- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Kinn szakad a hó, én meg unatkoztam és elővettem a régi Fisher STE 170-2 dobozokat. Ahhoz képest mire számítottam, kellemesen csalódtam. Abszolút hallgatható hangjuk van, csak a bal oldal magasa nem úgy szól ahogy kéne, így félre húz a hang. Érdekes mennyire más hangja van egy vintage zárt doboznak, nem rossz nem rossz
# ANTAL Tuning #
-
zoltanz
nagyúr
Nézegetem ezeket a JBL hangfalakat használtan olcsón mennek.
-
törölt tag
Én igen, méghozzá a saját rendszeremben, tehát volt összehasonlítási alapom. Sajátos hangja van... Hangsúlyozza a sávszéleket, de egyébként hallgathatós, nem mondanám meleg hangúnak, de érdesnek se. Úgy éreztem, megéri az árát, de én nem ezt a típusú hangképet szoktam választani. Viszonylag igaz rá, amit az ezüstözött rezekre rá szoktak fogni, hogy magasba húz, de ezt úgy csinálja, hogy közben a mélyeket is hangsúlyozza. Az biztos, hogy nem "középsávorientált". Mindez úgy értve, hogy ez nyolc évvel ezelőtt volt, egy akkori, viszonylag vastagabb/olcsóbb típussal.
-
Skizz
addikt
Ezüstözött Dietz hangfalkábelt fülelt már valaki?
-
törölt tag
válasz super!!! #22891 üzenetére
Egyszerű, de jóféle, kulturált hangú kábel, a viszonylagos olcsósága ellenére az árában egy kicsit benne van a Van den Hul presztízs felár. Tehát jól jársz vele, szépen szól, de ennyiért lehet jobbat is kapni (az utóbbi kitétel persze szinte mindenre igaz). Ha a hangsugárzóidnak "tipikus Sony hangja" van, akkor azt elég jól megszelidíti.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
super!!!
csendes tag
Hello.mi a véleményetek a Van den Hul Twin Hangszórókábelrol?a fiamnak vásároltam egy 5.1-es Sony hansugárzo szettet.a hozzá adott kábelek nevettetoen vékonyak ráadásul az egyik szerintem meg lehet szakadva nem jon átt rajta a hang és ezt szeretném kicserélni Twin-re.
-
priusz
aktív tag
válasz Deadzone41 #22887 üzenetére
Nem értelek, direkt a sarokba van lógatva egy zakó, gondolom akusztikai panelként
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
kiskaktusz
addikt
válasz eclipse006 #22883 üzenetére
Mindenképp.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
nebulo5
senior tag
válasz Deadzone41 #22887 üzenetére
Pontosan nekem is ez a véleményezésem támadt a videót nézve!Üdv: nebulo
-
Alpee
aktív tag
Talaltam Triangle Titus Ex-et 110K ert rola mi a velemenyetek?
Ez azert meglepett: [link]
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #22879 üzenetére
Nem igazán vág ide, de egy egyszerű kérdés:
Milyen IEC dugót használtál tápkábelhez?Környezetemben van 300 forintos gagyi, meg 13.000 forintos Furu.
De a kettő közt nem találtam semmit.Persze mástól is örömmel fogadok választ.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
eclipse006
őstag
válasz kiskaktusz #22875 üzenetére
Igazán nincs mit, majd írj, hogy hogyan alakult a helyzet.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
L4D1K
őstag
Nincs olyan h valaki audiofül, csak vannak tapasztalt és tapasztalatlan zene hallgatók. Előbbiek ismerik a zenét, a hangszerek hangját, hogyan kell kinézni (hallania) egy normális színpad képnek stb...
Ha anyagi részét nézzük, a használt ár/értékben többszörösen veri az újakat sőt! Garancia persze kényes téma, de amit a helyszínen nem látsz, nem veszel észre az akkora gond nem is lehet. Plusz, egy új hangfal ahogy kikerül a boltból mindjárt veszít az értékéből, egy ismert hasznát típus rendszerint azon az áron kel el újra amin megvették.
Az előző tulaj kérdés az első másodpercben kiderül ahogy belépsz a lakásába. A nagy többség nagyon vigyáz és nagy becsben tartja a saját dolgait.
# ANTAL Tuning #
-
geza12
aktív tag
válasz bajnokpityu #22879 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint a biwire és monowire között ég és föld a különbség, ha engedi a hangfal vagy az erősítő persze. Jamo S708-as hangfalat használok ,szerintem ehhez egyébként sem árt.
kammerer:
Soha nem használtam még tömör kábelt, nem tudom milyen,de szerintem ez az Audioquest tetszene.Jelenleg Monitor Auditorium 2.5mm-s és Monster XP Navajo White 1.5mm-s kábeleket használok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz geza12 #22878 üzenetére
Persze, eget rengető különbség a jó és a rossz hangú kábelek között van, de eléggé érezhető általános különbség van a sodrott és a tömör vezetékek között is. Ezért utaltam arra, hogy Type4-et (vagy Type2-t) inkább olyanok vegyenek, akik szeretik a tömör kábelek hangját, ugyanis a jelek szerint az emberek zöme inkább a sodrottakat szereti. Én inkább a tömör kábeleket szeretem, ergo nyilván a véleményem ilyen szempontból pozitívan elfogult a Type4 felé. Tehát én erősen javaslom ennyiért, de vannak mások, akik inkább mást javasolnának ennyiért, megint mások meg azt mondanák, hogy hülyeség a Type4-et javasolni (na most nagyon okosat mondtam).
Objektívebb az arra való utalásom, hogy a több évtizedes karrierjét nem véletlenül érte el a típus, annak ellenére, hogy hifi/audiofil szaklapok tesztjein nem nagyon szokott kifejezetten kiemelkedő minősítést kapni, inkább jóra vagy erős közepesre szokták értékelni. (Azt véltem észrevenni évtizedek alatt, hogy ez is jellemző a tömör vezetékekre, azazhogy hogy ritkán kapnak hozsannázást a teszteken, de aztán valahogy mégis sokkal több ideig vannak a piacon, mint jónéhány, ideig-óráig felkapott, szenzációsnak ítélt sodrott társuk.)(#22879) bajnokpityu és (#22878) geza12: Az is jóféle vitatéma, hogy megéri-e a kettős kábelezés, jelen esetben erre azt mondanám, hogy a Type4-gyel érdemes lehet kipróbálni, mert nem sokkal drágább, mint a Type2, és ha az ember nem akar bikábelezni, még akkor is dönthet a Type4 mellett a Type2 ellenében, mert esetleg szimpla kábelezésben is a Type4-nak jobb a hangja (tapasztalataim szerint jobb).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz geza12 #22876 üzenetére
Tény: régi, legendás márka.
Vélemény: általában elég jó ár/érték arányú kábeleket gyártanak, és ami nekem különösen szimpatikus: szeretik a tömör eres vezetékeket, talán több is az ilyenjük, mint a sodrott.
A hifiben természetesen minden vitatott, minden ellen vannak vélemények pro és kontra, én a Type4-ről úgy tartom, hogy nagyon megéri az árát, az árkategóriáján belül nézve szeretem is a hangját, és nyilván nem véletlenül áll a Type2 és Type4 mögött több évtizedes karrier. Kritizálni elsősorban olyanok szokták a hangját, akik a sodrott vezetékeket szeretik.[ Szerkesztve ]
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Audioquest Type4-es kábelről esetleg van valakinek véleménye? Vagy konkrétan magáról márkáról?
-
kiskaktusz
addikt
válasz eclipse006 #22874 üzenetére
Én is arra jutottam, mint te talán megéri, talán nem... Viszont a szervzízbe úgy is be kell náznem, mert a hangerőszabályzó tekerőcucc nem működik túl jól, s a tavirányító valahogy elkeveredett az évek folyamán.. De majd előkerül, csak gondolom a szervíz után
Azért köszönöm az eddigieket! Hétfőn, ha hazaértem, szét is kapom a házacskát
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
eclipse006
őstag
válasz kiskaktusz #22821 üzenetére
Pontosan nem tudom, hogy hallható lenne-e a különbség, talán igen, talán nem. Ha nem olyan sok az anyagár illetve szerviz díj akkor egy próbát megér, nem tudom egyébként hogy lehet-e kapni még bele fejet.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
shalafi66
veterán
válasz bajnokpityu #22863 üzenetére
Mélytartományban vagy a szoba rezonanciáinak megtalálásában sokat tud segíteni egy sima szinusz sweep is, mérés nélkül, csak hallgatva. Ki tudnak derülni disznóságok.
Jó, várom.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa D19TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/d19 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Dorian
félisten
Én nem akarlak semmire rábeszélni, de a "lehető legolcsóbban" és az új cucc vásárlása nem éppen analóg. Használt hangfalat persze csak meghallgatás után vennék, ha valami baja van, az egyértelműen hallható. Ezen kívül ha még figyelsz arra, hogy ne túl régi legyen, meg a látható külsérelmi nyomokra, sok baj nem lehet. De azért előtte el kéne menned néhány helyre meghallgatni ezt - azt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Skizz
addikt
válasz Dorian #22869 üzenetére
Ugyanmár... mint láthatod, nem high-end sztereó rendszert rakok össze egy hangterembe, csak próbálok a lehető legolcsóbban kilépni a PC-s 5.1-ek és hasonló szerkezetek ördögi köréből. Biztos vagyok benne, hogy nem fogom megbánni a vételt, akármelyik párt veszem meg a fentebb felsoroltak közül, nem vagyok audiófül és szerintem sosem leszek az, pénz híján.
Használt hangfalat nem a hangja miatt tartom zsákbamacskának, hanem hogy hogy viselkedett vele az előző tulaj. Itt nincs km óra, bár azt is vissza lehet tekerni, mint tudjuk. Viszont az újra van garancia és ez fontos számomra.És ezzel nem az audiophile "tudományát" akarom alábecsülni, sőt... szeretnék minél többet megtanulni belőle.
-
Skizz
addikt
válasz Deadzone41 #22867 üzenetére
Nem szeretek használt hangfalat venni. Eléggé zsákbamacska lehet.
-
Skizz
addikt
Értem, köszönöm a segítséget mindenkitől.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy párban 110 körül vannak, én is úgy gondoltam.Sajnos nincs időm eljutni meghallgatni őket, így ezek közül látatlanban kell választanom (kihozni is futár fogja). Pakolni persze nem nap mint nap fogom őket, csak néha. De 2x17 kilót átpakolni nem nagy kunszt.
-
törölt tag
Már úgy értve, hogy a Studio 180 párban 115ezer... Gondolom te is úgy érted(?!)
Tehát, azt már korábban is válaszoltam neked, hogy a Studio 180 jó választás 110/115ezerért, részben azért is, mert a hangja nem teljesen olyan, mint a tipikus JBL-eké. És említettem, hogy ennek ellenére is, ebben az árkategóriában a helyedben körülnéznék még a Tannoy-ok, Mission-ök stb.-k felé, anélkül, hogy lebeszélni akarnálak a Studio 180-ról.
A három mostani ötleted közül a QLN Qubic II-ről én nem tudok véleményt mondani, mert nem csak ezt a típusukat nem hallgattam, hanem még egyiket sem (sajnos). A Heco Vista II-t és a Boston CS 226-t nagyon jó szívvel ajánlani tudom, szerintem jobbak, mint a Studio 180, bár persze nem tudtam még őket ugyanazon rendszerben meghallgatva összehasonlítani, csak különböző rendszerben hallgattam őket. Szóval én mindenképpen ezek közül valamelyiket venném a Studio-hoz képest, és bármelyiket választanám a kettő közül, utána fájna a szívem, hogy azért a másik is kéne. De talán mégis inkább a Heco, és abból is talán inkább a 701-es, mint a 601-es, bár a 601-est is éppannyira meg tudnám indokolni a 701-es rovására... Mivel ezek 110ezer körül vannak (párban) és a QLN Qubic II pedig 90ezerért, én úgy sejtem, hogy rászánnám azt a plusz 20ezer forintot.szerk: utóirat: szteró hangdobozoknál mindig pár árakról beszélünk-beszéljünk, mert hiszen úgy vesszük, és úgy is adják őket. Az csak egyes inkorrekt mókusvakító boltok marketingeseinek ötlete, hogy darabárat írjanak rá, de képzelem, hogyan néznének, ha bemennék és egy darabot akarnék venni tőlük. Én is csak azért emlegettem múltkor a Wharfedale-eknél az olcsóbb(nak hitt) árakat, mert becsapósan írták, és azt hittem, hogy pár árak.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
ha az asztalra akarod rakni őket kell készítened valami emelvényt nekik hogy fülmagasságba legyenek, és feléd nézzenek.
sarokba a rossz gyereket állítják... oda véletlenül se ülj vagy helyezz hangsugárzót. figyelembe kell venned hogy ha öt méterre akarsz ülni tőlük akkor a hangfalaknak is 5méterre kell lenniük egymástól. minél távolabb ülsz a hangfalaktól, minél közelebb vannak a hangfalak a falakhoz, annál jobban belerondít a szoba rossz akusztikája a hangba.
itt egy forum ami a szoba akusztikával foglalkozik, sok hasznos hozzászólás van benn, érdemes végig olvasni.
írtad hogy néha átvinnéd film nézés erejéig a másik szobába. vedd figyelembe hogy a normálisabb álló hangfalak simán vannak 20 kilósak, nem egyszerű őket ide oda rakosgatni.
én nem vennék látatlanba hangsugárzót, szánd rá magad hogy elmész és meghallgatod a kiszemelteket ha már van rá lehetőség. -
bajnokpityu
félisten
válasz shalafi66 #22861 üzenetére
hát én csak a durva kiemeléseket tudom megállapítani. gyakran olvasgatom a DIY fórumokat, ahol Te is gyakran irsz, nyilván nem mérés az ilyen.látom,hogyan kell ezt rendesen csinálni.
(ebben nincs kiszedve pl saját hallásom,és a szoba deformációja.)
én többek között ezért sem mernék nulláról nekiállni hangfalépítésnek.gyakorlatilag esélytelen jó csinálnom. egy meglevőn picit formálni,az a maximum,amit merek.és ebben irok mindjárt privit.[ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
válasz bajnokpityu #22854 üzenetére
Ok, semmi gond, én csak rákérdeztem, mert érdekelt hogy mennyire és milyen formában hallhatók vissza nálad az átvitelkülönbségek vagy egyéb eltérések.
Kérdezz nyugodtan. Ha tudok segítek.
[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa D19TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/d19 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
törölt tag
Zenehallgatási (és/vagy házimozi) célra hangdobozt asztalon tartani "borzadály". Állvány KELL! De mint mondod, elég nagy a szobád, úgyhogy vegyél állódobozt. A méretéből adódóan az állódoboz sokkal mélyebb hangfrekvenciáig tud lemenni, és a nagyobb dobozméret miatti plusz ár nagyjából egyenértékű a kisdobozhoz szükséges állvány árával (kivétel persze a saját gyártmányú állvány).
-
Skizz
addikt
válasz #71562240 #22858 üzenetére
Nem probléma, végül is így jobban járok.
Szóval szerinted álló? Az nem megfelelő a kisdoboznak, ha asztalon vannak? Nem nagyon kicsi a szoba, csak hülye elrendezésű. Lényegében netezés/munka közben nagyon közel lennék hozzájuk, gyakorlatilag rá tudom tenni a tenyeremet. Viszont ha kell, zenehallgatáshoz, filmhez meg el tudok ülni 5 méterre is. Ráadásul sarokba, ahol összegyűlik a mély.
Patice: Köszi az ötletet!
-
törölt tag
Eddig azt hittem magamról, hogy nem vagyok konzumidióta, mégis, a jelek szerint csúnyán beugrottam ezeknek a pár helyett darabáron hírdetett CR-30.4-nek, ráadásul, az árgép.hu listáján, ahol néztem, a 45ezres-ek után következő sorban van egy 69ezres hírdetés, arról is kiderült, hogy csak elírás a listában, mert a boltra ugorva már látszik, hogy 89ezerbe kerül ott is. Bocs, hogy elhúztam az orrod előtt a mézesmadzagot.
Szerintem, hacsak nem nagyon-nagyon kicsi a szobád, maradj az állódoboz vételnél. Az állványos sugárzóhoz jóféle állványt is szükséges venni, ami 20-30ezernél kezdődik (hacsak nem csinál az ember saját magának pl. MDF-ből).
-
Patice
nagyúr
válasz Deadzone41 #22856 üzenetére
Jól gondolod, bőven van mélye és ez nem megy a közepek rovására.
Szerintem a kategóriájában, használtan most best buy.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
bajnokpityu
félisten
válasz shalafi66 #22853 üzenetére
rendes allvanyos mikrofonos meres nem tortent. de melyet nagyon hallani. osszesen egy frekigeneratort tekergettem, es fulre eleg egyenletes volt kozep es magasban. de fazist, ilyeneket meg igy sem mertem.
de ha a concepttel valo osszehasonlitasra gondolsz, nekem eleg hianyosnak tunik annak a magasa. annak van publikus merese?
privatban megkereshetlek problemammal?
[ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
válasz bajnokpityu #22845 üzenetére
Megmérte ezt valaki valamikor, hogy ilyen biztos vagy benne?
-
Skizz
addikt
Ajánlanátok párat, amik normális méllyel is rendelkeznek? Azért valamennyire szükségem lenne.
-
Skizz
addikt
válasz Deadzone41 #22838 üzenetére
Aszondod? Hm, akkor elgondolkodok egy kis dobozon. Hasonló árban (50-60k/db) gondolom szép gyártmányokat lehet kapni. Használható teljes értékű hangfalként egy háttérsugárzó? Hisz mégis háttérbe találták ki.
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #22839 üzenetére
SACD-ISO-ban megvan minden info ami az eredeti lemezen volt. Ha rippeled mondjuk foobar-ral (mert eddig úgy tudom csak az tudja), akkor a program által felajánlott felbontással tudod csak kiszedni belőle. Ez ha jól emlékszem vagy 24 bit/88,2 kHz vagy 24 bit/176,4 kHz.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Slownz
senior tag
válasz bajnokpityu #22845 üzenetére
Sextett-re erős mélyközép jellemző, továbbá erőteljesen visszafogott mély tartomány
(megfelelő erősítés hiányban, illetve azzal is), ugyanakkor pontos tér, kissé sziszegős magas: -
bajnokpityu
félisten
-
Slownz
senior tag
válasz bajnokpityu #22843 üzenetére
hmm köszi az infót
Amúgy a hasonló kategóriájú új, vagy mondjuk csak 5-10 éve gyártott cuccok és az igazi retro hifi között nagy a difi? (mondjuk ez lehet evidens)Egyébiránt, pl ez is mutatós vagy az ilyen "egybehifik" felejtősek?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Slownz #22842 üzenetére
ennyire olcsón jó erősitőt nehezebb lesz szerezni,mint hangfalat.
20rugó körül vannak az elacok,cantonok.enyémet pl 79-81között gyártották,és semmi baja.
grundigot meg pár percre nebulónál hallottam.semmi olyan hibája nem jött elő,ami a hasonlóan olcsó denonoknál előjönne.marantz ennyiért még nincs,az is jó lenne hozzájuk.nem nagyon hallottam amúgy olyan igazi átvágásról,posta esetén.engem személyesen akartak átvágni...
[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
válasz bajnokpityu #22841 üzenetére
Láttam, de Komárom-Esztergom megye (gondolom az ilyen cuccokat csak úgy érdemes venni, ha ki is tudom próbálni etc.)
Egyébként még valami bestbuy ebben a kategóriában? (lehet olyan is, amit épp nem hirdet senki, én ráérek ) -
bajnokpityu
félisten
válasz Slownz #22840 üzenetére
húúú,simán van rá tippem:grundig V1et épp hirdetnek AVXen,meg próbálj meg keresni egy régi elac vagy canton 3 utas zárt monitor hangfalat.simán kijön a kettő együtt 30-35e Ftból,és sztem ennyiért nemigen lesz rá panasz
ha úgy alakul,kb meg tudom mutatni mit tud egy canton.nem hibátlan a hangja,de szerethető,hasonlóan a sextetthez.(amennyire emlékszem az 5 percre a Tiedre
-
Slownz
senior tag
Hali!
Egy "retro" hifi összeállításán gondolkodom, nem tudom, hogy van-e ennek létjogosultsága manapság, illetve piaca (szóval egyáltalán be lehet-e szerezni épkézláb, jól működő cuccokat). Ne kérdezzétek most miért pont ilyet keresek, egyszerűen csak szeretem a régi cuccokat (akik fejhallgató terén valamelyest kompetensek, talán mond valamit, hogy sokáig egy AKG Sextettet nyúztam), és meghallgatnék egy ilyesmi összeállítást, hogy szuperál manapság.
Igazából egy erősítő és 2 hangfal kéne.
Ami adott, az egy Zero Dac, mint "hangkártya" (bár ez cseppet sem tekinthető retro-nak ), illetve laptop szolgáltatná a zenék forrását.Keretem olyan 30-40K lenne rá.
Első körben nagyon szépen megköszönném, ha valaki leírná nekem milyen konkrét típusokra érdemes vadászni (vagy legalább egy párat ezekből, amiknek utánaolvashatok), lényeg, hogy 20-30-40 éves legyen.Köszi előre is, aki segít
-
Dorian
félisten
Most fedeztem csak fel, hogy léteznek SACD-ISO-k. Az ilyen hanganyag miben különbözik a megszokott SACD-ripektől?
-
Deadzone41
őstag
de ha pl. veszel két állót és beállítod fal elé közvetlen, te meg leülsz a szembe lévő fal elé, és nincs elég tér akkor az álló hangfallal se lesz normális mélyed. <18 m^2 es szobába bőven elég szerintem egy monitor sugárzó. hidd el saját káromon tanultam de készíts egy skicc-et a szobáról hogy hova szeretnél ülni, hol lesznek a hangsugárzók, rajzold rá a főbb bútorokat, nyílászárókat. vedd figyelembe hogy a hangfalaid nem tolhatod rá a mögöttük lévő falra, kb 1 méteres távolságot kell tartani, és az sem szerencsés ha a hallgatási pozíciód rávan tolva a szemközti falra. a hangfalaiddal egy egyenlő oldalú 3szöget kell bezárnod, tehát olyan távol ülj tőlük mint amilyen távol a két hangfal van egymástól.
filmhez meg mélyláda kell, az állók se fognak neked akkora moziélményt nyújtani önmagukban vagy ha mégis, akkor azok a hangfalak nem igazán zenére lettek kitalálva. -
Skizz
addikt
válasz Deadzone41 #22836 üzenetére
Úgy értem, hogy pl. a JBL-nél, vagy az előbb említett hangfalaknál jóval erősebb, nem használnám ki az erejét, de javíts ki ha tévedek.
Polcsugárzót a mély hiánya miatt nem szeretnék, filmekhez nem hiszem, hogy ideális lenne. Nem beszélve arról, hogy olykor még a nappaliba is lekerülhetnek egy-egy film erejéig, ami tágas és messze lenne tőlem a pár. Persze erről a körülményről nem írtam, de nem véletlen kutakodok a megfelelő frontok után. -
Deadzone41
őstag
-
Skizz
addikt
válasz Deadzone41 #22832 üzenetére
Hát ide a 603 már kicsit sok lenne. Kicsi szoba ez és még rosszabb elrendezésű. Egy JBL Studio 180-at néztem ki eredetileg, csak félek mire eljutok a vásárlásig (1-2 hét) már nem lesz akciózva. Az előzőleg leírtak meg kb. 10-essel olcsóbbak nála, és érdekelne hogy mennyire lenne jó vétel bármelyik is.
Más: beüzemeltem a Rotelt, hát valami fantasztikus amit produkál. Egy öreg, már akkor is olcsón vásárolt Grundig minitorony pici hangfalai lepipálják a Genius csúcs sztereóját, mélyben, középben, magasban és olyan hangokat ereszt a kis 13 centis mély/közepeiből, hogy az fergeteges. Pedig a hangfalkábel papírvékony, és az RCA/jack is a Geniusé, gondolom nem a legjobb minőség. Nem semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
a qubic II kifutott szériás darab azt hiszem, akkor már inkább 603 mkII ha qln. nekem ilyen van, nagyon masszív darab, van benn anyag rendesen, feszes mélye van, fémes magasai, telt közepe. elég agresszív, rock zenére elég jó szerintem. olvasd el az élmény beszámolóm előtted írtam 1 hsz-el. a streamaudiósok eléggé ajánlják, azt mondják a kategóriáján belül eléggé kiemelkedik, (bár nem tudom érdekükben áll-e a márka reklámja) a kef c5-el vagy c7-el (már nem emlékszem pontosan) hasonlítottam össze annó, azt csúnyán lepipálta.
menj el a streamaudióhoz ha van rá lehetőséged, egyeztess velük időpontot ott sokmindent meg tudsz hallgatni. -
Skizz
addikt
Srácok, ha valaki ismeri a felsoroltak közül valamelyiket, írjon róla pár szót:
Qln Qubic II
Heco Victa 2 601/701
Boston Acoustics CS226 -
Deadzone41
őstag
elkapott a hév és átvittem a nappaliba a hangfalaim, ott jóval ideálisabban eltudtam őket helyezni és a tér is jóval nagyobb bár messze nem tökéletes akusztikájú természetesen
leesett az állam hogy az én szobámba mennyire árnyéka önmagának a cucc. csodás 3d-s teret kaptam, sokkal teltebb lett a hang, és élettel telibb. a magasakban tapasztaltam a legnagyobb változást kaptak egyfajta fémességet, nagyon tetszettek főleg a cin-ek mintha csak előttem élőben ütné a dobos őket, a k601-emnél is jobban tetszett a hangjuk. mindezt pure módba kalibrálás nélkül, eddig ebben a módban tiszta dobozhangot tapasztaltam a szobámban :\. el sem merem képzelni milyen élmény lehet egy rendesen csillapított teremben egy jóféle stereo erőlködővel.
-
zoltanz
nagyúr
válasz bajnokpityu #22826 üzenetére
Én azért tüzetesen megvizsgálnék egy KEF-et (vagy esetleg JBL-t is), mielőtt messzemenő következtetéseket vonnék le.
-
Patice
nagyúr
Én egy ilyen "teszt-videóból" nem vonnék le semmilyen következtetést, ha fülessel hallgatod, ha nem. Tökmindegy mit filmeznek le. A membránok mozgása meg egyáltalán nem mond el semmit a minőségről.
Szerinted mivel veszik fel a hangját???? Szerinted a YouTube-os videók hangja hogyan lett tömörítve?
Ha ilyen kategóriából akarsz hangszórót, hangfalakat választani, akkor csakis a saját fülednek higgy. Saját magad hallgasd meg, hogy az ilyen dobozok mit tudnak. Általad jól ismert zenével, amit már nagyon sokszor hallottál.
Érdekességnek elmegy.
-
Alpee
aktív tag
Bar elegge fenntartasokkal kell kezelni, de azert erdekes tapasztalat volt meghallgatni egy fulessel:
[link]annak ellenere, hogy nincsenek normalisan elhelyezve, meg egy csomo egyeb hianyossag van a "tesztben", megis lehet kulonbseget kihallani a ket doboz koztt.
Elsore ami lejott nekem, hogy a KEF-nek nagyobb tere van, ellenben nem olyan szepek (tisztak?) a kozephangjai mint a MA-nak, ill tobb a basszus is a MA-ban, valahogy megis a KEF tetszett...
Velemenyek?
-
Skizz
addikt
JBL vagy dzséjbíel?
-
kiskaktusz
addikt
válasz eclipse006 #22820 üzenetére
Egyébként, ha a tisztítás nem sikerülne, akkor érdemes megcsináltatni az olvasó részt szervízben? Mert most a notimra van rádugva, amiben van cd-dvd olvasó, úgyhogy tudok lemezről zenét hallgatni. A kérdés az, hogy a 2010-es notim integrált hangkártyájánál jobb minőségben adná ki a sok éves sony a hangot? Ha nem, energiát sem feccölök bele, de szerintem jobb lenne
Igen, a külső borítás egyben van teljesen, nem nehéz leszedni.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz kiskaktusz #22818 üzenetére
Annyira azért nem vagyok ott a szeren, hogy fejből tudjam, de a google segített. Találtam pár képet a cuccról, Itt van pl. egy oldal, ahol jobb minőségű képek vannak a music centerről.
Úgy látom, hogy a ház külsejét borító elem egyben van, ha a csavarokat kiszeded, akkor szerintem felül szabaddá válik a CD játszó rész is. Elég ha csak a ház csavarjait szeded ki, hátul is csak a peremnél, körbe.
Külön olyan manual szerintem nincs amiben le lenne írva lépésről-lépésre, hogy hogyan szedd szét, max az alkotó elemek, alkatrészek típusai, vázlatos rajz stb...https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
bkercso
nagyúr
válasz kiskaktusz #22818 üzenetére
lehett kapni lejátszótisztító szette. Persze, ha nem pörgeti fel a korongot, akkor nem biztos, hogy mész vele valamire. Nem tudóm, csak egy ötlet.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
kiskaktusz
addikt
válasz eclipse006 #22815 üzenetére
Teljesen (?) szét kéne kapnom a házat, hogy hozzáférjek a házhoz, mert a tálca ház felöli oldalán van a a cd olvasó lyuk... Nem szedtem még szét, de szerintem azzal, hogy leveszem a ház oldalát még nem fogok hozzáférni de ki tudja.. Lőjek képet a cuccról vagy tudod fejből milyen ez a sony mini-hifi?
Esetleg van hozzá user manual szétszedéshez, mint a notikhoz?
-
bkercso
nagyúr
válasz Deadzone41 #22816 üzenetére
Valószínűleg a DA konverzió előtt halkít a HM erősítő, és ez is okoz dinamikacsökkenést, de elvileg nem lenne szebad hallanod, mert már a filléres AD chipet is tudnak >120dB dinamikát. És torzításként jelentkezne a hatás, nem unalmas hangban. Nálam nagyon jó a közeltéri és a távoltéri hangfalas rendszer is, halk hangerőn is.
-
-
eclipse006
őstag
válasz kiskaktusz #22790 üzenetére
Találkoztam már olyannal, hogy a fej haldoklása miatt fel sem pörgette a lemezt. Érdemes lenne azért valahogyan kitakarítani, illetve van egy kis poti a fej panelján, amivel szabályozhatod a lézer erősségét, azt érdemes lenne egy hajszálnyit feljebb tekerni, hátha úgy még használható egy darabig.
Illetve olyat is csináltam már, hogy egy hasonló mini hifiből kioperáltam a fejet, majd ultrahangos tisztítóval kitakaríttattam. Megvártam amíg kiszáradt, majd visszaraktam, és csodák csodájára megjavult.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Dorian
félisten
válasz Deadzone41 #22811 üzenetére
Ha a dac már megvan az IC kábelekkel együtt, akkor egy használt sztereó már nem olyan nagy beruházás, és bizony sokat ad.
Egy kölcsön sztereóval ki tudnád próbálni, mit hoz.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #22810 üzenetére
nem sürgetés volt.
Deadzone:
Az emberi hallás olyan, hogy ha minden frekvenciát ugyanannyira halkítasz, akkor a mélyeket (és kicsit a magasakat is) kiveszni hallod a hangképből. Ezen tehát valószínűleg nem segít egy másik erősítő sem, csak mélyhangkiemeléssel. Viszont egy analóg hangszínszab. jobb tud lenni, mint egy digit EQ.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #22811 üzenetére
természetben zenehallgatás,az sztem Hivox volt
mesélte,milyen teknikával készül az új hangfala.sztem egyébként halkan jól szóló hangfalat csinálni kb ugyanakkora nehézség,mint hangosat.
bkercso:azért még az a hangfal sem döngette a szobát,amitől tudom,h kiemelték,milyen jól szól halkan.ez természetes.de amig jártam a dacosokhoz,nekem úgy tünt, van tapasztalata ebbben a kollégának
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz Dorian #22806 üzenetére
ez igaz de dac-al már rendelkezem, arra már hálisten nem kell költsek ^^
pure módban nincs audissey, viszont ki lehet külön kapcsolni a dinamikus eq-t a többi módban, de ha nincs bekapcsolva akkor halk zenehallgatásnál dinamikátlan az egész és nincsenek mélyek :\ ha felcsavarom a hangerőt olyan szintre, hogy már zavarja a ház többi lakóit, akkor nincs gond, de ezt nem mindig tehetem meg. szóval nem valami lineáris a frekimenet a hangerő változásával enélkül a ficsőr nélkül :\
ezzel a mérőmikrofonázzal amúgy az a gondom hogy egy fajta frekimenetet próbál ráerőltetni a szoftver minden hangfalra pedig ez nem biztos hogy mindegyiknek jól áll.
olvastam valahol hogy a gipszkarton szigetelés okozhat durva kioltásokat, lehet emiatt van pure módban olyan dobozhangja.
egy avxes forumozó írta hogy vigyük ki a cuccot a szabadba ahol nincs semmi akusztikailag befolyásoló dolog, és megtudjuk milyen a rendszer valódi tiszta hangja (lehet pont hivox Zoli írta de nem vennék rá mérget) egyszer lehet ráveszem erre magam de a lustaság nagy erő -
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #22805 üzenetére
Számítok rá, eszembe szokott jutni.
-
Skizz
addikt
válasz bajnokpityu #22796 üzenetére
Akkor jó.
-
Dorian
félisten
válasz Deadzone41 #22804 üzenetére
Nincs olyan beállítás, ahol pure directben is megőrzi az Audyssy által szobaakusztika miatti módosításokat?
De 80 ezres mozivasat nem nehéz megverni akármilyen sztereónak. Viszont azokban nincs beépített DAC, azt hozzá kell számolni, úgy igazságos.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #22804 üzenetére
hát itt nagyon durva a difi...
friss,még alig bejáratott tuningos roti elkente a fél millás arcam moziszörnyet.a 840,940... az még a forgalmazó szerint is a 106x (aminek meg a 1520 az utódja) hangját tudja. ami meg 260-360as listaárral bír.de füles erősitő kategóriában kérdeztem. jó volna,jó volna, kéne idő is nekem. Bkercsonak is ígértem,h jöjjön el fülelni a nagy láncot,de azóta nem volt 1 órám sem.
nem nagyon hitte,hogy 15x akkora a felbontása a nagy hifimnek,mint a füles láncnak...
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz bajnokpityu #22803 üzenetére
mondjuk egy belépő 80ezres onkyo-ról egy jófajta, akár régi rotelre történő váltáskor.
az én hm erősítőmmel az a gondom, hogy ha kikapcsolok minden digitális vackot (audissey, dinamikus eq) akkor eléggé doboz hangja lesz, nem szeparál, szar a tere, dinamikátlan lesz az egész, ha bekapcsolom őket, akkor átvált fun-ba, sok lesz a mély, emel kicsit a magoson is, viszont a tere meg a szeparációja lényegesen javul mondjuk ritka szarul vannak nálam elhelyezve a hangdobozok meg a hallgatás helye meg a szoba is kicsi meg stb stb szal amíg itt lakom csak elmélkedek a dolgokról, fölösleges ilyen hallgatási körülményeknél rendszert fejleszteni.
jó lenne egyszer meghallgatózni a naim-od
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #22801 üzenetére
milyen HMről milyen sztereora?egy nagyon jó HMeről egy béna sztereora azért nem.de általánosságban,ha a lánc többi eleme is méltó hozzá,akkor simán.2309es denon után libabőrös a roti,ha bemelegedett...
füleserősitőknél milyen szintlépésről beszélsz? előtte,utána mi volt?
eta,canamp után a naimom pl ritka vigyorfaktor volt.mit olvasok az wharfi obsidian-ról az arxen? többeknek jobban tecc,mint az c6?
itt nem ez az általános vélekedés...[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Deadzone41 #22801 üzenetére
Nálam kiváltotta... Pedig csak egy 20 éves sztereo erősítőre váltottam, egy szintén alapkategóriás HM erősítőről. De össze sem hasonlítható a kettő, legalábbis zenében, természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
egy hülye (?) kérdés: hangfalas hi-fi-nél nagyobb változásokat okoz az erősítő cseréje mint a fejhallgatós hi-fi-nél? pl egy belépő házimozis erősítő után egy korrekt stereo erősítő rendszerbe iktatása kiváltja a "wow" faktort a nem audiophile-eknél is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest