Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozso76
aktív tag
válasz SunMount3r #101243 üzenetére
3 különböző kínai tv boxot használok(tam). Digi Gbit net, nincs wifi 6 routerem és azt kell hogy mondjam, más liga a firetv max wifi kapcsolata-sebessége. Mind a 3 kínai boxnak adnom kellett lan kábelt hogy, stabil legyen a hálózati használat. 2 firetv maxot használok. Soha nem éreztem a vezetékes net hiányát. Netflix 4k, hbomax, kodi, smarttube. Ezeket használom. Minden megy szépen, ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok! Egy X96max CE20.2-n nem működik a youtube. Minden video indításnál más hibát ír.
Mi lehet a gond? -
tozso76
aktív tag
MEGOLDVA!
Sziasztok!
CE 19.5 fut X96max-on. Ehhez van usb-n csatlakoztatva egy ext.hdd. Eddig stabilan müködött a rendszer, de most nem tudok írni a megosztott hdd-ra. A Qbittorent is hibásnak látja a letöltött fájlokat. SMB-n elérem a megosztott mapát, de csak olvasható.
SSH-n betudok lépni. Probáltam a keresőt, de találtam megoldást.
Mivel tudnám újra írhatóvá tenni az eddig jól működő ext-hdd-t?Kínomban a CE fájlkezelőjében nyomtam egy háttértár biztonságos leválasztást, majd újra csatlakoztattam és ezekután tudtam írni a hdd-t.
Fura...[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
válasz Csicsóka #88480 üzenetére
Hogyan tudnám pontosan kimenteni a hibát, ami miatt nem települ fel a Te általad linkelt verzió? Futnék benne még egy kört, mert igazából az S905X2 box így mindent tudna amire nekem szükségem lenne. Plusz előny hogy, simán megy a frekiváltás szemben a Fire Tv stick-kel. Ott csak "varázsgombok" nyomogatásával tudok 1080p24Hz-et választani.
Ui: Itt szeretném megköszönni, Neked és a többi "szakértőnek" a topikban nyújtott munkátokat és a hozzá adott segítséget! -
tozso76
aktív tag
válasz Csicsóka #88453 üzenetére
Egy 4GB-os S905X2 CE19.3 kodira próbáltam feltenni ezt a Netflix addon-t. Valami kompatibilitás hiba miatt nem települ. A CastagnaIT repobol sikerült telepíteni a NF-et, de csak 480p felbontással fut. Van egy Fire Tv max stick-em, arra szintén csak a CastagnaIT féle Netflix települt és itt megy 1080pben. Az élet nehéz... Az S905X2 hibátlanúl mennek akár a 4K filmek viszont nincs fHD Netflix. A FireTV max-on működik Kodi alatt a NF hHD-ban, de egy nagyobb bitrátás film elkezd pufferelni. Egyébként én is a felírat pozició-méretzés és a vertikális kép eltolás miatt vágyom a Kodi megoldásra.
-
tozso76
aktív tag
válasz pruzsi #88456 üzenetére
Nálam ugyan ez történik, ha a TV a megjelenítő. Egy villanyt le-fel kapcsolok vagy pl mosógép kezd mosni akkor egy pillanatra eltűnik a kép. Csak a TV-n tapasztalom projin nem. Valószínűleg (nálam) valami 230V-os zűr van. Mivel ritkán kapcsolgatom a villanyt film nézés közben ezért nem zavaró. Nyilván ez csak egy ötlet volt. Probáld meg máshonnan megtáplálni a TV-t vagy a boxot.
-
tozso76
aktív tag
KB. 2 évig használtam ezt a Mp-t. Kodi (nekem) soha nem működött normálisan. A saját playerével használtam. Himedia chip az alapja. Ezért a képe elég rendben volt. Szépen tud pl. leskálázni. [link] Innen próbálj meg leszedni egy fw - t. Nekem ezzel az orosz fw-vel stabil volt.
-
tozso76
aktív tag
válasz Nerazim #65124 üzenetére
Innen toltsd le. Csomagold ki. Win32diskimager-el írd fel (NAGYON FONTOS!!!) SD kártyára. Pendrive-rol nem működik. Egy dtb-t "gxm_q201_2g_1gbit" kell az SD-re másolni. Én ezt egy CE telepítőről szedtem ki. Természetesen át kell nevezni dtb.img -re. Fogpiszkálóval indítsd.
Nekem így megy egy TX9S -en, a fentebbi Csicsoka fork. -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, ha lehet. Elindítottam egy TX9S boxon, Csicsoka féle[link] OMV-t. Még mindig az a gondom hogy nem kap IP-t a box.
Próbáltam ezek szerin IP-t adni neki, de nem jutottam előrébb. A megadott IP-n sem volt kapcsolat. A LAN csatlakozónál sem világit egyik LED sem. Androidrol működik hibátlanul a hálózati rész.
root/openmediavault -al, a boxra dugott billentyűzettel betudok lépni de se SSH-n se Web-n nem tudok kapcsolódni. Valószínűleg én bénázok valamit, de 2 nap alatt nem jöttem rá hogy mit. Eddig jutottam el -
tozso76
aktív tag
válasz sagem1 #64236 üzenetére
Köszönöm. Ezt majd megpróbálom később. Most indul a mozi egy X96max-rol. Főleg ha sikerül valahogy letiltanom a hdmi-cec vezérlést. Ezzel is szenvedek egy ideje. TV-projektor váltáskor kikapcsol a box. Ezt már meg se merem kérdezni. A végén kapok egy nagy bann-t az admintól.
Vészmegoldásnak itt van egy atombiztos KM8P. Ezen megy minden pöpecül. -
tozso76
aktív tag
válasz meridaharcos #64231 üzenetére
-
tozso76
aktív tag
válasz kovakovi77 #64226 üzenetére
[link] ezt próbáltam követni. Ezt kapom ha gém kapoccsal inditom a boxot.
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok! Egy Tanix TX9S ből szeretnék NAS-t készíteni. Találtam egy Csicsóka által készített leírást. Letöltöttem, kiírtam, dtb-t felmasoltam de nem jutok előre. Gém kapoccsal indítva végig fut egy rakás Linux parancs, ezek után admin/passw.-t tudok beütni. A leírás szerint van egy install választó rész. Ez nekem nem jelenik meg. Lehet nem jó ez az img S912 boxra? Vagy ez teljesen lehetetlen vállalkozás lenne?
-
tozso76
aktív tag
válasz DroiDMester #63881 üzenetére
164 hsz között találtam 5 dtb-t. Azt gondoltam hogy, mindenkinek egyszerűbb lenne ha innen jutna el egy biztosan működő dtb-ig.
Sikerült egy a-a kábellel visszaraknom a régebbi romot az X96max-ra. Van rendes IP a boxon. Köszi a segítséget.
-
tozso76
aktív tag
válasz DroiDMester #63864 üzenetére
Belinkelnéd hogy, melyik dtb-vel lett vfd az X96maxhoz?
-
tozso76
aktív tag
válasz DroiDMester #63469 üzenetére
USB a-a kábellel nem rendelkezem. SD kártyáról vissza tudok állni a régi romra?
Köszi a törődést.[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
Egy "picit" elvesztem az S905X2 tengerében. DDR3, DDR4, LPDDR4, CE lan port nélkül stb. keveredések miatt. Tehát keresnék egy EU raktáros X2 boxot. CE futna rajta. Gigabit működjön CE alatt is. [Ez a box] tudná az előbb felsoroltakat?
-
tozso76
aktív tag
Lesz ott kép. A box fogja leskálázni a képet. Legalábbis, nálam ez így működik. Egy 1080p projekorral vetítek én is. 3,2m méterről nézek 2,5m képátlót. Nagyon durván látszik a különbség, ha 4k anyagot kap a vetítő. Ezt már annakidején a 480p vetítő+ 720-as film is demonstrálta. Próbáld ki.
-
tozso76
aktív tag
válasz DroiDMester #53546 üzenetére
Ezt a plugin.zip-et hogyan tudom telepíteni? Az addon-ok között nem találtam.
-
tozso76
aktív tag
válasz tozso76 #52493 üzenetére
Megvan a hiba! Ha felirattal nézem a filmet, akkor ugrik a kép. Nem minden felíratnál, de elég gyakran. Nagyon zavaró.
Ami viszont óriási fejlődés a CE-ben, megoldották a kép vertikális le-fel tologatást a lejátszó részben. Egyik szemem sír, a másik (nézné a filmet )meg nevet. -
tozso76
aktív tag
válasz Csicsóka #52440 üzenetére
Köszi. Sikerült megmérnem a Mecool KM8P-be dugott gigabites usb adapter lan sebességét. Kb. 300Mbit/s. Gondolom az usb2 portja miatt. Sebaj, elég ez igy.
A nagyobb gondom most az, hogy random 10-30 mp-ként ugrik, reccen, döccen a kép. A lejátszáskor O gombra feljön egy menü, de nem látom a kihagyott, átugrott képkockák számát. Az összefoglaló alapján állítottam be a kodit. CPU-k szinte terhelés nélkül vannak lejátszás alatt. NAS-tól box-ig minden gigabitnek megfelelő. Ugyan itt egy tap1 szépen működött. Mivel szűrhetném ki a hibát? -
tozso76
aktív tag
-
tozso76
aktív tag
válasz Csicsóka #52440 üzenetére
Megtaláltam! Te ajánlottad, ezért vettem ezt.
lsusb: CoreELEC:~ # lsusb
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hublsmod: Module Size Used by
sha1_generic 2204 0
8021q 19039 0
ir_mce_kbd_decoder 4796 0
ir_rc5_decoder 2439 0
ir_rc6_decoder 3423 0
ir_sony_decoder 2417 0
ir_nec_decoder 3367 0
ir_jvc_decoder 2511 0
ir_lirc_codec 4996 0
ir_sanyo_decoder 2899 0
mali_kbase 379077 3
lirc_dev 11232 1 ir_lirc_codec
meson_ir 4021 0
rc_core 17268 11 lirc_dev,meson_ir,ir_lirc_codec,ir_rc5_decoder,ir_nec_decoder,ir_sony_decoder,ir_mce_kbd_decoder,ir_jvc_decoder,ir_rc6_decoder,ir_sanyo_decoder
wifi_dummy 806 0
amlvideodri 12066 0
videobuf_res 5322 1 amlvideodri
videobuf_core 16549 2 amlvideodri,videobuf_res
videodev 131761 1 amlvideodri
dwc_otg 233217 0
fbcon 38031 0
bitblit 4468 1 fbcon
softcursor 1168 1 bitblit
font 7327 1 fbconKöszi előre is a törődést.
-
tozso76
aktív tag
válasz DroiDMester #52421 üzenetére
Köszi. Mindkét USB portot próbáltam. Akkor sajna ez nem a támogatott fajta adapter.
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Egy Mecool KM8P mellé szeretnék beüzemelni egy gigabites usb3 adaptert. Kell ezzel valamit még zsonglörködni, hogy elinduljon. Annak idején, egy tap1 mellé vettem a GB-töl. Sem android sem CE alatt nincs hálozat vele. Összefoglalóban nem találtam erre vonatkozó infót. -
tozso76
aktív tag
Tudnátok linkelni egy tuti osmc ready box beszerzési helyet? GB, Ali, banggood jöhet. A tap1-t elajandekoztam egy almatv - vel kinlodó havernak. Én meg box nélkül maradtam.
-
tozso76
aktív tag
válasz junkpod #30962 üzenetére
Biztos Canikon zoom-os obikkal fotózhatsz. Egy Samsung FHD projektorral vetítek. Egészen éles az optikája. Régebben maszkoltam a szélesvásznu filmeket, de ez kényelmesebb megoldás lenne. Nem értem miért vették ki ezt a ficsört...
Gugliztam Valaki rákérdezett kszaq-tol erre a dologra. Ez volt a válasz: This would have to be implemented in Kodi for Amlogic hardware decoder. I am not a Kodi dev, don't ask me. -
tozso76
aktív tag
Köszönöm a segítséget, sikerült az mmc-re raknom a storage mappát. Van viszont egy dolog ami nagyon hiányzik a LE kodibol. A filmlejátszás alatti kép menuben nincs ott a vertikális kép mozgatás lehetősége. Vetítőn is használnám a box-ot. Ott nagyon kellene a kép vertikális mozgatása. A vászon aljáig illeszteném a 2,35:1 arányú filmeket. Van olyan LE verzió amiben ez benne van?
-
tozso76
aktív tag
válasz Pelican #30708 üzenetére
LE-t nem tudok képernyő nélkül feltenni. Nem működik a reset gomb. Az update menüt kellene elérnem, de vakon nem megy. Szétszedtem a boxot. Látszólag be van forrasztva a reset gomb. Még egy dolog eszembe jutott. Ha egy kolléga lelépné hogy a főmenübol jobbra - balra mennyi klikk ez a kritikus Ycbcr - RGB menü, az is megoldás lenne.
@kgymac; ezt megprobalom[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok! Megjött a Tap1 játékosom. Átállítottam a hdmi színteret YCbCr-röl RGB-re és azóta nincs kép, csak a boot után kb. 2sec-ig. Reset gombot megtaláltam, de nem reagál rá. Vszinuleg nincs bekötve. Mit tehetnék még, hogy életre kelljen a játékos?
-
tozso76
aktív tag
LE fog ezen futni? Találtál már valamiféle visszajelzést erre vonatkozóan? Keresnék a win10-es htpc mellé valami olcsó biztonsági játékost.
-
tozso76
aktív tag
válasz Beni2360 #12691 üzenetére
Régebben felül maszkoltam a vásznat, ezzel mintegy 2,35:1 arányú lett a vászon. 240 centi széles vásznon már nem kényelmes a feketébe rakni a feliratot. Sokat pásztázol vertikálisan a szemeddel. Most kb. a kép 1/4-be illesztem a feliratot. Így egyszerre látom a képet és alatta olvashatom a feliratot.
"Csak azt nem értem, hogy adott egy 16:9 arányú vászon alul kisebb felül nagyobb fekete résszel, sötétben ez miért zavarja a szemét egyes embereknek. "
Nem zavaró, ez az alul-felül fekete csík, csak sokkal esztétikusabb, mozisabb ha nem látsz fekete csíkot(csíkokat). Sokkal kontrasztosabbnak látod a képet, ha a vászon széle ad keretet és nem egy fekete (ami sajnos inkább szürke) vetített keret. 47" TV-n egyáltalán nem érdekel ez a dolog. Vásznon egész más ez csík dolog.
-
tozso76
aktív tag
válasz azbest #12686 üzenetére
Igazad van. Nem fogalmaztam egyértelműen. Itt van 2 kép amit az előbb lőttem a htpc-s kodimról.
Tehát, ezt a csuszkát egyszer beállítottam 1.0-ra, és azóta az összes fimet a kép aljára igazítja. Mindegy hogy 800 vagy 810 pixel magasra konvertálták a fimet. Ezzel nem csúszik el sem a GUI sem a felírat, csak a képet igazítja a kép aljára. Ez vetítővel nagyon hasznos tud lenni. A kép kalibrációval is meg lehet ezt tenni, de akkor a következő 16:9 arányú filmnél lehet vissza húzni a képet, hogy ne legyen levágva az alsó harmada.
Off:Egy ideje már a madVr is tartalmazza ezt a features-t.
Ezt hiányolom az amlogic Kodibol.
még1 Off: Simán buknám a vaktesztet, az inteles htpcm meg a 35$-s box kodi összevetésénél. Mindezt egy 240 széles vásznon egy hardveresen kalibrált DLP projektoron nézve. -
tozso76
aktív tag
válasz DoItYourself #12545 üzenetére
+@ junkpod
Nem a zoom-ra gondoltam.
Ez az opció hiányzik. De egy kis google-zás után, úgy látom ez amlogic "sajátosság". Kár érte, vetítővel évek óta használom ezt a funkciót. Minden filmet a kép aljára illesztek. Egyszer kell beállítani és mindig oda illeszti. -
tozso76
aktív tag
válasz tozso76 #12433 üzenetére
Minden működik rendesen. Egyedül a device tree viccelt meg. Nem volt jó a p201 device tree. gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb ezzel kapott működő IP-t a routertől.
A 011 LE build van fent egy pendriven. A USB4 portban működik, de megy az SD kártyáról is.
Ezzel jól megy a 29.96fps videó is. Term. rendben megy a 23.97, 24, 25, 50, 60fps is.
Egy dolog nem működik: a film lejátszás alatti menüben nincs meg a Frame vertical shift. Ezt használnám hogy ne legyen alul-felül fekete sáv 2.35:1 arányú filmeknél. -
tozso76
aktív tag
válasz azbest #12411 üzenetére
Sikerült!
Tehát a fentebb linkelt box is reset gomb hibás. A TE és Csicsóka leírása alapján elindult a LE.
Van olyan LE bulid amiben megy rendesen a 29.9fps-s film? A 009.ben ez bágzik.
Azért ez gyorsan ment. (14h óta forgatom magam a szopórollerkörhintán. Most 23:57 van. )[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
válasz blakey #12402 üzenetére
Na úgy látom nem egyedüli a nyomorom: [link]
Erre a hsz-ra jött két válasz. Az első tiszta. A második nekem valóbb
"I had this. Issue the only thing I could do was put a fake update.zip (any zip file) on you sdcard and then use the android update program, choose your take zip and let it reboot. It will then boot from the sdcard, after that it will boot done without doing the update trick. "
Ezt értelmezné nekem valaki? Köszönöm az eddigi segítséget is!
ezekkel a 4 usb-s boxokkal azért van szop@s.[ Szerkesztve ]
-
tozso76
aktív tag
Létezhet olyan S905 box ami nem képes LE-vel bootolni? 009-et 011-et, 011 32bit-et próbáltam. dtb-t verzióként 3 félét próbáltam, de nincs boot. Ja igen. Sem SD kártyáról, sem a 4 darab usb portba dugott 2 féle pendrive nem megy.
Szétszedtem a dobozt. Az AV csati mögött lévő reset gombot leteszteltem egy multiméterrel. Benyomásra összezár 2 póluson. kezdem azt hinni hogy ez nem S905-s box. Ezt hogyan tudnám csekkolni? -
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Most próbálok LE-t telepíteni egy H96plus kütyüre. A keresővel nem találtam semmi infót. A 009es LE sehogy nem tudom telepíteni. Van ezzel az eszközzel valakinek tapasztalata? Melyik LE verzió lenne erre való? -
tozso76
aktív tag
válasz martinkeet #8908 üzenetére
Próbáld meg másik táppal. A hitvány kínai táp tud érdekes zajt kelteni az rj45 irányba is. BFS 4kh orosz fórumán többeknek is volt ui problémája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Ukrajnai háború
- Path of Exile 2
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Interactive Brokers társalgó
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Melyik tápegységet vegyem?
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- ASUS ROG Maximus Z790 APEX Encore, 14900K, Corsair H170i RGB, 32GB 7800MHz, Corsair 1200W Platinum
- 775 ős konfig
- iMac 2017 4K 3Ghz/8GB/240GBSSD/2GBVGA - VESA + képernyőhiba!
- Asus P5B Q8200 8GB RAM GT710 2GB 128GB SSD 500GB HDD
- HP ENVY Phoenix , i5 2500 , HD 5670 1GB , 16GB RAM , 120GB SSD , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest