- Milyen processzort vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
--HARDCORE-- #14399 üzenetére
VAlószinűleg mivel egyik kártya sem igényel plusz tápot, az alaplap meg nem tudja elég árammal elllátni mindkettőt, ezért a driver letiltotta a CF-et..
-
--HARDCORE--
senior tag
Üdv! Ma próbáltam egy Sapphire 2600XT DDR4et és egy Gigabyte 2600 XT DDR3at Crossfire módban összerakni, de nem ismerte fel a driver öket. Pedig újra is indítottam.. Külön-külön ment mindkettő! másik slotot nem tudtam választani a 2. kátyának, mert oda nem ért el a CF szalagkábel. illetve Asus P5Q-E -ben próbáltam.. igaz csak 16+4 de kiváncsi lettem volna.
Viszont mivel az egyiket már viszik, nem tudok többet tesztelni. Csak gondoltam megosztom az "élményt".. Érdekes.. Driver 10.11 -
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14397 üzenetére
A vége akkor jó, ha a Win 7 is jó!
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14396 üzenetére
Az nagyon jó, amikor elkezdtem a kártyával szórakozni, az volt az elképzelés hogy csak annyi teljesítménye legyen mint a 9800pro-nak /5100 pont. Aztán persze nehéz megállni, én is 12000 pont felett járok... Elképesztő a teljesítmény, ezen a konfigon nem hittem volna!
plusz az extrák...
Eredetileg HD3650 et akartam Karácsonyra, de emelték az árát és csak a DDR2-es verziót tudták volna adni majdnem 20 ropiért, ezért kockáztattam meg a használt HD2600xt-t /9 ropiért. Most rájöttem, egy zseni vagyok! A másik kártya nem tudná ezt, a tesztek szerint, 9000 pont felett tudott volna ütni...
Minden jó, ha a vége jó! -
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14391 üzenetére
nForce2ultra shipset-es alaplapnál a legújabb AGP hotfix-es driver-rel a 3. bekezdésben foglaltak nélkül 12.056 pontot dobott a 3Dmark03.
-
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14394 üzenetére
Ebben a gépemben nekem is 2500+-os szórzózáras proci van. 7 éve megy 11x200 Mhz-en.
A másik gépemben van a 2600+ -os szórzózár nélküli és az is 11x200 Mhz-en ketyeg.
Ezek alapfeszen mennek.De, volt 2 másik 2500+-os gépem is ami szintén szórzózáras volt és az Istennek sem akarta a 200 Mhz-et. Fesz. emeléssel sem.
Szóval ki kell fogni a tuning procit! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14393 üzenetére
Hoppá, nekem azt javasolták, a 2600+-os Bartonomat ne húzzam mert nem bírja.
Vagy a tied Athlon 2600-as? Ezért örültem a 2500+-os procinak, mert az állítólag tuning barát. Én sem játszom... csak ha a napi meló/rabszolgaság után hazamegyek, jó egy fél órára szétlőni a rombolható környezetet. Igazából nyugodt ember vagyok. -
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14389 üzenetére
Sikerült beüzemelni a gépet?
Nekem is van egy gépem amiben GA-7NNXP alaplap és egy Barton 2600+@3200 proci ketyeg.
Szerintem még egész használhatóak ezek a konfigok.
Igaz, nem szoktam játszani! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14385 üzenetére
HD2600XT, probléma, megoldás, Barton, lefagy, újraindul, dxdiag hiba,
ati3duag.dll, 3DMark kilép, CSAPATCH 1.0.1, BSOD
-ezek mind a keresési találatok között szerepelhetnek, aki küszködik ezzel a problémával...Először is: meg szeretném osztani mindenkivel, aki érintett hd2600xt és Barton processzorok problémás illesztésében.
Azt hiszem kiveséztem a témát ezügyben.
1) A megoldás egy része ezen az oldalon található http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=105495
Az itt lévő driver és a dll fájl kicserélése a gondok egy részét megszünteti...
2) A garantált működőképességhez még szükség lehet a CSAPATCH 1.0.1 patch-re
amit csökkentett módban kell elindítani... Ez lassítja a gépet!
3) És most jön a csattanó: működik a gép, gond nélkül, de a grafikai tulajdonságok leromlanak. A megoldás nem saját, a neten böngészve sikerült rábukkannom, kipróbáltam -és a grafikai teljesítmény, közel kétszeresére nőtt. 3DMark 6900 pontról, 11980 ponra. Játszottam a géppel /Time Shift és döbbenetes a különbség...Tehát:
Sajátgép /jobb klikk
Tulajdonságok
Hardver /fül
Eszközkezelő /gomb
Rendszereszközök (+)
CPU AGP Cotroller (az enyém VIA AGP) volt /jobb klikk
Illesztőprogram /fül
Illesztőprogram frissítése /gomb
Hardver frissítése varázsló (nem, most nem) - /gomb bejelöl
Telepítsen listából, vagy adott helyről ,haladóknak /gomb bejelöl
Tovább
Ne legyen keresés, magam választom ki az illesztőprogramot /gomb bejelöl
Tovább /gomb
PCI szabványos PCI to PCI híd /kijelöl
Tovább /Gomb
Befejezés /gomb
ÚjraindításHogy, hogyan működik, nem tudom. Erre nálam avatottabbak biztos tudnak válaszolni...
Mindenesetre örülök, és remélem hogyha valakinek segítettem vele. -
fer
őstag
válasz
Neondervis #14387 üzenetére
Ez érdekes, vagy is a tiéd jó színű, az enyém piros, ami valójában a pro-nak a színe lenne! A fene sem érti a Sapphire-kat.....
9800pro nekem is volt, utána egy kölcson 7300Gt, de az behalt, utána egy X1650pro DDR3, majd most ez a HD2600Xt! Még egy 3850-et kipróbálnék benne, a proci az elbírná, így is vga limites a rendszer!
Akkor az a lényeg, hogy most nálad is jól "muzsikál" a gép! Ennek örülök! -
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14383 üzenetére
Kösz az infót, én még megrekedtem a 9800pro kártyánál, ha nem döglik be maradtam volna is annál. Ezt a HD2600xt-t viszont piszok olcsón adták, ezért a váltás.
Meg is lepődtem, hogy milyen magas a Catalyst verziószám, én még a 6.8 nál tartottam. Arról van sejtésem hogy az AGP "kiment a divatból", de öreg vagyok váltani és inkább betárazok néhány régi holmit...
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14386 üzenetére
Köszönöm a tippet, a driver takarító frankón működik.
Holnap mégis új op rendszert telepítek, a mostani 11db /dokumentált és tesztelt/ driver cserét és egyéb buherációkat volt kénytelen elszenvedni (a két ünnep között ráértem).
Erősen ingataggá vált a grafikai rendszer...
Karácsony előtt sikerült megvennem használtan "fiatalkorom" egyik csúcs Gigabyte alaplapját /GA-7NNXP/
egy 2.5+ os Barton procival fillérekért, és most azt akarom rendbetenni.
A mostani ugyancsak Gigabyte GA-7vt600-1394 elég gáz, de sulinetben ezt adták!
Valahogy ragaszkodom az AGP-hez, nagyon új játékot nem tolok, a régiek meg elketyegnek azon is. /HL2 például... -
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14382 üzenetére
Új driver telepítés előtt mindig le kell takarítani rendesen az előzőt és akkor nem kell új op.-renszert telepíteni állandóan.
Ezzel pl.: http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(Setup)-download-1655.html -
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14380 üzenetére
A csapatch 1.0.1-et még nem próbáltam, de holnap kipróbálom.
-
fer
őstag
válasz
Neondervis #14381 üzenetére
Akkor használd te is ezt a jól működőt (10.2), az természetes, hogy csak is a hotfix-es driver jó a 2600Xt agp verzióhoz! Én ilyen dll buherral nem foglalkoztam, mivel én is újraraktam a gépet, ezért próbáltam meg a legújabb drivert, de nem vált be, még jó, hogy le tudtam szedni rendesen, hogy vissza tegyem a jól működő, és bevált 10.2-t! A te kártyád nyákja milyen színű?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14382 üzenetére
Csak HOTFIX-el működhet, mivel az AMD soha nem adott ki a HD2000-es szériából AGP-és verziót, így nem is jó hozzá a sima.
Az AGP-s verziót egy két gyártó (Sapphire) készítette el üzleti okokból. Mint tudjuk még ma is nagyon sokan használnak AGP-s konfigot, és ezt szerették volna kihasználni. Végül is az AMD rájuk bízta. -
Neondervis
csendes tag
Kipróbáltam: 3DMark03 6989 pont. Valami a géppel nem stimmel...
Határozottan emlékszem, elsőre nekem is ez az AGP HOTFIX-es verzió működött jól. aztán az újratelepítéskor a sima 10.2-es drivert toltam fel -az már halál volt!
Te mit használtál, Csapatch-ot és/vagy dll cserés megoldást?
Valószínűleg holnap feltolok egy új op rendszert.
Köszönöm a segítséged! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14379 üzenetére
Én Win7 alatt kezdtem a kártya telepítését, a vga és a Barton proci kapcsolata több sebből vérzett. Ezenkívül az alaplapi cshipset sem túlzottan kompatibilis az op rendszerrel.
Szerintem elégedj meg a WinXP sp3-mal... de próbálkozhatsz is!
Eddig mire jutottál? A csapatch 1.0.1 működik? -
Egyfejű
tag
Barton proci mellett, hogy lehet életre kelteni ezt a karit Win 7 alatt?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14376 üzenetére
Rendben van. 8x-on megy az AGP. Esetleg játszhatsz még az AGP fast write-al is. Ki, és bekapcsolt állapot között.
-
fer
őstag
válasz
Neondervis #14371 üzenetére
Ezzel: 10-2_agp-hotfix_xp
A legutóbbi driver nekem nem jött be, egyfolytában lefogyott tőle a gép!
Ha esetleg nem találnád akkor ITT keresgélhetsz! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14374 üzenetére
Elsőnek is, nyomj már egy gpu-z képet a kariról ide.
-
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14373 üzenetére
Ami az érdekes: nem tuningoltam a kártyát, egyszerűen csak drivereket próbáltam, melyik optimális a HD2600xt-hez. 3DMark03-ban mértem, mivel az általában a második teszt elején újraindította a gépet, amíg az ati3duag dll-t ki nem cseréltem... /Barton mag és HD kártya összeférhetetlensége./ Aztán a dll csere után 11000 feletti vga teljesítmény, 8.12 driverrel 12000 pont felett! Persze elszaladt velem a ló és úgy gondoltam, ez csak a kezdet.
Kipróbáltam még néhány drivert, de behalt az XP SP3. Nyomtam egy újratelepítést, de azóta 7400 pont körül mozog a grafikus teljesítmény...
Azon tipródok, hol szúrtam el, mi nincs fenn a gépen. DirectX OK, VIA chipset OK, NET keretrendszer OK, mi hiányzik? Mi kellene még?
Vagy esetleg valami 3DMark-ra optimalizált Omega driver lehetett ami a 12000 korüli pontot összehozta, ilyennel már találkoztam! Esetleg nem pucoltam le a grafikus meghajtó chipset driverét? Talányos a dolog.
Tényleg, mi a reális a konfigommal? Barton 2,6+ os proci, KT600-as Gigabyte alaplap...
Azt tudom hogy a gépem a 9800pro-s kártyával 5100 pontot hozott össze 3DMark03-ban!
Nem vagyok pontszám fan, de érdekelne a véleményed, hol lehet a kutya elásva?
Szívesen kipróbálok minden tippet. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14371 üzenetére
Azért mert a kártya valószínű visszaugrik alapra közben. Nálam ez volt a baj. Valami BIOS beállítás miatt nem bírta azt a tuningot.
Másik lehetséges ok. Mivel tuningolsz? Ha Ati Tray Tools-al, akkor ott is lehet bibi. Nem mindegyik szereti a Catalyst bizonyos verzióit.
Harmadik: Lehet hogy valamiért az előző méréseidet más Catalyst, vagy ATT 3D beállításokkal végezted. Próbálgasd. próbáld meg a catát alapra tenni, és az ATY Tray Tools-ban vegyél mindent teljesítmény centrikusra. -
Neondervis
csendes tag
Csak egy kérdésem lenne: milyen driverrel sikerült ezt a pontszámot elérni?
Én most zongoráztam végig az AMD, ATI, Sapphire, Omega...
drivereket és van egy érdekes meglátásom: az első telepítés-uninstall-telepítés...
után a gép 12000 pontot dobott, aztán még ügyeskedtem egy kicsit de behalt a rendszer.
Új op rendszert telepítettem, de akármit csinálok nem sikerül 7500 fölé vinni a pontszámot.
Chipset driver, directx, net keretrendszer, Catalyst minden ugyanaz- és mégsem...
Ja és a dll cserés megoldás... Nem bírok rájönni a megoldásra.
Ha van valami tipped, megköszönném. -
fer
őstag
válasz
bbankrablo2 #14367 üzenetére
-
bbankrablo2
csendes tag
Köszönöm!
Akor ez részemről bukott téma. már csak azért is mert hibás is, és nem derült ki hogy mi a hibája. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
bbankrablo2 #14367 üzenetére
Minimum egy olcsó 2 magos proci (E1xxx, E2xxx széria, Athlon X2), 2GB rendszermemó.
-
bbankrablo2
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Először is Boldog Karácsonyt!
Másodszor.
Mi a minimális gép amihez ajánlanátok az HD2600XT-t?
Lehet lesz egy olcsón, nem Crysis-olni kell csak arra hogy menjenek a Shader 3-4.0-ás játékok. Az se baj ha nem maxon.
A jelenlegi gépem:
AMD Athlon 64 3000+ (1800MHz)
512MB RAM (lehet 1024 lesz)Most egy Radeon 9600 Pro teljesít benne.
-
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14365 üzenetére
Az XP még úgy ahogy elment eddig is, de az most lehet, hogy megoldódik.
Ezt most egyenlőre nem tudom kipróbálni.
Engem a WIN 7 zavar nagyon, mert az teljesen használhatatlan ezzel a kátyával, itt nincs ati3duag.dll file.
Valami másik file-t kellene lecserélni egy javítottra!
Jó lenne, ha ezt is meglehetne találni a neten!
Valaki tud róla valamit? -
Neondervis
csendes tag
válasz
Neondervis #14361 üzenetére
Még egy szó arról, hogy miért nem kompatibilis az AMD proci az ugyancsak általuk fémjelzett VGA-val. Gondoljátok végig az üzleti jelentőségét!
Mi lenne a megoldás... vegyél másik, újabb gépet a régit meg dobd ki! Tipikus forgalomnövelő eljárás! Aki azt hiszi az Intel máshogy gondolkodik, az súlyosan téved.
Ha máshogy tűnik is, az csak a konkurrencia miatt van. MINDEN CÉG NÖVELNI AKARJA AZ ELADÁSI RÁTÁT! Erre a dll cserés eljárásra a Catalystok íróinak kellett volna felhívni a figyelmet, hiszen a Barton platformmal tisztában vannak, hogy mégsem tették meg -ez elárul valamit.
Ezért van nagy szerepe az együtt gondolkodó közösségeknek, az "amatőröknek" a "hobbizóknak" a fórumoknak. Őket nem üzleti érdekek vezérelik!
Nagyon köszönöm mégegyszer, nem csak neked, hanem az összes fórumozónak azt a sok segítséget amit kaptam. Remélem tudom viszonozni!
Még egy gondolat: sokkal több jó Ember van a világon, mint az a média sugallja és nekik össze kell fogniuk!KÍVÁNOK NEKED ÉS MINDEN FÓRUMOZÓNAK BÉKÉS , BOLDOG KARÁCSONYT ÉS BOLDOG FPS-EKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET!
-
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14362 üzenetére
Win 7-tel is megy, vagy csak XP-vel.
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Neondervis #14361 üzenetére
Az előbbit privátba szántam...
Nem bírtam ki, korán felkeltem, az addig fennlévő drivert nem pucoltam le, és jó lett.
3DMark03-ban 10980 pontot dobott!!!!!!!!!
Szóval: működik a dll csere, volt már ilyen próbálkozás de blokkolta a directx 3D megjelenítést.
A dolog frappáns, a CSAPATCH-hoz viszonyítva, egy kérdezz felelek játékhoz hasonlítva a helyzetet: Alaphelyzetben a proci nem tud válaszolni a kérdésre és újraindít, a CSAPATCH megmondja a procinak hogy mit válaszoljon, a dll csere miatt a kérdés már fel sem merül.
A manus zseni az biztos, köszönöm a segítséged!
Más konfiggal is nagy valószínűséggel megy a dolog, aki hasonló SOCKET A proci és új kártyával küszködik, próbálja ki!
MŰKÖDIK A KARÁCSONYI AJÁNDÉKOM, DRÁGASZÁGOM...
Ha bárkinek tudok segíteni, a mailom él! -
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14359 üzenetére
Ha ráérek majd foglalkozok én is vele!
Szánalmas az AMD, hogy a karija nem kompatibilis a saját procijával, kapják be! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14358 üzenetére
Nem néztem, ,jónak tűnik , de csak holnap este tudom kipróbálni.
Még holnap is melózok 5-ig. Ha OK a dolog dobok egy privátot. Ha te tudnád előbb kipróbálni, légyszíves írj egy sort. Köszönöm.
Ja holnap elugrom egy ATI9800pro kártyáért, 6000.- ért odaadják és ha nem jön össze a 2600xt az Ünnepekre- nem maradok játék nélkül. A feleségemnek meg azt mondom az ajándék kártya csücsül a gépben...
ui: A dolog tuti hogy megoldható, csak addig kell kibírni. -
Egyfejű
tag
válasz
Neondervis #14354 üzenetére
Azóta is rendületlenül szívok vele, ha lesz időm akkor éjjel kipróbálom amit javasoltál.
Most az autómat döntöttem szét és előbb azt kell összeraknom, hogy mobil legyek.
Kösz a tippeket, nagyon fontos amit írtál, mert már majdnem megtapostam a gépem elkeseredésembe. -
Neondervis
csendes tag
válasz
Neondervis #14354 üzenetére
Még egy mondat a tesztekről: HD2600xt AGP
Az AQUAMARK lefut hibátlanul, a 3DMark 2001 az utolsó előtti tesztnél újraindítja a gépet,
a 3DMark 2003 a második tesztnél indítja újra a gépet. Nem tudom a tesztlépések sorrendjét, hogy éppen mit tesztelne, de beüt a krach... annál a tesznél valszeg fontos szerepe lenne a processzor opcionális támogatásának Nem táp hiba, már cseréltem azt is.Nem akarok mások idegeire menni a gondommal, ha sikerül megoldanom, az eredményt mindenképp közkinccsé teszem.
-
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14352 üzenetére
Hello!
Még fennáll a problémád a hd2600 kártyával?
Ha igen, egy tanács -nekem ugyan nem jött be de lehet hogy téged kihúz a pácból...1) Uninstall all ATI driver.
2) Install only ATI 8.12 hotfix driver http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625
3) if in game crash, read this and install CSAPatch: http://www.vgaforum.com/showthread.php?t=21035
My computer crash every time i play medieval 2: total war. Now is good.A problémát BIZTOS hogy a proci okozza! Gyanús volt még a VIA chipset is, de a probléma Nforce alaplapoknál is jelentkezik...
A CSAPATCH erre lenne megoldás, sokaknak működik is - nekem nem!
"A javítás "CATALYST Socket A patch" nem véletlenül.
Ha megtudsz valamit, légyszíves oszd meg velem.
Ma még megpróbálok valamit, az op. rendszer nem a C meghajtón van, lehet hogy ezért nem telepíthető a patch... Felnyomok egy "meztelen" XP-t egy próbavinyóra...
Bárkinek bármilyen ötlete van, nagyon hálás lennék érte.SEGÍTSETEK, itt a Karácsony és nem működik az ajándék kártyám.
Előre is köszönöm! -
Neondervis
csendes tag
válasz
Egyfejű #14352 üzenetére
Nem gyenge a vas, más a probléma.
A Barton magos procikkal vacakol a kártya, mivel ha jól emlékszem, az SSE2 utasításkészletet kéri a procitól az alkalmazások közben és akkor kifagy, belassul, atiduag.dll probléma etc. A szakirodalom a CSAPATCH 1.0.1 javítást javasolja,(meg 8.12-es drivert)ami megérteti a rendszerrel hogy ez a proci nem tud ilyen extrákat.
Ez az elmélet. A tény: három napja küszködöm a konfigommal, ugyanezzel a problémával, és a jégcsákányomat veszem elő nemsokára hogy beleállítsam a gépembe.Sajnos már a CSAPATCH sem megy fel a gépre csökkentett módban, azt kapom: Az alkalmazás konfigurációja nem megfelelő, az újratelepítés megoldhatja a problémát.
A megadott driverek sem mennek fel,( 9.1,8.12...) Azt kapom: Vagy a hardver vagy az op rendszer nem megfelelő a driver telepítéséhez... Már volt Win7 és XPsp3 meg SP2 is a gépen, a helyzet katasztrófa. A feleségem ezt a kártyát vette nekem Karácsonyra, a lehalt 9800pro helyett, és most itt szívok vele.Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
Konfigom: Barton 2.6 proci, Gigabyte GA-7vt600-1394 alaplap 2GB Kingston és egy SAPPHIRE HD2600xt AGP kártya.
-
Egyfejű
tag
válasz
Badman 4ever #14351 üzenetére
Ahogy látom Neked sem túl izmos a procid és a tápod.
Nekem is 300 W-os táp és egy Barton 2500 -ös proci van abban a gépben a kari mellett.
Lehet, hogy gyenge a vas a karihoz? -
El Kebir
őstag
válasz
Egyfejű #14349 üzenetére
Annak idején, jó régen volt már, nekem is tolta desktopon recover-t (rosszabb esetben csontá fagyott), meg filmnézés közben a 2600proOC...ráadásul mikor nem volt megterhelve, ebből arra következtettem, hogy valamiért nem bírja a takarékos órajeleket, esetleg azokra vagy azokról a váltást a 3D-s órajelekre.
Megoldásom az volt, hogy egyszerűen biosban átírtam a kártya takarékos 2D-s órajeleit a kisterhelésű 3D órajelekre (300/400MHz órajelre és 1,2V magfeszültségre, ha jól emlékszem), utána évekig ment hibátlanul, igaz így lemondtam a takarékosságáról.
Ehhez azért hozzátartozik, hogy viszonylag régen vettem a kártyát, 2007-ben, eleve ilyen hibát produkált, de akkor még lehetet sok olyan bug is, amit később javítottak driverből... (de én nem fogom visszatenni az eredeti bios-t hogy kipróbáljam, hogy jó-e má' , hiszen most tökéletes)
szerk:
az volt benne a szép, hogy még a tuningot is bírta a kártya, csak az alacsony órajelváltásra volt háklis... -
Egyfejű
tag
válasz
Badman 4ever #14348 üzenetére
Win 7 is szarakodik?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz #14346 üzenetére
Nem, amióta a 10.11-es Catalyst van fent, nálam is ati2dvag hibával nagy ritkán elszáll a rendszer, ráadásul csak akkor, ha valami hálózati és vagy fájlműveletet csinálok, játék közbe nem. A régebbi Catalystokkal nem volt ilyen, nálam legjobban a 10.1 működött.
Nekem XP-m van HD 3650 AGP-vel, természetesen hotfixes Catalystokkal használva. -
tzsolesz
nagyúr
Telepíts fel egy új oprendszert, mert ezek szerint azzal van a baj.
-
Egyfejű
tag
Szeretnék segítséget kérni!
Vettem egy használt HD 2600xt 512MB AGP karit, de valahogy nem az igazi.
Az Xp néha leáll és kiírja, hogy probléma lehetséges oka a ati2dvag file-val.
A Win 7 pedig össze vissza villog és lehal, vagy ha megy is az Aero funkciót kikapcsolja és állandóan kiírja, hogy a a képernyővezérlő nem válaszolt, majd helyre állt.
A legfrisebb driver-eket radtam mindig fel, de nem változott semmi.Találkozott, már valaki ilyen problémával, netán a megoldást is tudja rá!
-
_csocso_
senior tag
válasz
kispista92 #14341 üzenetére
10.11 AGP-re és PCI-ex -re is.
-
kispista92
csendes tag
Helló!
Most vettem egy Sapphire ati radeon 2600xt ultimat-et és azt szeretném kérdezni hogy melyik catalist a legfrissebb hozzá xp-n? -
fer
őstag
válasz
zedecske #14337 üzenetére
Nálam ez a kártya egy 2.8-as penti Ht-vel meg egy abit vi7-el hozott 10913 pontot!
És egy E6320-al + Asus P5pe-VM alaplappal meg 13337 pontot! De ettől függetlenül jó kis kártya, a gyerekek már jó ideje nyúzzák! Crisys, fifa, BC2, elég sok játék el megy rajta! Ezek a pontok nem is annyira érezhetőek, mind inkább a p4-ről Core2-re váltás, játékok alatt, úgy éreztem mintha egy másik vga-t is tettem volna a gépbe! Kíváncsi lennék ha egy 3850 lenne benne, akkor milyen gyors lenne, mert az E4500 szerintem el boldogulna azzal is! -
fer
őstag
válasz
iceman1988 #14329 üzenetére
Hát szerintem a 478-as platform az felejtős! Az már nem nagyon fog elboldogulni azzal a kártyával! Inkább vegyél bele használtan egy 775-ös lapot, plusz kétmagos procit!
-
zedecske
tag
Sziasztok
Van egy kis problémám, hátha tudtok segíteni.
Adott a kovetkező konfig:
Acer veriton 5600GT előregyártott pc , ami tartalmazzza a kovetkezoket:
250W-os FSP táp
Alaplap neve: Acer F89M (s478)
Proci 2.8GHZ HyperThread P4
1.5 gb ram (2x512 + 2*256)
Sapphire 2600xt 256MB DDR3 AGPA bibi az, hogy a 3dmark03 pontszamom nem megy 11400 felé, akárhogy próbálom, ez meg egy tisztességes 6800GT/ultra pontszáma.
A kérdésem az hogy reális ez a pontszám? Tényleg csak ennyit tud ez a kari?
Volt már mindenféle driver rajta, Omega, Hotfix, meg az eredeti is, de 11400 pötty fölé nem ment a 3dmark03.
Kétségbeesésemben még az agp fast-write-ot is kikapcsoltam, semmi eredmény.
Van valakinek valami ötlete/magyarázata, vagy ez a kártya annyit ér mint egy 6800GT/Ultra?
Előre is köszönöm
-
Egyfejű
tag
Ha egy HD 2600XT kártyát (AGP) beteszem a foglalatba akkor kell már működni-e, vagy kell rádugni még tápkábelt is?
Van rajta egy 6 érintkezős foglalat. -
fer
őstag
válasz
iceman1988 #14325 üzenetére
Most jön ki a procid gyengesége! Ugyanis az újabb HD sorozatú radeon kártyák mellé valamivel erősebb proci kell, mint a vele egyenértékű nvidiák mellé! Ezt már én is tapasztaltam, és sok teszt is ezt támasztja alá!
-
BadGe
aktív tag
Üdv,
szeretnék képbe
kerülni ATI VGA kártyák bonyolult számozási rendszerében.
Épp most válok megy egy HD2600XT-től (HD2600XT 512MBGDDR3, silent) és egy picit legalábbis meglepett, hogy az alaplapomra integrált HD4290 kb 1/3 teljesítménnyel "hasít". (mondjuk nem is fogyaszt annyit.)Szóval akkor most melyik az a "modern" kártya ami eléri a HD2600 teljesítményét? Nem is az a kérdés, hogy mit vegyek, sokkal inkább: mit ne vegyek, hogy a az esetleges csalódást elkerüljem?
(passzív hűtésű kártyát szeretnék)
thx
ge.
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
Tegnap kaptam kézhez egy sapphire hd2600xt-t (agp), és mondom ha már itt van akkor ki is próbálom, de a gta sanandreas olyan furcsán viselkedik. Van, hogy eléggé akad a játék, igaz full grafon megy. Előtte egy 6800GT volt a gépemben és jobbnak láttam ha egy erősebb kártyát teszek a gépembe. Hozzáteszem a 6800Gt-nél nem akad annyira a játék. A 2600XT-hez a 10.9-es hotfix-et raktam fel. Lehet hogy ez a baja?
Amúgy ebben a konfigban van benne:
Alaplap: Gigabyte ga 8i848pm
Processzor: P4 3ghz prescott
Memória: 1 gb hynix ddr400Akinek van valami ötlete és megosztaná velem azt nagyon megköszönném.
-
Kube
senior tag
Hello mindenki.
Lenne egy kis problémám és remélem tudtok nekem segíteni.
PC
Corsair CX400
MSI 945PL-Neof
C2D E6300 (2x1,8 1066 fsb 2x1MB)
Hynix 1GB DDR2 667
Samsung 160GBEddig egy Asus 7600GT-t hajtottam ami tavaly meghalt, utána egy 8500GT volt nálam kölcsönbe amit 3 nappal ezelőtt vissza is adtam. Ma szerváltam egy Asus 2600Pro kártyát, elméletileg működnie kellene.
A gép a következőket produkálja:
Beraktam a kártyát, majd indítás után amint áramot kapnak a cuccok, a gép újraindul, ezt párszor eljátszotta majd kikapcsoltam a gépet, ám még ezután is újraindult így kénytelen voltam a tápot lekapcsolni.
Ha kiveszem a kártyát akkor pedig simán megy a gép természetesen kép nélkül de feláll a rendszer.
Na most én arra gyanakszom hogy valami nem kóser a kártyával kapcsolatban. CMOS resetet azt nem csináltam, nem tudom hogy nvidia után szükséges-e? [annyira nem vagyok otthon benne]
Várom a tanácsokat a problémával kapcsolatban.
-
lujó55
addikt
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást! A megcélzott játék a Red Alert 3 lett volna ennél komolyabb dolog már kizárt, de szerintem már ez is határon van.
Lehet, hogy belevágok egy 3650 Pro-t a 2600XT helyett. Bár amit elmondtatok, nem fogok érezni semmit, mert a proci a szűk km. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
kriszbon #14319 üzenetére
Nekem először a 2600XT-émet egy Prescott 640-es hajtotta ( 2MB L2, 800Mhz, @3,7Ghz), és hát nem volt az olyan borzasztó így van.
De amikor mellévágtam az új E4500-ast akkor volt csak hajdermennykű villámgyors.
Egyszerűen látványosan megtáltosodott minden létező alkalmazás, játék stb.... A Crysis egyenesen dupla olyan gyors lett. Nem röccent meg robbanáskor, megszűntek a lagok, mint ha egy teljesen új VGA-t is kaptam volna, ami legalább 2x-szer olyan gyors.
Akárki akármit mond, ha már van egy 2600XT/8600GT szintű VGA-nk, akkor legalább ne gyengítsük már tovább egy gyenge processzorral a platformot.
nem azt mondom, hogy nem elég alá egy egy magos proci, hogy valamennyire dolgozzon, de a játékok igen is igénylik a 2 magot (vagy akár többet is), és ha megfosztjuk őket ettől, azt csúnyán megbosszulják. -
törölt tag
Akinek 2600XT-je van, annak ez a proci.VGA kombináció elég is lehet. Aki ilyen géppel rendelkezik, nyilván nem akar az überbrutál modern, DX11-es játékokkal játszani. Én pl. 8600GT-vel, igaz, hogy low beállításokkal, még Crysis-oztam is. S a 8600GT kb. 2600XT szintű kártya. A régebbi dolgok meg teljesen jól mentek rajta.
-
kriszbon
őstag
válasz
tzsolesz #14317 üzenetére
Jah igen igazad van, benéztem/nem néztem/félreolvastam mert azt hittem most akar venni.
Egyébként annyira nem rossz az a proci úgy 3.6-3.8 környékén, csak olyan játékot kell keresni ami inkább a sok MHz-et részesíti előnyben nem a több magot.
Ja és én is használtam Prescottot 3850-es kártyával, nem volt akkora gáz(ahogy vesszük). -
törölt tag
A 2600XT-hez valóban kevés a Prescott 3.0. Nekem kétmagos, 64bites, Presler maggal szerelt Pentium-D 3.4 GHz-es procim van, és még ez is jócskán visszafogja a VGA karikat a leggyengébb asztali Core 2 Duo-khoz viszonyítva.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
lujó55 #14313 üzenetére
Arra már semmit. Ezt a rendszert már nem érdemes fejleszteni. Kihoztad belőle a maximumot, ha lehet azt mondani.
Mivel a lapod valószínű nem támogatja core architektúrát.El kellene adnod úgy ahogyan van, és egy PCI-E, DDR2, core architektúrát támogató deszkát kellene venned.
-
lujó55
addikt
Sziasztok! Egy Sapphire 2600XT GDDR3-t meg tud hajtani a Prescott 3.0-s procim?
-
janihunk
senior tag
Sziasztok két kérdésem lenne.
1: Jelenleg egy 2.8ghz-celeronom van 3.4 en megy.
Van egy 2600xt ddr3 mas 256mb os kártyám.
Hogyan lehetne azt megoldani hogy a Youtub 720P ben kihaználja a vgámat és ne csak a procit terhelje? Flash player 10.1 van fent és a 10.7 es ati driver de sehogy nem tudom erre rábírni a gépezetet.2: A 2600xt-t meddig lehet húzni egészségesen? Az msi afterburnert használom és eddig gpu: 800mhz mem: 800mhz ig vittem tehát egy 100 as a memóra. Lehet ennél tovább? Passzív hűtése, de van rajta egy 12cm (12v) venti és max terhelésen 56°C nál feljebb nem ment még.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
jenei92 #14303 üzenetére
Lehet igazad van azért kíváncsi lettem volna mit alkot ezen a kártyán annak ellenére, hogy régi.
Ami viszont hűtésnél fontos szempont lenne az a hangtalan vagy majdnem hangtalan működés. Szóval erre a 2600pro-ra kinéztem 2 versenyzőt amit 4 rugóért be is tudnék szerezni. Mind2 passzív de megtoldanám ha elkerülhetetlen a dolog 1-2 12-es extra halk ventivel.
Thermaltake CL-G0115D:
Kép
ARCTIC COOLING ACCELERO S2:
KépEzekkel kinek van tapasztalata? A legjobb az lenne ha valaki már próbálta volna ezeket 2600-as karikon.
Vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest