-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz Maddoxtomi #6444 üzenetére
Nem, nem másik árkategória. Másik felhasználási kör. Kültérre pl. valami olcsó prezis vetítő jó lehet. Elég fényes, igaz alacsony felbontású, 4:3. A képe se egy tökély.
A K330-nak kevés a fénye, max egy olyan másfél méter széles, fehér vászonra lehet elég. Viszont ami a nagyobb baja, hogy ennyi pénzért sokkal szebb képű, de lámpás gépet lehet kapni.
Mint például a W700, ami nem rossz. (3D-re is jó lesz.)
Az az 500 Lumen inkább olyan 300 körül van. A 2200 sincs annyi, de biztosan több, mint 1000. Legalábbis az élete első felében.
Ez a kettő az, amit én is tudtam volna mondani, ha újat szeretnél.
A H5360 színei állítólag jobban hasonlítanak az eredetire, de ez nem azt jelenti, hogy a W700 rossz.Használtan pedig hát ami éppen van. Sejthető, hogy ott magasabb kategóriájú gépet kaphatsz a pénzedért.
Megemlítem, bár nem szívesen, hogy létezik szürke vászon. Azért nem szívesen, mert elsőként fehéret kell vegyen az ember, hogy kiismerje a vetítőjét. Ezután tudni fogja, hogy érdemes-e szürkére váltani, és hogy pontosan milyenre. Négyzetméterre számolt relatíve magasabb fényerőnél csodákat tehet egy ilyen vászon. De ha csak úgy durr bele választ ilyet az ember, akkor csodálatosan tönkre is teheti a képet.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest