- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
blac84
csendes tag
Kedden beszereztem és egyből fel is szereltem. Tényleg nagy, de jól néz ki.
Az eddigi alap 55-60 C° helyett most 40-42 C°, játék közben meg 80-85 C° helyett a maximum, amit mértem, az kerek 60 C° volt (mindenféle külső- vagy házventi nélkül).
(És még a gép is csendesebb (bár eddig sem zavart)
)
Köszi mégegyszer a segítséget mindenkinek! -
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14234 üzenetére
Sajnos már nincs.
Egy ideje már nézegetem a hűtőket, de nem sokat találtam, ami viszonylag olcsó lenne, és jó lenne erre a kártyára.
Még decemberben ajánlotta valaki ezt, de nem találtam "sehol". Elvileg két vidéki üzletben kapható lenne, de a szállítási költséggel együtt már sok lenne, illetve van egy budaörsi üzlet is, de náluk nincs raktáron, és írták a honlapon, hogy ezeknél a termékeknél érdeklődjük. Érdeklődtem, de már egy hete nem képesek egy e-mailt megválaszolni, ami egy számítástechnikával foglalkozó cégnél szerintem elég gáz (előtte még az online ügyfélszolgálatuknál is hagytam üzenetet, de semmi). Akiktől a kábeleket vettem most, ők elég sok mindennel foglalkoznak, úgyhogy ha rákérdeznék, lehet, hogy tudnának szerezni, de egyre inkább ezzel szemezek. Ez több helyen is van (bár ahol olcsóbb, ott pont nincs raktáron, de majd rákérdezek), és legalább nincs benne venti, ami tönkremehet. -
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14231 üzenetére
No, beszereztem a kábeleket. 5V-on el sem indul a venti (ha kézzel segítek egy picit, akkor néha megmozdult egy pillanatra), 12V-on meg ugyanaz van, mint eddig. Sőt, rosszabb, mert amíg a kártyáról kapta az áramot, akkor azért időnként folyamatosan is ment, most pedig csak szaggatva megy.
Marad a hűtéscsere. -
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14226 üzenetére
Közben felraktam a WinFlash-t. Elvileg ez kell az RBE mellé, hogy a módosított Bios beállításokat a Biosba is bele lehessen írni. Pár hete egyszer már ki akartam próbálni, de akkor kék halállal kilépett, amikor elindítottam. Most felraktam újra. RBE-n keresztül elindult, egyből megtalálta a két chipet (Rialto, illetve RV630), aztán egyből lefagyott az egész gép. Egy ideig hagytam, hátha csak gondolkozik, de több, mint 10 perc után újra indítottam, mert továbbra sem történt semmi, és észrevettem, hogy nem csak az egér nem mozog, hanem az óra is megállt a sarokban. Szóval inkább nem kísérletezem vele, mert ha Bios flashelés közben is lefagy, akkor nem tudom, mit csinálok...
-
blac84
csendes tag
-
blac84
csendes tag
válasz
barnam_ #14217 üzenetére
Köszi, lehetne, de nem hiszem. Nem lehalkul, hanem konkrétan megáll olyankor, amikor ezt csinálja. (Megnéztem.) És mivel így alig van hűtése, ezért melegszik fel gyorsan. Általában leveszem a gép oldalát, és rásegítek egy kis hősugárzóval is (persze hideg levegőt fújva
). Bár megfigyeltem, hogy ha nem hűtöm külsőleg, akkor sem megy 85-88 C° fölé a GPU hőmérséklet. (Még egy kis terhelés mellett sem (TV-tuner kártya --> 10-20% közötti terhelés)) Aztán gondol egyet, és megint megy folyamatosan a venti, és akkor szépen visszahűl. Nem tudom, miért lehet, de lehet, hogy kipróbálom az RBE-t.
-
blac84
csendes tag
Vagy lehet, hogy ha használtan vetted, akkor előtte már valaki belepiszkált a BIOS-ba.
Én is gondoltam már rá, hogy állítok az enyémen, csak még nem mertem, mert ha rosszul sikerül valami, akkor nekem nincs PCI illesztős kártyám, hogy kijavítsam.
Nálam az a gond, hogy megy szépen a venti, aztán egyszer csak gondol egyet, és megáll, majd kb. 0,5-1 mp-re elindul-megáll-elindul-megáll-... Ilyenkor terhelés nélkül is felmegy a GPU hőmérséklete az alap 50-60-ról kb. 80-ra. Sok helyen utánaolvastam már a neten, de még nem találtam túl sok hasznos infót ezzel kapcsolatban.Ekkor próbáltam az ATT venti-szabályozását is. Pár napig úgy tűnt, hogy sikerült megoldani a problémát, de aztán megint előjött. Lehet, hogy a venti kenését kellene egy kicsit "frissíteni"?
-
blac84
csendes tag
Rivatunert nem ismerem, még nem használtam. ATT-ből a béta verziók már felismerik a kártyát. Nekem az 1.6.9.1449-es verzió van fent.
Egy takarítás sosem árt.Ha mindig maxon megy a venti, akkor eléggé meleg lehet a kártya. Az eredeti beállításai szerint kb. 85-90 fok körül állítja csak 100%-ra a fordulatszámot.
-
blac84
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire HD2600 XT kártyám (256 MB GDDR3, AGP változat).
Úgy néz ki, hogy kezd tönkremenni a ventillátora. Ha van itt valaki, akkor tudna segíteni, hogy milyen hűtőt érdemes rá venni? Max. 5000 Ft-ig, ha lehet, nem kell hiper-szuper vízhűtéses akármi, nem akarom húzni a kártyát.
Előre is köszi mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest