Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Ez jónak tűnik. Majd számolj be róla ha megérkezik. Biztos ami biztos szedd szét az elején ,hogy be van -e kötve rajta a védő földelés ne csak kinézetre legyen meg. Nem látom a leírásában a földelést és mindenhol Standard EU csatlakozót említ.
-
dugesz77
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Remélem nem sértettem meg senkit.. Én is vidéki vagyok. Akkor ha úgy fogalmazok hogy " sok helyen" megbocsáthatóbb kijelentés

-
dugesz77
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Igen,ahogy előttem is írja bl4ze egyrészt a kapcsoló wifin keresztül kapcsolódik a routerhez. Tehát otthonról a wifi hálózaton belül tudod irányítani illetve programozni (be-ki kapcsolás, időzítés). Ha kilépsz az az otthoni wifid hatóköréből akkor ahhoz, hogy mobilinternetről(2g,3g,lte) tudj kapcsolgatni kell egy központi szerver ami tudja kezelni az applikáció parancsait. Ez a szerver van Hongkongban és mióta megvettük a kütyüt kétszer leállt egy-két napra. Állítólag bővítették meg költöztették. Otthon wifiről illetve manuálisan tökéletesen ment továbbra is de mobilnettről nem lehetett a kapcsolót elérni, offline-nak jelezte az alkalmazás. Nem tudom a többi gyártónak milyen lehet a szerver része de érdekes lehet ez a része is dolognak. A hozzászólásokat ,értékeléseket érdemes átolvasni mielőtt berendel az ember valami jónak tűnő/olcsó de a szervergondok miatt használhatatlan kapcsolót.
-
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Itt egy páran az Orvibo s20-at rendeltük. Néha egy-egy megakadástól ( hongkongi szerver költöztetés) eltekintve szépen teszi a dolgát. Igen sajnos az eu-s változatban nincs bekötve a védőföldelés holott az aus/usa/uk csatlakozósba csak sikerült nekik. Házilag megoldható egy kis barkácsolással. Ha kell rakok fel képet az átalakításról.
Azt csak csendben megjegyezném, hogy a vidéki háztartások jelentős részében a mai napig nincsenek a konyhában a konnektorok földelve. Érdemes egy szakival megnézetni. Egyszerűen csak a vizes helység (bojler+mosógép) tehát a fürdőszoba van földelve. Plusz egyre több helyen ott védőleválasztó trafós megoldás. Ettől függetlenül én valahogy nem hallok "gyilkos" kávéfőzők, konyhai gépek támadásáról. -
dugesz77
őstag
Én ha "tömegterméket" veszek először is megnézem a német amazon oldalon a pontozást/véleményeket. Háklis-szókimondó egy "népség" hamar kiderül ha bármi turpisság van a termékkel. Sokszor segített már a döntéseimben. Az általad keresett Krups kávédaráló elég rendesen le szerepet náluk. Én nem adnék érte pénzt. Ha elfér akkor egy használt ipari ha nem vagy újban gondolkodsz akkor minimum egy Graef,Iberital. Ezeknél a legkisebb modellek is presszó képesek.
-
dugesz77
őstag
Hát mosogatógép mellett nem érzem szükségesnek a váltókart. Plusz ott a meleg víz ami teljes nyomáson működik továbbra is. A többi apróbb dologra(gyümölcsmosás,öblítés,szódásüveg töltésre,stb.) bőven elég ez. Nekem is furcsának tűnt de simán megszokható,sőt most már nem is hiányzik. Ez tényleg csak főzéshez/ iváshoz van használva.
-
dugesz77
őstag
Ha már vizezünk megint
becs szóra semmi közöm a céghez és nem reklámnak szánom de négy hete üzemelő Wellnet víztisztítóról had szabadjon egy beszámolót írnom.
A vele kezelt víz tényleg teljesen szagtalan,eltűnt belőle a kesernyés íz. Ízre selymesebb. Teszi a dolgát,a konyhai csapra lett egyből rákötve. Igaz jelentősen csökkent így a vízhozam de így nincs külön csap. Először furcsa volt de hamar megszoktuk. Elvileg két évre most letudva a tiszta vizem. Lágyítani továbbra is víz forralóval fogom az bevált. -
dugesz77
őstag
Biztos meg leszek kövezve érte de én felrúgva a "szabályokat" mostanában bizony áttértem a french press-el való tej habosításra. Teljesen jó szinte tökéletes mikróhabot lehet így készíteni. Nagyon jó az állaga igaz így külön kell melegíteni a tejet.
-
dugesz77
őstag
válasz
jucco02
üzenetére
Én a szóját és a rizs tejet próbáltam eddig. Szójából teljesen jó habot lehet akár kézi keverővel akár gőzcsővel. Kemény,tartós jófajta mikróhab. Rizstej viszont egyáltalán nem működik. Megcukrozva egy kicsi hab képződik de hamar eloszlik. Ismerős zabtejből állítólag finom habos kakaókat iszik bár azt még én nem próbáltam.
-
dugesz77
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azt akkor szerintem úgy lenne érdemes , hogy külön egy elektromos vízkőmentesítő és ahol az ivóvizet vételezed oda felszerelni egy víz tisztítót. Ezeknél bonyolultabbat vízkezelés szerintem felesleges. Csak példa: vízszűrő vízkőmentesítő.
Kapilláris szűrőket nézd az a leghatékonyabb de még megtartja az ásványi sókat. -
dugesz77
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Azóta én is így látom. A készített kávék között nem hiszem ,hogy sokan tudnának különbséget tenni. Sőt a tesztben azt írják még aromásabb is az újjal készült. Azért a minimum dupla akkora víztérfogat sokat lendít a dolgon. A gőzcső része is jobb már nem kell módolni. Két dologgal azért csak nem vagyok kibékülve: a 10 perces lekapcsolás(előmelegítést megöli) és a túl sok műanyag(kifolyó,belső).
-
dugesz77
őstag
A belsejét bitang mód kigyomlálták. Sok-sok műanyag mindenhol. A régi 1 decis alumínium blokk eltűnt lett belőle 2-2,5 dl rozsdamentes. Mondjuk a nagyobb víztömeg azért előny gőzölésnél. De itt egy cikk sajnos románul de azért látható belőle minden. Plusz ott a videó is.
-
dugesz77
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Érdemes egy jó sötétbarna mikrószálas törlőt még ha belefér. Persze ebay--ről

-
dugesz77
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Azt meg tudnád nézni ,hogy a román kosárra is rá lehet húzni az olasz gumitömítést ? Úgy nézem azt lehet külön venni és olcsóbb mint a teljes kosár. Már ha egyáltalán működő képesnek tűnik így és nem lóg ki nagyon a kosár.
-
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
Ahogy én megfigyeltem a Graef 702-nél is bent marad ennyi. Egyszerűen ilyen a ki alakításuk. Belül túl nagy üreget hagytak(lehetne modolni ha kitöltenénk ezt az üreget). De az a +3g kávé csak az elején marad bent. Mondhatni kitölti a réseket
. Utána egy tölcsér szerűt képez magából és a következő kávé már ennek a kávéölcsérnek a tetején jön ki. Én nem szoktam ütögetni. Daráláskor az első löket az megy a műanyag tartójába. Utána rakom csak alá a kart. Nekem ez így bevált. Igaz nem is sűrűn cserélgetem a kávékat nálam ez nem annyira érdekes történet. Nem hiszem,hogy azon plusz 1-3 g "elpocsékolt" kávén kéne aggódni ha már egyszer ilyen összegeket ráköltött az ember a gép parkra. -
dugesz77
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Pedig ha hamar átszalad a víz a pogácsán akkor szinte biztosra mondom,hogy a daráló nem darál elég finomra. A gyári műanyag tampert használom én is az egyszemélyes LM kosárhoz(még nem vettem 41mm tampert
) és "simán" megoldható a tömörítés vele. Kicsit furcsa hogy a skálán túl van még három fokozatod. Nem szabadna lennie. Még mindig azt mondom,hogy rosszul van összerakva vagy valami el van benne törve/hibás. A darált kávé simán folyik a gépből vagy összetapadva gurul ki kisebb nagyobb golyók formájában? Illetve folyamatosan jön a gépből a kávé vagy meg-meg állva akadozva jön ki a örlemény? Egy videó segítene.. -
dugesz77
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
A pogácsa akkor vizesedik ha kevés a kávé a kosárban vagy lazára van tömörítve a kávé. A tamperelésen túllépve ha pont jól lövöd be a mennyiséget akkor épp nem lesz vizes a pogácsa teteje sem és a felső szűrő csavarja sem látszik meg benne. Nálam ez úgy szokott sikerülni ha telerakom a kosarat és tömörítés nélkül egy vajazós (íves a pengéje) késsel lehúzom a többletet. Homorú lesz a kávépogácsa egy kicsit. Ekkor már csak a kellő tömörítő erőnek kell "összejönnie". Azért az esetek 80-90 %-ában elkészül a száraz/csavarnyom mentes pogácsa.
-
dugesz77
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Én is idézném magam: "A felhozott hibák nagy része user error. Szerintem nincs olyan Graef tulaj aki még nem rakta rosszul össze. Túl okos akar lenni az ember. Tekeri ,rákapatja a menetet stb. Pedig tényleg csak annyi ,hogy a jelzett résznél kell beejteni a kést és nem szabad forgatni semerre. A műanyag felsőrész húzza azt a helyére.
Az alátétezés is kicsit túl van misztifikálva. Megvétel után EGYSZER kell időt rászánni. Bár ha így belegondolok nem is kellett volna vele foglalkoznom. Csak akkor a 25-ös skálán 2-3 ason adna presszó finomságot. Nem lehetne befojtósra darálni. Most így nálam 8-as a "joker" állás. Döglött új hullámos 6-on , olajos sötét pörkölésnél 9-10. French press 18."
Ja és az összerakós videó. Nekem is ez segített. -
dugesz77
őstag
Hát az ilyen videókat elnézve nekem például tökéletes választás volt a kis Graef 702. Nem megkövezni érte de : tökölne vele a franc ennyit . Babtartályban van kb. 10 dkg kávé. Egy rövid nyomás a gyári műanyag tartóba(jó lesz növények alá) így megszabadulva a pangó őrleménytől a többi éles egyenesen a karba joghurtos tölcsérrel. Nem grammozok, tele kosár ha több sikerül lehúzom késsel. Tamperelés. Igaz én szeretem egyszerűsíteni a dolgaimat.
-
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Gratulálok. És ettől már csak jobbakat fogsz inni. Abban teljesen biztos vagyok. Látom megvan benned a kitartás és szeretnéd kihozni a maximumot. Mire minden összeáll (daráló,tamper,jobb kávé) fényévekre leszel ettől is.
A Davidoff legnagyobb baja talán,hogy túl van pörkölve, teljesen olajos,fényes,szinte fekete. Ettől túl kesernyés kicsit szerintem. Az új géppel érdekes lesz megtalálni az új ízeket,irányokat. Jó kis utazás mire rájössz mi ízlik. -
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Nem hiszem,hogy igénytelenség lenne. Mivel elve egyszer már forralt vizet használsz mit később még egyszer a géppel felforralsz(mondjuk pidnél nem biztos) nem gondolom,hogy árthat. Plusz ha vízlágyító zsákot használsz annak sem jó az állandó víz cserélgetés. Annak is kell egy 24 óra a friss víz lágyításához.
Én így szoktam meg. -
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Este érdemes a vizet forralni ami reggele kihűl. Én két- három naponta rátöltök de hétvégi takarításnál elmosom a víztartályt is és akkor rakom csak tele friss vízzel.
-
dugesz77
őstag
Most az olcsó szemesek közé éppen beillő Caffe Corsini Espresso-t próbálgattam. E-digital ingyen házhoz hozta. Így az első kilót elropogtatva árához képest teljesen rendben van. Nem kaptafa olasz mogyorós/nugátos vonal hanem inkább a keserédes mandulás. Kellemes és egész friss gyártásút sikerült kapni belőle. Talán egy próbát megér annak aki nincs oda a gyümölcsökért és már kicsit unja a csoki,mogyoró,nugát ízeket.
-
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Persze lehet elsőre is jót. Itt a presszógépeknél mindenki a változó dolgok ellen "küzd". A pid-el a hőmérsékletet tartja kordában. A rugós tamper a kávé pogácsa állandó tömörítését míg a jó daráló az egységes szemcseméret elérésében segít. Ritkábban összejön ezek nélkül is egy mosolygós/csettintős presszó de mivel mindenki mindig olyat szeretne inni ezért megy a harc. Azért csendbe megjegyezve a legrosszabban sikerült presszóm is köröket ver nesspreso/tchibo/dolce kapszulásra.
Kell venni egy olcsó de iható (lollocafe,pacificaffe,corsini) kilós kávét. Mire a végére érsz rááll a kezed a daráló is be lesz jól állítva. Tudni fogod pid nélkül is nagyjából a lámpáról lelesve hogy mikor érdemes lehúzni és rájössz hogy a frissen darált saját presszónál ezután nem adod alább. -
dugesz77
őstag
Az otthoni igényes kávé főzésnek/fogyasztasnak szerintem a legnagyobb hibája , hogy marha hamar válogatós lesz tőle az ember. Ahol eddig jó kávét kapott ott ezután nem nagyon fog inni . Hirtelen nem fog ízleni sem a mekis sem a kifőzdés plane nem az automatás lity-lötty. Vagy kibírja az ember míg hazaér vagy keresni fog egy normális kávézót.
-
dugesz77
őstag
válasz
killerjohn
üzenetére
Én azt mondanám a hario mini mill problémája inkább abból adódik,hogy nehéz presszóhoz állítani. Túl nagy a fokozatok közötti ugrás de lehet szinte púder állagút is darálni vele garantáltan befulladósra.Egy Brikkához tökéletes mert az nem annyira érzékeny a darálék minőségére. De egy presszógépnél szerintem a legnagyobb kihívás az állandó kávéminőséget elérni. Ott nem fér annyira bele a szemcse méretének a szórása.
Nem lehetetten presszózni vele csak egyrészt melós a tekerés végett másrészt nehéz eltalálni,hogy pont jó legyen örlemény. Túl sok lesz a változó. -
dugesz77
őstag
válasz
Szyszko
üzenetére
Ne erőltesd a crema fokozós kosarat. Ha normális a darálód (márpedig az ) akkor csak ront a végeredményen. Pénzkidobás lenne szerintem.
Ha nem egyenlő a két pohárba csapolás akkor általában az szokott lenni,hogy nincs vízszintben a gép.
A jó tejhab alapja a hideg 2,8 % os ESL tej. -
dugesz77
őstag
Én erről most olvasok először : " A Gaggia NEM ajánlja a visszaöblítést presszógépein."
Oldal közepe fele. -
dugesz77
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
Nekem GC-re lett rakva azon szépen lehet forgatni. GB cseréhez ezt a videót találtam itt látszik,hogy kicsit máshogy van felfogatva mint nálam de itt is működnie kéne a forgatásnak. Már ha a te GB-nél is így van felfogatva. Nem látom ebből,hogy hol tudna megszorulni és honnan kéne leszedni.
Joltinál a megoldás akkor
-
dugesz77
őstag
válasz
Illesvik
üzenetére
Ezek szerint akkor nem kamu amit küldenek. Én még ezt vettem de ez ugyan olyannak tűnik és árban csak a fele.
Régebben linkeltem de hátha más is kedvet kap a váltásra: gyári műanyag fekete panarello és a Rancilio Silvia gőzölő teszt. Kicsit túljátszva de látható a különbség. Ennyiért meg bőven megéri váltani. -
dugesz77
őstag
Szerintem nulla köze van a robbanásnak ahhoz hogy alul van-e tömítés vagy nincs. A súlyszelep miatt van robbanás annak meg mindegy, hogy kosáron keresztül vagy a kosarat megkerülve ér el a szelepet. Én ahogy észrevettem ha jobban tömörítem a kávét akkor halkabb a robbanás és hosszabb ideig jön le a kávé. Ezért sem hiszek a nem jól tömítő kosárban. Ha meg tudná kerülni a nyomás akkor szinte mindegy lenne, hogy meg van tömörítve a kávé vagy nincs.
Ezt tovább gondolva lehet lepróbálom és direkt eltömítem a kosarat. Ha a túlnyomás szelepnél engedi el a gőzt akkor nem ereszthet. Ha fent a súlyszelepnél akkor meg tudja kerülni a kosarat és kiderül végre, hogy kell-e oda az a tömítés vagy sem. -
dugesz77
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Bedőltem az olaszpresszo.hu cikknek ,hogy nem is jó amit eddig jónak tartottam..
Az én balgaságom volt és kifizettem a tanulópénzt egy pót kosár megvásárlásával. Olaszt akartam faragni belőle.
Csak úgy érdekességkép. Egy kávéfőző legyen olasz.... Nekem van egy román Gaggia Classicom és egy román Brikkám
Ki kell lassan egészíteni nálam ezt a mondást egy "tervezés" szóval. -
dugesz77
őstag
Azt is érdemes megnézni,hogy az olasznak a gumitömítés miatt mélyebb falcot martak ki és a kosár pereme is kisebb míg a román szinte síkban van és kosár pereme meg szélesebb így nagyobb felületen tömít. Egy kis áttervezéssel kihagyhattak egy gumi tömítést. Én próbálkoztam olasz kosarat rendelni de nem az jött hanem pont olyan mint a románba volt. Nem is volt olcsó és nem akartam még egyszer lukra futni. De elgondolkoztam. Ha nem működne megfelelően nem gyárthatnák így. Gondolom nem kis darabszámba készük, sokan veszik. Tele lenne az internet ,hogy ez nem jó és nem ezt ajánlaná mindenki.
-
dugesz77
őstag
válasz
jilian
üzenetére
Ha már téglásról (bolti,darált) kérdezed akkor talán ár/produktum arányban kotyogóhoz a Lidl Ballarom Goldot mondanám. Esetleg Tchibo Exclusive.
De a brikka szárnyalni fog egy kis kézi darálóval megtámogatva frissen őrölt kávéval. Sajnos neki már van egy rossz tulajdonsága a sima kotyogósokhoz képest: előhozza az ízeket.. Mind a jót mind a rosszat. -
dugesz77
őstag
válasz
jilian
üzenetére
Önts hozzá vizet ha kevésnek tűnik
. Ennyi kávéból a szarvasi 6 adagot is lefőz. Igaz , hogy maximum hosszú kávénak lehet nevezni az így készült italt. Lehet mennyiségre és minőségre is kávét készíteni.
Egyébként tényleg nem tűnik soknak a brikkával készült kávé én a kétszemélyes általában egyedül iszom. A négyest ajánlja mindenki ha két személyre kell.
Bár én nem így fogyasztottam de volt ismerős aki tejeskávénak kérte és az a kis adag is úgy felveszi a másfél- két deci tejet ,hogy még csak nem is tűnik túl tejszínűnek tőle. -
dugesz77
őstag
Brikkáról volt egy régebbi méricskélős Kávékalmáros videó. Elég jól ki lett vesézve .
-
dugesz77
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
Szerintem a Káosz nem is erős kifejezés. Érdemes átolvasni a hozzászólásokat pl. :
"Teljesen mindegy milyen kávét és hol iszom, a legtöbbel az a baj, hogy nem tesznek bele elég vizet, azon a kevés helyen ahol esetleg az automata elég vizet tesz bele, ott meg nem hagynak a pohárban helyet a tejnek, vagy nincs is tej, csak tejszin.
Az olasz kávékkal az a baj, hogy telenyomják undorító habbal, amitől nem lehet meginni a kávét.
Sok helyen a kávé ihatatlanul forró, ez sajnos annyira elrontja a kávét, hogy miután kihűlt is ihatatlan."
Ez van. Nem véletlen fogy az a sok 3:1 katyvasz sem. Azokhoz már csak az instant vízet kéne feltalálni.
Ismerek pár embert akit ha fejen állsz akkor sem fogsz meggyőzni,hogy van jobb,igényesebb,finomabb módja a kávézásnak. -
dugesz77
őstag
válasz
prandris
üzenetére
A Krups gépet gyorsan el kell felejteni. Nem eszpresszó képes. Ugyanaz az őrlőkés van benne mint a de'longhi ban. Használhatatlan. Vagy durvára darál vagy megeszi egymást a két kés. Kár ,hogy annak idején nem csináltam róla képet, tanulságos lenne. Ha új darálóra nem tudsz ennyit összeszedni akkor maradnak a kézi darálók. Ott is el lehet szállni árakkal de a hario mini az jó alap. Simán lehet vele akár befojtós púdert is darálni. De egy elektromos sokkal kényelmesebb. Abból meg nincs nagyon használható ennél kevesebbért sajnos. Én azt mondom ,hogy próbálj meg még hozzá gyűjteni. Akinél a kávézás minden napos "szeánsz" az hamar megérzi,hogy kár volt azt a +10-es megspórolni ezen mert ez szinte a legfontosabb dolog az egészben.
Fél óráig örülsz,hogy "olcsót" vettél de évekig benned van a tüske,hogy kár volt spórolni. -
dugesz77
őstag
Én a csapolt sörnél éreztem rá leginkább a pohár/korsó íz/érzet különbségre. Hiába ugyan az a sör,hőmérséklet,csapos,kobra nekem a talpas 3 dl-es pohárból jobban ízlik jobban csúszik mint korsóból.
Hangfalkábel: világ életembe minimum lököttnek néztem azokat az embereket akik szerint van különbség két kábel hangja között. Mindig is sodort 2,5 réz vezeték volt aztán egyszer próbából összefontam 3 szál cat 5-ös kábelt. Na ott aztán volt a-b vakteszt.. 10-ből 10x megmondta bárki melyik a jobb és az a cat 5 volt. Azóta hiszek a kábelhangban. Persze a félmilliós tápkábel lehúzás és nem is látom értelmét. Ha a hifista körbenézne hogy a villanyoszloptól a konnektorig milyen vezetéken jut el az áram belátná ,hogy minimum értelmetlen az érte kidobott pénz. -
dugesz77
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Erre a mi káros és mi rákkeltő kérdésre nekem mindig az jut eszembe,hogy 20 éve minden héten kiderüle valamiről, hogy nem egészséges aztán meg pár év múlva meg pont az ellenkezője. Szerintem ha van elég pénze a kutatásokat megrendelő cégeknek akkor mind a két oldalt be lehet bizonyítani. Túl nagy érdekek fűződnek mind a két oldalhoz.
-
dugesz77
őstag
Valaki rájött, hogy orvibo s20-nál ,hogy lehet a belsőórát hozzá állítani a nyári időszámításhoz? Kellett két nap mire rájöttem,hogy azért nem kapcsolt be reggel időben
Fel sem tűnt ,mert mire bekapcsolt meg ki addigra már elmentem otthonról. Az elején rátanításnál kérdezte a mobilos idő szinkront de a módosítást azt nem vágom. Tudom egyszerűbb átprogramoznom egy órával előrébbre de az úgy túl snassz. -
dugesz77
őstag
-
dugesz77
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Pont én is hasonló válasz írásán gondolkodtam. A felhozott hibák nagy része user error. Szerintem nincs olyan Graef tulaj aki még nem rakta rosszul össze. Túl okos akar lenni az ember. Tekeri ,rákapatja a menetet stb. Pedig tényleg csak annyi ,hogy a jelzett résznél kell beejteni a kést és nem szabad forgatni semerre. A műanyag felsőrész húzza azt a helyére.
Az alátétezés is kicsit túl van misztifikálva. Megvétel után EGYSZER kell időt rászánni. Bár ha így belegondolok nem is kellett volna vele foglalkoznom. Csak akkor a 25-ös skálán 2-3 ason adna presszó finomságot. Nem lehetne befojtósra darálni. Most így nálam 8-as a "joker" állás. Döglött új hullámos 6-on , olajos sötét pörkölésnél 9-10. French press 18. -
dugesz77
őstag
Én a Lavazza kapszulás automatát tudnám ajánlani . Már napi 10 adagtól kiteszik a pénzbedobós gépeket a kávé meg szerintem az egyik legjobb.
Igaz 90-100 forint körül van egy adag de azért ez jó is. Sok multiba van a nagy Lavazza automata kiállítva érdemes megkóstolni. Kell csinálni egy próba hónapot ha nem jön be maximum visszamondjátok. -
dugesz77
őstag
válasz
Baaraanz
üzenetére
Igazad van nem néztem utána. Nem tudom mennyit segíthet de családi körben vásároltak nem olyan rég egy
Ariete Moka Aroma gépet az talán formailag hasonlít erre , de azt nagyon hamar visszavitték mert "nem váltotta be a reményeket". Levásárolhatták az árát és egy Saeco HD8325 lett helyette. Azzal meg vannak elégedve. -
dugesz77
őstag
Az-az.. A vonyító hangját egy életre megjegyeztem. Mindenki ütötte/verte ,hogy kijöjjön belőle az összes kávé. Meg volt mellette általában egy kocka kék ami mákot darált és egy piros ami diót darált. Akkoriban kotyizott szinte mindenki,oda "tökéletes" volt. Aztán hogy manapság mennyire elégíti ki az igényeket azt nem tudom.
-
dugesz77
őstag
Nálam úgy van megoldva, hogy 6:20 kor kelek tehát csináltam egy bekapcsoló programot 6:00 órára hétfőtől péntekig. És csináltam egy kikapcsoló programot ugyanúgy munkanapokra 6:30 ra. Hét közben reggel teljesen automata a rendszer. Hazafele kb. 15 percre lakom a munkahelyemtől akkor kézzel indítom ,otthon a kávézás végeztével a kapcsolón lévő "manuális" gombbal kapcsolom ki. Jól bevált szépen teszi a dolgát.
-
dugesz77
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Bár nekem még sohasem volt "normális" darálom igazából rosszat nem nagyon tudok mondani a graef darálómról. Teszi a dolgát rendesen, nálam inkább előny a fokozat beosztás az őrlemény minőségét sem érzem rossznak a mérete meg éppen megfelelő egy lakótelepi konyhába. Persze ez egy teljesen alap gép ami műanyag meg figyelni kell egy kicsit az összerakásnál, beállításnál. Nem rossz de szerencsére innen szinte csak felfele lehet lépni.... Ha kinövöm váltok. Most még elégnek érzem..
-
dugesz77
őstag
válasz
kukacmolnar
üzenetére
Ezek szerint van keveredés Graef darálókban. Úgy tudom, hogy a cm 70-ből lett a cm 702 közép-kelet Európába szánt verziója. És akkor még meg sem említettük , hogy sunbeam emo440 néven is futott a cm 70 és a sunbeam emo450 a cm 80 az, emo 480 az meg a cm 90.
-
dugesz77
őstag
válasz
Spirit
üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem stimmelt. Ha az összes alátéttel is durva volt az őrlemény. A három alátét vastagsága között tized miniméter különbségek vannak és attól függően,hogy melyiket használod +/- 7 fokozatot lehet állítani vele. Vagy eleve rosszul rakhattad össze vagy gyári hibás volt. Azt a "kosárkát" összerakásnál nem szabad forgatni csak a pöttyöt illeszteni és a műanyag felsőrészt betekerni. Akkor jó ha összerakás után nem tudod kivenni a helyéről.
Csak félve kérdezem: ugye a kúpos kés alá tetted az alátéteket?
Én is egy 702 használok október óta és ilyen problémám sohasem volt. -
-
-
dugesz77
őstag
válasz
madmike
üzenetére
Hát én is egy ideig elbíbelődtem a kapszulás kávéval mert gyors volt és egyszerű. Túl egyszerű is ha lehet mondani. Sok fajta kávé között ízre nem volt túl változatos. Bár csak ketten ittunk belőle nagyon hamar kiürült a doboz.. Megint be egy hiperbe venni két dobozzal majd 3 ezerért hogy elég legyen egy hétre. Nálam a kegyelem döfést az adta amikor megnéztem a kilóra kivetített árát 22000/kg
.Az mi? Pont ugyanaz a téma mint az olcsó tintasugaras nyomtató. Viszonylag olcsó alapgép de ha használva is van akkor piszkosul elszáll az ára.
Egy patronos gép árán van egy Brikka + egy hario mini mill. Viszont 4-5 ezer/kg áron olyan akár kézműves kávékat vehetsz hogy hajaj.. És akkor a frissen pörkölt,frissen őrölt kávé ízét már fel sem hozom a patronoshoz képest. -
dugesz77
őstag
Valószínű a felső középső részt amin a kallantyú van azt nem jól raktad vissza. Én is raktam már rosszul vissza. Talán ez segít..Ha ez stimmel és nem nyúltál az alátétekhez akkor passz.
-
dugesz77
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
Nálunk a családban van olyan aki nem ihat tehén tejet ő szója tejet fogyaszt. Próbáltam már többször is a natúr JoyaSoya-ból lehet olyan habot rittyenteni, hogy megáll rajta a kockacukor.
Cserepesnek tényleg jó az íze de az igazi vastag mikróhabot nekem sem sikerül belőle habosítani.
Ugyanígy nem " működik"nálam a kistermelői piaci házi tej sem a zöldségesnél kapható tejautomatás.
Viszont a 21 napig friss 2,8 as Auchan és ugyan ilyen Sparból is szinte mindig sikerül a hab. -
dugesz77
őstag
Már régebben linkeltem de van itt egy egész jó tejhab teszt. Annyiban biztos segít ,hogy a használhatatlanokat kiszűrje az ember.
-
dugesz77
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nálam a kilós Piazza olyan egy havi adag, persze megy mellette más is párhuzamosan.. Én a kilós zacskóból szoktam egy negyedkilósba kiönteni "haszálati" kávét. A kilós maradványból mindig kinyomom a levegőt feltekerem postásgumi+ ikeás nyomózáras zacsiban pihen hűvös sötét helyen. Az utolsó negyed kiló már nálam is hamar szokott szőkülni. Ízre még csak-csak de a crema csak fele marad. Jó lenne ha lenne belőle fél kilós kiszerelés.
-
dugesz77
őstag
Mióta karba darálok rögtön a graefal és nem méregetek hanem szemre állítom a mennyiséget a tamperrel nem görcsölök, többször igazgatva,ütögetve hanem ahogy már régen mutatja a mester sokkal jobb kávékat húzok. Egyszerűen kiesnek a görcsös,darabos,felesleges mozdulatok. Stoppert sem használok túl sűrűn. Valahogy nem érdekel,hogy egy kávé véletlen 22 s alatt jött le. Néha rámérek,hogy 25 sec körül van-e.. Tudom túl kényelmesnek tűnik és nem is fogok sokszor egyforma kávét inni ,de nekem így sokkal többször összejön a nekem ízlő+iható presszó. Jó én az egyszerűbb,olaszos bolondbiztos kávékat iszom ha "újhullámoznék" jobban oda kéne figyelnem.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
z-csongor
üzenetére
Nem tudom mitől nem sikerülhet. Én eddig amiből próbáltam nagyrészt sikerült. Na jó a Tesco olasz szemesből nem. Mondjuk mi munkahelyen többen isszuk.Én 9 dl vízhez 60 g körül darálok közép durvára. Nem szitázom. A forralt vízzel kiöblítem az edényt olyan fél percig hagyom melegedni. Vizet kiöntöm és megy bele a darált kávé. Felöntöm kb. dupla mennyiségű vízzel mint a kávé, átkeverem 1 perc pihentetés. Mehet rá a maradék víz. Tető rá a dugattyút csak éppen lenyomom,hogy az összes kávét ellepje a víz. Öt perc pihentetés és utána szép lassan dugattyú lenyom a fenékig. Rögtön fogyasztva teljesen friss nem égett zamatos kávé. Szigorúan kis barna cukorral és tej nélkül. Kicsit állva hagyva elég harapós íze lesz. Reggelente 1,5 dl fogyasztva még az erős kávésokat is megmozgatja. Nem is kell több sokszor délelőttre. Sok kotyogós égett kávé után felüdülés. Megszerették jó páran a munkatársak közül. Lollocafe classicból például egész habos jópofa dolgokat löttyintettünk össze.
-
dugesz77
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
Bocsánat lejárt a szerkesztési idő. Átsípoltam,megkapja a földelést. "Füst,villám,detonáció"mentes. Megtalálta a telefon is. Kapcsolja ahogy eddig.
Sajnálom még egyszer,hogy belevittem pár embert ebbe a kütyübe így.Nem szándékosan történt.

Amúgy nagyon megbízhatóan teszi a dolgát. Soha nem dobálta még el a wifi jelet. Mobil netről is teljesen jól használható. Az a része mondhatni tökéletes. Sajnos át kell alakítani, hogy nekünk itt az eu-ban biztonságos legyen. -
dugesz77
őstag
Megkövetem magam. A leírás szerint földelt de így a kezembe vévekizárt,hogy földelt a tetején lévő két csatival nem lehet földelni
Én így használtam.nem is gondoltam az egészbe bele. De itt egy kép most bontottam szét:
De van megoldás. Mivel a csatlakozónál ott a földelés helye ezért bekötöm élesbe alá egy számítógép táp kábelt. Annak a vége pont olyan csatlakozós mint a gaggia-n van. Három eres földelt. Tehát a wifis kütyüböl egy kábelt vezetek ki aminek gaggia csatlakozó van a végén. Végül is csak ahhoz használom. Ha kész teszek róla fel képeket.
Ne haragudjon akit én így rábeszéltem erre.... Eddig nem történt bajom, nem is ráz a gép. De ne legyen nekem se senki másnak se emiatt baja.

-
dugesz77
őstag
Találtam egy összehasonlítós videót a régi GC és a 2015-ös között. Hát én nem nevezném előrelépésnek. A sidamo húzásánál már érdekes különbségek vannak
. Bár gőzölni jobban tud az új, gondolom a nagyobb tartály miatt a nagyobb gőzmennyiségnek köszönhetően. -
dugesz77
őstag
Na.. Ez kellet nekünk megjelentek az okos kapszulák

Még a 3D meg a UHD várható. -
dugesz77
őstag
Régebben volt már róla szó Bialetti Moka Crém lett valakinek tapasztalata? Tudom kicsit mű a crema, csak úgy kíváncsiságból kérdezem.
walter70: vigyázz brikkából csak 2 és 4 személyes van. -
dugesz77
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Brikkáról a oldal közepe fele van egy kis info. Le van írva miben különbözik a kettő. Nem nagy dolgok,inkább csak költséghatékonyságból olcsóbbítottak az előállításán. Működésben, ízben elvileg nincs különbség.Sokan románt használnak de panasz még nem volt rájuk amiatt hogy román. Persze ha eredeti olaszra hajtasz akkor hajrá.Egyre ritkább sajnos.
-
dugesz77
őstag
válasz
Bubanc
üzenetére
Monentinél még az oldal szerint van még régi GC. Azért nem árt rájuk telefonálni és nyomatékosítani,hogy csak is a régit kéred.
Jolti: Pont tegnap kerestem wp-s appot ami kezelheti az Orvibot de egyik sem ismerte fel
ilyen téren még lemaradásban van az a rendszer.
Illetve az orvibo s20 egy Belkin koppintás. Annak van wp alkakmazása. -
-
dugesz77
őstag
Na a Dolce Gustoval megjártam én is. Vagy egy jó másfél éve becsomagolva pihent a pincében. Bátyámnak odaadtam úgy három hete rendbe rakva citromsavazva, átmosva, kapott hozzá egy doboz patront , "tupa öröm bódogság"... Előző héten hív. Nincs kedvem átmenni segíteni festeni? Kérdezem:Miért? Konkrétan felrobban az a genyó és szó szerint a mennyezetig fo$ta magából a zaccos vizet. Azóta én vagyok a családban a terrorista.
-
dugesz77
őstag
Megérkezett végre az Orvibo S20 wifis konnektor kapcsoló. Tökéletesen működik. 20 másodperc alatt összetanult a telefonnal és megy mobil interneten keresztül is bár úgy kb. 2 másodperc késés van a lenyomás és a kapcsolás között(már akit ez zavar). Wiwo programmal lehet kapcsolgatni,időzíteni. Egész jól kitalált program van heti programozás, ki/be kapcsolás másodperc alapon.
Arra biztos jó lesz,hogy munkából hazafele bekapcsoljam bárhonnan és a reggeli időzítésem is meg van oldva vele.Tetszik. -
dugesz77
őstag
Jujj. Ahogy nézem Momentinél is befutott az új szériás GC. Jó lesz figyelni mert még az áruk is ugyan az. Itt találtam egy összehasonlítást hogy mi változott. Szomorú.....
-
dugesz77
őstag
Iwakira visszatérve tényleg kell várni vele. Ma délutánra egészen megszelídült. Egy napja a hűtőben áll. Maradt egy jó adag ananász de előjött egy kellemes tejkaramellás íz ,miközben a citrus elhalványult. Kicsit furcsának tűnhet ,de finom. Így számomra fogyaszthatóbbnak tűnik.
-
dugesz77
őstag
Engem az lepett meg amikor a háziorvos hányáscsillapítónak a CoCa Colát javasolja . És csakis a Coca jó. Az a durva,hogy tényleg működik. Jobb mint bármi más. Egy pohár megállítja gyereknél/felnőttnél a cifrahányást. De ez már tényleg off.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

becs szóra semmi közöm a céghez és nem reklámnak szánom de négy hete üzemelő

) és "simán" megoldható a tömörítés vele. Kicsit furcsa hogy a skálán túl van még három fokozatod. Nem szabadna lennie. Még mindig azt mondom,hogy rosszul van összerakva vagy valami el van benne törve/hibás. A darált kávé simán folyik a gépből vagy összetapadva gurul ki kisebb nagyobb golyók formájában? Illetve folyamatosan jön a gépből a kávé vagy meg-meg állva akadozva jön ki a örlemény? Egy videó segítene..
Te döntesz..
Az én balgaságom volt és kifizettem a tanulópénzt egy pót kosár megvásárlásával. Olaszt akartam faragni belőle.
.Az mi? Pont ugyanaz a téma mint az olcsó tintasugaras nyomtató. Viszonylag olcsó alapgép de ha használva is van akkor piszkosul elszáll az ára.
Nálam az Auchan 375 g zöld sárga natúr joghurtos doboz alja vált be. Mintha oda tervezték volna. Pont van rajta egy egyenes perem rész fölötte meg szélesedik így tökéletesen passzolt eddig az összes kosárba.
Én így használtam.nem is gondoltam az egészbe bele. De itt egy kép most bontottam szét:
. Bár gőzölni jobban tud az új, gondolom a nagyobb tartály miatt a nagyobb gőzmennyiségnek köszönhetően.