Hirdetés

Venztech V10: megfizethető androidos smart box

Nálunk járt a játékra és 4K filmezésre is alkalmas, asztali médialejátszó.

Venztech V10

De mi az a Venztech?

Hirdetés

A Venz Technology-t 2009-ben alapították az egyik legdinamikusabban fejlődő kínai ipar- és kereskedővárosban, Sencsenben (Shenzhenben). A cég kezdetben OEM gyártóként tevékenykedett; kínálatukban az indulás óta jelen vannak a médialejátszók, tévéfelokosítók, beépített merevlemezes asztali eszközök és IPTV megoldások. A vállalat időközben kiegészítette portfólióját Android-alapú smart eszközökkel, és a közelmúltban úgy határozott, hogy saját márkanéven is piacra dobja egyes termékeit.

Venztech V10
Venztech V10 [+]

Ez alapvetően logikus, ám mégis merész döntés, hiszen a brand építésnek azért komoly költségei vannak. A Venz Technology azonban bevállalta ezt, és mivel célul tűzték ki az európai régió meghódítását, létrehozták hivatalos képviseletüket Hollandiában. Tesztlaborunkba is megérkezett első termékük, egészen pontosan a Venztech V10 Android smart box. Az elvárasaink nagyok voltak, hiszen átlagos, tizenkettő egy tucat modelleknek teljesen felesleges saját márkát létrehozni. Bíztunk benne, hogy a médiaállományok, így akár a 4K videók korrekt kezelése mellett játékkonzolként is bevethető, illetve hogy működése stabil, kezelése pedig egyszerű.

Átlagos külső

Első pillantásra a kütyü teljesen úgy néz ki, mint milliónyi másik, hasonló androidos dobozka. A kerekített sarkok, a négyzet alapú (11 x 11 x 3 cm) készülékház mind ismerős már. Az viszont már egy kicsit különleges, hogy oldalát sötétített, de átlátszó műanyag borítja, így aki kíváncsi természetű, egy lámpa elé tartva megnézheti, hogy milyen a belseje. Erre egyébként más lehetőség nincs is, hiszen nem csavarozva, hanem ragasztva van, tehát maximum egyszer lehet szétbontani.

Venztech V10
Venztech V10 [+]

A lejátszó tetején a fényes fekete színezés mellett döntöttek, ami elegánsnak elegáns, viszont az ujjlenyomatok, porszemek szinte sütnek róla. Az oldalán elhelyeztek három USB 2.0 csatlakozót, a hátulján pedig HDMI 2.0, Ethernet, optikai digitális audió és 3,5 mm-es AV csatlakozó, illetve microSD kártyaolvasó sorakozik. Belül Amlogic S905 SoC dolgozik (négy Cortex-A53 maggal) ötmagos Mali-T450 grafikus vezérlővel, papíron 1 GB DDR3 RAM-mal (az Antutu 775 MB-ot mért) és névlegesen 16 GB adattárolásra szolgáló flash memóriával (az Antutu Benchmark 4,66 GB-ot mért). Rendelkezik beépített Wi-Fivel, a Bluetooth kapcsolat megteremtését nem támogatja, és az Antutu Benchmark mérésén 37 989 pontot szerzett, ami ma már nem számít túl jó eredménynek. Összehasonlításul az iPhone 5S-nek 63 550 pontja van, de még a Meizu M3 is 43 629 ponttal büszkélkedhet. A legközelebb hozzá egyébként a Xiaomi 3 áll 36 188 ponttal, ami egy három éves készülék...

Venztech V10
Venztech V10 [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés