- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zselééé
csendes tag
Hali!
Most vettem egy HD2600XT GDDR3 256-os verziót. Ezen kb. hogy futnak a játékok? COD4 szereti ezt a VGA-t
?
-
törölt tag
válasz
McBJani #14196 üzenetére
Régebben, úgy 2004-2005. környékén nekem is volt ATI kártyám, egy 9550-es. A Catalyst driverekre akkor is jellemző volt az, hogy általában a kártyák megjelenésekor kint lévő, vagy egy kicsit későbbi driver volt a legjobb, legstabilabb, a legújabbakkal többnyire mindig gond volt. Én azt a kártyát a 4.11-es driverrel használtam, mert ezzel volt a leggyorsabb és legstabilabb. A későbbiekkel lassabb is volt, és a játékokban többnyie textúrahibákat is vétett. Úgy látom, Catalyst fronton ma is hasonló a helyzet.
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Tegnap feltettem a legújabb Catalystet (9.12) és most pl. az X-Man Origins Wolverine belassúlt nagyon, pedig eddig ment mint a szél...
Nekem van valami gond vagy már nem érdemes új drivert feltenni régi videókarihoz
Ez valami reklámfogás, hogy pl. játszik valaki egy kisebb játékkal, aztán jön az új Catalyst és gondolja felteszi, aztán feldob egy nagyobb játékot és az új catalyt miatt lassú, akad stb. és így vásárlásra kényszerítik az embereket, közben meg csak az új driver nem kellett volna...
Miért nem tudják úgy megcsinálni, hogy ne fogja vissza egyik karit sem vagy miért nem csinálják meg úgy a weboldalt, hogy ha rámegyek a 2600XT-re, akkor csak azt a Catalystet dobja ki, amelyik még tökéletes volt a kártyához!
Eddig nekem 9.2 volt, de úgy látom, ameddig nem veszek új videókarit az is marad! -
KYZRR
őstag
Igen kitakarítottam a gépet, vagy 4-5 cenis porpamacs jött ki
de nem lett jó.
Ja és megvan az alaplap fajtája is: P4i65G AsRock
-
messias2
tag
válasz
messias2 #14191 üzenetére
de amúgy lehetséges hogy nem szereti egymást az alaplap és a kari de egészen pontosan milyen memóriád van?ddr1?vagy ddr2? mert ha 1 akkor az is lehet gond.
sógoromnak is hasonló konfigurációja van igaz abban PCI-e van de az is elég lassulócska gép úgy de ha a kari át van rakva egy am2-be máris máshogy viselkedik -
KYZRR
őstag
A legújabb driver van fent...És a gépem adatai:
Intel Pentium 4 3.00Ghz 1MB L2 catche
Az alaplapot nem tudom pontosan de AsRock és 478-as foglalata van
2x1 GB RAM 160 GB Samsung Winchester -
KYZRR
őstag
Sziasztok! Van 1 ATi Radeon HD 2600 Pro 512MB AGP-s VGA-m.
Na most ezzel nincs is baj, de lett valami baja és nem tudom hogy mi lehet az.
Már vagy 1,5 hónapja van az a gond, és nem tudom hopgy mitévő legyek.
Nos, a probléma a követkető: A játékoknál JELENTŐS FPS-csökkenés CoD2-nél fix 250-ről
alig van most 50-60
Legyetek szivesek segítsetek, mert már nagyos idegesít az FPS-lagg[Ui: Szerintem kiégett az egyik szalag
]
-
barnam_
nagyúr
válasz
messias2 #14182 üzenetére
XP-vel minden kari optimálisan viselkedik mert a viszta is meg a win 7 is már fogja jobban a karit is meg a memóriát is
Aha, és mi a helyzet a DX10 és 11-el?
Nem "fog" a Vista/Win7 semmit se, ugyanúgy mennek rajt a játékok mint XP-n.Ja, és még mielőtt téves következtetést vonnál le robag83 esetéből, neki valószínűleg azért nem ment fel Win7-re a driver, mert agp-s a kártyája. XP-re se ment volna fel a pcie-s kártyához való driver-el.
-
robag83
csendes tag
sikerült telepíteni, most működik rendesen
-
-
robag83
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a Win7et, de nem volt jó a videókarimmal (hd 2600 pro agp). Próbáltam új drivert rakni hozzá, de nem tudta az eszközazonosítót vagy mit felrakni. Sehogy sem sikerült jól megcsinálni, mindig kék képernyő után újraindult. Tudtok rá valami megoldást?
Köszi -
_csocso_
senior tag
válasz
Goll-r #14175 üzenetére
Szia! Nekem is volt hasonló problémám, de sikerült megoldanom. A telepítés elején a progi nyit egy könyvtárat ATI néven, ahová kitömörítődik. Itt megkeresed a Driver nevezetű könyvtárat, talán Packages - ben van, és ott lennie kell egy windows installer típusú, ( betű, szám van az elnevezésben ) file nak. Azt futtatod, kiírja, hogy nem kompatibilis, de elfogadod, és feltelepül a meghajtó program.
-
Hello!
Valaki kipróbálta már az új 9.12-es agp hotfix-et? Mert nekem olyan problémám van vele hogy a catalyst-ot felteszi, de a videókártya illesztóprogramot nem teszi fel a driver hitelességének hiánya miatt...
Valakinek esetleg valami hasonló probléma vagy akár megoldás? -
blac84
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire HD2600 XT kártyám (256 MB GDDR3, AGP változat).
Úgy néz ki, hogy kezd tönkremenni a ventillátora. Ha van itt valaki, akkor tudna segíteni, hogy milyen hűtőt érdemes rá venni? Max. 5000 Ft-ig, ha lehet, nem kell hiper-szuper vízhűtéses akármi, nem akarom húzni a kártyát.
Előre is köszi mindenkinek. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
mcmester21 #14170 üzenetére
Sajnos nem tudsz, mert az csak OUT. Ahhoz hogy bemeneted legyen kell egy TV-Tuner kártya.
-
mcmester21
csendes tag
Hali! Olvasgattam az AVIVO-t de nem értem teljesen a müködését, Van egy S-Video hely a kártyán, és kaptam egy S-video to RCA átalakitót, ezzel tudok a kamerámról digitalizálni? Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, de nem tudom, ha mégis lehet hogy kell ezt csinálni?
-
Taito
csendes tag
-
barnam_
nagyúr
Kis millió felkiáltójelet használni könnyű, de gondolkozni már nehéz, mi?
Első hozzászólásban találsz linket pcie-s kártyához, agp-hez meg itt van. -
user137
őstag
válasz
user137 #14165 üzenetére
megvan a baj, beírom ide is, hátha még jól jön valakinek: dual display esetén (amint a második kijelző csatlakoztatásra kerül) a win7 (is?) letiltja a DXVA-t és ezzel megszűnik a HW-gyorsítás lehetősége HD tartalmakra (meg a többire is, de az kevésbé CPU-gyilkos) mindkét monitoron.
ezt a 2 regkey stringet (REG_SZ) kell létrehozni, és egy reboottal megfűszerezni, onnantól jó lesz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\{EAC83283-3B54-4DAE-B7E4-9D66B613536F}\0000\UMD\DXVA]
"VForceUVDH264"="1"
"VForceUVDVC1"="1"a string persze változik, ki kell keresni az ATI kártyáét.
tesztelve: Gigabyte HD2600XT, Win7 RTM, Catalyst 9.10
credits: stevve -
user137
őstag
Urak, kérhetek egy DXVA checker futtatást Win7 + HD2600XT tulajoktól?
nekem úgy néz ki, h hiányzik a DXVA támogatás egy friss windóz telepítésnél egy 9.10-es catalysttal?!
-
-
geza12
aktív tag
Hát ebbe van igazság, bár én is elgondolkodok néha a CF-en , bár nekem GDDR3-as van a 2600xt -ből teljesen megvagyok vele elégedve, ha 5-6000 körül lenne ilyen márpedig szinte már majdnem van ennyibe Sapphire GDDR3-as akkor lehet megéri, de még úgy se biztos a fogyasztás és a hőtermelés miatt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
trebron86 #14161 üzenetére
Nem erről van szó, nekem is bőven elég volt a 2600XT, de ettől még aránytalanul kicsi lesz a nyert teljesítmény a befektetett összeghez képest, ha megy a CF, rendesen, akkor is max. 80-90% pluszt fogsz kapni, egy HD3850-nel (pláne ha még meg is cibálod kicsit) nyerhetsz 150-200% pluszt, nem mindegy.
Vagy ha ugyanennyit rászánsz simán kijön egy HD3870, kicsit többért egy HD4830... -
trebron86
tag
válasz
VaniliásRönk #14160 üzenetére
eddig minden játékom simán ment amit fel tettem kivéve a Arma2
-
trebron86
tag
Üdv mindenkinek!
Remélem nem veszitek rossz néven hogy ide írok.
"Ne kövezzetek meg"Azzal a kéréssel fordulok felétek hogy szeretnék 1 hd 2600xt 256mb gddr4-es SAPPHIRE-t.
Sok helyen kerestem már újat találtam de hát azért 30k-t nem fogok érte kifizetni.
Ha valakinek van egy ilyen megúnt kártyája akkor az kérem keressen meg pm. Szivesen átvenném tőle. 1 Crossfire teszt után.
Nekem van már egy ilyen karim és elvagyok vele nagyon jól teljesít és ha már van még1 foglalatom +-ba akkor miért ne raknék bele még1-et.
Várom a választ attól a komoly jelentkezőtől aki rendelkezik ilyen kártyával és reális árat kér érte.
Még 1szer szeretnék bocsánatot kérni azért hogy ide írtam ezt tudom ez nem hirdető fal de hátha itt van olyan akinél még is hánykolódik 1 ilyen.
Köszi és üdv nektek.
-
fagy53
nagyúr
válasz
agressor12 #14157 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a VGA környezete a bűnös, próbáld a CPU/RAM stabilitást letesztelni. Az újabb játékok min gépigényét kérdés mennyire teljesíti a konfigod?
Hirtelenjébe, ennyi. -
agressor12
senior tag
Sziasztok!Egy kis segitséget szeretnék kérni!Szívesen fogadom az ötleteket!
Az utobbi időben felteszek valami uj játékot, az kidob azzal a szöveggel ,hogy a program szabálytalan müveletet hajtott végre bla-bla-bla szokásos hibaüzenet!NFS:SHIFT-nél betölti a pályát és kidob,Prototype-nál szintúgy az uj játék betöltésénál!Wolfeinstein már el se indul csak kiirja ezt a hibaüzenetet!De pl ami új játék, Mini Ninjas gond nélkül ment!CS:S -ozom azzal sincs gond!Gépem:
Abit-NF7
2.4+AthlonXP@2300MHZ
1.5Ram
HD2600XT 512MB
Nem egy mai darab de attól még menniük kéne a játékoknak!A windows xp frissitett,dx9cfent,legujjabb ATI driver fent!
Mindenféle segítséget szívesen fogadok mert szerintem ez a hiba softveres!3x raktam ujra Win-t szóval nem az a baj forrása szerintem!AgressoR
-
beneszilo
tag
sziasztok
2600xt-vel érdemes felrakni az nfs: shift-et? -
barnam_
nagyúr
válasz
bubu930719 #14152 üzenetére
A 7.10-est már ideje lecserélni, nem egy mai driver
-
barnam_
nagyúr
válasz
bubu930719 #14141 üzenetére
Agp-s kártyákhoz külön driver kell, ezért töröld le ami fenn van a gépeden, és tedd fel ezt.
A San Andreas nekem a pci-e 2600XT-vel is nagyon bugos volt, állandóan lefagyott, szóval el tudom képzelni hogy egyszerűen nem "tetszik" neki a HD2600. -
fagy53
nagyúr
válasz
MMSZoli #14144 üzenetére
" Nem ismerem nagyon a P4-eket, mert AMD vonalon nyomulok 1996 óta, "- szép, én akkor mit mondjak, aki a 2.4 Cel, 2.6 Cel után P4-gyel folytatva az általam említett gondokat végig is éltem a gyakorlatban!?
AMD A64 3800+ X2 volt, amikor 2600 PRO-val szántottam a játékokban és több P4-es kolléga nem volt észnél, amikor C2D-re cserélt, mert megtáltosodott a gépe a játékokban!
Mi ezt itt átéltük és megbeszéltük itt a topikban. Nekem a két PCI-E-s konfig mellett van két AGP-s rendszerem, az egyiket a fiam használja és szeretem őket a mai napig. Nem vagyok elvakult és elkötelezett egyik vonalon sem, de a 2.4GHz-es Cel-t / Northwood mag / az átlagos felhasználónak már csak a net-re ajánlanám. -
person
senior tag
válasz
MMSZoli #14142 üzenetére
Üdv
Kösz a tanácsot. Nagyából az illető tisztában van a tényekkel és az ő döntése,hogy melyiket válassza. Lehet csereberélgetni totózgatni de ha elkölt 10-15k-t és nem azt kapja amit várt akkor nagyon csalódott és dühös lesz. Ezért nem is akarok helyette dönteni mivel nem garantálhatok semmit. Ha jól tudom csak két memória slot van a lapban. De most ez nem is annyira lényeg. Én személy szerint már nem fektetnék abba a lapba egy forintot sem.
Előbb utóbb muszáj lesz váltania. Ahogy elnéztem azt a lapot már jó pár kondi elkezdett benn púposodni de a korára való tekintettel ez nem csoda. Persze ezeket is lehetne cserélgetni de elgondolkoztató, hogy érdemes e vele foglalkozni. Nekem nem is annyira az agp-vel van a gondom hanem az egy magos procival. Valljuk be,hogy ez már sokáig nem nagyon fér bele egy gépbe amivel nem csak netezni akarnak. (És szerintem a GTA IV-re is fáj a foga.)
Tudom,hogy az integrált HD3200-től mit lehet várni hisz nekem is az van így volt lehetőségem kipróbálni. De játék alatt akkor is többet nyújtana a gép Pl: egy Athlon II X2 240 társaságában mint a jelenlegi a cellel. Később ha lesz rá pénze akkor meg vesz bele rendes vga-t. És ha beletette nem győz kapaszkodni.15-20k körül már elég szép választék van. De mire oda kerül még lejjebb mennek az árak és elérhetővé válnak még jobb karik.
-
elfelejtette
veterán
-
MMSZoli
tag
válasz
elfelejtette #14146 üzenetére
Hát ezt a kijelentést némi fenntartással kezelem ("ugyaonlyan szar volt mint a cerkákkal"), pláne mivel DDR2 ramokról van szó.
Kérdések:
-Milyen játékot?, és
-Milyen felbontással?
-Milyen beállításokkal?Elismerem: Crysis-t 1920x1280-ban, mindent fullra (AA max, stb) állítva nem fogja vinni. De még az 1280x1024-et sem. De nem feltétlenül Crysis-el játszik mindenki.
Valóban kellenek visszafogott beállítások, de ott valami más is volt. Nem ismerem nagyon a P4-eket, mert AMD vonalon nyomulok 1996 óta, de az említett P4 kb az én AMD64 3000+-om környékén lehet (emiatt is ez a neve) és egyáltalán nem kidobásra ítélt szemét a sebessége. -
elfelejtette
veterán
válasz
MMSZoli #14144 üzenetére
Hy!
Kollégának szereztem anno tavaly egy PCI-E HD3670-et, és egy héttel később alatt a cerkát is lecseréltük PentiumD 3GHz-re (S775-ös lapba került 2x2GB DDR2 800-as rammal). Ugyanolyan sz@r volt, mint a cerkával, a P4-es proci miatt minden akadt, mert nem bírt el a játékokkal. -
MMSZoli
tag
válasz
MMSZoli #14144 üzenetére
Megyek is HL2-zni, parttalan vita...
Akik ki akarják gyilkolni az AGP-s gépeket, azoknál ez hitbéli elkötelezettség, szívük szerint már bevetették volna az Inkvizíciót is, hogy írmagját is kiírtsák az ilyen szégyenteleneknek, akik nem restellnek 2009-ben is AGP-s gépekkel játszani, szórakozni, dolgozni...
Fújjjj -
MMSZoli
tag
válasz
fagy53 #14143 üzenetére
Nem olvastad el alaposan.
a RENDES P4 beszerzését javaslom, 6000 pénz (3500-ért is hirdetik).
+1GB 7000 pénz
=+13000 pénz --> P4 3.0GHz, 1.7GB, HD2600Pro.
Ez nem Trabant (hacsak nem az újabb elektromost gondolod alatta)A HD2600Pro hardveresen gyorsítja az MKV-t, én ma 1080P-ben néztem a Transformers-t 18% prociterhelés mellett (A64 3000+, HD2600Pro AGP), DL lemezről. Úgyhogy megy. Korábbi hozzászólásomban pár napja pontosan leírtam, hogyan működik. (sokáig én sem tudtam bekapcsolni)
Ha a 18% FullHD-ra Neked magas prociterhelés, mert mellette AutoCAD-ezel, meg Blue-Ray-t rippelsz, az már a Te bajod
Arányaiban visszaosztva a Celeron is elvinné a HD2600Pro-val, kb 70-80% prociterheléssel.
Úgyhogy nem kellene ennyire... Kicsit olvass utána. Amit én mondok, az a kökemény gyakorlat.
Én pedig ZX81-el (1KB RAM, 3Mhz, karakteres üzemmód) és Primo-val kezdtem, úgyhogy légyszi ne magyarázd nekem, mi a lassú... -
fagy53
nagyúr
válasz
MMSZoli #14142 üzenetére
Igaz, én is foglalkozom a gondolattal, hogy eladom a Renault-t és veszek egy Trabant-ot elvégre az is elvisz ugyanoda, ráadásul marad pénzem is a csere után.
A 2.4GHz-es Cel-al vágtál videót, ha nem ne is próbáld meg. Ugyanígy nem ajánlom TV műsor felvételét vagy VHS archiválását. A full HD filmek nézését meg a VGA támogatásával tudom csak elképzelni, különben akadozni fog rendesen! Nemcsak játék van a világon, a gépen sokféle alkalmazást lehet futtatni, melynek jórészére a kis Cel / Northwood magos / alkalmatlan.
Ahhoz a bizonyos fejlesztésre szánt 15k-hoz még 10k-t kell hozzátenni, valamint eladni a jelenlegi konfigot és van egy a mai igényeket kielégítő gép, amely a legtöbb paramétereiben több mint kétszer gyorsabb a jelenleginél, a játékokban zongorázni nem lehet a különbséget. A bővíthetőség meg csak hab a tortán. -
MMSZoli
tag
válasz
person #14137 üzenetére
NEM feltétlenül kell PCI-Express kártya a játékhoz. Ugyanaz a VGA kártya PCI-E-ben csak 5-10%-al gyorsabb, MAX.
Nézz utána másik fórumokon, egy AGP-s HD2600Pro alap játékhoz bőven elég, egy HD3850 pedig jópár PCI-E konfignak elkeni az orrát. (pl. a hozzászólásaimban sok link van játékokról). Én a HalfLife2-vel nyomom a lenti géppel 1024x768-ban, rezzenéstelenül. Helesen beállítva pedig még a lenti cerkával is lehet nézni HD (1080P!) filmeket.
Ne engedd, hogy belehajszoljanak egy teljes gépcserébe, HACSAK kell olyan sok mindent váltani egyszerre.
Pl. ha van 4 memória slot van, az 512+256 mellé befér még, 2x 512MB DDR (ha ez a konfig DDR) bőven megoldja minden gondod, és nem olyan vészes, a PC-bontók tele vannak ezzel. 5-6000Ft in az Apróban, jó sok ilyen van.
P4 2,8-3GHz-et is kapsz 5-8000Ft-ért, kb az van pariban az AMD64 3000+-al. Alapvető játékra mr bőven jó,a régihez képest meg leszáll a haja.
Most jönnek be a HD4670 AGP kártyák GDDR3-al, akkor a DDR2-es HDR4650 és HD3650 ára jól lemegy, ha mégis erősebb VGA-t akar. Az integrált HD3200 csak a nevében erősebb... Játszani nem lehet vele.
Kb 15ezerből fel lehet annyira húzni a gépet HD2600Pro-val, hogy játszható legyen 800x600-ban, szépre beállított grafikával, némelyik még 1024x768-ban is jó lesz.
Nem hiszem, hogy teljes gépcserével megússza ennyiből, nem kap annyit a régiért.
Persze ha a vinyó is kicsi, meg nincs DVD-író benne, az más történet. -
bubu930719
csendes tag
Üdv!
Van egy AGP-s HD 2600XT-m és valami nem stimmel.Például San Andreas alatt ha be van kapcsolva a VPU Recover akkor egy kis játékidő után folyamatosan alaphelyzetbe rakja ha kikapcsolom akkor kékhalálos lesz.Másik példa Pro Street alatt gyári Catalysttal újra indul frissebbel kékhalál.Crysis Warhead fut közepes grafon 1024-be játszhatóan ilyen gondok nélkül.TDU szintén.Mi lehet a probléma?
A konfigom:
- AMD Sempron 2600+
- AOpen AK79D-400VN
- 1024 MB RAM
- 400W HKC táp
- HD 2600XT AGP
Előre is köszönöm! -
venice23
csendes tag
Hát valszeg meg van a problem, bátyámtól kaptam cserére, kérte nézzem meg, és mondta a múltkor vihar miadt volt túl feszkó nála, akkor, elösszőr beindúlt a vga, de utánna párszór nem, azt hitte a memók miadt, mert kicserélte azokat és ment utánna, nálam meg nem. Úgy tűnik a pci csatija halt meg, mert mintden kondenzátor chip stb, szagtalan, színtelen. Semmi fizikai sérülés h megsűlt vólna stb, és még áram is volt benne, villogot a kis csavar húzó. Szal nagyon úgy tűnik a bemenetele púrcant ki :S Kár érte, 9400 gt után felüdölés lett vólna 1 ilyen xD Főleg zalman settel. Na mind1, lekapom róla a zalman hűtést aztán rá aplikálom a gf-re xD Thx mindent
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
venice23 #14138 üzenetére
Csinálj mindenek előtt egy BIOS reset-et az alaplapodon.
ha így sem megy, akkor fújasd ki a PCI-E sínt, mert lehet kontakt hibás, esetleg megtakaríthatod a kártya érintkező felületét.
ha így sem megy, akkor nézd meg, hogy a kártya és a monitor között nincs-e kontakt hiba, Húzd ki, és dugd vissza, egymás után többször.
ha így sem megy, akkor van egy könyvtámaszod.
-
venice23
csendes tag
Jónapot az összes gémernek, és szerelőnek.
Az lenne a kérdésem h: beszereztem 1 sapphire hd 2600 xt-t, kicserélem a régit ( 9400 gt, 512 mega stb) De se kép se hang a monitornál is a ledje csak villog de a képernyő fekete, nem kap jelet kb olyan. Ebből gondolom a vga nem kapcsól be. Az alaplapom: Gigabyte K8nf9 ultra, eddig bármi ment ami pci-x-es volt vga, de ez most vmiért nem megy. Valakinek valami ötlete? Ja és 420-as lc power tápom van, elvileg bőven elég neki. Esetleg arra tudok gondólni hogy a pci-x foglalatnak, adok plus v-t, hátha akkor működni fog. Vagy Esetleg valakinek más ötlete?? Bármi tanácsot szívesen fogadok.
-
person
senior tag
válasz
fagy53 #14136 üzenetére
Tehát akkor 100% hogy a cerka okozza ezt a borzalmas lassúságot.
Én is próbáltam meggyőzni hogy 25-30k ért már elég jó gépet össze lehet dobni amit később tud is fejleszteni.
Vga meg ráér ha integráltat vesz Pl. HD3200. Jelenlegi konfignál azzal is előbbre lesz.
Még egyszer kösz! -
fagy53
nagyúr
válasz
person #14135 üzenetére
Az AMD abban az időben nyerő volt a játékokban, ez tény. A P4 jelenthet némi javulást, 3GHz környékén, az utasításkészlete bővebb és a cache is kétszerese a Cel.-nek. Ha olcsó használtat sikerül szerezni, akkor lesz némi javulás, bár a RAM még mindig kevés.
Kb 25k-ból össze lehet szedni procit, lapot, RAM-ot, de kell sajnos VGA-t is venni, mert PCI-E kell. Ez kétmagos CPU, PCI-E-s lap, 2GB DDR2-es RAM-ot jelent. Némi pénzt a 2600PRO eladásából lehet kinyerni, a konfig értékesítése eléggé lutri, szerencse és rámenősség kérdése. -
person
senior tag
válasz
fagy53 #14133 üzenetére
Értem és köszönöm.És tzsolesz-nek is a megerősítést.
Intelékkel nem nagyon vagyok képben de azt nem gondoltam volna,
hogy ennyire gyatra az a proci. Régi gépem Athlon 1.8GHz, 1GBram , X700 simán reptette pl. az Nfs Most wanted-et , Carbont szinte full grafikával. Ezen szinte meg sem mozdul a kép.
Gondoltam, hogy CPU limites de azt nem hogy ennyire ratyi.
Érdemes és egyeltalán lehetséges e azt a procit valami hasznosabbra kicserélni ami jobban megtekerné a vga-t?
Mert ha nem akkor valszeg kuka az egész gép. -
person
senior tag
Üdv egy kis segítség kellene !
Haver gépe:
Intel celeron 2.4GHz s478
768MB ram
HD2600 Pro AGP DDR2 512MB
Asrock P4145D+A gond hogy minden régebbi játék is rettenetesen akad. GTA San Andreas Pl. teljesen visszavett grafikával 800x600-on szinte játszhatatlan.
A CPU kihasználtság játék alatt 100% a GPU viszont 5-10% max.
A gyári és a legfrissebb driverrel volt próbálva.
Valakinek valami hasznos ötlete lenne azt megköszönném. -
_csocso_
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, amire alapvetően már többször is volt válasz, de megoldást nem találtam a problémámra. Van egy agp sapphire 2600xt -m, ezen szeretném a hangot beizzítani hdmi n keresztül. Win xp sp2 használok, 9.6 hotfixes catalyst, nem tudom, hogy ebből már alapból telepítenie kellett volna a hangot? Megkerestem a különlévő hdmi drivert [link], microsoftos ill. ati is, feltettem, de így sem ismeri fel a rendszer.. Mit próbáljak esetleg még, mit lehetne tenni? Köszi.
-
bubu930719
csendes tag
Üdv!
Van egy AGP-s HD 2600XT-m és valami nem stimmel.Például San Andreas alatt ha be van kapcsolva a VPU Recover akkor egy kis játékidő után folyamatosan alaphelyzetbe rakja ha kikapcsolom akkor kékhalálos lesz.Másik példa Pro Street alatt gyári Catalysttal újra indul frissebbel kékhalál.Crysis Warhead fut közepes grafon 1024-be játszhatóan ilyen gondok nélkül.TDU szintén.Mi lehet a probléma?
A konfigom:
- AMD Sempron 2600+
- AOpen AK79D-400VN
- 1024 MB RAM
- 400W HKC táp
- HD 2600XT AGPElőre is köszönöm!
-
válasz
barnam_ #14127 üzenetére
sőt, emlékeim szerint anno a 3850-es esetében elég sokat győzködték a gyártók az AMD-t, hogy engedélyezze az AGP-s megoldásokat. ettől még nem tartom korrektnek a részükről, hogy nincs natív driver támogatás hozzá, de sajna ez van.
mondjuk lassan annyival drágábban lesznek ezek a változatok, hogy alaplap +PCIE kártya kijönne belőlük... -
barnam_
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
mulika2 #14125 üzenetére
A DX10-es AGP-s VGA-k mindenkit megszívatnak, mivel az nV-nek nincs ilyen marad az ATi.
Ettől az ATi PCI-E-s VGA-k , különösen a HD 4XXX széria remekül muzsikál.
Téged nem az ATi hanem az AGP-s lapod szívatott meg, ezért örülök, hogy ettől megszabadultál, csak ne ess át a ló másik oldalára!
Mindig attól vegyél VGA-t amelyik olcsóbban és jobbat gyárt mint a másik, vagy mint a többi. -
mulika2
csendes tag
Nem fikázom az ATI-t, de elég gáz, hogy egy ekkora cég nem képes normális drivert biztosítani a kártyáihoz még ha AGP-is, ill akkor ha nem megy minek adnak ki ilyen verziót? A mezei user meg simán belefut, aztán szív.Egyébként nem akarok belemenni ilyen hülyegyerek témába, hogy ATI Vs NV bibi, de engem jól megszivattak.
Egyébként 13-ért vettem a 9500GT-t 1 év jótálással. Eddigi tapasztalat, hogy a CoD2 25-30 fps-el többel fut uazzal a beállítással. Azért nem 9600 lett mert nem fért volna be a házba. -
válasz
mulika2 #14121 üzenetére
szerintem sem jó a konklúzió, a 9500GT árán egy 3850-et vagy egy 4670-et kapsz, ezek vagy 60-80%-kal gyorsabbak, és ugyanúgy semmi gondod nem lenne velük, hacsak nem valami gagyi gyártmányt fogsz ki - de az nVidia oldalon is előfordulhat...
de a lényeg az, hogy megszabadultál az AGP-től
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
mulika2 #14121 üzenetére
Asszem ATI kártyát legfeljebb a következő életemben veszek megint.
Látom értesz a témához te is.
Mennyiért vetted a 9500GT-ét? Annyiért lehet hogy kaptál volna egy jó féle 4670-et is.
Nálad az AGP-vel volt gond és nem a VGA-val. Ha ezt nem fogod fel, akkor nem tudunk veled mit kezdeni.Egyébként meg akkor valószínűleg nem lesz PC-éd többé. Mert az NV igen csak úgy néz ki hogy kiszáll a VGA piacból. Csak ATI lesz. Így te már csak max a konzolban gondolkodhatsz.
Ha csak nem leszel öngyilkos, és nem kezded el élni a következő életedet.
-
mulika2
csendes tag
válasz
fagy53 #14107 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat és beszereztem 1 MSI PCI-E lapot egy 9500GT-vel, azóta csak ráhánytam a drivert a hozzáadott cdről .Net framework, driverclener pro, ATI Tray tools, win reinstall és egyéb wodoovarázslatok mellőzésével, és mégis atomstabil fagyásmentes gépet kaptam. Asszem ATI kártyát legfeljebb a következő életemben veszek megint.
-
McClane
aktív tag
Köszönöm a segítséget Speed(R) és neked is fagy53!
Akkor ezek szerint semmi baja a ventinek. Ez megnyugtató. Az ATT-t megpróbálom azzal már van egy kis tapasztalatom a BIOS átszerkesztést nem vállalom be mert nem az én gépem.
Üdv.: McClane
-
fagy53
nagyúr
válasz
McClane #14115 üzenetére
Ez nálam is így volt a vadiúj kártyával is. A kétvezetékes sapphire szabályozás velejárója, más nem 2600-as kártyáknál is így van.
Felpörög, majd megáll, megint felpörög és megáll...ciklikusan csinálja ezt, ahogy emelkedik a szobahőmérséklet úgy csökken a ciklusidő, ezért ilyenkor már zavaró lehet. Engem a 20°C-os szobában is zavart a 2-3s-kénti felpörgés. -
McClane
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy Sapphire Radeon 2600pro kártyája és olyan gond van vele hogy idle-be (3D-ben nem próbáltam időhiány miatt) a ventilátor fordulata 0-tól 36%-ig ingadozik folyamatosan(GPU-Z-vel néztem).
Szerintem kezdi megadni magát a hűtés.
Nektek mi a véleményetek?
Üdv.: McClane
-
beneszilo
tag
Basszus most mért az everest 118-at. Pedig megy a gyári hűtő ventije. Asszem ráengedek egy kis sűrített levegőt
-
beneszilo
tag
sziasztok
Találkozott valaki olyannal, hogy call of juarez közben örökkép resetel a gép? Nem tudom hogy a videókártya-e a hibás. Alapjáraton 67 °C-os, call of juarez alatt meg kb. 110 °C.
sapphire hd 2600xt -
atike
nagyúr
Most vettem egy használt HD2600 Pro-t, gyakorlatilag 2. napja megy megállás nélkül... Semmi fagyás, egyenlőre elégedett is vagyok vele...
-
mulika2
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #14100 üzenetére
Nem, csak idáig szerencsére kimaradtam az ATI kártyák örömeiből. De aztán jött a DX10 amiből a zöldek nem csináltak már AGP-s verziót (talán nem véletlenül). Ezért kérdeztem meg itt hátha tud valaki valami okosat mondani.
-
fagy53
nagyúr
válasz
-
válasz
figyelemfelkeltésnek teljesen hatékony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest