Hirdetés
- CES 2026: Ez lehet a legjobb gamer notebook
- CES 2026: a hatékonyabb szellőztetésre gyúr a Phanteks többkamrás háza
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- CES 2026: hivatalosan is kettészakítja a PC-s kézikonzolok piacát a Lenovo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- SSD kibeszélő
- Nem bánik kesztyűs kézzel a mozgási elmosódással az új MSI monitor
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- Milyen DVD-írót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
-
bbalika81
aktív tag
Szia!
Porszívózás + felmosáskor egyszerre porszívóz és közben mos is fel.
A másik lehetőségnél elmegy felporszivoz majd vissza megy a dock-hoz feltolti magát vízzel és megy ugyan oda felmosni ahol előtte csak porszívózott.Küszöb esetben nem tudok okosat, nálam sehol nincs küszöb.. 😉
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Nemrég lettem tulajdonosa egy ilyen masinának.
Eddig 2 dologra nem találtam választ :
A takarítási módok között van olyan, hogy porszívózás + felmosás és van olyan, hogy előbb porszívózás majd felmosás. Mi a különbség?
A másik , hogy - már elkezdtem rámpákat tenni a küszöbök mellé- érdekes módom nem megy át a küszöbön. Megpróbálja, neki ütközik az elülső görgővel, majd elakat.
Hátul jó nagy gumo kerekei vannak és állítgatja a magasságot. Egy küszöbön miért nem próbál farral átmenni?Nem vészes dolgok, csak kíváncsi vagyok.

-
GSLaja
csendes tag
válasz
deathtania
üzenetére
Hali, én ezt találtam, azt irja, hogy kompatibilis rengeteg porszívóval.
https://www.amazon.co.uk/Floor-Cleaner-Wiping-Robots-Concentrate/dp/B08TVP444T/ref=pd_bxgy_thbs_d_sccl_1/257-6632484-6051364?pd_rd_w=K4WYg&content-id=amzn1.sym.c74a04bb-1833-45ee-8b22-275d7d928695&pf_rd_p=c74a04bb-1833-45ee-8b22-275d7d928695&pf_rd_r=1K1JDE9EJZDYD6B4WZC3&pd_rd_wg=plPOK&pd_rd_r=9c124a8e-5546-453c-9c3e-2a08272419e1&pd_rd_i=B08TVP444T&th=1 -
-Maci-
addikt
válasz
deathtania
üzenetére
Megtaláltam.

Köszönöm szépen

-
deathtania
senior tag
A leírása szerint olyan lehet használni, amit a gyártó jóváhagyott. Én ilyen listát még nem találtam sehol sem, ezért a gyári felmosóból rendeltem, szintén Aliról, mert itthon nem találtam sehol sem készleten, AWH6-1000M az 1 literes kiszerelés, 10e Ft körül van kb. mindenhol.
-
-Maci-
addikt
Graphis deathania
Köszönöm szépen az információkat.
Mégegy kérdésem lenne: Találtam különböző felmosó szereket. Gondolom csak a gyárit érdemes beletenii,nehogyrongálódjon a robot.
Na de gyáriból is van 1-2 fajta. Lehet, hogy csak a kiszerelésmás? Bármelyik gyárit bele tölthetem? Nektek melyik szer vált be legjobban? -
-Maci-
addikt
Sziasztok
Kezdő vagyok a témában
Hol érdemes felmosó folyadékot és tartalék alkatrészeket (porzsák, mop, kefe, szűrők) vásárolni? -
bbalika81
aktív tag
válasz
deathtania
üzenetére
Az elejétől kezdve csinálja, de nem mindig, vagyis egy hosszabb falrésznél amikor elmegy, elején nyomja magát falig és húzza végig....Volt már factory reset is, újra téképeztetés, minden hsználat után takarítottam az érzékelőjét oldalt (de amúgy tiszta volt) de azóta is csinálja. Illetve elől a felső peremet is karistolja valahol...
shop.dreame-hungary oldalról vettem , levezelzgetek velük már egy ideje, küldtek is egy form-ot, töltsem ki és vissza veszik, de a form-on az van, hogy vásárlástól való elállás...erre írtam nekik, legyenek kedvesek megerősíteni, hogy ez egy hibás, használt gép, így is vissza fizetik az árát...erre már nem nagyon akarnak válaszolni...

Ezeken a képeken az első használt utáni állapot, azóta jóval karcosabb főleg oldalt.
-
deathtania
senior tag
Nálam semmi ilyesmi történet, hiba nincs, sőt, a faltól még viszonylag távol, kb. 1-2 centire tartja magát folyamatosan, és csak heti 1x mos ott fel, amikor kinyújtja az egyik párnáját.
Csinálj egy factory resetet szerintem, illetve az érzékelőket is érdemes lehet megtisztítani, azokat amúgy is 30 üzemóránként kell. Nem lehet, hogy valami ilyesmi gond van nálad?
-
bbalika81
aktív tag
válasz
deathtania
üzenetére
Szia!
Nálam ez masina, a fal mellett végig "karistolja" magát, elég karcoa a már a gép. Addig nyomja magát a falhoz, amíg kb az ütöző teljesen be nem nyomódik. Nálad van ilyesmi, hasonló dolog? -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
deathtania
üzenetére
Van egy sima gyártástechnológiai oka: ami bevált a csúcskategóriában, azt nagyobb volumenben olcsóbb gyártani + a komponensek (chip, kamera, LiDAR) árai is csökkennek. Plusz nincs már benne a fejlesztési költsége egy új funkciónak, hiszen már bevált recept, szóval tök racionális oka is van a szitunak. De igen, lépcsőzetes a modellpaletta, ez nem nyújtja ki a körkefét és nem csatolja le a mopokat.
-
Hatszorhat
csendes tag
Köszi a videót, megnéztem, érdekes. Valahogy szeretem ezeket a masinákat, izgalmas követni a fejlődésüket.
Na de az észrevételem: azt mondod milyen hű de jó hogy ami másfél-két éve még félmillió Ft volt, az ma már csak 200k. Igen, innen nézve ez valóban óriási csökkenés, vagy éppen a másik irányból nézve nagy ugrás színvonalban egy adott összegért.Viszont én ezt inkább úgy látom hogy ez az árzuhanás inkább az buktatja le, hogy fél millióért egy porszívó azért igen csak durván sok (volt). Erősen túlárazottnak érzem ezeket, valójában most adják ezeket a reális áron. Vagy ki tudja, lehet hogy még ez is drága. Nem lepne meg ha jövőre ilyenkorra az ugyanilyen tudású gépek árai megint feleződnének.
Természetesen mindig minden termékkategóriának van egy csúcsa a gazdag ügyfelek kedvéért akiken a legtöbbet lehet keresni, ezt a kapitalista logika felől nézve teljesen értem, de azért, na. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
deathtania
üzenetére
Hátha jó lesz.
-
deathtania
senior tag
No, kiderült a dolog, egyetlen használat után szoftveres hiba jelentkezett...
Megint csináltam egy manuális tálca takarítást rajta, és akkor vettem észre, hogy a AI vezérelt kihajtható mop valamiért nem megy vissza a helyére, ugyanúgy kihajtva marad, ezért van az, hogy amikor elkezdené forgatni a fejet, egyből ki is löki a dokkból a robotot. Bárhogy is néztem, manuálisan nem vezérelhető a ki-be hajtás, így egyetlen megoldás maradt.
Egy factory reset után visszamászott a kar a helyére a dokkolóra visszaálláskor, és most el tudtam indítani egy mop tisztítást úgy, hogy vissza van húzva a kar.
Holnap megint ráengedem a lakásra, kíváncsi vagyok, visszahúzza-e a végén, vagy megint kint marad...
Persze a legmókásabb az egészben, hogy még egy hibaüzenet sem jött, ezért kaptam majdnem agyvérzést, mert minden úgy nézett ki, hogy hibátlan...
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
deathtania
üzenetére
Küldd vissza. 😉
-
deathtania
senior tag
Épp ma állítottam egyet nálunk üzembe, mert ismerősnek jó tapasztalata volta Dreame-vel, de egyre inkább úgy néz ki, hogy megy vissza gariban. Leírom a tapasztalataimat, hátha csak én vagyok a hülye.
Este összedugtam az egész cuccost, telefonos appal összekötöm, erre azzal kezdte, hogy mivel nem volt 70%-ra feltöltve a gép, nem engedte a telefonos (iOS) applikációban letölteni a gép bővítményét, amit nem is értek, csak azután lehetett egyáltalán hozzáférni a gép menüjéhez, ha már feltöltött a gép.
Ma reggel gondoltam, elindítom, toljuk vele végig a lakást. Elsőre szépen működött, mindent megcsinált, végig ment a lakáson, először porszívott, aztán felmosott, magát vagy 2x kitisztította, mop tisztítást is csinált, aztán amikor végzett, visszaállt a dokkolóra. Gondoltam, mivel úgyis tiszta kosz volt a lakás, egy mop tisztítást bónuszban megcsinálok vele. 5x próbálta, egyszer sem ment le a program, hálisten a tálcát mindegyik alkalommal telefosta vízzel, meg a mop is megszívta magát, és ahogy mászkált ki-be, a rámpán annyi koszos vizet lehúzott, hogy állt a gép alatt a retkes-koszos cucc, több alkalommal, kézzel és törlőruhával kellett kimernem a vizet belőle végül.
Nyilván végtelen hibaelhárítási útmutatók, fórum bújás, ismerőstől, akinek Dreame-je van tippek kérése, mi lehet a gond, lakásban átpakolás, hátha a hely nem jó neki, ahova tettem, mindent is kitisztítottam a dokkon is, mondom hátha telefosta magát így elsőre kosszal, hogy nem tud kiszivattyúzni, de semmi változás, végig ugyanaz.
Most épp ott tartunk, ha nem tartom a helyén a gépet a dokkon a mop tisztítás elindulásánál kiugrik a helyéről, és helyből leáll az egész hóbelebanc "készenléti állapot"-ba, a tisztító tálcán meg ott hagyja a vizet, és persze ahányszor újra próbálja, megint telefossa magát vízzel. Persze ha kézzel tartom, végigmegy, és utána a mop szárítást is elkezdi.
Holnap még futok vele egy kört, de ha így marad a cucc, akkor bizony megy vissza a gyártóhoz, aztán dícsérgesse nekem itt aki akarja...

-
Graphics
Jómunkásember
Nagyon nyomja a Dreame a bizniszt, és egyelőre jók a masinák is.
Minden kategóriát lefednek.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kuponkunyeráló
- Építő/felújító topik
- Android szakmai topik
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest