Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
válasz HungryGoblin #5198 üzenetére
Mert gyenge a fényereje még. A mozis projiknak 1200-1500 lumen fényerejük van, de ilyen led-eset még nem találsz. Amiket linkeltem azok 500 lumen, de youtuben nézz meg egy pár videót. Múltkor néztem olyat aki nappali fény mellett kezdte el a felvételt és közbe lehúzta a redőnyt. Teljesen jónak nézett ki.
Hát ha vászonnal egybe ki kell jönni akkor 720p-t tudsz csak venni. Kicsit olvass vissza, mert nemrég volt róla szó, még visszalapozni sem kell
-
HungryGoblin
csendes tag
válasz kisgyerek85 #5197 üzenetére
De miért beszélnének le? Mi a hátránya? Milyen projektort ajánlanál ha nem ledeset akarok? Mennyibe kerül egy új égő?
-
kisgyerek85
senior tag
válasz HungryGoblin #5196 üzenetére
Ha mindenféleképpen led-eset akarsz akkor válts topickot, mert rajtam kívül mindenki lebeszél itt róla itt valakinek van led-es, meg a youtuben is vannak videók. Én még élőbe nem láttam, de a videókból látszik, hogy azért nézhető a képe.
Acer K330
Vivitek Qumi/L][ Szerkesztve ]
-
HungryGoblin
csendes tag
Hello 200-250.000 körűl milyen led projektort ajánlottok? Mozizásra kell. Ebből az árból kéne kihoznom a vásznat is ha szükséges. Fontos hogy ledes legyen mert az izzó élettartalma így lényegesen hosszabb.
Köszi
-
Zull
senior tag
válasz tokesz86 #5191 üzenetére
Hát ahonnan van értelme indulni, az ahogy yodamastah is mondta a hd65, abból itt hardveraprón is találsz 100-130 között használati időtől függően (azok amik avforumon meg avxen vannak hírdetve, azok ugyan azoktól az eladóktól vannak mind a három helyen), újonnan hd600x ami van 150 körül, (ez igazából pont ugyan azt tudja mint a hd65). 200 felett van picivel a Samsung SP-A600 (árgépes két találat ne tévesszen meg, picit tovább kell keresgélni) ez már fullHD.
De mind mondottam volt, újonnan 720p-s projektort már nehéz találni, főleg csak 3Dre kihegyezett modellek vannak (jó nagy fényerővel, ami 3Dhez fasza, de nem épp ideális mozis célokra).
Én is most kezdem a projektorozást, én avforumon vettem egy hd700x-et batyó kollegától, ez a hd65nek a fekete tesója, ugyan az a hardver, nekem 75k-ba fájt ez a móka, és mégis, ugyan azt kapom mind amit egy új hd600x-től kapnék, csak feleannyit fizettem Persze van pár óra a lámpájában, de még ha holnap tönkre is menne, és kicserélem, még mindig csak 105k körül járok, és van egy "új" projektorom.
Szerintem két járható irány van. Vagy veszel valami 1-2 éves használt vasat olcsón, így kezdésnek (optomának nagyon sok variánsa van, vannak európai és nem európai modellek, stb stb, projectorcentralon utána tudsz nézni egy-egy kérdéses típusnak), vagy belecsapsz a lecsóba, és rányúlsz valami 1080p-s gépre (mint a fent említett samu, vagy egy hd20-as optoma). A kettő között nincs sok értelme, hd600x azon kívül hogy új, pont ugyan azt tudja kb mint az összes használt 1-2 éves 720p-s optoma, én nem látom értelmét másfél-kétszeres pénz kiadásának csak azért mert új.
[ Szerkesztve ]
-
tokesz86
csendes tag
válasz yodamastah #5190 üzenetére
Köszönöm a gyors választ Neked is.
Tudom, hogy tűéles, síri csendes, fullredihádésra' meg háromdésra' nem futja, ezért ebben az árkategóriában (150k-200k) szeretném a legjobbat megtalálni, csak hát rengeteg gyártó van és legalább azokat tudnám valahogy leszűkíteni...,ha már 2-3 gyártó van csak, amik közül "érdemesebb" választani, max. majd ülök rajta, meg alszok rá stb. csak most még úgy érzem mintha tűt keresnék a szénakazalban
min. 720p DLP 200 alatt. Szerintetek milyet? Bocs a rettenetes laikusságért, de hát én nem ehhez értek...csak mozizni akarok -
tokesz86
csendes tag
Köszönöm a gyors választ.
Közben nézelődtem, és bizony lehet, hogy 200k-ra kell tennem a mércét. Nem vagyok "vájt" szemű, de szeretnék viszonylag szép, tiszta és éles képet kapni. Még egyenlőre újban gondolkodok. Igazából nem tudom hol lehetne jó állapotú használthoz jutni, ami az én (extrémnek sehogy se mondható) igényeimnek megfelel.Plafonra menne, fix helyre, kb 3,5-4méteres távolságra. DLP-re gondoltam én is.
-
yodamastah
őstag
válasz tokesz86 #5188 üzenetére
TOP5? Ha kicsit is adsz a kepminosegre, akkor orulhetsz ha van osszesen 1-2 projektor aminek ugy ahogy nezheto kepe van ebben az arsavban. 720p DLP-t kellene vadaszni, esetleg lehet hasznaltat is. LCD ebben az arkategoriaban felejtos. Mondjuk egy optoma HD65 magassagat erdemes becelozni. Ez 100k korul hasznaltban meg lehet venni...
-
Zull
senior tag
válasz tokesz86 #5188 üzenetére
Elég fontos kérdés hogy mennyire gondolkozol újban! Mert ha csak új jön szóba, nem sok opciód marad.
Másik fontos kérdés hogy mennyire van megkötve a kezed a projektor elhelyezésében. Ha bárhova mehet a szobában (bárhol a plafonra pl) akkor DLP ajánlott, mert bár azok elhelyezés szempontjából nem túl rugalmasak (tipikusan ilyen 1.0-1.1x zoom tartományuk van, és nem tudod jobbra balra fel le elcsúsztatni a képet) viszont mozira jobb a képük.
Másik lehetőség valami olcsóbb LCD-s, de azokból nem igazán van már 720p, max csak használtból, ezeket könnyebb elhelyezni, mert már a nagyon régi példányok is tudják a lens-shiftet (ezzel lehet elcsúsztatni a képet jobbra balra fel le) és a zoomtartományuk is jobb (tipikusan 1.0-2.0x körül)
Ezt kell először átgondolnod, ha ez megvan, akkor lehet konkrétabb típusokról beszélni.
-
tokesz86
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában és a fórumon is... Sokat olvasgatom a fórumot, így tettem akkor is, amikor elhatároztam hogy projektort veszek. Nagyon hosszú a topic, sose érnék a végére, ezért szeretnék tájékozódni, hozzáértő, tájékozott, a témát objektíven látó, nem elfogult proji usertől/userektől, hogy mire lenne érdemes pénzt költeni:- otthoni használatra, leginkább mozizáshoz, DVD és HD 720p (3Dnem kell)
- sötétített szobában használnám
- max. 150 000 ft értékben szeretnék áldozni rá, viszont a kategóriában a legjobbat keresem (felbontás, fényerő, színek, halk, élettartam tekintetében)Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.Akár egy projektorTOP5, vagy TOP3, amivel már kicsit leszűkülne és könnyebb lenne választanom.
-
Tian66
senior tag
Azt hiszem fordulatonként lehet megállítani, így kb. 8-10 centinként. Ha be van minden rendesen állítva akkor csak nagyon túlhúzva lesz rossz a pozíciója. Amikor már 1 újabb fordulatot tett. Ez nem tapasztalat, csak olvastam valahol. Nekem motoros van és azt gondolom megéri a plusz költséget mivel abszolút pontosan beállítható és nem hibázik.
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam megfelelő topikot, gondoltam bekérdek ide, hátha tudnátok segíteni. Egyik ismerősöm szeretné eladni a projektorát, csak fogalmam sincs, mennyiért lehetne eladni... Ez egy Dell 2400 MP projektor, 350e-ért vette 2007ben a srác. Mennyiért lehetne eladni egy ilyet most?
Itt vannak az adatai : [link]
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
Bydium manuális vásznakkal van valakinek tapasztalata? Konkrétan az érdekelne mennyire lehet őket precízen kihúzni annyira amennyire szeretnénk? Csak mert ha beállítom frankón a projektort, és mondjuk túlhúzom 1 centivel a vászont, akkor para van, mert akkor engedhetem teljesen vissza, majd húzhatom ki újra. Szóval az érdekelne, hogy ha kihúzom valameddig, és elengedem, mennyit mászik vissza mire lelockol?
Köszi a segítséget!
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Vélemények (pro/kontra) érdekelnének az alábbi négy gépről:
1. Benq W700
2. Optoma HD600X
3. Epson EH-TW450
4. Acer H5360
Filmnézésre lenne használva, falra vetítve, laptopról, kb 4m-ről.
Köszönet![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Maddoxtomi #5179 üzenetére
ez természetesen csak az én véleményem, amit pár tucat ismerős, meg bemutatótermi és egyéb gépeken keresztül szűrtem le az elmúlt évek során, de az 500-600k az a kategória, amit több okból sem vennék, szimpla, nem moziszobának kialakított átlagos, fehér falú nappaliba már felesleges, a többlettudása (gondolok itt a kontrasztra, feketére) szerintem egyáltalán nem, vagy csak alig jön ki a belépőhöz képest, illetve szintén csak szerintem, messze nem hozza a 250-300k körüli belépő gépek dupla árával szemben sem azt a minőséget, amiért monnyuk nekem megérné. használtban viszont lehet ki tudsz fogni jó darabokat. ha gépet kellene választani, én vagy 300-350k alatt maradnék, vagy 800 alá nem mennék. utóbbihoz viszont moziszoba dukál.
illetve ehhez a kültéri vetítéshez jól jönne azért legalább 2000 valós lumen, amit eco módban monnyuk 1200-ig max le lehetne csökkenteni.
de természetesen a te pénzed, a te döntésed. illetve, ha félmillát kiadsz egy gépért, mindenképp nézd meg. ha dlp, akkor azért, ha lcd, akkor azért.
belépő szinten nincs nagy zsákbamacska.[ Szerkesztve ]
-
Maddoxtomi
tag
válasz #95590400 #5176 üzenetére
A 2 hdmi-s dolog csak a kevesebb kábel és kényelem miatt lett volna jó, ha nincs ilyen akkor nyilván meg lehet oldani máshogyan. A fényviszonyok olyanok amilyenre éppen szükségem van kb 7 x 10 m -es nappaliról van szó 5 ablakkal, ha a redőnyt leengedem akkor olyan mintha este lenne. Természetesen nem több milliós gépre gondoltam, hanem mondjuk legyen akkor a határ 500ezer körül. Plusz lenne még 1 olyan kitételem, hogy nyáron mikor ki lehet ülni kültérre, akkor van 1 terasz egy kb 3x3 méteres falrésszel amire lehetne vetíteni, nem kell hogy tökéletes legyen a kép, de mondjuk estefelé mikor elkezd sötétedni, akkor legyen nézhető.
Összegezve: Hordozható, elfogadható minőségű, kb 3m széles vásznat / falat kitöltő, 500ezer ft körül kapható (használttól sem zárkózom el), beltéren nagyon jó, kültéren tűrhető minőségre képes gép amit valószínűleg nem most, de 1 éven belül szeretnék beszerezni.
-
szaszlaci
addikt
Szerintem teljesen felesleges új fényalagút (mennyibe kerül? Gondolom nem olcsó.), meg szétszedésnél látnád, ha azon lenne a hiba. Kicserélni sem szokott ám olyan nagyon egyszerű lenni.
A DMD chip lábain biztos végigmennék. A magas freki szét rázza a forrasztásokat, ez látható, de csak akkor, ha tudod, mit keress. Kicsit úgy néz ki, mintha a forrasztás egyik fele gyantás lenne. Vagy mintha az egyik fele picit vízköves lenne. Egy nagyon vékony repedés, ami nem repedésnek néz ki, hanem egy alig látszó határvonalnak.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Sifre
senior tag
válasz szaszlaci #5160 üzenetére
A lökdösés valóban nem javít rajta, viszont ha az első videó elején látható módon csak kis frekvenciával villog és meglököm, akkor amíg a TV mozog a talpán akkor kb. ezzel a mozgással megegyező frekvenciával vibrál. (hát ez nagyon tudományos lett )
Az is fura egyébként ha épp jó pillanatában nézem és nem vibrál, akkor hiába lökdösöm, nem csinál semmit.
Hidegen és bemelegedve is csinálja, teljesen véletlenszerűen.
Valószínűleg megrendelem hozzá a fényalagutat (egyelőre ventilátor árajánlatra várok, úgy tervezem azokat is cserélem), ha szét lesz robbantva kitakarítom és megpucolom a csatlakozókat is. Melyik részét érdemes átforrasztgatni?
Nagyon örülnék ha meg lehetne csinálni, mert az árnyékot és a vibrálást leszámítva a kis felbontás ellenére nagyon szép képe van, de azért nem szeretnék így járni vele.
-
törölt tag
válasz Maddoxtomi #5174 üzenetére
előttem szóló gyakorlatilag leírta, h lenne inkább érdemes kezelni a hdmi kérdést.
én meg annyit fűznék hozzá, h milyen sötétítési lehetőségeid vannak, szoba fala, 3d-t akarsz, metált bírod?
mert az alapján is be lehet lőni egy irányvonalat. teljesen felesleges egy olyan környezetbe venni sokmillás gépet, ahol sok a szórt fény, illetve vászon esetében is lehet ezen valamennyit javítani.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Maddoxtomi #5174 üzenetére
Szia,
nem egyszerűbb egy splittert használni? Vagy az erősítőből menni tovább a vetítőbe. Mert olyan 2 HDMI-s gépről én nem is tudok, aminél az egyik kimenet lenne.
Tűrhető (szerintem baromi jó már, valaki szerint hányadék) pl Samu SP-A600, Optoma HD600x. Aztán Acer H5360, Mitsubishi HC-4000.
A tökéletes meg..inkább ami sokkal jobb, valami komolyabb Runco, Sim2 sok-sok millióért.
Vagy CRT vetítő.De szvsz itt a videó forrásnak kellene fejlődnie igazán, mert amíg egy alap DPD chip válaszideje pár mikrosecundum, a videó pedig 24 kép és elmosódik, addig nincs miről beszélni.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok!
Új vagyok a témában, és nem is most szeretnék vásárolni, csak az érdekelne, hogy milyen gép az amit nyugodt szívvel ajánlanátok hosszú távra. 3-4 méterről lenne nézve, vászonnal együtt venném, fontos hogy legyen rajta 2 hdmi (1 ről kapja a laptopról a képet és hangot, másikon viszi a hangot az erősítőbe) Elvárásom kb. ennyi lenne, ár lényegtelen, azért kérdezem mert a jövőben lehet hogy vennék egyet, és érdekelne, hogy mennyiért lehet használhatót kapni. (írjatok egy "tűrhető" és egy "tökéletes" gépet is)
-
szaszlaci
addikt
Szia,
hát igen, az én véleményem is az, hogy ha filmre kell, jobb elfelejteni a TV-t. Van, aki szerint nincs igazam, de akkor is tartom magam ahhoz, hogy egy pár száz ezres akármilyen TV-nél messze jobb a legolcsóbb házimozi projektor képminősége is.
Az SPA600 mellett továbbra is érdemes elgondolkozni a Mutsubishi HC-4000-es gépen, nagyjából ez az árkategória.tomzi1: szia, azért ennyi pénzért nagyon nem válogathatsz, de én 1000+ órás használt gépet nem mernék nyugodt szívvel javasolni. Vagyis csak olyat, amit tisztítottak, átnéztek.
HDMI mindenképp lesz egy elfogadható gépen (hacsak nem CRT-t veszel mondjuk), beépített médialejátszóra nem alapoznék, mert azokkal mindig baj van. A külsők sem tökéletesek, de azért sokkal jobban használhatóak.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Tian66
senior tag
Kb. 1 hete vagyok boldog tulaja 1 samsung sp a600 nak, és nagyon meg vagyok vele elégedve. 3,2 méterről vetítek egy 203cm széles vászonra ( Bydium 92" mot. ).
Van 50"-os plazmám is és hozza azt a minőséget. És hát a méret
A nézőtáv is 3m körüli. A vetítő 226k volt a német ebay-en kiszállítva , a vászon meg 41 az amaránál szintén szállítással együtt. Ez össz: 267k
Ennyiért nem kapsz rendes TV-t. -
nagyúr
LCD - Plazma.... felejtsd el, és irány a DLP-s projektorok világa vagy ey jobbfajta LCD, ha zavarja a szemed a szivárvány. Jelenleg ilyen távolságokból mindegyik TV bélyegmozi. Ajánlom a használtpiacot. TV-t semmiképp ne vegyél, ha sokat mozizol.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
joey04
titán
Sziasztok!
Egy ideje új tv vásárlását tervezem, de kiderült, hogy elég nehéz a helyzetem. Igazából a nézési táv 3-4m. 3m az amire szűkíteni tudom, tovább nem. A keret 450k környéke és ebből 55-ös gépek jönnek ki max. Még ez is kevéske lehet. Ezért gondoltam, hogy esetleg kitolom a távot 4m-re és projektort nézek. 2m széles vászon férne max el, azért az jóval nagyobb, mint az 50-55" tv. Kérdésem az lenne, hogy a fenti keretből (450k) kijönne-e olyan projektor + vászon ami képminőségben is hozza egy 50-55-ös plazma szintjét, vagy pedig kicsit engedjek a méretbeli igényeimből, és érjem be a max 55" tv-vel?
full hd persze fontos, 3d nem kell. sötét szoba adott, mindenképpen úgy filmezek, sőt: tv-t is csak úgy nézek. a projektort a plafonra kéne szerelni, más helye nincs...[ Szerkesztve ]
-
QG
tag
Azon megy most a gondolkodás, hogy TV legyen, vagy kivetítő. Szóval a versenyképességhez az kell, hogy 200 alatt legyen, USBről vetítés jó, a többi nem érdekes. És telepített.
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
tomzi1
tag
Sziasztok!
Nem nagyon értek a projektorokhoz, ezért a tanácsotokat szeretném kérni.
Filmezéshez keresek projektort, kb. 120-140k-ig. A felület kb. 2m széles festett fal, ezért vászon nem kell. Plafonra rögzíthetőség jól jönne, de ha nincs rá lehetőség (vagy nagyon zajos lenne miatta) akkor nem fontos. Ami fontos: hosszú üzemidejű és/vagy olcsó lámpa, jó képminőség, halk működés, felbontás. Használt is szóba jöhet. -
QG
tag
Üzleti célra, cégen belüli táblázatok és diagrammok megjelenítésére mit ajánlanátok?
Mekkorára lehet/érdemes vetíteni?
Mekkora felbontás kell?“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
szaszlaci
addikt
Nekem nem tűnik úgy a videóból, hogy bármit is javítana a lökdösés.
Tippem szerint lehetséges, hogy csak a kép egyik szélén okoz gondot a színkerék, bár itt csak egy folt van, szóval akkor az nem rossz.
Ezek felgőzölt, vékony foncsorok, még nem láttam olyat, ami darabokban jött volna le.
Nem lehet, hogy érintkezési hiba? Esetleg át kellene pákával szaladni a lábakon, ha van ilyesmiben gyakorlatod.
Nem emlékszem, írtad-e, hogy bekapcsoláskor, hidegen is produkálja-e a jelenséget.
-
Sifre
senior tag
válasz szaszlaci #5158 üzenetére
Komponens kábellel van rákötve a gépre, de tv adás közben is csinálja, valamint a menünél is látszik...
Azt vettem még észre, ha egy kicsit meglököm a TV tetejét akkor az hatással van a vibrálásra is. Videó: [link] Viszont ha nem vibrál, a lökdösés hatására sem kezdi el.
A színkerék probléma nem hatna ki a teljes képernyőre? Illetve a DMD döglődése nem egy éles határvonallal látszana?
Lehet hogy hülyeség, de nem lehet esetleg hogy a fényalagút tükreinek fényvisszaverő rétege kezd leválni a hordozóról és ez a ventilátor keltette légáramban néha elkezd mozogni? Azért gondolom hogy köze lehet hozzá, mert a vibrálást akkor kezdte amikor már jól láthatóan sötétebb volt a kép jobb oldala a balhoz képest.
Mondjuk ma rejtélyes módon szinte alig vibrált, tegnap éjjel meg több videót is sikerült felvennem, annyira csinálta.
-
szaszlaci
addikt
Szerintem ez tuti nem lámpa és nem is egyéb megvilágítással kapcsolatos probléma. Marad a DPD vagy annak vezérlési hibája. Esetleg a színkerék haldoklik és nem pontos (koszos).
Jelátvitel VGA vagy HDMI/DVI? Ha tudod, tedd ki a problémás részre a TV menüjét, azzal is csinálja-e.BUÉK !
-
Sifre
senior tag
Sziasztok!
Először is BUÉK mindenkinek!
Másodszor lenne egy kérdésem: még szeptemberben írtam egy LG RE-44SZ21RD típusú DLP TV-vel kapcsolatban, melynek fő hibája az volt hogy a kép bal oldala vibrált. Most egy jobb géppel sikerült rögzítenem a képet, hátha találkoztatok már ezzel a jelenséggel:
Van valami ötletetek hogy mi okozhatja a problémát? Szeretném benne kicserélni a light tunnelt, mert a kép jobb oldala már elég sötét, de ha a vibrálás megmarad nem szívesen költenék rá.
Előre is köszi!
-
marciart11
aktív tag
B.U.É.K!
-
Tian66
senior tag
B. U. É. K.
-
nagyúr
válasz yodamastah #5148 üzenetére
Szia!
Amit küldtél priviben HD80-as azt néztem én is korábban, de vhogy a HD82 felé húz a szívem, mert egy kicsit komolyabb ugyanennyi pénzért szinte, igaz utóbbi vászon nélkül van. Samsung A600-at magyarba nem lehet kapni sehol sem?
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Tian66
senior tag
válasz yodamastah #5146 üzenetére
Azt tudtam, hogy ennek 5x-es a kereke, de nem tudtam hogy az életben mit jelent, mivel még nem láttam előtte 1 chippes dlp projektort működés közben.
Így nagyon reméltem, hogy nem lesz gáz.
Nem lett!! -
-
Tian66
senior tag
A német e-bay en még lehet találni Samsung A600-at, mivel ma jött meg az enyém!!!
Figyelni kell mert van újracsomagolt ( visszáruzott), de van original is.
Elsőre nagyon bejön. Nincs sok hangja (szinte semmi), és szivárványt se láttam, pedig akartam. Ezek szerint nem vagyok rá érzékeny.
226k ért nagyon megéri, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz Vikthor #5143 üzenetére
ROviden: Gain= fenyerosites. 1.0 az a matt feher. Ez minden iranyban veri a fenyt, felulete matt, szep homogen kep vetitheto ra. A fenyero emelest specialis vasznakkal erik el, ezek fokuszaljak a nezo fele a vetito iranyabol bejovo fenyt. Ezzel no a fenyero, de csokken a latoszoge a vaszonnak, valamint gyakran eros becsillanas latszik rajta. Minel tobb a gain annal problemasabb. Az emelt gain es magas fokuszaltsag mar hotspot jelenseget is ad, a vaszon kozepe pl vilagosabb mint a szele.
Altalaban elmondhato hogy 1.0 gain matt feher vaszonta tokeletes kep vetitheto. A korulmenyek amik ebbe beleszolnak. A vaszonrol szobaba szetszorodo feny visszajut a vaszonra, es ez jelentosen ronthatja a kepminoseget. A fokuszalt szurke vasznak segitenek kicsit ebben. Szoval ha vilagosak a falaid akkor lehet keresgelni a high contrast hazimozi vasznakat, az segit kicsit. PErsze jobb ha mozisozbat epitesz sotet falakkal, es akkor tokletes a matt feher is.
Ezen felul a vaszon legfontosabb jellemzoi: homogen legyen es ne legyen hullamos. Motorosbol az lesz hosszu tavon hullamosodas mentes ami oldalfeszitett..
Sajnos vaszonbol 836464 felet lehet kapni, es nehez megmondai hogy most eppen melyik modell mennyire fog bevalni. A legolcsobb minosegi megoldas a feszitett fix keretes, de azt nem tudod feltekerni ugye....
-
nagyúr
válasz yodamastah #5142 üzenetére
Néztem azt a Samsung A600-at már én is egy ideje, de miért hiánycikk nem is értem, pedig az olcsóbb is lenne és ahhoz képest nem nyújt rossz képet sem. Optoma, Epson vagy BenQ az amivel még szemezgezek, de ott sem jutok 1-ről a kettőre.Inkább használtak közül keressek, vagy újat vegyek? Bár akkor sztem rosszabbul járnék, mert azok annyiért nem tudnak olyan minőséget mint a használt/régebbi modellek azonos árban persze.
A vászonból meg még csak azt néztem ami a streamaudionál van 150 környékén motoros vászon, az a márka nem jó? Egyáltalán mit kell nézni a vászonnál, milyen tulajdonságai vannak? Olvastam valamilyen gain-ről, de nem értek annyira hozzá még, nem tudom hova rakni... gondolom vmi fénnyel kapcsolatos.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
yodamastah
őstag
válasz Vikthor #5141 üzenetére
Itthon HD82 neven futott ez a modell. Van rola teszt nalunk: [link]
350ert vegulis jo vetel. Probald meg lealkudni 300ra Mindenesetre 300-350k korul nem nagyon tudok jobb projektort mondani az ujak kozul. Esetleg a Samsung A600 jobb lenne ha meg lehetne kapni. Ez gyengebb mint a HD82, de nem sokkal rosszabb, es olcsobb. Igaz az Optoma felszereltsegben azert komolyabb (optika pl). PL ha hasonlitani kell ebben az arkategoriaban egy uj epson TW3200/3600-nal hatarozottan jobb a HD82...DE most teszteltem az Optoma HD33-at ami 3Dben kivalo, de 2dben joval gyengebb mint a HD82. HD20 is sokkal gyengebb nala.
Vaszon attol fugg milyen igenyeid vannak. Ha fix is mehet akkor egy 240es fix keretes jo lehet hozza, ez ugy 110-120e brutto-bol megoldhato,es ez tokeletesen sik lesz.
Ha motoros kell akkor 1000 fele valasztasi lehetoseg van. Kb 800-1000eur alatt egyik motoros vaszon sem lesz hullamosodas mentes hosszu tavon... Ha teheted oldalfeszitett legyen, azok szepen kihuzzak sikra a feluletet.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
A 600x-et, mint új gép javasoltam, mert ha nem tévedek, a HD65 már nem kapható. De lehet, az előbbi sem..
Azt mondod, hogy kb 200-ig meg kellene állnia az egésznek. A vetítő használtan se nagyon lesz 100 alatt, tehát még ennyi marad vászonra. Ennyiből már elvileg lesz jó fix, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy jobb lesz, mint egy festett felület.
Mivel gondolom, nem vagy a pénzed ellensége, ha meg tudod oldani, akkor készíteni érdemes. Nem csak gipszkartont lehet festeni, hanem egyéb akármilyen lemezt is, amnek ha nincs tartása, akkor merevíted. Sokan pl gyöngyvásznat feszítenek ki (->AVforum).
Így esetleg marad pénz mondjuk a már említett Samu SPA600-ra. Vagy valami komolyabbra, használtan.
Fekete keret lehet, elhagyható, főleg, ha nem falon van a vászon. Meg vetítőre is lehet kitakarást rakni.A 3D-t tényleg érdemes sokadik helyen kezelni, de szvsz azért némi figyelmet érdemel!
A lencsetolás biztos, hogy tényleg egy fontos tudás esetedben? Nézd meg az adott vetítőt, hova kerül a kép! Meg ugye a képminőséget sem javítani fogja ez a funkció.
-
Zull
senior tag
válasz szaszlaci #5138 üzenetére
Na újra itt
Írtam hogy fixet keresek: "-230cm széles 16:9es, fix vászon lenne a megcélzott méret" Meglepődtem amúgy amikor kerestem, hogy a lehúzhatós vásznak olcsóbbak mint a fixek, ennek mi az oka? Emiatt gyorsan utána is néztem a korábban yodamastah által ajánlott gipszkartonos megoldásnak, mert olcsónak és egyszerűnek tűník, (nem tudom hogy minőségben mit lehet kihozni belőle a fenti fix vásznakhoz képest). Mondjuk nem tudom mekkorát lehet kapni egyben, 120x250 volt a legnagyobb amit találtam, én pedig alapból 130-140 magas "vászonban" gondolozom, erre ugye még jönne egy legalább 5cm-es fekete keret, szóval legalább 140-150cm "magas" darab kellene, de nem sikerült ilyenbe belefutnom. Persze össze lehet barkácsolni két lapból is a keresett méretet, de nem tudom le lehet-e úgy festeni, hogy ne látszódjon később az illeszétsi pont.
A HD-600x miben jobb a HD-65-nél? Ahogy néztem specifikációban kb bitre pontosan megegyeznek (előbbinek még asszem picivel rosszabb is a kontrasztja), mindkettő 4x color wheel-t használ, szóval még ebbe sincs előrelépés, ami "különbséget" találtam, hogy előbbi natívan tudja a 3D-t, utóbbi meg csak upgrade-del, de a 3D továbbra is teljesen hidegen hagy, szóval amit maguk a specifikációk alapján le tudok szűrni, nem igazán különbözik a két vas, viszont valami szubjektív véleményt szivesen meghallgatnék, olyantól aki már látta ezt a két típust működés közben.
"2x zoomot és lencsetolást ne akarj DLP-től ennyiért. (LCD se igen.)" Erre megint csak tegnapról idézném magamat: "de ha van valami jobban elhelyezető (2x zoom, esetleg lens shift) az nem jönne rosszul (tudom, ez csak LCDnél lesz az olcsóbb kategóriákban)" Arra már az elmúlt idők kutakodása alapján rájöttem hogy DLPből nem ott kezdődik a lens-shift, amennyit én szánnék rá, de LCDből nem látom miért ne lehetne találni ilyet, újonnan valóban nincs, mert így hírtelen nem is találtam 720p-s LCD-s projektort, viszont ahogy írtam használt is szóba jöhet, és pl 6 éves Hitachi-PJ-TX200 is tud lens-shiftet (persze ilyen régi vasat nem vennék ), így nem látom akadályát hogy egy 1-2 éves 720p-s LCD-s projektorban miért ne tudhatná.
Falfestés téma:
Adott a szoba:
(az oldalnézeti képen a barna részek a lambériával-hajópadlóval feldett részeket jelölik)Ez pedig a jelenlegi terv:
Gondolom innen már látszik miért nem játszik a falfestés Mellesleg ami még lehetne, hogy a 2-vel jelölt falrészre vetítenék, de oda azért nem szívesen raknám a dolgokat, mert akkor a hangfalaknak nem nagyon lenne helye kifutniuk magukat (illik körülöttük ugye legalább 50-60cm-es sugarú körben mindent szabadon hagyni), na meg az is beleköp a levesbe, hogy jól néz ki, hogy 270cm széles ott a fal, de ugye 110cm-es magasságtól elkezd bejönni a képbe a tető, így máris nincs hely egy 270cm-es vetítési felülethez.
-
szaszlaci
addikt
Szia,
nem írtad, de úgy sejtem, a vászon nem kell, hogy rolós legyen. Ha nem akarod a festett falat (amivel jobban járnál szerintem), akkor eléggé behatárolja az összeg a választást. Aprók között szét kell nézni, mi kapható éppen.
Új gépnél kicsit már határ, de ott a Samsung SP-A600. Olcsóbban az Optoma HD-600x, ha még kapható.
2x zoomot és lencsetolást ne akarj DLP-től ennyiért. (LCD se igen.)A hátulról vetítés megoldható minden gépnél, tudják tükrözni a képet. De 1.5 méteres vetítés nem biztos, hogy elég nagy képet fog tudni 4 méteres nézéshez. Itt tudsz távolságokat nézni:
www.projectorcentral.com/projection-calculator.cfm[ Szerkesztve ]
-
Zull
senior tag
Annyit még hozzá tennék, hogy hátulról vetítés is szóba jöhet, mivel tetőtéri szobáról van szó, és nem a tűzfal, hanem a tető oldali részén lenne alapból is a vászon, így megoldható hogy 1.5-2m-ről, hátulról legyen vetítve a kép. De gondolom ehhez meg short-throw projektor kellene, azokhoz meg még kevésbé értek mint a simákhoz
Megköszönném ha ezen típusokból is mondanátok 1-2 alternatívát!
-
Zull
senior tag
Sziasztok!
Projektor vásárláson töröm már a fejem egy ideje, de még nem jutottam el semmi konkrétig ez idáig. Most is csak amolyan tapogatózás szinten, ha megadok pár paramétert, tudnátok mondani pár nevet amit érdemes lenne nézegetni?
A következők lennének a paraméterek:
-230cm széles 16:9es, fix vászon lenne a megcélzott méret
-A nézési távolság egészen 4m-ig kényelmesen lehet bárhol
-Elméletileg egy olcsóbb DLP (kicsi zoomtartomány) is megoldható az elhelyezés szempontjából ha nagyon muszáj, de ha van valami jobban elhelyezető (2x zoom, esetleg lens shift) az nem jönne rosszul (tudom, ez csak LCDnél lesz az olcsóbb kategóriákban)
-csak filmre lenne, nem játszanék rajta, 3D 4D 20D hidegen hagy.
-200k-t szánnék az egészre, vásznastul. Mehetünk feljebb is árban, megfelelő érvek esetén
-Használtról is lehet szó (pl Optoma HD 65-öt nézegettem)Ezen paraméterek mellett milyen projektorokat + vásznakat ajánlanátok? Kérlek DLP mellett pár LCD-s alternatívát is mondjatok (az elhelyezés miatt), hogy tudjak mérlegelni. Annyit még megjegyeznék, hogy ezen a helyén a projektor feltételezhetően nem maradna sokáig (2 év max), így DLPből jöhet olyan ami addigra már tényleg elévül, és akkorra lenne csereérett (mint pl a HD 65) vagy valami újabb, amire hajlandó is vagyok többet költeni, de akkor az legyen flexibilis (zoom, lens shift), mert még nem tudni hova fog költözni.
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Hát elmagyarázod neki
Nem a hátulján kell legyen a foncsor, mert akkor az üveglap is tükröz egyet, kicsit máshova, szellemképes lesz. Ehelyett az elején kell lennie, így nem lesz szellemkép. De hogy ilyet egy üvegesnél kapsz-e, nem tudom.. Arról nem is beszélve, hogy jóval kényesebb egy ilyen tükör a tisztításra.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jilian
addikt
válasz yodamastah #5128 üzenetére
Inkább úgy írd le nekem, hogy az üveges fószer is megértse majd és ne tegyen fel kereszt kérdéseket....
Elvileg 2 db elég is lenne nem? Utána már csak az elhelyezés/rögzítés lesz macera. -
gzaj
csendes tag
válasz yodamastah #5126 üzenetére
Köszönöm szépen.
Ez árban és egyéb dolgokban is jónak tűnik -
jilian
addikt
szaszlaci, yodamastah
Mindenféleképpen tükrös megoldás lesz, csak még ki kell matekoznom hogyan.
A fószer azt írta, ha túlmelegedne akkor csak "lamp error" -ral dob egy üzit, és ha lehűlt minden a régi.
Nálunk erre sztem nagyon csekély az esély mivel nem vagyunk fázós típusok, és javarészt filmnézés közben nyitva is vannak az ablakok, szellőzőn. (hogy elérje a szoba a 25 fokot kb 50% a sansz)avman
egyszerű a válasz:
a meleg levegő felfelé száll<-->több levegőre van szükség a hűtéshez vagyis megnövelték a venti fordulatátsajna én sem értem miért alkalmazták ezt ilyen mértékben, hisz akkora rések vannak a gép mindkét oldalán ráadásul 2 venti csücsül benne.
-
yodamastah
őstag
Az epsonnak es a panasonicnak vannak 5000 oras prezentacios modelljeik. 1280x800 felbontast kellene megcelozni ezen az aron. Az epsonnak meg 3 ev lampa garanciaja is van. Ha a kepminoseg nem annyira fontos akkor jo lesz az LCD is. Videojatekokhoz jobb lenne a DLP szerintem, es hatter fenyben a szivarvany sem latszik annyira. A 60fps jobban nez ki DLP-vel, es ezen a felbontason elegge csirkehalos az LCD. Esetleg ha akarsz 3D-zni is, akkor az Acer 5360BD szoba johet, ez relativ olcso 720p-s DLP model, es megy vele a 3D is jol.
Esetleg meg szoba johet a Casio led/laser projektora. De 200k felett lesz, es ennyiert valoszinuleg csak XGA. Viszont itt 20ezer ora eletartamma lehet szamolni, valamint a szinek kicsit odebb vannak mint kellene. Az olcso LED projektorok sajnos a fenyero miatt nem jonnek szoba..
[ Szerkesztve ]
-
gzaj
csendes tag
Sziasztok,
Konzoljátékhoz kellene projectort néznem.
A feltételek:
- nem tudok teljesen lesötétiteni, inkább olyan félhomály
- elég szűkös a hely, de ez valahogy megoldható (tehát 3 méter lehet a max vetitési távolság)
- napi 8-10 órát folyamatosan menni fog (különböző emberekkel)
- a képfelbontás annyira nem számit, tehát nem akarok tűéles képet, ha ez borzasztóan megdrágitja a dolgot (2 méter átmérőjű vetitett felület lenne)
- élettartam vagy olcsó égő fontosTudtok erre valamit ajánlani 200e Ft-ig?
-
yodamastah
őstag
-
törölt tag
válasz yodamastah #5120 üzenetére
na de miben befolyásolja a levegőáramlást, ha fejjel lefele lóg? fejébe száll és vér és szédülni kezd a ventinek, ezért kisebb lesz a hatásfoka ugyanolyan fordulaton?
valahol bemegy a levegő, valahol kijön. jellemzően azért nem alul felül. gondolom itt sem. innentől nem értem a koncepciót. -
szaszlaci
addikt
Ha tükröt teszel a hátsó falra, és onnét vetítesz a vászonra, nem lehet jó? Csinálják néhányan, a nagyobb képméret miatt.
De továbbra is azt mondom, amíg nincs megbízható infód, hogy nem fog túlmelegedni, ne csinálj ilyet!
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz yodamastah #5120 üzenetére
Pontosan, ahogy írtad.
"erre nem tudok semmi megoldast hirtelen"
ha később jut eszedbe valami annak is örülni fogok!"Ha nem megy, venni kell masik projt"
-
yodamastah
őstag
Ertem teha asztali modba akarod kapcsolni ugy hogy marad fent, de kozben vissza kellene tukrozni a kepet valahogy.... Nos erre nem tudok semmi megoldast hirtelen. PC-vel eselyes lehet a dolog, de media lejatszokkal nem annyira.... Vetito ele szerelheto megoldas erre nincsen ezt felejtsd el.
Ha nem megy, venni kell masik projt. Erdekes egyebkent hogy igy elrontottak a huteset. Valoszinuleg eroltettek hogy nagyon halk lehgyen, es ezt tenyleg csak ugy birja ki ha asztali pozicioban van.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
válasz yodamastah #5118 üzenetére
Mindegyik funkció benne van a készülékben, (elölről , hátulról, fentről le stb...) nem ezzel van a gond, hanem, hogy aztaliról-->mennyezetire váltásnál megnöveli a venti fordulatszámát.
Sajnos pedig így van, asztali üzemmódban hozza a 22 dB-es szintet a W1200 de mennyezeti üzemmódban, tényleg súrolja a 35-40 dB-t!
1-2 sor a levelezésünkből a Benq.val:
válaszuk:
"A gyártót valóban az alul leírt „meleg levegő felfelé száll” dolog motiválta, a mennyezeti felszerelésnél
ez a hő sajnos még klíma mellett sem mindig tud eltávozni, ebből következik a gyárilag megnövelt fordulatszám.
A projektort át lehet verni asztali módban használva a mennyezeten, a számítógépen vagy lejátszóeszkön
függőlegesen megtükrözött képpel, bár ilyenkor előfordulhat túlmelegedés. "És mivel a DB 3.0 nem tud tükrözést, ezért kellene nekem olyasmi a ami a proji elé szerelhető.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
Erdekes...ez a jeleseg igen ritka. Nem is nagyon emlekszem hasonlora. Marmint hogy fejjel lefele 2x hangosabb lenne, vagy hogy egyaltalan hatarozottan hangosabb. Eleve egy mozi projektornal ez az alap elhelyezesei mod.
A kepet megforditani minden projektor kell hogy tudja. A leg alapabb olcso szutyok is tudja azt, hogy fejjel lefele vagy asztalrol vetitesz. Valamint ugyanezeket hatulrol vetiteshez is be tudod allitani. De gyari allapotban eleve mind asytali poyicior avan allitva.... Az installacios bealitasok kornyeken keresd...
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Most ugye nem azt kérdezed, hogy a gyártók/forgalmazók miért hazudnak/ferdítenek?
Jobban végiggondolva rossz ötlet ellenállásozni, hirtelen jutott az eszembe. Egyrészt lehet, felborul a jó esetben ésszel megtervezett hűtési rendszer, másrészt lehet, leáll, mert azt hiszi, beragadt a venti a lassabb fordulat miatt. Lehet, el sem lesz hajlandó indulni legközelebb, csak közli, hogy vidd szervizbe.
Tehát szerintem felejtsd el, míg valaki hozzáértőbb nem mondja, hogy mégis működhet.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
jilian
addikt
válasz szaszlaci #5114 üzenetére
Persze, értem de akkor miért nem úgy árulják a terméket, hogy feltüntetik a valós értékeket. (Működési zaj 27 / 22 dB (Normal / Economic mode)) + 20 dB!
"Talán egyszerűbb bekötni egy ellenállást (és tranzisztort) a venti elé."
Mivel ez szétszedéshez vezet, ugrik a jótállásom, mivel nyomot hagyok...Szerintem meg egyszerűbb ha vennék egy tükörféleséget és odateszem elé. (persze ha létezik ilyesmi)
De maradjunk a te verziódnál, segítenél ellátni bővebb információkkal?
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Érdekelne, hogy lehet-e olyan kis "vmit" venni a proji elé ami megfordítja nekem a képet.
Most a plafonon van és éppen azért kell, hogy a projiban asztali megjelenítésre tudjak váltani.
Ugyanis a W1200 -nak a kiírása a zajszintre az asztali megjelenítésre vonatkozik és ha mennyezetin használja az ember majdnem 2x olyan hangos!
Írtam is a Benq-nak és csak hebegtek-habogtak, és a fószer ajánlotta, hogy a lejátszómban fordítsam meg a képet, és a projival vissza...de sajnos a Dune Base 3.0 -ban nincs ilyen lehetőség...
Ezért fordulok hozzátok! -
greike
tag
válasz kissdani #5110 üzenetére
Nekem is ilyenem van , lassan 2 hónapja nyüstölöm és nagyon elégedett vagyok a gépezettel.Ezelőtt egy 50 colos plazmám volt,nagyon megérte váltani!A beállítással is és nekem az elhelyezéssel volt gondom.A feketéje nem az igazi de ez egy alap 720p projektor!Ha jó áron tudod megszerezni(Én 110.000ft-ért vettem használtan 220 órával a lámpában + a régi tulaj adott egy 84" vászont is) akkor vedd meg.
-
törölt tag
válasz kissdani #5110 üzenetére
ha lehet még kapni... nekem egy ilyen (is) van. annyi pénzért, amennyiért vettem, jó biznic volt.
de vagy két estét is elpöcsöltem míg úrrá lettem a gyári beállításokon, a jobb oldalán 1.5 ujjnyi szélességben még mindig egy picit zöldül, de monnyuk rohadtul nem látni film közben.
lámpa olcsó hozzá, halk, oldalra tettem porszűrőt, így talán kevéssé porosodik.
tényleg csak az a kérdés, mibe kerül.
kérdés, h hány ezer óra lesz a konstrukcióban.[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Ehez a projektorhoz mit szóltok? Szerintetek megszabad venni?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
szaszlaci
addikt
válasz yodamastah #5107 üzenetére
Egyáltalán technológiailag megoldható az emberi áron, hogy egy anyag ne nyúljon meg, tehát ne váljon hullámossá feszítés nélkül?
-
yodamastah
őstag
válasz kissdani #5106 üzenetére
2 meter szelesz manualis rolos vasznat mar kb 25e bruttoert lehet venni (Bydium). Persze olyan is.... motoros 40e korul van.... EZek persze mindig nagyon alap modellek, de kb itt kezdodik ha lehuzhato kell. Kepminosegre mar ezek is hasznalhatok, a gond a hosszu tavu megbizhatosag, es a hullamosodas lesz...
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz yodamastah #5102 üzenetére
Nekem mindenképp plafonra felszerelhető lehuzható kell ugy tudom csak megoldani! Akkor az lesz hogy várok és amint találok egy hd65 vagy 72-őt lecsapok rá!
Itt van egy eladó de kicsit drágállom!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
jracz
tag
válasz kissdani #5097 üzenetére
Egy két jó proji:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=9642
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=9679
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=9544
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=9533http://hardverapro.hu/apro/elado_lg_hx300g_led_projektor/hsz_1-50.html
-
szaszlaci
addikt
válasz kissdani #5101 üzenetére
Szerintem arra figyelj, hogy DLP-t vegyél. (Persze nézd meg, hogy nem látsz-e nagyon szivárványt, lehet érzékeny vagy erre. Rá tudsz keresni, hogy micsoda.) Azzal képminőség terén nem igazán lesz egy lapon említhető egy pár száz ezres LCD. (De nem tudom, mid van.) Meg ugye a képméret.
Nem tudom, avi alatt BD ripet értesz-e, mert szvsz az valóban nem nézhetetlen. Vagy 1 Gigás DVD rip, mert az szörnyű.[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz kissdani #5097 üzenetére
Hasznaltan esetleg egy Optoma HD65 vagy H72-t talalhatsz 80-100e kozott. (avforumon van par ilyen) Ennel rosszabbat ne vegyel. Regi 720p vagy rosszabb LCD projektorokat kerulni! Vasznat nehez lesz 10-20ezerert venni, esetleg hasznalt allvanyost... de az tuti hullamos lesz. Esetleg az olcso megldas ha levagatsz megfelelo meretu gipszkartont, es szepen lefested matt feher festekkel, majd festesz ra egy 5cm fekete keretet. Erre elfogadhatot lehet vetiteni, es nem olyan draga.
-
kissdani
senior tag
válasz szaszlaci #5100 üzenetére
Van egy 120-as 3d ledem is ez csak azért kéne hogy legyen valami nagyobb! De lehet hogy hd65 lesz ha ti akik értetek hozzá ennyire ajáljátok! Az olyan 200k vászonnal!
De ha mégis olcsóbbnál maradnék mire figyeljek amit biztosan ne vegyek?
Köszönöm hogy segitetek!85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest