- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #22496 üzenetére
offról:egyszerű az oka.
érdekel a téma,szivesen beszélgetek is róla,de már sem a dacos, sem a füleses topicba nem járok.néhány buta,ostoba emberen nem fogom magam hergelni.lehet h elszalasztok néhány jó cimborát,jó ötletet, vételt, de igy jártam nem ér ennyit...
én már nem akarok vitázni. ötleteket adok,kapok,és még 1-2 olyan vita,lelépek innen is, és csókolom. 10 éve különböző fórumokon csiszolódok,de egyszerűen nem tudok bizonyos mentalitással mit kezdeni.ha nem adják meg nekem is azt a tiszteletet, amit én is megadok mindenkinek felekezetre,nemre függetlenül,csak mert van véleményem,akkor tudom mit kell tennem.
ehhez képest volt néhány sztem tök jó ötletem füleserősitő témában is, dacoknál is van tapasztalat, igy utolsó néhány hétben úgy éreztem,h az inkább baj,ha jobbat akarok másnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #22494 üzenetére
Azért is hangsúlyoztam, hogy nagyon óvatos a hasonlatom, hiszen én is sokszor meglepődöm, hogy a (többeres) tömör interkonnektem (más különbségek mellett) mennyire megnyitja a sávszéleket is a legtöbb hozzá hasonlított (akár sokkal drágább), akár sodrott kábelekhez képest. Ezért is hangsúlyoztam, hogy (természetesen) bonyolult ez a dolog, és éppen az ellenkezőjét is lehet írni, bárhogyan fogalmazom a különbséget. De mégis van egy tendenciájában jellemző különbség, és ezt így próbáltam megfogalmazni.
Ha ismeri az ember az adott hangrendszer hangját, és ezt a témát akarja tesztelni, nagyon jó eséllyel csukott szemmel megmondja, hogy két összehasonlítandó vezeték közül most éppen a sodrottat vagy a tömört kötötték be az adott helyre.(Szerintem a múlkori vitátok óta túl sokmindent írtok néhányan offban. )
(#22495) 7294: Persze hogy lehet, ez semmi nehézséget nem okoz az árnyékolás. Az interkonnektjeim is árnyékoltak, szokásos árnyékoló harisnyával ("természetesen" a harisnya csak az árnyékolásra szolgál és nem esik egybe a hideg érrel).
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #71562240 #22492 üzenetére
én mondjuk totál mást tapasztaltam.sem sajátomnál,sem másütt nem igy jött elő.
nekem a tömör táp,hangfalkábelektől pont,h nagyon sokat javult lent is fönt is a sávszél,tere hatalmas volt, és inkább széthúzta a teret,mint középen volt az énekes.a mostani láncomban sokkal lineárisabb volt a tömör,mint a sodrott.
a tömör nekem sosem jelentette azt,h 1 db ér.csak elég nagy keresztmetszete van az érnek,hogy inkább tömörnek mondjam.
-
bkercso
nagyúr
Igen, a flexibilitás végett: nem törik meg, ha sokat hajlítgatod (hajlítgatásra nemcsak felkeményedik, majd elfárad és törik, hanem az ellenállása is nő a hajlítás helynén - bár mivel ez lokális, nem nyom sokat a latba). A legtöbb gyártmánynál az számít, hogy megfeleljen az előírásoknak és hogy minél kevesebb vevői reklamáció legyen.
Tömör 230V-os kábelt próbált már valaki? Az egyik erősítőm belső kábelezése ebből van pl.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
Én is annak alapján voltam bátor a hasonlatot mondani, hogy (a hasonló megfogalmazásokat tartalmazó olvasmányaim mellett) szűk harminc év alatt már nagyon sokszor volt alkalmam egyazon rendszerben összehasonlítani sodrott és tömör vezetékeket, és a különbség mindig hasonló irányú-jellegű volt, főleg, ha hasonló kategóriájú kábelek "versenyeztek". Azért nehéz megfogalmazni, mert a különbség nem feltétlenül azt jelenti, hogy a sodrottak valóban erősebbek a sávszéleken, vagy hogy a tömörek meg valóban sávszélhiányosabbak és a középsávot hangsúlyozzák, de a hallásérzés általában mégis ilyen. "ilyesmi-jellegű", az pedig egy más ügy, hogy milyen valós (netán mérhető) okok állnak a hallásérzés mögött. És persze a hallásérzésben is még számos más paraméter jelentkezik minőségi kategóriáktól és konkrét típusoktól függően.
Megjegyzendő, hogy az interkonnektjeim és a hagfalkábelem is több, egymástól egyenként szigetelt érből ("sodrottan") összeálló tömör vezetékből épül fel, tehát ilyen szempontból kvázi egyesítheti a sodrott és tömör vezetékek előnyeit. (És hátrányait?)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jellemzően, tendenciájában más a hangja a sodrott és a tömör kábeleknek (azon kívül, hogy a sodrott kábel adta nagyobb kényelem és biztonság - lásd flexibilitás - nem elhanyagolható szempont a sodrottak népszerűségében). Nehéz lenne szavakkal úgy kifejezni a jellemző különbséget, hogy ne lehetne belekötni, és ne lehetne a jelzők ellenkezője is igaz. De nagyon óvatos hasonlatként leginkább azt mondanám, hogy a sodrott kábeleknek inkább olyan jellegű ("olyan-szerű) a hangképük, mint amikor az erősítőn fel van tekerve a magas és a mély hangszínszabályzó is, a sodrottaké meg inkább olyan, mint amikor ki van kapcsolva a hangszínszabályzó. (Az előző hozzászólásaimból kikövetkeztethető, hogy én soha nem használok hangszínszabályzót, az utóbbi húsz évben meglevő erősítőimen pedig eleve nem is volt hangszínszabályzó, mert volt ráhatásom, hogy ne legyen rajtuk.)
[ Szerkesztve ]
-
7294
csendes tag
válasz bajnokpityu #22485 üzenetére
Szerintem meg 1szerübb a tömör vezetéket gyártani mint a sok vékonykát...
de lehet baromságot írok...Amúgy még a hang-fal-doboz lógatásáról mi a véleményetek?Állvány helyett
-
törölt tag
válasz eclipse006 #22484 üzenetére
Igen, ilyen módon alakítottam a hangfalkábelen is, belső vezetékezésre használt kábelen is, és tápkábelt is hangfalkábelből alakítottam ki a lemezjátszómhoz. Az interkonnektjeim teljesen orgináltak.
-
-
törölt tag
válasz eclipse006 #22478 üzenetére
Ezek vásárolt termékek, persze. Nincs nekem kábelgyáram!
Persze te sem úgy értetted, hogy teljesen saját készítésű a kábel, így az a pontos válaszom, hogy olyan megesett már néha, hogy vásárolt kábelt alapanyagként felhasználva, kissé átalakítottam, és más konstrukcióban használom, de az eredeti akkor is hifikábel termék volt, tehát nem például CAT kábelből vagy ilyesmiből alakítottam. -
7294
csendes tag
Én úgy tudom hogy az "áram" a vezeték külső felületén "folyik" azért használnak sok vékony
drótot mert nagyobb a vezető felülete mint egy tömörnek. -
törölt tag
válasz eclipse006 #22458 üzenetére
Én mindenhová tömör kábelt használok: hangfalkábelnek, interkonnektnek, tápkábelnek, belső vezetékezéshez..., mindenhová. Persze különféle konstrukciójúak (lehetőleg többeresek, ez esetben egymástól szigeteltek az egyes erek), de mind tömör. Én a tömör kábelt szeretem "elvből" is és tapasztalat alapján is.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
Néztem én is Jungson kábeleket, de jó lenne ha ki tudnám próbálni saját rendszerben, mert ha megveszem hallgatás nélkül, és nem jön be akkor...
Az a legnagyobb bökkenő, hogy ahol lakom, nincs semmilyen választék. Bár van egy ismerősöm, aki talán tud kölcsön adni, lehet az is lesz.Ba cy lus: Emlékszem rá, hogy írtad még régebben.
kammerer: Saját készítésű, vagy meg lehet akár vásárolni is?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Lompos48
nagyúr
válasz #56474624 #22476 üzenetére
A skin effektushoz csak egy idézet:
To take an extreme example, suppose 10 metres of this wire is used in a speaker cable to drive a speaker with impedance as low as 2 ohms at 20kHz ( fortunately very rare ). The cable will have two conductors giving total added skin effect resistance of 0.056 ohms. In series with the 2 ohm speaker resistance this gives attenuation by a factor 0.97, i.e. -0.24 dB. It has been claimed that response changes around 0.2dB are just audible in direct comparison at lower frequencies, but a variation of 2dB or more may be needed at 20kHz, and so 0.24dB is of no significance. (Few speakers are flat to within even 3dB up to this frequency.) For most speakers with impedance well above 2 ohms at 20kHz, and using cable lengths much less than 10 metres, even 1mm diameter is usually more than adequate as regards added skin depth resistance, though the d.c. resistance may be a little excessive for long cables, being around 0.04 ohms per metre total for the two conductors.
A forrás.
-
törölt tag
Én használtam régebben a tűzállót, ami tömör réz, de erről már írtam régebben, én nem ajánlom. Valószínű a skin-hatásnak nevezett dolog miatt, egyszerűen hazavágja a legtetejét, fáradt, unalmas hangzást eredményezve.
-
fero02
nagyúr
No, akkor az ittenieket kérdezem meg először.
Az eclipse006 kolega által emlegetett bronz kábel érdekelne vkit?
-
KMT
addikt
válasz eclipse006 #22465 üzenetére
Egy kínai gyári (jungson) és egy ezüstözött, teflonszigetelésű kábel közt váltogatok. Mindkettőnek vannak előnyei. Szívesen kipróbálnék komolyabb kábeleket is, de egyelőre inkább úgy vagyok vele, hogy nem költök rá, nem hoz az annyit.
-
Lompos48
nagyúr
válasz eclipse006 #22470 üzenetére
Inkább nem fejtem ki, kilépek a vitából.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Lompos48 #22469 üzenetére
nem tudok,nem is akarok vele foglalkozni,magyarázni.mérd ha akarod,ha sikerül, örülök
tényleg holografikus minőségű szinpadot csinált nálam. ugyanakkor a szávszéleket picit korlátozza.
egyébként ő is tömört használ,meg némi trükköt
22473: pedig majdnem te kezdted el
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz Lompos48 #22466 üzenetére
Hát szerinted mi más lehet? Amikor visszaraktam a saját kábelemet, helyreállt az énekhang.
bajnokpityu: Nincs nagyon szétrakva, még 1,5 m sincs a hangfalak között.
Dorian: Tényleg nagyon meggyőző teret csinált, viszont nagyon zavart az énekhang..
-
Lompos48
nagyúr
válasz bajnokpityu #22467 üzenetére
Esetleg valami fizikára alapozó magyarázatot nagyon megköszönnék...
-
bajnokpityu
félisten
nekem speciel csak a kis áramú(digit és anagló IC) részeken van sodrott,többi 1-2-4 érből tömör.
lompos:tömör kábelek csinálnak ilyet. cserébe ha jó az alapanyag,mind lefele,mind fölfele óriási a sávszél,részletesség.
nekem gyanús,h ha túl szét van rakva a hangfal,akkor ilyen,és ilyennek is kell lennie. nekem az egyenlő szárú pl már túl szétrakott.pár centivel közelebb rakom.
hivox hangfalkábele pl olyan,h az éneket,középtartomány nagyját berakja középre, a többi hangszert meg körbe.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz eclipse006 #22465 üzenetére
nagyon külön-külön szól oldalanként, nem középről jön, mint pl. a saját kábelemmel.
