Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A projektor gyári tápkábeljét érdemes lecserélni? Ha igen, milyen ajánlott?
-
daninet
veterán
Megpróbáltam állitgatni a frekvenciát amit több kevesebb sikerrel hoztam össze, mivel egy chromecast és egy xbox áll rendelkezésemre, a laptopon csak usb c van, dongle nincs.
Tisztán hallható a ventillátor süvitése, az nem ad hangot. Tisztán hallható a szinkerék felpörgése sötét után, az sem ad hangot ami elkülönithető a ventitől.
Szétszedtem, mert miért ne. Teljesen pormentes belülről ami egészen meglepő, egy év után, a tetején rendszeresen áll a por.
Azért belülről eléggé chinesium az egész, a gyártás során megkarcolódott lemez (ugyan az a szürke lemez amiből a számitógép házak vannak) elkezdett korrodálni foltokban. A DLP szinkerék egy darab ultrahanggal hegesztett műanyagban házban ül, a tengely vége látszik ki. Külön nem javitható látszólag.
Körbe-körbe hallgatózok, szerintem a tábpól jön ez a hang. A bal hátsó sarokból hallani egyértelműen ahol a táp van, nem a keréktől jön elölről.
Az a kérdés mi adhat ki ilyen hangot. A tápon van pár kondi (elektrolit és kerámia), két tekercs, mosfetek, két kicsi trafó, ellenállások. -
cinemazealot
addikt
válasz
daninet #41545 üzenetére
Azt esetleg ki lehetne próbálni, hogy különböző képmódokban (60 Hz, 25 Hz, 24 Hz stb.), amikor biztos más fordulattal forog a színkerék, lehet-e a kattogás hangjában is változást hallani. Ha igen, akkor tényleg esélyesebb a színkerék. Ha nem, akkor venti (annak a fordulatszáma ugyanis nem függ a képmódtól).
-
daninet
veterán
válasz
eumano #41544 üzenetére
kihúztam, megráztam, most perpill jó
az a gond, hogy csak akkor van a kattogás mikor kép is van. elindul a projektor, szépen süvit a venti, majd mikor bekapcsol a kép elkezd kattogni. sztm ez a szinkerék lesz.
garim persze 1 hónapja járt le.. jól meg vannak ezek tervezve na
baromi kevés hosszú távú teszt van. bármit amit elolvasol valami ujságiró irja 2 nap tapasztalattal. fórumokon pedig csak azok irnak akiknek gondjuk van, igy nehéz megállapitani mi a jó mi nem -
daninet
veterán
Sziasztok
Optoma projektorom kattogó hangot ad ki. Ez mi lehet?
[link]hangszóró lehalkitva, minden bemnet eltávolitva
-
maki0308
csendes tag
Remélem tudtok segíteni olyan kérdésem lenne hogy van egy BenQ W6000 projektor de sajnos nincs benne magyar nyelv van hozzá szerintetek olyan frissítés ami ezen segít? Remélem tudtok segíteni.Előre is köszönöm a segítséget
-
zsoika
addikt
válasz
cinemazealot #41530 üzenetére
-
zsoika
addikt
válasz
cinemazealot #41530 üzenetére
-
-
miroon
aktív tag
Sziasztok!
Unokatesom vasarolt egy Epson EH-TW5650 projektort. Szerintetek a 3D funkciohoz
milyen szemuveget erdemes venni? Ez jo lehet es tokeletes fog vele mukodni?Segitsegetek koszonom.
-
c4
őstag
válasz
#48613632 #41512 üzenetére
Ezért tanácsoljuk errefelé, hogy ne hófehérre fessék a vetíteni vágyók a falakat.
A nyereséges vászonnak vannak mellékhatásai. Ezzel is foglalkoztunk már többször itt.
A THX ajánlást is többször megemlítettük, ami alapján nagyjából belőhető, milyen vászonra lehet szükség egy adott helyen. A 3D esetén szoktam bizonytalan lenni, mert annak minden visszavert foton ajándék. -
törölt tag
ööö ... amennyire én tudom, olyan szín nincs, hogy antracit. Az egy effekt inkább, amit alkalmazhatsz, egyébként többnyire szürkére. Autóknál szokták alkalmazni, és valami metálos a hatása. Amit meg a benne lévő fémszemcsék visszaverődése okoz.
Én így tudom, de nem vagyok szakértő.szerk:
Mondjuk nálunk az is gond, hogy eleve bérlemény, amiben élünk. Vannak azért lehetőségeink, hiszen több, mint 6 éve itt élünk, de szerintem, az antracit falak túlmennek ezeken a lehetőségeken. -
törölt tag
No és kb melyik szürke lett végül? Mondjuk meghatározható a 0-255 szürkeskálán, ahol a 0 a fehér, a 255 pedig a fekete? Vagy, ha már festéknél tartunk, esetleg a Pantone skálán meghatározható?
Még nem kizárt, hogy próbaképp készítek egy gipszkarton alapú kisebb felületet, pusztán tesztelni a lehetőségeket.
Köszi előre isAz a helyzet, hogy tavaszig van időm ezt átgondolni, hogy merre tovább. Eléggé fent vagyunk északon, és így tél felé, már 4 óra magasságában sötétedik, szóval gyakorlatilag, az egész délután a rendelkezésemre áll tesztelésre, mivel a napfény nem fog bezavarni.
Tavasszal viszont fordul a helyzet. Nyárra gyakorlatilag el kell készülnöm teljesen, mivel este 11-kor sötétedik.szerk: Inkább úgy mondom, este 11-re lesz teljesen sötét, de reggel 3-tól már megkezdődik a pirkadat. Teljesen alkalmatlan mozizásra ez az időszak.
-
BBéci
legenda
válasz
"Feltételezem persze, hogy a fény jelentős része eleve a vászonról kerül a falakra, és nem közvetlenül a lencséből, szórt fényhatásként."
Ez így igaz.Szürke vászon esetében le kell mondani az igazi fehér szín megjelenítéséről, viszont vannak előnyei is.
Órákig böngésztük feleségemmel a Tikkurila színminta legyezőjét és találtunk 10-12 olyan árnyalatot, ami kellően sötét a vetítéshez, nem lesz denevérbarlang a szobából és a bútorokkal is harmonizál.
Zsoika
Lehet létezni redőny nélkül, de az előnyei vitathatatlanok: nem csak a fényt tartja lakáson kívül, hanem a hideget, forróságot, zajt, az ablaktól pedig port, esőt, netán jeget. -
törölt tag
válasz
zsoika #41513 üzenetére
Az nem elég. Éjszaka én is tudok teljes, vagy majdnem teljes sötétet, de a legtöbb fényvisszaverődés a világos falakról érkezik vissza. Konkrétan, olvasni lehet mellette, kis túlzással. Ne nappali fényre gondolj azért, de simán felismerhetőek a tárgyak a helységben.
szerk:
Amúgy, nálam a nappalit, 3 irányból is le kellene sötétítenem, ráadásul, mindezt macskabarát módon, hogy ne az legyen a gyerek hobbija, hogy csimpaszkodik a függönyön.
Vannak nagyon jó, üvegre applikálható, fényvisszaverő felületek, sőt, akár teljes blackout is megoldható. Az ára filléres tétel, legalábbis nagyságrendileg. Tehát, nem ez a gond. -
zsoika
addikt
válasz
"nem tud besötétíteni teljesen" És mi tart vissza? Először redőnyökre gondoltam és már össze is írtam a méreteket, de csak a projektor miatt (eddig is megvoltunk redőny nélkül) nem akartam sokat költeni erre.
Ekkor megláttam egy reklámújságban, hogy 60% BF napi akció van a fényzáró rolókra. ....így 3200, 3600Ft/nyílásból kész is lett (kivéve a lépcsőházi, azon még finomítani kell), a nappaliban pedig 30eFt a 4m-re a 6m blackout függöny. Szerintem 50eFt alatt tudok maradni a végén és az asszony is örül hogy újak a függönyök és az akusztikának is jót fog tenni...szerintem. -
törölt tag
Ez igaz. De akinek nincs moziszobája, az nem tud besötétíteni teljesen. Értsd, blackout az ablakokon, fekete, tükröződésmentes falak, stb.
Gyakorlatilag a helyzet az, hogy nagyságrendileg 100 házimozisból, talán ha egy meg tudja oldani. Többek között, én sem fogom. Így marad a kompromisszumos mozizás.BBéci
A TV önmaga a kompromisszum. Már csak a méretéből kifolyólag is.c4
Valójában, kicsit visszakanyarodva a témához ismét. Én azt vettem észre, és erről akár indíthatnánk egy eszmecserét is. Szóval, azt vettem észre, hogy a fehér vászonról visszaverődő fény eleve tovább növeli a szórt fényt a lakásban, és persze ebben nagy mértékben közrejátszanak a világos falak is.
Ami ugye csökkenti a kontraszthatást, és a színtelítettséget. Ez arra ösztönöz, hogy növeld a fényerőt, ami azonban további visszaverődést eredményez. Mondhatni, a 22-es csapdája.
Innen nézve tehát azt gondolom, hogy lehet, hogy jobb lett volna a cinewhite 1.2x gain vászon helyett cinegrey-t vennem 0.9x gainnal.
Feltételezem persze, hogy a fény jelentős része eleve a vászonról kerül a falakra, és nem közvetlenül a lencséből, szórt fényhatásként.
Ehhez egy teljesen fekete felület kellene, hogy igazán le lehessen tesztelni, természetesen fehér falakkal. Ha ugye nem tapasztalnánk fényvisszaverődést, akkor megállapíthatjuk, hogy már a jól megválasztott vászon is sokat segíthet a fényvisszaverődés csökkentésében.
Még inkább leegyszerűsítve, világos falú moziszopbába, nem jó az 1 feletti szorzós vászon, oda inkább szürke felületűt kell választani.
De ez csak elmélet. -
AVhelper
senior tag
válasz
LanyUs #41502 üzenetére
Kb. 430 lumen fényárama van az LG PF1000U-nak Cinema képmódban teljes LED teljesítménnyel, ami egy 100"-es gain 1-es vásznon 14,5 fL (49,6 cd/m²) felületi csúcsfényességhez elég, ami "határeset" és csak teljesen besötétített vetítésre optimalizált helyiségben lehet elegendő. Egy 1,2 - 1,4 fénynyereségű vetítővászon esetén már elegendő ez a fényáram is. Az UST vetítőkhöz viszont tökéletesen sík vetítőfelületre van szükség.
-
zsoika
addikt
És mennyire kéne ? A konyhában lévő ablakot és bejárati ajtót fényzáró rolóval sikerült jól megoldanom és a nappaliba is készül a backout-os függöny ...szóval azzal sem lesz gond szerintem. Viszont a lépcső fölött levő tetőablak fényáteresztő rolóval volt szerelve amit kicseréltem fényzáróra, de csak a vásznat. Maga a szerkezet maradt így a vászon igaz blackout ,de oldalt 1-1cm helyen bejön a fény. ebből a fényből a lépcső sokat felfog de valamennyi leszivárog a nappaliba. Még nincs kész a nappali függönye így nem tudom konkrétan mennyi.
-
Uzi74
senior tag
Hi,
meg vagyok elégedve a 300x tudásával, halkabb, színei is jobbak mint az előzőnek - közelebbről nézve nem látszanak a nagy pixelek (110' -on). Ezen a méreten a fényereje is pont elég.
Végre úgy néznek ki színek, mint a mellette levő uhd tv-n - az erősítőm 2 hdmi-n adja ki párhuzamosan a jelet. Végre nem kell a hdmi beállításokkal sem szórakoznom, a tv és a projektor is ugyanazt a hdmi módot támogatja.
2,9m-ről vetítve a maximális méret kicsit kisebb mint az előző acer-nél volt, de pont akkora mint kell (hely van) - akinél ez szempont nézze meg.
HDR üzemmódban még nem sokat ment, mert a kábelproblémák csak frissen lettek rendezve - erről csak később tudok majd beszámolni.
3d hiányát kissé sajnálom, de ritkán volt valóban használatban, ha nagyok kellene beállítom az acer-t ideiglenesen -
BBéci
legenda
Pontosan erről van szó.
Aki nem tud teljesen besötétíteni, az csak este nézzen vetített képet, vagy maradjon a tévénél!
Nálam hiába szuper az alumínium redőny, a világos falak és plafon miatt vetítéskor olyan erős a visszavert fény, hogy el tudom olvasni a műsorújságot. Idén nyárra volt tervezve a festés, de sajnos egy évet csúszik. -
LanyUs
senior tag
UST vetítőt néztem pl. LG PF1000U [link], de a fórum alapján azt szűrtem le, hogy ezek nem ajánlott vetítők fényerő szempontból és 100" felett. Amúgy nagyon tetszik, mert elhelyezése egyszerű, hordozható és multimédia szempontból kiváló. Ez "mindent egyben termék". Pár hsz-el előrébb AVhelper segítsége szerint elég is lehet az 1000-es fényerő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest