Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD FX
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egér probléma
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaligula
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Kimaradtam abból a vitából, de azt hiszem, akaratom ellenére maradéktalanul sikerült pótolnom.
Sokáig nem értettem, mire is jó ez a rézcső dolog, kicsit nehezen esett le, hogyan nem lesz végül veszteséges a hőháztartás általa.
Én most egy réz bojlerrel szívok, lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja: a kis cső, ami a bojlerben a fejhez vezeti a vizet, és aminek a magassága a vízszintet szabályozza a bojleren belül, valami általános méret alapján van kitalálva (kétharmad, fél), vagy minden bojlernél más? -
Surda-
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
A 702 áll a babtartályból, aminek az aljára rá van csavarozva az őrlő kés egyik fele.
Ha a finomság állító gyűrűt elforgatod az óramutató járásával ellenkező irányba akkor ki tudod venni a babtartályt, ha tovább forgatod és megnyomod a hátulján a gombot,akkor az állító gyűrűt is le tudod venni.
MIndezt csak üres állapotban,különben kiömlik a kv.
ennyi.
Amiről upo beszél az a cm 80.
Abban van egy plusz kosár szerű valami,de ne ragozzuk
Az összefoglalóban olyan részletesen leírtam,hogy annál részletesebben már nem lehet
-
Bazsee71
őstag
A képen is a CM 702-es van, ugyanez a kép van a gép dobozán is, de az enyém nem nyomható le, pedig próbáltam erősebben is, így elforgatni sem tudom. Össze úgy raktam, ahogy a Sunbeam leírás mutatja, és ott pl. olyat sem mutatnak, hogy a tartály a gyűrű nélkül levehető lenne, csak azzal együtt van minden ábrán.
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bazz. Egész jól megtippeltem az Indexen az árát, pedig nem is olvastam. Brutálisan néz ki. Ha jól emlékszem egyszer azt írtad, a Babyben nem fér el. Így már nem is bánom annyira, hogy eladtam a Babyt
. Akkor most nálad állnék "sorba" a rézcsőért és nem KávéKálmánnál a nyomásmérőért
Valahogy sosem azt nézem, mi kerül ezen ennyibe, hanem, hogy megér-e ez nekem ennyit? Gyakran eltérő választ kapunk. (kaligula: nem célzás, mielőtt félreértenéd, ennek az egésznek a magja a kaveologián van) -
kaligula
tag
Őszintén fárasztóak vagytok, de legalább önérzetes az egész társaság. Maradva az eredeti önmagamnál: továbbra is lenyűgöznek ezek a tuningok. Megkockáztatva egy virtulális szembeköpést, kérdeznék újfent: hogyan illeszkedik a réz csőre a csatlakozó végződés? Az is forraszva van?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
az a bojler másfél decijével együtt zseniális, hiszen eleve bojleren kívüli víz, ami nem is keveredik a pumpa indítása után sem, ergo végig meleg vízzel megy a rendszer. komoly tuning ez.
egész rákívántam egy ilyen gaggiára. még szerencse, hogy már idegesítene egy olyan gép, amit meg kell fognom, amikor felhúzom rá a kart

-
Balus
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mérted, hogy a rézcsőnek mennyi a térfogata?

-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Csak nem az inox GC?

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
fú, ez nagyon durva!

"mi kerül ezen húsze..."
(bocs) -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Komolyan fest !

Kérdés vajh ez elférne az én régi Baby-m dobozában ?
Meg az ugye műanyag nem olvadna-e el ekkora réz csövektől !

-
fragola.6035
aktív tag
Tettem fel a FB oldalamra egy leírást a rézcső tuningról, hátha valakit érdekel.
[link] -
Upo
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nem tudom milyen gyűrűre gondolsz, ha arra amivel az őrlés finomságát állítod, akkor arról lejön a tartály.
Erre gondolsz?Sima bajonett záras, picit lenyomod függőlegesen, balra eltekered és ki lehet húzni felfelé. Olyankor összecsukódnak alul a záró nyelvecskék hogy ne szóródjon ki a bab, bár én nem szoktam benne hagyni semmit, csak annyit teszek bele amennyit őrlök az adaghoz.
-
celf
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok veletlenul a belvarosban (deak, astoria, kalvin, oktogon, blaha) olyan boltot, ahol britaba lehet szurobetetet venni?
mediamarkt? se dm-ben, se kis tescokban nem arulnak sajna.Masik: Has Bean koffikrol mi a velemenyetek? Vettem egy csomag Jabberwocky-t Aeropresshez, es finom, finom, de ugy erzem, valami hianyzik az izebol. Lehet csak odakepzelem ezt a hianyt. T&P-ban ittam egy duplat masik fajta Has Beanbol, es ott is eszrevettem ezt.
-
Agostino
addikt
válasz
Bazsee71
üzenetére
minden kezdet nehéz, egy idő után már úgy fogod szét meg összerakni, mint amikor a filmekben a katonák a fegyvereiket szedik ízeikre időre : )) egyébként érdekes, de nekem egy alátétet ki kellett éppen vennem, holott a legtöbb leírás azzal kezdte, élből rakjak be egyet. furi...
-
Bazsee71
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Azt már korábban néztem, de a szétszedést ismerteti részletesebben. A gyári leírásból az sem világos, hogy a gyűrű és a tartály külön leszerelhető-e, illetve összerakáskor mi a sorrend. A Graef dobozán is olyan kép van, hogy a tartály levehető a gyűrű nélkül is, pedig nem. Azt sem tudtam, hogy előbb a gyűrű megy vissza, vagy sem, de mivel úgy nem ment, gondoltam előbb a tartály. De a tartály meg elforog, milyen pozícióban tartsam, mikor rögzítem? Ezután kerestem rá a Sunbeam leírására, ahol szög egyszerűen le van írva minden, nem is értem, hogy a Graef-nél ezek miért nem szerepelnek.
Azért osztom ezt meg, hátha más is majd ezzel küzd, de akkor már álljon itt az említett leírás is.

(#35171) Agostino: szerencsére már most úgy megy, mert nem egy nagy kaland, de elsőre nem éppen magától értetődő a művelet.
-
Bazsee71
őstag
válasz
M_o_g_y_i
üzenetére
Nekem tegnap jött meg a CM 702. Ha nem tudom, hogy fut Sunbeam EM0440 néven is, akkor még ma sincs beüzemelve. Graef leírás alapján nem tudtam volna összerakni, pedig nem vagyok egy műszaki analfabéta. Így is jó idő volt mire felötlött, hogy megnézzem az alternatív doksit. Összerakva viszont már minden szuper, tetszik a masina, ezúton is köszönöm az itteni ajánlásokat.

-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Háát, ilyenek nem fordultak meg a fejemben, de a legperverzebb gondolat a cukordarálás volt vele kapcsolatban.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve, meglepően finomra tudtam vele anno darálni a kávét, igaz össze sem lehet hasonlítani a Graef őrleményével, pedig úgy tudom ez sem egy "odab@sz" cucc még.
De azért tudja a dolgát rendesen.
(CM90 v. 900
) -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Ott az idézőjel a szavak körül...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bővebben: tud finomra őrölni, de hogy mennyire egyenletest, azt nem kommentelném, sokat nem használtam.
Gondolod véletlenül lett eltéve ínségesebb időkre?

-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem megy esetleg mostanság Ausztriába? Lenne ott egy gép amit meg szeretnék venni, de csak személyes átvétellel lehet sajnos. Ha lenne ilyen személy, akkor az írjon nekem egy privát üzenetet.Köszönöm
-
Bazsee71
őstag
Fogyaszt/próbált valaki Caffé Brando kávékat? Itt Kaposváron frissen pörkölik, eddig jó tapasztalatom van vele, de kíváncsi lennék olyan véleményére is, aki komolyabb tapasztalat alapján is el tudja valahol helyezni a kínálatban.
-
paljoc
tag
Részlet a nevezett oldal termékleírásából!:-)
"A Gaggia Classic Kávégép kíváló espressot vagy cappuccinot főző készülék. A krómozott felület tovább fokozza a kávé valódi aromáját. Ezen kívül automatikus tejhabosítóval és csészemelegítővel rendelkezik. Használata nagyon egyszerű."Aromafokozó króm! Neteneeee!!!:-)
-
adp
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bocsi, én csak azt írtam amit láttam, ott a réginek a képe van, NEM az új szar modellnek....de mindegy hagyjuk, bocsi hogy beleszóltam
Sok sikert az eladásához -
Surda-
őstag
válasz
kaligula
üzenetére
Na,de ha te is tudod mennyi idő és hozzáértés egy pid beszerelése,akkor mi indokolja a kérdést,hogy "mi 20 ezer egy PID-en?"
Ez,amiket te is leírtál.
Én is szeretek mekmesterkedni, ezért tudom,hogy sokszor mennyivel jobban megéri + kifizetni egy tízest
,mint magamnak csinálni.
Mindezt nem bántásként írom, félreértés ne essék. -
kaligula
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nézd, a Te munkáidat neten többször láttam, vizuálisan is gyönyörködtet, mondom ezt úgy, hogy semmi érdekem nem fűződik hozzád. Sokban annak is köszönhető, hogy elkezdtem itthon belenézni a kávéfőzőkbe, hogy a te képeid, illetve az olaszpresszós cikkek motiválták a meglévő buzériámat. És itt ketté is bontanám a dolgot:
1. rákérdeztem egy állításra, amit valaki bedobott ("20 ezerbe kerül a PID"), nem járok a másik fórumon. Itthon PID-elek nagyritkán, de már nekem is feltűnt, hogy hatalmas a szórás az alkatrészek minősége terén. Számomra az 5000 forintos szett plusz a kábelek, csatlakozók stb. berámolásának az esete teljesen más, mint a 10enezres szettek szakszerű, esztétikus beszerelése, de a húszezer feltűnt - rákérdeztem, de már megbántam (plusz sikerült eltalálni azt a hangnemet, ami nálam kiveri a biztosítékot).
2. nem valaki munkájának a bérére kérdeztem rá, valljuk be, az már nem ide tartozik. Plusz profi szerelés, dobozolás, beállítás, pláne megtoldva kazántakarítással, miegymással - erről a felvetésben szó nem volt - hogy egy másik fórumon mi hangzott el, nem értem, hogy került ide? Nekem két teljes napom ment rá csak arra, hogy utánanézzek a dolognak, nyilván nem csak az a fél óra az értékelendő, amikor valaki már tudja, mit csinál, kéznél van minden eszköz és ideje is van foglalkozni a dologgal. Én nem csinálnám másnak szívesen, pont azért, mert már próbáltam, és már egy gép megbontásának is vannak kockázatai. De ez már teljesen más téma. -
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Lali, ha gondolod küld át, és felteszem a Korzóra

-
Illesvik
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
kaligula
üzenetére
Nem rólam szólt ez a dolog eredetileg. Tegnap feltett valaki egy eladó Baby-t az indexre, azt kezdték pocskondiázni, hogy bele van okádva a pid, meg egyébként is egy pidelés 20 dollár anyag + egy óra munka. Azt próbáltam megvédeni, arra írtam ott, hogy ez nagyon nem így van. persze meg lehet csinálni egy pidelést a sufniban talált pár méter vezetékkel is, működik az is, de egy aránylag minőségi pid beszerelés jó anyagokkal inkább 12ezer ft anyag és 3 óra munka. De ha már szét van szedve a gép, akkor miért ne pucoljam ki plusz egy óra ráfordítással.
Ez kerül kb. 20 ezer ft-ba. Oda-vissza szállítva. Ebbe már nem fér bele, hogy mindig a V6-tal járjak, néha a szakadék Mazdámmal kell mennem költség csökkentési okból.
Túl sok embert nem ismerek, aki pid beszereléssel, gép felújítással foglalkozik, nem is lehetnek sokan, mert hozzám hoztak már gépeket Bp.en kívül Győrből, Kaposvárról, Szentgothárdról, Miskolcról, meg tudja az ég honnan. Lövésem sincs más mennyiért pidel egy gépet. A munkájukat ismerem, találkoztam már a kezük nyomával, de nem tudom mennyiért dolgoznak.
Itt a fórumokon egy pidelét gép +20 ezerrel van általában beárazva.
Pár napon belül, ha lesz időm meg kedvem, teszek fel a FB-omra teljes szerelési útmutatót, leírást fotókkal, anyagokkal, hogy hogyan és milyen anyagok kellenek egy otthoni pid szereléshez. -
kaligula
tag
Nem akartam vallási alapokat döntögetni, pusztán feltettem egy kérdést. Azt gondolom, ezért van a fórum. Ha mondjuk semmit nem tudok a PID-ről, csak láttam egy árat, akkor is megkérdeztem volna. De itt valami oknál fogva elbeszéltetek felettem, hogy csináljam olcsóbban, vagy menjek vissza a trollbarlangba. Nem értem, én nem arra kérdeztem rá, hogy miért adja valaki ennyiért vagy annyiért a munkáját. Ha ennek a dolognak van valami háttér története, amiről nem tudok, akkor elnézést. Viszont a kioktató hangnem elszomorított, mert eddig ezt nem tapasztaltam itt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Ha minden igaz, hétvégén megyek a gépért, és egyelőre úgy látom, hogy majd ott helyben a pénztárcám fogja eldönteni, hogy mi fér bele a kezdő csomagba.

-
Zewa
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
A kis QM aquaviva 10 nap múlva lesz két éve, hogy nálam dolgozik. asszony napi átlag 2t főzött vele, tehát kb 700kávén van túl. nemtom mennyi melója volt vele anno fragola mesternek, de megérte ilyen időtávon.
előtte a saecot egy hivatásos saeco szerelő javítgatta. átlag havonta járt nála, gép árának többszöröse volt a szervizköltség.
oké, nyilván maga a gép se egy minőségi kategória (mégha ugyanannyiba kerülnek is), de 700KV azért már statisztika, nem?
a többi géppel még nincs 2 éves tapasztalatom, de amit fragola átnézett, azokkal azóta se volt semmi gondom.
-
válasz
kaligula
üzenetére
figyelj, ne habosítsuk már túl ezt a dolgot. egy motorolajcsere is pénzbe kerül, pedig akár otthon is megcsinálhatod magadnak ingyen. van, aki megcsinálja és nem is érti, hogy mások miért fizetnek pénzt ugyanezért. megmondom: azért, mert nem akarják ők megcsinálni. miért? csak. millió okuk lehet rá. hogy a legbanálisabbat mondjam: mert inkább dolgoznak abban az időben és megkeresik rá a pénzt. mert nem érdekli őket.
ez ennyire egyszerű. tényleg, semmi más sincs ebben a történetben.
kivéve, ha azért sokallja valaki, mert ő megcsinálná másoknak olcsóbban. ezt meg "piaci" versenynek hívjuk (bár piacról beszélni egy hobbifórumon erős eufemizmus), ha így érzi, hajrá, raboljon rá arra a négy és fél "ügyfélre", akinek lehet rohangálni a kávégépeiért.
pont. nem szeretnék többet magyarázni a témában, sokszorosan túl lett fújva.
-
kaligula
tag
ez egy príma és vitakész hozzászólás. Nem, nem csinálom meg, ezek után már csakazért sem (
), de nem is teszek ilyen kijelentéseket, hogy ez ennyi, meg ennyi és slussz passz. Én kizárólag a PID-elésre kérdeztem rá, és semmi másra. Csináltam már, tudom, miről beszélek. Hogy aztán mibe teszed bele, milyen minőségben dolgozol, aranyoztatod-e kívánságra, vagy strasszkövekkel rakod ki, már egészen más vita tárgya.
Hogy át is nézed a gépet, takarítod és/vagy felújítod, az meg már egy harmadik kérdés. A Gaggiáknak van piaca, eladható, van ára. Lehet, egy PID-es Delonghi főzőre már többen rákérdeznének, hogy "mi kerül ezen ennyibe"? -
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ezt próbáltam leírni a másik fórumon, hogy "mi kerül a pidelésen 20 ezer forintba". Hogy ez nem szimplán pidelés, hanem pidelés + teljes felújítás.
De így van ez a rézcsőtuningnál is, abba is belefér egy bojler tisztítás, tömítéscsere.
Most van itt egy fórumtárs gépe rézcssőtuningra, amit felújítottként vett nemrég. Azért belenéztem, de ez minden, csak nem felújított volt. -
Surda-
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Dupla esetén 58.4 -es kell, szimplához 41-es,mivel ilyen a szimpla szűrő. (a szűrőt kivéve fragolának van minden)
-
Bazsee71
őstag
Ismét fárasztanám a társaságot pár kezdő kérdéssel.
Ha minden jól megy, nemsokára egy GC boldog tulajdonosa leszek. Jár hozzá egy dupla szűrő. Első körben érdemes beszereznem egy szimplát is? Tampert már néztem, hogy 58mm-es való hozzá. Szimpla szűrő esetén ez is változik? Milyet érdemes?
-
vendingo
veterán
Én már csak azért is simivel csináltatom a PIDelést, mert nem csak egy szimpla beszerelést csinál, hanem egy komplett tisztítást, tömítéscserét is. Az anyagköltség nem sok, de a munkaóra nem kevés vele. Az én GB-m kegyetlen ramaty állapotban volt (ki akartam már dobni) minden tekintetben, de simi szó szerint újjá varázsolta a gépet!
Alig várom, hogy megcsinálja az új GC-m.
-
soldier2
őstag
[link] csak, hogy a maradék hajam is ki ne hulljon, ha megint végig kell olvasnom a "mi kerül ennyibe ezen" témát, a tegnap erről szólt az Index fórum. Előtte pár hozzászólással ugyanazt írtam gyakorlatilag mint Bazsee, sőt, Béla még az ATC fórumra is átemelte, mint hasznos infót (mármint a lali/Fragola összefoglalóját). - Igaz forrást nem jelölt meg, pedig ha átveszem valaki hozzászólását, akkor nem árt.
-
kaligula
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Látom, hogy beletenyereltem valamibe, pedig zéró rossz szándék sem volt bennem. Én itt a fórumon nem irodalmárként tekintek a kávéfőzésre, kávéfőzőkre, hanem hobbistaként, azért is vagyok itt. Ilyen alapon bárminek az árára rácsodálkozhattam volna, de itt nem erről van szó. Máskor bármit lehet ekézni, most pedig hirtelen mintha tyúkszemre léptem volna. Éppen ezért azzal zárom magam részéről a témát, hogy minden annyit ér, amennyiért eladható. (fragola gépei/munkája pedig egyébként sem volt részemről kritika tárgya, remélem ez tiszta sor)
-
Bazsee71
őstag
válasz
kaligula
üzenetére
Nézőpont kérdése. Saját példa: egy átlag épületenergetikai tanúsítványt megcsinálok 4 munkaóra alatt, ~16-20e Ft. Mire az első PID-hez összegyűjtenék minden alkatrészt, információt, illetve kezdőként szerencsétlenkedéssel eljutok a végcélig, az szerintem alulról karcolná a 12 munkaórát. Arról nem beszélve, hogy valószínűleg nem azonos végeredménnyel. A kezdeti fellángolás után végül amellett döntöttem, hogy mindenki csinálja azt amihez ért, hatékonyan.

-
mgy
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Ha rám gondolsz, én már rég nem barátkozni járok a fórumokra...

-
Peti...(16v)
tag
válasz
kaligula
üzenetére
Én is lenyírom magamnak ingyen a füvet minden hétvégén, mégse tenném meg a szomszédoknak, pláne nem egy ismeretlennek/fórumtársnak...
Parci: láttam, hogy ott is megy az ellenpropaganda. Sejtem honnan indul. Gondolom extra öribari pontokat lehet így szerezni a kávégépgyűjtőnél

-
kaligula
tag
Ok, azért ez egy picit erős nekem. Nem mintha nem arról szólna a fórum, hogy a Gaggia gyárban rosszabbul tudják, hogyan kell kávéfőzőt gyártani, mint a fórumon (tudjuk, joggal). Csupán feltettem egy kérdést. Nem szóltam le senki munkáját (pláne nem fragola munkásságát), egyáltalán nem erről volt szó. Isten bocsássa meg nekem, hogy magamnak nem került egy húszasba a történet.
-
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
a túloldali fórumon meg a "mi kerül 20 ezer forintba egy pid-elésen" kör megy. gondolom ez a sok zseni, mint ott mlas a kocsiját is mind maga szereli, az alaplapon is ő forraszt és maga írja az új bios-t is hozzá. zöldségtermesztés emellé alap, neki szakács nem fog főzni és nehogy már a fodrász vágja a lánya haját, majd azt ő ugyanolyan jól megcsinálja ingyen.
-
válasz
tariattila
üzenetére
persze, de az érdekel és amit eredményez, az meg szuper (mindig tök friss kofi)
-
Daffni2
addikt
válasz
Peti...(16v)
üzenetére

-
Peti...(16v)
tag
Nem értelek.. Idejössz tanácsot kérni egy szakadt gép árával kapcsolatban, ami lehet hogy darabokban érkezik meg 50 ezerért egy ismeretlentől. Láthatóan halvány gőzöd sincs az árakról. Ehhez képest pár óra múlva beárazol egy megbízható, mindenki által ismert és elismert fórumostól származó, felújított, tuningolt gépet??? Pofám leszakad...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hardcore café
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sorozatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(CM90 v. 900
)