Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Bocs rossz helyre ment...
-
krx21
nagyúr
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Egyéb tulajdonságok miatt... De kösz az infót.
-
krx21
nagyúr
Kérdésem, hogy a Catler 9010 dual bojleres gépnél nem lehet beállítani, hogy a gőzölő bojlert ne melegítse? Hisz én soha nem iszok cappuccinot... Logikus lenne egy ilyen beállítás, annak aki nem habosít tejet...
-
krx21
nagyúr
válasz
prandris
üzenetére
Amúgy a beállított hőmérséklet, elvileg a kávét érő főzési hőmérséklet. Nem?
Tehát kanál nélkül mérném és közvetlen a kifolyó vízet.
Mire kiér a kanálból simán hűlhet 1-2C-ot..
Ha ezt nézem, akkor mégiscsak lehet a Catler pontos. Meg kéne mérni kanál nélkül... Tudom nehéz, mert nem koncentráltan folyik... -
krx21
nagyúr
válasz
Gravity1234
üzenetére
Gondoljátok nekem milyen nézni, hogy sok kollégám a munkahelyi automata alá teás bögréket tesznek, iszonyat hosszúra engedik (majd leég a kompresszor), aztán töltenek hozzá még 1-2dl tejet is... A végére még színe is alig marad...
Mondom ilyenkor: "miért ezt a gépet használod ilyen italhoz? Igyál akkor már nescafét..." -
krx21
nagyúr
"amúgy szerintem a videót megnézve a Gaggia magasabb hőfokon dolgozik"
Az én tippem is ez... A crema színéből is ez következik...
-
krx21
nagyúr
Van aki emlékszik még, hogy régen darálóktól volt hangos a közért? Dió, mák és kávé daráló állt a vásárlók rendelkezésére. Megvették a kilós kávét és rögtön le is darálták...

Leleményések a darálók környékén sok-sok mindent össze tudtak söprögetni... -
krx21
nagyúr
Tapasztalat Catler 9010-es használók!
Szívesen olvasnék, nagyon bevált receptet ehhez a géphez. Sok a lehetőség benne...
Kávé típus + beállítás
Köszönöm szépen!
-
krx21
nagyúr
Nekem van most egy kávém, ami elég savanyú... Felemeltem a főzési hőmérsékletet 96 fokra, de még mindig kicsit az. Mit tehetek még?
-
krx21
nagyúr
Megjavították a Catler 9010 gépemet. A gőz funkció ment ki belőle, pedig nem is használtam...
Állítólag egy hőkioldő ment ki, amit csak cserélni lehet... -
krx21
nagyúr
Nem ír ki. A vízkőmentesítést az auchanba vásárolt well done készítményel végeztem, a szervizes ember tanácsára! Én első körben erre gyanakszom... Amit tőrőlgettem vele, azon fehér színű kicsapódás maradt...
Vajon mi csapódott ki a kazánba! Ha ez tényleg így van, azzonali komplett cserét kérek, ugyanis a catler szervizese ajánlotta!
Valaki próbálta már ezt a well done-t???
Ja és azóta az egyik kazán leeresztő csavarozás után nem folyik ki a víz, azt csak úgy tudtam megoldani, hogy a gumi csecsre alul egy csővet dugtam és megszívtam...
Mit gondoltok lehet ez a well done az oka? [link] -
krx21
nagyúr
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A reset is megvolt már...

-
krx21
nagyúr
Catler 9010 használók! A mai napon csináltam egy vízkőmentesítést.
Nem tudom, hogy van e összefüggésben, de azóta nem jön a gőz. A kar felhúzásakor 3 rövidet csippan a gép és nem tolja a gőzt...Kompresszor hang sincs. A kávé illetve a forróvíz jön, ha azt szeretném.
Vajon mit jelethet a 3 sípolás, mi lehet a gond? -
krx21
nagyúr
válasz
Surda-
üzenetére
Volt nekem is, míg el nem kezdtem számolni... Tényleg kényelmes, jó is szerintem... De én napi 2-3 dupla eszpresszót iszok, szóval nem lenne olcsó. Ugyanis Nespresso-nál nincs is dupla, tehét 2 kapszulát használnék 1 alkalommal... És amit Te is mondtál, unható a választék...
-
krx21
nagyúr
Sziasztok! Szerintetek, ha a Catler ES 9010 géphez a vízkő mentesítésre az Auchaból vásárolt citrom sav oldatot használom, akkor az rendben van e???
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nekem nem teljesen olyan, van... A csaptelep mellé helyezhető.
De esetleg itt van megoldás, legfeljebb kell egy kis vízszerelés... -
krx21
nagyúr
válasz
tariattila
üzenetére
Lehet. De tamperelés nélkül, mi "fogja" meg a nagynyomású vízet??? Max a nyomásfokozó szürő...
zoknee: Nem Zamárdi? -
krx21
nagyúr
Amúgy a Catler 9010-hez milyen daráló illene minőségben? Most az ajándék catler darálóval használom...
-
krx21
nagyúr
Sziasztok. Mostanában vettem én is a kávéfőzőbe oscar 150-es vízlágyító párnát. Valahogy azóta nem teszik a kávé íze... Keresem az okokat. De ami fontosabb felmerülő kérdés: Ez a fajta lágy víz nem teszi tönkre a gépet???
-
krx21
nagyúr
Gondoltam, hogy kapok a pofámra a kérdésért...

De én nem szégyellek kérdezni, még akkor sem ha hülyébbnek tűnök, mint amilyen vagyok...
A kávéd annyira friss, hogy elég neki a 86C?
Van a kávé típusokra megnevezhető konzekvencia, vagy a frissességet tekintve valami szabály, hogy a főzési hőmérsékletet mennyi legyen? Vagy csak a kísérletezgetés a biztos... Illetve ízlelés után mikor érdemes emelni vagy csökkenteni? Pl: Túl intenzív, keserű, akkor csökkentem, vagy ha túl jellegtelen akkor emelem? -
krx21
nagyúr
Új alap kérdésem lenne: Hivatalosan mi a nyomásfokozó szűrő hátránya?
-
krx21
nagyúr
Ha az idő nem változik, de 50-60ml lett, akkor viszont nem lehet 9 bár. Ez az ellentmondás...
Ha meg nem 9bar, akkor nem eszpresszó...
Persze van dupla adagos szűrőm... Abban ráadásul finomabb örlemény kell azonos nyomáshoz, ha még az időt is növelem , egész más lesz mint a szimpla, ugye...
-
krx21
nagyúr
Akkor egy kávés kérdés, amire még nem kaptam választ. Lehet nagyon kezdő kérdés...
Dupla eszpresszónál milyen referencia számokhoz kell közelíteni?
1 adagnál ugye a kávé mennyiség 7-11gramm, nyomás kb9 bár, főzési idő 25-30s, kB. 30-40ml....
Ezek összefüggésben vannak ugye. Eleve azt tapasztalatom, hogy a 2 személyes szűrővel jobban kell darálni, mert különben nem lesz meg a 9bar. Ha meg megvan, akkor a főzési időt csak nem nővelhetem meg duplájára, hogy 2x annyi legyen... Szólval mi az általános elfogadott recept egy duplánál??? -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Mi itt a bevált eljárás a vízkőmentesítésre? Én úgy gondolom, hogy vízkővet savas bázisú folyadékkal lehet... Tehát hülye leszek több ezer forintos gyári folyadékot megvenni, mikor az auchan-ban pár száz forintért veszek kíméletes citromsavas vízkőoldót. A többit profi marketingnek tekintem...Egyedül a töménységre kell figyelni...
Jól gondolom? -
krx21
nagyúr
Volt róla szó:
CATLER konyhai berendezések Európában forgalmazott márka nevei.
ITT.
Pontosan 7 különböző név...
Érdekes... A Breville a 7. , a többi régió...
Jól látszik, hogy tulajdonképpen a Breville az "eredeti" vagy inkább a legnagyobb...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért vidéken sokat találkozhat ilyennel az ember...

Érdekes... A Breville a 7. , a többi régió...