különösebb tudás, és még az is előfordulhat, hogy véletlenül törik le...
Erre az "egybetartóréteg"-re aki szeretne tesz karolás ellen fóliát, aki nem szeretne az nem tesz rá. Az a karcolás elleni fólia le tud jönni, az "egybentartóréteg" meg nem. Mert hát az egyik sima fólia, a másik meg nem.
De ez természetesen ne tartson vissza senkit semmitől, aki szándékosan rongálni akarja a konzolját az felőlem megteheti, akár az egybentartóréteget kaparja le, akár a kitámasztót töri le, akár kalapáccsal zúzza be a kijelzőt, csak hajrá.
Ki van fizetve, azt csináltok vele, amit akartok! -
rumkola
nagyúr
A fóliára tegyetek fóliát, aztán még folpackozzátok be az egészet mint egy szalámis zsemlét. Ja, és előre fossatok mi lesz 6 év múlva. S1-em 6 éves, sose látott ilyen szarokat, köszöni jól van.
-
Delirious
tag
Nem igazán értem ezeket miért írtad nekem. Ha figyelmesen elolvastad ő mit írt és én mit válaszoltam rá... Akkor kifejteném a véleményemet. Ha évek múlva a felső fóliát cserélnie kell és feljön vele együtt az alsó gyári fólia, akkor mi lesz? Garancia már addigra lejár. A gyári fólia ha feljön, az már nem ragad vissza. Kérdéses, hogy olyan gyári fóliát valahol tud-e felhelyeztetni rá majd. Vagy esetleg úgy dönt, hogy a két fólia helyett tetet rá akár üveget vagy valami erős és tartós cuccot. Tényleg nem értem mi rosszat írtam.
-
jcrk
tag
Nekem az Oled Switchem nél volt, hogy feljött a fólia sarka (a gyerekek elmondása szerint nem ők voltak
) és nem akart visszatapadni, majd begyült alá a por. Hívtam a Gameparkot és azt mondták ilyennel még nem találkoztak és legfeljebb a cseh szerviz tud a cserében segíteni. Felveszik velük a kapcsolatot. Azóta sem hívták. Két hetet vártam. Levettem a fóliát teljesen (nagyon nehezen jött le) és raktam helyette egy üveget rá. Azóta is hibátlanul működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Switch 2 topik
Nintendo OFF Topik
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest