- Apple asztali gépek
- Milyen házat vegyek?
- ASRock lapok általában
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
-
(rögzített hozzászólás)
S2 ÖF-ban is vannak már FC-ok, kérlek nekem küldje el, aki be szeretne kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sirandrish
Topikgazda
Jo, de én azért a pár játékért veszem meg alapból a konzolt
En nem akarok rajta Fifazni, NFS-ezni, de még Cyperpunkozni se...Viszont Zeldazni, Mariozni, DK-zni szeretnék....szóval vagy megveszem a konzolt, vagy nyafogok hogy milyen drága. Sajna a szívem erősebb az eszemnél
-
Bazsi1987
őstag
Sajnos kis hazánkba van ez a gond csak meg pár helyen még de ebbe kár itt bele menni, nekem nem gond mert nba már évek óta ennyiért veszem aztán megeszi a gaming időm 80%-át mellete eddig pörgött pár sony ex meg pl elden ring meg fornite amibe nem költök ugye battle pass kitermeli magát,régen meg switch exluzivok amig volt gépem. Elhiszem aki havi szinten vesz 1-2 játékot annak durva lesz. Én gép mellé megkapom a mario kartot juliusba megveszem a donkey kongot szeptemberbe nba-t psre és idény meg is vagyok
-
-
Szabi®
addikt
Azta de komoly. Érdekes hogy ez nekem nagyon kimaradt. Mondjuk akkoriban a létezéséről sem tudtam, volt egy kis áruház egy kis apró városban, és ott ami kapható volt, azt ismertük. Nekem Game Boyon a Mario landek, Wariok mentek nagyot. Sőt ez volt az egyik kedvenc konzolom is. Gunpei Yokoi nem keveset tett le az asztalra, fiatalkori halála ellenére sem. R.i.p.
-
Szabi®
addikt
Igen tetszetős az is, arról az egyik haverom azt nyilatkozta hogy rendkívül nehéz. Sokat kell menekülni, azokat a részeket annyira nem élvezte, és elég sok ilyen rész volt. Sztem lehet azt kihagyom. Ennek nagyon megvan a zen flowja, ez az első Metroidom, érdekes hogy egészen idáig elkerült, pedig vasam lett volna hozzá sokszor az elmúlt 30 év alatt.
-
Szabi®
addikt
Nem zörög a haraszt . . .
Nem tudom egyébként. Én bízom benne, hogy nem ezekkel nyit, hanem csak mellékesen, esetleg halkan jelennek meg a vasra. Nem a játékkal van baj, hanem azzal hogy majd 25 éves, és ezt a kövi genre tolják, mintha nem tudom én mit kapnának az userek, azzal van a gond. Mindennek megvan a maga helye, és ideje, tudom hogy egy tetvedék csapitalista világot élünk, de ezek a húzások már enyhén szólva is hülyének nézik magukat a felhasználókat. És akkor még szépen be is lesz árazva, egy olyan játék árszintjére, ami új, szebb, jobb . ..
-
Szabi®
addikt
Ez elég buta érv, ennyi erőből kiadni sem kötelező. Tv-zni sem kötelező. Zenét hallgatni sem kötelező, semmit sem kötelező.
Switch 1-re adnák ki semmi gond nem lenne, vinné is, de "next-gent" ezzel nyitni . . hát gyerekek . . .
Akkor elmehet a nintendo a sunyiba, ha ezekkel akar nyitni . . . -
Szabi®
addikt
A Mortal 1 amúgy is nagyon megosztó volt, eladtak belőle ilyen 3-4 millió darabot ? Sztem ott érezte a fejlesztő is, hogy nem lesz akkora siker.
Mortal 11 kijött mindenre, viszont Switchen a katakombás rész az valami irgalmatlanul játszhatatlan. 20 fps sincs meg. -
Szabi®
addikt
Az azért nem rossz . . .
-
morfondőr
addikt
Én annyira nem tartom eretnekségnek hogy azokat a baromi jó játékokat áthozták switch-re is, amiket a wii U-n a kutya nem játszott mert alig volt konzol az embereknél. Mondjuk adhattak volna nekik egy barátibb árcímkét is, de a Nintendo az már csak Nintendo.
Szabi®: Nekem az utolsó játékom PC-n a God of War volt úgy, hogy közben már megvolt a Switch és végig játszottam a Breath of the Wild-ot. A GoW előrendelés volt, ezért végig játszottam, de kis túlzással alig vártam, hogy vége legyen! Utána a Switch úgy behúzott, hogy el is adtam a VGA-t és azóta sincs "gamer" PC-m, meg másik konzolom. Persze nem azt mondom, hogy a GoW rossz volt, de nem volt meg nálam az a varázs, amit a Zelda vagy utána a Xenoblade-ek, Astral Chain stb. adott.
-
Szabi®
addikt
Épp ezt írtam anno, hát a Switch 1 is a ps3 szintet sem hozta, tehát valószínűleg a Switch 2 ért most oda, ahol a ps3 van, enyhén ps4. De majd a játékok igazolnak, vagy nem. Ahogy láttam a nintendótól, 400 dolláros árban csodát senki ne várjon. Tehát aki konstans ps4 minőséget vár, az marha nagyot fog koppanni.
Én nem azért fogok Switch 2-öt venni, hogy melyik konzoltól erősebb, viszont ha a sport játékok is ilyen gyatrán néznek ki a konkurenciához képest, mint most, akkor lehet kihagyom. -
lazac_
tag
Nálam all time top 1 játék, megkeserüli a Nintendo, ha nem lesz 2. rész.
(Sosem voltam gémer, s bár mindig pötyögtem valamivel pc-n, ez volt az első játék így 40 évesen, amit nem tudtam abbahagyni. Talán anno piacos sárgakazettáson a Contra volt még meg stáblistáig. Persze újszülöttnek minden vicc új, így utólag látom csak, hogy a SM64-Sunshine-Galaxy vonallal elég erős volt az alap.)
A Bowser's fury nyitott világ féle próbálkozása szerintem inkább egy lépés volt hátrafelé, mint előre, remélem nem az lesz a koncepció... -
Baltazár123
őstag
Szerintem ezen akár napi szinten tanácskoznak. Persze pár húzó címet illene kiadni a switch2-re, de amikor 150 millió potenciális vásárló van switch-en, akiknek a nagyobb vasra való átváltási hajlandósága pontosan nem ismert, óriási kockázat switch2 exklúzívot kiadni. A sony se meri még mindig elengedni a ps4 szériát, pár próbálkozás volt, ahol mondjuk a tükröződés miatt kellett az erősebb vas és nem akarták a grafikát butítani, de ahogy olvastam, recsegett a dolog. Nem generáltak kiugrásszerű ps5 vásárlásokat, ami a fő cél lett volna, meg persze az eladott darabszám is a játékból így korlátos marad, pedig pl ilyen címek jöttek ps5 exlúzívra, mint pl a pókembör
Meg most úgy hasra ütésre, azoknak kb a fele, aki vált a nagyobb vasra, eladja a switchet használtan. Tehát ha mindenki dobbantana, akkor is maradnak kb 70 millió potenciálisan használt gép és vásárló.
Persze ez a kellemesebb probléma, amikor nagyon sikeres egy konzol, hogy mit csináljanak vele, de azért szerintem ők is érzik a ps példáján, hogy kapkodni nem szabad.
Csak vegyük az én példámat, ha túl drága lesz a váltás, akkor még sok sok évig elég lesz a mostani. Vagy itt van egy kollégám esete, ő kisgyereknek vette és ha már váltani kell és ha drága lesz a konzol, akkor ők amennyire ismerem tutira nem fognak több konzolt tartani és ps vagy xbox lesz a következő, mert a gyereke már most vonyít, hogy az osztálytársaival akar játszani. Az egyetlen dolog, ami szóba jöhet, hogy megtartják a switchet, de szerintem inkább eladja, mert a használt telóit is mind elpasszolta. Ezek persze ilyen kiragadott példák, nem tudom mennyire általános, de biztosan sokat kell ezen agyalni, hogy mennyire agresszíven próbálják a játékosokat a switch 2 felé terelni.
-
-
Rage47
veterán
mai napig ilyen vagyok, ezért örülök, hogy ios 18-ban jött a járműmozgás-jelző
-
stefi76
aktív tag
"Azért illene szerintem, hogy a Switch 1-es játékokat kicsit felskálázza az új gép. Mondjuk a Ninendo online-ról elérhető retro (nes/snes) játékokon se finomítottak semmit. "
Én néztem anno - talán 5-6 játékot - emulátoron, hd felbontásban.
És hasonlítgattam a switches grafikával.Az emulátoron bekapcsolod a szokásos grafikai módosításokat, élesség, élsimítás, anizotróp szűrést kb - ha jól emlékszem - opcióként és 60 fps mellett hasítanak nem elmosott, hanem nagyon is részletes, éles textúrák mellett.
Egyszerűen úgy néz ki, mintha legalább/minimum hd-felbontásra lenne írva a játék illetve a textura - persze Nintendó stílusban - és le lennének véve a beállítások a Switch-hez, gondolom, ahogy tetszik a tesztelések során.
Vagy persze lehet, hogy az emulátorok képesek felskálázni, nem tudom, de akkor sem kell belenyúlni az alap programba.Mindegy, a lényeg, hogy én ezt tapasztaltam, hogy így képes működni és ez látszik.
Hogy ott a szebb és részletesebb grafika, csak le vannak kapcsolva az ilyen jellegű grafikai beállítások és - talán - zárolva van 30fps-re is.
Ez az én "egyszeri ember" meglátásom és elgondolásom, hogy valami ilyesmi lehetséges....Na aztán az, hogy én ezt tapasztalom, attól még reménynek marad az, hogy ezt így meg lehessen tenni - illetve megteszik-e - hogy ezt így tudja a Switch 2.
-
cSuwwi
senior tag
Nem hiszem hogy 1-2 centnél többe kerülne, józan ésszel belegondolva lesz, de kitudja hogy gondolkodnak. Ha csak felszorozza ott valaki a tervezett mennyiséggel már szemmel látható összeg lesz, akkor inkább jobb helyen van az náluk.
A hall effectes joyconnál is az az elméletem, hogy nem puszta szívjóságból váltottak arra, csak többe kerül az "ingyenes" javíttatása a mostani driftelős joyconoknak (meg rossz hírük is van), és nem akarnak vele többet szívni.
-
cSuwwi
senior tag
Szerintem úgy kell a switch 2-höz hozzállni – és az Ndo-nak is így kéne – hogy a 1st party címek jól menjenek, a 3rd party meg a opcionálisan jól (is) mehet.
Más kérdés, hogy a mostani switchnél se sikerült az első se, pl. Zeldák
Ha csak annyit elérnek vele, amiről volt már itt szó, hogy dokkolva 1080p60 / handheld 720p60-on elmegy minden címük akkor öröm és boldogság, ez a platform nem a 3rd party AAA címekre van, lásd pl. az MK1 megjelenéskori verzióját (de még patchek után se volt sokkal jobb) -
morfondőr
addikt
Ha mindenből a legtutibbat tennék bele, akkor 300-400ezer lenne az ára és a kutya nem venné a párezer fanatikuson kívül. A Switch 1 krumpli hardverével is hihetetlen játékokat hoztak össze! Mellette ott a PS5 az összes erővel és sorra kaszálják el a játékokat, meg ami megjelenik sokszor hatalmas bukás.
Szabi®: én a Quake 2-t még 486-on toltam 20 fps fölé nem ment soha és azt hittem hogy ettől valósághűbbek nem is lesznek soha a játékok mert olyan csúcs volt hogy 3D és nem 2!
-
morfondőr
addikt
Az Xbox Series S-ben 10 Gb RAM van, amiből talán 2Gb-ot tart fent az OS-nek, szóval Switch 2-nek még több is lesz. Másik dolog, hogy úgy tűnik erősen támaszkodni fog a felskálázásra, vagyis nem lesznek a játékokban 8K textúrák, hanem sokkal kisebb felbontásúak, amiket majd a végén a GPU felkonvertál a képernyőre kerülés előtt. Így talán nem kell a memóriában sem akkora hely, mint mondjuk egy PC esetében.
-
Szabi®
addikt
Sztem most annak a korát éljük, hogy nagyon-nagyon sok múlik a programozókon. Az adott célhardverre mennyire írják meg, mennyi akarat van bennük. Azért még a Switch nagyon "gyenge" kis hardvere is okozott azért meglepetéseket az olyan címekkel, mint a Wolfenstein 2, Hellblade, Crysis 3, Doomok és még lehetne folytatni. És ezek a játékok teljesen vállalhatóak akár handheld akár docked módban.
Láttam é már nagyon erős hardverre is pocsék elhanyagolt, elnagyolt játékot, pedig a vas alatta 6-szor körbeérte. -
taki01
őstag
-
Baltazár123
őstag
Nem is erről van szó, csak hogy tartja az árát (- infláció persze). A wii-t se adtam el végül, patent okosított kis gépecske, sok cuccal, működő lépő paddal, fekete, megkímélt (nem dohányzó stb
), pedig már megvolt rá a vevő, de aztán gondolkodtam rajta, hogy mennyivel vagyok beljebb azzal a huszonpárezer forinttal? Inkább simogatom a drágaszágom a polcon
amúgy jól néz ki a doboza.
Van egy szinte nullkilométeres c64-em, amigám, ismerőstől, aki megvette, de kis túlzással még bekapcsolni se tudta egyiket se. Meg 2+1 rosszabb állapotú, tartalék alkatrésznek. Mondjuk akkor durrant majdnem szét a fejem, amikor egy patent spectrum + microdrive + több tucat kazetta, amit még egyetemistaként vettem osztálytárstól és a szülői házban tartottam és a szüleim odaadták a festő gyereknek, merhogy elviszi játszani a gyerekeinek. Jó, oké, persze, játsszon a gyerek, de azért rákérdezhettek volna, mert nem adtam volna el. Apám még egy jó állapotú, működő simson robogót is neki adott ingyen, merthogy olyan rendes gyerek szerinte.Én meg úgy hallottam, hogy mindenhol ezt csinálja, elkunyizgat öregektől ilyen régi cuccokat.
Na mindegy ez off nagyon már, a lényeg, hogy vissza switch generáció váltáshoz, most is azt tervezem, hogy amikor megveszem a switch2, de ez nem valószínű, hogy az elején lesz, akkor lezsírozva megy vissza a dobozába a switch 1.0, meg most már nem adok el több fizikai játékot.
A fene se lát ennyire előre, de lehet, hogy nem fog semmit érni ez a pakk, lehet, hogy igen. Valószínűbb a gyerekeim megöröklik majd egyszer. Enni nem kér, a dobozában szépen elvan minden, arra pénzre, amit ki tudnék venni belőle nincs szükségem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
PSA: Switch 2's Screen Comes With A Pre-Applied Film Layer, Don't Peel It Off
Az Oled modellhez hasonlóan a Switch 2 kijelzőjén is van gyárilag egy fólia (hogy törés esetén ne okozzanak sérülést az esetleges szilánkok), ezt most sem szabad levenni.
Erre kell majd ráhelyezni a karcolás elleni fóliát/ üveget. THX@cactuar
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Tesla topik
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen házat vegyek?
- ASRock lapok általában
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest