Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#71562240 #21598 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, ezért utólag teszem hozzá a félreértések elkerülése végett: szinte mindegyik, bármilyen teljesítményarányú erősítő-hangsugárzó rendszerre igaz, hogy nem szabad őket a maximális hangerő környékén hallgatni!
Elsősorban azért nem, mert a látványosabb teljesítményadatok kimutatása érdekében szinte minden erősítőnél túl nagy kimenő teljesítményt, ergo túl nagy torzítást engedélyeznek a tervezők, amire még rájátszanak a hangsugárzó visszahatásából és a frekvencia függvényében óriási amplitúdókkal hullámzó impedanciamenetéből adódó torzítások, amelyeket a maximális teljesítmény környékén már nem szoktak elbírni ezek a rendszerek, akkor sem, ha optimális a teljesítményaránya az erősítőnek és a hangdoboznak.
Az erősítők zömére igaz, hogy a maximális teljesítményük környékén olyanok, mint amilyen a kétszázzal száguldó Trabant lenne, ha lenne ilyen Trabant. -
törölt tag
válasz
Speeedfire #21596 üzenetére
Úgy akartam írni, ahogy írtam.
Körülbelül a hetvenes évekig volt viszonylag jellemző az a nézet, hogy legyen 2x akkora a hangfal terhelhetősége, mint az erősítő teljesítménye, aztán a fejlődő elektrotechnika újabb tapasztalatai arra irányították rá a figyelmet, hogy mind a hangminőség, mind a készülékek biztonságos működése tekintetében az az elsődleges fontosságú, hogy az erősítőnek elegendő torzítatlan ereje-tartaléka legyen a hangdoboz működtetéséhez, kordában tartásához, a visszahatásai elleni védekezéshez (erősítő klippelése, damping faktor és hasonló témák...). A hangdobozra is veszélyesebb a túl kicsi erősítőteljesítmény, de az erősítőre aztán főképp. Pont úgy van, ahogy írtam: a túl kisteljesítményű erősítő elveszti a harcot a hangdoboz meghajtásában-kontrollálásában, megszökik és öngerjesztővé válik a torzítás (a hangdobozban is), megszökik a hőmérséklet, és előbb-utőbb, de inkább előbb, az erősítő leég. Leég a hangsugárzó is, ha az erősítő nem ég le előbb. Természetesen az is veszélyes, ha aránytalanul nagy teljesítményt kap a hangsugárzó, de házi használatban az ilyesmi nem szokott megtörténni, általában azért égnek le a hangszórók, mert túlzottan torzított teljesítményt kapnak a gyenge, klippelő erősítőtől.
Amit írsz, annak egy része elavult ismeret, egy része pedig soha nem is volt igaznak tekintett az elektrotechnikában. -
orrlyuk
aktív tag
válasz
Tristis #21595 üzenetére
miért, mikor nem...
Apósoméknak vettem 25-ért egy mini hifit, hogy könnyű legyen kezelni, vigye az mp3-mat usb-ről és cdről, aztán most próbálgatás közben jöttem rá, hogy kicsit zeneibb hangfalakkal többre képes, mint amit elsőre mutatott. Persze nincsen csoda, csak kicsit szebb tér, dinamika, itt-ott egy két érdekes színfolt... Ennyi.
-
Speeedfire
félisten
válasz
#71562240 #21593 üzenetére
Ideális esetben az erősítő legalább akkora, de inkább nagyobb teljesítményű, mint a hangdoboz terhelhetősége. ....
Ha az erősítő nagyon kis teljesítményű a hangdoboz teljesítményéhez (terhelhetőségéhez) képest, akkor esély van rá, hogy bizonyos hangerő felett a torzítás nagyon felszökik, túlmelegedés is fellép, és az erősítő elszáll (főleg, ha a hangdoboz alacsony impedanciájú is egyben).Ezeket inkább fordítva akartad írni nem? Én legalábbis úgy tudom, hogy 2x akkora legyen a hangfal, mint az erősítő, hogy ne lehessen a hangfalakat leégetni. Az erősítő nem fog emiatt leégni, illetve melegedni sem. A torzítást még eltudom képzelni, de csak ha nagyon nagyok a hangfalak és nem tudja rendesen meghajtani a memránokat. Mint pl nálam a kis 2*18W @ 8ohm nem valószínű, hogy kihajtja a 20-25cm-es memránokat.
-
orrlyuk
aktív tag
válasz
#71562240 #21593 üzenetére
Fú, nagyon köszönöm! Kb. ezekre gondoltam, én is, és olyan jó így összefoglalva segítséget kapni!
Tehát ha már nem kapok kellőképp kicsi teljesítményű dobozt (ami elég valószínű), akkor legalább 6-8 ohmos legyen... A Bártfaym 8 ohmos és "csak" 87 dB-es.
A fotókon elég normálisnak néznek ki a membránok, viszont tényleg elég ronda formájú a készülék. Lehet, teszek egy próbát...
-
törölt tag
válasz
orrlyuk #21591 üzenetére
Arra válaszolok, hogy mire kell figyelni. Ideális esetben az erősítő legalább akkora, de inkább nagyobb teljesítményű, mint a hangdoboz terhelhetősége. Egy ilyen kisteljesítményű mikrohifi esetében persze ez gyakorlatilag megvalósíthatatlan. Ha az erősítő nagyon kis teljesítményű a hangdoboz teljesítményéhez (terhelhetőségéhez) képest, akkor esély van rá, hogy bizonyos hangerő felett a torzítás nagyon felszökik, túlmelegedés is fellép, és az erősítő elszáll (főleg, ha a hangdoboz alacsony impedanciájú is egyben). Tehát, ha ezt a hangdobozt vennéd meg, amelyik szinuszosan 50W-zeneileg 80W, akkor figyelni kell arra, hogy csak viszonylag alacsony hangerőn hallgasd. Ezt ezzel meg is tudnád valósítani, hiszen kifejezetten érzékeny doboz, így kis erősítőeljesítményből is nagy hangerőt tud kihozni.
Az adott Jamo hangdoboz minőségileg negyjából meg is érné azt a tízezret, de mivel nagyon öreg, ezért az átlagosnál kicsit kockázatosabb a megvétele, a membránszélek esetleges elöregedése, a kondenzátorok esetleges kiszáradása miatt. (És mert nagyon randa a dizájnja!)
-
python1
veterán
-
orrlyuk
aktív tag
Sziasztok! VIGYÁZAT, láma-veszély!
Adott egy 6 ohmra számítva 2X10 wattot leadó Panasonic mikrohifi, ehhez keresnék egy, a gyárinál jobban szóló, nem drága (10-15e) hangfalpárt. Az itthon levő Bártfay-féle, Tangbandekkel szerelt kis dobozaimat szépen meghajtja, de olyat pont nem kapok most. Van valakinek esetleg tippje? Orion Mambó?
Mire kell figyelni? Ez pl. jó lehetne, vagy valami el fog füstölni? Köszönöm!!!!
-
Dorian
félisten
Azt írtam, hogy
"Én nem vennék ezüstözött réz IC kábelt, hangfalkábelt, magas felé tolhatja a hangképet"
Sokszor azt érzem, hogy itt néhányan kifejezetten várnak arra, hogy beleköthessenek valamibe más véleményében. A lehetőség pedig adott, kell akkor a kérdezőnek konkrétan javasolni valamit. -
KMT
addikt
válasz
Dorian #21576 üzenetére
Gondolom, ezzel az előítélettel.
Tehát akkor mindegyik ezüstözött kábel magasba húz? A réz nem? Akkor miért van, hogy néha még az is? Remélem érted...
Egyébként az IC esetén nem érzem megalapozottnak. Hangfalnál, ahol az illesztés problémásabb, már lehet ilyen, de én is inkább kammerer véleményén vagyok.
-
Speeedfire
félisten
válasz
eclipse006 #21586 üzenetére
Igen, én is kétlem, hogy lenne, de azért leskelődök tovább a neten...
Diablo18: Nézelődök. -
Diablo18
senior tag
válasz
Speeedfire #21583 üzenetére
német hangfalak nagyszerűek
a
válaszom csak ennyi
80-90 es évek terén kutassv ajánlom figyelmedbe a sharp system 7700-8800 hangfalait
30-40 k 1 pár belőlök -
eclipse006
őstag
válasz
Elég valószínűtlen sajnos hogy találsz hozzá ilyen típusú sugárzót.
Egyébként nekem is Német sugárzóm van(Telefunken) jelenleg, most újítottam fel egy kicsit, nagyon szeretem. -
Speeedfire
félisten
válasz
Tristis #21584 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem egy nagy összeg, de ez van, ennyi keret ezzel kell beérni. Én is eltudnék viselni 2 nagy állót, de nincs helyem rá, ezért marad a polcsugárzó.
Azzal is tisztában vagyok, hogy nem egyszerű építeni, de nem is lehetetlen. Nem 1 sikerdarab készült el garázsprojektben. A 20cm már nagyon nagy lenne szerintem az erősítőmnek, nem nagyon tudná érdemben megmozgatni, ezért nézegettem a 16cm-eseket.
Nem pont monitor kellene, csak ezeket néztem első körben. Igazából minden érdekel értelmes kompromisszumok mellett. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy zárt nem megoldható ekkora méretben.
A kis tesla mélye is elég kielégítő volt nekem, nem volt erőteljes basszusa, mint a loginak (a mélyláda miatt).Lényegében azért kérdeztem tőled, hogy ennyire jók-e a németek, mert nem ismerem őket.
-
Tristis
őstag
válasz
Nem igazán értem a kérdést. Pár linkel korábban KMT berakott olyan hangfalakat, amik nagyjából alkalmasak zenehallgatásra. Az az ár amit Te írsz, az a műanyag mikrohifik kategóriája. Kicsi pénz, kis foci. A Lodzsitekk-hez képest bizonyára jobbak ezek a hangfalak, jobban meg tudják teremteni azt a hangzásvilágot, amit én úgy hiszem szeretnél, amire a Tannoy M1 nem képes az M2 meg bizonyára drága. Nem hiszem, hogy fogsz tudni építeni jobb hangfalat, mint amit venni tudnál, nem olyan egyszerű az! A 16 centi helyett én mennék felfelé 20 cm irányába azzal a mélysugárzóval rap zene esetén, főleg ha monitort akarsz venni (másra nem lesz keret), főleg-főleg ha zártat.
Itt van egy példa, arra amire én gondolok. Bár a hirdető nem tudom mibe van, ahogy ezt ajánlgatja Stingre.
-
Speeedfire
félisten
válasz
eclipse006 #21581 üzenetére
Ilyen kellene, hogy a mostanit életre tudjam kelteni. Egy darabig megtenné ez is.
Egyelőre akárhogy kutatom a netet, nem találok jó árban, pedig lassan úgy néz ki elviszik a mostani rendszeremet.
Tristis: Ennyire jók ezek a német hangszórók? -
eclipse006
őstag
válasz
Speeedfire #21574 üzenetére
Huhh, akkor az felejtős szerintem is, nem hinném, hogy valami jót hoztak össze videoton sugárzókkal..
Egyébként milyen magas sugárzóra lenne szükséged? -
Speeedfire
félisten
válasz
Diablo18 #21577 üzenetére
Nem vagyok egy gazdag ember, én mindig próbálok kompromisszumokat kötni. Illetve keresem mindig a best buy dologkat. Véleményem szerint az igényes zene hallgatáshoz nem kell milliós cucc, lehet a töredékéből is. Illetve ott a diy is.
DAC számomra drága volt, építettem egyet. Erősítő jó árban drága volt, építettem egyet. Ha lenne időm és műhelyem, akkor a hangfalakat is építeném...de nincs így azokat veszem. Nem lesz egy hűdemilyen rendszerem, de messze szebben fog szólni, mint a consumer piacon kapható dolgok.DAC:5k
Erősítő: 4k
Hangfal: ez mély Work in progess. Max 20k -
Diablo18
senior tag
millió ft ért már csak kap jó hangfalat az ember ott kétlem hogy csak a reklámról van szó
gyűjtsünk emberek
és nem kell idegeskedni hogy ez a jó v az a jó?
-
Speeedfire
félisten
válasz
eclipse006 #21566 üzenetére
Na, kaptam infót a vario star falakról. Hát árban jó, ellenben vidi hangszórókkal van szerelve.
-
Dorian
félisten
VDH d 102 mk3 IC pár van most fent használtan 5000-ért. ha az eladó pesti, le tudja vele beszélni a holnapi átvételt.
-
törölt tag
válasz
Dorian #21569 üzenetére
Én inkább úgy mondanám, hogy általában "kitágítja" a magas tartományt, ami nem baj, ha egyébként szépen szól. Én sose éreztem úgy, hogy az ezüstözött réz kábelek "magasba eltoltabbak" lennének a színezüst kábelekhez képest. Inkább azt érzem, hogy az ezüst jó eséllyel többet képes átvinni a magashangokból, mint a réz. De attól még a hangkép többi sávja is ott van elegendő arányban, ha jó a kábel. Nekem legalábbis tetszeni szokott az "ezüstös" hang, igaz a tapasztalataim egy kivétellel az idézett Neotechnél magasabb kategóriájú kábelekre vonatkoznak. Olcsóbb típust is csak hangszórókábelt hallgattam ezüstözött rezet, de ott se volt bajom a hangkép arányával, hanem úgy éreztem, hogy magasabbra megy, mint általában a réz kábelek szoktak (de nem magasabbra, mint általában az ezüst kábelek). Szóval én elvileg nem utasítanám el az ezüstözött rezet, sőt. De hát persze mindig konkrét típus ár/érték arányát kell nézni (és persze az se baj, ha a saját konkrét rendszerben tudjuk ellenőrizni a véleményünket.)
(#21570) Dorian: Számomra egyértelműnek tűnik a hírdetésből (és a dolog logikájából is), hogy az 1m-es szerelt pár minősül 6660 Ft-os "darabnak". Nagyon meglepődnék, ha nem így lenne, akkor konkrétan hazug lenne a linkelt hírdetés.
-
Speeedfire
félisten
válasz
eclipse006 #21566 üzenetére
Ezért is vagyok most inkább úgy, hogy a 2 régi hangfalamban inkább most cserélném a magasokat, aztán addig kivárnám a jó vételt. Még ha 1-2 hónapot is várnom kellene rá, csak egyelőre nem találok magasokat.
Kisebb esztétikai hibái voltak a tannoy-nak lehet azért volt ennyi, dehát ez a hangok cseppet sem befolyásolja, mert a doboza volt a széleknél kicsit sérült.
-
törölt tag
válasz
Lotusz #21563 üzenetére
Talán még hozzászólnak olyanok, akik hallgatták már ezt a kábelt, én még nem. A konstrukciója számomra szimpatikus, merthogy én a tömör vezetőjűeket szeretem, nem a sodrottakat. Jóféle a szigetelése és a kettős árnyékolása, és az se hülyeség, hogy ezüstözött. Persze nyilván rövidebbet kérnél mint ez az egyméteres példa, és akkor olcsóbb is lenne. Egyébként körülbelül ebben az árkeretben érdemes gondolkodni a te készülékeid mellé.
Tegyél egy próbát az Alisca Orange-dzsal, a retroaudio.hu-n megtalálod róluk a tudnivalókat, hívd fel őket (Bese Attila a főember), aztán menj be hozzájuk a Hutyra Ferenc utcába, hátha tudnak valami jót ajánlani ebben az árkeretben. Ha esetleg van náluk éppen használtan a régebben forgalmazott ASP110-esükből, azt bátran vehetsz, nagyon-nagyon jó típus, és beleférne az árkeretedbe, de talán a jelenlegi típusaik között is van olyan, ami belefér. Kérdezd meg őket.
Ha ott nem jön össze, akkor a konstrukciója (és a Neotech-el kapcsolatos tapasztalataim) alapján feltételezem, hogy ez a Neotech KCS-210 megéri az árát, nem járnál pórul vele, ha ebből vennél számodra megfelelő hosszúságút (fél méter?). Mármint abból eredeztetve az egész vásárlást, hogy a vidékiség miatt nem tudnád három napra kölcsönvenni tőlük.
A Hivox-ot most akkor azért nem mondom, mert náluk 12ezerbe kerül a 80cm-es szerelt Forever kábel. -
eclipse006
őstag
válasz
Speeedfire #21565 üzenetére
Jaj, az le is hagytam, a Cantonra gondoltam 20000Ft-ért.
Annyiért jó vétel volt a Tannoy.. Lesz még hasonló biztos, érdemes résen lenni.Ezt a Vario Start meg nem vágom, de gyanús...
-
Speeedfire
félisten
válasz
eclipse006 #21564 üzenetére
Mennyit?
4ohm-os nem kell az erősítőm miatt, de írtam, hogy a canton szimpatikus.
Én sem találom semmi infót erről a variostar-ról. Itt van csak róla egy kis írás. [link]
HANS DEUTSCH tervezte, de nem tudom, hogy itthon már mit rakta bele. Az avx fórumon mondjuk nem is olyan rég ment el egy tannoy m1 15k-ban.De még nem tudom mi lesz. Egyelőre nézegetek, aztán ha lesz valami jó fogás ráugrok.
-
eclipse006
őstag
válasz
Speeedfire #21549 üzenetére
Annyit nem szánnál rá?
Egyébként van egyáltalán ilyen nevű Canton hangfal, a net nem dob ki semmit, lehet valami tákolmány.. -
Lotusz
tag
válasz
#71562240 #21561 üzenetére
hát sztem 5-7k-nál többet egyelőre nem szánnánk rá, most így hirtelen ezt találtam kácsáéknál:
az a baj, hogy holnapig vagyok pesten, aztán húzok haza vidékre, szóval viszonylag gyorsan kéne eldöntenem hogy milyet vegyek, megnéztem amúgy, az erősítőhöz nem adnak, a lejátszóhoz adnak rca-t, dehát gondolom nem egy prémium minőség..
-
Dorian
félisten
válasz
#71562240 #21561 üzenetére
Nem hinném, nem hallottam még ilyenről, hogy lejátszóhoz adnak IC kábelt.
IC-k nél a Neotechek helyett szerintem már érdemes valamelyik hazai DIY gyártó kábeleit választani, haasznált áron ugyanannyiért lehet hozzájuk jutni, és nagyon nagy a különbség. A Neotech 154-es IC használt ára 6-7ezer, pont ennyiért van Hivox IC is, ami más kategória. Nekem mondjuk nem annyira tetszenek a Hivox IC-k, kissé sávhatároltnak tűnnek, ill. nagyon középre súlyozzák a színpadképet. Viszont utána jobbat 14-ért kaptam.
-
törölt tag
válasz
Lotusz #21557 üzenetére
Ebben én most tanácsot adni nem mernék, mert nem ismerem az aktuális interkonnekt kínálat ár/érték viszonyait. Nyilván a Kácsa Audiónál kell kezdeni a keresést, valószínűleg Neotech-ekkel, erre mások majd adnak tanácsot, akik használják. Én vezetékeket mindig az Alisca Orange-nál vettem, de utoljára bő tíz évvel ezelőtt került erre sor, olyan típust véve, ami azóta már régen kifutott a gyártásból, úgyhogy azóta nem nagyon van tapasztalatom. Az az előnyöd meglesz, hogy vezetékek hazavitelét az ára letétbe helyezése ellenében szinte minden kereskedő megengedi, tehát nem kell zsákbamacskát venned. Ha relatíve nagyobb összeget is hajlandó lennél rászánni, nézd meg, próbáld ki az Alisca Orange-ot és a Hivox-ot is, illetve itt a fórumon úgy veszem észre, másoknak jó tapasztalataik vannak mostanában Bártfay kábelekkel, bár arra nem emlékszem, hogy interkonnektekre is vonatkozott-e ez.
-
törölt tag
válasz
Diablo18 #21543 üzenetére
Akkor te vagy az aranyközépút ember!
Azt nem írtad, hogy használtban vagy újban gondolkodsz, de a kérdés jellege alapján úgy érzem, hogy új készülékeket szeretnél, ezért erre adok tanácsot, 200ezer forintos keretre vonatkozólag, belevéve, hogy olyanokból igyekeztem válogatni, amit folyamatosan kapni is lehet.
Ebben az árkeretben a középpont számomra egyértelműen a Cambridge S70 álló hangdoboz lenne 70ezer forintért, ezért ehhez vázolok néhány alternatívát.
1; NADC515BEE (70ezer) + NAD C316BEE (75ezer) + Cambridge S70 (70ezer) = összesen 215ezer Ft. (Édeskésebb, rockosabb hangzás lenne.)
2; TEAC CD-P1160D (40-45ezer) + Rotel RA-04 (100ezer) + Cambridge S70 (70ezer) = összesen 210-215ezer Ft. (Analitikusabb, nyugodtabb hangzás lenne.)
3; Cambridge 350C (70ezer) + Cambridge 350A (most 70ezer) + Cambridge S70 (70ezer) = összesen 210ezer Ft (Erőteljesebb hangzás lenne)
4; Cambridge Sonata CD30 és AR30 (147ezer) + Cambridge S70 (70ezer) = összesen 217ezer Ft, ez esetben egy elég jó rádiód is lenne, mert az AR30 az egy receiver. ("Középarányos" hangzás lenne)5; Az aktuális akció által javított ár/érték viszony alapján: Cambridge Sonata CD30 és AR30 + Tannoy Mercury V1 = 196ezer helyett 160ezer Ft a Hifi Barlangban. (És ugyebár így szintén van rádiód.) ("Középarányos" hangzás lenne, kicsit kevesebb méllyel, mint az állódbozos rendszer)
A javaslatom sorrendje az általam megítélt hangminőségi értéksorrendet jelöli, de a valós 36ezer Ft-nyi árengedmény miatt az 5-ös sorszámú is igencsak megfontolandó.
Mindegyik egészen jó kis rendszer lenne 200(215)ezer forintból, egyik se tuc-tuc-ra hangolva, de azért azt is teljesítve.
-
audi100td
nagyúr
Optikai kábelre van esetleg egy jó tippetek? megfizethető áron (max 5e Ft), 1m is elég akár
-
KMT
addikt
-
törölt tag
-
L4D1K
őstag
-
törölt tag
Részemről naná, leginkább audio CD-ként, csak hát nem az volt őnála a gondolkodás iránya.
Másrészt én még nem is próbáltam olyasmit, hogy konténeres formátumokból visszaalakítani audio CD-t, tehát nincs tapasztalatom ebben, de nyilván az adná a legoptimálisabb végeredményt. (Én otthon az eredeti (esetleg másolt) audio CD-ket hallgatom, illetve leginkább analóg lemezt... hehe (meg zenei DVD-ket is...). Csak útközben hallgatok tömörített formátumot - mondom ezt innen a magas lóról, ahol éppen vagyok.
)
-
Zull
senior tag
Hmm. Akkor nagyjából eddig az árig (120k) mit ajánlanál? A feltétel továbbra is adott, mindenes kellene, kb a világ összes létező műfaját hallgatom
(majd ha lesz komoly cuccom úgyis le fogok szokni róla, de először kellene valami komolyabb cucc). Illetve mozira is sokat lenne használva, a házimozis topicból áthajtottak, mert hogy a közelítőleg 60-40 zene / film arányommal onnan eléggé kilógtam, de ezen az oldalon is különc vagyok : D
Használt is szóba jöhet, árban is tudok feljebb menni (jó indok mellett), illetve még annyi, hogy szánok majd később subot a rendszer mellé, pont a mozi miatt. Zene mellett persze nem feltétlen kell majd üzemelnie
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest