-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Nem teljesen vakítás, mert tök jó videó.
Én csak arra reflektáltam, hogy amiket mutat színek mérését annak semmi köze a valósághoz. De mivel mindegyik projektor esetében ez a helyzet a videóban, így természetesen valamenyire mégis összehasonlíthatóak. De a kontraszt aránnyal így is vigyázni kell a műszer miatt, főleg egy jvc esetében, mert azt a szintet nem tudja megmérni.Szóval megmérem a fehéret a C6-al vagy C5-el (teljesen mindegy) beépített korrekcióval és megmérem specrtoval, a spectro teljesen mást fog mérni és az a valós amit a spectro mér.
Itt egy TCL miniledet mértem (ráadásul ehhez volt direkt korrekció a szoftverben),itt az eredmény:
A reference meter az a jeti specbos 2501, a profiled meg a C6 beépített korrekcióval, majdnem deltaE 3 a különbség a 2 műszer között.Itt egy oled
-
péjé
őstag
válasz
Vhiktor #66897 üzenetére
köszi, hatalmas előny nekünk hogy te itt mindjárt meg tudod szakérteni ezeket.
Akkor ahogy gondoltam vakításnak volt ez a módszer. De hogy lottóötössel sem adnék 4-6000 dollárt egy awol nevű projektorért...:-) Azt amúgy elfogadom hogy mindenes projektornak vki ilyesmiket nézeget...+ gondolat: nem árt ha figyeli az érdeklődő ezeket a gyártókat, elképzelhető hogy előrukkolnak vmi tényleg jó és átütő termékkel, elég belegondolni hogy a BYD hogy meglepte a világ autógyártását.
Mondjuk értelmes optika nélkül egy sony/jvc is küszködik, a csúcs projektorok jó optikával meg kb. az álmodozás kategória. -
Vhiktor
nagyúr
Sajnos a videoban lathato szinek merese semmit nem er a c6 hdr 5000-el a beepitett korrekciokkal. Spectrohoz képest a beepitett korrekciók deltae eltérése 3-6, abban az esetben ha kifejezetten az adott kezsulekhez keszitett korrekcio van hasznalva es ezekhez a projektorokhoz raadasul nincs is sajat korrekcio. Nekem is van c6 hdr5000-em nemrég tette közzé egy merest vele, ablakon kidobott pénz spectro nélkül. A fekete szintet is csak 0.1 nitig képes megmerni pontosan, utána nem. Így kell kezelni a videóban látottakat.
-
péjé
őstag
válasz
makkmarce #66894 üzenetére
Érdekes projektorokat szedett össze, több ismert gyártó nincs benne de olyan nevek szerepelnek amiről soha nem olvastam, ez azért reklám volt inkább:
00:30 Under $75: Happrun H1
01:46 $75-125: Zoaybu GC357
02:38 $125-200: Groview JQ818C
03:34 $200-300: Nexigo PJ40
04:40 $300-450: Wanbo Mozart 1 Pro
06:01 $450-600 Paris Rhone 4K
06:55 $600-800 JMGO N1
07:58 $800-1200 Dangbei Mars Pro
09:16 $1200-1800 Hisense C1
10:28 $1800-2700 Nexigo Aurora Pro
12:18 $2700-4000 Epson LS11000
14:18 $4000-6000 AWOL LTV-3500 Pro
16:02 $6000-12000 JVC DLA NZ8Az oké hogy felrakja a kupac tetejére a jvc nz8-at meg van benne egy régebbi epson is.
Ami meglepő hogy 6-800 dolláros tételben van már rgb lézeres megoldás persze vélhetőleg a legkisebb dmd-vel. Calmant használva mondjuk tényleg nem mutattak be projektorokat így de kétlem hogy mind kalibrált volt.
A legszebb hogy egy használt benq w2000 meg képminőségben szétcsapta volna a mezőny kb. 70%-át lézer ide-oda...:-) -
Khaosz55
addikt
válasz
Vhiktor #66890 üzenetére
Fi kapcsolatban egy német fórum szavazás alapján ez jelneleg a vélemény.
71% így vagy úgy használja a FI-t, én is szeretem a sony-n az alacsony módban.
A 4K30fps akció kamerás felvételeim egyes jelenetei is nézhetetlen FI nélkül. Persze csinálhatnák 4K60fps videókat is, de a 4K120fps felvételeket 4X lassítás esetén 4K30fps lesz az fps ami eszméletlen jól mutatnak... -
makkmarce
őstag
Lehet, hogy volt már, belefutottam ebbe a tesztbe, van itt minden, néha meglepő eredményekkel:
https://www.youtube.com/watch?v=NCfnwnLk8Yo -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #66889 üzenetére
Egyébként nagyon szép éles képe van, valóban látni a különbséget egy rezegtetős JVC és ez között, élesebb a kép, több a részlet. Nagy dög a gép.
Frame adapt HDR (frame by frame) eégszen jól teszi a dolgát ha autora van állítva, bár biztos vagyok benne, hogy auto beállítás mellett sokak sötétnek érzik a képet, de ekkor sem halott, fátyolos a kép mint más gépeken. De biztos vagyok benne, hogy aleghtöbben +2-n használják.
Egyébként ha már JVC azt ultra gáznak tartom, hogy az új modell a JVC NZ700 nem kap motion interpolationt csak bfi-t azt is csak 60 Hz-en ami egyenlő a 0-val.
Ebben az árkategóriában egyszerűen nem tudom ezt hova tenni (igaz én nem használnám soha a motion interpolationt, de sokan igen), és biztos csak szoftveresen van letiltva, hogy vedd meg a drágább modelt. Undorító. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
sony89 #66888 üzenetére
Igen, jól fére volt előzőleg állítva.....
Előző tulaj ahogy beállította/kalibrálta, nem tudom hogy saját maga-e vagy más (azért ehhez is tudás kell
).
Aztán kapott egy hardveres 33 pontos szürkeskála/gamma kalibrációt és színtér kalibrációt (természetesen vásznon mérve), máris jó lett a kicsike
-
Vhiktor
nagyúr
JVC N5 spektruma
-
BBéci
legenda
válasz
M@trixfan #66880 üzenetére
"Mert azért nagyon kényelmes a hagyományos vetítéshez képest."
Ezt nehezen tudom felfogni.
Azt sem hiszem, hogy a lapos szögben beérkező fényt bármilyen vászon ugyanúgy veri vissza, mint a 70-80 fokosat. Ráadásul a vászon közelében sokkal inkább útban van a gép, mint a hátsó falon vagy fal mögötti gépházban. De még a plafonon is jobb helye van, bár azt én utálom. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
M@trixfan #66880 üzenetére
Őszintén szólva a brilliant color többet ártott mint használt, mármint annak aki színhű képet szeretne (ezért vicces az elnevezése is, mert pont hogy a színeket cseszte el (keves lett a fenysurusegek a feherhez képest))
Nem hiszem, hogy valaha a kezém közé kerül egy, tévét is fél adni nekem tesztelésre a Hisense
-
M@trixfan
addikt
válasz
Vhiktor #66879 üzenetére
Az a baj, hogy ezt azért nem tudom megítélni, mert sosem volt DLP vetítőm. Régen a “Brillantcolor” volt az ami hasonló a mostani dinamikus módokhoz. Jobb gépeknél volt, hogy ajánlott volt bekapcsolva hagyni. Valahogy az látszódik, hogy az UST optika és a tripla lézer “felhozza” a kontrasztot. A hagyományos long throw 0.47-esek rendre rosszabbul teljesítenek. A PX3-nál a dinamikusat mérik 7000:1-re. Én amúgy nagyon örülnék ha a kezed közé kerülne egy ilyen PX3 Pro.
Nagyon de nagyon mérlegelem merre menjek tovább. Milyen ütős lenne már ha a Sony vagy JVC csinálna UST-t a saját paneljeikkel! Mert azért nagyon kényelmes a hagyományos vetítéshez képest.
-
Vhiktor
nagyúr
-
M@trixfan
addikt
válasz
Vhiktor #66872 üzenetére
A PX3 Pro-t pedzegettem neked én is, hogy a 0.47 DMD “ellenére” többen is mérnek ilyen kontrasztot. Azóta azon gondolkodtam, hogy vajon ebben van-e valami olyan processzálás ami a képet durván manipulálja?
Minap néztem videót a Valerion Visionmaster plus/pro gépről. Ott 4000:1 natív és 15000:1 dinamikus az ígéret. Valamit nagyon tudnak a fényúttal a lézerrel. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
aram01 #66871 üzenetére
Egyébként a linkelt oldal nem szokott hülyeségeket írni, szóval lehet akár igaz is a ~2700:1 natív kontraszt, de én nem nagyon hiszem, hogy annyi. Mondjuk az ALPD dobb rajta, ha meg igaz amit ott írnak, akkor nem rossz a mostani felhozatalból.
Használtan ekkora képméretre én mondjuk Epson 9400-at vennék vagy JVC-t amennyiben elég a fényereje.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #66867 üzenetére
Közben itt találtam róla egy értelmes tesztet: [link]
De azt a natív kontraszt arányt amit ír (2700:1), csak akkor hiszem el ha én mérem
Szerintem ez valójában dinamkus és nem natív.Monjduk itt 0.65 chipet ír, nem 0.47-et.
Ja és mivel UST projektor ezért hatalmas szívás elhelyezni, ha egy kicsit is megmozdúl, mert mondjuk rádugsz egy új kábelt, akkor 1 órát szívsz vele mire visszaállítod, hogy ne legyen trapéz a kép.
+1: mivel UST ezért speciális vászon kell hozzá. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
aram01 #66866 üzenetére
Ehhez nem adnak gyárilag motoros vásznat?
Ha nem adnak hozzá, akkor fehér falak esetében ALR vászon a legjobb, de nem feltétlenül kell, hogy gain csökkentett legyen. Ha venned kell vásznat akkor megint rá fogsz locsolni jó sok pénzt.Natív kontraszt arányod olyan 1000:1 körül lesz vagy még annyi sem (leggagyibb dmd chip van benne, ha nincs szerencséd, akkor 400:1 körül), adl kontraszt arány meg a béka segge alatt fehér falakkal, főleg ha a falak közel is vannak.
Én vennék használtan egy király vetítőt ennyiért.
Dolby Vision és HDR projektoron csak parasztvakítás semmi köze a tv-n látottakhoz. Monjduk a Dolby Vision jobb, mert ott dinamikus metaadat van, az sokkal jobban tud mutatni projektoron mint a HDR.
Egy pozitívum van ebben a projektorban: a 3 lézer, ennek következtében valóban teljesen lefedi a BT2020 színteret, amit egy felső kategóriás Sony vagy JVC sem tud (valójában a P3-at sem).
Az összefoglalóban benne van mennyit számít a fal.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
lézer projektort tervezek venni karácsonyra a (magamnak) csládnak. Egy Hisense px3-prot néztem ki. [link] Ez most 3k€ de remélem addigra lejjebb megy. 2,5-3k€ a keret. A nappali 4,5x3,2. Hófehér falak, egyik fal csak ablak telibe de vannak redőnyök. Bútorok feketék de max 70cm magasak.kb 135”-ban szeretnék képet, ez durván az egész fal. Úgy 2-4 méter távolságról néznénk. Dolby vision&atmos fontos.Van pár 3D-s anyagom azt is szívesen nézzük. Kérdéseim:
Van ennél jobb vétel ennyiért?
Mennyire öli meg az élményt ha egy darabig a fehér falra vetítek? Tavasszal lesz festés addig kéne kibírni.
Ebből a harmadik kérdés: Feszített vásznat vegyek majd hozzá, vagy a falat lenne érdemes festeni?
köszönöm a válaszokat. -
BBéci
legenda
válasz
Turbo73 #66861 üzenetére
Jogos a helyesbítés, köszönöm!
Természetesen komponenst akartam írni, (alighanem a barackpálinka kavart be) legelső vetítőmet olyannal csatlakoztattam a DVD-lejátszóhoz. Igencsak nehezen tudtam áthúzni a falban lévő csövön.#66858banderasz77
Nyelvbotlás, sajtóhiba volt, a helyesbítés már megérkezett. -
Turbo73
tag
válasz
banderasz77 #66862 üzenetére
Igen
-
Turbo73
tag
válasz
banderasz77 #66854 üzenetére
A PC-t a kék VGA csatira, a Pana DVD írót pedig a komponens (nem RGB, ez zöld/kék/piros) csatira. Így kapod a legjobb képminőséget.
-
péjé
őstag
szia,
irodába 16:10-es 1920x1200-as felbontású minél nagyobb fényerejű gép kell.
Mivel nem megy sokat ahogy olvasom, sima lámpás kiadás is elég nektek.... [link]
itt a teljes lista ha kevesseled az árát :-).... [link]
Nem tudom mekkora képet akartok vetíteni, ebbe a keretbe egy vászon is beleférhet, ha fix az a legjobb és legolcsóbb. Ha sima falra vetítetek az a legolcsóbb de a képrészletesség közelről nem lesz homogén de ha nem tervrajzokat nézegettek akkor akár jó is lehet. A maradék lóvén meg elmentek egy jó kraftsörözőbe csapatépíteni...:-) -
BBéci
legenda
válasz
banderasz77 #66854 üzenetére
A sárga a legvacakabb, a kompozit a legjobb.
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Irodai tárgyalóba keresek megbízható, jó ár/érték aránnyal rendelkező projektort.
Az iroda világos, minimálisan van lehetőség sötétítésre, de az épület elhelyezkedése miatt nincs közvetlenül tűző nap.
Fehérre festett viszonylag sima felületű falra szeretnénk vetíteni főként excel fájlok tartalmát, így a jól olvasható, éles kép szükséges lenne. A vetítési távolság 3 méter, a tárgyaló asztalon elhelyezett készülékkel. Nincs tervben függesztés, vagy bármilyen egyéb helyre történő felszerelés.
HDMI-n szeretnénk csatlakozni hozzá, nincs különösebb elvárás komolyabb wireless csatlakozási lehetőségre, illetve saját oprendszerre / android TV-re, stb sincs különösebb szükség.
Heti néhány órát menne, néhány havonta több órát egy huzamban, de lennének olyan időszakok amikor hetekig be sem lenne kapcsolva.
Szeretnénk beleférni 2.000 EUR-ba, de természetesen minél kevesebb annál jobb, szem előtt tartva, hogy ne menjen drasztikusan a minőség rovására az olcsóság. Csak új, számlás jöhet szóba.Tudnátok ezek alapján ajánlani olyan eszközt, ami szóba jöhet?
Előre is köszi a segítséget!
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Van egy régi DLP-s projektorom (HP VP6120), amin van VGA, S-VIDEO, Compozit és RGB bemenet.
Két eszközt szeretnék csatlakozattni hozzá. PC-t és egy régebbi asztali Pana DVD író-t (DMR-E65). Az asztalin van scart, video(1 db sárga), s-video, compozit RGB kimenetek.Kérdés, hogy melyikkel milyen kábellel tudnám elérni a legjobb képminőséget?
-
BBéci
legenda
válasz
maestro_ha #66848 üzenetére
Mindkettőt használtam, teszteltem. A Cube halkabb és jobb a képminősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Apple TV 4K (Ethernet + 128GB tárhely) alig használt (Euronics jótállás)
- SPL Phonitor One d
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest