Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
Lett már megoldás Droid alatt, hogy zoom működjön?
-
Celtis
veterán
válasz
junkpod #30794 üzenetére
Nekem csak annyi a bajom, hogy túl sok a hozzászólás, és nehéz követni. Illetve ha felteszek egy kérdést, az úgy elsüllyed, hogy csak na.
Ha nem olvasom vissza egy egy hsz előzményét nem is derül ki, hogy milyen operációs rendszerről van szó. Így nehéz másnak segíteni.
Továbbá feltételezem, hogy az androidosokat nem igazán érdeklik az LE-es problémák és fordítva.Miből áll egy új topikot nyitni? Mi a hátránya, ha az egyik téma átköltözik?
-
jézusom
addikt
Van egy dolog ami félig meddig kérdés, meg észrevétel, talán a tudnivalókba be lehetne írni.
Azt vettem észre, és ez eléggé megszívatott, hogy a kodi hangbeállításoknál ha fixre állítom a kimenetet, nem pedig egyezőre vagy optimálisra, akkor az erősítő PCM jelet kap, de legalábbis azt írja ki. De nem vettem észre, hogy máshogy szól. Szóval hogy kiírja pl DTS, ahhoz optimálisra kell állítani.
De ha valaki jobban vágja ezt kifejthetné!
-
junkpod
veterán
"Van kb 3-4 állandó droidos kérdés amikre lenne válasz esetleg, de nem biztos hogy kapnak rá a kérdezők"
Ha megvalaszolhato kérdés jön, akkor lesz válasz. Ha olyat akar valaki amit már 100x megfutottunk és nincs megoldás akkor azt mondjuk.
Nyugodtan lehet kérdezni droidot is. De annyira komplikált szerteágazó a droidos szféra (ahány box annyi fw/hw kombináció...), hogy akkor is kétséges a megoldás ha másik boxon már működött.
Ha valaki nem akar böngészni és játékot futtatni a boxon akkor a legjobb ha LibreElec-et telepít. -
csubyy
tag
A fene se érti az embereket, ha pörög a topic az a baj, ha senki sem ír az a baj, ha szólnak az a baj, ha beszólnak az a baj. Soha sem fogom megérteni az embereket. Ezért jó ufónak lenni.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #30790 üzenetére
Oké, csak ötlet volt
Mindössze azért gondoltam én is ( Celtis felvetésére reagáltam először) mert ha androidos kérdéssel jön valaki a válasz általában úgyis az hogy tegyen fel helyette LE-t, az android úgysem jó. Van kb 3-4 állandó droidos kérdés amikre lenne válasz esetleg, de nem biztos hogy kapnak rá a kérdezők, és az összefoglalóban is pár szó esik a droidról, ott is főként a LE telepítése és ajánlása van ( ami vitán felül jó is ).
De semmi közöm hozzá, ahogy írtam csak reagáltam egy felvetésre, mert amlogic a 802-812 is, és külön topikja van azoknak is.
Részemről lezárva az ötletelés, jó szándékkal írtam -
blakey
titán
Nem, ide minden tartózik, a droid, az OSMC, bármi ami Amlogicra feltehető, nem is értem, hogy miért kéne csak LE-ről szólnia a topiknak. LE telepíthető más géperke is, nem csak Amlogicra, szóval ha valaki(ik) késztetést éreznek egy LE topikhoz akkor nyissanak, de az ne ez legyen, mert ez Amlogic, az LE meg ugye nem csak Amlogicra telepíthető.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #30787 üzenetére
Így van, éppen ezt mondom én is, hogy ide tartozik a LE , tehát inkább a droidot kellene innen "tiltani", ez ne arról szóljon, legyen simán LE az Amlogic-os boxokhoz. Hiszen nincs a PH-n LE topik pedig látható hogy van rá igény. Itt pedig profi módon megy minden a LE-vel kapcsolatban, felesleges az android ide, az android nem csak 905-912 vonalon működhet, nem SOC specifikus. Nem kellene sok változás csak pl a témaösszefoglalóba első sorba beírni hogy Androidos kérdéssel fordulj ide- és ide, ez LE topik, vásárlási szándékkal meg a milyen boxot vegyek topikba. Plusz a címbe is beírni hogy Libreelec és akkor egyértelmű lesz a dolog. ( naiv vagyok tudom, hiszen legtöbben nem olvasnak semmit vissza, a kereső meg ismeretlen)
Sok vita, és felesleges kérdés-felelet eltűnne, jobban átlátható lenne, egyszerűen kinőtte magát ez a topik és szakosodott LE-re, amit pozitív módon értek.
De már ez is off, nem is írok erről többet csak válaszoltam -
mexel
veterán
válasz
Celtis #30780 üzenetére
Egyetértek, anno mondtam ilyesmit de nem volt túl sikeres a hsz-em
Tényleg jobb lenne egy külön Libreelec topik ( mondjuk ez) és külön egy Androidos is, mert igazán ez nem csak a Soc-ról szól már. Arra hogy milyen boxot vegyen valaki arra is van már külön topik.
A Libreelec úgyis maradhatna a 905-912 vonalon mert az RK-k hoz úgy sem kell ilyen
Sokan vannak akik viszont szeretnének droidban is választ kapni, és itt az elveszik, nem javasolt téma. Nekik is jobb lenne egy külön topik talán.
Kicsit kb olyan ez mintha az intel ( vagy AMD) procik topikjában nem a procikról lenne szó hanem win és linux kérdésekről, és a téma erősen elmenne egyik irányba. Szerintem teljesen más a téma címe mint amiről már szól. Igazándiból nincs Libreelec topik, ennek kellene lennie, hiszen pörög és van rá igény és valóban a 905-912 Soc-al függ össze.
Androidból max olyan van hogy milyen app ami, stb, de boxokról szóló androidos nincs Ott talán az RK-s kérdések is mehetnének, ( bár nem olvastam bele egyik RK-s topikba sem hogy ott mi a téma).
Így nem lenne vita és átláthatatlanság, mindenki ott keresne ahol neki fontos és érdemes.
Simán ki lehetne egészíteni a címet a LibreElec szóval és akkor máris nem kellene itt droidról beszélni, bőven elég sok kérdés lenne LE-vel kapcsolatban is.
Van itt pár olyan profi tag aki annyit hozzátett már a Libreelechez hogy már érdemes lenne hogy a topik arról szóljon, ne keveredjen mással.
Ez csak egy vélemény ha már így felmerült -
junkpod
veterán
Az már elavult
Inkább ezt használjátok by kszaq:
[kodi data belső memóriába] -
mexel
veterán
válasz
djnice #30773 üzenetére
Rosszul tud esni az ilyesmi... Ismerős érzés amikor valami topikban mondasz valamit és az ott lévő törzstagok nem értenek veled egyet, sőt úgy állítanak be hogy te vagy a rossz mert mersz mást mondani mint az ott elfogadott. Itt a PH-n az utóbbi időben főként ezt tapasztalom sajnos.
Kezdek átszokni külföldi fórumokra ha kell valami, ott még nem divat ez, csak sajnos az angol nem az erősségem így nehezebb ott szót érteni, de sajnos már muszáj. Olvasni eddig is olvastam a külföldieket de keveset kommunikáltam ott, azt hittem magyarként magyar fórumban érdemesebb és jobb tanácsot kérni és adni.
De hát ilyen ez a popszakma -
Csicsóka
őstag
válasz
pinnacle #30759 üzenetére
A box ip címét kinézed a routerből. Dózer alatt nem tudom hogy lehet még megállapítani.
Linux alatt pld.: arp -aNem SSH-n kell ezeket a parancsokat kiadni, hanem dózerre telepíteni kell az adb.exe-t, és parancssorban (cmd) kell begépelni sorban egymás után.
Így néz ki, amikor a megogo-ba bemegyek.
emerson@mint-deb ~ $ adb connect 10.1.1.2
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
connected to 10.1.1.2:5555
emerson@mint-deb ~ $ adb shell
shell@mxv_4k:/ $ su
root@mxv_4k:/ # reboot recoveryDe androidos telóról is lehet ha van terminál app rajta. A telóban alapból van adb.
-
sowi
őstag
van olyan 905 chipes box ami 100%, hogy tudja a dolby atmos és dts-x szabványokat is kiadni magából?
-
djnice
veterán
válasz
sugarforce #30718 üzenetére
Jah, ott is volt balhé
Amúgy erősen gondolkozom, hogy itthagyom az egész PH fórumot a fenébe a tegnap történtek miatt, mert nem csak hogy kitiltottak a Mede8er topikból, a topikgazdai jogomat is elvették egy másikból. Mindezt azért, mert kimondtuk az igazat. -
tobias40
veterán
jellyfish-100-mbps-hd-hevc--ez még jó volt a következő már akadt.
Lehet hogy a NAS-om a lassú hozzá mert csak egy 212J-m van,(közben rögzít egy kamera)a router Aus RT-AC87U nem lehet gyenge pont elvileg.
Ez jó így,vagy többet kellene tudnia gigás Lan-al?
-
divan
őstag
válasz
tozso76 #30762 üzenetére
Akkor rosszul kerested.
[Csicsóka módszere.] -
SunMount3r
nagyúr
Van itt valakinek Iweipoo GT01 légegere? Azt kérném, hogy fotózza be legyen szíves a kis manual-ját. Az érdekelne, hogyan kell programozni a gombjait, valamint hogyan kell váltani az IR/2.4GHz módok között.
Köszi!
-
kenand
veterán
válasz
Celtis #30752 üzenetére
De akkor mindkettőt külön kell gondozni, meg van hogy a kérdés mindkettőt érinti...
Annyit lehetne tenni, hogy a hozzászólás elejére felírnánk:
LibreElec vagy Android aztán enter és utána a hozzászólás...(#30764) cocka
Alapja ugyan az és ezekre az eszközökre LibreElec van fejlesztgetve...bzonyos régi boxokra vég volt BeeXbox is ugyan úgy Linux alapú XBMC
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Csak egy aprócska kérdés. Az OpenELECet fel lehet varázsolni ezekre az eszközökre? Vagy miért pont a LibreELEC ilyen népszerű?
Más Linuxokat is fel lehet pakolni vagy mindenképp ELEC-re kell végződjön az oprendszer neve?
-
adi1234
tag
válasz
junkpod #30760 üzenetére
A beállításoknál le "OK" -éztad ? Én egyszer véletlenül visszát nyomtam az ok helyett és csak a tartalommegadást okéztam le akkor az alap angol keresést dobta .
Minden könyvtárnál külön be kell állítani !
De simán hagyhatod a gyári The movie database-n is . / Kevesebb beállítás kell neki/
-
junkpod
veterán
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Van rá lehetőség valahogy, hogy az ALSA automatikusan a bluetoothra váltson, ha már egy ismert eszközt párosítanék hozzá? (Libreelec + Kodi v17 ; box: Sunvell t95m)
-
Celtis
veterán
Érdemes lenne szerintem kettéválasztani ezt a topicot androidos és libreeleces témákra. Így követhetetlen.
-
Szabadh
tag
Sziasztok,
Nekem egy KIII boxon van LE. Belső memóriáján.
Tökéletesen tette a dolgát eddig.
Mostanában úgy néztem, hogy magától frissítgeti már a szoftvert. Ez jó.
De a legutóbbi után nagyon akadnak a filmek. állandóan homokórázik főleg a 1080 as filmeknél.
Kábel jó, router jó, Nas jó. Igazából nem nyúltam semmihez. Ez az egy frissítés dolog ami változtathatott a rendszeren.
Van valakinek ilyen gondja? Visszaolvasta a fórumot, de nagyon sok bejegyzés van ezért kérdezem inkább meg.
Reseteljem a rendszert, vagy tegyek fel egy régebbi verziót? reset ilyenkor simán a reset gomb megnyomásával történik? -
beci
őstag
Sziasztok.
Melyik android boxon megy a netflix es a hbo go?
Valamint x96 mini vagy Tanix 3 mini?
Vagy hasonlo aron jobb?
Ez a Tanix 8 is tetszetős fehér színben... -
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #30740 üzenetére
Ez engem is érdekel, már alig várom hogy itt legyen egy Tanix. A romot nem néztem, de szerintem biztos droiddal indul, azt tartják szerintem elsődlegesnek, ez a dual rendszer az utolsó pillanatban került képbe, eddig erről nem beszéltek. ( legalábbis amíg figyeltem a ténykedésüket és a fórumokat tanixéknál).
Upo kolléga felrakta a romot, ha esetleg ír egy rövid szösszenetet a működésről érdekelne
Az ötlet jó lenne hogy ne sd-ről menjen a LE, és elférne a 2 rendszer is, csak úgy kellene megoldani hogy választható legyen honnan bootoljon, ízlés szerint. Talán egy ilyen romon érdemes lenne alakítgatni kicsit hogy használható legyen.
SunMount3r: Arra hogy android alatt stabil legyen a böngészés, és legyen jó Youtube szerintem szinte mindegyik box jó már, ( csak ne 1gb-os legyen és abszolút noname), azért erre már alkalmasak. A gond nem ezekkel van, a hibás hd lejátszás esetleg, az afr nem jól működik stb, de egy chrome vagy opera fut hibátlanul, ( a gyári böngésző is általában), a Youtubból több verzió is van ami feltehető ízlés szerint és működnek stabilan. Éppen ez a 2 olyan dolog ami LE alat nem igazán elérhető jól, filmezésre pedig LE kell ha fontos az AFR és a passthrough. Ha ez sem fontos akár filmezni is lehet a droidon, túl van lihegve szerintem a használhatatlansága. ( ez igény kérdése!)
Az M8s Pro + memóriahibája elvileg már nem valószínű hogy előjön, már új emmc-vel jönnek a dobozok, én kb 8-10-et teszteltem telepítettem, csak az első rendelés volt ami olyannal jött, a többi nem. -
junkpod
veterán
válasz
Márton #30741 üzenetére
Igen. A dualboot funkcióit uboot csere kell amit a resetes LibreElec telepítő végez.
Qodi Tap1: most nagyon azon vagyok, hogy inkább eladom, lehet, hogy gyorsabb a rendszer de egyelőre ez nem győzött meg. Még tesztelem azért.
A 905D viszont egyre jobban foglalkoztatHa működik vele a dvb-c akkor még a tv-t is kiválthatja.
-
Márton
nagyúr
vettem még egy s905x sticket
a korábbiból átraktam az sd kártyát, de nem bootol az LE.
ez normális ugye, tehát erre is újból telepítenem kell? -
Csicsóka
őstag
Tanix tulajoktól kérdezném.
Hogy kell ezt a dual boot rendszert elképzelni? Induláskor boot managerrel indul, ahol választani lehet, hogy droid, vagy LE induljon?
Vagy droiddal indul mindig, és csak a droid shutdown menűjében van a reboot to LE?
Szétborítottam a Tanix romot, de nem látom hogy csináltak volna valamiféle spéci boot manager-t, ezért a második megoldásra tippelek.
Elég érdekesen oldották meg az LE integrációt, a system partíción van az egész, a gyökérben az LE SYSTEM, egy libre könyvtárban a dtb.img és a kernel. Hogy fogja itt megtalálni az LE frissítő? Trehányságból benne hagytak egy mc-root könyvtárat is aminek semmi keresnivalója egy droid romban. Eddig elég tákolmánynak tűnik. -
zeon.hu
nagyúr
Használ itt valaki iYTBP youtube klienst?
-
satel
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan megoldást a NETFLIX-re, hogy egy külső feliratfájlt belinkelve akár magyar felirattal is nézhessem a filmeket? Sajnos ezt okostévén nem lehet megoldani. Számítógépre van NETFLIX addon a böngészőkhöz, de az meg nem a tévé :-(
MiniMX (S905.arm)
LibreELEC 8
KODI 17köszönöm
-
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #30708 üzenetére
Újra falshelés előtt lehet még próbálkozni PC-ről adb shell használatával. Ha nem ad képet egy droid, még futhat, és elérhető lehet hálózaton keresztül. Ez sokszor még addig sem tart, mint reset gombot nyomogatni. Nem beszélve azokról a dobozokról, amiknek tényleg nincs, vagy nem működik a reset gombja. Ott LE telepítésénél ez a módszer még gyorsabb mint akármilyen zip fájlt SD-re másolgatni.
Recovery-be lépni is így lehet, ekkor az utolsó parancs erre módosul:
reboot recovery
-
Polllen
félisten
válasz
sugarforce #30731 üzenetére
A librespot még soha sem fagyott ki. Kicsit lassan reagál, de ennyi.
-
dugesz77
őstag
válasz
sugarforce #30731 üzenetére
A Minix U1-en 7-es LE+ SpotiMc még sohasem fagyott de a MECOOL-ra rakott 8.2-es LE és a superrepo-ból felrakható Spotify igen igaz csak kétszer csinálta. Lehet lepróbálom ugyan ezt a kombót Mecool-on is ,hogy software vagy hardware a gond. Bár bőven jó ez így is.
-
Kury
csendes újonc
válasz
junkpod #30725 üzenetére
Ez a hobbim, mindig mókoltam a cuccaimat a 486dx2 óta! A legszebb, hogy alig marad időm így filmezni 😂 LE jó lenne, de lelkesen torrentezek és nem tudom az hol tart a projektben. Youtube nem érdekes, tudja a tv és néha böngészek is meg spotifyt hallgatok. Váltsak szemléletet? Van megoldás mindenre LE-ben? Olvassak utána... Na mingyá 😎
-
kenand
veterán
Sziasztok!
x96-on melyik az OTG USB?
Bluetotth sticket Android de még inkább LibreElec alatt be lehet üzemelni? -
Kury
csendes újonc
Jó lett. Youtube szórakozik. Az FTMC médiatára nagyon gáz, nem lehet állítgatni. Amúgy minden leállítás után dob egy hibaüzenetet, de tényleg mindent visz. Valahogy olyan fakók a szinei ennek az egész rendszernek. Csinálok egy backupot, az lesz a kályha, aztán ha van időm próbálkozom még ezzel azzal. Nekem tetszik ez a H96 Pro+, úgyis megtalálom a tökéletes romot rá 😀
-
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #30715 üzenetére
Minix Neo u1
-
darvinya
titán
válasz
Szia
Nekem T95N Mini M8S Pro és T95X van, napi szinten használom a 6-os android-ot (MBox mind2n).
MyTv is csak akkor omlik össze mikor a mobil net nem jó, böngészés, játék, Office soha nem omlott össze. -
djnice
veterán
válasz
Erre ott a Mecool M8S Pro+ ATV OS-el.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
És egyéb általános Android-os app-ok terén mennyire jók/jobbak ezek a Tanix-ok?
Jó lenne egy olyan Box-ot kifogni, amin azért az Android is használható szinten van (stabil net böngészés, YT főleg ami kellene) és nem valami app crash-olgatós tákolt fw. Vagy erre egy X96 is tökéletesen megfelel?
-
tozso76
aktív tag
válasz
Pelican #30708 üzenetére
LE-t nem tudok képernyő nélkül feltenni. Nem működik a reset gomb. Az update menüt kellene elérnem, de vakon nem megy. Szétszedtem a boxot. Látszólag be van forrasztva a reset gomb. Még egy dolog eszembe jutott. Ha egy kolléga lelépné hogy a főmenübol jobbra - balra mennyi klikk ez a kritikus Ycbcr - RGB menü, az is megoldás lenne.
@kgymac; ezt megprobalom -
tozso76
aktív tag
Sziasztok! Megjött a Tap1 játékosom. Átállítottam a hdmi színteret YCbCr-röl RGB-re és azóta nincs kép, csak a boot után kb. 2sec-ig. Reset gombot megtaláltam, de nem reagál rá. Vszinuleg nincs bekötve. Mit tehetnék még, hogy életre kelljen a játékos?
-
Pelican
őstag
válasz
szabi__memo #30695 üzenetére
A Wetek most hoz ki egy S905D--s tuner nélküli boxot.
Az ára kérdéses. -
sugarforce
addikt
válasz
szabi__memo #30693 üzenetére
Tudom. Remelem ez valtozni fog.
-
kungzi
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó Gamer Pc!!! RYZEN 7 5800X, RX6700XT, 32 DDR4 3600MHZ, 512Gb SSD 1TBHDD
- GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest