- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
Azért esett rá a választásom mert:
1, A PA72G-s tapasztalatom után bátran meg merem venni a PF80G-t ami jelenleg az egyetlen ilyen tudású projektor ebben az ársávban. Bár ezzel a PF1500-al most erősen elgondolkoztattál..
2, Csak és kizárólag Led/Lézer fényforrású projektorokban gondolkodok. Hatalmas szabadságot ad a tudat, hogy nem kell spórolnom az üzemidővel.. UHP-t pedig ~1.5 évente kéne vennem, ami ellen tiltakozik a tárcám és az agyam. Szóval nincs kedvem fizetni még "pluszban" azért, hogy használhassam. -
c4
őstag
válasz
Brett001 #20445 üzenetére
Nagy valószínűséggel DMD hiba. Ki lehet cserélni, vedd fel a kapcsolatot Batyoval. De nem biztos, hogy megéri ráköltteni.
-
majnz
tag
válasz
gabika1969 #20430 üzenetére
Tavaly előtt novemberben vettem a gépet, januárban már ment tisztításra, az volt az az időszak mikor még nem volt fix helye, hoztam vittem tettem vettem, raktam ide oda. Februárban lett meg a "vászon" fel lett rakva a gép a menyóra, azóta eltelt egy év és lekopogjam beleraktam még 900 órát de semmi jele ilyesminek. Biztos nem tett jót neki a sok mozgatás.
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ACER projector, abban a klubban ahová járok. Sajnos nem most tudom a pontos típusát/működési elvét, de az utóbbi hónapokban egyre több fehér pont jelent meg a vetített képen, olyan mint a LCD monitoroknál a pixel hiba. Mi lehet ez? Javítható hiba, vagy végleg ki fog purcanni a projector? Sajna a klub anyagi lehetőségei szűkösek, ezért lenne jó tudni, hogy mibe fájhat egy ilyen javítás, mert újra nem igen lesz pénzünk.
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy most szentségtörést követek el, de megemlíteném hogy feljebb lépés miatt (LG PA72G --> LG PF80G) eladó lett az alig 1 éves PA72G-m.
Ezek mellett pedig saját, termékspecifikus véleményemet most gyors megosztanám veletek.Szóval: A börtön ablakán hatványozottan több nap süt be mint az én szobám ablakán, ennek a szomorú ténynek a pozitív hozadéka, hogy az eco módban kapott fényerő (valóságban kb. 400 Lumen) ~80 colos képátmérőhöz se volt kevés. Mondjuk én ezt a méretet kb. 2.5 méterről nézem (ezért is váltok nagyobb felbontásra) A lencse tényleg olcsó darab.. de csak akkor észrevehető ha az ember olvasásra használja, más esetben nem. Pontos színvisszaadást nem szabad várni tőle, de egy elfogadható szintre azért be lehet állítani.
Bátran tudom ajánlani azoknak akik első projektoron gondolkodnak. Az igénytelensége bőven kárpótol azokért a hibákért amit produkál ez a kategória.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
turikoczka #20434 üzenetére
A felskálázás azt jelenti, hogy alacsonyabb felbontású tartalmat jelenítesz meg magasabb felbontású kijelzőn. Erre jó analógia a guminő.
Ha az a kérdés, hogy elég-e a DVD Rip egy Full HD projektorra, akkor a válasz nem, kénytelen leszel átállni a HD Rip-ekre, jobban kijönnek a hibák, mint kisebb kijelzőn (ha csak nem ültél eddig nagyon közel a TV-hez). Ez a felskálázás esete.
Ha az a kérdés, hogy jobb-e a Full HD kijelzőn nézni Full HD tartalmat, mint 720p kijelzőn nézni 720p vagy leskálázott 1080p tartalmat, akkor én is a 720p mellett voksolnék. Akármennyi pénzből a Full HD a jobb. De 100k körül nehezen fogsz jó és megbízható 1080p-s projektort találni. Itt tehát a kevesebb lehet hogy jobb.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
esetleg kicsivel többért:
[link]... lassan izzócserés, talán meg lehetne egyezni az eladóval.
-
CyDoN
senior tag
válasz
100e környékén egy használt 720p vetítőt keres, ki lehet fogni egész jó állapotban lévőt.
Mekkora képet szeretnél nézni és milyen távolságba lenne a vetítőd a felülettől???
-
devil-k
nagyúr
válasz
igazi nő >>> <<< guminő
Melyik a jobb szerinted?
-
turikoczka
aktív tag
Sziasztok elég amatőr vagyok a témában és projektor vásárlás előtt állok.
Mennyivel jobb a natív full hd mint a felskálázott(?) Full hd,illetve h milyet javasoltok 100e környékén,főleg játékra és filmnézésre. -
_Smooth
senior tag
Konkrétan egy W1070 esetén látványosan ront a képminőségen a zoom? (1,3-at tud, nekem kb 1,2-1,24-re lenne szükségem) - tudom, kinek mi a látványos. Én spec trapézkorrekció esetén nem láttam különbséget, igaz, nem is vadásztam azért nagyon.
Vagy akár nyugodtan lehet ezzel a funkcióval is számolni? -
gabika1969
aktív tag
Ja! Amugy az LSK szervizrol van tapasztalatotok? Megneztem, nekem veluk lenne dolgom, ha szuksegesse valna.
-
devil-k
nagyúr
válasz
gabika1969 #20427 üzenetére
Nincs ebben semmi ijesztő, nehogy azt hidd, hogy csak a vetítőbe kerül(het) por. Nyilván itt szembetűnőbb, mert látható a jelenség.
-
AVhelper
senior tag
-
gabika1969
aktív tag
Na azert ez korrekt hozzaallasnak tunik, de nekem, mint laikusnak kicsit ilyeszto. Ezek szerin barmennyire is ugyelek csak belekerulhet a por. Csak az nem vilagos, hogy ez elvileg zart hely helynek minosul? De legalabb most mar nem fogok egybol megremulni. Azert egy-ket takaritast, kifuvatast mindekeppen celszeru garancian belul elvegeztetni, illetve kieroltetni, sot egy karbantartas talan az arba is beleferhetne.
-
majnz
tag
válasz
gabika1969 #20424 üzenetére
Ezt a levelet kaptam.
Nos, amennyiben a folt – homogén héttérnél - a fókusz gyűrűvel úgymond ’élesre’ állítható, akkor a DMD képalkotó
IC felületére került porról beszélhetünk. Ez sajnos bármelyik projektornál előbb-utóbb bekövetkezik, bár csak a
nagyobb méretű porszemek okoznak látható foltokat a képen. Eltávolításuk az optika szétszedésével és kifújásával
történik, amit szervizünkben tudunk elvégezni. A jelenség nem minősül önmagában hibának, de díjmentesen javítjuk
szervizünkben.
Amennyiben igényli, a projektorért ingyenes futárt tudunk küldeni, aki a berendezést el, illetve takarítás után
visszaszállítja.Tisztelettel:
Pál Gergely
Perfekt Szerviz Hungary Kft.
BenQ ASPSzerviz és ügyfélszolgálat:
1133 Budapest, Pannónia u.60.
GPS: +47°31'6.24", +19°3'18.84"
Telefon: +36 1 272-1060
Nyitva tartás: Hétfőtől-péntekig 9-17 óráig. -
paler
aktív tag
-
majnz
tag
válasz
gabika1969 #20422 üzenetére
Csak a vásznon látszott egy jobban és egy kevésbé látható folt, a lencsén nem, minden rendben volt mikor visszakaptam.
-
majnz
tag
Az én 770st projim 110 órával egy foltot vetitett a képbe, irtam üzit a garilevelen feltüntetett címre, az ügyintéző pikk pakk lefikszált egy futárt aki átveszi a gépet, majd a tisztítás után vissza is küldik, természetesen ingyen, szerdán elvitték, pénteken visszakaptam, mellékeltek egy tájékoztatót is amin valami olyasmi volt hogy kisseb porszemek eltávolítva a dmd vagy valami ilyen felületről.
-
Rick4
félisten
Az gáz, hogy a lencsén belül látok porszemeket? A külső lencse belső felén is, és a belső lencse külső felén is van, de a képen semmilyen körülmények között nem látszik hiba. Mivel érdemes (ha egyáltalán érdemes) ezt megtisztítani? Amit kívülről lehet azt meg tudom csinálni, de ehhez gondolom szétszedés kell. Hagyjam, nincs olyan, hogy pl beleég a por a lencsébe?
[link]
Kikapcsolva semmi sem látszik:[link]
Benq w700 az alany. -
gabika1969
aktív tag
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Irodába szeretnék projektort prezentációk kivetítésére. Néha videó vagy film lejátszás is történne.
Ezekre a feladatokra melyik projektor lenne jó? 150ezer alatt jó lenne megúszni.Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
gabika1969 #20392 üzenetére
Szuper, én is gratulálok hozzá, és sok örömet a mozihoz!
Megkérdezhetem milyen magasan van a vászon alja és hogy mennyire kényelmes így nézni? Én még csak papíron agyalok rajta hogy mit hová tegyek, de gyűjtöm a lehetőségeket.
-
nyturista
csendes tag
válasz
szepi0808 #20413 üzenetére
Félreértesz! Nem kell elnézést kérj, nincs miért. Dolgoztál, hogy láthatóvá tedd nekünk a különbségeket.
Köszönjük! Ha választhatnék, én is az alsó képeket nézném inkább, biztosan jobb a vászon.
A falak sötétre festéséről azért írtam csak, mert a fórumozók közül is sokan vetítenek világos falú környezetben, ráadásul sokan csak a belépő kategóriás gépeket engedhetik meg maguknak. Ez esetben van létjogosultsága a festett bútorlapnak, mert /szerintem/ a szoba sötétre festése többet hoz, mint világosabb környezetben a vászon. Ha az ár-érték arányát nézem, a szobán lehet legkisebb költségen segíteni, persze ez is kompromisszum. Az ideális összeállítás: Fekete falu szoba+ drága jó minőségű vetítő+ drága jó minőségű vászon. Na ezt azért kevesen engedhetik meg maguknak. -
szepi0808
senior tag
Ugyan azon körülmények között készültek a képek. Elnézést, hogy a pakolás és vászonfeszítés után nem emlékeztem pontosan a képkockákra (mintha befolyásolna valamit) amit még reggel csináltam munka előtt.
A szoba nem denevérbarlang olyan közép zöld árnyalata van, visszább lapozva vannak képek a szobáról is.
A világos jelenteknél a fényképező gép nem mutatja meg igazán azt a nagy különbséget, mint a sötéteknél. Ha ezt tudom, akkor a sötétebb képekből is csináltam volna többet, de mivel a gép kijelzőjén nem láttam a végeredményt, azért ott fel sem tűnt, hogy nem lesznek annyira szembetűnők a világos jelenetek. A fényerő különbséget sem annyira látni, inkább kékesen jelenítette meg a fényképező a fényesebb részeket.
A szobára visszatérve, a vászon a mennyezetről és az oldalfalakról visszaérkező fényt is jobban kizárta, mint a festék, aminek köze nincs a vetítéshez, ezért is van olyan nagy különbség a közepesen bevilágított részeknél, ahol a festékre visszaérkező fény, jobban rontja a kontrasztot.
De beszéltük Fodesszel, hogy még a sötétebb falak a vászonra vetítésre is jó hatással lesznek. Készül majd festeni a szobát fekete/barna színekre, akkor még jobb lesz a kép. -
lajthabalazs
senior tag
Az avatár űrbéli jelenete tényleg hihetetlen, ilyen különbség a feketék közt a többi képen nincs. A bal alsó sarokban a fakóbb képen látszik egy árnyék is, mintha lett volna még egy fényforrás, ami halványan világította a festett falat, vagy felvillant egy pillanatra.
Persze a többi képnél is látszik különbség, főleg a szaturációban, azt nem tudom eldönteni, hogy melyik a szebb, vagy valósűghűbb.
Még egyszer végigpörgetve azért tényleg jól látszik a különbség a feketében is. Mondjuk jobb lett volna egymás mellé tenni, hogy a külvilági fények hatása mindkét megoldást egyformán befolyásolja.
-
nyturista
csendes tag
válasz
szepi0808 #20405 üzenetére
Én nem látok hatalmas különbséget, az viszont szembeötlő, hogy nem ugyanazon képkockák vannak fényképezve így apró eltérések ebből is adódhatnak. Ettől eltekintve biztosan jobb vászonra vetíteni, de a képek és saját tapasztalatom alapján sokkal többet hoz a vetítésre használt szoba sötétre festése /szerintem/.
-
c4
őstag
-
gabika1969
aktív tag
válasz
bajnokpityu #20404 üzenetére
Na igen. Igazából majd csak most kezdem, illetve fogom tudni kezdeni tesztelni, mivel eddig összesen csak egy filmet tudtunk megnézni és azt is hévenyészetül összeállítva, a gép nem végleges helyéről, de erre a témára vissza fogok még térni mindenképpen!
Nagyon köszönöm a véleményt Nektek, majd meglátjuk. -
szepi0808
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gabika1969 #20403 üzenetére
tudom, miért próbáltad ki, majd meglátod, h jó-e. nekünk is LCD TVnk van, és nem éppen Sim2 szintű optikánk.
csak felvetettem, hogy engem is(de még vagyunk így itt egy páran) zavar az utólagos élesítés.
nyilván a kommersz optikák, és lágy képalkotók, meg a gyengébb források miatt használják. Elsőre én is örültem, aztán inkább más utat választottam.Jót nevettünk anno, amikor 2mm vastag hajszálakat adott Lucynak.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
bajnokpityu #20400 üzenetére
Módosítanom kell, arra akartam utalni: azért kell szoktatnom magam, mert valószínűleg már nagyon hozzászoktam a LED Tv nagyon tűéles képéhez és ez lehetséges, hogy nem jó, illetve bennem lehet a baj.
Ááá!!
Norbi: Tudtam hogy ezt nem lett volna szabad...biztos voltam kapok majd a pofámra rendesen
. Ebbe belefutottam
-
Norbi 72
veterán
válasz
gabika1969 #20401 üzenetére
A képet csak átengedjük a vasban,nem szabadna hozzányúlni.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
bajnokpityu #20400 üzenetére
Igen. Köszi. A valóság az, hogy pld. a fókuszállításhoz használt miniszöveget tartalmazó ábrán már tényleg zavaró. Ha fókuszt kell valamiért álltani ezt természetesen addig kikapcsolom. Lehetséges, hogy inkább visszaállítom. A képet médialejátszóról és egy Sony BDP készülékről küldöm rá. Kipróbáltam korábban rövidebb HDMI kábellel is, de semmivel nem volt eltérőbb, mint a mostani KÁCSA madzag. Örülök, hogy jelezted, érdekelt volna, hogy más is használt-e ilyen, de eszembe sem jutott megkérdezni. Ez még szoktatás kérdése, majd meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tudományos Pandémia Klub
- Google Chrome
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest