Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
A hétvégén azért a dc jóval többet kapott egymás után mint az elvárható ezt tegyük hozzá. A nagyobb hőtároló tömeg pedig biztos hogy előnyös lenne de mivel lomhább is ezért arra tippelnék hogy még nagyobb tömeg kellene az igazi stabilitáshoz ami talán el sem férne a gc házában..vagy valami extrém nagy és gyors fűtés.
Azt hiszem a gyors rendszer itt most előnyben lehet.. -
enterlaci
senior tag
Kicseréltem a vizet a tartályban, csapolok "üresen" hogy kiöblítsem a kazán állott vizét, majd kinyitom a gőzcsapot mert hallom kicsit levegős. Ma újra, többször üres csapolás közben jön a víz a gőzcsövön keresztül is ha kinyitom azt. Miért locsol itt is?

jah, majdnem elfelejtettem: GC a masinám, még a régi, olasz gyártmány
-
enterlaci
senior tag
Egy jó ideje nem használtam a Brikkát, hétvégén pedig kellene szóval előszedtem hogy mi van vele.
Kiszedtem, megpróbáltam elmosni, de ragad még mindig, nem tenném vissza. Van valakinek román gyártású 4 személyes Brikkához gumi tömítése? Vagy hol kapok ma-holnap délelőtt dél Bp-en?

71,5x55x3,5mm ha jól mértem
-
enterlaci
senior tag
Megjött a TDS mérő kedves kínai ingyen postázó emberkéktől. Eltekintve a ráírt +-2% mérési hibától, vajon miért mértem a sima csapvízben 270ppm-et és az o.s.c.a.r. zsákos csapvízben pedig 322ppm-et. Ez hogyan van akkor?
-
-
enterlaci
senior tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Szerintem ilyesmire gondolt fragola például: Gebo TS100 épületgépész boltokban ilyen és hasonló menettömítők szoktak lenni, ivóvízre 150°C-ig tartós üzemre
-
enterlaci
senior tag
Fúúúú de finom!
Ez jutott eszembe, miután kibontottam és körbelengett a P&Y Tanzania Kilimanjaro. A rögtönzött csapolás (joker örlő állás, picit magas pid - előző kávéra voltak állítva) nagyon finomra sikerült, egészen jól érzem most magam!

(#51722) vicces komolyan, már inkább az Alibabáról kellett volna kartonnal rendelni!

-
enterlaci
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Mindig kell valami hülyeség, mi? ...itthon akkor volt a legnagyobb csodálkozás mikor bejelentettem, hogy el kéne adni a Nespresso gépet. Hú. Szerencsére meg tudtuk beszélni és kávé témában simán mennek az ilyen uri huncutságok mint egy ikása hőmérő mert az milyen jó a sütőhöz is.

...most meg csak az tv-t lesem, Nadal-Federer döntő megy.
-
enterlaci
senior tag
válasz
weinmaker
üzenetére
"Viszont ha nagyjából ugyanaz, mint amit paljocék mértek, akkor mi indokolja azt a különbséget amit tapasztaltam?" Nem tudom mert:
Amennyiben egy olyan ideális esetet vizsgálnánk, ahol csak a hőfokok különbségére figyelnénk akkor is csak azonos géptípusokat tudnék elképzelni. Most jönne az hogy mérjük egy referencia hőmérővel mindkét gépet, mert szerintem a szerény adataink akár 1-2-3 vagy valamennyi hibahatárral készültek. Third wave-s kávéknál pedig 1-2°C sokat számít.
Szerintem jó hogy csináltál egy összevetést, de tartok tőle, hogy nem tudjuk pl. az én kis béna mérésemmel ezt tovább bővíteni.(#51659) Peti...(16v) Akkor Te is bevallottad, hogy méricskéltél?
tényleg vicces, hogy többünknek is ez jutott eszébe C-GC cikk után. de hagylak is,látom őrlővel szöszmötölsz nem zavarlak.. 
-
enterlaci
senior tag
válasz
paljoc
üzenetére
Na, nee! ...röhögtem magamban, hogy mindenki hőmérőset játszott. Tegnap este én is méricskéltem a Gaggia fejét, mert kíváncsi voltam hogy a pid értéke és a valóság mennyire áll közel egymáshoz.
Amúgy 2-3°C fok eltérést tapasztaltam, ami persze lehet a hőmérő pontatlansága és a levegő hűtő hatása is.
Szerk: nyilvánvalóan itt a pid és a fej ugyanazon hőfokon kell hogy legyen. szóval magam szórakoztatása volt a cél.Egy fornettis maghőmérőt használtam ehhez jobb híján de kontrollnak azért az ikeás hőmérőt vetettem be. Milyen jó is ez az ikeás, nem!?

-
enterlaci
senior tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Fú, ez így azért meredeknek tűnik, mert pont fordítva gondolnám. Nekem is hiányzik pár egzakt adat az összehasonlításból, majd meglesem a videót valamikor...de kétségtelen hogy ízlések és pofonok, neked lehet a GC jobban ízlik.
Érdekes lenne a Macskaköves talin is csak futólag összekóstolni a végén, csak ne menjünk el Gaggia vs Catler harcba feleslegesen. -
enterlaci
senior tag
Keresek GC-hez a pumpa alá gumiharangot. Hol lehet kapni, esetleg van valamelyikőtöknek?
Van Gaggia Classic bojler tömítés 3-4 db, ha valakinek kell, szívesen adok - piros szilikon.
-
enterlaci
senior tag
Berágtam. Szükségem lenne egy podos gépre vagy ha létezik és olcsóbb megoldás, akkor egy kézi darálóra (a Brikkához).
Nem akarok sok pénzt költeni a projektre, ide a melóhelyre kellene és nem feltétlen használom naponta. -
enterlaci
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kösz, igen ez is egy igen erős érv a réz mellett. Mindenképp veszek egyet, mert a gyári alut megette a sav.
Más, épp a rézcső tuningot olvasgatom, talán belevágok (GC). Csekkolnom kell még a belső helyet, mert én házon belülre tettem a pid vezérlőt és egy kis hőszigetelést - bár ez utóbbi könnyen kivehető.
A rézcső tuning utáni hangerőt/frekit sikerült valamilyen újabb verzióban megoldanod? -
enterlaci
senior tag
válasz
avirid
üzenetére
Én annó nagyon hasonlóan gondolkodtam valószínűleg, de a pid-el minden megváltozott. A bojler hőmérséklet szabályzással amúgy is szinte újra tanulod kezelni a gépet. A temp surfing pedig jól hangzik, de ha megtanulsz pid-vel bánni, akkor utána (ha akarsz) könnyebben tanulhatsz temp surfinget bármilyen gépen szvsz.
Az egy hónap alatt sok lehetőséged lesz még... No offense, no rábeszélés...
-
enterlaci
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
tamponnyomás vagy mi a neve amivel feliratoznak ilyen tárgyakat, de szerintem a sablon elkészítése miatt nem éppen olcsó mulatság
-
enterlaci
senior tag
válasz
kozsy18
üzenetére
Én meg fölraktam a konyhában a polcra mert a kávéfőző környékén a helye

Páradúsnak nem mondanám a lakásunkat, a konyhai páraképződés pedig a növény élettartama szempontjából elhanyagolható.
Amúgy nem lehet, hogy a csapvízzel kap nálam olyan tápanyagot ami jót tesz neki.
-
enterlaci
senior tag
válasz
kozsy18
üzenetére
Elég sok kiszáradt még az elején. Megmaradt azonban 5-6 szár és ezek jól érzik magukat, nőnek és új leveleket is hoztak. A levél szép fényes, fiatalok élénk zöldek aztán sötétednek.
Én ha nem felejtem el, 3-4 naponta öntözöm, földnedvesre amennyit magában tud tartani. A user manual szerint lágyított vizet igényel, eleinte forraltam is de mióta nem bohóckodok hanem a kemény (18nK°) csapvízzel öntözöm, szebb és hajt. Állítólag kényes az áthelyezésre, erre figyelj!
Lehet hülyeség, de itthon nem hinném hogy van természetes ellensége. -
enterlaci
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
...nagyobból esztergával lehet...

-
enterlaci
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én annó 58,3-ast kaptam fragolától
-
enterlaci
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Kösz, hasznos leírásod. Beszélek majd a kollégával, holnap hajnalban indul, elmondom neki hogy a közértek, vagy multik polcairól ne is válogasson. Aztán ideje, illetve tudása nem lesz ahhoz hogy kávézók saját blendjeit keresse, sajnos. A rövid szav. idős és kommersz tömegtermesztett kávékat itthon is ihatnék, de nem szeretem. Itthon pedig kiváló források vannak, szerencsére.
Szóval ez így nekem nem fontos.GAgyiXyXy, neked is kösz!
-
enterlaci
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
ne szomoríts el

gondoltam iszok majd valami érdekeset.. -
enterlaci
senior tag
Olaszországból melyik kávé márkákat érdemes megvenni, vagy melyik márkát semmiképp?
Kollégám megy ki Rómába, megkértem hozzon kávét és mivel ő nem kávézik, gondoltam egy cetlire írnék neki tippeket.
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok,
rég nem jártam itt, különösebb ok nélkül, de most "jubileum" hogy a napra pontosan 2 éve hozzám került GC mai napig hibátlan masinám. Kösz mindenkinek a sok segítséget amit az elején kértem, mert 0-ról indulva volt kérdésem gép kiválasztásról hiszen nem értettem mitől espresso képes egy gép, vagy egy őrlő és -szűrőkröl, -tamperekről aztán kávé ízekről hőfokról pedig csak a temp surfing volt a kezemben - aztán nagy ugrás volt a Sestos amihez privát üzenetekben vásárlási tippeket, megint mástól beépítési szuper képekkel illusztrált részletes segítséget is kaptam. Mindeközben sok finom kávé élményeket olvastam és most én is elszürcsöltem egy szimplát. Yess.

Szóval kösz a segítségeket, csak meg akartam osztani ezt.u.i.: Jól zenél a gaggia, de asszem kell nekem valami kis újítás bele, szóval a hazai beszerzésű LM szimpla szűrőmet valami jobbra lecserélném és biza a vízterítőm is korrodált már, cserés lenne. Mit javasoltok!

-
enterlaci
senior tag
Erre valaki?
A karra szerelt nyomásmérővel cca 12 bar-t (kb10-14 között ugrál a rezgő pumpa miatt gondolom) mérek és az imbuszos állítócsavart ha eltekertem sem változott az érték.
Elromlott volna az opv/eltört benne valami rugó vagy mi?
Hagyjam a fenébe?
-
enterlaci
senior tag
Srácok!
Gondoltam ellenőrzöm, beállítom a GC-m OPV-jét, de manométer szerint nem sikerül változtatnom ha ezen leírás szerint is csinálom. A kezdeti mérés szerinti 12 bar nyomásról nem mozdultam el, pedig 6*45 fokot már tekergettem balra az imbuszos csavart.
Nem tűnik bonyolult dolognak, de valamit mégsem jól csinálok? Esetleg valami meghibásodott volna?
-
enterlaci
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Na érdemes megmérni, mert 11 gramm ment bele jó finomra őrölve

-
enterlaci
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Megmérem este hogy mennyi megy bele - de lehet hogy addig meg is írja valaki.
-
enterlaci
senior tag
Hello Urak!
...csak annyi, hogy az imént csaptam be a karba a dupla LM szűrőt és akkora nugátos csokis bomba lett az Indian c. hogy csak na!! Egyedül szimpla lm szűrőzni szoktam, hiába, a tapasztalt hangok is az "igyál duplát" kántálják... Na, szóval új élmény, ha nem alszom ki magam.

Keresztapper: nem nagyon mérem (7-8 gramm körül megy bele) szerintem kb a kosár válláig érjen tamperelés után.
-
enterlaci
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére

Mi tud egy ilyen masina, mi van belül és miben más egy gaggiánál?
-
enterlaci
senior tag
válasz
lagoon79
üzenetére
De nem szalad át, mert a súlyszelep határozza meg az induló nyomást és ezért én szerintem a durvább őrleményt mondhatni előáztatjuk... A filter környékén kell keresgélni - mondom ezt úgy, hogy az őrlőmön ki van írva a filter de még nem készítettem filter kofit.

