- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mcs
veterán
A legutóbbi 576.02 driver nálam is hulladéknek bizonyult, mert az NFS Heat egyfolytába akadozott tőle. Elképesztő, amit mostanság az NVidia művel driver írás terén, de mondhatjuk sírásnak is. Legalább az 572.86 kifogástalan.
-
tal-garius
aktív tag
válasz
tal-garius #11677 üzenetére
Na ma volt időm tesztelgetni.
BIOS-t alap beállításra raktam, újraindítás, majd csak EXPO I állítás és 10-es negatív curve. Feszültségeknél mindent hagytam alapon, auto-n. Hangon és az integrált videon kívül minden úgy van ahogy a gyári beállítás.
Nvidia driver a tavaly decemberi, alap órajel, semmi tuning.
Tudtam játszani másfél órát, hogy nem dobott ki. Tegnaphoz képest már sokkal jobb. Remélem így is marad. -
tal-garius
aktív tag
válasz
Steve1207 #11671 üzenetére
Ööö igen. Expo beállítva. Ma pl amit beállítottam fixáltam a feszültség értékeket auto-ról. 2órát játszottam az idő alatt nem dobott ki. Régebbi stabilnak mondott nv driver van fent. A proci beállítások curve stb alapon vannak, bár ott is kidobott negativ fesz állítás után is és ha alap akkor is. Tegnap egy beépített mem testet lefuttattam hiba nélkül lement (expo-val).
-
-
-
Steve1207
veterán
válasz
tal-garius #11669 üzenetére
Nem lehet, hogy ram? Hisz nem is minden játék alatt jelentkezik, mint mondtad. Nálam ugyanez volt, teljesen stabil volt az összes teszt fél napokig futtatva minden komponensre, közben egyes játékok kivágtak, volt, hogy 10 perc, volt, hogy 3 óra után. A lapom 0,00x mV-al kevesebb feszültséget adott neki, hiába írja jól ki a bios-ban, de minimálisan kevesebbet kapott mindig. Talán pont itt a 4070-ben is tanácsolták anno valakinek DDR5-nél, hogy XMP vagy EXPO profil ki, teljesen alapon megnézni, hogy onnantól kilépkednek-e.
Ugyan a hibakód itt beazonosítható, de nem biztos, hogy abból fakad. Egy szimpla usb hub is meg tudja bolondítani, közben a játék teljesen mással fog kivágni. Amikor csak desktopra dob nekem a ram az első mára, más hw hibánál komolyabb jele lenne, stuttering, bsod, ha meg csak szoftveres, akkor hamarabb a win lesz a baj (pl régebbről updatelt rendszernél, de ott is csak win10-11 között futottam nagy galibába eddig gépeknél). Plusz régi nvme esetén egy pillantást nézz rá kondícióban.
-
csaba951
veterán
válasz
tal-garius #11669 üzenetére
Ebből kiderült, hogy a tápcsatlakozó rendesen rá van dugva. Maga a kártya valószínűleg jó. Szedd ki a PCI-E csatlakozóból, sűrítet levegővel vagy porszívóval tisztítsd ki a csatlakozót. Nézd meg, hogy nincs-e benne valami kis méretű idegen anyag. Ha minden rendben tedd vissza a kártyát. Ugorj a #11666-ra.
Játékoknál csak a feltétlenül szükséges programok menjenek. Minden más programot zárj be.
Esetleg korábban pl. Afterburnerrel nem tuningoltad a kártyát (más memória, gpu órajel, feszültség)? Lehet, hogy valahol benne maradt valami rossz érték.
Maga a problémád vagy driver probléma vagy hibás/sérült windows rendszerfájlok/játék fájlok lehet. Vagy valami monitor/tuning program összeakad a játékokkal. Szerintem.
-
csaba951
veterán
válasz
tal-garius #11665 üzenetére
Esetleg próbáld meg ezt: #27612 Csorbi
Utána indítsd újra a gépet, majd ellenőrizd le a Steam-ben a játék fájljait is. Megjavult? -
F_Zolee
nagyúr
válasz
tal-garius #11662 üzenetére
Nekem 572.16 van fent. Pár játékkal játszok csak de nincs gond azokkal sem.
-
válasz
tal-garius #11662 üzenetére
Nem tudom játszol e indiana Jones-t de 566.06 vagy a 45ös hotfix (kb sehol se találom ezt), jobb rá. Más játékról nem tudok.
Ezt írta is a 36-ot követő 566.45 hotfix is:This hotfix addresses the following issues:[Indiana Jones and the Great Circle ] Some users may experience intermittent micro-stuttering [5015165] Improved stability for UBISoft games using the Snowdrop engine [4914325]
-
csaba951
veterán
válasz
tal-garius #11660 üzenetére
Elsőnek próbáld meg régebbi driverrel. Ha nem jó, akkor szedd ki a vga-t (tápcsatlakozót is szedd le), aztán tedd vissza.
Ja igen, ugye nem futt ilyenkor az Afterburner meg LED vezérlő programok?
-
tal-garius
aktív tag
Hello. Nekem mostanában az összes játék kilép az asztalra d3d device lost meg a dxgi error device hung hibaüzenetekkel. Adatlapomon ott a konfig. Érdekesség hogy van játék amivel semmi baj de van olyan ami 5perc vagy 2óra múlva kilép instant az asztalra. Gép hőfokok ok, legfrissebb Nvidia driver, Win11 friss stb. Memtestek, 3d markok, Cinebench mind hibanélkül lefutnak. Valakinek valami ötlet?
-
dom2000
csendes tag
Rendszeressen olvasom a hozzászólásokat, eladtam 5 perc allatt a 4060 Asus dual oc- mat, ma érkezik 4070 tufom, belépek a 4070- esek közé.
-
-
576.02
Annyiban változott az előző 572.83 és tsai-tól hogy nem egy percen keresztül kapcsolja az Nvidia Surroundot, 3 monitorral, hanem 3 mp után eltűnik a fekete képernyő, és van kép.
566 szintű így a driver. -
peetyy
őstag
válasz
gainwardgs #11648 üzenetére
Akkor ezért ilyen jó minőségű
-
peetyy
őstag
válasz
gainwardgs #11645 üzenetére
Lehetne ugyanezt RTX nélkül is?
-
-
válasz
gainwardgs #11641 üzenetére
A part 1 sem volt kutya.
-
dom2000
csendes tag
Örült volna a ps4, ha ilyen lett volna.
-
gainwardgs
veterán
Jó kis ps4 grafika
-
válasz
viperabácsi #11635 üzenetére
Hotspot °C az miért nincsen?
-
viperabácsi
addikt
-
cd930
senior tag
válasz
TeeBee73 #11632 üzenetére
Köszi mindenkinek, értékelem a segítséget!
Amivel játszik a fiam, azt mondta, FHD-ban elég a 4060.
Van egy összehasonlító akár táblázat akár nemtommi, ahol aránylag átlátható módon tudna választani az ember?Ketten is írtátok az Asus Dual-t, most látom, hogy ismerős, Árukeresőben pont ezt nézegettem, mert az Aqua-nál 128k, 3 év garral.
Hasonló árszinten ez a 4060 mondható a legajánlottabbnak? -
TeeBee73
veterán
válasz
viperabácsi #11631 üzenetére
Ha 1080p a felbontás, és nem kell az Ultra részletesség, jó a Very High is, elég a 4060.
Ne turkáljunk már más pénztárcájában.
Majd vesz nagyobbat, ha monitort cserél, és lesz a zsebében 1 guriga, mert amilyen árak vannak mostanság... -
viperabácsi
addikt
válasz
Sundesz #11630 üzenetére
Ugyan ezekkel az érvekkel vetették el velem is a 4060-at , lett helyette 4070 .
Mondjuk az enyém is Asus Dual 4070
Viszont AM5 -ös platformba ne akarjunk már x8 -as kártyát ajánlani
cd930 Akkor inkább nézz szét AMD fronton ott olcsóbban lesz 4060 nál jóval jobb VGA
" A monitor is egy 27" FHD AOC 144 GSync " milyen felbontáson ? -
Sundesz
addikt
válasz
viperabácsi #11627 üzenetére
Minek 2x olyan drága kártyát ajánlani? Az x8 akkor lenne gond, ha PCIe 3.0 lenne a gép. Nem olyan rossz kártya a 4060.
cd930. Nálam az ASUS Dual többszörösen bevált már (volt 2x is), halk. Ha a hang nem számít akkor kb mindegy, a legolcsóbbat vedd.
-
cd930
senior tag
válasz
viperabácsi #11627 üzenetére
Nincs anyagi keret 4070-re, a 4060-as árszínvonalán szeretném megtalálni, mit érdemes.
Egy elaggott 1050Ti volt a régi gépben, ahhoz képest egy 4060 is kánaán lesz.A monitor is egy 27" FHD AOC 144 GSync képes.
Az általad küldött specben az FHD-hoz elég a 4060, így ez lesz, na de melyik lehet a lehetőségekhez képest optimális? -
cd930
senior tag
Sziasztok!
Frissen épülő gépbe 4060-as kártyát szánunk
AMD Ryzen 5 7500F proci
Asrock B650M-HDV/M.2 alaplap
Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K RAM mellé.Azt látom, hogy többféle variáns létezik 4060-asból, de melyiket érdemes megvenni a fenti konfighoz?
Előre is köszönöm! -
Hanok
senior tag
válasz
gainwardgs #11624 üzenetére
Igen utalhatna de mivel semmi nem változott csak a két kártya cserélődött ezért elvileg az 5070 min FPS-nek is alacsonynak kellett volna lenni.. Ezért én ezt a részét nem tartanám valószínűnek. Mondjuk már nincs itt a másik kártya hogy kipróbáljam az 5070 is beesne most ennyire. Nem elképzelhetetlen a malware de itt is arra tudnék gondolni hogy azért a többi fps-t is meg kellene neki gyepálnia. nem csak a minimumot.
Cserekor is meg most is már számtalanszor DDU-val pucoltam a drivert jó pár variációval.
Leszedtem az Afterburnert is meg pár napja hogy ne zavarjon be. Nem fényesek de azért a régivel csak kellene hoznia82-ig amúgy feltudtam tornázni úgy hogy a bench progit is újraraktam..Nem baj nemsokára érkezik egy 7600x3D akkor majd úgy is újra rakom a gépet ráfér már itt a cserebere miatt.
-
gainwardgs
veterán
A minimum fps inkább proci/memória részen utal valami hibára szerintem
Valami miatt nem kap elég adatot a gpu és beesik a minimum, vagy vmi fut a háttérben ami erőforrást vesz el rendszertől, vagy malware/vírus.
Esetleg DDU driver pucolás, majd telepítés
Még egy tipp, ha esetleg afterburner-t használsz közben, vedd ki a monitorozásból a proci, illetve vga energia fogyasztás kijelzését.
persze mostani driverek sem a legfényesebbek -
Hanok
senior tag
válasz
gainwardgs #11619 üzenetére
-
Hanok
senior tag
válasz
R0GERIUS #11615 üzenetére
Persze nyilván, próbáltam amúgy régebbi driverrel is de csak sokkal rosszabb lett..
Mondjuk az 566.36-al pont nem de szerintem ez sem lett valami fényes..
Mondjuk úgy hogy még szarabb..pedig volt előtte DDU..Lehet lassan újrarakom a Windowst aztán meglátjuk..
#11616gainwardgs: Sanszos csak egy két régebbivel néztem és majdnem azonosan szar volt mindegyik verzióval..Mondjuk ennyire nem mint az 566.36.. -
válasz
duronx #11613 üzenetére
Oh persze. Most néztem egy reviewban az ürge mondta nem fért oda a vastag ujja meg a feleségének se, plyers, fogót kellett használnia. Bután van megtervezve.
-
-
pandras83
őstag
Van valakinek itt ilyen kártyája?
-
-
Hanok
senior tag
Kicsit érdekes hogy a 4070 TiS-nél hova tűnnek a minimum FPS-ek..mind a kettő default beállítás. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
bobalazs #11603 üzenetére
Nem tudom. Igazából a végén kapcsoltam, hogy ez masszívan írogat. 200 gigabyte tartalom most is megvan, mint "nagy pillanatok" 8 másodperces videók. Párhuzamosan futott majd két évig az "utolsó tíz perc mentése" -vel, aminek idejét növeltem is, bár az mindegy. Torrent letöltések, ami nem lehetett olyan tetemes arányaiba. Látok némi összefüggést. Samsung volt. Nem pro, és 1 TB.
-
válasz
Glaz-dozfhut #11602 üzenetére
Hát az ssdnek jobban kellett volna bírnia. 500 terát is kibirnak vagy a többszörösét.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- Powercolor Hellhound Radeon RX 7600 8GB
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest