Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Megmondom a frankót!
Ugyebár a héten cseréltem a GB-t Faemara. A kávé íze eddig szinte ugyan olyan, csak a GB árának a duplájába van nekem a faema.
Valszeg jobb lesz majd a kivonatolt kávé minősége ha jobban kiismerem a gépet, de nem várok extra ízorgiát. Vasárnap pörizek sok finom kávét, amivel jövő héten végig nyúzom majd az új jövevényt.
Ma tanzaniait ittam, itt egy kicsit jobban előjöttek a gyümölcsös ízek, de ez lehet attól is, hogy más darálóbeállítást alkalmaztam, mint korábban.
Anno nekem a Lelit bejött, igaz akkor még PID nélkül volt a GB-m, ezért sokkal jobbnak éreztem a vele készült kávét.Aki újat akar, az vegye meg mert ennyiért tényleg jó, még én is majdnem elcsábultam.
Most fele ennyiből összejött egy szinte ugyanolyan gép. Kap majd előáztatást, rézcsőtuningot, programozható csapolásintervallumot... Még nem tudom hogyan lesz kivitelezve, de majd valahogy összehozom. -
válasz
bajnokpityu
üzenetére
nemtom miről van szó, de gondolom kisbojleres gép. ha nem "dual bojler", legalább annyira, mint a silvano, akkor a silvia nincs két kategóriával lejjebb, egy kategória, a silvia anyagminősége ráadásul tök jó...
-
vendingo
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A faema asszem 12+kiló, de az is elmozdul néha...
A sub ládámhoz kaptam szilikon tappancsokat, majd azt ráragasztom a lábaira.Az előző generációs Lelit járt nálam is 1-2 hetet, az nem mozdult el. Szerintem nagyon sok múlik a lábak minőségén, hogy mennyire tapadósak a konyhapulton.
-
vendingo
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tegyél bele egy auber PID-et, aztán a nyomásmérő órát leszámítva ugyanazt fogja tudni.
LINKA faemaba én is beszeretném iktatni a dolgot. A PID már benne van, tudja is ezeket a funkciókat kezelni, csak egy szakinak be kéne kötni a drótokat a megfelelő helyre. Kap még hozzá egy rézcsőtuningot, és sokkal jobb lesz a Lelitnél. (nyomásmérő óra engem hidegen hagy)
Aki viszont új gépben gondolkodik, annak remek alternatíva az a Lelit gép. Nekem már az előző változata is tetszett, de ez tényleg nagyon kívánatos. Sajna nekem nem egyezik az elveimmel az új gép vásárlása, na meg kihozom olcsóbban a dolgot a meglévő dolgok faragásával.
Aki beéri használttal, az meg vesz egy többfunkciós pid-et (auber, xmt7100) és beszereli. Ezekre a PIDekre utólag rengeteg okosságot lehet beállítani, csak a képzelet szab határt.Ha valaki a környékemen vesz majd egy ilyen lelitet, akkor szívesen megkukkantanám, esetleg össze is ereszteném a faemaval.
-
bajnokpityu
félisten
haverok hivtak, h nézzek már rá erre a 220as szuper mindentverő lelitre. magam részéről nem nagyon fogott el a vágy (pedig 2 kategóriával gyengébb gépem van pides silvia képében), de valaki próbálta már?
ahogy én látom, kb egál lehet műszakilag, inkább csicsás, de 5kilóval könnyebb. -
Ábi
tag
Na a karos vágyam úgy látszik beteljesül.
Most ütöttem le:
[link]Remélem egészben megérkezik és a leírtak szerinti karbantartott állapotban.
Akinek van tapasztalata Caravelel, az ne kíméljen!
Minden tapasztalatra szükségem lesz! -
edk-
őstag
Szerintem az is jó.
Van az Urnexnek egy Cafiza2 nevű szere is, az 35% mosószóda, 35% Na-perkarbonát, 5% ETDA.
-
edk-
őstag
A kávézó nép szolgálatában íme egy otthon összeállítható recept a visszaöblítéskor használható tisztítószerhez. Az Urnex Cafizát vettem alapul.
Annak az aktív hatóanyagai:
<50% trisó
<20% Na-perkarbonát
<5% Nátrium-dodecil-benzolszulfonát
<5% mosószódaHa összekeverünk egy rész mosószódát, négy rész Na-perkarbonátot és nyolc rész trisót, már elég jól megközelítjük.
Maximalisták használhatnak még Ultra mosogatóport. Annak az aktív hatóanyagai:
<=30% mosószóda
<=5% Na-tripolifoszfát
5-15% Nátrium-dodecil-benzolszulfonátKét rész kék Ultra, egy rész Na-perkarbonát és három rész trisó egész jól közelíti a Cafiza összetételét. Az a kevés Na-tripolifoszfát még egy kis zsíroldó és vízlágyító hatású.
Az ára így kilónként kb. 700 Ft-ra jön ki és valamivel még koncentráltabb is, mint az eredeti.
-
oké, köszi a tippeket, srácok

-
babosf
aktív tag
gyerekek a PinUp milyen hőfokon nem lesz savanyú?
segítsetek ,,mert számomra ihatatlan...menjek extra magas irányba v alacsony a nyerő?
köszi -
kávékalmár kofik közül mik a "slágerek", nagy kedvencek?
-
Bazsee71
őstag
Na most már tudok kezdetleges tapasztalatot írni a Brandó Djimmah-ról. Eléggé vissza kellett vennem a hőfokot, elég keserű. La Piazzánál 93 °C alatt kezdett átcsapni savanyúba, ezzel eddig 90 °C-nál tartok PID szerint. Még mindig keserű, viszont lejjebb nem akarok menni, mert érezhetően veszít az egyéb ízeiből is. Szerintem cappuccinoként fogom fogyasztani. A daráló birkózik vele, elég rögösen potyog ki, a szűrőbe is eléggé tapad.
Most még csak a La Piazzát fogom emlegetni, mert azzal van 1kg-nyi tapasztalatom. Szóval ahhoz képest ami még feltűnt, hogy az elején hosszabban folyik feketén, és csak utána indul meg a crema (ez egyébként küllemre rendben van, cukrot is szépen tartja).Rá fogok kérdezni a Brandonál, hogy van-e világosabbra pörkölt SO arabicájuk. Egyébként elültetted a bogarat a fülemben a pörkölővel, majd lehet karácsonyra meglepem magam vele. Addig nem tartanám célszerűnek, egyelőre tapasztalatot kell gyűjtenem hozzáértők által pörkölt kávékkal, hogy utána a saját produktumról is véleményt tudjak alkotni. Jól láttam, hogy Gene CBR-101 típust használsz? Meg vagy vele elégedve?
-
RBJ
addikt
Nekem valami ikeás van de az nagy, mivel egyedül kávézok. Így mindig jó 70% kiöntöm.
De valaki mondta, hiába próbálkozunk kisebb kecseggel egy bizonyos mennyiség alatt nem lehet értelmes tejhabot csinálni. Ha jól tippelem nekem is majd kell 2dl. kell.
Ha azalatt vagyok valahogy nem jön össze. -
szszab
csendes tag
válasz
prandris
üzenetére
Hat igen, ez egy szemelyre nagyon nagy, en altalaban olyan cortado/ capucino kozotti valamit iszok, egyedul mondjuk nem gozolgetek csak ha ketten iszunk akkor csinalok habot, es ugy még pont jo

De a hab keveresehez, leutogetesehez ( nem tudom hogy kell szepen mondani) meg jol is jon hogy nagy
-
-
válasz
vendingo
üzenetére
akkor érthetőbb, egy világosabb burundinál pláne ilyesmi a krema. valamiért az ragadt meg bennem, hogy te a klasszikusabb irányt nyomod.
soldier2: a keserű ízű kávé égett meg. tényleg nem a mintázat számít, meg kell kóstolni külön a kremát és ha keserű, akkor megégett (kellően vacak pörinél persze ilyenkor a hőfokot csökkentve a kremma ugyan javul, a kofi viszont egyre laposabb lesz)
-
szszab
csendes tag
Ha valaki nem akar irreális áron tejhabosító kancsót venni ajánlom ezt: [link]
-
vendingo
veterán
válasz
soldier2
üzenetére
Nem a crema határozza meg a kávé ízét.
A mythosnak brutálisan jó az őrleménye, ezért a kioldódás is másabb, mint a többi darálóval. Nagyon homogén a szemcseméret, illetve a reneka szűrő nem tudom mennyit tehet hozzá a végeredményhez. Nem gyakori nálam a csíkozódás, de azért előfordul.
Igazából tök mindegy, amíg finom a kávé.
-
vendingo
veterán
-
Bazsee71
őstag
Láttam többen ajánlottak már itt ilyen mérleget. Megbízhatóak ezek a szerkezetek, megérnek ennyit?
Ha netán van valakinek felesleges darab hasonló paraméterekkel, megírhatja privátban.

-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
látom megszületett a már emlegetett útmutató is. szép és igényes munka, mint mindig!!!
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó egy nagyon szép állapotú Gaggia Classic. Gyártási év: 2010. Piddel, rézcsőtuninggal, teljesen felújítva, minden tömítés cserélve, ipari felsőszűrővel, eredeti karral és dupla szűrővel adom.
-
noss
tag
válasz
von toth
üzenetére
(poemia)
Megerősítem. 3 hónapja nyúzok ilyen gépet, (egy hónapja bojler tetejére szorított ikeás hőmérővel) és valóban nem funkcionál az ESE pod adapter szimplaszűrőként. Nem kísérleteztem vele sokat, de pár alkalommal nagyon nem sikerült. Pedig ránézésre szakasztott szimplaszűrő.
-
soldier2
őstag
válasz
prandris
üzenetére
Pontosabban is állítható mint a gyári műanyag rugós. Meg Fragola tartott tőle, hogy szétesik ha megpiszkálja, elég ramaty állapotban volt. Még egy extra Ballószögi út már benzinben és szabadidőben is sok lett volna, így megvártam, beszerelte, és nem maradtam gép nélkül.
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Közben megismertem. Olvasd el a kiegészítést
(ha eladja, lehet visszaveszem, csak tudnám mit kezdek vele
) -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez nem az én régi Babym? Kívül fekete, belül szürke (ott nem lett átfestve). Ha az kell lennie benne egy Classic réz OPV-nek.

U.I. Holt biztos, hogy az, megismerem a nem odavaló szorító bilincset a tetején, csak ilyen volt a Monori csavarboltban, mikor alig pár hónaposan megadta magát a szilikoncső. Jó látni, hogy törődnek vele. Gyakran megfordult a fejemben, hogy rossz helyre ment (darálója sem volt a srácnak még mikor elvitte), jó tudni, hogy tovább tuningolják

-
zolko74
tag
Sziasztok! Daráló vásárlás előtt állok, és természetesen nem tudok dönteni. Graef CM702 24 örlési fokozattal, vagy még gyűjtögessek a CM802-re ami 40 örlési fokozatos és alu házas? Köszönöm!
-
mester6
tag
válasz
von toth
üzenetére
Nekem volt 2 hétig ilyen kávéfőzőm. Igaz ennek már két éve. Úgy emlékszem, hogy az egyszemélyes szűrő és a ESE Podos szűrő az egy és ugyanaz. Az egyszemélyes kávét minden főzőn nehezebb jól elkészíteni.
Amikor én itt elkezdtem olvasni a fórumos bejegyzéseket , találtam olyan tanácsot, hogy fél évig csak kétszemélyes kávészűrőkkel javasolják a "gyakorlást". Azért ezt nem kell szószerint venni, de kis gyakorlással biztos rájössz mi a helyes technológia előbb utóbb.Egyébként nem nagyon tudom, hogy milyen lehet az a "műsoros egyszemélyes szűrő"?

-
von toth
tag
Poemiához létezik egyszemélyes szűrőtartó?
-
soldier2
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Az olympiát nem az általa bevezetett újítások miatt szeretik akik szeretik. Ők kitaláltak (továbbcsiszoltak) egy rendszert amit a hatvanas évek vége, hetvenes évek eleje óta szinte változatlanul gyártanak úgy, hogy még az első darabok is működnek.
Sajnos vele készült italt nem ittam, így a végeredményről nem tudok nyilatkozni. Ha írsz privátot Gábornak a reszletekért biztos megosztja veled. A kis rezgő szivattyúval, az egész kialakításával számomra épp a lényege veszett el az Olympia varázsának. Ha otthon az asztalon pihenne nem lökném le de a Creminát nem adnám érte. -
-
Ábi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Milyen lehet ezek pótalkatrész ellátása (fűtőszál, egyebek...)?
Lehet helyettesíteni más gyártókéval, vagy tényleg felejtős egy ilyen felújítása? -
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez jó!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jelenleg csak az van otton

ezzel a géppel sem lehetne kisebb munka, így min. rámenne egy százas a végén, mire úgy is nézne ki...