@ronin: Kalapáccsal??? Kösz a tippet, legközelebbi szabadtéri sütögetéshez elviszem Brikka bácsit is.
-
enterlaci
senior tag
válasz
Silent77
üzenetére
Én tök ritkán tekerem szét a súlyszelepet és ahogy ronin is írja, a lényeg, hogy ne maradjon alatta kosz vagy kávészemcse. Én annyit szoktam, hogy folyóvízzel öblítem a coffee pipe-ot a szűrő felől és közben nyitom-zárom kézzel a súlyszelepet.
A krémességet tapasztalatom szerint leginkább az őrlemény durvasága befolyásolja. Engedd jó durvára de ne zömítsd a kosárban.
-
enterlaci
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Nice video!
A meleg vizes csészemelegítés nekem is bevált, de volt olyan vendégem aki nem szereti ha "vizes a csésze"
A koffé és a jó sok brikkacrema ínycsiklandó, annyira, hogy mindjárt iszom még egy kávét én is.
A mosás fázis nekem külön tetszik
...neked is előfordul hogy amikor szét tekered, vizet is öntesz ki belőle? Én csak addig töltöm vízzel a felsőrészt, hogy ne érje el a súlyszelepet, hiszen amikor kihűl, vákuum keletkezik a kazántestben és vizet is szív fentről. Ha kihűl, szét tekerem és a súlyszelepet mozgatva alulról is kap folyóvízben öblítést. -
enterlaci
senior tag
Mai torna óra is megvolt, ez a danetti-s kartömítés nagyon frankó

LM egyes szűrővel is elfordul a kar 90 fokig, a keményebb gumi volt a fejen eddig és azzal bizony felült hamarabb.Felraktam a rancillio gőzcsövet is, nagyon szoros - szóval csiszolni kell rendesen. Egyébként réz, s akkor talán megérte a 3k-t

Megjött még az egyes kifolyó is, nagyon szép, nem is tudom miért maradt ez eddig ki. Viszont kösz, de most már tényleg kellene vennem egy tamper állványt.

-
-
enterlaci
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Azt értem, az elméleted alapját, csak bele kéne venni, hogy drámaian megnő a csapolás időtartama és kevesebb a pogácsa mennyisége - eképpen jobban hűl a víz mint egy rendes dupla espressonál.
A kérdés akkor az, Te melyiket érzed jobbnak: café créme Giotto vagy Gaggia? ...én meg azt sejtem a stabilabb gépnek ezen a területen is elvileg jobbnak kellene lennie
De ha sokkal jobb mint a Gaggia?! Meg ne mondd!!
Nem akarok pszichoszomatikus kávét inni; amíg nincs másik gépem! 
Este teszek újabb próbát picit gyengébb tampereléssel, majd hőfok emeléssel is..
-
enterlaci
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Kipróbáltam ezt a café créme-t egy szelet tortával együtt. Tetszett, tovább tart a kávézás és finom volt, de a torta sokat segített most.

A felső metódust csináltam, szimpla szűrő, 2 állítással vettem durvábbra de még így is világossá és csepegősség vált 90ml környékén. Le is állítottam. Még durvább őrlés kéne neki? Nem volt olajosabb vagy teltebb sem - bár talán még több hő is kéne.. -
enterlaci
senior tag
Nagyon nagy kedvencem lett a P&Y Yirgacheffe Aramo, csak élvezem, semmi gondolkodós meló
2 hetesen nálam pont egy fokot kellett emelni a piden. Kellemes coffee!Illesvik: Kösz a képet és az infót, hasznos! Remélem megoldódik neked a forgatás, pl ha megcsizsvásznozod.
zolnagy: A Tesco holnap talán mindenhol nyitva van - ha nem bírod ki..

jolti:
Szép darab! -
enterlaci
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szia!
Tegnap este már elment a Brikka téma a baromkodás felé. Most csatolok saját képeket a 4 személyes román gyártású kotyeszról, így legalább jól összehasonlítható a szűrő és az bojler öntvény kialakítása az olasz verzióval.
A képeken román Brikka (egyébként 1 éves korú, mondjuk 200 alkalommal használt)
-
enterlaci
senior tag
válasz
dugesz77
üzenetére
Ott lesz a pont! A kosár ülék biztos megváltozott a román gyárban - valamiért biztos olcsóbb volt így az öntőforma vagy nem tom..
radi8tor1: most már kíváncsi vagyok és ha lenne vmi statisztikád, ki miért akar cseréni.. 1 válasznak betippelem a fórum okozta hype-ot
de ha sokan akarják, gyártást kellene rá csinálni 
-
enterlaci
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Román gyártású Brikkám van és szerencsére nem szökik el sehova a nyomás. Lehet, hogy sűrűbben kell majd tömítést cserélni, de a lényeg a tisztán tartása és kész.
Én viszont azt olvastam valahol, nem is passzol az olasz kosár a román brikkába - ebben mondjuk picit kételkedem, de úgy emlékszem téma volt vmelyik fórumon. -
enterlaci
senior tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Na jóóó, azt a parázson főtt-et sokan megkóstoltuk volna!

jilian: Nekem a tesco saját márkás és a kimbo (nem emlékszem melyik) jött be a boltiak közül. Szerencsére azonban hamar találtam "kézműves" kávét amivel gazdagabb választék nyílt. Kézi őrlőt és szemes kávét neki!

-
enterlaci
senior tag
válasz
jilian
üzenetére
No para!
1. Nálunk is ilyesmi volt itthon az első reakció.
2. Az négy személyes. Az olaszoknál biztosan. Nálatok lehet az 3 vagy 2 ember adagja is. Túltölteni nagyon nem lehet, nem ajánlott!
Az espresso adag 30 ml, tehát ha ebből indulsz ki és ha leméred a 4es Brikkába 130-150ml vizet teszel, abból szinte ugyanannyi főzet jön le, amúgy kb 25-27gramm kávéból. Ha visszaosztod a kávé árát és a mennyiségét, még egy 7000ft-os kilós kávénál is nagyjából 60ft-ra jön ki egy adag. Az nem rossz,nem?
Még valami: durvára darált kávéval lesz finom, az a jó bele (kb. mint a búzadara) -
enterlaci
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Köszi! Hasznosnak érzem a tapasztalt megosztást, nem rendeltem még attól a cégtől, de eddig nagyobb arányban negatív visszacsatolást olvastam, hallottam.
-
-
enterlaci
senior tag
válasz
Illesvik
üzenetére
OK, várom a videót és a beszámolód. Nem tudom persze mit lehetne elrontani egy fém csövön, de azt sem, hogy mit nem.

Gyári van nekem is, nem is használom - de nem is sürgős.jolti: Igen, tudom, hogy a silva cső is jó hozzá. Gyanús nekem, hogy mindenhol 5-6k itt meg normálisabb árban lenne.
-
enterlaci
senior tag
Azdedurva!! Apricot Illusion egy hónaposan a Brikkában él és virul!
Finom érett sárgabarack, kellemes édesség... Az előbb készítettem itt a melóban, otthon már gaggiában nem tetszett. -
enterlaci
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Én eddig nem voltam túl bátor csak pár fokot tologattam, de nálam pl 94-96 körül mozognak A P&Y gyümis kávék. A Yirga épp 94-en fog mindjárt készülni, mert tegnap ennél lejjebb már szőke volt.
Az viszont tuti, hogy jól el fogsz szórakozni, pid-el én szinte újrakezdtem a különböző kávékkal az ismerkedést

WiZARD: Csak kíváncsiságból, neked milyen hőelem van és hol/hogyan van a gépben? Mert látom tökre más hőmérséklettel mész, csak arra szeretnék rájönni, hogy van-e konkrét műszaki oka pl a közöttünk lévő különbségeknek.
-
enterlaci
senior tag
válasz
Daneeka
üzenetére
Hi!
Én ittam egész sokáig (kb 1év
) kapszulás kávét, Nespresso-t. Azt kell mondjam, nem igazán előrelépés, sőt kimondottam egyirányú haladás egy durván drágább kávéfogyasztási utcába. A kapszulásak közül egyébként a Nespresso és az Illy a legjobb, ha mindenképpen ragaszkodnak - de ezen a fórumon szvsz kb ennyi a max ami kijön a témából. 
Ajánlani fognak talán POD gépet, az tök jó továbblépés lehet, vagy még javaslom a Brikka és egyéb Bialetti kotyogókat. Gondolom egyértelmű, igazából kell külön kávédaráló és espresso képes kávéfőző ahhoz hogy jó kávét tudjanak készíteni.
A tej és cukor szerintem ízlés kérdése, attól még fontos a kávé minősége és készítési módja.
A ledarált kávé meg sajnos elég hamar elveszíti minden előnyét-bedöglik, oxidálódik.. -
enterlaci
senior tag
-
enterlaci
senior tag
Heuréka! A Choco Madness végre megjavult!! Még friss, csak 3 napos, de így már jó lesz!

-
enterlaci
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
egyszerű szabályt alkoss és helyettesítsd be ilyenkor: nyilvános helyen a szád csak evésre és ivásra használható (meg beszédre persze..)

De komolyra fordítva, egy tipp: kevergetés után a kanalat majdnem függőlegesen tartva, hogy a csúcsa a csésze belső oldalához érintkezzen, kifolyik az a pici folyadék kanálból és utána szinte tisztán leteheted a csészealjra.

-
enterlaci
senior tag
válasz
dugesz77
üzenetére
Köszönöm! A rozsdamentes lemez is jó ötlet, biztos jól meg lehet csinálni. Szebb lenne ha szépen el van dolgozva.

radi8tor1: Köszönöm!
Surda-: Kösz! Darálót nem ott vettem, de hasonlóan jól (sőt) a digitalko webáruházból már tavaly. Elégedett vagyok a darálóval, abszolút nem bántam meg, nagyon könnyen használható, könnyen tisztítható. Jó az összeszerelés minősége, se sorja, se lötyögés - szal nem akar szétszaladni a fém meg a műanyag

zolnagy: Ezer köszi mindenért! A jó kávék készítése már szerencsére elindultak és az espresso után gőz tuning lesz talán..

-
enterlaci
senior tag
Elkészült, Sestos a házban.

Szeretném megköszönni a sok segítséget mindegyikőtöknek, a beszerzési tippekért, ötletekért, bekötési vázlatokért, beállítási idegenvezetésért...
Egészen elképesztő, hogy tényleg mennyire más a gép pid-el, nagyon jó lett!
Sikerült amit szerettem volna, beépítettem a házba és bár féltem a benti forróságtól, egy kis zártcellás szigetelő anyaggal sikerült leválasztani a pid körüli teret 57°C-ról 42°C-ra. Megmaradt a vízbetöltő funkció is, bár ez a rész nagyon 1.0-ás verzió még, lehetne szebbé tenni például fekete tölcsérrel amit nem kaptam. (ezt nem is fotózom felülről, formára van melegítve és körbe szigetelést is kapott, kulturált, de nem túl szép szerintem)
A szigeteléstől a hangerő nem, de a hangszín ráadásul (szerintem) kellemesen változott kép
..a vízbetöltés másik oldalra került át képe

-
enterlaci
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Köszönöm! Így már működik, készen is van.

-
enterlaci
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
...megyek megcsinálom.. 
-
enterlaci
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Tegnap előtt 50°C-on amikor először bekötöttem és bekapcsoltam, elindult/vagy bénázásból elindítottam az 1. auto tuningot.
Ezt tegnap meg is írtam --> ezért feltekertem a hőfokot 95°C-re majd bementem a menübe, és a CtrL pontban 2-est állítottam, majd lépkedtem tovább és a már előző nap kiszámolt értékeit (M50, P, t) visszaállítottam default-ra. Sajnos én azt hittem, valamivel a végén OK-zni kell-kvázi ha kilépek a menüből, akkor indulnak a bevitt adatok, de nem a eközben elindult a 2. AT.
Jó, gép kikapcs, szeretnék egy 3.AT-t, tiszta lappal kezdeni. Ezt indítottam este 7körül és futott 2órát amikor kilőttem.
Így zajlott:
SET-el menübe belép
SET gombbal menüben lépked
CtrL most marad 3-as
M50 állít 1000-re
P állít 500-ra
t állít 120-ra
összes többi érték ellenőrzés: default-on vannak
menüből kilép
menübe SET-el belép
CtrL állít 2-ra
vár
AT indulfut
fut
fut
gépház belső hőmérséklet 1-1,5 óra után 57°C : ajjajj, ezt később orvosolni kell
fut
fut
elég: gép kikapcs

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mikrotik routerek
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Warhammer 40.000
- Autós kamerák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

tényleg vicces, hogy többünknek is ez jutott eszébe C-GC cikk után. de hagylak is,látom őrlővel szöszmötölsz nem zavarlak..