Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen processzort vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kulbi
aktív tag
-
rastacsz
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Kár, hogy nem lehet kombinálni a méreteket és az egyik mondjuk 83-as "espresso" volna, hasonló arányú kedvezménnyel.
Vagy valaki cégre venné meg és áfa nélkül dobná szét a fórumon.######
Más
A mazzer gyári titán bevonatos kése használtan
Az ssp is így "öregszik"? -
Toobee
veterán
3db SSP 64mm "Mazzer Multi Purpose"
öőrlő késpár 50k/db. 2 jelentkező van esetleg innen? -
stereofan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nagyon jó!
-
Toobee
veterán
válasz
home.barista
üzenetére
Ha szabad javasolni világos kávékkal jól működő dolgot, akkor ezekhez a gépekhez adj hozzá még egy SSP Brew vagy Multi Purpose profilú kést is. Sötét vonalon ez inkább hátrány, mint előny, de néhány kivételtől eltekintve, előbb utóbb mindenki a 100A, világos pörköléseknél köt ki. Tulajdonképpen jogos is, ha keserűre vágyom, elrágok egy algopyrint
-
-
Bazsee71
őstag
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
home.barista
üzenetére
Arra tippelek, hogy DC-nél az 54-es kosárméret adja, hogy szebbek a lefolyások. Pár hétig használtam egy EVO-t, semmi hókusz-pókusz, és nyitott karral is csodálatosan jött le a kávé, nem tudtam vele hibázni.
Másik kérdésre: F4E nem egy rossz őrlő, de jobban szeretem az F64-est, otthonra viszont annál túl sok lesz a pangó. Megoszlanak a vélemények, de én otthonra most is az AllGround-ot venném, az egyik legpraktikusabb őrlő, amivel dolgom volt. -
home.barista
csendes tag
Mazzer Mini Electronic vagy Fiorenzato F64? Mennyire eltérő a két készülék? Az F4E Nano 58-as késsel van, de mik a tapasztalatok vele?
-
zolnagy
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Most már értem

Én 2 éve vettem a flair classicot, kb 1 évig volt nálam. A kezdeti bénázások után végig így csináltam. De így is utáltam az öntögetést. A gőzölést sosem léptem meg, pedig Soundon anno mondta. És belegondolva tényleg jóval kényelmesebb úgy, ahogy JackFeryll is írja. -
rastacsz
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
[link] én a simán, fejjel lefelé pultra rakós verzióra gondoltam, amit könnyű elborítani. Szerintem Bazsee71 is így csinálta.
@home.barista
Ha van türelmed, kereted, akkor esetleg az Eureka Single Dose.
Egyszer láttam egy f64evo hirdetést, szóval elvileg az is van használtan. -
Hoffmann aljazza a Bradpitt-féle DeLonghi reklámot. Remek

tyúb -
home.barista
csendes tag
Igen, én nyertem.
Nagyon szeretem, bár sokan itt így éreznének. A vízterítése nagyon jó, GCnél nagyon nehezen tudtam belőni jól, itt kb elrontani olyan nehéz nekem. 10 perc alatt atom hőstabil, tűzforró a portafilter is már. Minden kézreáll, a tejgőzölője is tökéletes. Gyakorlatilag kezesbárány, és valahogy a kávéja is mintha krémesebb textúrájú lenne. Érezni, hogy kávéházi nagyipari jellegű a gép. Mazzert vagy Fiorenzatot gondoltam mellé. -
zolnagy
őstag
válasz
rastacsz
üzenetére
Nekem amíg megvolt a flair classic, a gyári nyomásmérő nélküli dugattyúval zártam le, majd a hengert így megfordítva tettem az állványra és öntöttem bele a forró vizet. A fél év alatt, amíg nálam volt, egyszer sem eresztett így. Ezért én pl tök feleslegesnek tartottam azt a dugót.
-
-
rastacsz
tag
válasz
home.barista
üzenetére
Egy 3500-4400 eurós géphez azért valami komolyabb őrlőt érdemes. De ha "ingyen" volt, akkor vedd úgy, hogy egy k.jó szetted lesz egy őrlő árában.
Most nézem Brian Quan okfejtését, hogy miért jobb a 64mm-es ssp mp/uni késes bármihez és a kúpos késes niche zerohoz képest a Ditting 804 sweet lab. Valami ilyesmit...
De egy nz, vagy sík 64mm és fölötte. -
válasz
home.barista
üzenetére
Te nyerted a kavehaza Banyai jatekon a gepet?
Attol fugg mennyit szansz orlore. -
home.barista
csendes tag
Dalla Corte Studio-hoz milyen őrlőt javasolnátok? Jelenleg egy Commandante van Red Clixxel. Napi 2-3 kávéhoz kellene, de elektromosba gondolkodnék inkább. Kisebb konyhában használnám, tehát az "extrém méretes" ipari annyira nem lenne praktikus.
-
rastacsz
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Csak annyi, hogy már nem beszerezhető a kávékalmár féle(bár egy nem használt darabot láttam, de még érinteni sem lehetett, inkább berakták egy raktárba a fiók mélyére, nem eladó felirattal) és az nem billen be, mint a gyári rozsdamentes. Nekem a flair gyárija billen be és szántja a henger belső falát. Erre akarok megoldást.
Közben megtaláltam a hengerhez a dugót, ami a felöntéses melegítéshez van. De a többi kieget még keresem.
-
Bazsee71
őstag
válasz
rastacsz
üzenetére
A szigetelést verti fórumtárs készítette, úgy tudom nem beszerezhető, méreteim nincsenek, és igen, POM. A vízbe merítős kérdést őszintén szólva nem értem, de ha meríted, melegszik az is, én úgy nem fogdosnám.
Igen, a rugós tamper talpa látszik, csak nem arra szoktam állítani, hogy ne sérüljön.
Holnap megmérem a dugattyú magasságát, ennek amúgy mi a jelentősége?
Nekem nem rémlik, hogy bebillenne a henger, nyomát sem láttam eddig a henger belső falán. -
rastacsz
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Az egyedi, modolt cuccokkal kapcsolatban lenne kérdésem.
A "víztartályra" applikált szigetelés valahol beszerezhető, vagy méretek vannak? Élelmiszeres pom? Illetve ez csak hőszigetelés, vagy ha vízbe merítve van melegítve, akkor kényelmesen megfogható?
A nagyobb fekete hengeres cucc, a rm acél lapos tetővel a rugós tamper?
Illetve a naked nyomásmérőnél a dugattyú magasság 18,5-19mm? (A [kép]en, x jelölés.)
A dugattyú nekem is bebillen és a henger belső falán nyomot hagy... [kép] -
Bazsee71
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nem volt PRO 2-m, de eléggé eltérő a két konstrukció.
-
Toobee
veterán
Jól el lehet vele játszani, ha szépen be akarod állítani. Miért nem lehet kúpos csavarral megoldani ezeket? Finomabbra is tudok őrölni, mint a nálam járt, ugyanilyen késes Ode-dal. De tényleg el lehet vele szöszölni, ha lyukközépre akarod belőni a furatokat. A fix részen nincs ilyen nagy játék. Erre van valami bevált recept egyébként?
-
Bazsee71
őstag
Eladó Flair Signature, chrome-rosegold színben, megkímélt állapotban, a következő - többnyire egyedi - kiegészítőkkel:
- naked (KávéKalmár) nyomásmérő csúszást segítő szilikongyűrűvel,
- rugós tamper,
- betöltő tölcsér (Kinu Phoenix kosárhoz tökéletesen passzol),
- hőszigetelt henger,
- extra kosár és szűrő.
Az eredeti szűrő szilikon pereme már kissé viseltes, de anélkül is remekül használható. Adom hozzá a gyári tampert is.Foxpost csomagküldés előre utalás esetén az árban, illetve ha innen a fórumról talál gazdára, akkor jár mellé egy tetszőleges Roastopus kávé is.
-
SlayerSub
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Köszönöm, ránézek.
-
SlayerSub
tag
Léteznek magyar kávépörkölök, akiknél van rendszeres babrendeléssel egybekötött gép bérlési és karbantartási szolgáltatás?
Kisebb vendéglátóipari egység részére lenne aktuális a dolog.
Köszi
-
zolnagy
őstag
Volt egy kis technikai baki, ezért eddig csak két kávét húztam vele, ami háát nem volt az igazi. De persze még nagyon az elején járok. Most reggel pl 17,5 g kávéból pontosan 35g jött le. Kevéske, meg az volt, hogy kis előáztatás után szépen elindult, aztán már csak csepegett, tehát kézzel rá kellett segíteni, hogy normális lefolyás legyen, szóval még van mit tanulni..
-
Csabszin
csendes tag
válasz
tomiie6
üzenetére
A zöldetlenségemet már szemere rótták, de a celofán zacsek és az alu az egészben marad, a fólia bukta.
Ezzel együtt (egy fél fóliatekercs/év) nem fogja senki észrevenni a lábnyomomat, nálam ezen kívül nincs környezetgyilok. Száraz fával fűtök, komposztálok, nem cigizek, nem vásárolok palackos mérgeket, a kocsimon még nem volt fékcsere (340000 km), imádom a lejárt szavatosságú élelmiszereket, kivéve a döglött kávét. -
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Az elalvás kicsit nehezen ment, de utána már nem volt gond
-
-
kozsy18
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Fuuh, egyet probaltam eddig, de mar vagy 3 hete 9Baristaval, ezert sok jatek nem volt vele.
Filternel megfigyelyem, hogy a leve inkabb sargas, kicsit opalosabb, mintsem bordis, pirosas es tiszta. Ebbol gondoltam arra, lehet szignifikansan eltero az kioldodas sebessege a robibol - lehetne meg vele sokat jatszani, kiprobalni extremitasokat, de kicsit felek tole, be kell valljam
Meg refraktometerem sincs, hogy vissza tudjam kovetni az koncentraciot.Am, biztos vagy az esti kezdesben?
-
kozsy18
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nagyon korrekt a cucc, ahhoz kepest, amire szamitani lehet. Ha jol tevedek, akkor szaraz feldolgozasu, 70h fermenttel, igen intenziv, edes illattal. A savai nagyon citrust ideznek, a ponelo nekem nem volt egyertelmu, de a vanilia es a szotyi nagyon jon, utobbi tipikus robi izjegy allitolag.
Filterben talan egy furcsa utoiz, ami nagyon szembetunik, ez hasonlit kicsit a porkolt szotyi hejara, ha raharapsz
veletlenul.
Nem mindennapos’ es semmikepp sem napi tobbszor fogyaszthato kave, inkabb kuriozum, amit alkalomszeruen elorantasz a fagyobol. -
tomiie6
csendes tag
válasz
Csabszin
üzenetére
Ez így azért nem túl zöld szerintem, nekem nem szimpi, pocsékolás. Én simítózáras tasakokba adagolok, mert az újra és újra felhasználható, ezen felül még extra simítózáras mélyhűtős zsákokba is csomagolom őket néhány napi adagonként. Az elv egyébként jó, csak a fölösleges szeméttermelés nem szép.
-
válasz
bigmasterg
üzenetére
Ennyiért jó upgrade igen. De önmagában 260 ezerért sztem sok.
-
bigmasterg
addikt
Single dose előrendelésben meg szeptember közepe óta ott állt a pénz, úgy hogy nem tudni mikorra lesznek valójában kaphatóak. Már hallottam olyat is, hogy "máshol csak februárban".
Tegnap még jó upgrade-nek írtad.
De ha az őrlemény maga rendben van, akkor már nem tartok tőle.
Kerdzetem a Mignon XL-t is, de az nincs raktáron. -
válasz
bigmasterg
üzenetére
A red speed kés ok, de otthon sose fog elkopni, az őrlemény minősége rendben van, az állítótárcsa se rossz, de a belső kialakítása botrányosan gagyi. Sztem iszonyatosan túlárazott ez az őrlő, 200-nál többet nem is érne. Majdnem egy árban van az F64 evoval ami minőségben eléggé más szint.
-
bbuffy
senior tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
220 ert SSP kés van benne? Az szép akkor úgy.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
Berendeltem az allgroundot. Úgy volt a deal, hogy az SD előrendelők kapnak 30 ezer kedvezményt bármelyik színből. Így 220ezerbe vannak az alap szinek és 230ba az extrábbak.
Olvasgattam róla, néztem pár videót. Megépítettségre elég szimpatikus, masszívabbnak tűnik, mint az SD, illetve redspeed 64mm kések vannak benne.
Rendeltem egy pumpát is kínából, hátha pangón segít valamennyit. Itt kommentben írta pár tag, hogy lehet még rajta moddolni, hogy csökkenjen ez. Itt konkrétan miről van szó? -
Bazsee71
őstag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Nagyon szemfüles voltál.
A polip nekem bőven elég, a Roasteroid csak pörkölődik nálunk , a sajátunktól eltérő profilokkal, kicsit sötétebbre húzva. -
LazacX
tag
válasz
LazacX
üzenetére
+1 kávézás volt még tegnap a lillafüredi pisztrángos étteremben. Nem is akartam kávét inni eredetileg (az éttermeknél előítéletes vagyok) , de megláttam az étlapon a Black Sheep logót, így csak ráugrottam. Teljesen rendben volt, nem 1 hetes előre darált kávéból főzték. Én egy picit szűkebb daráló beállítással eresztettem volna le, de nem volt vészes. A saját BS blendjük lehetett valószínűleg.
-
válasz
bigmasterg
üzenetére
Mivel kb semmit nem tudni az Eurekarol igy jo upgrade a FAG annyiert. Pango van rendesen mert az orlo belso kialakitasa nem tul atgondolt.
-
WarLock07222
tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Szerintem ez inkább side-step, mintsem upgrade. Több pénzt legalábbis tuti nem nagyon adnék érte.
-
bigmasterg
addikt
Eureka mignon single dose előrendelőknek van egy kedvezményesebb Fio Allground-ra upgrade lehetősége, ami most is van raktáron. (mondjuk erről sem lettem értesítve, sem arról hogy december vége talán a leghamarabbi SD érkezési idő. Csak fb csoportban volt post alatti kommentben.)
Aki ismeri az allground-ot mit mond? Érdemes lehet azt választani? Itt ugyan több lehet a pangó, de gondolom valamiben többet tudhat. -
rastacsz
tag
Ez nekem teljesen kimaradt, rakj zsebet a gépre E!
Ami jó, hogy roto pumpás verzió is lesz. -
LazacX
tag
válasz
norby_42
üzenetére
Tegnap úgy adódott, hogy mindkettőben voltunk. A Házban délelőtt. Itt világos duplát ittam (már nem tudom milyen, talán kolumbiai volt a darálóban) nagyon patent volt. Az asszony americanot iszik, ezt egy sötétebb brazilból javasolták, de nem ízlett neki, nehezen megállta hogy ne rakjon bele cukrot. Délután a PKV-ban ittuk ugyanezt a felállást, a Frasi presszó itt is patent, és a belőle készült americano is finom volt, cukoringere sem volt az asszonynak.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ú ja, az egy zacskó többszöri felhasználása nem is rossz ötlet. Ez nem jutott eszembe, de majd kipróbálom a fóliás fagyasztást.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
qvik27
üzenetére
Nekem mostanában ez vált be: általában rendelek 3 zacskót. Rendelés után 7 nappal nyitom az első zacskót, fele megy vákuumozva a fagyra. A maradék zacskót 3-4 nap alatt elhasználom, utána nyitom a következőt, felét fagyasztom, felét használom. Amikor kell, nyitom a fagyósat, mivel kis adag 3-4 napig tökéletes.
(vákuumnak egy hosszabb zacskót használok, hogy többször tudjam használni)
-
válasz
bigmasterg
üzenetére
A vákuumozás inkább akor jó, ha a levegőben lévő anyagok nem kívánt hatást gyakorolnak a tárolt dologra. Kávénál ez elméletileg nem igazán jó megoldás, és ilyesmit tapasztalt korábban egy fórumtárs is.
Ha már vákuum, akkor a vákuumfóliázást gondolom jobb megoldásnak. -
sz.zs.
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Valaki csinált próbát már itt régebben. Több fajta tárolási mód között volt vákuumos is és úgy rémlik nem volt a legjobb.
-
bigmasterg
addikt
Vákuumos tárolást próbálta már valaki?
Múltkor Laica vákuumozhato dobozba raktam el a bontott, friss pörkölesű kávét, de nem volt meg elég ideig, hogy ki tudjam tapasztalni, hogy így mennyire változik az íze.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- LEGO klub
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze ez nem egy eget rengető probléma, szimplán kényelmes az a lapos dugó.