- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- Autós kamerák
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
Üdv!
Olvastam, hogy sokaknak gondja van/volt a sapphire 2600pro/xt hűtőkkel és hőmérséklettel. Sajna nekem is... Az egy dolog, hogy zúg mint a vesztés még 20-30%-on járatva is de terhelésnél 60-70 fok körül jár a gpu. Ami nekem enyhén tűnik soknak. 3-4ezer lenne egy hűtési megmozdulásra. Ajánlatok? Tippek? Tapasztalatok?
Jó áron 2 ezresért lenne egy zalman zm80d-hp+1-2 halk 12-es venti. Gyártó lapján 6600 nvidia szériák óta nem jegyzik a kompatibilitást. Kérdés, hogy felmenne-e a sapphire 2600pro-mra?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
tzsolesz
nagyúr
Ajánlom mindenkinek a logoutos tesztemet. Egy E1200 alapon pl. nem elegendő a 2600XT-hez. Jó az a 2,6-2,8Ghz ha van. Végül is nem a kártyának kell a szufla, hanem a proci igényes effektekhez a játékban. Na meg persze ahhoz elegendő frame-t számoljon másodpercenként, hogy a gpu ne unatkozzon közben.
-
koncbacsi
csendes tag
válasz
Chaser #14297 üzenetére
"Itt szemlátomást azt láthattuk, hogy az eist és c1e dolgozik...."
Szerinted.
Itt szemlátomást azt láthattuk, hogy a hozzászólás előzményeit nem olvastad el, az eist és a c1e nincs bekapcsolva, mert akkor terhelten nem lett volna lassú.
A hozzászólás utózmányát sem olvastad el, mert mint olvasható.. a szorzó 10x-re
állításával megszünt az eredeti probléma.
Kicsit figyelmesebben olvasni, és csak aztán belevau ha segíteni is akarsz, nem csak fikázni!
Aztán ki állította hogy a 2600XT-hez 3GHz-s processzor kell?
Nekem 2600XT és 2180 proc. működik 3GHz-en megbízhatóan, ami csak egy kijelentés volt, nem pedig az általad beleképzelt állítás!
Na szép napot.
Halihó -
Chaser
legenda
válasz
koncbacsi #14291 üzenetére
Itt szemlátomást azt láthattuk, hogy az eist és c1e dolgozik, minden c2d architektúrás cpu-nál leveszik a szorzót 6-ra és mellé csökkentik a feszültséget...terhelés hatására ez az érték természetesen visszaáll az eredeti gyári órajelre...halihó
Csúnya is lenne, ha 26xt-hez 3Ghz-es 2180 kéne, akkor egy 4870-hez 6GHz-es E8400?...
-
passatgt
aktív tag
Üdv!
hd2600xt-m van és egy régebbi tv-re szeretném rákötni, aminek az elején va egy s-video bemenet illetve a fehér/sárga/piros bemenetek
milyen kábelt kell vennem hozzá?
-
netelek
csendes tag
van egy ilyen pci vga-m
Gygabit ga m55 s3 alaplappal nem kapcsolja a monitort. Tehát bekapcsolásnál nem küldi a jelet !
Csak akkor ad képet ha kihuzom a konektorból a monitort majd visszadugom!
viccek elkerülése végettMonitorom: Tökéletesen megy
Videókártya is tökéletes.
Mindeggyik alkatrész működik!!!!!
ÜDV
-
fer
őstag
válasz
jozsikka #14281 üzenetére
Valószínű jó a 4 tűs, én az előbb néztem meg a kábelt amit régen használtam a dvd és a tv között, az is 4 szálas! Akkor a scart átalakító lesz a ludas, de ott hangnak nem szabadna menni, nem lehetséges, hogy az nem hagyományos tv kimenet?
Na mindegy, ha holnap lesz időm, és nem felejtem el, akkor majd megpróbálom én is, hogy működik-e, csak ahhoz sajna át kell hoznom a másik gépet az én szobámba, a tv-t kicsit nehezen vinném oda, 82cm-es 55kg! -
fer
őstag
válasz
jozsikka #14276 üzenetére
Szerintem rossz a scart átalakító, lehet kontakthibás a kapcsoló, vagy eltört egy vezeték, vagy le van szakadva! Ki kell próbálni mással, vagy szétszedni, megnézni belül, vagy amit már említettem, ha van a tévén rca bemenet, arra rákötni direktbe a képet, na meg a hangot külön!
Mindenre van megoldás! -
Alister71
nagyúr
válasz
jozsikka #14269 üzenetére
Vagyis az átalakítót nem sikerült átkapcsolni out-putra vagyis kimenetre?
Merthogy vettél egy olyan karit amin elvileg van bemenet is az az input, tehát vehetsz fel vele külső videó jelet is ha akarsz. De ha ki akarod rakni a tv-re akkor csak át kellene kapcsolni az átalakítót.
-
fer
őstag
-
jozsikka
tag
válasz
#93794560 #14268 üzenetére
Szia!
http://images.dailytech.com/nimage/5243_sapphire2600.jpg
Ugyanilyen a kari. Van nekem egy Scart átalakítóm illetve egy s video kábelem de az 4 tűs míg a videokártya hátulján 7 tűs van! Nos nem tom lehet hogy nem is kellett volna de én beledugtam abba de nem tudtam képet megjeleníteni rajta. Hang az volt de képet sehogy sem tudtam. Tuti jónak kell lennie ennek a kábelnek ehhez a csatlakozóhoz? -
jozsikka
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék én, hogy van nekem egy ilyen Sapphire Ati Radeon HD 2600 XT 256 MB-os videokártyám illetve van egy régi Samsung 55 cm -es TV-m Scart csatlakozóval. Hogy lehetne ezeket összekötni? Milyen átalakító illetve kábeleket lehet kapni hozzájuk?
Nem vagyok jártas ezekben így gondoltam itt megkérdezem!
Köszi szépen a választ! -
törölt tag
Pedig itt a fórumon volt rá példa. A srác csinált egy screenshot-ot a GPU-Z-ről, és ott jelezte is, hogy csak 1x-esen megy. Akkor ajánlottam a gyereknek, hogy kapcsolja ki, majd igazítsa meg. Megcsinálta, és egy csapásra megjavult. A srác nem győzött hálálkodni.
Ilyenkor előfordulhat, hogy a PCI-express slotban nem mindegyik érintkező érintkezik, mivel a csatlakozók a gép hátuljától kezdődnek. Azért olyan rövidek az 1x-es, 4x-es csatlakozók, mert csak annyi érintkezőjük van, ami ehhez a sebességhez kell. Ha a kártya a végénél a rögzítőmechanizmussal nincs jól lerögzítve, előfordulhat, hogy az azon a végén lévő csatlakozók nem érintkeznek. -
fer
őstag
válasz
#93794560 #14262 üzenetére
Olyanról még nem hallottam, hogy kilazulás miatt menne 1X sebességgel, de nem elképzelhetetlen, szerintem is érdemes figyelmet fordítani rá, meg figyelembe véve a nagyfokú teljesítmény csökkenést könnyen meg lehet, hogy 1X-en megy neki a vga! Nekem akkor vágta 1X-re, amikor nem szabványos frekin járattam a ramokat, a mai napig nem tudom, hogy miért!
-
törölt tag
Nem lehet, hogy a kártya kilazult a foglalatban, és nem teljes sávszélességgel működik? Itt a fórumon már találkoztam olyan illetővel, akinek ez volt a baja. Nem volt megfelelően rögzítve a kártya, és csak 1x-es sebességgel működött. Ezt a GPU-Z meg is mutatja. Jó lenne erről látni egy screenshot-ot.
-
fer
őstag
Egyszer nekem is visszafogta a rendszeremet, egy rosz bios beállítás, de sajna már nem emléxem mi volt az, ez még a P4-es korszakban volt, szerintem te is nézz be a biosba! De lehet hardverhiba kezdeti jele is! Ki kéne próbálni mindent másik gépben, én a vga-val, kezdeném, aztán ramok, proci, alaplap, DE mindezek elött még egy másik táppal is meg kéne próbálni, mivel arról nem írtál semmit!
-
-
Balipapa
csendes tag
válasz
#93794560 #14254 üzenetére
Bár nekem AGP-sem van tapasztalataim szerint az élsimitás tacsra vágja a videokártya sebességét. Nekem 512MB SAphire 2600 Xt és Ati catalyst 10,1 és jol müködik de a 3d beállitásokat nézd meg benne és javaslom tedd mindet pipára vagyis ( Az alkalmazás beállitásainak alkalmazása). Esetleg gpu-z progit futtatál? Nyugalmi álapotba mennyi a cpu és gpu hömérséklete? Esetleg virus!!! .
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire hd2600xt 256 GDDR3 PCI-E videókari, Asus P5B alaplap, 1 giga DDR2 667-es RAM, és egy Intel Core Duo E2180-as proci.
Win XP SP3.Catalyst 10.2 és 10.3-al próbáltam, de valamiért minden játék szaggat.Pl Call of Juarez, ami egy 2006 os game, nem lenne szabad neki, és még csak maxon sincs.Ami a legzavaróbb, hogy a CS1.6 is ha már többen vagyunk 20 fps-t produkál maximum.Az 1,7-es celerons 512ddr1-es Radeon9250-es gépemen volt 50 kb.
A Kari nem melegszik, megnéztem, de a játék kezdettől fogva szaggat egyébként is.
Mi lehet a gondja?
-
Balipapa
csendes tag
Hy all
Nekem van egy agp-s Sapphire radeon HD 2600 XT 512Mb ddr3 mas videó kártyám.
A kártyán van 1 Jumper és azt szeretném meg tudni az mire jó? Feszültséget váltanám vele vagy a venti fordulat számát?? leirást nem találtam rola sehol és elrontani meg nem akarom. -
]Phobos[
senior tag
válasz
#93794560 #14242 üzenetére
Még nem lestem rá a hivatalos oldalra, azért itt kérdeztem, mert az hogy új, közel sem jelenti, hogy stabil. Hiába maxolja nekem az fps-eket, ha közben brutálisan leesik egy zúzósabb résznél. Mindegy, felrakok valamit, aztán majd valaki talán válaszol is. Másik meg, hogy lehetnek bugok benne, hotfixekkel meg nem akarok gányolni.
Azért köszi! -
-
]Phobos[
senior tag
Hali!
Most készülök szerválni egy passzív( nem sokáig, nyehehe ) MSI 2600 XT-t, a kérdésem, hogy XP + SP3 alá mi a legutolsó és legstabilabb driver, ami még támogatja ezt a szériát?
- merthogy nem tudom a mostani driverek támogatják-e még ... meg a lényeg, h stabil legyen és bug mentesKöszi!
-
blac84
csendes tag
Kedden beszereztem és egyből fel is szereltem. Tényleg nagy, de jól néz ki.
Az eddigi alap 55-60 C° helyett most 40-42 C°, játék közben meg 80-85 C° helyett a maximum, amit mértem, az kerek 60 C° volt (mindenféle külső- vagy házventi nélkül).
(És még a gép is csendesebb (bár eddig sem zavart)
)
Köszi mégegyszer a segítséget mindenkinek! -
believil
tag
Nekem is AGP-s Hd2600XT-m van egy éve már, de a hotfixes Catalyst driver felrakása után minden ment flottul! Nincs ezzel gond! Ezer éves gépemben (P4 2600, 1Gb ram, HD2600HT 512) sima liba a COD4 mediumon, valami fullon, és UT 3-azokk is mediumon, és a Crysis-t is kipróbáltam (mediumon)...nekem jó, és hotfxes a driver mondom... Majd egyszer beújítok... Jó kis kártyák ezek...
-
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14234 üzenetére
Sajnos már nincs.
Egy ideje már nézegetem a hűtőket, de nem sokat találtam, ami viszonylag olcsó lenne, és jó lenne erre a kártyára.
Még decemberben ajánlotta valaki ezt, de nem találtam "sehol". Elvileg két vidéki üzletben kapható lenne, de a szállítási költséggel együtt már sok lenne, illetve van egy budaörsi üzlet is, de náluk nincs raktáron, és írták a honlapon, hogy ezeknél a termékeknél érdeklődjük. Érdeklődtem, de már egy hete nem képesek egy e-mailt megválaszolni, ami egy számítástechnikával foglalkozó cégnél szerintem elég gáz (előtte még az online ügyfélszolgálatuknál is hagytam üzenetet, de semmi). Akiktől a kábeleket vettem most, ők elég sok mindennel foglalkoznak, úgyhogy ha rákérdeznék, lehet, hogy tudnának szerezni, de egyre inkább ezzel szemezek. Ez több helyen is van (bár ahol olcsóbb, ott pont nincs raktáron, de majd rákérdezek), és legalább nincs benne venti, ami tönkremehet. -
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14231 üzenetére
No, beszereztem a kábeleket. 5V-on el sem indul a venti (ha kézzel segítek egy picit, akkor néha megmozdult egy pillanatra), 12V-on meg ugyanaz van, mint eddig. Sőt, rosszabb, mert amíg a kártyáról kapta az áramot, akkor azért időnként folyamatosan is ment, most pedig csak szaggatva megy.
Marad a hűtéscsere. -
barnam_
nagyúr
válasz
blac84 #14229 üzenetére
Az első linken lévővel 5v/12v között tudsz választani, a másodikon lévővel fixen 12v-on menne... felejtős
Én egy olyan zalmant használtam a 4670-el, aminek olyan csatlakozója van, mint a 2600xt-é. Szóval menne vele. De azt vedd figyelembe hogy 12v-n elég lenne - de hangos, 5V-on halk, de lehet kevés lenne a fordulatszám amit így tud.
-
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14226 üzenetére
Közben felraktam a WinFlash-t. Elvileg ez kell az RBE mellé, hogy a módosított Bios beállításokat a Biosba is bele lehessen írni. Pár hete egyszer már ki akartam próbálni, de akkor kék halállal kilépett, amikor elindítottam. Most felraktam újra. RBE-n keresztül elindult, egyből megtalálta a két chipet (Rialto, illetve RV630), aztán egyből lefagyott az egész gép. Egy ideig hagytam, hátha csak gondolkozik, de több, mint 10 perc után újra indítottam, mert továbbra sem történt semmi, és észrevettem, hogy nem csak az egér nem mozog, hanem az óra is megállt a sarokban. Szóval inkább nem kísérletezem vele, mert ha Bios flashelés közben is lefagy, akkor nem tudom, mit csinálok...
-
blac84
csendes tag
-
piadex2
senior tag
válasz
barnam_ #14226 üzenetére
Hello!
Kösz, ezt már megtaláltam, de nem használtam, mert csak hotfixxel - szerintem - nem megyek semmire, hiszen kell valami, amit fixál (tehát egy rendes driver).
De akkor szerinted csak fel kell nyomnom a h.fixet, s máris boldog lehetek?
Kösz:piadex2
mod: szerinted, ha zafírom van, akkor egy msi (2600pro/512/ddr2/agp) driver használható?
-
barnam_
nagyúr
válasz
piadex2 #14225 üzenetére
Így már más (azt tényleg nehezebb megtalálni), de a keresőt akkor is érdemes használni. Egy ilyen ritkán látogatott topic-nál hamarabb megtaláld a választ a keresővel mint vársz a válaszra napokat
(#14224) blac84: mondjuk az enyém egy passzív kártya, venti csatlakozó sincs rajta. Tehát lehet hogy nem a megfelelő beállítás
Próbáld meg a transfer function-t:
Tmin(°C): az a hőmérséklet ahol beindul a venitlátor
Tmax(°C): -||- ahol max. fordulatra kapcsol a -||-
Tslope(%): ez a görbe emelkedését adja meg %-ban, ezt a min és max hőmérséklettől függ, azt hiszem nem is lehet állítani
Duty cycle min(%): minimum fordulat %-ban -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Valaki dobjon meg egy 2600pro driverrel. Nem tudom, fontos-e: zafír, 512 ddr2.
Kösz:piadex2
-
zsole84
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy ezen a kártyán:
http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=137&prod_no=1266
milyen gyártmányú passzív hűtő van? -
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14217 üzenetére
Köszi, lehetne, de nem hiszem. Nem lehalkul, hanem konkrétan megáll olyankor, amikor ezt csinálja. (Megnéztem.) És mivel így alig van hűtése, ezért melegszik fel gyorsan. Általában leveszem a gép oldalát, és rásegítek egy kis hősugárzóval is (persze hideg levegőt fújva
). Bár megfigyeltem, hogy ha nem hűtöm külsőleg, akkor sem megy 85-88 C° fölé a GPU hőmérséklet. (Még egy kis terhelés mellett sem (TV-tuner kártya --> 10-20% közötti terhelés)) Aztán gondol egyet, és megint megy folyamatosan a venti, és akkor szépen visszahűl. Nem tudom, miért lehet, de lehet, hogy kipróbálom az RBE-t.
-
barnam_
nagyúr
válasz
blac84 #14216 üzenetére
Nálam az a gond, hogy megy szépen a venti, aztán egyszer csak gondol egyet, és megáll, majd kb. 0,5-1 mp-re elindul-megáll-elindul-megáll-...
Ezen lehetne segíteni RBE-vel. Azért csinálja mert túl kicsi a tűréshatár két állapot között: észleli hogy meleg a gpu, felpörög, majd lehül, és akkor lehalkul a venti. És így tovább. Bár 80°C-ra nem mehetne fel. -
blac84
csendes tag
Vagy lehet, hogy ha használtan vetted, akkor előtte már valaki belepiszkált a BIOS-ba.
Én is gondoltam már rá, hogy állítok az enyémen, csak még nem mertem, mert ha rosszul sikerül valami, akkor nekem nincs PCI illesztős kártyám, hogy kijavítsam.
Nálam az a gond, hogy megy szépen a venti, aztán egyszer csak gondol egyet, és megáll, majd kb. 0,5-1 mp-re elindul-megáll-elindul-megáll-... Ilyenkor terhelés nélkül is felmegy a GPU hőmérséklete az alap 50-60-ról kb. 80-ra. Sok helyen utánaolvastam már a neten, de még nem találtam túl sok hasznos infót ezzel kapcsolatban.Ekkor próbáltam az ATT venti-szabályozását is. Pár napig úgy tűnt, hogy sikerült megoldani a problémát, de aztán megint előjött. Lehet, hogy a venti kenését kellene egy kicsit "frissíteni"?
-
blac84
csendes tag
Rivatunert nem ismerem, még nem használtam. ATT-ből a béta verziók már felismerik a kártyát. Nekem az 1.6.9.1449-es verzió van fent.
Egy takarítás sosem árt.Ha mindig maxon megy a venti, akkor eléggé meleg lehet a kártya. Az eredeti beállításai szerint kb. 85-90 fok körül állítja csak 100%-ra a fordulatszámot.
-
Pyton
aktív tag
Üdv!
Nemrég vettem egy Sapphire HD2600XT-t. Működik szépen, ahogy kell, de a ventilátora teljes fordulaton megy mindig. Rivatuner, ATT nem használ, nem ismerik fel a ventilátor vezérlőt, vagy mit. XP SP2 és 9.12 van fent. Valakinek volt már ilyen?
-
barnam_
nagyúr
Én is frissíteni akartam, de kiderült hogy az enyémen már az F14 van alapból. (rossz dátum van megadva a giga oldalán.)
Kérdezd meg a tv-out-s topicban is, ott lehet hamarabb választ kapsz. -
bim
veterán
Hy guruk!
Szerváltam egy giga 2600XT kártyát és az istenért sem tudom rávenni hogy monitoron és tévén is legyen kép. Vagy egyiken van vagy a másikon. Érdekesség még az is hogy a CCC-ben csak 1 megjelenítő jelenik meg.
cat 9.12 van fent.
cat. reinstal már volt. Valami ötlet? -
Zselééé
csendes tag
válasz
barnam_ #14202 üzenetére
Mondjuk én a HD3650-nel nagyon meg voltam elégedve
Nagyon jó kis kártya csak hangos, mert úgy fújja a levegőt hogy hihetetlen
GTA sa nagyon futott rajta csak 1024*1280-ba fullon már akadozott de nekem 1 magos 1.2 GHz procim van és GDDR2 2x1 GB RAM
Szóval nem tudom, hogy fog majd menni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Trollok komolyan
- Goddess of Victory: Nikke
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest