Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy76

addikt

válasz TayRol #13983 üzenetére

Noffene. Meg sincs, de már el is adod a 12-50-et? Én még próbálgatom; valami alapzoom-ot szeretnék (kérdés, érdemes-e ezt cserélni), bár a cél egy fix-sor felépítése (kérdés, mikor, most a közeli jövőben túl nagy beruházás nem lesz...).

Ugyanakkor nagyon jó ez a cucc. Kicsit furcsák a kompaktosnak ható fícsörök (amelyek max. a dslr után hatnak kompaktosnak, amúgy teljesen jó), de pár nap után kezdek átszokni az lv-re. Korábban gőzöm nem volt, miért örömködik pl. Madgie a tapifókusznak, hát most már tudom, és én is örömködök :DDD; a "realtime" hisztogram, az, hogy a keresőben tudok pillanatok alatt beállításokat eszközölni, nagyon jó.

Ami hiba: a keresőt náthásan nem fogom tudni használni, mert nedves lesz a kijelző az orromtól, továbbá az fn1 gomb használhatatlan, lényegében. Az AF lock az istennek sem akar működni (lehet, rosszul használom), de minekutána akár a fókuszmező (így hívják?) választásával, akár a tapicskával oda pakolom a fókuszt, ahova akarom, nem is kell. Igazából nem is tudom, mit mondjak, ha megkérdezik, hány fókuszpontom van...

Persze ezek nem csak az omd, hanem elsősorban az m4/3 rendszer előnyei. Ami bejön, a szép jpg-k. Élethűbbek a színek, mint a Nikonnál. És egy darabig ez is marad, mivel az LR3 nem ismeri az omd raw-jait, és most valahogy nincs kedvem update-t keresni...

Szerk: még annyi, hogy aki a használati útmutatót fordította, azt büntetném azzal, hogy ilyen útmutató alapján kelljen megtanulnia valamit használni.

Új hozzászólás Aktív témák