-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agent11
tag
válasz
junkpod #100928 üzenetére
Nekem is NAS, kábel és Gbit van mindenhol. (Wifi csak telókon).
Közben NAS is cserélve lett, egy gyári Netgear helyett most OMV van.
Költöztünk is, szóval a kábel sem lehet gond és több box-on is csinálta. Előbb egy x96 (S905x) most pedig a Vontar X3-ason.
Régebbi CE verzióknál is ugyanígy meg volt ez a problémám.Szóval nem tudom mi lehet. Gyerek miatt viszonylag gyakran meg kell állítani a videót, lehet hogy ez a kulcs. Aki egyben végig tudja nézni a filmet annak lehet, hogy elő sem jön ez a probléma.
-
gyűrű
addikt
válasz
junkpod #100886 üzenetére
Egy pici szellőzés van a ház és a teleje, és az oldal és hátsó csatlakozók körül.
Ezzel a bordával nálam és másoknál is 8-10 fok elérhető..
Különben meg csak az a 0.1mm-es lemez van hűtésnek amit a bordák alatt látsz, vagy alul a fémlap.Az userek 95%-a nem is foglalkozik vele. Ha nagyon meleg és beszaggat, kikapcsolják kicsit.
-
Beni2360
félisten
válasz
junkpod #98639 üzenetére
Bizony számít az 5 C fok, mint írod magad is. Gondolom télen nem egy sorban és trikóban vagy a szobában, de a box nem öltözködik.
Ha nyáron 24 C fok van klíma nem megy, 25-26 közt már be kell kapcsolni és ez csak 2 C fok különbség. Most torrent véget sedd, 3 napja megy és 56c fokon van. Letőltésnél 90%-s CPU terhelésnél 65c fok volt ,stressz futtatásnál 71 C volt 20p után. Ez most egy A95 max s905x2 box, felfelé mutató CPU rajta 4x4x1 cm alu borda. -
nfsu17
veterán
válasz
junkpod #98637 üzenetére
Mi különbség van télen és nyáron? Lakásban.
hőmérséklet
Nálunk kb 7-8 fok -közel- max.
Télen lehet 18-19 is ott, ahol a box van (ez a nagyon alja), nyáron meg nagyon durván 28 fok mondjuk.
Itt 10 fok a difi max. Nincs klíma, fűtés sem gatyaizzasztó (sajnos, én fagyos vagyok) télen.
Most egy 1080@50 adás, úgy hogy p2p megy a háttérben, már tudja súrolni a 68 fokot. Most már nem, mert lejjebb ment, de pár hete igen.
És ez még nem 4k60 hdr és társai.
Ha fullosan menne a qbit letöltése, akkor beleér a 75-be és le is kapcsolja a magokat.
Így korlátoznom kellett a letöltési sebességet.
Pedig ez már picit moddolt hűtés nálam és messze nem elég nyárra.
Télen jó, mert pont annyival hűvösebb a box, amennyivel a szoba is. -
apszi
őstag
válasz
junkpod #97612 üzenetére
Droidban fix felbontáson van a képernyő beállítás, DV nincs rajta. Mit tudok még módosítani ami anomáliát okozhat?
#97621cof
A resolution fájl az nekem a Flash könyvtárban van.#97624vargalex
Úgy próbáltam ahogy írtad, remountoltam a Flash könyvtárat, el is mentette a fájlt, de újra indításnál visszaállt.
A Windows alatt meg nem látszik, mert a Flash nem a gyökérben a FAT partícion van.
-
apszi
őstag
válasz
junkpod #97602 üzenetére
Ha váltók, az már nem plazma lesz, de köszi a lehetőséget.
Ezen elég régi droid van, a kadenciahelyesség is probléma vele, szóval az nem opció, mindenképp CE vonalon szeretnék már maradni jelen boxal.DoItYourself
Igen, Pana.Feliratos filmeknél van e döccenés 19.x CE alatt? Lehet, hogy rápróbálok majd kíváncsiságból, hogy mit reagál. De azért már hajt a "csak azért is", hogy mi a fene van ezzel a legfrissebb CE-el.
vargalex
config.ini-ben hiába állítottam bármit is, a rendszerben nem lettek érvényesnek a változtatások. Vagy csak én voltam béna. -
mexel
veterán
válasz
junkpod #97524 üzenetére
Ott a pont. Amikor idekerültem sok éve a topikba, és androidot akartam javítgatni, hogy androidon lehessen filmezni a legfőbb, szinte az egyetlen dolog ami miatt ki lettem átkozva, hatalmas viták voltak, és mindenhonnan támadást kaptam az volt, hogy az android nem lesz alkalmas addig filmezésre amíg az afr nincs megoldva.
Akkor azt sikerült megoldani, igaz még buherálással, de működött, de akkor is kaptam az ívet hogy 1-2 extrém movie amit küldtek nekem volt egy röccenés, és így nem működhet. Most meg sok év után hirtelen ez nem érdekes? Nekem ez fura
De inkább nevetséges ahogy olvasgatom egy ideje -
blakey
titán
válasz
junkpod #97524 üzenetére
Olyan sok mindenre, sok félét lehetne írni, egy lejátszónál ne kelljen már a felhasználónak “mókolni”, ne kelljen mindenféle licencet figyelni, minden formátum hibátlan legyen, stb. Ilyen nincs, egyébként egy jó TV mellett az AFR hiánya nem akkora érvágás, de ahhoz a TV- nek tudnia kell minden “jóságot”.
-
cof
veterán
válasz
junkpod #97479 üzenetére
PC-m se, laptopom se 70C-n megy. Ez saját lelki megnyugtatás ha nem muszáj akkor ne fűtsön. Elhiszem, hogy nem lesz semmi baja. Újabb VGA-kon +100C-re is felkúszik a ram hőmérséklet és megy. Na de majd a hőtágulás, lehűlés-felmelegedés miatt lesznek gondok ott is az érintkezéssel.
Nálam nem csak filmezésre van, hanem letöltős meg szerver is.
-
SunMount3r
nagyúr
-
stigma
addikt
válasz
junkpod #96861 üzenetére
Hi, ebben igazad van, telejs mértékben, viszont mivel ragaszkodik a kis méretű relatív jó minőségű H265 kódolású filmekhez, ez bukó az ő tévéjén: TV az alábbi: LG OLED55E6P
Samsung 1TB-os SSD/HDD-ről játszik le filmeket, melyeket laptoppal szed le, gondolom mérete miatt H265/x265-ös verziókat, mert kisebbek mint a sima H264 kódolás.
Ezt a TV nem viszi, mert nem is támogatja, ehhez keres valami egyszerűbb lejátszót.Mivel nem szaki és sosem rendelt külföldről, ezért maradt az itthoni rendelés.
Igaz hangban totál felesleges egy jobb lejátszó, és megkockáztatom, nem is biztos, hogy Dolby Vision-ös vertiókat szed le, ezért én csak ajánlok neki pár lejátszót, mert ezt kérte tőlem.
Streaming appokra kitértem nála, ha szükséges és a TV nem támogatja, akkor egy pirospont lehet ez a lejátszó. -
Wade0303
aktív tag
válasz
junkpod #96862 üzenetére
Egy szóval sem állítottam, hogy csak szótár módban működne. Arra utaltam, hogy nyelvtudás nélkül leginkább szótárazgatással tudja valaki "ellenőrizni" egy fordítás pontosságát és jellemzően az idegen nyelveket nem beszélők azt hiszik, hogy a tükörfordítás ill. első szótári jelentések egymás után legózása az működő módszer.
,,bőven 90% feletti jósági fokkal dolgozik" -A bőven 90 felett az mennyi, 95? Az már majdnem hibátlan, hát, hogy nem jöttek még rá erre az emberek, hogy van egy közel tökéletes ingyenes rendszer? Minek tanulnak világszerte nyelveket?
,,A felirat fájl valóban nehezebb hiszen csak párbeszéd van" - Tehát akkor miért is releváns itt ebben a topikban, hogy termékleírásokat milyen pontossággal fordít?
-
blakey
titán
válasz
junkpod #96705 üzenetére
Nincs, mert olyan kategóriába szánják. Még véletlenül sem akar a normális MDF/fadobozos hangsugárzókkal versenyezni. Egyébként a legjobb az, amikor úgy alkottok véleményt valamiről, hogy még nem volt vele dolgotok. Te hallottál pl. HomePod Minit? Fogtad, meghallgattad az általad linkelt dobozokat? Egyébként egy szóval nem írom, hogy qrva jó dobozok, viszont egy hallgatható doboz még lehet belőlük.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
junkpod #96712 üzenetére
1. Nézd már meg azt a robbantott rajzot meg a fotókat - látod amit kellene..?
2. Te törekszel tökéletes lejátszóra..?
Ellenben idejársz rinyálni minden számodra nem szimpatikus dologgal; főleg amiknek közük sincs a lejátszókhoz/CE-hez..!
3. Nekem egy hibás darab jutott a Homaticsból amit másnap vissza is küldtem; jól elvagyok az Ugoos-jaimmal, azokat favorizálom mert hibátlanul teszik a dolgukat. !
4. Ezért én fizetek az Ugoos-nak nem pedig fordítva..!
5. Mindenkinek ajánlom továbbra is a Homatics és az Ugoos minőségibb termékeit az itt megszokottaktól kissé eltérőbben - ha vki hajlandó megfizetni egy magasabb kategóriás box előnyeit..!
6. Neked pedig azt ajánlom hogy használd a saját lomjaidat tvben (mert csak szerencsétlenkedsz a sonyddal) Avr-ben, box-ban, mert bárhol rádbukkanok csak a sírás, panaszkodás és a rinyálás van a hsz-eidben..!
7. Ne reagálj vissza - mert már viszketek tőled..! -
Gino20
őstag
válasz
junkpod #96702 üzenetére
Azta, még passzív membrán is van benne
. Fizikai adottságából ez olyan lehet, mint egy kisebb hordozható JBL "hangfal", ami meglepő módon tényleg nagyot tud szólni és elhiszem, hogy ez a minőség nagyon-nagyon sok felhasználónak highend, mert a TV-nél 100x jobban szól, de valójában nagyon messze van a "teljes" tartományt lefedő, dinamikával rendelkező hangfalaktól, ahogy egy SB (soundbar) is. Amúgy ha az árrát jól belővik, akkor ez sokak számára egy nagyon jó kis mozi lehet
. Persze kérdés, hogy mi számít jó árnak ha mondjuk ~280-ből lehet venni egy korrekt "5.1" hangprojektort is [link]
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #96632 üzenetére
Ebben lehet, hogy igazad van. (Mármint, hogy megvehető logo, ami annyit jelent, hogy a pénzért megvett csekklistának megfelel a termék) Engem nem is a THX logo, vagy mint specifikációs tulajdonság fogott meg, hanem az elgondolás és az elv.
Nekem nem fontos, hogy szabványos legyen a hangzás, sokkal inkább az, hogy élmény legyen vele a filmezés. Feleségemnek meg az, hogy ne legyen egy szekrénynyi kütyü, kábelrengeteg, meg "böszme" hangfaldobozok, meg stb... Remélem ez végre egy megfelelő kompromisszum.
#96628 Hsz-ben @mexel nagyon szépen leírta amire én is gondoltam.
Biztos sokan megköveznek ezért, de mikor először hallottam Samsung HW-Q990B soundbar-t egy szobában, hát leesett az álam a térhatás élményétől. Az új JBL bar sorozat nagyobb tagjai pedig ötvözik ezt a valóban vezeték nélküli hátsó hangszórókkal. Amúgy a HW-Q990B lenyomja térhatásban a bar 1300-at. Mindössze azért, mert a Samsung a hátsokba is bele rakott egy-egy oldalsó hangszórót.....
Persze az is igaz, hogy az AVR+mélynyomos házimozik 30Hz vagy 25Hz alatti, vagy még inkább a 20Hz alatti mélyekkel nem lehet versenyezni. Ami szintén élményfaktor mikor a belső szerveid is remegnek egy ütős mélytől, de ez még a házimozi kategóriában is elég nehezen elérhető.....
-
Zsömica
aktív tag
válasz
junkpod #96634 üzenetére
Az a baj, hogy nem kezeled helyén a dolgokat..! Mindegy mekkora méretű egy rendszer/eszköz, kategóriáján belül küldheti el a gyártó bevizsgáltatni/tesztelni az adott eszközt THX laborba/stúdióba - ahol ha megfelel a kritériumoknak, megkapja a logo-t! És igen, fizet - magáért a vizsgálatért és a logoért nyilván..!
Van füles, hangkártya, hangfal,fejhallgató erősítő, AVR, DAC..csomó minden ami rendelkezik minősítéssel - nem keverve egyiket a másikával, mind a saját kategóriájában..! -
Zsömica
aktív tag
-
blakey
titán
válasz
junkpod #96570 üzenetére
Szükség van a megfelelő hardverre is, pl. s905X4-K a Homatics, ha nem tévedek, a fájl tartalmaz minden szükséges információt. Ahhoz, hogy a "dzsunka boxokon" legyen DV, kell a megfelelő SoC is, amit nem fognak megvenni, mivel a licensz miatt drága és így már nem tud "dzsunka box" lenni.
-
blakey
titán
válasz
junkpod #96566 üzenetére
Tehát ha csak licenc kérdés a DoVi és nem speciális chip jelenletehez kötött mint a másolás védelem akkor előbb utóbb lesz hozzá reverse engineering open source könyvtár és megfelelő soc típussal lesz DoVi lejátszás dzsunka boxon is. Csak idő kérdése. - sajnos nem így van, bonyolultabb és a dovi.ko zárt, nem tudnak belenyúlni, csak az adott boxtípuson, aminek van licensze, fog működni. A Dolby senkinek nem engedélyezi, hogy belenyúljanak, megkapják a fájlt és ennyi. Dolbyhoz kell a licensz és akkor még számolni kell a Google-lal, mert ha bezárja a kiskaput, ami most a Homaticson elérhető, akkor CE alatt búcsút lehet indteni a DV-nek.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
junkpod #96566 üzenetére
Látom nem értesz..!
Van licenszelt boxom DV-re; nem kell megvárnom míg reszelnek valamikor/valaha/valamilyen dzsunka megoldást..!
Van mindenevő AVR-em; így bekapcsolom Kodi alatt a hangtovábbítást ÉRINTETLENÜL, az összes alatta lévő csúszkát eltolom jobbra.., és nem kell kicsomagolt/becsomagolt LPCM és egyéb nem érintetlen hangadat; és még a meta adatos hangokat is ide keverhetem, mert az AVR-nek mindegy..!
Kicsit olyan ez nálad, hogy mindegy milyen formátumban jön ki - lényeg hogy van hangod és szól..! -
-
blakey
titán
válasz
junkpod #96527 üzenetére
mégis be van kapcsolva a CEC - egyes eszközök (TV, box, izzó) IR kódjai "ütköznek", LG TV távjával bekapcsolható 1-2 box, egyiket a 4-es gomb kapcsolta be, másikat a fel gomb, IR izzó, Philips és Sony TV távok is bekapcsolnak egyes boxokat. Gondolom a kódok már rég "körbeértek", véges a kínálat. Nem feltétlenül szükséges ehhez CEC. Ezért is jó a BT, hiába rosszabb az IR-hoz képest, BT-on nem olyan könnyű bekapcsolni.
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #96364 üzenetére
Ha telepítve van a tvQuickActions egy felprogramozott gomb megnyomása után egyből kiírja a DuneHD Homatics.
Ha Kodival nyitom meg az meg amikor megnyitom kiírja.
De mint előttem már többen írták, leginkább sorozatoknál más a Frame Rate.
Illetve a mai újabb tv-k egész jól lekezeik ezt is, mint ahogy írták mások is...
Így csak akkor nézem meg eg gombnyomással, amikor észreveszek valamit -
interstate76
addikt
válasz
junkpod #96320 üzenetére
Közel 2 éven keresztül egy A95X F4-est használtam/használtunk a nappaliban, mert gyakran mentek rajta különböző emulátorok és egyrészt nem szerettem volna állandóan újrabootolni CE-ből a droidot, amikor játszani akartunk, másrészt az S905X4 jobb volt játékra, mint az X3-as lett volna. A kérdésedre válaszolva: a 100-as LAN csatija miatt wifis kapcsolattal használtuk és a 300 Mb/s, amit stabilan tudott, mindenre is elég volt. Mondjuk többnyire hd/fhd tartalmakat nézünk, de a 4K anyagokkal sem akadt gondja.
Fentiekkel együtt nyilván igaz, hogy a vezetékes kapcsolat a tuti, de lehet élni wifin is.
-
RVR400
veterán
válasz
junkpod #96320 üzenetére
Igen, átmegy simán, akadás nélkül, már gyakorlatilag minden eszközömet wifin használom (kivéve a PC-met), a routeren (Asus RT-AC65P) van a HDD. Vimut próbáltam, gyanítom, hogy a Kodi is vinne ugyanúgy mindent. Az AFR-t nem próbáltam, de engem ez nem igazán mozgat meg, lehet, hogy a TVQuickActions simán megoldja, majd kipróbálom, ha lesz időm.
-
Zsömica
aktív tag
válasz
junkpod #96254 üzenetére
Ja, csak sw-ben ég és föld a difi..!
Míg beröffentesz egy Ugoos-t vagy pl. a Homatics-ot, előbbire kapásból jön kb.10 frissítés egymás után, utóbbira is kettő jött egyből.., míg az X96,Vontar és társaira volt hogy update közben a droid is összefosta magát..! Ha ez nem különbség akkor semmi..!
De ahogy a Topic gazda kérte; sztem se hasonlítsuk össze őket.., ha megy rajtuk gond nélkül a CE, örülünk - ez a lényeg.., engem pl. a streaming nem zaklat fel. Arra ott a TV. -
blakey
titán
válasz
junkpod #95360 üzenetére
N2L-t kikapcsolom a CEC-el, azaz ha a TV-t kikapcsolom vagy másik bemenetet választok, akkor a box is kikapcsol. Ha a TV-vel az adott bemenetre váltok, akkor bekapcsol. A box bekapcsolásával viszont nem engedélyezem a TV bekapcsolását, mert előfordul, hogy zenét hallgatok és ahhoz nem kell TV. Te nem alvó módba teszed, hogy 1 mp alatt felébred?
-
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #95309 üzenetére
Egy hibrid kínai távirányítóban nem gondolkodtál?
Elég nagy a választék....
VONTAR G40S
VONTAR G30S
MX3
VONTAR Q6 Pro -
Csabi1984
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged