Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PeterAgos
üzenetére
...majd egyszer megmutatod, ha lesz alkalom, hogy a kommentemnek melyik része szól érzelemről szerinted.
Ha jól csal az emlékezetem, azt írtam, hogy én kerülném az AVX cuccokat - ez volt a hangsúlyos. A többi adalék, amire meg jött mindenféle fura reakció ki-ki gondolkodjon el maga azon, amit reagált... -
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Én meg pont olyat gépet keresnék amiben nyoma sincs a gőznek (a tejkrémet french pressel készítem). A többi megszorítás: ne e61-es, >=0,4l nem alumínium bojler, pid, nanométer, kényelmesen aláférjen a mérleg. Na ilyet még nem álmodtak a gyártók.
-
JackFeryll
őstag
válasz
Metatron123
üzenetére
Egyébként elég nehéz az új gőzképes gép ebben a 200 ezres árkategóriában. Az első gondolatom az lenne hogy dedikált gőzgép (dualit, wpm) + valami. Na de milyen valami marad ami boltban kapható, új és nem valami restaurált/moddolt régi gép.
Az igény mondjuk 2-4 ital húzása egymás után amiből 2+ tejes. (2 ember, család, vendégek) Itt nem játszanak a mókolós hardcore kávés sokadik kávéfőzők. -
Metatron123
újonc
válasz
Parci
üzenetére
Cathfaern irásaira.
Mivel hogy eszpresso gépek (is) a téma itt, szerettem volna én is a véleményemet leírni a DB1 -röl... nem kell a cégtulajdonos miatt elfogultnak lenni egy igen jó használható gép iránt.
így gondoltam. nem tudok tokeletesen magyarul, tehat neha nehezebb megfogalmazni a gondolataimat, hogy ne legyen félreértés. -
válasz
Metatron123
üzenetére
ezt mire írtad válaszul? csak mert cathfaern kommentje tömör és tényszerű, ráadásul nem ítélkezik.
mindenki: jó lenne nem céláról beszélgetni itt, szorítkozzunk a konkrét vasra, konkrét tapasztalatokra.
-
Metatron123
újonc
válasz
Cathfaern
üzenetére
Én értem hogy Bélát nem kedveled, nem is kell. De ennek a DB1-hez semmi köze. Egy jó ideje használlom. Volt Anitám, volt Silviám, dolgoztam nem kevés ipari géppel. És a DB1-el nincs semmi baj. Nagyon jó kávét lehet vel főzni, ismetelhető shotokat. A kivitelezésével nincs semmi gond, gond, vagyis én nem találtam. Tehát ha tudsz valamiről amiben ez a gép nem konkurencia képes ebben az árkategóriában, erre kiváncsi lennék. És Bélát nem akarom védeni, mindenkinek szive joga a véleménye. Csak valami konkrét dologra lennék kíváncs amiben a DB1 nem jó ebben a kategóriában.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
qvik27
üzenetére
"házimárkás gép"
AVX maga nem gyárt vagy tervez semmit. Bármi ami AVX név alatt fut az random kínai gyártó terméke (ami vagy jó, vagy nem, láttunk mindkettőre már elég példát) aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy saját nevén fussanak a dolgok, hanem vállal "átmatricázást". Ugyanezeket a termékeket megkaphatod aliexpressről is más néven (csak tipikusan valamivel drágábban, mivel nem kapsz mennyiségi kedvezményt).Szóval az AVX-nek meg a tulajának pontosan annyi befolyása van ezen termékek minőségére, mint a Rancilio minőségére.
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
tényleg hibátlan és tényleg az első olyan cucc, amihez lényegesen több ötlet kellett, mint a tipikus dolgokhoz. esetemben annyi, hogy nem old meg igazából semmilyen elvárást (itthonra van gép, utazó valamit még meg tudnék indokolni, de arra nem célszerű. ja, és a kínaiaknak hála valahogy nem utazunk annyit mostanában...), és bár van olyan, hogy az ember pusztán szerelemből gyűjt be valamit, de sajnos kávés fronton én már az önsanyargató vonalat viszem, szigorú fasizmus van önmagammal szemben.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Én elolvastam, amit írtál. Mindenkinek szíve joga, ha nem kedvel egy forgalmazót. Ezt akár le is írhatja (off-ban). De ennek tényleg semmi köze a termékekhez. A forgalmazó minőségi cuccokat árul, sok termék csak náluk beszerezhető, az áraik elfogadhatóak. A fórumról is sokan vásároltunk/vásárolunk tőle. Velem a cég mindig korrekt volt, nagyobb összegű vásárlások alkalmával is. Ezek tények.
Az érzelmeinket azért ne vigyük át a termékekre. Ezzel megtéveszthetünk olyan kezdőket, akik tárgyilagos véleményekre, tapasztalatokra kíváncsiak. #tomiie6 közel egy éves használat után írta le a véleményét. Ezt érdemes tiszteletben tartani. -
válasz
Cathfaern
üzenetére
Elolvastad, amit írtam?
Azt írom, hogy az A.X nem a minőségről híres név.
A linkelt leírás szakmai és nyelvhelyességi hibákat tartalmaz - ez árulkodó a márkára nézve.
Egyébként miért is volna egy házimárkás gép elfogadható minőségű attól, hogy ott van mellette a polcon egy Rancilio?? -
Kávé Kálmán
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
4-5 hónapja skalpoltuk a szurotartot es talan egyszer volt egy batortalan mini-spritz. Ugyebar ennel a gravitacio is a spriccek ellen dolgozik.
minden 9b szkeptiknek es szkeptikanak: nem kellenek a kifogasok! A cucc az egy instant get alkotas :-). Amugy Will most koltozott nagyobb ingatlanba a 9b gyartassal, ugyhogy jonnen hamarost a kiegeszitok, es moddolasok.
-
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kapuczíner egy konzervatív pörkölő, ami ott világos, igazából az se az. Persze változhatott az idők során a dolog. Ha ilyen tételekre vágysz, én kerülném őt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sz.zs.
üzenetére
a manométernek akkor van lényege, ha van beszerelve pumpaszabályzo
igen, ez teljesen jogos. engem viszont ezzel együtt sem zavarna az oldalsó manometer, sőt a PID-et is tudom nézni hátul, nekem simán megéri, hogy letisztultan csücsüljün a konyhapulton, de hát mindenkinek van valami heppje, nekem ez az egyik a sok közül : )
RetepNyaraB:
kidobni azért csak nem kell
de igen, egy rézcső tuningos esetében, ahogy mai tudásom engedi tudni vélni, bajos lehet (bár azt nem tudom, hogy mennyire eszik forrón, mi romolhat el ebben a szelepben a tömítésen kívül belátható időn belül) -
válasz
hoffman_
üzenetére
Oh fuck. Rohadjanak el a digók. Miért fájt nekik, hogy jobbá lehetett tenni a szutykukat?
Tehát ha a szelep lefossa a lábát ki lehet dobni a tuning gandzsát?

Hátha szorgos kínai kezek Shenzenben gyorsan reagálnak a piaci nyomásra
tökmás: [kapucziner ruanda gitega] muzsikál most valakinél?
Filterre és pressszóra is van egy nyelvgyökben bizsergő kesernyéje, ami elég bosszantó. Vagy elcsesztem az aktuál vízkeverést, vagy ők a pörkölést. Pedig mindig megfogadom, hogy nem szivatom magam a világos perkekkel... -
sz.zs.
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Persze , lehet bele manométert szerelni , de csak így oldalra, ez meg nekem nem jön be. Szeretem látni kávékészítés közben, hogy hol jár a nyomás. Hiszen a manométernek akkor van lényege, ha van beszerelve pumpaszabályzo. Ha nincs akkor felesleges. Ugyanez a helyzet a piddel is. Ha eldugom nem látom.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
akkor már a Flair a befutó nekem, azokon is elgondolkodtam mostanában komolyan...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sz.zs.
üzenetére
köszi a gondolatokat, ez így félig laikusként kicsit nyögvenyelősnek tűnik, nem kecsegteti jóval az új verziós tulajokat. várok most két visszajelzésre 2010-es GC vonalon, de egyrészt készülök rá, hogy bukom mindkettőt... másrészt benne van a pakliban, hogy a 2018-ast újonnan tudnám belakni (még ha modok után az ára nem is lesz reális). csak ez az OPV dolog szegi kedvem.
azt láttam, hogy valaki a 2018-asra is rakott manometert (csak sz*r típust választott, de amúgy simán működik), meg a hátsó rejtett PID is nagyon tetszik, igazán szép gép, nem rontanám el az elejét, ha nem muszáj.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
nekem is iszonyúan tetszik, de utazó vasnak nem a legjobb (olyankor sok kávét kell zsinórban), itthon meg... lusta vagyok.
-
brumi1024
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Tud szökőkutazni nyitott karral amúgy?
WarLock07222: Csatlakozom az előttem szólókhoz, tényleg remek cucc.
-
WarLock07222
tag
Kéretk nem túltárgyalni a 9B királyságát, nehogy végül a vásárlás gomb felé vetemedjen a kurzorom a közeljövőben
Amúgy se kifejezetten van szükségem rá (legalábbis úgy gondolom) -
Bazsee71
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Igen, és egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ez a cucc a családi örökség része lesz. Ha csak ki nem jönnek egy visszautasíthatatlan 2.0-val.
Szerencsére eddig sem volt sürgős a nyitott kar, és a jövő év sem távoli, szóval inkább bíznám olyanra, akinek nem ismeretlen a feladat. Már ha érted a célzást.
-
hoffman_
nagyúr
mai nagyon hálás beszélgetésem eredménye fragola mesterrel, hogy a GC-be való gyári, régi verzió OPV szelep nem kapható, kivezette a Gaggia. nem egy jó hír annak, aki moddolna, annak sem, akinek esetleg megpurcan ez a szelep (bár gyanítom ez nem gyakori).
mekkora baromság lenne lecsapni egy ilyenre, tartaléknak vagy csak úgy, hogy legyen. képekről nem tudom leszűrni
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Oh, már Te is 9B-zel? Minden egyes alkalommal fulig szalad a szam, ha azzal "kotyogok", es felfolyik a kave. E S Z E L Ő S cucc. Mindig elmondom: az utóbbi évtized legnagyobb eszpresszós dobása (szerintem). Karácsonyig totális túlterhelés van a CNC-én a kávés motyoimmal. Nézz szét vállalja-e valaki a közeledben, vagy légy türelemmel. A HOST-on való részvételünk nem csekély mértékben nyomásfokozott :-). Sorry!
-
válasz
tomiie6
üzenetére
Khmm.
Ford v Ferrari - ajánlom a filmet.
Az viszonylag erős feltételezésre utal, hogy nincs tapasztalatom. Miből is tudod ilyen biztosan?
Volt "szerencsém" "szakmai vitát" folytatni az említett cég vezetőjével. Ennek alapján alkotok szakmai véleményt, te meg azt veszel, amit akarsz. Idézek is mindjárt egy gyöngyszemet az emlegetett gép leírásából:
"1850 W-os áramfelvétel" - általános iskola, fizika: "1-es, menj haza!"
Persze van még itt csemege hozzáértésről.
Leírtad a véleményedet, én meg a sajátomat, right?
Zéró alapú feltételezésekre alapozva ne olvass semmit a fejemre, tisztelettel kérlek!szerk.:középiskola --> általános iskola
-
tomiie6
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
Igazából egy terméket degradálsz, csak mert XY importálja, használatbeli tapasztalatod viszont nincs, ahogy itt tudtommal másnak sem. FB posztokból nem könnyű megítélni valamit, amit jó eséllyel 50-nél kevesebb ember vásárolt meg, akiknek ráadásul töredéke képes megfelelő hozzáértéssel kávét készíteni. Nem mondom, 1 éve benne volt a rizikó, amikor megrendeltem kezdőként, de szerencsém lett, és az azóta megtapasztaltakból alkotott véleményemet nincs okom rejtegetni.
-
tomiie6
csendes tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Én bátran ajánlom a DB1-et, nálam 11 hónapja kifogástalanul üzemel, a vendégsereg kiszolgálását is bírni fogja, főleg ha ez tejes italok készítésével is együtt jár, kelleni fog az a külön thermoblock.
Egy dolgot nem tudok, hogy ez a fix előáztatás sötétebb pörkölésű kávékra nem lehet-e negatív hatással, ha esetleg olyan vonalon mozogsz. Mivel én világoson, a megléte mindenképpen pozitív, a vízhozamot pedig szépen be lehet állítani, és hamar el lehet jutni arra a szintre, hogy az ember meggondolja, melyik specialty kávézóba megy be, mert több helyen csalódás lesz a presszó az otthonihoz képest. Nekem egyetlen okból nem lesz az utolsó gépem, mégpedig azért, mert szeretnék az előáztatással tovább kísérletezni. -
stereofan
tag
egy kis retro hangulat, jó képekkel:
Az eszpresszóktól az otthoni luxus kávéfőzőkig – így kávéztunk az elmúlt 60 évben
nekem nagyon bejönne egy ilyen jellegű beltérrel, de mai technikával felszerelt kávézó.
-
kozsy18
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
then nevermind…
-
ici169
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Szia,
Írtam üzentet.
Köszi. -
ici169
csendes tag
Sziasztok,
Keresek Gaggia Classicot, vagy Rancilio Silviat megvételre. Lehet gyári, vagy akár már tuningolt gép is.
Akinek van eladó darabja, kérem jelentkezzen.Köszönöm.
-
Toobee
veterán
Attis87-ről tudtok valamit? Telefonszám, akármi? Van nálam egy VST kosara. Szeptember óta nem lépett be az oldalra: 2021-09-02 08:58
-
Mano66
senior tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata [Krausen átfolyós víztisztító] -val?
Mindenképpen átfolyóst szeretnék nem tartályost. A PurePro-ban csak a 800-as átfolyós. Kérhetnék véleményt róluk. A BWT patront elvetettem. Nem csak kávéra használnám a tisztított vizet. -
SoundON
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
hát én azt látom a jelenlegi leírásban hogy mindig 0 bypass kell, csak a csapvíz keményedésével egyre kevesebb a patron teljes kapacitása, de közben meg látok ilyet brossurát is...???...???
ráadásul egyszer a CMben is megkérdeztem és akkor Szabi azt mondta hogy ők pl 1es bypassal használják, ami az átlag 14GH budapesti vízre kell, tehát ha ezt nézem akkor meg kell bypass
-
Bazsee71
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Wow, nem semmi, köszönöm! Amúgy is meg akartalak környékezni egy 9Barista karral, amiben még túl sok a vas...

SoundON: A leírás szerint teljesen mindegy az állás, mert nincs benne bypass. Legalábbis én így értelmeztem.
-
kozsy18
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Cserelek veled egy idore, ezen ne muljek…
-
lazoltan
csendes tag
Ese podos gépet miért nem ajánl senki?
Nálunk is pont téma a mindenki által könnyen használható gép beszerzése, de automataval én többet nem szívok pláne, hogy annyira nem is ad jó eredményt.
Az ese podok csomagolásával környezetvédelmi aggályaim vannak, de azokkal megbírkózom.
-
SoundON
tag
A BWT Bestprotect patront van aki nem a gyári ajánlás szerint, tehát 0 bypasson, hanem 1-2-3ason használja?
-
Krajcsi
csendes tag
Toobee, illetve bárki akinek van tapasztalata e téren, ízre mi a különbség az ssp unimodal, multi purpose illetve comandante c40 között. Engem első sorban v60 illetve aeropress szempontból érdekel a dolog. Megéri a dupla árat bármelyik ssp kés a comandantéhez képest?
Szeretnék külön örlőt v60hoz, de bizonytalan vagyok. Gyűjtsek ssp-re, vagy annyit nem ér a dolog? Azért is vinz a Comandante, mert hordozható.
De ha ízben szignifikánsan jobbak az SSP kések, akkor gyűjtök még egy kicsit.
A két SSP között van ízre különbség? -
-
HSM
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Az új Lelit weblapon nekem úgy tűnik, nincs már fent valamiért. Mikor én vettem az enyém tavaly, még ott volt a többi gép között.
A tuningolt GC-nek nagy a rajongótábora itthon, hogy mennyire megalapozottan, azt nem tudom. Mindenesetre a rézkígyós moddal és PID-el valószínűleg tényleg jó hőstabilitást lehet vele elérni. -
hoffman_
nagyúr
köszi, erre most akadtam én is, amikor elkezdtem nézni a többi Lelit-et, az eddig nem volt meg, hogy az Anna 57mm... igen, ez feature list tekintetében befutó, árban még benyelném. az bosszant csak, hogy az általános közvelény alapján egy moddolt GC-vel jobb eredményem lesz, de ha szökőévente jön egy szembe, arról éppen lecsúszok

-
HSM
félisten
válasz
hoffman_
üzenetére
Esetleg Lelit PL41 PLUST? 58mm + PID. VST kosárral szvsz elég jókat lehet vele főzni.
#112633 hoffman_: Silvia-nál offset-es a fej, nem pont a bojler alatt van, nálam itt esett ki. Illetve amíg nem raksz bele PID-et eléggé szerencsejáték, milyen hőfokon is lesz éppen, esetleg lehet lesni a fűtési fázisokat és stopperezni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
azért rápróbáltam a Gaggiára, mert már tűkön ülök. nyilván foglalózták már, két órát "élt" a hirdetés, későn értem oda így is...

szerk.: közben a teljes topicon átrágram magam, a 2) Silvia kérdés tárgytalan, látom, hogy jó-jó, de ment azzal is a szenvedés.
zolnagy:
mostanában nem voltam erre, szóval nem tudhatom ki keres még, már az is csoda, hogy pont a mai kérdésemmel egyidőben listázták... erre tessék
elvileg Érden, Zsolt keze által került bele a PID, ezt megintcsak nem tudom hová tenni, csak sejtem, hogy itteni kolléga keze van a dologban. -
hoffman_
nagyúr

tiszta sor, ezt így már kontextusba tudtam rakni, köszi.
két kérdésem így is nyitva maradt még:1) az új Gaggia Classic Pro teljesen kuka, elesik a fent említett moddolhatóságtól, mert olyan főkomponenseken spóroltak, amik létfontosságúak, jól sejtem?
2) a Silvia-ról nem esett szó, de nekem az a legszimpatikusabb eddig, felületes netezés nyomán, azt is szeretik és moddolható, ha később esetleg tovább szeretném vinni. vagy van esetleg buktatója, amit nem láttam eddig, -
válasz
hoffman_
üzenetére
Ld. @rastacsz
Ipari méretezés, az utolsó csavarig szerelhető és van is hozzá minden, jól moddolható (plusz a többi érv). Ez így együtt kevés megfizethető újról mondható el é, de sok esetben igény volna ám rá, csak később jössz rá, nem mikor megveszed a csillogós-gombnyomósat.
-
rastacsz
tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Ja, az kimaradt, hogy ha új és relatív olcsó, akkor ár-érték bajnokok a manuális karosok. Ha dupla kell, akkor robot vagy flair pro 2 és hozzá a dupla csőrös kifolyó.
@hoffman_
A gc azért annyi, mert ismert, javítható, van hozzá minden, moddolható, van közössége, eladható később.
A lelit meg azért ennyi újonnan, mert az anyagokon azért spórolnak, a lemez vékonyka, itt-ott sorjás és talán nem 58-as kosár méret. -
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ennyivel szarabb egy 170 ezres új PID-es masina, mint egy moddolt 6-7 éves használt GC? nem érem fel épp észel. kinek van mindkettő, hogy megnézzem, de komolyan

értem a logikát és lehet, hogy így elesek egy jó GC-től, de azon a korszakomon már túl vagyok, hogy mások használt cumóját kiáruljam aprón, egyszerűen nincs rá időm/kedvem. akkor inkább megpróbálnék valahol (fórum-tagokra reménykedve sandítok most
) egy új 200 ezres gépet és ha annyira karcsú, akkor még emelek a kereten és várok kicsit. -
rastacsz
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Guji hambela x turbo
Kell neki a flair csík szerinti 95-100°C-os előmelegítés. Kezdenek elbújni az ízek.
Ez az egyik legszenvedősebb kávé,vagy béna vagyok hozzá...
A discordos dologgal kapcsolatban a részletek érdekelnek, meg az is, hogy rendeltek-e még ilyen spanyolt?____
kapuczinertől a geishat próbálta már valaki?
____Ha valaki új gépet szeretne és szigorúan a klasszikus vonalon marad, akkor a Béla féle tb1 sem biztos, hogy rossz választás. Termoblokkos, van előáztatás és a csapolás időtartama állítható.
Vagy ha több a keret, akkor a db1, az jobban variálható, van hőfokszabályzás. És mindent IS ver a forgalmazó szerint. (jó, nem a vbm supert nem, mert most azt kezdte el árulni
)
Kár, hogy itthon nincs rancilio silvia pro, bár az árából kettő sima silvia kijön... -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
nézegettem anno, nekem is inkább kuriózum hatása van a "főgép" mellé, pedig Hoffmann videójában is meggyőző. nem egyedül kávézom, ketten minimum és a vendégség is sűrű hozzá. a tippet köszönöm mindenesetre!
konzumpro:
nézegettem anno aprón, nem akartam karos gépet, meg a design miatt sem passzolna a konyhába (tudom, tudom... nálam ez is szempont).
nem zárkózom el teljesen a használttól, de avx-en/HA-n fél éve nem jön szembe szinte semmi. illetve azért csak bennem van egy higiéniás félsz, nem mindeki használ úgy egy gépet, mint én (vagy ti) és hiába kap egy takkert a végén, tudja a fene mit látott korábban.
ezért lyukadtam ki az Anna-nál PID-el vagy a Silvia-nál...WarLock07222:
DB1-et nézegettem, de nekem is az jött le, amit Toobee írt, akkor már inkább hajlok Lelit-re.sz.zs.:
majdnem jó, a Graef viszont már megvan hozzá sajnos : ) -
sz.zs.
őstag
Pidelt GC+ Graef a Home Barista eszköz csoportban ha valaki keres most ilyet [link]
-
zolnagy
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Amíg nem próbáltam, én is így voltam vele
De egy hétig nálam vendégeskedett Peteragos topiktársé. Nagyon tuti cucc. Egyedül kávézósnak teljesen ok. Én egyedül kávézom. Ha most kéne egy olyan gépet venni, amin nem kell állítgatni, csak felteszed és elkészül a tökéletes kávé, ezt venném (de most van itthon három gép is, szal nyugton maradok). -
WarLock07222
tag
-
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Számomra nem is kérdés. Tipikus kínai cucc, bár csak a FB csoportban látott képek, videók, amikből tájékozódni tudok. Bármikor a 9B-t venném ezekkel a sajátmárkás dolgokkal szemben. Öröm kézbe venni, csak minőségi anyagokkal találkozol, plusz mobil. 1:3 fölé tudod vinni, előáztatni is lehet.
-
hoffman_
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tervezem a továbblépést egy Dedica-ról, egyszerűen kezdem pazarlásnak érezni bele a P&Y kávékat, milliószor jobbakat lehet belőlük húzni, egyszerűen megállt a tudományom.
br.200e körüli áron tudnátok segíteni ki merre menne?
espresso fókusz, a steaming igazából nice-to-have, nem használom. dual-bojler ebben az árban és felhasználásban nem is nagyon opció. újonnan szeretnék gépet venni, illetve egyelőre nem szeretnék hozzányúlni moddal és rákölteni (max egy vst basket), szóval a jó out-of-the box minőség számít.
amiket nézegetek:
- Lelit Anna (170e) ebből van a korábbi rev 140-ért, de a PID miatt az újat jobbnak gondolnám.
- Rancilio Silvia V6 (230e) ér ez 60-al többet?a Gaggia Classic-ról amit olvastam, hogy az újabbak már érezhetően spórolósak és amúgy is kvázi modding kötelező típus, szóval azt nem is vettem a kalapba. Lelit Victoria nem tudom, hogy megérne-e plusz száz ezret ebben az első lépésben (inkább egy Mignon Specialitá következőnek a CM702-ről)
vélemény, tipp a fentiekhez?
köszönöm előre is
-
válasz
Toobee
üzenetére
Pont ilyesmi kombóval készített Kalmár (tán Guatemala) kávéval kínált egy úriember. Eléggé rendben volt!
Egyébként én is őrlőt vennék előbb. A gépből én belépő szinten nem csinálnék akkora fétist, de az OPV az elég lényeges - szóval a csillió bar-os olcsó gépeket ezzel fel kéne szerelni, aztán tud az jobb lenni a kotyesznél. ...márcsak a hőmérséklet miatt, amit a kotyeszekkel nem lehet 90 fok körülire állítani. (már ha szeretnénk, hogy lejöjjön a lé.)
-
LazacX
tag
válasz
Dtamas82
üzenetére
Ha rá tudsz szánni 10-15 percet (15 max) alkalmanként egy dupla presszóra, akkor 100 E -ből kijöhet egy használt főző+daráló páros. Némi takarítási és szervizigénye lesz, de nem kell tőle hanyatt esni. Ha ennyi időd nincs, meg kedved se hozzá, akkor inkább automata. De még inkább egy jó kotyogós (Bialetti mondjuk) egy olcsó darálóval. Azt a szintet hozza mint egy automata, csak harmadáron, és szervizigénye se nagyon lesz. Amúgy meg a jó alapanyagra úgyis többszöröse megy el. Mennyit szánsz a kavéra ( ft/kg) ?
-
bbuffy
senior tag
válasz
Dtamas82
üzenetére
Én jobb kotyeszt vennék, Brikkát. A 9Barista már hardcore játékszer, és ha jól tudom duplázni nem ideális. Karos Gaggia plusz örlő is legalább 180K.
De sokan mennek automatával boldogan. Nespresso után váltani minden jó. De sajnos ez a csoport a top cuccokat fogja ajánlani csipőből
Van általános kávés csoport, bár nagy az átjárás
-
zolnagy
őstag
válasz
Dtamas82
üzenetére
Ha nem akarsz külön őrölni, akkor gyakorlatilag automata gépet keresel. Azzal viszont max egy jó közepes kávét fogsz készíteni egy normál gép + őrlő kombóhoz képest.
Ennek van külön topikja, ha ez az irány, ott biztos tudnak neked ajánlani gépet: [link] Itt nem igazán foglalkozunk ilyen gépekkel. A másik, meg ahogy koxx is említette, szervízigénye ennek van csak igazán. Amíg használod, addig egyszerű, de karbantartani muszáj időnként, mert hamar tönkremegy. Egy idő után egyébként is tönkremennek ezek, de a karbantartással ez kitolható.
Ha viszont mégis a minőség az elsődleges, akkor meg nem fogsz jó kávét készíteni előre őröltből. Ha elolvastad az összefoglalót, akkor tudod, hogy miért.
Esetleg alternatíva valami jobb kotyogós és kézi őrlő, vagy a Toobee által ajánlott 9Barista, de az kézi őrlővel már 200e felett van. -
PpenoO
őstag
Marad a jó öreg kotyesz vagy filter :)
-
-
Dtamas82
csendes tag
válasz
LazacX
üzenetére
Egyelőre kezdésként nem őrölnék külön (igen, tudom, hogy kellene
). Tehát vagy beépített őrlős gép, vagy presszógép+ jó minőségű darált kávé amiben gondolkodnék. A keret azért ilyen tág, mert kotyogóst nem vennék pl. 100.000 forintért, de egy jó automata gép, akár mehetne e fölé is. A lényeg számomra, hogy a lehető legkevesebb ráfordított idővel reggelenként a lehető legfinomabb kávét ihassak és a gépet ne kelljen minden reggel 10-15 percekig mosogatni, meg ne legyen szervizigényes. Létezik ilyen gép? -
LazacX
tag
válasz
Dtamas82
üzenetére
Mit nevezel "sima espresso gépnek darálóval"? Előtte írtad, hogy külön gépet őrlővel macerásnak tartasz. Esetleg automatára gondolsz? Egy presszó lefőzése ha beépül a napi rutinba, nem macera. Végülis mennyi a keret? A."nem filléres" és a "nem 200-300 E" között azért nagy a szórás.
-
Dtamas82
csendes tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni kávéfőző vásárlásában. Jelenleg nespresso gépünk, van de össze sem lehet hasonlítani az ízvilágát egy igazán jó főzött kávéval. Elsőre egy egyszerűbb megoldással indítanék, de több helyen is olvastam, hogy a bialetti már román gyártmány lett és a gaggiát is elrontották. A forumot elolvasva tudom, hogy egy külön őrlő és egy régebbi gép a legideálisabb, ha csak az ízt nézzük. Viszont, ahogy olvastam ezekkel nem kevés macera van, ami tudom, hogy megéri
, de most egyszerűbb megoldást keresek. A legjobb sima espresso gép lenne esetleg darálóval nem filléres, de nem is 2-300.000 forintos áron. Van ilyen egyáltalán, ami tényleg jó és nem a márkát, meg a semmire nem használató extra funkciókat fizettetik meg a vásárlóval? Köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic RC drón szett - 4/3" Hasselblad kamerával
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Szerintem az jelen esetben mindegy, van-e a bojler tetején vágva egy út a gőznek vagy sem, ha nem akarod, nem használod, én sem használom a Glenda-nál, csak légtelenítésre.
de igen, egy rézcső tuningos esetében, ahogy mai tudásom engedi tudni vélni, bajos lehet (bár azt nem tudom, hogy mennyire eszik forrón, mi romolhat el ebben a szelepben a tömítésen kívül belátható időn belül)

Amúgy se kifejezetten van szükségem rá (legalábbis úgy gondolom)