Hirdetés
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Valamit biztos javítottak rajta, a Samsung nem szokott ötletszerűen update-elgetni.
Az enyém nyár végi, azon már a legfrissebb, februári verzió volt. Valaki biztosan tudja itt a topicban, hogy a Magician Windows alól is elintézi-e a frissítést, vagy szigorúan másik gépben kell azt végezni, mint egyéb márkák esetén...
(#45999) puttonyos: már itt is a válasz, köszi!
-
FF23
senior tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Ezeknek nem sok köze lehet a problémádhoz.
Menj a szolgáltatásokhoz (futtatás: services.msc) és a Winows Search-t állítsd automatikusra és indtsd el, majd a Függőségek fülnél ellenőrizd, hogy nincs-e letiltva valami, ami ehhez szükséges. Ezután a Vezérlőpult-> Indexelés beállításánál jelőld ki, hogy miket kezeljen (dokumentumok...). -
DeFranco
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Ez igy egy kicsit meredek. Telefonrol vagyok, nem nagyon tudok guglizni, linkelni, ez egy kicsit nehezze teszi a dolgokat.
Abban a cilkben ami alapjan elvegezted a "beuzemelest", valoban ott van a search kikapcsolasa, es a jo hir az, hogy valoszinunek tartom, hogy az outlook emiatt lassu. Legalabb is sokkal tobb koze van, mint a prefetchhez, (ami tudtommal win7 alatt mar superfetch, de ezt most telefonrol nem tudom ellenorizni) ami csupan elotolt valamit, amit most kozel azonos sebesseggel ersz el mint ha elo lenne toltve.
A rossz hir az, hogy a searchet viszont en sem tudom hogy kell megnyugtatoan visszakapcsolni. Elvileg csak be kell pipalni a szolgaltatasoknal, de nekem ez ugy veszem eszre nem oldotta meg. En is kikapcsoltam anno, majd amikor rajottem hogy felesleges, visszakapcsoltam, de a start menuben keresve igy sem talal meg szinte semmit. Arra meg nem volt idom hogy rakerdezzek okosoknal.
A registryben en alapertelmezes szerintire allitanam a dolgokat elso korben es aztan magician. Nem tologatnam kezzel foleg nem ha nem tudom pontosan mit csinal.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
A Superfetchnek a searchoz nincs koze az ket kulon dolog. En azt javaslom hogy azt es csak azt allitsd be amit a magician ker vagy ajanl. Azok rendben vannak, a tobbi felesleges vagy problemat okozhat.
A pre/superfetch azert nem kell mert nem kell
ertem ez alatt azt hogy felesleges elotolteni ha minden azonnal tortenik egyebkent is.Registrybe meg tenyleg marhara indokolatlan turkalni... win7 alatt ha ez kell az biztosan kiemelten gyanus. Itt ez mar nagyon nem szokas, bar tele van vele a net jo igenyesen. Aztan meg a nem indul a geoem topic.
-
fater001
csendes tag
válasz
Dictator^
üzenetére
http://office.microsoft.com/hu-hu/outlook-help/az-azonnali-kereses-szolgaltatas-engedelyezese-es-letiltasa-HA010354972.aspx
Talán ez kell neked: A Vezérlőpulton kattintson a Programok elemre, majd a Programok és szolgáltatások csoportban kattintson a Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása hivatkozásra, és jelölje be a Windows Search szolgáltatás melletti jelölőnégyzetet.
-
fater001
csendes tag
válasz
Dictator^
üzenetére
A SuperFetch másképp:
1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.Max állícsd vissza ...(3) ra , próbáld ki úgy is... hátha...
Forrás : http://logout.hu/bejegyzes/gaabbaa/ssd_beutemezese_a_gyakorlatban/friss.html
-
fater001
csendes tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett. -
válasz
Dictator^
üzenetére
A Samsung 470 64G-snél van ilyen mérési eredmény, hogy mire megzsibbadt, addig 8212x írták tele, ez annyit jelent, mintha 22 éven keresztül, minden nap egyszer teleírnád.

Hát pl a WU is ír, ha szoktad frissíteni az OS-t, aztán vannak progik, amelyek nem a TEMP mappát használják, hanem sajátjukat a C-n, stb stb...
-
válasz
Dictator^
üzenetére
1. Title
Latest Firmware File Ver. CXM02B1Q (zip file)
2. Applicable Model
- 830 Series: MZ-7PC064* MZ-7PC128* MZ-7PC256* MZ-7PC512*
3. Carrier or Corporate Customer
- Improved stability when waking up from hibernation mode (Blue screen, Hang problem solved)
- Improved compatibility with some external hardisk vendors (partition error problem solved)
- Solved compatibility problem with some laptop vendors (partition error problem solved)
- Improved reliability (Increased SPOR related stability - Power loss management)
4. Description
- Windows XP/Vista/7Ha érintett vagy, csak akkor és akkor is ezt először alaposan átolvasni és megérteni: [link]
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Nyugodtan válaszd a YES-t, utána megjelenik a főablak, azon találod a FW Download gombot, oda katt és ki fogja írni, hogy a legutolsót FW-t használod (elméletileg, mert tegnap még nem volt hozzá)

UI: Windows alól nem is engedi a FW frissítést, ha SSD-ről fut az OS, szóval nem olyan egyszerű az a dataloss...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Se a 470-eshez, se a 830-ashoz nincs FW... Miért, nálad a FW download-nál nem azt írja ki, hogy a legutolsó FW-t használod? (Elekezd letölteni FW-t?)
SymbianOS
Ha ma egész nap csak telepítettél és rengeteg írás volt, akkor nem feltétlenül
(Gondolom az alap, hogy Intel vezérlő és Intel AHCI driver) -
SVLaller
senior tag
válasz
Dictator^
üzenetére
1x már válaszoltam ugyanerre a kérdésedre, olvass vissza
-
-
Jack@l
veterán
válasz
Dictator^
üzenetére
Superfetch, prefetch, search mehet mind a levesbe, semmi szükség rájuk ssd-nél, az az MS-es csóka nem tudta mit beszél... (arról nem is beszélve hogy vagy 4-5 éves ssd-kel próbálhatta) Azok a fetch-ek arra jók hogy a vinyón sűrűbben indított programrészeket átmásolgassa egy olyan cache file-ba, ami nem töredezett, hogy aztán még egy kis memóriacache-el is megtámogatva "pöccre" induljanak. SSD-n a töredezettség alig számít, megnéztem még a search(off) is jóval gyorsabb(legalábbis a start menüben) mint hdd-n minden bekapcsolva. Nekem ne írogassa a cache fileokat egyfolytában a win, vinyónál is a falra másztam tőle. Virusirtó maradhat a helyén, mert az javarészt csak olvas, attól nem lesz baj.
-
Balage76
senior tag
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Elivleg ezek az opciók kikapcsolása csak ajánlott opció, és nem kötelező.
Ezzel csak még tovább kitolhatod az ssd-d élettartamát.
Amúgy meg nem értem, mire ez az állandó para. Az emberek több mint 60%-a ha nem több még a garancia lejárta előtt eladja a hardvereit. Garancia időn belül tök mind1 hogy használod ha gáz van csere. Amennyiben lejár a gari, akkor meg még mindig ugyanakkora esélyed van arra hogy beszarjon, mint egy hdd esetében. -
Vegha
senior tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Sziasztok,
szeretnék kérni egy gyors hozzáértést. Egy régi Thinkpad T61-ben szeretnék rendszer hdd-t cserélni SSD-re. Ha jól tudom ez még Sata1-es alaplap, ezért valószínűleg felesleges lenne mindenféle tesztgyőztes drive-okat vadásznom, de pl. TRIM ettől még elvárható.
Dualboot-osan használnám (W7+Ubuntu), ezért a 64 GB-os opción gondolkodtam, de Thinkpad topicban világosítottak fel, hogy 10-25%-nyi szabad helyet érdemes hagyni, így lehet, hogy a 64 GB végül kevésnek bizonyulna. Ez amúgy a drive-onként vagy partíciónként értendő ?
a jelenlegi két kiszemelt: Kingston 2.5" SSD SATA 96GB ssdnow v100+ és Corsair Force F80 közel azonos áron (újak, garisak). Ha jól sejtem nekem a dualboot miatt a T61-be inkább a méret, mint a sebesség a fontos. ugye ? -
-
-
válasz
Dictator^
üzenetére
Ha annyi marad az ára, mint ahogy most írják, akkor az korrekt, de ár-érték arányról nagyon korai beszélni, ahhoz el kell telni némi időnek, hogy valóban megérte-e az árát...
Nyilván ha valami firmware hiba vagy egyéb dolgok derülnek ki, akkor már nem biztos, hogy jó vétel lezs. Mondjuk engem az is érdekelne, hogy mennyit vesz le a sebességéből, ha az AES titkosítás is aktív... -
válasz
Dictator^
üzenetére
Az Intel 510-es 50k-val több... (256G vs 250G összehasonlítva)
(Vagy csak nem értem a hsz-od...).: JuSzT :.
Teljesen mindegy milyen helyzetben van.gabee jr
Hát akkor legközelebb ne takaríts registry-t, csak a tisztító funkcióját használd (ez nem bántja a registry-t, csak a szemetet takarítja ki, mint temp fájlok, böngészők mocska, flash cookie-k, stb stb) -
kerekfej
őstag
válasz
Dictator^
üzenetére
Samsung 830 SSD: határozott evolúció
Erre érdemes lesz várni úgy tűnik.
-
föccer
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
A garancia max nem rendeltetés szerű használat miatt szűnne meg. Pl, ha az SSD-t favágásra használod. Az, hogy bent van a gépben, és a dolgát végzi miért okozna gari vesztést? És ne aggódj, ha a gari időben beadja a kulcsot, akkor az nem a nand chipek elfáradása miatt lesz

Én a Chrome letöltési könyvtárát raktam még rá, és mindent, ami "passzív adat". Fényképek, dokumentumok, pdf-ek stb. Minden ami a mindennapos használati programokkal kapcsoaltos, az maradt az ssd-n. Temp könyvtár, böngészési adatok, stbstb...
üdv, föccer
-
Zlin50
senior tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Ha csak 100 terat fog kibírni, akkor sem fogok szólni egy szót sem. Ötven 2TB vinyó tartalmát kéne áthajtanom rajta. Hát "kinek van erre energiája"? Na és ha 200-at is bír....
Én videovágást illetően gondolkozom még egy SSD-ben a rendszer mellé. A napi feldolgozott mennyiség mellett egy évtizedbe is beletellik míg az összejön. -
föccer
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Alapvetően az írási ciklusok nyírják a NAND lapkákat. Csúnyán szólva, ha feltelepítesz rá néhány programot, akkor azok indítása nem fárasztja annyira, mint maga a telepítés. És mint előttem is írták rengeteg adatot lehet rájuk felírni meghibásodás nélkül. Gyakorlatilag a ma megvásárolt ssd (ha nem a legnagyobb kapacitásúakat vesszük alapul), akkor évekig szolgálhatnak minket, mielőtt a memória chip-ek elfáradnának.
Szóval nem kell ezen annyit parázni. Megveszed, bekapcsolod a trim-et, ellenőrzöd a partíció eltolást és mehetnek rá a cuccok. A torrent letöltési könyvátárát meg átirányítod a hdd-re. A többivel szinte fölösleges foglalkozni.
#23831: Semennyire. Minek vetted az ssd-t, ha nem akarod arra használni, amiben a legjobb? Apró fájlokkal való gyors munkát. Az élettartamot meg bízd a trim-re.
üdv, föccer
-
Zlin50
senior tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Korábban volt itt olyan információ hogy 200-300 tera is belefér, sőt valaki mutatott egy linket amin egy Intel SSD közel 400 tera forgalomhoz közelítve kezdte mutatni a kifáradás jeleit.
Ha bízhatunk ebben, akkor lehet viszonytani a már meglévő forgalom alapján.
Én is úgy vagyok ezzel mint a kakas a Vukban.
-Maga csak folytassa a kukorékolást, maga még nem sejt semmit! (mondja a kutya)
-Mi az amit még nem is sejtek kérem?
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ertem ez alatt azt hogy felesleges elotolteni ha minden azonnal tortenik egyebkent is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)