Aktív témák
-
HZoli87
veterán
válasz
Zlin50 #48764 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert a sajátom 1104. újraindítás után is köszöni szépen, jól van.
-
apro
senior tag
válasz
Zlin50 #45642 üzenetére
hali
Szerintem meg semmi bajuk nincs a nem (Win7 saját telepitetet)ACHI-driverek nek, nekem az alap és a frissített ACHI driver-rel is ugyan anyit mér az SSD tesztekben,ott nem az ACHI-driverrel van baj hanem az SSD-vel..Saját tapasztalat, már a 3.dik SSD-ém van(igaz samuk 64/128-as ok) az ASUS lapomban és minden hacca-cáré nélkül simán tökéletesen működnek ha belepakolom őket.,szerény tapasztalatom szerint ha jó az ssd,akkor ilyen nagy különbségek nem lehetnek,amit a kolléga mért azt még egy átlag HHD is übereli.
Másik gép ellenőrizni ha ott is ilyen gari. -
S.O.S.
senior tag
válasz
Zlin50 #33035 üzenetére
Hali !
Biztos jó választás ! Nekem az elődje van és nem panaszkodok. Márciusba 1 éves lesz ,de ugyanazokat az értékeket produkálja mint újkorába. Az élete sem változik ,nem úgy mint a többi márka esetén
http://kepfeltoltes.hu/view/120208/SSD__lettartam_2012-02-08_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Üdv,
-
Gorneck
legenda
válasz
Zlin50 #32715 üzenetére
Nem, a böngikessstől...
Mert arról volt szó...arról a pár 100 megáról napi szinten.
És szted mikor lesz meg az a több 100 TB?
Vagy akkor mi van, ha az egyik jósgömb 85%ot mutat a másik 100%ot a harmadik meg megint mást? Melyik hiteles?
Vagy akkor mi van, ha romlik a kondíció oszt egy fw update-től megint 100%on lesz és hónapokig semmi? -
okay
aktív tag
válasz
Zlin50 #32665 üzenetére
Megtaláltam, SCI és RAID alatt volt, PCI Device-ként és csak az ahcix86.sys van a listán.
Azt is ugy barkácsoltam hogy hozzak létre az IDE/atapi-ban egy kétcsatornást és ahoz illessszem a fájlt, ezzel bejött az XP akkor, tehát több fájl nincs a környékenMost frissitettem, Már nem PCI Device van hanem AMD AHCI, de továbbra is azt az egy fájlt irja illesztöprogramfájlnak.
-
okay
aktív tag
válasz
Zlin50 #32653 üzenetére
Annyi baj van vele hogy az i386/system32/ itt nincs drivers mappa a lemezen, létrehozzam?
Van a másik lehetöségem, egy másik rendszert elinditva bemásolom, de ott látom az ahcix86.sys a helyén van a system32/drivers-ben. Kiprobáltam az utolag drivers mappába mindet bemásolni, kék halál. Korábban az IDE telepitett HDD-hez töltöttem egy más verzioju ahcix86-ot, ugy müködött az XP, most azzal sem, söt ugye a saját tipusához tartozoval sem eddig.
Megprobálom a lemezt valahogy szerkeszteni.
Köszi! -
zeix
senior tag
válasz
Zlin50 #32408 üzenetére
Ok, először megpróbálom rákötni a az alaplapi SATA 2-es csatira, ha nem müxik, akkor veszek hozzá egy ilyen vezérlőt.
Ha SATA 2-őn megy, akkor a gyorsaságából nem fog veszíteni?szerk: mindenképpen veszek hozzá egy ilyen vezérlőt, a gyorsasága miatt akarom használni.
Gondolkodtam sokáig egy OCZ Revo X2 100GB-oson, de a 300 €-s ára kicsit sok.
Így a 200MB/s-el lassabb 160€-s Vertex 3 mellett döntöttem. -
zeix
senior tag
válasz
Zlin50 #32405 üzenetére
Mondjuk+egy+ilyen
Vagy indul SATA 2-vel is? Mert látom hasonlót kérdeztek elöttem? -
bb.bocs
őstag
válasz
Zlin50 #32351 üzenetére
usb, sata laptopba. ezekivül sima gépekbe ugyanigy
csak ez a furcsa, a gépen belül látszik, de bioszban nem. ez mi
usb röl milyen kapcsolatvan? ezt nem értem. hát eddig megjelent a sajátgében, kiirta hogy formázzam de nem engedte. most már megsem jelenik mióta diskparttal játszom
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Zlin50 #32314 üzenetére
Utobbi a tenyallas, csak nem a bongeszo bezarasakor ment. Be lehet allitani a Dataramnal, hogy a rendszer leallitasakor automatikusan mentse el a RAMDisk (mint meghajto) tartalmat a RAMDisk.img-be. Na, ezt irkalja csak az SSD, vagyis egy darab nagyobb kepfajlt ment sajat magara, amit inditaskor tolt be.
-
kukinyo
addikt
válasz
Zlin50 #31671 üzenetére
A cikk nem tér ki külön a méretekre és az utolsó mondatban ezt írja: A probléma minden terméket érint, így akkor is érdemes telepíteni a frissítést, ha még nem jött elő a hiba, ugyanis ez csak idő kérdése.És ki is adták a frissítést mindegyikhez.
Nem tudok róla hogy 128GB-osra panaszkodtak volna.De ez lehet abból is hogy a nagyobbat talán egy kicsit később adták ki, kevesebbet vettek belőle, stb. -
-
-
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31311 üzenetére
Nekem a 120 gigások értelmetlenek lennének,azért veszek 64-est,nem sok program van a gépemen,a 64-esnek is a fele biztos,hogy üresen lesz állandóan szinte,nem azért nem veszek nagyobbat,mert azt gondolnám,hogy a 64-es olyan gyors,mint a 120-as,hanem,mert kihasználatlanul ott lebegne állandóan abból vagy 80 giga szabad hely,szóval az meg abszolút felesleges nekem.
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31311 üzenetére
Nekem az itteni felhasználók véleménye többet ér a teszteknél,mert a tesztekbe teljesen más konfigokkal csinálják,pl: Sata 3,i7-es proci,meg 8 giga ram.Persze nézegetek teszteket is,de a végső döntésnél az itt lévő véleményeket veszem figyelembe,akkor nem fog meglepetés érni szerintem.
Amúgy meg ezzel nem mondtál újat tisztába vagyok vele,hogy pl: egy 128 gigás SSD-é sokkal gyorsabb mint egy ugyanolyan 64 gigás,hogy a kisebb SSD-é nem lesz olyan gyors,mint a nagyobb testvére.De azért köszi,hogy próbálsz segíteni -
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31309 üzenetére
ebben a gyönyörű világban minden lassan csak arról szól hogy hogyan verhetik át az embert, mert tisztességesen nem megy a bolt.
Azért ez nem teljesen igaz,mert akkor minden vásárlás orosz rulett lene,csak kicsit kell információval kell lenni vásárlás előtt,és mások tapasztalataira kell jobban figyelni,mint a számokra,persze ez se jelent 100%-os garanciát,de azért mégsem zsákbamacska,ha már az embernek van kellő információja arról,hogy mit is fog venni.
-
Atticus85
tag
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31307 üzenetére
Én most az üzemórára gondolok,de amiket te akarsz mondani az elég kis százalékba fordul elő,ami bármibe előfordul szinte.Például csak egyet mondok,olyat még nem mondott nekem senki,hogy Samsungot ne vegyél,mert xy baj van velük,és csak egyet mondtam.Az meg kicsit furcsa,hogy te ezek ellenére mégis az M4-et választottad, dehát a tied nem az enyém,nálam ez már kizáró ok,hogy ilyet vegyek.
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31302 üzenetére
Mint például?
Ezt most komolyan kérdezed????
Most ezt nem oltásként írom,de az M4-es 64 gigás-on kívűl,még nem hallottam,egyről sem,hogy van még más gyártónak is ilyen SSD-je amin egy bizonyos üzemóra határ után kékhalál áradatok várhatnak óránként,ha csak erre alapozunk akkor majdnem mindegyik gyártóé stabilabb. -
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31298 üzenetére
Jó persze,de abban te is egyetértesz,hogy aki most vásárol,az lehet nem vállal egy rizikósabb SSD-ét,ha rengeteg "stabilabb" közül lehet válogatni,nekem elég sokat megy a gépem,nagyon sokat napi szinten,és nekem nem lenne valami megnyugtató egy ilyet bevállalni,biztos mindig eszembe lenne,hogy kb hány óránál tartok
.Amúgy ezzel az fw frissítéssel tuti,hogy überkirály lesz minden?Vagy lehet csak időhúzás egy ismét bekövetkező kékhalál vagy egyéb később felmerülhető problémákra?
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #31239 üzenetére
Nálam a fent említett probléma soha nem jelentkezett. A 3 vinyóból 2 rendszer. Lehet, hogy az említett gond FW frissítése után vásároltam őket (kb 1 éve, de soha nem hallottam még hangját sem). A topicot már láttam, örültem is, hogy engem elkerült.
Seagete=Fos>>> Íme egy hiba, ami szinte minden forgalmazott merevlemezt érint >>>
És mindezeken kívül arra alapoznám a kijelentést, amit egy hdd szervizes említett nekem. Ne vegyél seagate-et. Lehet irígységből mondta, hogy ne legyen olyanom.
-
kukinyo
addikt
válasz
Zlin50 #31239 üzenetére
Ne etessük a trollt. Arra nem képes hogy valamit (akár mások hozzászólásait), elolvassa.
Nézd meg mit írtam én, az utolsó mondat a lényeg:
Csináltam már pár FW, bios frissítést, mindegyik hibátlan lett.
Meglátásom szerint túl dramatizálod ezt a témát.
Persze ha nem muszáj nem kell hozzányúlni.De van amikor szükséges.
És mit írt ő: a legfrissebb=legjobb=nem érdekel, hogy miért=nem érdekel, hogy milesz típusú emberek hozzáállásával.
Erről ennyit.Mást sem csinál csak trollkodik, hsz-t gyűjt, kötözködik, személyeskedik, ossza az észt ész nélkül, a helyesírását már meg sem említem.Ma hozzá sem szóltam, erre belém köt.Ignorálni kell a hozzászólásait, majd megunja. -
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #31192 üzenetére
"Na vajon miért, mert gubanc van a meghajtóval és javítani kell a vezérlését."
Pont ezek az arany mondatok, amiket érdemes lenne átgondolnod. Az, hogy "gubanc" volt, az azt jelenti, hogy valakinek az alaplapjával, oprendszerével nem volt kompatibilis. Jobb esetben ez a szám a userek 2% -át érinti, de nyilván, hogy a gyárban a legujjabbat teszik fel. Persze vannak esetek tömeges méretben, ilyen vackot nem is vennék az biztos.
FW update=rizikó, az utolsó mondatod pedig nyilván egyértelű dolog, de én a rendeltetésszerű működésről beszéltem, akkor jobb ha nem piszkálsz FW-t.
Ami a driver, az minden esetben oprendszer alatt van, ami a csipben van, az pedig minden esetben FW. Szerintem ezt lezárhatjuk...
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #31184 üzenetére
" Ráadásul a driver a vindovszt is padlóra küldheti a fw meg csak az eszközt gyilkolja meg."
Szerintem többet is elmondtál, mint kellett volna
Elárulom akkor, hogy bármi is okoz rendellenességet, az elég ciki és orvosolni kell. De, ha valami tökéletesen működik, akkor a firmware az, amihez utolsónak hozzányúlsz, mert csak az eszközt gyilkohatja meg
csak...
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #31181 üzenetére
Háááát... (-al nem kezdünk mondatot, de most mégis!)
Kevered a dolgokat. Telefonoknál biztosan javasolja egy gyártó (de az nem FW, hanem OS). Az FW-k esetében minden gyártó azt hangsúllyozza, hogy azok frissítsenek akiknek ilyen és ilyen problémájuk van és a leírásból ítélve nekik meg fogja oldani azt.
Sőt, általában FW frissítést mindenki csak saját felelősségére csinálhat (apró betű) és ha valamit elxarsz, akkor ugrott még a gari is. (kereskedő kérdése)
A driver dolog megint más, nagyon kevered! Drivere egy hangkártyának van, vagy vga stb, de annak a kártyának is van FW-je, alaplapi szinten.
Az FW a lap csipjében található, a driver meg a windózodon a system32-ben. FW-t jobb esetben soha nem is frissítesz (hangkártya, VGA, HDD, BIOS), de az SSD még gyerekcipő, gyengébb gyártóknál szükség lehet frissítéshez valóban. Kulcs, a LEHET! (leírásokból kiderül)
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #31119 üzenetére
Arra, hogy konrétan úgy esik az ára, mint szahara gyerek a jégen
Atticus, azért vannak itt jópáran, akik a mostani alaplapukba is bele tudnák rakni. Én is ilyen lehetnék, ha nem spóroltam volna az alaplapon 10 rugót, de hát muszály volt, mert ha mindenből egy tizessel drágábbat veszel a végén az +50%.
-
Jack@l
veterán
válasz
Zlin50 #30949 üzenetére
Alattad mkifejteték bővebben, ha csak 10 oldalt olvasott volna vissza az első 3 kérdés után, már rég ott csücsülne a gépében, csak hogy ugrál a szutyok novától meg 32-40 gigás vackokról oda vissza a legjobbakra(igen, én is megírtam neki az egyik etalont) meg 128 asokra is kicsit eszetlenül, az tűnt elég "furcsának". Bodor megmondta a tutit, ha annyira körbe akarja járni, olvasson, sokat.
-
Bodor
veterán
válasz
Zlin50 #30859 üzenetére
A Crucial inkább azt látszik rejteni hogy mivel túl sokáig bírná inkább gyárilag belevisznek egy "öndöglesztő funkciót" hogy ne húzza túl sokáig. Hát most ez kibukott, ami nem is hiba, hanem majd egy kényszerű üzemórakorlát feloldást vagy hosszabbítást fog kihozni a gyárból. Legfeljebb ezt leplezendő elismerik hibaként a dolgot. Aztán majd ha a többi kapacitásnál is előjön akkor kezd majd gyanússá válni.
Az ezért egyelőre csak egy feltételezés, ugye ?
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #30812 üzenetére
EEPROM-ról többet tudok mint gondolnád. Az meg, hogy miben van, egyszerűen tökmind1. Nem véletlenül EEPROM-ban van, ha lenne újjabb vs jobb, akkor azt használná minden gyártó.
Csak azért nem vettem még, mert egész egyszerűen még nem éri meg az árát. Lesz ez jobb is, hamarosan, bár már jobb, mint volt nemrég.
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #30810 üzenetére
Erről van itt szó. Szerintetek minek dobják ki, ha kell, ha nem? Azért, hogy win alatt tönkrevágd a saját felelősségedre, majd vegyél egy újat. Samunak tökmind1, az egyik legnagyobb saját memóriagyártóval rendelkező gyár, az Intel után.
Ha nem samut veszel utána, az is az ő zsebükben landol
Ráadásul a kulcs, a saját felelősségre gomb bepipálásában rejlik. Kivédhetetlen, ha szerencséd van, akkor a kereskedő nem járatja le magát és kicseréli a mottyot.
-
Formaster
addikt
válasz
Zlin50 #30806 üzenetére
Szerintem az lenne a legjobb neki. Akár ki is lőhetett valamilyen modult. Lehet, hogy megcsinálja és utána meg instabil lesz, aztán tuti akkor működik majd, amikor a szervizben próbálgatják egy másik gépen. Vidd vissza mielőbb és reménykedj, hogy nem volt a frissítőben apróbetűs rész.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Zlin50 #30102 üzenetére
+@kerekfej : koszi a valaszokat!
Tehat OCZ, Corsair nem ajanlott megbizhatosag miatt.
M4 + Samsung okes.90-120 kozottit keresek.
Es ezeket szabad?Mushkin Chronos 90GB (MKNSSDCR90GB) v 120GB [MKNSSDCR120GB]
Patriot Pyro 120G [PP120G25SSDR ]
@kerekfej:
Nem MO-n vennem, az itteni kinalatbol keresgelek -
Balage76
senior tag
válasz
Zlin50 #30092 üzenetére
Az első, kiállítási darab mindíg irreálisan drága, de a normális kereskedelmi forgalomban, tömegtermékként kapható csúcskapacitású változatok árai 250e Ft körül mozognak.
Ennyi most az 512GB és (jelenlegi árfolyamokkal számolva) kb ennyi lesz az 1 TB is október/november környékén...
Ennél magasabb áron nincs értelme a terméknek, mert nincs jelentős kereslet, hiába nagy a kapacitás, ráadásul 2 db kisebb kapacitású ugyanazért az árért többet ér.
-
-
csubi8
csendes tag
válasz
Zlin50 #30028 üzenetére
igen, ez olyasmi lesz.
itt valami furcsaság van, mert mert HP notiban megy az SSD (DV6-3104, HM55-ös chipkészlet), plusz egy régebbi Abit P965-ös lapban is megy, csak az Asus P5Q-val nem megy. Tehát?Szerintem itt valami kompatibilitási probléma lehet, de a neten (a világon és az univerzumban) úgy látszik csak én futottam bele ebbe a problémába.
Felvettem a kapcsot a WD-vel, leírtam nekik a történetet, kiváncsi leszek mit lépnek rá. Hétvégén meg még tovább tesztelem az SSD-t még egy pár gépben és kiderül.
Nekem még az is jó lenne, ha külön PCI-E SATA kártyával is működne. Csak menjen.
-
kukinyo
addikt
válasz
Zlin50 #29779 üzenetére
Nálam nem gond a sata3. Azért is vettem ilyen lapot annak idején hogy lehessen fejlesztgetni ha úgy alakul.É ha már van akkor szeretném is kihasználni a lehetőségeit. Ami inkább vissza fogná (ha vissza fogná) az talán a CPU lenne. Idővel persze ezt is cserélni szeretném. Most inkább az anyagi a savanyú, ezért is érdeklődöm először az olcsóbbak irányába.Persze ez nem azt jelenti hogy azonnal megveszem a legolcsóbbat. Most éppen azon fáradozom hogy minél több információt gyűjtsek az SSD-k lelki, fizikai valójáról,és mérlegre tegyem azt hogy mi szól különböző gyártmányok ellen, mellett az én gép felhasználói szokásomnak megfelelően.
(#29784) Dark Archon : Nézőpont kérdése.
(#29786) Jack@l: Nem vagyok egyik mellett,ellen sem. Csak puhatolózom. -
kukinyo
addikt
válasz
Zlin50 #29776 üzenetére
Az én igényeimet kielégítené egy 64GB-os.Ahogy nézem az ára is elfogadható ha tényleg annyira szuper.Azért még tanakodom, nézelődöm vásárlás előtt.Szeretnék én is minél több lehetőséget átnézegetni.A 128GB-osnak miért nagyobb az írási sebessége? Vagyis mitől?
Ennek köze van a mérethez? -
-
Bodor
veterán
válasz
Zlin50 #29666 üzenetére
Abban igazad van, hogy az új meghajtókkal kapcsolatban kevés a tapasztalat, de ettől még meg lehet osztani azt a keveset is azokkal, akik a topikhoz fordulnak segítségért, vagy azért mert segítséget várnak ahhoz, hogy milyet is vásároljanak, vagy azért, hogy a már megvásárolt eszközhöz hogyan is állítsák be a bios-t vagy az operációs rendszert.
Na most ezt a segítséget lehet szakmailag, tapasztalatokra alapozva tenni ( erről beszéltünk szerintem), vagy pedig ész nélkül nyomni a marketing szöveget.
Én azt gondolom, hogy ha mindenki csak az olyan kérdésre válaszolna itt, amiben tényleg van gyakorlati tapasztalata, vagy biztosan tudja, akkor nem lenne nagy káosz.
Alapvetően egy fórum nem szabadna, hogy a termékek reklámozásáról ,egyes gyártók favorizálásáról, e-penis lengetésről szóljon, hanem inkább az önzetlen, önkéntes és hozzáértő segítségről, és a tapasztalatok megosztásáról! -
Jester01
veterán
válasz
Zlin50 #29595 üzenetére
Azért a tipikusan használt adatok bizony tömöríthetőek, hiszen inkább rendszerlemeznek és programoknak használjuk őket, nem filmek tárolására.
Továbbá, mint ahogy azt már korábban említettük, a tömörítés áldásos hatással van az élettartamra is mivel kevesebb írást jelent.
Nem olyan rossz dolog az, hogy köpködni kelljen a sandforce-ot. Ha nem lett volna az a firmware hiba, nem hiszem, hogy ekkora ellentábort szerzett volna.
Aktív témák
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest