Hirdetés

2018. július 16., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  AutoCAD

Hozzászólások

(#4351) lumpy92


lumpy92
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Papírtér beállítással kapcsolatban lenne kérdésem. Adott egy DWT fájlom, amiben a leggyakrabban használt 15-20 papírméret szépen be van állítva körbe 1 cm-es kerettel, MOSZ kockával, ahogy az kell. Ebből aztán az új rajzokban sablon alapján gyorsan tudom a szükséges papírtereket létrehozni.
A "problémám" csupán annyi, hogy mostanában sokat dolgozok plotterre, ahol a papír magassága adott, de a hossza tetszőlegesen változhat (pl. 630*297, 840*297, de lehet szabálytalan is).
Amikor létrehozok egy új felhasználói papírméretet (mondjuk 540*297), akkor a papír jobb széle változik. Ekkor a beállított keret-nézetablak-mosz kombót kell mozgatnom úgy, hogy a jobb alsó sarka a lap szélétől (és nem a margótól) 10-10 mm-re essen. Ezután a bal szélét vissza kell nyújtanom, hogy a baloldali lapszéltől is 10 mm-re essen a keret.
Kérdés, hogy ezt az eltolást- visszanyújtást meg lehetne-e valahogy spórolni? Mintha egy kényszert alkalmaznék, hogy a nézatblak (és keret) mindig 10-10 mm-re essen a lap jobb-és bal alsó sarkától.
Itt még agyaltam azon is, hogy a beállított margóknak is szerepe van, mivel a 0,0 sarkot is aszerint számolja a CAD, nem pedig a papírlap szélétől.
Köszi előre is az ötleteléseket! Ja és tudom, hogy a lustaság fél egészség :DD

(A képen a margók 0-ra vannak állítva)

[ Szerkesztve ]

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#4352) nofi


nofi
(PH! addikt)

Sziasztok!

Archicad építészrajzok AutoCad-be másolásánál sokszor szétcsúsznak a layerek. Próbáltam már csupaszítás után külön blokként kezelni az alaprajzot, de ugyanúgy szétesik (külső falak eltolódnak, ablakok rossz helyre kerülnek) a legtöbb másolásnál. Van valami tipp miként lehetne fixen egyben tartani?

(#4353) tom956ster válasza L4mie (#4349) üzenetére


tom956ster
(fanatikus tag)

Végül mi lett az ellenőrzésből? Tán többeket is érdekel...

3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 4× 4gb Fury|ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

(#4354) L4mie válasza tom956ster (#4353) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Válaszoltunk a megkeresésre, egy e-maillel, amiben kidejtettük, hogy mindenben közre fogunk működni ahogy azt a licenszben aláírtuk, de nagyon érdekelne minket az auditálás menete pontról pontra, valamint miértje is, Megírtuk, hogy nincs belső rendszergazdánk ezért előre elnézést kértünk, mert lassan fogunk reagálni, kértük türelmüket.
Válasz előtt még küldtek egy táblázatot amiben a hálózatunk és szervereink pontos adataira voltak kíváncsiak, valamint, hogy feljöhetnek-e teamwieverrel ( ez utóbbi 100% osan kizárt, hogy bárkinek megengedjük) ezt a táblázatot nem küldtük vissza, mert a fenti levélre nem jött semmi válasz, így én elhaltnak ítélem a dolgot. GDPR miatt valszin lelassult a rendszerük ezért kicsúsztak a megkereséstől számított 15 napból.

De ha jön még egy e-mail tőlük, ugyanannak a kollégámnak akit korábban megkerestek, de ő csak be van regisztrálva, szóval se nem IT-s se nem beszerző csak egy user, majd jól megkéri őket, hogy töröljenek róla minden adatot.

Utólag picit susmus az egész, nem tart semeddig létrehozni egy hasonló e-mailt, linkedin profilt etc. Jó kis social hackinget lehet ebből csinálni.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#4355) tom956ster válasza L4mie (#4354) üzenetére


tom956ster
(fanatikus tag)

Köszi, hogy megosztottad a fejleményeket! GDPR végett is érdekes a mikéntje az egész folyamatnak... meg úgy általában.
Hasonló ellenőrzésről érdeklődtem egy hazai szoftver terjesztő cég emberénél. Annak kiváltó oka egy meg nevezett debreceni kereskedő cég riogató hírlevele volt (Kriszpontaz tudja, miről van szó), melyre annyit mondott a terjesztő cég belső embere, hogy az, hogy az autodesk személyesen kezd el szoftver licenszeket ellenőrzni véletően kacsa... eddig még sosem találkoztak ilyen esettel.
Ettől függetlenül bármi megeshet, azt hiszem, ezt leszögezhetjük! :D

3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 4× 4gb Fury|ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

(#4356) L4mie válasza tom956ster (#4355) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Mi első körben megkérdeztük a disztribútorunkat, hogy szerinte mi ez.
Az ottani kontaktunk azt mondta, hogy egyszer már találkoztak ilyennel akkor az ellenőrzött cég bukott pár licensszel ilyenkor nem lép az autodesk ha ezeket utólag megvásárlod.

Kérésünkre felvette a kapcsolatot a levél írójával, amire egy eléggé agresszív, elhatárolódó levelet kapott... ebből látszott, hogy beleszólása sincs semmihez ez ügyben, így a továbbiakban inkább kihagytuk őket mert felesleges energiabefektetés lett volna részükről. Annyi infót még mondott, hogy ilyen "ellenőrzés" akkor szokott lenni amikor negyedév közeledtével valamivel gyengébbek az értékesítési mutatók a régióban...

Privát véleményem, hogy továbbra is simán lehet egy jól kivitelezett csalási kísérlet és egy normál ellenőrzés is.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#4357) lumpy92


lumpy92
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Dinamikus blokkot készítenék. A jobb oldali meder rézsűnek megadtam egy forgatási műveletet az előre listában definiált szög paraméterekhez rendelve. Azonban ha a trapéz alját megnyújtom jobb irányba, a szög"skála" lefordul fejjel lefelé és teljesen szétesik az egész alakzat. Szerintem az lehet a baj, hogy a forgatási paraméter bázispontja az eredeti helyén marad a nyújtáskor, de ezt sehogyan sem tudtam kitalálni hogy lehetne kiküszöbölni.
Ha van valakinek javaslata annak tudnék örülni.
Köszi.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#4358) tom956ster válasza lumpy92 (#4357) üzenetére


tom956ster
(fanatikus tag)

A megoldás lehet az is a problémádra, hogy a távolság 1 paraméter végpontjára illesztesz egy "hely" paramétert. Majd ebből a paraméterből indítod a rézsűt, ahol a "szög" paraméter kiválasztási halmazhoz hozzáadod a "hely" paramétert. Így ha beállítasz egy új távolságot, az viszi a hely paramétert, ami viszi a szöget.
Egyébként azért esik szét, mert ahogy növeled a távolságot, úgy azonnal - előjelet kap az addigi pozitív forgatás (vagy épp fordítva), a lényeg, hogy inverzbe megy át.

Azt már csak halkan kérdem, hogy milyen mazohizmus vezet oda, hogy blokkok segítségével rajzolsz ilyet gyalog módszerrel, amikor erre van szoftver?

3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 4× 4gb Fury|ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

(#4359) lumpy92 válasza tom956ster (#4358) üzenetére


lumpy92
(lelkes újonc)

Köszönöm a segítséget!
Sajnos továbbra sem akarja az igazat, még mindíg átfordítja.
"Majd ebből a paraméterből indítod a rézsűt, ahol a "szög" paraméter kiválasztási halmazhoz hozzáadod a "hely" paramétert"
Ezt nem teljesen értem, a szög paraméter kiválasztási halmazához hogyan tudom hozzárendelni a hely1 paramétert? Úgy is megpróbáltam, hogy az elforgatás művelet objektumaihoz a pontot és a rézsűt is hozzárendeltem, de akkor se lett jó.

Az ok pedig, hogy sok keresztszelvény típust kell kirajzolnom egy tanulmányhoz, csupán illusztrálásként, különböző paraméterekkel, és szerintem ehhez a feladathoz ez a megoldás jobban passzol mintha Civil3D-ben definiálnám őket egyesével.
De ha más megoldási módra gondolsz, akkor pedig valószínűleg én azt nem ismerem :)

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#4360) kriszpontaz válasza L4mie (#4356) üzenetére


kriszpontaz
(PH! kedvence)

Én hallottam ilyenről, mint ahogy említették, a Cad+Inform Kft. honlapján fenn is volt egy cikk. Az, hogy TeamViewerrel akarnak felbohóckodni a gépekre kicsit Indiai IT scam jellegű dolog, de az a vicc, hogy az egyik disztribútor ezt mondja, a másik, meg azt állítja soha nem volt ilyen ellenőrzés.
Az egész elvileg arra megy ki, hogy ha a hálózaton, vagy a gépek registry-jében azonos serial aktiválása több gépen is megtörtént és ez lekövethető, még mielőtt az Autodesk jogi útra terelné az ügyet, felajánlja hogy vásárold meg az X darab szoftvert és pacsival elköszön.
Az egész ellenőrzés mikéntje viszont ilyen szempontból borzasztó aggályos és megértem hogy nem szívesen engeded fel a belső hálózatra egy Autodesk dolgozónak magát kiadó random jöttment emberkét.

Egy oldal van a neten erről, talán bővebben leírja mi miért hogyan.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#4361) t_totyo


t_totyo
(újonc)

Sziasztok,

ismerőst szeretnék meglepni a szülei egy laptoppal, amelyen a lakatosműhelyében folyó munkát szeretnék megtámogatni. A műhely egyedi megrendelés alapján készít pl. kapukat, korlátokat, mindenféle fémelemeket, egyszerűbb fémszerkezeteket (pl. előtetők, vasszerkezetes műhelyek, garázsok), és a napi ügymenethez kapcsolódó home office mellett ezeknek a gyártott elemeknek a főként 2D, minimálisan 3D tervezése/szakrajzok macerálása lenne a gép feladata (ha jól sejtem, ez nem a hardcore, több száz elemes tervek területe, bár nem értek hozzá, az tény). Asztali gép van/lesz mellette a "nagyüzemi" munkára, így a laptopra a mobilitása miatt lenne szükség - "terepen" ránézni a tervekre, a megrendelőnek a helyszínen megmutatni, miről is lenne szó a kivitelezéskor stb.
Mivel soha nem használtam ehhez hasonló programokat, mint az Autocad, az lenne a kérdésem, hogy milyen felszereltségű mobil gép kellene a fenti feladatokra, illetve 150-180 ezer forintos kerettel lehet-e kapni ezért normálisan használható masinát? A 8 GB ram a minimum, ahogyan olvasgatom a dolgokat, a 2,5 GHz körüli/feletti proci szintúgy, illetve egy SSD sem árt. Az úgymond átlagos notebook i3/i5/AMD A Series (4,6,10 stb.) procik és dedikált GeForce 920MX / MX130 és Radeon 520/530 videokártyák közül/környékén van olyan, ami élhető módon képes megcsinálni a fentieket (az árakat nézve ezek férnének bele ekkora pénzmagba)?

(#4362) geresics válasza t_totyo (#4361) üzenetére


geresics
(őstag)

Ezt a kérdést inkább a Milyen notebookot vegyek? topikban tedd fel, mert az összeszerelési minőség nagyon nem mindegy!
Saját tapasztalatom egyébként hasonló, mint amit Ti szeretnétek: asztali i5 mellett 6. éve használok egy i3-as procis, integrált VGA-s Dell-t. Hibátlanul teljesít, bár amikor nagy PDF van alávetítve (pl. Dombóvár térkép), akkor azért már kevés, más esetben bőségesen jó! SSD, 8GB gyors RAM jó volna bele, de majd talán egyszer...

---------- youtube.com/MotorosVandor ------------ facebook.com/MotorosVandor ------- ------- Magyar Napelem és Napkollektoros Szövetség, Baranya Megyei elnök ------- ----- http://www.MotorosVandor.hu/

(#4363) t_totyo válasza geresics (#4362) üzenetére


t_totyo
(újonc)

Vacilláltam, hogy melyik topicba tegyem be a kérdést először, végül azért kötöttem itt ki, mert - lévén teljesen ismeretlen előttem az összes ilyen program - először arra próbálok támpontokat keresni, hogy milyen erős hardver az, amit keresnem kell, vagy egyáltalán létezik-e ennyiért olyan, ami megbírkózik a kívánalmakkal. Gondoltam aki használja, az van a legjobban képben, mennyi vasat eszik meg egy ilyen progi, mi az, amin elfogadhatóan eldöcög. Az említett árban nagyjából a fent említett procik/ramok/dedikált kártyák játszanak, SSD és 8Gb ram társaságában, bármelyik gyártót is nézem, és az általad leírtak alapján ("régi" i3, integrált vga = használható) elviekben ezek is hozzák azt, amit keresek, így most már "csak" a legjobb ajánlatot kell megtalálni. Köszönöm az infot, így most már tudok kutakodni a konkrét típusok között (azokkal meg adott esetben a másik topic tagjait zargatni)! :R

[ Szerkesztve ]

(#4364) tom956ster válasza t_totyo (#4363) üzenetére


tom956ster
(fanatikus tag)

Párszor már kiveséztük, hogy merre hány méter hardver fronton AutoCad témában.
Ami a lényeg:

- 8gb ram, de ha több az jó
- ssd sokat tol rajta
- cpu: egy szálon a legmagasabb órajel (Autocad, Civil 3d sajnos nem kezeli le a több magot /nem tudom mi újság a 2019es szoftverekkel/ így felesleges a 8mag.
- vga: volt drága workstation quadro vga, autocad és civil alá felesleges. Egy inventor alá meg kötelező! Simán jó egy bármilyen dedikált vga. Uygan elmegy az alaplapival is, de ahogy a kolléga szólt előttem, néha megreccsen, nálatok vélhetően síkrajzok mellett nem fog.
Ellenben amire nektek kell, simán jó az i3 alaplapi vgaval, 8gb rammal, ssd-vel. Ha lehet, az órajelet tartsátok szem előtt... itt lhet hogy előrelépés lehett akár olcsóbban mint az i3, ha AMD vonalon kerestek egy magasabb órajeles 2-4 magos procival szerelt vasat.

3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 4× 4gb Fury|ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver

(#4365) t_totyo válasza tom956ster (#4364) üzenetére


t_totyo
(újonc)

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, így már sokkal biztosabban tudok nézelődni. A keretet tartva amúgy valószínűleg egy i3 2.7GHz/8 GB DDR4 2133 MHz Ram/120 GB SSD/dedikált Geforce MX130 2GB konfig fog beleférni, mint legkiegyensúlyozottabb versenyző.

Köszi még1x mindenkinek! :R

(#4366) dajani


dajani
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Autocad LT 2012-ben hogy lehet a legegyszerűbben átkonvertálni?

(#4367) Nisida


Nisida
(fanatikus tag)

Amúgy egy hülye segfasz kérdés: mi fog csinálni az Autodesk ha azt mondom amig nincs C tip. nemzetbiztonsági átvillágítása az emberének addig nem kutlászik sehol senkinek ... ? Mert katonai / NATO beszállító vagyok.

Akkor mit mond ?

Amúgy ez az egész egy vicc, az Autodesk-et simán fel lehetett volna jelenteni 2-3 éve amikor az utolsó végleges full time lincenszes 300 Euro-t vissza adunk akciójuk volt. Simán ha valaki felnyomta volna őket az USA adóhatóságnál akkora bírságot vágtak volna rájuk mint a húzat. Mert nettó pénzmosoda volt az egész.

Az egész bérletes konstrukció csak arra jó, hogy újra és újra lehúzzák az emberekről a pénzt. Még akkor is ha így olyan szoftvereket is tudunk használni amit full verzióban soha nem vettünk volna meg.

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#4368) kriszpontaz válasza Nisida (#4367) üzenetére


kriszpontaz
(PH! kedvence)

Én azt nem értem, hogy a magyarországi Autodesk mi a túróért van akkor? Ha annyira ellenőrizhetnékjük van, küldjenek innen embert aki hivatalosan tudja igazolni magát. Nem holmi jöttment netes valaki csak azért mert @autodesk.com emailcíme van....az semmit nem jelent.
Az a baj, hogy sokan örültek ha az eredeti szoftver árát ki tudták gazdálkodni, sokaknak nem éri meg az előfizetés mert olyan áron van amit egyszerűen fix bevétel nélkül rizikós bevállalni.

(#4369) Nisida válasza kriszpontaz (#4368) üzenetére


Nisida
(fanatikus tag)

Alapjában igen , de mondjuk az más tészta , hogy 201x -ben kész vicc, hogy egy szaros Autocad (pl: fullos Autocad) licensz gazdaasági probléma egy mérnöknek nem pláne egy mérnök vállalkozásnak.

Vicc, hogy Havi 260 Eur, vagy 3 éves viszonylatban akciósan 5602 Eur egy mérnöknek gond. És nem azért mondom, mert nem probléma hanme azért mert vicc ... munkaeszköz , emelett kéne még felelőség biztosítás, szabványok, jogszabály gyűjtemény, mondjuk évi 100-200e Ft konferencia, fej tágítás, kocsi, telefon, stb. stb.
És ezt nem tudod érvényesíteni a 1-3% tervezési díjakkal. Mert ha össze számolod akkor kijön, hogy ha penge vagy akkor is kb. 350-950 milliónyi beruházási költséget kell megterveznek / év, hogy kb középszeren élve túlélj.

Akkor amikor a plus4-en 1 millás (USD vagy AUSD) áron épített lakásoknál pl: Álomházak, meg mit tudom én milyen szupcsi házak című műsoroknál - oksa tudom azok mindegyike hűha ház - a design fee + a mérnöki költségek 50-100e (USD vagy AUSD) re rúgnak. Na ott nem gond megvenni. Mert ott röhögve kiköhögsz 3 házat / év vagy 2-3 milliárd Ft-nyi infra fejlesztést.

Tényleg és mi van ha azt mondo köszi nem kérem az ellenőrzést ?

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#4370) kriszpontaz válasza Nisida (#4369) üzenetére


kriszpontaz
(PH! kedvence)

Nem hinném hogy nem tagadható meg...

(#4371) L4mie válasza Nisida (#4369) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Mennyi is most a kamara által ajánlott mérnök napidíj?

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#4372) kriszpontaz válasza L4mie (#4371) üzenetére


kriszpontaz
(PH! kedvence)

(#4373) Nisida válasza kriszpontaz (#4372) üzenetére


Nisida
(fanatikus tag)

Alapjában ezzel a mérnöki napidíjjal csak annyi a probléma, hogy sem ezt se a MÉDI féle % arányokat és legfőképpena 67-133% vagy 167%-os szabályt nem ellenőrzi senki.

A másik probléma pedig az, hogy amikor a mérnöki napdíjat benyögöd egy "átlag külsősnek" akkor az dob egy hátast és azt hiszi a köcög mérnökök milyen buzi drágán dolgoznak. Azt már nem számolja utána, hogy a fogorvosnál egy 30 perces foghűzás 10e - mérnöki napidíjban ez 160e - alatt nem fog senki csinálni vagy egy ügyvéd simán 10-20e óradíjat - mérnöki napdíjban ez 80e-160e - legomból rólad, úgy , hogy az ügyvéd mégsem írja full előröl egyetlen szerződését sem nekünk meg minden munka 0-ról kezdődik mert max blokkokat emelgetsz be a rajzba.

Ezér pl én már inkább a MÉDi-is %-os mérnöki díjakra hivatkozom mert az legalább közelebb van a "valósághoz", bár az is egy vicc mert még soha nem sikerált olyan áron vállalkozni :) de még ha sikerülne akkor sem érzeném azt, hogy a munkámért és az azzal járó felelőségért meg vagyunk fizteve, bármilyen szakágra is gondolok.. építésztől, az építőmérnökön át a villamos vagy gépészmérnökig.

És van amúgy valami érték vagy mennyiségi határ vagy még Joe Jakabot is ellenőrzik aki Lt-vel lufi mintákat tervez Key Wesetn a gyerek lufikra?

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#4374) kriszpontaz válasza Nisida (#4373) üzenetére


kriszpontaz
(PH! kedvence)

Ezzel teljesen tisztában vagyok, pontosan ezért járunk ott ahol, amit fentebb szépen kifejtettél. Ha nem vállalsz nyomott áron valamit, sokszor szóba sem állnak veled.

(#4375) L4mie válasza Nisida (#4373) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

IT-s árakról ne is beszéljünk...amikor egy hálózatos nettó 16k/óráért jön ki....

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#4376) Nisida válasza kriszpontaz (#4374) üzenetére


Nisida
(fanatikus tag)

Krisz: 100% ban tudom, hogy tudod, csak azt várom mikor fogunk oda elérni, hogy elkezdődik a megtisztulás ... amikor a Ócsó Jánosok, meg Aktatáskás Bélák eltünnek, a Kazasztáni színvonalú tervezőkkel és kivitelezőkkel együtt ? Bár jokor mondom ezt amikor a vízes infra területét éppen 2 éve leeistandolta az álom bácsi.

Hálózati mérnöki 16 e / ó nem rossz bár nem sajnálom tőle ha 1 óra alatt megtalálja a gebaszt és nem 3 hétig keres egy kontakt hibát.

"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

(#4377) Kowax


Kowax
(tag)

Sziasztok!

Van egy Autocad 3D-s részében modellezett tartóm. Van két lába, amik a tartóhoz 45 fokos támasztókkal van rögzítve.
ogyan tudom ezt a modellt legegyszerűbben parametrikussá tenni, hogy mondjuk könnyen változtatni tudjam a lábak közötti szöget, a lábak hosszát, a tartók hosszát, ilyesmik. Bár talán ez a három elég is lenne. :DDD
Valakinek valami ötlete? :))
Sok ilyen tartót kellene alkalmaznom, de kicsit mindegyik eltér és nem szeretném mindegyiket külön-külön felépíteni, ha nem muszáj...

Böff!:))

(#4378) vzarmo


vzarmo
(őstag)

2,5 év után visszaváltottam allplanról autocadre. Nem mondom, hogy hiányzott de muszáj volt. :D
Két dolog van, ami lassan az őrületbe kerget.
Be lehet állítani valahogy, hogy a visszavonás ne érzékelje a zoomot? Találtam egy parancsot a beállításokban, de azzal semmit se csinál...
Illetve az egymáson levő vonalakat hogyan lehet törölni?
Kapott anyaggal dolgozok így előfordul (mindig van). Ugyanaz a fólia, szín, méret, minden tulajdonság megegyezik. Az overkill parancsot próbáltam, de az nem törli a teljesen egyformákat.
A segítséget köszi előre is. :)

(#4379) fonok87 válasza vzarmo (#4378) üzenetére


fonok87
(kvázi-tag)

Az első mondatra meg akartam kérdezni hogy "miééért" de aztán elolvastam a másodikat :DDD
Sajnos a zoom és társai (zoom, pan, intellizoom) nem vehetők ki az undo listából :/ (ez pl szerintem idegesítő, és nem amiatt hogy megszoktam pl. az Allplant, mert mióta elsőéves egyetemistaként elkezdtem használni az AutoCADet azóta bosszant :) )
Duplikált vonalak törlésénél mi a cél? Ha az hogy automatikusan mindet akkor passz. Overkill parancsnál 0.0 tolerancia esetleg? Egyébként egyesével ki lehet törölgetni, katt, del, katt, del... amíg el nem tűnik és utolsót visszavonni. Mondjuk ezzel egy társasház alaprajzánál elmegy a projektre szánt munkaidő nagy része :DDD

Truss me, I'm an engineer.

(#4380) geresics válasza fonok87 (#4379) üzenetére


geresics
(őstag)

Egyébként egyesével ki lehet törölgetni, katt, del, katt, del... amíg el nem tűnik és utolsót visszavonni.

Ennél egy fokkal jobb, ha kijelölöd egyszerre a vonalakat, és Shift+katt-al kiveszel egyet (a legfelső) közülük. :U

---------- youtube.com/MotorosVandor ------------ facebook.com/MotorosVandor ------- ------- Magyar Napelem és Napkollektoros Szövetség, Baranya Megyei elnök ------- ----- http://www.MotorosVandor.hu/

(#4381) agszabv válasza tom956ster (#4364) üzenetére


agszabv
(újonc)

Próbáltam AutoCad2016 és Advance Steel 2016 után a 2019-es verziókat. AutoCad 2D-ben is érzek javulást érezhetően zsírozottabban fut nagyobb fájloknál, az AS2019 3D-ben végre kezdi a video kártyát használni (AS2016-nál mindegy volt hogy alaplapi Intel530 -as videokártya vagy Nvidia1050Ti alatt használtam) a 2019 viszont már 1050Ti-vel "sokkal" jobban fut. A sokkal jobb alatt azt értem hogy az AS2016 nagyobb fájloknál kritikán aluli volt a 2019 már csak kritikus. További jó hír hogy a 2016-os verziók azért naponta 1x-2x elszálltak, a 2019 5 nap alatt egyszer sem. kop-kop.

I3-6100 proci, 8Gb Ram, SSD, 1050Ti.

(#4382) vzarmo válasza fonok87 (#4379) üzenetére


vzarmo
(őstag)

az, hogy a ténylegesen egymáson levő vonalakat törölje. mintha húznék egy vonalat és önmagára másolnám, ilyen szintű a probléma. társasházak alaprajzairól van szó elsősorban. szóval ha nem muszáj nem csinálnám meg vonalanként. :D
a tűrésről egyébként azt gondolnám, hogy abban a "körzetben" érzékel és töröl mindent. amikor ráeresztettem alapértelmezett beállitásokkal a rajzra, akkor meglepően sok vonalat rendbe tett, de a fent emlitetteket pont nem.

(#4383) lumpy92 válasza vzarmo (#4382) üzenetére


lumpy92
(lelkes újonc)

Utána olvastam. Én azt találtam, hogy ha a tűrés 0, akkor csak a tökéletesen megegyező objektumokat törli ki. Lehetséges, hogy minimális "hiba" van a fedő objektumaidban. Próbáld meg ezt a tűrést 0-nál nagyobbra állítani, hátha akkor kitörli amit kell.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#4384) L4mie válasza lumpy92 (#4383) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Én 0.000100 -es tűréssel szoktam pucolni az építésztől kapott dwg-ket. :K

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#4385) lumpy92


lumpy92
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Tudnátok segítenni abban, hogy Civil3D-ben mintavonal alapján generált keresztszelvénynézeteknél, hogyan lehetne normálisan beállítani a megjelenítési szélességet? (eltolás?)
Ha a csoport tulajdonságoknál automatikusra állítom, akkor túl sok helyet hagy feleslegesen mellette, ha meg Felhasználóinál megadom a jó értékeket, akkor teljesen abszurd módon jeleníti meg.
Köszönöm. :)

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#4386) lumpy92 válasza lumpy92 (#4385) üzenetére


lumpy92
(lelkes újonc)

Rájöttem, Felhasználóinál a bal tartomány mínusz előjelet kell kapjon. :D

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  AutoCAD
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.