Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Virag.h
tag
Koszonom a valaszokat🤞
Meg arra lennek kivancsi ha ossze leget egyaltalan pl
egy 4k kozepkategorias tv vs 1080p kozepkategorias projektor
elinyok - hatranyok? -
eM'82
addikt
válasz
Virag.h #60590 üzenetére
Nekem androidos projektorom van. Igaz nem volt alapfeltétel (a 3LCD + pár év garancia igen). A "jobb kontraszt" miatt választottam anno a kistesója helyett.
2021es a projektor (Epson tw5820), de az Android TV rajta 10-s (2022 év végi biztonsági frissítéssel).
Egy naprakész HTPC/Playstation5 kombót akartam üzemeltetni rajta, de felújítás miatt macerás volt fixen bekábelezni, illetve akkor még a vászon sem volt meg. Így tehát maradt a beépített Android. Wifin keresztül Netflix, HBO Max, Disney+ mind megy rajta. Nincs lefagyás, akadás, pufferelés. Kényelmes, jól működik. Így utólag örülök neki, mert hasznos. Illetve Kodi is van rajta, ami meg a NASról éri el a filmeket.
De az igaz, hogy vsz elavul és egy friss Androidos stick/box ,vagy htpc időt állóbb választás a projektor mellé.
Nappali fénynél nem próbáltam, ott vsz elhasalna. Elég sötét a nappalink (éjjelinknek hívom), de mozizás miatt most már nem bánom. Dolgozom a konyha elektromos redőnyeinek beszerzésén
.
Azt derítsd ki hogy DLPs projektor esetén érzékeny a szemed-e a szivárványhatásra. Ha igen, akkor az LCD-s projektorok lesznek a barátaid (vagy lézer, de az más árkategória)
Vászonnál ha fix keretes nem tud kikerülni (nálunk nem), akkor oldalfeszítettet keress. Márkát nem tudok javasolni. Pénztárca függő. Én boldog vagyok a funscreennel is. "Nekem jó az" kategória, és tényleg.
-
Trava
tag
Sziasztok!
Projector csere lesz nálam a régi w1070 helyett kinéztem 2 tipust amik közül nem tudok dönteni. Jó lenne néhány vélemény.
1, EPSON EW7100
2, BENQ W2700 -
Bikkrom
senior tag
válasz
Virag.h #60590 üzenetére
Van beépített lejátszós, de nem érdemes. Elavult, kevés, memó, régi android, frissítések bajosak... Vegyél minimum egy androidos tv boxot. Vagy lehet jobbat is ha van több rá. Egy TV box 15-20 ezer.
150-200 körül már vannak jó használt vásznak AVX-en. Ha rám hallgatsz akkorát vegyél ami csak elfér. Fix keretes lenne a legjobb ha elfér és nem zavar, hogy mindig ott van, vagy ha el kell tűnjön mikor nem használod akkor ennyiért már vannak használt oldalfeszített motorsak.
Gépre marad 300. Abban a kategóriában az új gépek csapni valóak. Többször jobb képet kapsz használtban annyiért. DLP fronton majd kisegítenek a szakértők, én csak a w2000-et ismerem (meg a w1070-1090 de az már tényleg nagyon olcsó, nem ez az ársáv). LCD, SXDR meg DILA fronton az Epson TW9000-9100-9200, Sony HW45-50-55-60-65 vagy JVC x3, x30 stb.
Szerk.: Marketplace, hardverapró, avx. Válogass ami tetszik. Tedd be ide nyugodtan a jelöltjeidet amiket találsz és lesz segítség, hogy melyik jó üzlet vagy melyik a jobb vétel.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Virag.h #60588 üzenetére
Vásznad már van? Mekkora a szoba? Mennyi lenne a projektor és a vászon között a távolság? A keretbe a vászon is bele kell férjen?
A nappali fény mindent tönkre vág. Teljesen be kell sötétíteni.
Hangprojektorral sem macerás összekötni, de ez sok mindentől függ. Mi a lejátszód? Mi hol lesz elhelyezve?
Lehetséges a TV kiváltása csak nem érdemes. Mik a TV-zési szokásaid? Ehhez sötétíteni kell, nem érdemes háttérzajnak járatni napi 4-5 órában.
-
Virag.h
tag
Sziasztok!
A kozeljovoben terveznem egy projektor beszerzeset. De teljesen hulye vagyok h mit kell szem elott tartanom vasarlaskor…
- Amire leginkabb hasznalnam az esti filmnezes(netflix, disney+ stb esetenkent usb)
- illetve tv kivaltasa lehetseges e vele?
- Vannak e olyan tipusok amik nappali fenynel is turheto kepet adnak vagy ezt felejtsem el?
- 5.1 - 7.1 stb hangprojektorokat mennyire macera osszekotni veluk?
- A keretem ra 500e korul, hasznalt piac is megfelelkoszonom🙂
-
szepi0808
senior tag
[link]
0.8 HC vs 0.8 ALR felület. (Sepiscreens) -
NADZOL
csendes tag
Sziasztok!
Vetítővászon vásárlását tervezem. Mi a véleményetek erről?https://lsk.hu/funscreen-premium-plus-pt-tensioned-funp-ptt-169-247-mw-134x247-cm-vetitovaszon
A Funscreen mennyire számít jónak. Vagy inkább más márkában gondolkozzak, pl: Elitescreens, Grandview?Mindenféleképp oldalfeszített vászonban gondolkodom.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
BIGi75
senior tag
válasz
proci985 #60582 üzenetére
Innen nézve sem rossz amúgy
#60583makkmarce
Ezt keresem én is, hogy növeljem a nyereséget, de maradjon a fekete szint. Ha valaki szürke vásznat használt huzamosabb ideig sztem nehéz átállni fehérre, mert olyan érzés mintha kicsit túltolnám a brightnesst egy TV-n. Mióta megvettem a grandview-t azóta a 3. projektorom használom és egyre lejjebb mentem fényerőben. Most már határon vagyok, high lámpa módban jobbnak gondolom a képet de zavar az emelt zajszint, ezért kutakodok... -
BIGi75
senior tag
Megjött még az a 2 vászonminta amit rendeltem. Csináltam egy rögtönzött tesztet.
Igaza van Csenelesnek, nem minden ALR amire ráírják. Saját tapasztalatom:
- Ebayről jött egy Black Crystalnak mondott ALR. Szuper a fekete szint, de egy fényágyú kell hozzá sztem. Nekem kiesett, másnak bejöhet.
- Az elitescreen Cinegrey 3D szerintem valóban marhára csillog és hotspotos ahogy Khaosz is írta, ez lejött a kis viseltes mintát nézve is. Marha vékony, feszíteni kell, mert elhagyja magát. De van az a szög, mikor jó, csak hát nagyon kicsi az a szög.
- Screenline White Ice egy dedikált szobában szerintem ütős lenne, az én világos mennyezetes nappalimban sajnos megöli a feketét, meg amúgy is mélyebbhez szoktam. Inkább csak kontrollnak tettem be.
- Screenline Radiance 1.8 dettó, ráadásul nekem már sok is, így méginkább. Viszont ennek is meglehet a helye megfelelő környezetben, gyengébb fényerejű projektorral, vagy ha brutál méret kell.
- HiViLux Hivigrey cinema 5D ALR. Hát nem ALR. Szürke ALR szerű PVC anyag, de gyakorlatilag bárhonnan nézhető, nem hotspotol. Tartja feketét a grandview-el és mégis élénkebb a világosabb képrészleteken. Számomra ígéretes darab, esélyes ha legközelebb vásznat vennék.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
virtualdog #60578 üzenetére
-
virtualdog
csendes tag
Szervusztok!
Lehet, hogy nagyon noob kérdésem lesz, de hadd tegyem fel.
Sok olvasgatás után vettem egy EPSON EH-TW750 projektort.
Jól működik, elégedett vagyok vele az áráért. Teljesen be tudok sötétíteni, és egy vásznat is vettem.
Viszont amikor sötétebb filmeket nézek - és tegnap az Alien abszolút ilyen volt-, akkor azt vettem észre, hogy ha hirtelen egy világosabb terület kerül a képre a filmben, akkor a projektor kb. 0.2-0.4 mp múlva megemeli a fényerőt, ezzel pedig a fekete felületek, ill. éppen (torzításkorrekció miatt) képen kívüli, de megvilágított terület háttérfénye is sokkal világosabb lesz.
Jól látom ezt a jelenséget? És ki lehet valahogy kapcsolni?
Ennél az ingadozásnál nekem a folyamatosan magasabb háttérfény is jobb lenne...
Köszönöm! -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
DoItYourself #60571 üzenetére
Ha newm DLP a projektor, akkor 99% eséllyel használható.
Pl a Samsung aktív szemüvegei simén jók Espon, JVC és Sony projektorokhoz. -
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
ugye jól gondolom, hogy a tévémhez használt aktív 3D szemüvegek nem használhatók 3D projektorokhoz?
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
Tavaly nyáron vettem egy BenQ projektorot es nagyon jól működik csak gondoltam felteszem szobába ,de engem zavar az a halk venti is. Kérdésem,hogy zard dobozos projekor tartó létezik? Amire tudok szerelni 14cm-es sielent ventiket mint egy PC ház? Közvetlen a oldalról fújnak a levegő a projektorra es plexin keresztül vetítenek igy csökkenne a zaj. Annyit kipróbáltam, hogy egy lyukas dobozba kivagtam a rést és annak az oldalára raktam. Nagyin csendes lett a gép. Csak ugye rendes megoldás kellene. Vagyis készíteni tudok de ha volna keszen akkor jó lenne... Egyik wellness hotelben lent a fürdőnél láttam ilyet pontosan
-
eM'82
addikt
válasz
cinemazealot #60563 üzenetére
Én ezt casual szinten tolom. Nem probléma minden alkalommal 1-2 percet állítani. Nem kell tökéletes.
Úgy akarom megoldani,.hogy ne legyen szem előtt a szerkezet, ha üzemen kívül van. Alacsony a belmagasság, nem mutatna jól ott fixen egy projektor. Ettől most biztosan sokan a szívükhöz kapnak a fórumon, de lehet így is (klasszik reakció: "csak minek?"). Így is beszarás a feeling. Persze egy dedikált moziszoba lenne jó, de az nem kialakítható.
Ha el tudom "rejteni" (már pedig jelenleg úgy tűnik menni fog) akkor a szerkezet színe se lesz gond. Van egy kis kiugró fal rész, pont kapóra jön.
-
cinemazealot
addikt
A vászonhoz gratula!
A projektor oldalról behajtását viszont gondold át, tényleg jó ötlet-e. Nem tudom, pontosan milyen lesz a szerkezet, de a behajtást biztosító zsanérnak bombabiztosnak és nagyon masszívnak kell lennie, ha nem akarod a gép és vászon illeszkedését minden alkalommal finomhangolni.
A matt fehérre már nem is merek mondani semmit.
A fehér (hacsak nem a vászonra vonatkozik) itt szitokszó.
-
eM'82
addikt
válasz
cinemazealot #60531 üzenetére
Meglettek. A detektor + mágnes+ a kivitelező is mondta hogy hol kell lennie. Ott volt.
Ő is az önmetsző gipszkarton csavart mondta.
Jelenleg így (alább a fotó) néz ki a felfogatás. A fém lapok vannak a profilokhoz fogatva. A csavar, amire felcuppantottuk a vásznat, annak meg csináltam helyet a gipszkartonban (megfelelő átmérő fúróval kb 4mm-t mélyítettem). Fogja, tartja, de azért óvatosak vagyunk. Nem alatta tartunk traccspartit.
