Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Igen...Ez lesz a nehezebb: eligazodni a rengeteg kávé között, és kihozni belőlük amit ki lehet...Félek, hogy eleinte mindegyik "megtorló fajta" lesz nekem

#37294 A lelkembe látsz...Jól jön most minden vállveregetés - az asszony épp most indult a spájzba a sodrófáért, hogy elszámoltasson a tervezett kiadásokról. Sebaj, majd megvigasztalom az első főzettel
-
zoomon
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Utolsó használt 57-es gép amit láttam elkelni egy lelit pl41-es volt, 33 perc alatt kelt el

Még a gaggia classicomat is sokkal tovább tartott eladni. -
rallypix
csendes tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Köszönöm, időközben már találtam egy másik céget, ők is vágnak tömítéseket: [link] Már meg is rendeltem tőlük SIL C-4400 anyagból.
8€-ért nem vennék tömítést semmi esetre sem, de a kivágással sem akarok szenvedni. Elég szívás volt már eddig is eljutni, hogy csak ennek a cseréje legyen hátra. -
Bazsee71
őstag
Nálunk is csak én kávézok, megértem a körülményeket.
Én most kezdek el kísérletezni a szűrőkkel, csak azért javasoltam az 58-as méretet, mert tényleg nagy mozgásteret ad. De véletlen sem szegném a kedved, sok örömöt okoz majd a gép, teljesen gyári állapotában is.Amit javasolnék, hogy minőségi kávéval kezdj. Nálam most Pall&Yotz Choco Madness van terítéken, és nem egy megtorló fajta. Pont a szűrővel való szórakozás kapcsán most a nyitott karhoz kapott "fazekat" próbálgatom. A ma reggeli húzás pl. rémesen sikerült, 60s alatt egy dupla ristretto, de mégis el tudtam kortyolgatni, más blenddel (csekély tapasztalatom alapján) ez nem ment.
-
adp
őstag
Zalaegerszegen tud valaki jo kavezot?
-
reset
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Majd elajándékozom

#37285 200 kilóból kellet kihozni a legoptimálisabbat / napi 2 főzésre - minél kevesebb változóval...
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezt senki nem vitatja, írtam is neki privátban. Pusztán csak azt hiszem, hogy ha úgy használja, ahogy kicsomagolja (gondolom aki újat vesz, gondolom azért teszi) akkor a jobb daráló (fokozatmentes finomságállítás, könnyen lehet rá skálát tenni, garivesztés nélkül) utheti a picit gyengébb gépet.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
rallypix
üzenetére
Ha egyedi tömítést kell gyártatnod fordulj hozzájuk bizalommal: http://www.tomitestechnika-stanc.hu/ .
A főnök nagyon rendes, ha úgy van egy darabot is legyártanak pofavágás nélkül és nagyon jó áron dolgoznak. Abból a 8 euróból klingeritből szerintem 5-öt is legyártanak neked.
-
soldier2
őstag
Én lehet akkor már inkább a Graef + Gilda párost vettem volna, és ha kell, vagy szukségét érzem, cserélem valamire később. De ha nem akarsz utólag szűrőket, hasonlókat venni bele, akkor igazából a jobb daráló miatt ez sem rossz választás. Ha kell a magyar számla természetesen.
-
reset
senior tag
Hali!
Ki kellett jönnöm 200 e. Ft-ból, így hát konszolidálódtak álmaim. Ma elküldtem a kereskedőhöz a megrendelést - kezdőnek, kezdéshez. Mivel tuningolni, barkácsolni nem akarok, és a mindennapokban legtöbbször mindössze két alkalommal izzítom a gépet 2 személyre, így az alábbi konfig lett a nyerő:
Lelit Anna PL41TEM és hozzá Lelit Fred PL043MMT daráló - valamint tamper, vakszűrő, vízlágyító és tisztítószerek...
Már készítem elő a terepet, takarítom a kávésarkot a konyhában: megy a sufniba a nyomásfokozós...
Köszi még egyszer a PH-társak segítségét
-
rallypix
csendes tag
Nekiálltam felújítani egy '82-es Europiccolát, de sehol nem találok hozzá való fűtőszáltömítést. Mindenhol csak az újabb modellhez való gumi O-gyűrűt tartják, az viszont nem lett jó hozzá. Esetleg valakinek van ötlete honnan tudnék szerezni? Expolygon, Danetti, Kávégépbolt már kilőve...
Ilyen kellene: [link]
SiD írta a Kávéológián, hogy Saeco Magic kazán tömítés jó lehet hozzá, de az is csak egy gumi O-gyűrű. -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Bár nem tartozok a (gavegep téren) garancia fetisesek közé, van aki nem akar külföldi szállítást, garivesztést kockáztatni. Ez így igencsak keveseknek alternatíva
-
kk831228
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
V5-be nem nagyobb a kazán??
meg is vlaszolom : Nem... 
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Lényegében semmi.
A fűtőbetét változik folyamatosan. V1-2-ben cserélhető olcsón, V3-ban nem cserélhető, V4-ben csak gyárira cserélhető.
A gép gyártásminősége egyre szebb -
bajnokpityu
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
Silvia V1..V5 között műszakilag mi a difi?
Külsőre ahogy látom a gőz tekerentyű. -
Bazsee71
őstag
válasz
levytee
üzenetére
Melyik fórumon bántak veled flegmán?
Bő egy hónapja vettem gépet, én is ilyen 80e Ft körül kerestem. 95e lett belőle, de a gépre már sehogy sem foghatom a rosszul sikerült kávét, minden extra benne van. Ennyiért Gaggia Classic inox volt a befutó, többet nem szántam rá, így inkább fel sem tettem itthon a kérdést, hogy küllemre megfelel-e.

-
levytee
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Én külföldről rendeltem meg a gépet. Némi betekintés,hogy miért új:ha az új 500euro, akkor a használtért én nagyságrendekben kb. 200-250 eurot gondolnék elfogadhatónak. Mivel nem ez az árazás van jelenleg a használgépek piacán (elkérnek 400-480 eurot egy ilyen gépért),így maradt az új. A catler nem fért el, lehet nem is baj, akkor úgy volt aznap este veszek holnap egy Lelitet, de olyan flegmán bántak velem a fórumon,hogy maradt a web. Belekerül a PID és 580ból megáll a gép. A daráló ebben nincs benne.
Amint megérkezik és minden rendben, megosztom a webhelyet is.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
ott is van több is

-
soldier2
őstag
Nincs. Ár/érték arányban új gépben ma magyarországon a Lelitet nem verik. Vannak jobbak, de nem annyiért. Ascaso esetleg, de az drágább. Az a gond, hogy magunkból indulunk ki, a kávégépet vásárlók többsége nem akar tuningolni, szűrőt venni stb. Nekik jó a kis Lelit, bár a design olyan amilyen, és a finom megmunkálás is hagy kívánnivalót, de nem nagyon van más ennyiért. Ha még valaki szépen megmunkált, 58 mm- és gépet keres, akkor Ascaso Uniprof pid, vagy a Lelit 91. Kinek mi tetszik.
Ha valaki tud mást, tegye be. Jó lenne egy kicsit komplettebb adatbázis, mint amit én az elmúlt napokban, különböző gepvásárlókkal beszélgetve találtam.Killerjohn: LOL. esetleg el is adhatod. Persze ha buksz a vámon. . Leginkább akkor éri meg ha magadnak akarsz, az biztos. De a bolti árát simán megéri. Sajnos a vammal, áfával dúsítottat már nem feltétlenül. Az már csak fanatikusoknak.
-
Upo
addikt
Akkor milyen új gép van ami magyarországon kapható, 120-150e Ft körüli, nem Gaggia, nem Lelit, és alkalmas partner olyan kávéélmény elérésére mint egy régebbi, még jó Gaggia Classic? Mindig vannak olyanok, akik használtat nem akarnak, és a fenti ár dupláját sem költenék rá, azoknak milyen gépet tudunk ajánlani? Catler? Graef? Nem ismerem a választékot, nem is tudok tanácsot adni.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
viccelsz? ruhából eleve csak márkás van, kb. a calvin klein a legalja és töredékébe kerül, mint itthon. tudod, hogy miket vettem a ross-ban? columbia gore-tex fullos hótaposó 22 usd? calvin klein elegáns télikabát 80 usd? csúcs columbia polár mellény talán 30 usd?
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
Eyesis
üzenetére
Szerintem teljesen jól néznek ki!
Ez a mintázódás szerintem inkább azon múlik hogy meg milyen szögben folyik a csészébe le a kávé. Persze alapvetően jó lefolyás kell hozzá. De volt már szerencsém a csészében szép de legalább szar kávét is kóstolni.. 
mgy: majd ha a pavoni is visszaszáll a ringbe, lehet változik a helyzet, rajta vagyok..

fragola.6035: ok, a Bélával való kapcsolatod a te dolgod. Én és még sokan mások nem segget nyalni járunk oda, teljesen normális emberek vannak ott is, tök jó érdekes tartalmakat gyártanak, amik sokszor csak ott jelennek meg. Az hogy beidéztél a lelites témába teljesen jogos, inkább a stílussal van bajom, de mindegy túl van ragozva.. Szerintem viszont annak van a legtöbb tapasztalata aki napi szinten használja a gépet, nálam lassan 1 éve volt, pár hétre. Ha te a posztjaimról azt szűrted le hogy én nem akarom megosztani a tapasztalatomat, hát ok.

Én csak tiszteletben tartom az itteni rendet, lehet ezért nem írnak mások sem..
Véééége.
-
válasz
killerjohn
üzenetére
jól mondta. voltam már párszor, ez a menetrend. egyébként még frankó, márkás bőröndöt is olyan olcsó kint venni, hogy nem is viszek
(van las vegasban is egy "ross" nevű hely, ide ilyen-olyan megmaradt készletek stb. kerül, viszont fing olcsón. mondjuk tuti, hogy a vegasban lévő full lepukkant lesz, erre készülj fel. de attól még aranybánya ruhában, ha van készletük) -
szandesz
újonc
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni: szakdolgozatomhoz szükségem van arra, hogy megismerjem a kávézási szokásokat hazánkban. Egy rövid, néhány perc alatt, akár név nélkül is kitölthető kérdéssort kellene kitöltenetek. Segítségeteket lehetőségeimhez mérten meghálálom: azok között, akik megadják a kérdőív végén az email címüket (név nélkül és nem kötelező!) kisorsolok egy közel 5.000 forint értékű EXKLUZÍV kávéválogatást. A kérdőívet itt találjátok http://goo.gl/forms/aZLFEgpaGn
-
adp
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Annyira csapnivalo a starbucks? En meg soha nem ittam ott
-
válasz
killerjohn
üzenetére
nana, amerikába egy szál alsógatyában megyünk és két bőrönd ruhával és cipővel térünk haza. a repjegy árát összespórolod, ezt garantálom.

-
mgy
senior tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nincs. Max ha szerencséd van.

-
válasz
killerjohn
üzenetére
jártam, de fogalmam sincs, akkor még nem voltam kávébolond

-
soldier2
őstag
Index, kávéológia. Ha valaki használt gépet keres, akkor futi-futi. Ha jó árat tud kialkudni a gépért, még jól is járhat.
-
killerjohn
addikt
Járt innen valaki már Las Vegasban? Ha igen, akkor esetleg van "ajánlott hely" kávézni?
Már előre aggódok, hogy Starbucks-ban kell majd kávéznom. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
lefokoztatom magam az általad ajánlott udvari szerelőre, mert gondolom nem dicséretnek szántad.
Ezt tényleg nem dicséretnek szántam.
De mivel az avx nagyvezér minden ok és hsz. nélkül kitakarított a fórumáról (talán azért, mert nem nyaltam segget), így egyes tartalmakat nem érek el, ami esetleg érdekelne. Mivel neked van itt a legtöbb tapasztalatod a Lelitekkel, gondoltam, ha valaki kérdez, akkor leírhatnád. De ok, megértettem, hogy valamiért nem akarod. -
Eyesis
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Na kedvem támadt valahogy megkóstolni valahol, egy profik által készített Spicy Italy-t
Remélem nem lesz fényévekkel jobb, mint nekem itthon, mert akkor valamit nagyon nem jól csinálok
Nekem sajnos nem ennyire leopardos a minta :/
-
mufi
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Ehhez a géphez mágneses tampert adnak. Ad 1. Ad 2, mivel mint utólag kiderült, és ezt említettem is az eladónak, mondta, hogy rendezi a dolgot. Ad 3, el is felejtettem, hogy rá kell kérdezni "van enormális kifolyó a szűrőn nem csak egy gányolt szilikoncső". Ad 4, nem először üzletelek a neten, s az ilyen amatőr átverlekpistákat nagyon nem csípem. Ad 5, az ilyen tanácsokat köszönöm, bár nem sok értelmüket látom. Ad 6, ne vitatkozzunk most ezen, hogy mit és hogyan kellett volna...próbálok megoldást találni a dologra, ezt a gyűrűt ma fedeztem fel és gondoltam megosztom az itteniekkel.
-
mufi
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Amolyan tömítőgyűrű a felső szűrő körül. Mindegyik barista gépnél van. Csak ez kicsit kiherélt állapotban. A kedves eladó azt írta, hogy minden tomítés ki lett cserélve... - ja csak azt nem kérdeztem, hogy mikor.
S képzeljétek, utólag a tamperért meg a kifolyóért 4000 ft + postaköltséget kér
pedig a képein nem látszódott, hogy a tamper valami gagyi műanyag és az sem látszódott, hogy a szűrőnek nincs kifolyócsöve...4000 ft...a pofám lesülne ilyen "baki" után pár rugót még legombolni valakiről...na ha nem küldi el a héten akkor bizony mondtam neki, én megírom az eladó nevét meg minden aztán gondolkodjon hogy mit tesz tovább...ha rendőrt kamerázhatok, róla is beszámolhatok az már tuti... -
soldier2
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Pár órán át volt szerencsém a kis pides Lelithez, egyik fórumtársnál Budapesten. Az elkészült Choco Madness kb ugyanaz volt mint itthon a Gaggian anno. Ha belegondolunk nem agysebészet a kis fejbojlerek felépítése, nagyságrendileg ugyanazt tudják, adesign, részletek kidolgozottsága a legnagyobb különbség. Ezekben nálam a Gaggia inkább bejött mint a kis Lelit. Ha valaki új gépet akar, vegyen azt, de tudja, hogy a használt nem rosszabb, javítása nem drága stb. De hogy 50+ hozzászólást tud generálni, mikor valaki eldönti, hogy vesz egy Lelit gépet, de ugyanennek a fórumozónak senki nem segít amikor tanácsot kér, hogy mit vegyen egy nappal korábban, az nonszensz, és semmiképp sem vet jó fényt a rendszeresen itt fórumozókra.
-
mgy
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére

---
Nem örülök az általad felújított Babynek, mert egyrészt gyönyörű, másrészt jó, így a jól megszokott vetésforgót, hogy havonta másik gépet kölcsönzök a múzeumból stoppolja. -
simi.esp.28
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem tudom honnan veszed, hogy nem formálok véleményt semmiről. Lehet ide nem irkálom le folyton a véleményem én ilyen vagyok, ilyen sz*rházi módon fórumozok.. Facebookra sem írom ki épp milyen könyvet olvasok, mit ebédeltem vagy hanyas lett az jelek2 vizsgám..

Az hogy a nép kikiáltott szakinak, erről nem tehetek, lehet lefokoztatom magam az általad ajánlott udvari szerelőre, mert gondolom nem dicséretnek szántad.Szerintem ez a milyen kávét lehet készíteni a Lelittel, nem egy akkora talány, amire mindenki vár hogy kiderüljön. Nem tudom erre mi lenne az egzakt válasz, talán a jó, rossz, gyök -1 vagy 1-től 10-es skálán meghatározni.
Én akkor ott egy pides GC-vel tudtam összehasonlítani. Talán így lehetne meghatározni hogy jó, rossz stb.. Konklúziónak is valami hasonlót írtam, hogy azt a szintet tudja hozni. Régen volt, úgy emlékszem próbáltam egy egyszerűbb blenddel, asszem py spice italy volt meg egy yirgával. Mindkét géppel be tudtam úgy lőni az őrleményt, hőfokot dose/yield arányt hogy az én ízlésemnek megfelelő jó koffit kapjak. Baromira hasonló ízt hoztak, ami különbséget esetleg éreztem azt ráfogtam arra, hogy azért nem ugyanannyi őrleményt tudtam használni a más kosárméret miatt, meg a hőfokot se lehet pontosan ugyanazt beállítani a két gépen.. Nem vagyok kávétesztelő, nem úgy figyeltem az elkészült italt hogy a crema a cukrot hogy tartja, meg melyik csészében hogy vibrál az eper íze.
De hogy legyen ilyen is, kerestem képet a kávéról amit csináltam vele, lehet virtuálisan is analizálni:
-
cztompi
újonc
Mégegyszer köszi mindenkinek aki próbált segíteni. Ha esetleg volna egy használt, pides jó állapotú Gaggia classic vagy valami hasonló, akkor az érdekelne, megvenném.
Üdv: cztompi -
mufi
senior tag
Ma kicsit belenéztem a gépbe...hát ez nem egy bizalomgerjesztő látvány...

-
Eyesis
őstag
Ahha ilyennel próbálkoztam, de eddig nem mertem vegyszerrel ott fenn dolgozni. Akkor kipróbálom ezt a hideg zsíroldót.
A szűrőtartó alatt a kart érted, ugye? Akkor ez már ilyen marad? Gond ez egyáltalán, vagy csak csúnya?

Amúgy most is kis lángon forrás közeli állapotban tartottam a vegyszeres vizet 20 percig.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
ha irsz a paypalnak, h bármi gondod van a cuccal, azonnal fagyasztják a számláján az összeget, és addig úgy marad, amig nem tisztázódik.
amikor küldöd, akkor ki kell választani, hogy for goods, vagy for friend. goodsért levonnak tőle, de lesz gari.
-
Surda-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez nem így van.
Paypal egy ideig nem fizeti ki az eladónak az összeget.
HA bármi probléma van jelezni kell, vitát nyitni,igazolni egy videoval a problémát és visszakapod a pénzed vagy annak egy részét.
Mivel ezt tudják az eladók is, legtöbbször rögtön visszautalják a kérdéses árú árát. Nyilván nagyobb összegnél kicsit nehezebben
-
fragola.6035
aktív tag
-
edk-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Forintszámláról euró utalásánál? Melyik bank?
-
Daffni2
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
Probléma esetén a visszatérítés kizárólag az eladó korrektségén múlik.
-
edk-
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pl. hogy külföldre nagyon sokba tud kerülni.
-
mgy
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az jobb, mikor te leírod, hogy felesleges a szitálás, bár még sosem próbáltad?
Vagy azt javaslod, fizessen a madár utalással paypal helyett?
Ugyanmár...---
Bé kérdés, csak nekem tűnt fel, hogy mostanában milyen sok friss reges érdeklődik a Lilet gépekről? Mé nem ott teszik, ahol megvan hozzá a szakértelem? -
adp
őstag
Nekem semmit nem ert a hidegzsiroldos kefeles. Tudom nem tesz jot neki de en alu dorzsivel es zsiroldoval tudtam leszedni egy reszet, de nem az egeszet..
Fragola: miert olyan 'kevesszer'? Ahol rosszabb a viz ott raszorulhat az ember tobbre, nekem multkor is valahogy eldugulhatott mikor nem folyt es elotte 2 honappal volt vizkotelenitve
-
Gosti
csendes tag
válasz
meander
üzenetére
Szerencsére nem a saját darálóm volt a beteg Nuova Simonelli...

Az Eurekára azt válaszoltam, hogy Mer' az otthoni felhasználásra - az F4 Nano mellett - jó választás lehet., szóval ajánlom. Van róla tapasztalatom, pár napja be is linkeltem valakinek itt, a fórumon - most még egyszer: [link] -
fragola.6035
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Furcsának találom, hogy egy sokak által ismert szaki ennyire nem formál véleményt semmiről, nekem ez nem szimpatikus.
Amit itt linkelsz, az sem vélemény, inkább tények a műszaki tartalomról. A lényeget nem találom, hogy milyen kávét lehet készíteni egy Lelittel, pedig sokan kíváncsiak lennénk rá. -
levytee
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szólj mikor dobod, majd ott állunk a kuka mellett. :-)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- World of Tanks - MMO
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Lego autó dekoráció - RAKD A FALRA
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

meg is vlaszolom : Nem... 

pedig a képein nem látszódott, hogy a tamper valami gagyi műanyag és az sem látszódott, hogy a szűrőnek nincs kifolyócsöve...4000 ft...a pofám lesülne ilyen "baki" után pár rugót még legombolni valakiről...na ha nem küldi el a héten akkor bizony mondtam neki, én megírom az eladó nevét meg minden aztán gondolkodjon hogy mit tesz tovább...ha rendőrt kamerázhatok, róla is beszámolhatok az már tuti...