És erre a(z egyedüli) magyarázat a kábel?
-
eclipse006
őstag
Érdekes a hangja az tény. Nagyon nagy teret varázsol az biztos, viszont az énekhang annyira nem oké, nagyon külön-külön szól oldalanként, nem középről jön, mint pl. a saját kábelemmel. Az viszont tény, hogy valamit szeretnék beújítani a 2.5mm OFC rézdrótom helyett, mert úgy érzem meghálálná a rendszerem. Lehet már írtad korábban, de neked milyen kábeled van?
-
KMT
addikt
Bronz? Ilyen téren szerintem a "tisztaság", homogenitás előnyösebb lenne. Én speciel jel útjába nem ajánlanék tömör kábelt. De ha neked tetszik...
-
zodo
nagyúr
válasz t-bali3 #22459 üzenetére
Ott valóban recsegést olvashattál de velejár ha nem recseg akkor halkabb vagy épp néma lesz a doboz. Szimplán kontakt hiba.
Szerintem nem titok hogy kit kaptam ajánlatként mert a topikban (és egyéb oldalakon) is olvasni Szabó Zoltán (Hivox) szakemberről.
Viszont még nem beszéltem vele majd a jövőhéten megejtem hogy konkrétan merre is dolgozik. -
t-bali3
senior tag
Az akkor zavaró lehet, a linkelt adásvételnél ezt a balansz recsegést olvastam azért hittem, hogy az a baj.
Én Tv adásoknál hittem/hiszem, hogy ingadozik a hangerő az enyémnél, de zenénél nem jött még soha elő, ezért is nem vagyok benne biztos
bár már kezdem azt érezni, hogy a kereskedelmi tv csatornáknál képtelenek belőni egy szintre a hangerőt...
Eclipse: én tömöret használok Nordost Spellbindert, nekem bevált, igaz nincs viszonyítási alapom...[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
Valaki használ közületek tömör kábelt, hangfalhoz? Ma kipróbáltam azt amit írtam korábban, ami egyébként egy tömör bronz kábel.
Ami elsőre feltűnt, levegősebben szól, a tér is nagyobb lett. Gondolkodóba estem, hogy a rendszerem megérdemelne egy jobb kábelt, nagyon hallható a különbség ezzel a tömör kábellal is, a sima 2.5mm-es OFC drótomhoz képest.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz eclipse006 #22453 üzenetére
Köszönöm a válaszod, megnyugtattál.
DH"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
hkari
őstag
Sziasztok.
Mély ügyben nézegetek. Ez nekem nem lenne jó esetleg?
Feltűnt, hogy olcsó, és ismert márka számomra, de lehet nem is jó nekem.
-
eclipse006
őstag
válasz Den Hadnagy #22450 üzenetére
Szia.
Nem vesz fel állandóan 400W-ot, hangerőtől/terheléstől függ a teljesítmény felvétel. Nem hinném hogy sokat fogyaszt 10-15%-os hangerőn.
Egyébként nem ismerem a típust, de ha meg vagy vele elégedve, ne cseréld le.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
t-bali3
senior tag
A balance tekerö recsegése a gond?
Nekem is 630am van és azon is recseg. Bár az egy olyan poti, amit szerintem ritkán állitgat az ember.
Én mélyládával használom, igaziból jól megoldható az összekötés igy is.
Ha sikerül találni egy jó szakit kérlek, ird majd meg az elérhetőségét mert bármikor jól jöhet nekem is -
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok! Bocsi, ha nem idevaló a kérdés, de úgy láttam, hogy ez egy meglehetősen aktív fórum, ezért várom tőletek a választ az alábbi amatőr kérdésemre.
Szóval van egy Pioneer SA-760-as erősítőm.
Jóféle régi cucc, nekem nagyon tetszik a hangja, azonban egyvalami nem hagy nyugodni.
Tekintve, hogy 1980-as évekből származó erőlködő, nem tudom mennyit fogyaszthat...
A hátuljára 220 v / 400 W van írva. Ez azt jelenti, hogy 400 W-ot vesz fel a konnektorból állandóan, vagy csak maximális terheléskor? Mert nekem napi 5-6 órákat megy, kb 10-15%-os terhelésen, és nem tetszik a gondolat, hogy netán ez ugrasztja le nekem a villanyórát feleslegesen :S
Ha nem szól semmi, csak be van kapcsolva (tehát jelet nem kap), akkor is eszik ugyanannyit? Tehát a fogyasztás permanens, és független a terheléstől? Bocs a láma kérdésekért, nem értek az elektronikához.
Csak elgondolkoztam, hogy vegyek-e netán egy modernebb cuccot az energiatakarékosság jegyében... bár mondom: a hangja nekem tökéletesen megfelel.
Ha netán valaki ismeri a típust, bármilyen infót szívesen fogadok (jó-e a minősége, tartsam-e meg ha valami baja lesz, stb. - gondolom nem gagyi, ha oldschool japán )
Előre is köszi.
DH"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
zodo
nagyúr
válasz t-bali3 #22447 üzenetére
Igen gondok de így vásároltam.
Szóval ezt mindenképp szeretném rendbe tetetni ill. ha már ott van akkor nézzék át hátha van valami rejtett "hiba" igaz nem egy régi típus de sose lehet tudni.
Azért jó ha össze van kötve mert úgy nem fordulhat elő kontakt hiba (nem hagyod el) ill. szabadon maradnak az aljzatok így akár egy mély ládát is egyszerűen rá tudsz kötni.
-
Archer
őstag
Köszi a válaszokat, majd holnap nekiugrok megint.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Lompos48
nagyúr
válasz Archer #22442 üzenetére
két egyforma lemez egymás mellett, most azok közül melyik a bal meg a jobb?
Fogalmam sincs, de könnyen megmérhető. Iránytól függően egyszerűen brummal is tesztelhető: a pucér drótvégeket ujjal érinted egyenként és ha a kábel másik vége az erősítőbe van dugva, hol egyik, hol másik hangszóró brummog.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Melyik szervizt vagy szakembert ajánljátok ha a HK 630-ban potmétert szeretnék cseréltetni esetleg a Pre out/Main in áthidalót a készülék belsejében fixre köttetni?
Elsősorban Budapesti jönne jól mert személyesen (gyalogosan) szeretném elvinni.
-
Archer
őstag
Jó, már rájöttem mit csesztem el. A jack anya dugónál van ugye az árnyék meg két egyforma lemez egymás mellett, most azok közül melyik a bal meg a jobb? Illetve a két ér külön árnyékolását ugye közösíteni kell?
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Sajnos jelenleg pénzhiány miatt a Tv-met (Pana S30) használom DAC ként, ha laptopról hallgatok zenét. Gondolom nem túl jó minőségű konvertert építenek bele, egy Pro-ject USB mekkora előrelépés lenne szerintetek?
-
Archer
őstag
válasz Archer #22277 üzenetére
Készítettem kábelt, egy hosszabbítót a fejhallgatóhoz meg egy IC-t a gagyi Hama helyett ami volt. Neutrik csatlakozók, Proel mikrofonkábel. Viszont a hosszabbító valamiért nem jó, csak az egyik oldal szól, pedig amikor végeztem direkt ellenőriztem multiméterrel, hogy jók lettek-e a forrasztások, meg amikor állítom a programban, hogy melyik oldal szóljon akkor sem történik semmi, szól ugyanúgy tovább. Mi lehet a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz vendingo #22434 üzenetére
Dehogy érted. Ami a hátulján van, az a névleges (maximális) felvétele. Ebből a hatásfoka (melegedés) miatt lejön a fele kb, a mardék 80 W meg _megoszlik_ a kettő, vagy négy hangsugárzóra.
"Elbír 2db 80w-os hangfalat, vagy 2 db 160 wattost?"
Az erősít nem teljesítményt, legfeljebb impedanciát "bír el".
20-200 W között ráköthetsz bármit. Sőt, azon túl is. -
vendingo
veterán
Pár amatőr kérdés: Van egy Onkyo A-8420 erősítőm és az van ráírva, hogy 160W.
Ez most hogyan értendő? Elbír 2db 80w-os hangfalat, vagy 2 db 160 wattost?
Korábban nézegettem hozzá pár hangkeltőt, de nem jutottam dűlőre.
Milyet ajánlanátok hozzá? 1 párra lenne szükségem lehetőleg padlón állóból.
Kizárólag zene hallgatásra kellene, de abból több műfajt is támogasson.
Árba 40-60 ezer ft a keret, de csak új garis hangszóró jöhet szóba.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Lompos48
nagyúr
válasz zoltanz #22424 üzenetére
Minél kisebb az impedanciája, annál jobban terheli az erősítő kimenetét, mert Ohm törvénye szerint annál nagyobb áramot "szív". Ha nem léteznének határok, akkor az imped. csökkentésével növelhetnénk a teljesítményt. Ezért kompromisszumok vannak. "Házi" erősítőknél általában a 4Ω a legkisebb érték mert nem gond a nagyobb tápfesz biztosítása (gyártásból). Autóerősítőknél ellenben ott van megszorításként az akku feszültsége (általában 12V), ezért itt hídba kapcsolt végfokokat, konvertereket (a tápfesz. növelésére) vagy 2 sőt 1Ω-os hangszórókat találunk a nagyobb teljesítmények elérésére.
Azt mindenképp be kell tartani, amit az erősítőnél megadnak hanszóróimpedanciának.
-
zoltanz
nagyúr
válasz zoltanz #22419 üzenetére
Amúgy ilyen szélessávú hangszórót nem kapok, úgyhogy Visaton lesz benne.
Érdekes az erősítőm csak 2×6 W tud, max 4 Ohm impedanciával rendelkező hangfalhoz készűlt. Egy 70 Watt max zene teljesítményű hangfal volt eddig rajta, (8 Ohmos) és nem szólt halkabban. (4 Ohm miatt).
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #22418 üzenetére
Akkor valószínű szimplán csak jól kiegyensúlyozott, bár én még nem hallottam.
Vannak régiek között valószínűleg lényegesen jobbak is. Én egy dynaco A-25-öst szereznék be, ha tehetném. -
bajnokpityu
félisten
válasz #56474624 #22416 üzenetére
a jó középtartományt a fülesem tudja.egyetlen hajszállal marad el gyári állapotában a rubi-ha elmarad.a canton mindegyiknél gyengébb középben.
az első dolog,ami lejött,hogy ilyen pici doboz,és milyen sok a mélye.aztán, meg , selyem magastól ilyet is ritkán hallani. közép meg csak úgy van. elképzelésem van csak,milyenek lehetnek a 20cm mélyes,pici magasos cantonok,de az nem fényes. sajátban ugyanis van külön középsugárzó is.és még igy sem tökéletes.
ugyanakkor nem tudom milyen paramétere lehet,de klasszikust nagyon jó rajta halllgatni.inkább ebben jó.
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #22400 üzenetére
azért érdekelnek ezek az öregek,mert lelkük van,
Az újaknak is van lelke fél millió felett. Amúgy ez a "lelkük van" megfogalmazás szerintem jó középtartományt, illetve jól kiegyensúlyozott, jól (zeneien) hangolt dobozokat jelent. Ez a titkuk a régieknek. Az AR-eknek legalábbis biztosan, meg még pár márkának.
Nagyon kényes az ember füle a középtartományra. -
donzoli
aktív tag
válasz Diablo18 #22408 üzenetére
Semmi bajom vele csak nem Hi-Fi ennyi, félreértés ne essék én szeretem az 5.1-et, most fejeztem be az esti mozit is
bajnokpityu: ha ennyire érdekel a Canton téma, akkor szívesen látlak egy kis hallgatózásra, bár nekem nem olyan van, mit amit kiszemeltél.. de amúgy is kíváncsi lennék "kívülálló" véleményére is..
-
Diablo18
senior tag
válasz zoltanz #22412 üzenetére
akkor mondom világosabban
ezt is csak azért vettem meg mert 100 alatt voltmert meg akart tőle szabadulni a tulaj
és akár hogy számolom az erősítőnek 40 az ára
így fél áron jutottam a szetthez kb
emiatt vettem meg
de többért nem vennék most ez ér 140 et
szép sérülés mentes állapotban van minden
karc seholés hát 100 felett már nem adnék ki hangcuccért mert amire kell tökéletesen szépen szól
van magas is közép is meg mély is
a hangok szerintem a helyén vannak elég sok szettet halottam már hasonló kategóriában ez kitűnik mind közülmeg nekem fontos a hangerő is
és elég hangoslehet hogy 1 aktív hangfal kis fos jobban szól 40 -50 ért halkan de ugyan úgy ki lehelné a lelkét ha rá kötném 1 nagy dög erősítőre
a másik meg hogy volt már régi hifim is teljesen más hangzás
az is tetszik csak most nem találtam nagy böhöm hangfalakat amik nem kültériek de nem is kis szokolok
mert olyan 1.10 m es hangfal most nem voltés emelett döntöttem mert zene nélkül mit érek én,,??
mindig hallgatok valami zenét -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata erről a hangfalról?: Mission M32i (vagy van ettől jobb ennyi pénzért?). Egy ONKYO hm erősítőre lenne rákötve és a monitor mellett lenne. -
Diablo18
senior tag
válasz donzoli #22282 üzenetére
nem tudom mi a bajod az 5.1 emel
félig meddig hifi cucc
és nem szól rosszul
persze nem 1 fél millás cucc
meg stb amiről itt szó szokott lennide erre futotta és árban tökéletes teljesítményt is ad
130 at ér kb
szóval azért jó ár per érték arányban
70 ért ajándék volt
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz bajnokpityu #22406 üzenetére
Ha meg lennék vele elégedve, mondjuk bizti nem bolygatnám.
-
zoltanz
nagyúr
válasz bajnokpityu #22404 üzenetére
Az nem is Hifi-sta aki nem szedi szét a dolgokat, hangfalban is el lehet helyezni pl a betétet többféleképen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #22402 üzenetére
persze,de az ára ujonnan asszem 500DM volt.az ma inflációval számolva lenne vagy 150-200rugó.nah,hát ennyit nem ér
sztem kb egy jó erős 25rugós hangja van,és legyen még 10,mert szép a szemnek, és rendes fából,fémhálóból van.
szerintem jó kábelekkel csodát lehetne művelni vele+kondicsere,de ilyen hangfalat nem szivesen bontanék.ha már kibirt 30évet okositás nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Olyan sokáig nem hallgattam, hogy messzemenő következtetéseket és egzakt véleményt tudjak mondani róluk. Mondtad is hogy elhelyezésileg sem voltak túl jó passzban, asztalon, monitor két oldalán, keményfa kockákon. De a kora és az állapota tiszteletre méltó. Nem csúcshangfal, de van bennük "fantázia", hogy úgy mondjam.
Az árukat mindenképpen megérik, állványra rakva kellemes kis sztereó rendszerben is szolgálhatnának, ha valaki nem akar sokat költeni.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
eclipse006
őstag
Ez a Canton Fonum 200-as sem lehet rossz, nem is tudom, hogy ez hova sorolható méretileg, óriás polcsugárzó?
A kép modjuk elég tré, de googlében rákeresve van jó pár kép.https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest