- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
TZ1
csendes tag
válasz
ekrisztian #12931 üzenetére
Led és fényterelő csere. Keress meg egy szakit és kérdezd meg mennyiért csinálja. Nem egyszerű eset. Gyakorlattal is van 2.5-3 óra munka.
-
Márk
senior tag
válasz
ekrisztian #12931 üzenetére
Hali!
Én első ránézésre ezt találtam: Hochman János – TV-műszerész – TV-Video-DVD-Monitor javítás – tv javítás, video javítás, dvd javítás
Tv és elektronikai szerviz, digitális hangszerek szakműhelye Kecskemét | tibielektronika.hu
Így ránézésre egyébként a képek alapján egy led sor mehetett ki.
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Tusky77
csendes tag
Sziasztok. Kb 6-7 éves LG 4K UHD Tv a következő hibát produkálja. Először egy vízszintes csík jelent meg a felső káva alatt, ez sötétebb lila majd utána egy másik is, ami halványabb. A két csík végigfut a kijelzőn de a bal szélen sokkal erősebb. Lehet javítani vagy ez ennyi volt és lassan teljesen tönkremegy?
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
A kb. 6 éves Panasinic TX-50EX700 tévémen pár hete ezt vettem észre (de már a feleségem is). A filmek nagy részénél nem zavaró, sőt, nem is vehető észre, de a sötét jeleneteknél már igen. És hát ugye alapból ez van, amikor csak feketének kéne lennie a képernyőnek.
Azért a telefonom kissé túlexponálta a képet, nem ennyire durva, de így még jobban érthető talán, mi a probléma.
Kérdés: ez mitől lehet? Backlight panel? Vagy egyéb? Amúgy minden rendben a tévével.
Van egy szintén ugyanilyen idős TX-40EX700-am is, annál semmi hasonló, most is csodás, viszont azt a tévét néztük sokkal többet.
Köszi! -
Akko75
friss újonc
Sziasztok. Két hónapos QLED tévén megjelentek felül hosszában ezek a furcsa zónák, olyan mintha a ragasztás folyna el vagy valami hasonló. A tévé egyébként működik probléma mentesen mármint ezen kívül . Csatolok képet színes háttérrel így jobban látszik. Mi lehet ez?
Na nem sikerül a kép feltöltése
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz
Ricardo #12924 üzenetére
Az nem lehet hogy szimplán a tv adásban van néha tömörítési hiba?
Más forrással is csinálja (DVD, virágboltból letöltött film)?
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Ricardo
titán
Sziasztok! Újabb hibajelenség. Az alany ugyanaz az LG plazma tv (60pz250)
A mostani probléma a színtorzulás. Nem folyamatos. Egyszercsak foltokban vagy sávosan eltorzulnak a színek. Aztán megint jó. Aztán ismét. Van hogy szinte folyamatosan villog, van hogy egy két percig normális, aztán ismét elkezdi. Mi okozhatja? Érdemes ránézetni, vagy kuka? Mellékelek egy két képet a jelenségről.
Egyik pillanatban jóaztán a következő képkockán
majd megint rendben van, aztán ilyen
Ötletem sincs mi lehet ez.
[ Szerkesztve ]
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, van egy philips pus8505 android tv-m. Max-ot ha hasznalok es rtl+-t ilyen folyamatos mini laggok vannak a kepben. Mit lehet ezzel tenni? Ha a one os boxon keresztul inditom megy szepen. De en szeretnem a tv-jet hasznalni, ha mar van benne. Van otlet esetleg mivel oldhatnam meg? Koszi elore is.
-
mzperx2
csendes tag
Közben utánajártam, köszönöm.
-
mzperx2
csendes tag
Sziasztok. Panasonic, ips. Mi lehet a hiba? A képernyőn lévő fekete pöttyök és a jobb oldalon lévő fekete kiégés jól látszik, ha világos a háttér.
Köszönöm szépen.[ Szerkesztve ]
-
usr018
csendes tag
Udv.
SAMSUNG UE37C5000/UE37C5100 tv-be keresek alaplapot.
MB: BN41-01378A
DISPLAY: T370FAE1-DA
Ha van valakinek elado,irjon privatban.Koszonom. -
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Egy kb 5 éves Samsung LCD tv-n ez a hiba jelent meg. Mi okozza és érdemes e szerintetek javíttatni?
A pontos típus: UE49NU7102
Hulligaaan
-
czarp
csendes tag
Sziasztok. Egy LG 49NANO813NA kijelző mögötti diffúzor plexi panelt lehet venni valahol?
El van repedve egy csomó helyen.
Köszönöm. -
KlenoGyuri
friss újonc
válasz
Dr. Szilikát #12913 üzenetére
Igen, úgy látom tényleg ez a probléma.
Köszönöm! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
KlenoGyuri #12912 üzenetére
Ilyen régebbi TV-k a DVB-T (földi digitális) vételhez rendelkeznek demodulátorral, míg a DVB-C (kábeles digitális) nem megy rajtuk.
De ellenőrizd a specifikációkat, csak ránézésre írom, amit a keresőben látok róla képeket.
-
KlenoGyuri
friss újonc
Sziasztok! Van egy LG 32LB75-ZB (lcd/plazma?) televíziom, ami eddig boxal működött. Kábeltévés csatorna keresésnél csak az analóg csatornákat találja meg. A gyári beállítás után sem. Úgy látom csak UHF/VHF sávban keres, a földi digitálist észleli. Ha valakinek van tapasztalata, ötlete ezügyben szívesen venném! Köszönöm!
-
cettlee
őstag
helo!
szereztem egy 42LA620S tv-t monitornak windows7 alatt, lehet erre valahogy 100hz-et varázsolni? -
buriana
csendes tag
Szia! Van egy Thomson 49UC6406 Led Tv ami nem kapcsol be gombbal és távirányítóval sem, csak a kék led világít. Panel vagy programhiba okozza a hibát?
Érdemes-e javíttatni? -
buriana
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Vortex led tv amin a fekete szin átment bordóba.
Mi lehet a baja, érdemes-e javíttatni? -
Bilux
veterán
Tisztelt nagy érdemű!
A beteg: Crystal UHD TU8500
Sajnos én is beleestem az állandó bekapcsolás majd kikapcsolás esetébe.
Láttam itt más kollégának is hasonló problémája volt a tv-vel.
Na mármost ha szeretnék venni egy samsung CU8000 típusú alsó kategóriás tv-t ezeknek is hasonló baja lehet 2-3-4 év után? Mert akkor felesleges kísérleteznem. KöszönömNe feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
Ricardo
titán
Sziasztok. A plazma tv topikba már beírtam, de most látom, hogy van külön hiba topik is. Beteszem ide is hátha tudtok segíteni.
Adott egy Lg plazma tv.
Párszor már előfordult. Utoljára ma.
Délelőtt kikapcsoltam. Napközben nem volt bekapcsolva. Aztan elmentem itthonról. Amikor jöttem haza észrevettem, hogy halványan világít a kèpernyő. Ilyenkor alul. Piros ( készenléti ) led nem világít, és a távirányítóra sem reagál, tehát bekapcsolni sem tudom. Ha kihúzom a konnektorból és visszadugom, megszűnik a derengés, és a led is feléled,és a távirányítóra is újra reagál.
Ez a derengés nappali fenynél vagy lámpafénynél nem látszik. Próbáltam rákeresni a topikban. Azt olvastam hogy kikapcsolás után egy ideig dereng aztán megszűnik. Itt viszont addig áll fent ez, amíg ki nem húzom. Nem általános, de random ( szerencsére nem sűrűn) előfordul. Így néz ki ilyenkor sötétben a kikapcsolt(!) Tv
Normálisan meg így.
Mi lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
BTom1970
aktív tag
Kb 3 napig volt kikapcsolva a Panasonic TVm, csak a hátulján lévő ON/OFF kapcsolóval. A hálózati tápellátás csatlakoztatva volt.
...és most újra elindult, 3-4 hét után!
Tehát nem kell új alaplap és IC-8001. Korábban is párszor áramtalanítottam néhány percre. De most több napra volt így áramtalanítva.Mi lehetett ez a gond? Olvastam valahol, hogy hagyni kell teljesen lemerülni. Ez megoldás lehet. Tehát, ha valakinek ilyen gondja van, érdemes ezzel is próbálkozni!
[ Szerkesztve ]
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
BTom1970
aktív tag
Panasonic TX-43CX750E LCD-TV
13 piros LED villogást jelez.
https://techbullish.com/panasonic-tv-blink-codes/
5 évet volt használva - 2015-ös modell
3 évig használaton kívül voltA hibakód jelentése: "Communication error on DG or DN board.
A defective A board faults with voltage or resistance issues specifically
if your TV is blinking red light 13 times. It signals a communication error.
It is a fault of the DG or DN board with IC 8001 which alarms the error.Here are some of the fixes for Panasonic LED TV blinking 13 times in a row:
Hard Reset can be tried to fix this.
DG/DN board can be checked out for all loose connections and the ICS on it.
If it’s not repairable, better replace the board.
Defective A board triggers flashes indicating an error in SOS A board due to a short out
or missing voltage on the ICs.
Testing can be conducted on each component although a better option is
to contact a Panasonic TV service center for assistance."Az A-board száma:
TNPH1119 (1)A / TXN/A1RCVEKérdéseim:
- Az A-board az alaplap. Melyik a DG és DN board?
- Mi lehet a hiba?
- Az A-board cseréje megoldaná a problémát?
- Lehetséges, hogy másik board cseréje szükséges?
- Hol lehet beszerezni ilyen alkatrészt?"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak" /John Lennon/
-
oil120
senior tag
válasz
Thunderzolee #12901 üzenetére
Fektesd hasra egy takaróra, nem lesz baja.
-
-
oil120
senior tag
válasz
Thunderzolee #12899 üzenetére
Jellemzően az Y sus szokott tönkre menni, illetve azon a panelon a Fet-ek vagy hibrid áramkörök.
Meg tudod nézni, ha leszeded a hátulját, és a két oldalán van egy-egy panel, azokon szokott lenni üvegbiztosíték, azt érdemes megnézni. ha szakadt akkor azon a panelen bezárlatosodott vlamelyik alkatrész. Talán ezen el lehet indulni. -
válasz
Thunderzolee #12898 üzenetére
Közben YouTubeon végignéztem ezt.
https://www.youtube.com/watch?v=eTeB_GzwxhIHát kicsit elbizonytalanodtam.
Értettem a videót, de én nem vagyok biztos benne, h van aki foglalkozik ilyennel. :/
Bár érdekes, Vaterán találtam még panelokat is hozzá. Bár amit a videoban cseréltek, az pont nincs közte. Úgy látszik, másoknak is pont az ment tönkre.
Van még pár video hozzá Youtubeon.A sors íróniája, h ugyan porszívózáskor rendszeresen ki szoktam a port a szellőzőnyílásokon szívni belőle (már amennyire ki lehet így), de pont eszemben volt, h valamikor szétszedem, és kitakarítom belül is, hátha tele van már lerakódott porral.
Lehet az enyém is olyan belül, mint a fenti videóban ahogy kinézett. Megtehettem volna már, h szétszedem, javult volna a hőleadás, ha már a Samsungnál nem tudták (vagy nem akarták) úgy méretezni a hűtést, h hosszabb távon is megfeleljen. :/Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Üdv!
Elromlott a TV-m.
Samsung PS50C430 a típusa. Ez még plazma.
Az előbb csattant egyet, és kikapcsolt. "Amperszagot" nem érezni.
Mintha halványabb lenne a stand by led is, bár ez nem biztos.
Kihúztam. Kb egy óra múlva visszadugtam, bekapcsoltam, négyszer próbált bekapcsolni halk kattanásokkal, a led 4szer villant fel, aztán többet nem próbálkozott.Nem is tudtam, h a hátlapon rajta van a gyártási dátum is. Ezek szerint 14 éves. (Akkor vettük valamikor, újként, a Westendből a MM-ban.)
Az üzemidőt mikor nem tudom hány éve utoljára valamiért megnéztem, 7ezer valamennyi órára emlékszek. TV-t nem néztünk rajta sosem, csak letorrentezett tartalmakhoz használtuk.
(Egy halk PC van rákötve, pár tera HDD-vel, mindig is így használtuk.)
Nem tudom, vagy 5 éve átraktuk a hálóba, itt meg még kevesebbet lett használva.Lehet ezt javítani?
Minden rendben van vele, így elsőre megjavíttatnám, néhány tízezerből gondolom meglenne, csak nem tudom ki foglalkozik ilyesmivel. Én nem vagyok mikroelektronikai műszerész. (Épületvillamosságot tanultam.)
Azt hiszem szét tudom szedni, a hibás panelt oda tudom vinni egy szerelőhöz. Akkor nem kell az egész TV-vel bajlódni.
Nyilván aki ismeri ezeket, az hamar megmondja mit kell cserélni.Befotóztam az adatlapját:
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Márk
senior tag
-
Márk
senior tag
Sajnos ez gazdasági totálkár.
Olcsóbban kapsz egy újat, mintha ezt megjavíttatod szervízben.
Esetleg keresni elektronika hibás tv-t, és abból átrakni a panelt.
-
csul1
tag
Sziasztok!
Van egy TCL 65c725 televíziónk aminek a kijelzőjét a gyerek sikeresen megtörte. Érdemes megjavíttatni? Alkatrésze árban esetleg feltenni apróra?
Válaszokat előre is köszönöm! -
FirstTripla
tag
válasz
FirstTripla #12882 üzenetére
Sikerült találnom egy szervizest a kis TV-hez, és vállalta is a javítását 12ezerért, amiből 6ezer a bevizsgálás és fixen fizetni kell. Sajna 1 hét próbálgatás után nem tudta megcsinálni, kicserélt csomó kis alkatrészt, de még a standby led sem kapcsolódik be. Mondta, hogy maximum táp csere lehetne, de az se garantálja, hogy más nem szállt el a tv-ben, így inkább vegyek újat. Pedig bevizsgálásnál még ő is biztosra vette, hogy javítani tudja, így neki is idő és pénz veszteség lett sajna.
-
Adam115
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Holnap viszem vissza. Nem szeretek ilyen eszközöket ekkora értékben visszavinni, de most sajnos ez lesz a megoldás
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Adam115 #12888 üzenetére
Új készüléktől ez vállalhatatlan, ha pedig valamelyik üzlet polcán hajtották 6 hónapig demo módban (csúcsterhelésnek is nevezhetjük), akkor komoly árengedmény járna.
Amit még figyelnék rajta, csak nem egyértelmű: ha erős terhelés miatt baja lett és szétszerelték, az időközben lerakódott port az ember keze elkenheti, olyan esetben illik rendesen portalanítani, illetve kesztyűt is használni, nem összefogdosni a kijelző üveg hátát és a többit.
Egyébként gyárilag tisztán rakják össze és még a por ellen is igyekeznek védeni a nyílások leragasztásával, ha nem is mindig tökéletesen. De ez a szerelési minőség is romolhat, ha olyan szedi szét, aki nem ügyel a rendes összerakásra, nyílások leragasztására.
Ilyenkor azt látjuk, ha később szervizbe kerül, erősebb / szokatlan porlerakódás tapasztalható, a szabadon hagyott nyílásokkal együtt lekövethetően. Ezt a természetes hőáramlás okozza, értelemszerűen.
Úgyhogy nekem elég furcsa ez, egy állítólagos "új készüléktől". Szervizben még a használtak is ritkán kerülnek ilyen ocsmány állapotba, meg amikor lepereg a foszfor a LED-ekről, de ahhoz is használat kell.
A lepergett foszfor arról ismerhető fel, hogy azokon a helyeken gyengül és ibolya árnyalatba megy át a LED fénye.
[ Szerkesztve ]
-
Adam115
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Sharp 50GR8265E TV-t Aqua-ról.
Nem ez a leggyakoribb darab, de alapvetően megbízhatónak tartanám.Sajnos eléggé foltos.
[kép] [kép] [kép]
Én eredetileg arra gondoltam ez a szokásos “koszos képernyő hatás”, bizonyos mértékig ha jól tudom ez egy normális és elfogadható dolog.
Itt a képek azért tudnak csalni, mind két irányba, de egy átlag videón főleg ha van mozgás vagy homogénebb háttér akkor igen is lehet látni ezeket a foltokat.
Felvettem a kapcsolatot a szervízzel, nagyon korrekten és gyorsan válaszoltak; szerintük (a képek alapján)
“Ez olyan mint ha a prizmarétegen a ki jelzőn belül lenne valamilyen por...”
Egyrészt van-e valakintek tapasztalata a Vigh Service szervízzel (Szlovák szervíz, elviszik javítják, hozzák) másrészt még benne vagyok a 14 napos elállási időszakban, érdemesebb-e elállni a vásárlástól és keresni mást/megpróbálni egy második rendeléssel ugyan ezt?Minden más szempontból elégedett lennék vele, egyrészt 200k környékén ennél csak kompromisszumosabb TV-ket találtam, másrészt egy alapvetően szép képpel/jó hangzással rendelkező 120Hz es TV.
-
salaipet
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #12885 üzenetére
Köszönöm, szerintem is komplett panelt akartak rám sózni...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
salaipet #12884 üzenetére
Komplett kijelzőt akarnának rendelni a Samsung szervizhálózatában, gondolom. Elvileg ilyen LED-sor van benne:
https://www.ebay.co.uk/itm/195770744215
Ha a fotókról leolvasható adatokra keresel, vannak további találatok is. De offline dolgokat nem tudok ajánlani.
-
salaipet
csendes tag
Segítség! Van itt a fórumon valaki, aki Samsungok led/lcd-háttérvilágítást javít, vagy ismer valakit, kollégát, aki vállalkozna szeretett monitorom javítására, vagy van valamilyen ötlete!
LT28C570EW monitor/Tv-m háttérvilágítása egyszercsak elment, a szakszervíz egy új eszköz árán vállalná a javítását, amit enyhén szólva sokallok. Nincs szivem kidobni a monitort!
Laikusként annyit tudok, hogy a ledek sorba vannak kötve, s ha csak egy is tönkremegy, az egész kialszik. Tudomásom szerint 3 sor led van benne. Elvileg ezeket kellene cserélni.
Előre is köszönöm! -
kutga
nagyúr
-
TZ1
csendes tag
válasz
FirstTripla #12872 üzenetére
Keress meg vele egy szakit! 15-20 között megoldható és megint jó lesz évekig. Talán tovább is...
-
kutga
nagyúr
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
FirstTripla
tag
Sziasztok!
Van egy régebbi 2014-2015-ös Philips 20PHH4109/88 20 colos LED TV, konyhában van használva mert pult és szekrény között van mindössze 34cm magasság, viszont a héten egyik este egy hatalmasat pukkant és kikapcsolt. Azóta nem kapcsol be, még piros LED se világít rajta, fizikai gombbal se kapcsol be. Sajna ilyen méretben nem igazán kapni már TV-ket, max egy kis 21colos monitort talán, viszont ez mennyire lenne javítható vajon? Égett szagot nem éreztem sehol rajta. Bedugva nem zúg, és nem csinál simán semmit.
-
Dannyboy#1
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Star-Light 42SLTA2500FSA Smart LED Televízió ami tegnap óta elkezdte a képet ki/be kapcsolgatni, egyre sűrűbb időközönként. Próbálgattam állítgatni a dolgokat, ha a háttérvilágítást (csináljon ez bármit is, eddig ki volt kapcsolva) bekapcsolom, akkor teljesen elmegy a kép, és kizárólag a bekapcs gomb kétszer megnyomásával tudok bele életet lehelni 1-1,5mp erejéig, mielőtt újra kikapcsolna. Funkcionálisan (a képen kívül
) minden működik a TVn, wifi, hang stb. És mikor felvillan a kép, pixelhiba, stb sincs.
Tápkábelt próbáltam másikat, azzal is ugyanez a helyzet. Mikor kikapcsol arra a pár másodpercre, mintha az áramfelvétel is megszűnne, mikor van kép, hallok elektromos zajt a táp és a sárga alaplap felől, mikor nincs kép, nem.Teljesen laikus vagyok, igyekeztem mindent kipróbálni, megnézni. Csatolok két képet a készülék belsejéről.
Kép 1
Kép 2Igazából már úton van az utódja, csak érdekel, hogy életre lehet e kelteni, vagy menjen a kukába? Köszi előre is.
-
Rolcsika222
csendes tag
Köszönöm a megerősítést.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Rolcsika222 #12865 üzenetére
Valószínűleg a lepergő foszforos fajta, azért változik el a színe ibolya irányba, illetve foltosodik, gyengül, azokon a részeken. A fehér LED ibolya chipen alapul, ami a rajta lévő sárga foszfort gerjeszti. Utóbbi összetétele határozza meg a színhőmérsékletet (hidegebb-melegebb árnyalat).
Ahol leperegnek darabok, ez csorbát szenved és gyengül is a látható fény. LED-garnitúra cserével felújítható minden bizonnyal.
-
Márk
senior tag
válasz
Rolcsika222 #12865 üzenetére
Szerintem itt inkább a diffúzort kellene cserélni, ami a háttérvilágítás eloszlatásáért felelős.
-
Rolcsika222
csendes tag
Sziasztok. Adott egy Samsung ue48ju6445 és az alábbi foltosodás látható rajta. Fehér háttérnél a legzavaróbb. Jól gondolom, hogy ez egy háttérvilágítás cserével orvosolható? Valakinek ötlet? Tapasztalat?
-
Nzothan
tag
Sziasztok!
Adott egy Hisense 50A7100F, ami random időközönként kikapcsol.
Visszakapcsolás után megint megy egy darabig.
Teljes áramtalanítás ,gyári visszaállítás megvolt,de a hiba ugyan az.
Púpos kondit nem láttam.
Javítható vagy próbáljak másik alaplapot szerezni vagy kuka? -
zoger
tag
Sziasztok! Van egy 2009-es lg plazma tv-nk. Soha nem volt vele gond, de most olyat produkál, hogy bekapcsolás után kb 1 perccel elkezd halkan, de határozottan zavaróan, zúgni-sisteregni. Ez független attól, hogy milyen bemeneten és milyen hangerővel megy a készülék. Annyit megtettem, hogy levettem a burkolatot s kitakarítottam kompresszorral. Este halkan nézve, hogy a család többi tagját ne zavarjam, gyakorlatilag élvezhetetlen. Mi lehet a baja?
-
usr018
csendes tag
Hello.
LG tv-be keresek hasznalt alaplapot.Van valakinek elado?
LG TV - 47LB700V-ZG
MB: EAX65384003 (1.2)
Display: LC470DUH -
TechnoX
csendes tag
Helló Mindenki!
SONY LCD TV tökéletes képet és hangot ad, DE magától néha időközönként kikapcsol. Mi lehet a hiba? Táp, beszorult bekapcsoló gomb esetleg? Tól-ig mennyi lehet a javítása?
- SONY BRAVIA KDL-37S4010
Köszönöm szépen előre is a tippeket, válaszokat, szerelő kontaktokat!
-
Relo
tag
Sziasztok!
Személyesen még nem láttam, csak most szólt ismerősöm, hogy Samsung lcd tv-je ezt a hibát produkálja.
Ezt mi okozjatja?
Én t-con panelra gondolok, de vannak itt nagyobb szakik, akik találkozhattak már ilyennel.
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Lenne egy TV-m, sajna gari mar nincs ra, igy kerdeznem, h javithato-e vagy kuka?! Rakok fel videot, amin jol lathato mirol is van szo: video
Itt egy kep is rola:
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Nigér
őstag
Sziasztok, apám kb. 10 éves Sony tévéje egyik pillanatról a másikra elfosta magát.
Bekapcsoláskor vannak a pörgő karikák amiből egy android felirat lesz, eddig oké.
Utána viszont szürkésbarna vagy hasonló alapon keresztbe csíkos háttér jön be, bal oldalt pár másodpercig tartó bravia felirattal.
Majd marad a csíkos háttérkép, és alatta ilyen relaxáló vagy milyen dallam szól.
Hangot tudok rajta állítani, semmi mást nem.
Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
Sziasztok,
5 és fél éves Panasonic TX43FX550E típusú TV tegnap este működés közben egyik pillanatról a másikra azt a hibát produkálta, hogy elment a kép.
Háttérvilágítás van, hang van, a távirányító minden funkciójára reagál, tehát minden működik csak semmi nem látszik a képernyőn.Általában minek a meghibásodása okozza ezt?
Pénzben és időben van egyáltalán értelme szerelőt keresni hozzá, vagy egyszerűbb venni egy újat?Köszönöm
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
oil120
senior tag
válasz
Zoltán 8830 #12850 üzenetére
A 7 villogás Y sus hiba. Valószínűleg az arra csatlakozó kábel nem volt bedugva.
-
Zoltán 8830
friss újonc
Sziasztok!
Az előző posztomból már csak a Samsung probmlémás!
A Panasonic megoldódott!
Nem hozzá értő ember nyúlt bele!
Ki volt húzódva egy szalag kábel! -
Zoltán 8830
friss újonc
Sziasztok!
Ma hozzá jutottam egy Panasonic Viera Th-42pv8pa plazma tévéhez meg egy Samsung le32s62b tv-hez.
Segítséget szeretnék kérni a javításukhoz!
A Panasonic-nak az a baja ha bedugom szapora zöld szaggatottan világít a a led.
Pár másodperc múlva kikapcsol és pirosan hetet szaggat a végtelenségig.
A samsug az megy de függőlegesen van benne egy pikszel hiba ami eltűnik.
Vízszintesen 3 pikszel hiba van egy vastag és kettő vékony.
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám megcsinálni őket.
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! -
-
Werndl
friss újonc
A készülék egy 32" Orion, kb 4 éves.
[ Szerkesztve ]
-
Werndl
friss újonc
Sziasztok,
tegnap tévénézés közben pukkanást hallottunk, majd a tv leállt, a stand by mód lámpa sem világított tovább, és mintha füstszagot éreztünk volna. Leszereltem a burkolatot, de semmi sérülés nem látszik szabad szemmel. A készülékbe csak egy külső merevlemez volt usb-n keresztül csatlakoztatva, antenna vagy egyéb kábel nem. A hosszabbítóba amibe be volt dugva még be volt dugva a router is, annak semmi baja, és a kismegszakítót se kapcsolta le. Mi okozhatta a problémát, megéri e megjavítattni?
-
Lucho7
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, hogy van egy jvc lt50va3035 tv, és ma kapott egy frissítést, és ezzel egyidőben ha a set top boxon nézném a tv műsort nincs hang, minden máshol van, youtube, külső vinyo, de a set top boxon nincs hang a frissítés után, valakinek van ötlete mi lehet a baj? Köszönöm a segítséget!
-
Band.i
friss újonc
Sziasztok! Van egy régebbi JVC tv-m, nem
smart de a pontos modellt nem tudom. Az a problémám hogy a tv megyeget egy darabig és teljesen random kivilágosodik a kép és ezt egy hátborzongató brutál hangos sípolás követi. Az a helyzet hogy oda vissza sz*rom
magam mikor ez történik. Tud rá valaki valamit? -
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok. Ez a probléma,világos részeknél látszik,sötétnél nem.Lehet javíttatni,vagy kuka?
-
AtiSnatch
aktív tag
Sziasztok. Indítás után kék képernyő, hangot ad, csatornát vált de a képernyőn nem jelenik meg semmi. 3x villan a led. TV LG 55UK6300MLB az alany. Valakinek ötlet?
C35i, 8210, V300, 6280, F480, 5800, N97, ArcS, Z1C, Z3C, XZ, Mate20pro --> X13
-
Karesz613
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy mi lehet a TV baja. Személy szerint backlight hibára gondolok, de ki tudja.
Adott egy Panasonic TX-l55dt50e Full HD 55" led tv, edge led háttérvilágítással. A probléma az, hogy a TV két oldalán nagyon fényes a kép, már-már majdnem hogy "bevilágít" és a két szélén nagyon szép a kép. Viszont a többi részen, középen a kép sokkal sötétebb.
Nem találtam a neten semmit sajna, csak olyan képeket ahol konkrétan fekete a kép bizonyos része. Direkt fehér képnél csináltam a fotókat, itt adja ki a legjobban. A válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
"B(.)(.)bs and beer"
-
ezso
tag
válasz
Oldman2 #12833 üzenetére
Szia!
Ha háttér világítás hibás akkor (szerintem) csak akkor érdemes javítani, ha te csinálod.
Nem a LED szalag drága, hanem a munkadíj, mert eléggé szét kell robbantani hozzá a tévét.
Első körben megnézném, hogy biztosan háttér hiba-e!
Tv bekapcs és menü gomb megnyom. (ha tudsz rá jelet küldeni ahol hang van kép nincs az még jobb) Amennyiben egy zseblámpával közelről surlófénynél látod a a képet/menüt 98%, hogy a led pusztult meg. 1db rossz led is elég, hogy az egész háttér világítás megálljon.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
Oldman2
nagyúr
-
Mike88
senior tag
válasz
Vicctor #12829 üzenetére
De most honnan tudod, hogy mi rossz? Lehet az alaplap, de lehet táphiba is, akár kijelző hiba is, mert azon is van valami lóf.szb.sz nyáklap... és figyelj az enyém addig nem indult újra, míg rá nem dugtam a kijelzőt, ha lehúztam az alaplapról, akkor (LED-en látod) nem indult újra és újra. Nekem pl. az elektronikához kb. lövésem nincs. Mi a modellszám egyébként, mert most már érdekelne? Nekem egy ue50tu8002 produkálta ezt a hibát. Következő is Samsung lett (UE55AU7022)!
Ilyen 140-180 ezer forint között mondj egy olyan márkát, ami ugyanezt a képminőséget, képdinamikát (annak feljavítását), szóval az un. "képfrissítési kompenzációt" tudja produkálni, mint a Samu-k ebben az árkategóriában? Ha hozzászokott a szemed a Samuhoz, akkor nem leszel elégedett másik TV-vel, hacsak nem költesz rá lényegesen többet, mint amennyibe az előző került. Megszokod egy idő után a másikat is, de idő kell.
Pákászelektro-n találsz alaplapokat, meg tápegységeket is. Ha kitudod deríteni mi a hibás, akkor 30 ezerért cserélni, még mindig olcsóbb, mint új TV-t venni, csak én nem akartam vele foglalkozni egyáltalán, mert pixelsor hiba is volt, így elég hamar elengedtem a dolgot. Na de ne gondold, hogy ha másik márkát veszel, akkor az meg örökélet plusz egy év. Nálam ment már tönkre Philips, LG is pár év után. A Philipsnél pl. 2 év után leestek a LED-ekről a prizmák!Na az mi? Philips minőség! De a noname is olyan, hogy vagy rányúltál vagy nem. Van egy Strong, működik 4 éve, hibátlan, van kettő Navon, az egyik a vendégszobában, a másik a nyaralóban, azok olyanok mint Schumacher autója, annyiszor vannak kb. a "box utcában", mert állandóan kiég benne a LED világítás. Most már ott tartok vele, hogy egyenként cserélem. Kiforrasztok egyet ami kiégett és azt cserélem, nem az egész szalagot, mert akkor már a világítás csere-bere többe lenne már, mint amennyibe kerültek a TV-k. Tele van a használt kereskedés a neten mindenféle márkából pixelcsíkos TV-kel, olyanokkal, amik 2-3 évesek, az öreg (17 éves) LG plazmám meg még mindig dobja a fakeszt ezeknek a sz-roknak, mert az még mindig "egyben", igaz már száműzve lett a tanyára, de még mindig patent. S akkor anno volt érv a technika ellen az, hogy nehéz??? Mintha tartigálni kellene...
Van bennem gyanú, hogy ezek direkt bírnak csak 2-3 évet és ebből a buliból nem gondolnám, hogy kiakarna maradni a többi gyártó. -
Vicctor
csendes tag
válasz
Mike88 #12828 üzenetére
Utánaolvastam és 30-40 hasonló esetet találtam külföldi fórumokban ugyanezzel a hibával 2-3 éves Samsung TV -k esetében, pont úgy mint nekem pár háttel pár hónappal gari lejárta után és sehol nincs rá megoldás mivel nem tűnik rentábilisnak a javítása olyan embernek aki nem ezzel foglalkozik. Nyilván nem fogok egy gyári Samsung alaplapot vásárolni bele mondjuk 100 ezerért. Szóval igen ez típushibának tűnik és megszívtam, ennyi. Kövi TV nem Samsung lesz.
És ugyanitt eladó egy kiváló kijelzős rossz paneles Samsung TV.
-
Mike88
senior tag
válasz
Vicctor #12827 üzenetére
Kettővel feljebb ugyanezt írtam le én is. Úgy látszik ez valami típushiba. Választ ne várjál rá, úgy tűnik szakemberek nem olvassák már ezt a fórumot. Én elengedtem a dolgot, vettem egy másik Samsungot. Ha két éves lett volna és újonnan vettem volna, valszeg nehezebben engedtem volna el, de 2 évnél idősebb volt, használtan vettem 50 ezerért, volt is pár pixelcsík hiba, így nem volt olyan nehéz lemondani róla. Mindenesetre eléggé aggasztó ez, ha nálad 2 éves készülék ezt produkálja, én most azért vettem újat, mert azt reméltem tőle, hogy egy új 2 évnél többet bír.
Slussz poén, hogy miután szétszedtem darabokra, csak és tisztán a műanyag alkatrészeket kiraktam a szelektív mellé, erre itt hagyták a szemétszállítók. Éljen az új hulladékkezelő! Nem tudom mit kellene ezekkel kezdeni akkor, megkellene enni? Azt hiszik, hogy kik.rhatnak velem, feldaraboltam sarokcsiszolóval és ment be a kukába, így majd kénytelenek lesznek elvinni, mert abban nem turkálhatnak.
Nem tartom teljességgel kizártnak, hogy ez a hiba valami rossz hőelvezetésből adódik, ugyanis áramtalanítás után az újraindulás gyakorisága nálam mindig némileg mérséklődött, aztán miután egyszer újraindult, ismét visszaállt ez az állapot, hogy kb. 10mp-enként újraindul. A tápon a kondikat átnéztem, azok rendben voltak, ennél többet én nem tudok tenni az ügyben, de agyatlanság a köbön a Samsung részéről, hogy beépíti egy szappantartóba a televízióit. Amit vettem újat, annak fém váza van, igaz az elektronika egy külön műanyag váz mögött van, de vannak bőven szellőzőnyílások is. Nem lehet mindenen spórolni.[ Szerkesztve ]
-
Vicctor
csendes tag
Sziasztok !
2 éves Samsung 50 -es TV ezt produkálja kb. 10 mp működés után majd újraindul magától, megint jó 10mp -ig és így tovább.
Bármi ötlet merre induljak el ? Vagy érdemes -e egyáltalán elindulni ? 3 hete járt le a garija...
Klikk a videóra: [link]
[ Szerkesztve ]
-
MájMekk
tag
Sziasztok!
Philips 32PFL5405H/12 sötét foltjait lehet javítani és ha igen, milyen költséggel?
Köszi:
MájMekk
-
Mike88
senior tag
Sziasztok!
Samsung UE50TU8002 TV-vel az a problémám, hogy kb. 10-15mp-enként újraindul. Szétesik a kép, majd újraindul a TV. Ezt folyamatosan ismétli. Volt már korábban ilyen probléma vele, de akkor szétszedtem és megnéztem pont úgy, mint aki ért is hozzá, aztán lehúztam a kábeleket, visszadugtam, nem történt változás, majd összeraktam, hogy kidobom a bánatba úgy, ahogy van, de ettől annyira megijedt, hogy "megjavult". Most viszont ismét jelentkezett a probléma, de már félelemérzet nincs benne, hiába fenyegettem meg. Amennyiben lehúzom a szalagkábelt a mainboard-ról, ami a képernyőhöz vezet, akkor minden OK leszámítva, hogy nyilván nincs kép, de így nem indul újra, amint rádugom ugyanúgy folyamatosan újraindul. Az a kérdésem elsősorban, hogy ez milyen hibára utalhat? Kiszeretném zárni a mainboard hibát és a táphibát, mert ha nem ezek, akkor alkatrészként eladom, de esélyes, hogy nem egyben vennék meg, viszont átverni meg nem szeretnék senkit sem. Képernyő eladása esélytelen, mert annál már van több pixelcsík hiba is. Ami esetlegesen használható belőle és talán van reális esélye annak, hogy lenne rá jelentkező, az a mainboard, a táp, a háttérvilágítás, meg a távirányító, más gondolom én nem olyan, ami bárkinek is hiányozna. -
bul07
nagyúr
Ismerősnek ezt produkálja azt hiszem Samsung 50" régebbi tv-je
VideóEgyáltalán érdemes vele szerelőhöz fordulni?
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Plz
csendes tag
Szép estét!
Tud valaki tanácsot adni?
Adott egy hibás tv.
model: qe65q700tatxxhHiba oka : valamikor bejön rendesen és megy rajta a film, hiba mentesen.
Viszont van amikor kikapcsolom, majd be és ez a kék képernyő fogad.. :-(
Mi lehet a gond és a megoldás?
Nagyon köszönöm az esetleges segítő tanácsot!
Üdv! -
D@ny7
aktív tag
Sziasztok.
LG 49UH8507 tv-mben elromlott az alaplap (EMMC hiba, sw hiba).
Tudtok olyan helyet, ahol javítanak tv alaplapot nyugat Dunántúlon? -
jesszjessz
tag
Sziasztok! Valaki megbízható tv szervízt vagy embert, aki megbízható, tud ajánlani?
Hiba: LG 55UM7400PLB készüléken színes foltok jelentek meg, gondolom led hiba lesz, de javítsatok ki, ha tévedek. Ezt a problémát kellene orvosolni, mert ezt és a lassúcska menüt leszámítva nincs baja a tv-nek.
-
aakosch
tag
Sziasztok!
Az alábbi tv képe ilyet produkál random, meglehetősen sűrűn. Talán bekapcsolás után sűrűbben majd enyhén ritkul. Mi lehet a probléma?
Samsung UE50RU7102K
Köszönöm!
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Frissen vásárolt 75UR78003LK TV-m sajnos megsérült szállítás/felszerelés közben nem tudjuk mikor történt,de sajnos rajtam maradt (0 perces). Nem tudom mit tudnék kezdeni vele, javítható -e még esetleg? Ha igen, kb. milyen összegért? Ki vállalna ilyen javítást? Esetleg alkatrészként értékesíthető -e? Csatolom a képeket a hibáról.
[1] [2] [3]Minden szinten,szinte minden.
-
Sh4rKy
senior tag
Sziasztok
Adott egy Philips 58Pus8505/12 típusú TV amin többszöri le és felszerelés után az alábbi hiba jelentkezik néha, de pár perc után eltűnikAmi viszont állandó hiba az pedig bizonyos színeknél látszódik csak.
Valakinek van ötlete, hogy javítható e ez a hiba?!
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
Sunzi
aktív tag
Sziasztok,
egy 8-9 éves LG 42"-os LCD tv egyik COF kábele levált (a 6-ból) a zöld nyák-ról. Elengedett a ragasztás/forrasztás.
Tud bárki bárkit, aki foglalkozik ilyen javítással?
A panel csere nem gazdaságos javítás, de ha elmenne még 1-2 évet, az megérne valamennyit.
Köszönöm!
Ízirájder öcsém, ízirájder...
-
v2
senior tag
Sziasztok. Adott egy pana plazma TX-P42X60E amin fehér háttérben kék foltokat látok. Más színeknél nem látszódik. 10 év körüli a tv, van benne óra rendesen. Ez alaplap vagy panel hiba lehet? A neten találtam olyat, hogy ysus állítás [link] Mi tud még ilyet produkálni?
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
RoBos
senior tag
Sziasztok,
van egy LG LCD TV ami bekapcsolás után nem megy tovább az LG logónál. Lehet ezt valahogy orvosolni akár szoftveresen usb-n keresztül, vagy ennyi volt ennek a TV-nek? Köszi!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szkristof05 #12798 üzenetére
Ott van a jelölés:
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szkristof05 #12798 üzenetére
Szerintem nem segít a dolgon, hogy a 4 láb bridge-ben van...
The Truth is out there...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- Horgász topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Háború Izraelben
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest