Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
-
PROHARDVER!

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
Ez szerintem olyan, hogy a ps2nek sokkal szebb képe van, ha egy régi, katódcsöves sd tévére kötjük, mint bármilyen modern megjelenítőre
Biztos véletlen az is, hogy a king of tv megmérettetéseken már csak oled modellek vannak nevezve. Nyilván a kb 1000 euro/dollár alatti szegmensben megy a csata, de a nap végén főleg ha sötétben is fogyasztunk tartalmat, egyszerűen nincs ellenfele a tecnológiának, bármilyen csiribiri fantázianévvel is lássanak el lcd alapú tecnológiákat
Abban egyetértek, hogy még gyártón belül is nagy eltérések vannak és gyártók helyett szerencsésebb konkrét modelleket vizsgálni.
-
tl-x
addikt
Tv-im története: 2010 Sony Bravia 46" LCD TV 8 évig ment, gyönyörű fekete és szép éles képe volt, kár volt eladni
.
2018 vettem egy 55" LED LG-t, rosszul voltam tőle, fekete az szürke volt, felhős a kép a pixelátvilágítás miatt, gyűlöltem (olcsó panel).
2022-ben vettem meg a mostani Sony 55" OLED TV-m. Imádom
Anyukámnak LG 55" LED-van és elég homáyosa kép rajta (olcsó panel).
Tudom Te OLED-re váltottál LCD SONY-ról, csak azt akartam leírni, hogy itt igen is számít nem csak a márka hanem a márkán belüli kataegória is. Én estemben az "olcsó" LG esete a drága Sony-val szemben. -
TrishtanAG
senior tag
SDR játékot nem érdemes HDR módban játszani, mert ilyen lesz a végeredmény. Emellett, ha jól emlékszem van a TV-nek a képmódok között egy custom módja, ahol be lehet állítani, hogy szemmértékre neked hogyan tetszik a képe. Mivel mindenkinek kicsit más a szeme, szerintem így a legjobb beállítani, és nem mindenféle videók alapján.
-
bmakszim
őstag
Két dolgot tudok elképzelni:
Nem ismerem az említett Sonyt, de elképzelhető, hogy nagyobb a fényereje, mint a C4-nek Game Mode-ban (ami nem túl magas) és ezt érzékeled úgy, mintha szebbek lennének a színek.
Vagy az RGB range-et nem ismeri fel jól a TV és eltér a konzol beállításaitól. Ennek mindkét eszköz esetében azonosnak kell lennie. Limited-limited, vagy Full-full a konzolon és TV-n is. Ha ez a Switchen Full, de a TV-n Limited, az okozhat fakó, túl sötét képet. -
playmore
tag
C1em van, de nem vagyok szaki. Vincentes videókat szoktam nézegetni mondjuk. Mit értesz azon, hogy fals? Kiindulópontnak az Xbox Series X meg C1 videóját vettem, legalábbis ott el van magyarázva miért van ez meg az ide meg oda eltolva. Általában SDRben játszom, a Switchet is leginkább csak teszt jelleggel kapcsoltam HDRre. Szerintem úgy általában fakóbbnak tűnik a játékok képe, de az is mintha játék és időszak függő lenne. Mario Odyssey nekem mindig jól nézett ki, de a Kart World nappal, kevésbé színes területeken kifejezetten fakó. Éjjel, kivilágított területeken szép. Ha találsz valami titkos receptet oszd meg azért, de szerintem ez a szokásos a Tv alap beállítások véletlenül egybe esnek azzal amit a Nintendo gondolt. Mindenki más meg játszogasson otthon a menüvel ha van kedve. A HDR "beállítás" is egy szégyen.
-
ribizly
veterán
Én annyit tudok Neked mondani, hogy nem olyan régen (miközben a fiam játszott a Kirby and the Forgotten Land NS2-es verziójával) kikapcsoltam a komplett HDR feature-t és megtaláltam a lelki békém. Ugyanis C1-en olyan szinten nézett ki borzalmasan a játék, hogy azt rossz volt nézni. Egész egyszerűen nem lehetett rendesen beállítani, hogy minden körülmény között rendben legyen a HDR kép, mert vagy túlszaturált volt, vagy kiégett egy csomó helyen, vagy nem volt megfelelő a kontraszt.
Úgyhogy nálam a Switch 2 SDR-ben megy dokkolva innentől, mert "jobb az úgy". Bezzeg PS5-nél nincs ilyen probléma. -
Sanraith
aktív tag
Ha megnézitek a lebontását a reviewoknak, a negatívok nagy része kínából jön a rossz fordítás miatt. Ennek ellenére tőlem is "not recommended"-et kapott, mert tele van egy csomó bosszantó aprósággal amitől alig lehet élvezni a maradékot. PC-n ezek modokkal javíthatók, de Switch-re biztosan nem venném.
-
Scarletiel
őstag
Hát én kicsit csaltam, mert úgy lett 102 óra, hogy én a kék mellékküldiket eltekertem. Egyszer már ugye végig is játszottam az alapjátékot, akkor ilyen 110 óra volt talán nem tekergetéssel, de már pontosat nem tudok. A DLC-be eddig tettem most nem tekergetve 20-25 órát és nagyon szimpatikus. Jobb kiforrottabb és végre vannak válaszok is, bár még vannak vak foltok.
Nekem is a 2. rész a kedvencem, habár tényleg szuper az 1 és a 3 is. Viszont én valamiért szeretem ezt a "Nakama bullshit" vonalat és azt Rex egész jól hozza. Pyra/Mythra örök kedvenc marad és valahogy a 2-ben érzem azt, hogy a karakterek között a legjobb a kémia. Az 1 és a 3 inkább komorabb hangvételű, kevesebb ez az animés comedy vonal. Ezeknél meg leginkább a mondanivaló meg a mögöttes tartalom tetszik, ha kicsit kifordítod a mi világunkra vagy el kezded elemezni, mennyire súlyos az ott kialakult helyzet és te mit tennél abban a szituban, szerintem sokat tud dobni rajta. Én abszolút úgy vallom, hogy kevés az érzelmi intelligenciám, és az esetek 99,9%-ban nem tudok empatikus lenni, nem tudok meghatódni filmeken, vagy eseményeken, itt valamiért mégis megtörtént.
Szóval mondjon bárki bármit nekem a Xeno 1-2-3 a top JRPG eddig életemben és messze kenterbe veri az összes Final Fantasy-t meg társait a szememben
-
penge111
addikt
Hát a trilógia után, nekem Xenoblade X nagyon gyenge volt, 10-15 óra után elengedtem...
Most azon töröm az agyam, hogy csak bele kellene vágni a Legends of Heroes sorozatba, csakhàt az 12 rész, de nagyon dicsérik azt a sorozatot is a Trails of Cold Steel 1-2 höz volt szerencsém, az nagyon tetszet. Ugye szeptember 19-én jön az egész sorozat első része nagyon durván felújítva a Trails in the Sky 1st, de az ezt követő két rész azt hiszem csak psp-n és pc-n létezik, a többi rész kint van switchen, ha jól tudom... Csak ennek minden része 50-60 óra

Itt az időrendje: [link] -
Scarletiel
őstag
Csak azért sikerült, mert 1 hétig szabin voltam
Sajna ma már meló van így én is belassulok valószínűleg. Azóta tettem 9 órát a DLC-be, azt kell mondjam élvezet felszedni mindent benne, mert kb mindent tudsz valamire használni alapanyagként. Végre nincs az, hogy ott áll halomban a cucc meg megy auto sold-ra, mert vagy kell erre vagy arra, sőt van, hogy vissza kell menjek korábbi területre. Ja és itt végre van enciklopédia ami mutatja melyik mob-ból milyen alapanyag esik. Nem tökéletes mert nem tracking alapján megy, de legalább ennyivel beljebb vagyunk. Hatalmas plusz a DLC-re eddig. A story a karakterek ismét nagyon jók, a harc rettentő élvezetes nekem. (Kicsit mókoltak ebben is) Ha nyomtad az 1-2 részt akkor sok easter egg van. Hajjj legalább egy trailer lehetne már az új játékukról, hogy nyugi srácok készül xD -
tomee007007
addikt
Egyébként nagyon fura szerzet a Switch 2 fejhallgató szempontból: pénteken és szombaton részletesen tesztelgettem a középkategóriás, usb-c dongle-ös fejesek közül a jobbakat, és történtek fura dolgok, bár ezek jó része már eddig is feltünt: alapvetően el lehetett mondani Switch V2/Oled-en, hogy ami PC-n, Xbox-on, PS-en szépen szól, az így lesz Switch-en is, és a hangkaraktert az adott fejes viszi is tovább. Egy kakukktojás volt, a TB Stealth 700 Gen3, ami az egyik legjobb felős-középkategóriás fejes, usb dongle-el szépen is működött, de BT-on hihetetlenül pocsék volt a hangzás, ezt egyik másik fejesnél sem tapasztaltam ezt.
A Switch 2 viszont más tészta: sajnos inkább az a jellemző, hogy ha valami szépen szólt mondjuk Oled-en, és PC/XBOX/PS-en, az valamiért igencsak visszafogott teljesítményt produkál Switch 2-n
Itt csak arra tudok gondolni, hogy a Nintendó valamit "mókolt az UAC 2.0-ás szabványon....De visszakanyarodva a tesztre, első körben ha valaki Switch 2-höz keres usb-c-s dongle-el rendelkező fejest, akkor az alábbiakat tudom leginkább ajánlani a közép/felső-közép kategóriában (tesztelve: Razer Kraken V4, Steelseries Nova 7, Atsro A30, HyperX Cloud III S, Asus Rog Delta II, Razer Barracuda) egyelőre csak röviden (ahogy lesz időm, írok majd részletesebb tesztet, illetve bárki keres Switch 2-höz vezeték nélküli fejhallgatót, nagyon szívesen segítek, segítünk a választásban a gamer fejes topikban):
- Astro A30: árban manapság jellemzően 65 ezer körül elvihető, ez rendelkezik Switch 2-n 70-80 ezer alatt a legnagyobb dinamikával (más platformon valahogy nem szól ilyen tisztán), éles, tiszta magashangok, dübörgő, szeprált szubbasszus/basszustartomány, nagyon részletes középfrekvenciák, tágas hangszínpad, jó pozícionálhatóság. Van BT+2,4 Ghz egyidejű lejátszás, beéptett és boom mikrofon, mobilapp (EQ menet közben állítható). Egyetlen hátrány, hogy alapból usb-a dongle-el adják, usb-c dongle opciós.
- HyperX Cloud III S: PC-n kicsit olyan, mint választani egy jó TDI Octaviat; nem hoz izgalomba, de tudja amit kell. Ahogy viszont kipróbáltam Switch 2-n (ugyan azon az onboard EQ-val), életre kelt: precízek és részletesek lettek középfrekvenciák, tisztultak a magasak, az egyébként pedig nekem kicsit vérszegény basszustartomány kapott egy jókora emelést, fokozva ezzel a dinamikát. Az A30-hoz képest kevésbé dinamikus, nem annyira erős V-karakter, de nagyon részletes hangképet alkot. Térérzetben egyértelműen jobb mint az A30, illetve pozícionálásban is valamivel. Kicsit talán kényelmesebb, bár itt is tetten lehet majd érni a HyperX-ek tipikus műbőr szétmállásait, ez már egy új példányon is látszik. Van BT, és 2,4 Ghz dongle, de még a telefonhívás sincs egyszerre, manuálisan kell váltani. Mobilapp nincs, PC-ről egy darab EQ-t és a DTS X beállításokat tárolja jelenleg. Mikrofon parádés, és ezt most meg lehet csípni pár forinttal 50 ezer alatt, ami szerint most így a legjobb vétel Switch 2-höz a kategóriában. -
Scarletiel
őstag
102 óra mellett lvl 91-en végére értem a Xeno 3 alapjátéknak és nem szégyenlem bevallani, hogy a végét 33 éves 100 kilós férfiként is megkönnyeztem. Zseniális amit a Monolith tud művelni. További 3 órát belepakoltam a kiegészítőbe is már és ott amiket felsoroltam hiányosságként egy jó részét orvosolták, átdolgozták. Szerintem ez is zseniális lesz, mindenképp vidd végig azt is az alap game után
-
tomee007007
addikt
Nem, az más kódolás.
Bluetooth-on A2DP profilon megy ki SBC, az usb interfészén a Switch 2 ugyan PCM linear, de az meg nem HDMI-s, hanem UAC 2.0 szabvány, nem igazán zavarhat be
Én elég sok gamer fejest használok Switch 2-vel dongle-ön és BT-on, többek között ugyan ezt a Nova 5-öt is, mint Scarletiel kolléga de nem volt még ilyen jellegű gond egyikkel sem.
-
tomee007007
addikt
-
Scarletiel
őstag
Engem maga a harcrendszer nem zavar sőt kifejezetten élvezem, bár lehet én vagyok rosszul összerakva és szeretem az efféle grind-ot. A harcok egy része meg még engem is meglepett miket le nem hoztam egy hajszálon. (Mondjuk mikor szintemen felüli területen barangoltam és harc közbe beaggróztam még 2 hasonlóan erős kéket magamra de valahogy sikerült lehozni, 2 karakterrel a végén mert pont tudtam átalakulni)
De persze igen lehetne mit javítani, majd meglátjuk S2-re mit hoznak össze a srácok lányok
Mára letettem mert kaptam 20 új mellékküldetést és hagyni kell holnapra is el ne fogyjanak xD -
Scarletiel
őstag
Igen sajnos a nopon coinokkal is ez a helyzet és míg az ether-ből bőven sok van a mapon mindenhez is, addig a nopon gold coin-ból meg annyira nem és az ha jól tudom bár sosem váltottam be értékes dolgokra cserélhető a puzzle-s noponnál.
Sok séta van benne, de szerencsére rengeteg gyorsutazási pont is mellé, így engem az nem zavar. A kis kék küldiket én eltekerem, mert tipik fetch vagy kill questek (1-2 ami mosolyogtat vagy érdekesebb) A hero questeket végig tolom rendesen meg a fő szálat.
Aminek én örülnék egy jövőbeni részben:
- Loot rendszer (Kevesebb gear és jobban átlátható legyen, viszont legyen releváns)
- Gem crafting rendszernél lehessen trackingolni az egyes alapanyagokat, mert ha nincs valamiből elég, most wikipédiázhatok vagy youtube-on nézhetem mi merre.
- Kevesebb mellék küldetést szeretnék viszont szinkronnal, és legyenek relevánsak, vagy jó történet mellettük, ne csak az, hogy XY colony emberke aki a 10. ciklusában van nem jött haza mert betámadta 3db lvl 5-ös bunnyt. És akkor vakarom a fejem, hogy ez, hogy élt eddig?
- Map completion rendszer átdolgozása. Fúj fúj Ubisoft, de valami hasonló kéne ide is mint a Far Cry-okban a tornyok, hogy felmászok és egy körben kirajzolódik a map. Sok sétától megkímélne.
- Ha lesz Hero rendszer, lehessen őt is irányítani, ne csak az alap karaktereket.
- Eszük ágában ne legyen csökkenteni a Cutscenek-ből mert az a legjobb benne (nem szarkazmus én tényleg imádom
)
Amúgy más bajom hirtelen nincs vele, ez tipikusan az a játék amit bármikor elő tudok venni és végtelen órát beleölni, annyira szimpatikusak a karakterek, meg tetszik a történet art design és pályatervezés. Itt rendesen az van, hogy amit látsz oda el tudsz menni, fel tudsz mászni, van benne barlangrendszer, alatta is lesz valami. Látszik, hogy szívvel lélekkel csinálták és annak ellenére, hogy egy lerúgott mobil hardverre tették eredetileg szerintem mérnöki csoda, mit kapsz látványban, meddig el tudsz látni, mennyi apróságra figyeltek közben.
Kíváncsi vagyok, ha lesz, akkor Switch 2-re mit tudnak majd készíteni.
-
Scarletiel
őstag
Én amennyire tudom, úgy működik, hogy unlockolsz egy hero-t, annak lesz egy "örököse" (inheritor) az alap 6 tagú bandából. Ahhoz, hogy a többiek megkapják ahhoz kell, hogy valaki azzal a classal legyen és olyan ellenségeket ölj ami a szintedhez képest nincs 5 szinttel alattad, így kapsz CP-t (Class point) és megy fel a többieknél a sáv amíg nem lesz unlocked. Viszont a játék nem könnyíti ezt meg ha túl vagy szintezve. Miután unlockoltad persze tudod Nopon Silver coinokkal fejleszteni a szintet, de akkor is az lenne inkább a lényeg, hogy az adott class skilljét masterelni tudja a karaktered. És azt szerintem nem adja nopon coin mellett. Viszont ha meg nem szintezel a tábortűz mellett, akkor egy csomó területre nem tudsz bemenni, mert ott áll mondjuk egy 20 szinttel magasabb dög, így majd emlékezned kell játék vége fele, hogy aha akkor oda még menjünk el egy amúgy nem releváns cuccért, ezt meg így 100 óra játék után mikor benne vagy a story flow-ban nem hiszem hogy lesz kedved (legalábbis nekem sosincs, ocd ide vagy oda) így én inkább szintezem magam ahol lehet, hogy maxoljam a map completion-t

-
Scarletiel
őstag
A hajó kezelése önmagában nem lenne probléma. A problémát én generálom, hogy minden mapot 100%-ban láthatóvá akarok tenni, hogy egy sarok se maradjon ahol nem jártam esetleg. Na itt kezdődik a gond, mert hajóval úgy navigálni, hogy az összes vízterületet felfedezd az kb 10 óra legalább hanem több. Első végigjátszásnál megcsináltam, oda vissza mentem órákon keresztül, azt hittem agyér görcsöt kapok xD.
Most olvastam, hogy elvileg ha minden landmark-ot felfedezel, akkor telibe mutatja a komplett mapot, így most konkrétan les**rom
, de nagyon zavar, hogy csak a szigeteket látom.
A kék szörnyeket én csak akkor ölöm mikor szintemen felüliek vagy megegyező, hogy a class-okhoz dobja az EXP-t, viszont ezzel most bajban vagyok, mert 72-es szinten vagy csak bitang dínók vannak vagy 40-es lények. Valamit ki kéne rá találni, mert minden karakterrel ki akarom maxolni az összes class-t is. Hogy minek azt még magam sem tudom de zavar ha van közte nem maxos.
-
Scarletiel
őstag
Akkor te előrébb jársz, mert nekem még a Colony MU nincs meg. Ha túlélem a hajózás gyötrelmeit amire utaltam előzőleg, akkor nincs para. A karakterek nagyon szerethetőek, a történet zseni, a grafika annak ellenére hogy karcsú mégis szép a maga módján. A vége fele (100+ óránál) azért biztosan tele fog szaladni a tököm a sok fetch meg kill quest-el és ott már nem fogom csinálgatni, de most még elvagyok
Majd a DLC Story-ra leszek kiváncsi, elvileg sokmindent megmagyaráz/összeköt. Aztán ha ez megvan jöhet végre a Xeno X is
-
Scarletiel
őstag
Én is mindent megcsinálok. Nekem ez a második végigjátszás csak most a dlc-kkel együtt. Chapter 4 végére 60 lettem. Most Chapter 5 elején 67 vagyok, mindent felszedek, minden nagy bosst megölök ami elém kerül
. Ebben mondjuk az a jó, hogy ha valamit fel kell fedezni és egy 60-as boss van az útban amit amúgy nem tudnék megölni, így meg tudok és az ocd-m is rendben marad. Viszont a chapter 5-ös ***** rész teljesen kiidegel most is. Nem nagy spoiler amit írtam semmi történetbeli, tán már te is ott vagy de kíváncsi vagyok a te véleményedre is ezzel kapcsolatban 😃Szerk: Hogy a francba kell itt spoiler-be tenni?

-
Scarletiel
őstag
Pont ezt akartam valamelyik nap írni, hogy számomra a Switch 2-ben az a fantasztikus egyenlőre, hogy Xeno 3 alatt 8-9 Watton megy a készülék úgy, hogy abban benne van a kijelző meg minden is. Nagyon jól esne egy minőségi next gen patch. Végignyomnám megint a Xeno 2-t meg folytatnám a 3-at. Most tartok 57 óránál és minden nap bele tudnék tenni 4-5 órát ha lenne annyi időm 😂
-
Rigormortiis
veterán
Hasonlóan látom én is, hozzám is a 2 áll a legközelebb, a Torna pedig kb olyan mint egy másik teljes játék. Egy csoda ez a sorozat, az X viszont nagyon más.
Azért a térkép, karakterfejlesztés és szerzés (gatcha) nagyon wtf a 2ben. De a sztori és karakterek...atyaég...plusz az angol szinkron is zseniális.
-
playmore
tag
Abból indulok ki, hogy mind a PS mind az Xbox drágább lett és az elektronikai cikkek úgy általában mennek felfelé sajnos. Már nem az van mint régen, hogy a teljesítmény megy fel az ár még le. Mobiloknál még úgy -ahogy. A Switch azért nem lett drágább mert annyira régi vas volt, de ez most nem lesz az. Az indoklás/kifogás a szokásos "nehéz gazdasági helyzet". Akciók lehetnek, de az alap árazás megy felfelé rendületlenül.
Egyébként a fő probléma nem is ez, hanem az, hogy eljutottunk oda a legtöbb cég felosztotta magának a piacokat és oda áraznak ahová tetszik, de ez egy hosszú beszélgetés lenne. -
playmore
tag
Hardver ügyileg én személy szerint azért nem aggódok, mert nem ez lesz az első ilyen gépe a cégnek. Igazából ez már egy sokadik Switch revízió/Pro hívja mindenki aminek akarja. Már vagy tíz éve finomítják a kialakítást. Már az Oleddel is kijavították a problémák nagy részét, nagyon kicsi az esélye, hogy valami durva dolog előjöjjön. Árazás szempontjából ráadásul az a csúnyaság lett bevezetve, hogy később csak többe fog kerülni a vas. Már az sincs, hogy majd 1-2 év múlva megveszem 30-50%al olcsóbban a jobbat. Tehát ha véletlenül valami erős javulás lenne akkor a különbözetet úgyis kifizettetik veled. Tudom, hogy az Oled sokaknak sarkallatos dolog, engem pont nem érdekel (van Oled meg jó LCD képernyőm). Mondjuk az azért várható, hogy az akkuidőn majd alaposan javítanak egy új verzióval ha valakinek ez esetleg szempont, de ezek a kézikonzolok/PCk már akkora batárok, hogy nem tudom mennyire játsszák az emberek zsebből előhúzva áramtól messze.
-
Corleone33
senior tag
Ha nincs semmilyen más platformod amin tudsz játszani akkor oké, de legtöbb third party Nintendo címet máshol is tudod játszani, nemcsak Switchen (Brotato, Vampire Survivors, SMT Nocturne, SMT V, Persona 5 Royale, Skyrim, etc etc ), cserébe nem fizeted meg a Nintendo-tax árakat
-
Szabi®
veterán
Nem a game boy hozta el a hordozható játékokat, ráadásul a konkurencia színes kijelzővel, háttérvilágítással és sokkal erősebb vassal már rég a piacon volt.
Egyébként a 150 millió eladott Switch nem 150 millió embert takar. Ezt gondolom te is érzed. Csak az én kezemen átment 4 gép.
-
playmore
tag
Csak egy nagyon kis kisebbségnek volt pénze saját gépre és eredeti játékokra akkoriban. Azt, hogy akkor annyiba kerültek a digitális értékek az nem vonatkoztatható a mára ugyanis a technika természetes fejlődéséből adódóan változott az árazás. Ma alapszintű játékokat néhány fős átlagos tudású csapatok össze tudnak dobni míg régen ki kellett találni előtte nem létező dolgokat és tologatni a biteket. Már nagyon hosszú ideje probléma, hogy ezek a mega játékok egyértelműen túl vannak tolva és a Nintendo ezért is kapott sok dicséretet a Switchért, mivel sikerült találniuk egy olyan grafikai szintet ami elég jó volt, de nem került észvesztően sokba. Ezt akarják most felrúgni annak ellenére, hogy még mindig jóval alacsonyabb szintet céloznak meg mint mások. Ettől még a játék lehet kiváló és én általánosan kevéssé vagyok érzékeny a grafikai részre, de van oka annak, hogy a konzolos piac évek óta másfele mozog és ahogy Szabi is mondta a Nintendo a Switchel a handheld és otthoni konzolos piacából csinált egyet. Úgy látom mintha rövidtávú profit érdekében mindenki, nemcsak a Nintendo gyorsítani szeretné a konzolok bedőlését.
-
playmore
tag
Én megértek mindent, de példálózni azzal, hogy régen mennyibe került a szoftver mikor az átlag család meg sem engedhette magának, hogy egy gépe legyen otthon az egyszerűen nem fair, mert akkor én meg jöhetnék azzal, hogy kazetta árban volt meg Commodore-ra az összes játék szóval egymillió százalékkal többet fizetek
A játékokat kis specializált úttörő csapatok pakolták össze és a Doom 1 valami százezer példányban fogyott - hivatalosan - ami őrületnek számított akkoriban. Most meg valahogy mindenféle csoda szoftverekkel meg code monkey garmadával a tíz milliós eladások is kevesek.
Az utóbbi évtized tapasztalatai alapján egyszerűen nem látom miért is akciózna bármit is a Nintendo... hacsak tényleg el nem ássák a gépet a launchkor. Ne legyen igazam. -
Szabi®
veterán
Annyiban igaza van, hogy a nintendo az aktuálisan konzolokhoz képest mindig is baromi drága volt.
Elég ijesztő volt a 90-es évek közepén, hogy a nintendo game boyra annyiért ad egy játékot, mint ps1-re a sony, vagy még drágábban. Ez miért gond ? Azért mert pl. a game boy egy szög egyszerű 2d-s monokróm midi zenés "puty-puty" játékot adott, míg a sony 3d-s csili-vili sok munkából épült gamet. Feléért kapsz Last of Us 2-öt, mint egy 6-8 éves egyszerű belsős nintendo címet.
8-9 ezer forint volt egy gameboy kazetta "közepes" játékokkal. Warioland Donkey Kong sokkal több . . . A probléma az, hogy ez a tendencia napjainkig is megmaradt, a nintendonál nincs szelektálás mi mennyibe kerüljön, szinte egységesítették a játékok árait. Kb ugyanannyiba kerül a sportcipő/mint a papucs esete.
Nincs ezzel gond, mert veszik, de a kolléga "tézise" helytálló. -
Szabi®
veterán
Ha elolvastad volna mire reagáltam, akkor láttad volna, hogy még értelme is van. Fel lett vetve, hogy openworldben hogy muzsikál switch, nah erre hoztam, hogy nem kell ehhez openworld. Nem akartam elrontani a hétfő reggeledet egy ilyen blaszfémiával, mivel a Switch 2-ről érdemi új infó nem jött, így adott, hogy a Switch 1 tematikában is felmerülhessen 1-1 elszólás. Jelentsd kérlek a számodra sértő hozzászólásokat. Telepítettem belső memóriára is, ugyanaz, és ugyanott jönnek elő a laggok, amik ha csak 25 fps-esek lennének, nem is zavarnának, de ez bizony lemegy 15-re is. Senkit nem kértem arra, hogy csináljon valamit, csak leírtam a szubjektív tapasztalatomat.
-
Norb79
addikt
Ma kiderül mennyire sürgős ez. Ha a Donkey kongból is elmegy milliós darabszám első nap és pár hónap alatt 10milliós volumen, akkor még tökre korai ez a switch2, ha vki így akarja olvasni a számokat.
Echoes of wisdom hol tart eladási számokban? Az is jó visszajelző ugyanezen témában.
Új hozzászólás Aktív témák
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Battlefield 6
- Napelem
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jelszókezelők
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.
Ott vagy egy-két komolyabb koponya.

Sirandrish