Mégiscsak én szereltem fel, s nem egy szaki.
6-6csavar ment bele a profilokba szélenként.
Lézeres vízszintezővel lett pontos és egyenes a vászon (bár a házban túl sok derékszög nincs... régi svábház lett tuningolva).A kábelezése lehetne hosszabb. Hosszabbítóval kell megoldjam hogy ne legyen útban, illetve ne éktelenkedjen a mennyezeten.
Amúgy a vászon az én igényeimnek maximálisan megfelel. Lélektani határ alatt volt 2 év garival.A projektor konzol a következő projekt
.
Az is már meg lett rendelve (egészen pontosan 2 féle, amiből 1 lesz). Nem lesz a menyezetre fúrva. Oldalról lesz "behajtva", ha mozi igény van.Milyen matt fehér festéket (spray) ajánlotok konzol-átfestêsre? Valaki csinált már hasonló kókányolást?
-
tobias40
veterán
Látom már csak felezett 3d-ket raknak fel a MAG-ra,melyiket érdemes tölteni a Half OU vagy a Half SBS,a Sony prijomhoz melyik "passzol+ jobban?
A BD lemezezekre is így kerülnek a 3d-k?
Mert ez elég siralmas minőség így,nem?Miket érdemes leszedni amik jók minőséget adnak 3D-ben,mondjuk 2015 után?
-
Exian
addikt
Ha olcsón akarod megúszni, akkor az Epson EH-TW sorozatban vannak olyanok, amik beleférnek a keretbe és szerintem kezdésnek jó. Ezek LCD-k, de jó az említett Benq W1070 is, ha DLP szóba jöhet (az említett esetleges látható szivárvány effekt miatt). Képszélesség: hát inkább 2 méter, 1.5 méter határeset, nem biztos, hogy akkorában érdemes. A 2 méter sem tűnik számszerűleg sokkal nagyobbnak, de mégiscsak van egy plusz kb. 0.5x1 méteres felületed a vetített képben.
-
péjé
őstag
65"-os oledet el lehet csípni használtat garanciával 3-400eft között.
75"-os samsung lcd vadiúj 270eft.
Vetíteni 100" felett érdemes elkezdeni. Ha mégis nagyon akarod kereshetünk neked cuccot de 2-300eft körül csak használt jön ki főleg ha a vásznat is beleérted ebbe a keretbe. -
Atomgeszi
nagyúr
Minden az igényektől függ.
Havernak volt egy VGA felbontású üveghangon visító projektora, falra vetített, de azt az örömöt az arcáról nem lehetett leverni még egy téglával sem, amit érzett, amikor nézte.
Kezdő szettnek BenQ W1070-et szoktak javasolni. Remek kis gép. Évekig elvoltam én is vele. Persze csak, ha nem vagy allergiás a szivárványra. Bár ennél szerintem kevésbé érzékelhető, mint gyatrább társainál.
-
ovics
aktív tag
Köszönöm a válaszokat. Hol kezdődik az amikor már érdemes projektorról beszélni (vászon szélesség)? 2m? Lehet rolós, úgy elfér nagyobb mint 1,5m. A tv nem igazán opció ebben a helyzetben, nem is arra lenne használva. Gondolom az anyagi keret se elegendő. Mi lehet egy elfogadható szett költsége nagyságrendileg?
-
cinemazealot
addikt
Ha fix (nem rolós) vászonnal tervezel, akkor tényleg jobban megérheti valamilyen 68+"-es tévét nézni. A kábelezés és a súly (illetve kikapcsolt állapotban a nagy fekete paca a falon) persze bekavarhat, de anyagilag, képminőség és zaj szempontjából is jobban jöhetsz ki belőle. Feltételezem, hogy a hordozhatóság nem szempont, hiszen írtad, hogy akár mennyezeti szerelés is opció, azt pedig nyilván ritkán kapja le az ember alkalmakra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Synology NAS
- OpenWRT topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest