- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem is a 8.3 telepítésével jöt elő a probléma.
Szerintem az a baja, hogy a .NET 2.0 első megjelenésekor rendelkezésre álló osztálykönyvtárakat használtak benne, amik közül lehet, hogy 1-2 felül lett ddefiniálva a javításokban, SP-bn. Ezek a .NET frissítések vagy a Win upate-tel vagy akár más programokkal is felkerülhetnek. Persze ez csak gyanú, lehet ezer más oka is. Fejleszt szemmel én hasonlóra fogadnék -
buherka
addikt
Én kezdtem el használni ezt a kifejezést a 8800GT topicban és már azóta mindenki így hívja...Először szőrös sütinek hívtuk mert így nevezem el azán átneveztük szőrös rendőr-fánknak és így lett szőrös fánk végül.
Le kellett volna védetnem a "nevet"Hát igen az AGP-s karik nem remekelnek már, de hát a srác nem akar még váltani, mert az húzós project
A PC-n kívül is van más fontosabb dolog is pl. családÉn is 80-90 fokig engedném el aztán úgy is megállítanám. Azért egy játék nem terheli meg úgy a karit, mint ez
-
buherka
addikt
Akkor lehet, hogy nem kéne eröltetni ezt a fánkos dolgot...mert kb. ez a gyári cooler-el 90 fok körül van szerintem...ha nem több.
Az az igazság hogy nem nagyon vágom az ati drivereket, mert mindig is NV karim volt.
Nem tudom miért kell ezt így megbonyolítani ccc+ disp. driver+net. framework...tiszta hülyék ezek.
Az NV karinál van egy WHQL driver, oszt csókolom. Miért nem lehet ezt itt is így csinálni2.06-ost riva-t fogom neki elvinni, mert a 07-es meg a 08-as nem sikerült valami jóra...sokan panaszkodnak rájuk.
-
buherka
addikt
Sajna nincs neki net. hozzáférése...de majd én elviszem neki a kis "fánkocskát"
Kiváncsi leszek, hogy mennyire fogja felforralni neki a GPU-t.
Nehogy aztán megölje nekem a karit
Nekem is 65 fokig feltolja ez a laza kis tesztprogi, pedig nem gyenge hűtés van a GT-n.Van eza net. framework vagy mi
ez bekavarhat szerintetek? ezt kéri a catalist telepítéskor.
Monitorozáshoz elviszem neki a riva-t, remélem felismeri a kártyáját...mondjuk egy 2.06-ost.
Nagyon finom kis játék ez a Titan Quest...Ilyen szép grafikájú rpg-t nem nagyon láttam még
-
bolcsodal
addikt
Ez alapján a táblázat alapján [link]
Kb 77%-on jár most az alapórajeles HD2600XT. Persze húzva sokkal többet bírna egy harapósabb konfigban ezt nem vitatom.
5,8K 200-as FSB mellett volt. 250-es FSB mellett 6943pont. Lehet kuriózumnak beküldom a 3DMark05-ös topicba...lehet majd kuncogni...
-
-
DRB
senior tag
Oké, akkor megnyugodtam, sikerült a mai napot is ép ésszel átvészelni.
Ha jó szimulátort akarsz(akartok), akkor [ezt] nézzétek meg/töltsétek le. De kormány nélkül ne várjatok sokat tőle, lehet ugyan gombokkal is irányítani, de elég gáz, viszont egérrel még úgy-ahogy elmegy.
A biztonságiövet(egyenlőre) még nem tudja szimulálni. -
DRB
senior tag
Persze persze értem mire gondoltál, én csak megfordítottam a dolgot, a riva sem jó 85xMHz felett, azaz ugyan azt csinálaj mint az AGCT 0.9. Mind1, hogy milyen sorrendben írjuk. Viszont mintha láttam volna, hogy valaki azt írta, hogy a riva nem ezt csinálja. De ezekszerint benéztem.
szerk: Hűha, visszaolvastam mit írtam, remélem te érted, mert én nem.
Nem lehet ezt a hszt valahogy törölni? Amúgy értelmesebb vagyok, csak ma sokat dolgoztam. -
-
bolcsodal
addikt
Nah elültettétek a bogarat a fülembe...hazamegyek megpróbálom leszedni az Omegát!
Nekem egyedül régebben Unreal2-ben okozott problémákat..de a mostani az fent van már 2-3 hónapja.
Nálam a maradéktalan eltávolítás: uninstall/safe mode Driver cleaner/registry clean. Ez általában leszedi az ATI/Omega maradékokat rendesen...
-
Joci??
senior tag
kevés vazeh! hiába minden feszités! 910/1150-en lefuttam a markot és nem ad olyan eredmény mint ha 856/1300 menne! nem hinném hogy ha a gput 1ghz-re húznám és a ramot nem húzom mellé 1300Mhzre csak 1150-re akkor az többet nyomna!
csináltam most még 1 csöppet nagyobb eredmény! [link]
-
Joci??
senior tag
ja az a másik érdekes dolog! nekem aztmondtad 30kohm-os tegyek be nem találtam csak 27k-ast azzal 1.33V maxra tekerve mondom ez édeskevés akkor lejjebbmentem 22K-ra azzal 1.35V és megölt az ideh hogy nem akar feljebbenni nah akkor kerestem egy 17k-at azzal meg 1.36V szerinted ez normális??? mert szerintem nem még apám is lesett hogy nem változott szinte semmit az érték! a poti pedig 10kohom-s.
amúgy 1.35V-on ment 950-et! -
Joci??
senior tag
wááááá! csak lehúrrog!!!
akkor mond meg hogy a jó tökömbe húzzam meg odáig mikor nem tok Vmodot végezni néda meg a karimat a hátúlján tolálisan telibeboritja egy fémlap
és nem tok hozzáférni levenni meg nem fogom mert igy is meleg "forró" az a lap szal jól levezeti a hőt!
-
Joci??
senior tag
vazeh! kiprobáltam amit adtál AGCT-t és megy 880Mhz a gpu DE a riva tuner 880 fölött újrakezdni a mhz számlálást ami azt jelenti hogy szinte 0mhz-ről iditja a számlálást!
1200Mhz felhúzta a rivával és 200-mhz környéként ment a kariez mitől van? a másik a riva kezeli 2600Mhz-es memot mig a agct-nem!! ez mi?
fagy: de örülök én is mostg raktam fel a 8.1-et
nembaj letöltöm nyomok azzal is egy tesztet kiváncsi vagyok lehet mégtöbbet nyom a karim!
-
Tuja1
aktív tag
Bocsi de úgy látom sata ddr4es ramja alapból 1100MHz jár
és 1300MHz-re húzta.
elég lenne neki gpu voltmod sztem de előtte valami olyan progi amivel egyszerre lehet memet és a gpu-t is húzni.
Ti a gpu-t meddig tudtátok húzni és melyik progival?Én atitoolt használok a pro-hoz de ott is belimetel 857MHz-nél.
-
Joci??
senior tag
900-tól mikor 870fölött már szétmegy a kép csikos stb...
azt mondják hogy a 26XT DDR4-es memoját nem lehet más szinte semmit húzni mert hogy állitólag "maxon vannak járatva" akkor ezt nézétek meg [link]
400Mhz-et ráemeltem és Vmod nélkül!! ja 1xx pöty és utólérem 3dmark06-ban a Vmodos karikat!
u.i valahogy kikellene szedni ezt a bugot mert kelle az a 860körüli érték a karinak! -
barnam_
nagyúr
Ennyit sikerült elérnem, többet már csak a proci miatt lehetne elérni
Azt vettem észre, hogy 1Ghz-es gpu felett 1Ghz-nél gyorsabb ram kell (999/1053-on gyorsabb volt mint 1019/1008-on). A ramok viszont 1062 Mhz-nél többet nem mennek, pedig 2.22V-t kapott. A gpu-n egy kicsit talán lehetne még húzni, de 1.75V körüli fesz és jobb hűtés kellene, ezért inkább maradtam 1.63V-n.KrenAtesz procijával 6784 pontot értem volna el.
-
hunter2006
tag
udv mindenkinek, a haverom most vett egy radeon 2600xt ddr3as agps 256mb
probalgattuk a kartyat tobbfele driverrel, eloszor a crysist teszteltuk belassult, mindenfele beallitas mellett, foleg amikor loni kellett az embereket. hallottam hogy valami omega driverrel a kartya magahoz ter, de kerestuk a neten es nem talatuk. kivancsi lennek a ti eszreveteletekre, milyen drivert ajanlottok, es egy link hozza?
a gepe: celeron 2400mhz
2X512mb ram 266 mhzen megy
vmilyen intel alaplap (a kartya agp 4xbe megy)
Jah es ne gyertek hogy szar a proci mer nem tudja a kartyat kihajtani mer a most wantedbe is 640es felbontasba minimun grafikan is ugy belassul mint fullba 1280ba, de ez ervenyes mindenfele jatekra. valaszotokat elore is koszonom! -
Zolee11
senior tag
Já ih érteni. Ennyire nem ismerem a 3DM-et, és főleg nem hibakeresésre használtam, mert itt jelenik a hiba meg a legkésőbb. Ezek szerit amit ti itt most toltok 3DM-ben ezek nem "tiszta" értékek, azaz a kártya már simán hibázik csak nem látványos. A pont a lényeg, perverz tuningmániákusok
-
Zolee11
senior tag
"A GPU-ra kényszerített órajel a feldolgozás sebességét hivatott fokozni, ennek gátja az áramkörök energiaigénye, ill. annak kielégítése. Ha ez nem elég a GPU lefagy, de ezt megelőzhetik átmeneti jelenségek"
Ez így van odáig, h lefagy a GPU. Mert a feszültséget azért kell növelni, mert minden tranzisztornak kapcsolási ideje van, és egy adott feszültségnél, adott hozzá egy felfutási görbe, amikor a 0 értékből 1-es érték lesz.
Namármost ha egy adott időn belül, mert megemeltük az órajelet, a feszültség már nem tud felfutni addig a rövidebb idő miatt, hogy a kimenet 1-es-nek értékelje a kapott értéket, akkor a tranzisztor mindig 0-ás értéket "dob ki", azaz rossz vagy éppen véletlenül jó értéket. Itt nem energiaigényről van szó, hanem egyszerűen a felfutási idő csökkentéséhez növelni kell a feszültséget, ezzel persze nő a hőtermelés ezzel pedig az ellenállás ami ismét megint több feszültséget kíván ahhoz, h egy adott időn belül elérje a logikai 1-es-hez tartozó feszültség szintet ha éppen arra van szükség.
Egy ilyen hiba nem jár akadással, hisz max rossz érték jön ki, ezt a GPU se tudja kezelni, mert akkor még drágább lenne, így vagy látod a hibát vagy nem, de ott van. Ez miért okozna akadást? Na ez az amit nem értek. Az akadás más miatt lesz és nem a feszültség alacsonysága miatt és a GPU hibázása miatt közvetlenül. -
Zolee11
senior tag
Ezt hol olvastad? Mert ilyennel én amióta létezik a 3D gyorsító azóta nem találkoztam. Elsőre pixelhibákat látsz 2D-ben, 3D-ben meg tuxtura és pixelhibát. Ennek mennyisége egyre jobban fokozódik az órajel emelésével, majd kifagy a GPU. Akadást én soha egyetlen kártyánál se láttam. Akadás csak akkor léphet fel ha a kommunikácio megszünik a kártyával, de ezt a legtöbb driver nem is figyeli. Lásd VGA kártya nélkül is elindul a win. Ritka esetben indul csak úrja a rendszer emiatt.
-
KrAt
veterán
Akkor ezért volt az, hogy a memó órajelét megemeltem 850-ről 930ra és kurvasokat hozott, és most akármit csinálok a memó limitel? Akkor azt is meg kell vmoddolnom, thx
Igazából az volt a fura, hogy akárhogy emeltem a GPU órajelét, +- (igen, néha csökkent is) 20 pontot hozott.. Ki érti ezt..
Aggregátor: gyári hűtéssel meddig mehet? Most 1.3V-on 56 fokos volt max terhelésen (h rányitottam az ablakot)
-
mások az órajelek, a 3650-nél 725 a GPU, viszont a memória kicsit mintha több lenne.
lowrider, én pontosan azt a 2600XT fullt vettem, amit Te is kinéztél, csak már vagy fél éve, és azóta is a legjobban sikerült PC-s vásárlásomnak tartom. A Black Boxot is tudom javasolni, a Portal sztem iszonyú jó, egyedül az megéri a + pénzt.
-
barnam_
nagyúr
Én most 8600GT-t vennék, de csak azért mert annál van értelme a vmod-nak
Jó hogy külön órjelen megy a shader, ha a gpu órajelén menne, sokkal lassabb lenne.
Igazából nem is értem, ATi-nál miért nem így oldják meg. Illetve azt se értem hogyan lehet, hogy 32 SP közel azonos teljesítményt nyújt mint 120 SP.MOD: én csak összeszereltem, fater reszelt a lefogatóból
-
sube
aktív tag
Az, hogy mitől hal meg a kártya továbbra sem világos számomra. Amég nem volt rajta borda és csak a gyári félcentis lapátú venti kergette a levegőt elég hamar kiakadt. Miután rátettem a réz bordát úgyvéltem javult a helyzet, de úgyanúgy kifagyogattam, pedig közvetlen környezetében 4db 8centis venti van. Legvégül ráfordítottam egy ventit teljesen telibe a kártyára rialtóra igazából, mivel a borda baromi forró volt, azután relatív ritkán fagytam ki. Utsó körben a saját ventijének a szabályozását átraktam fizikálisan manuálisra gondoltam, hogyha készenlétiből jövök vissza, akkor nemveszi észre a terhelést és nem pörgeti a ventit.... Viszont így is kifagytam már... Hozzáteszem, csak játék és leginkább CoD4 közben mint említettem már, igaz mással nem is igazán játszok.
Röviden: vmennyit ér, de nem vagyok benne biztos, hogy a melegedés a kifagyás oka.
-
sube
aktív tag
Az.. Kb 1 hónapja van meg a kártyák, általában CoD4 (itt lehetne azt mondani, hogy akkor a progival van vmi ügye, de jórészt/vagy inkább mindig akkor fagy ki ha csak a gyári hűtő kevergeti a levegőt ott... Ha ráállítok egy másikat hogy fújja telibe, akkor nem csinálja... Szóval innen ered a gyanú. Másfelöl eseménynaplóba mindig a "tandpl.sys" és a "pfc.sys" re hivatkozik hibaként. Ezek konkrétan nemtudom mire valók, viszont mindenféle ajánlást megtettem amit googleszerte találtam és ennek ellenére is csinálja. Anno x800pro-val akkor fagyott ki a CoD2 ugyanezzel a hibával [ugyanezzel a rendszerrel], ha ment az AtiTool.. Másfelöl amikkel szoktam még játszani nem egy nagy újdonságok, így valsz nem is terhelik úgy mint a CoD4, lehet ez is közre játszik...) alatt fagyok ki vele, de előfordult már másba is elvétve.
Itt idle: 45C, aktív használatba 60, de akár fölé is mehet amikor kifagy, csak akkor azt ügye már nem látom... Engem leginkább a tetején a 'hőszétosztó" lappal letakart chip irritál, mert az izzik szinte a rajta lévő bordával együtt (ami nem gyári tartozék).
Szóval röviden ennyi a panaszom
Próbáltam már másik driverekkel, minden progit lelőve, csak a szükségesek futottak a háttérbe de még nem lett meg mi a konkrét ok. Lehet, hogy a melegedés sem az...
A jelenség meg úgy néz ki, hogy egyszer csak megáll a kép, pár másodpercre a hang is, de utána folytatódik 10-20sec erejéig (normális, nem ismétlődő zakatolás), ezután kikapcsol a monitor és beakad a hang majd reset... Betöltés után előfordul, hogy 16 bitbe visszarak.
na ennyi voltam
-
sube
aktív tag
Elég húzós ára van, vmi satnyább/olcsóbb lehetőség nincs?
Alapon használom, jó házban elég jó légmozgással, mégis túlmelegszik kb fél óra aktív használat alatt. Ramhűtőket és a felső csipre is tettem bordát, mindegyik dúrván kézmeleg.
Ha készenlétből jövök vissza, akkor meghülyül a ventivezérlése és pár perc alatt leisfagy a gép feltételezhetően túlmelegedés miatt. Ha sima indítás után használom akkor is félóra-1 óra elég neki a halálhoz, szóval muszáj egy 8centis ventivel pluszba hűtenem, egyedül így bírja ki... -
KMT
addikt
Nekem úgy látszik olyan nincs.
Próbálgattam viszont 3D Mark 05-tel:
alap beállítások................GPU 783/810MHz
3DM p: 8342.....................9105
cpu p: 5810......................5609
gt1: 36,1 fps.....................38,3 fps
gt2: 25,3 fps.....................28 fps
gt3: 40,7 fps.....................45,2 fps
cpu1: 3,1 fps.....................2,95 fps
cpu2: 4,8 fps.....................4,8 fps(3, illetve 2 mérés átlaga alapján)
Tehát számomra úgy tűnik, hogy mégsem volt proci limit.
Apropó, miért van az, hogy az első mérésnél a proci rosszabb eredményeket kap, mint 2. vagy 3. mérésnél? O_o
Még kérdés:
Meddig húzható általában egy ilyen kártya?
AMDGPUClockTool-lal sikerült húznom, de bizonyos érték fölött (gpu ~783, mem ~820) fekete képernyő, amiből nem tér vissza, és lefagy a rendszer.
Ennyit bír a kártya, vagy valami szoftverhiba áll a dolog mögött?Bocs a sok láma kérdésért...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sorozatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Yettel topik
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest