- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ORCA58 #66097 üzenetére
Teljesen rendben van CoreElechez, egyedül a csicsóka féle felezős telépítést nem érdemes rajta mert az eltolja(tolhatja) TX9s-en az androidot. Ha nem kell SPDIF, a analog audio, BT, 5Ghz wifi nagyon jó gép az áráért. LAN viszont gigabites
(#66098) LLKobe
Tanix TX9s nics Eu raktárban de mivel 25USD simán ÁFA határ alatti -
LLKobe
veterán
Üdv!
Apámnak kéne egy box amire van CE, 4k filmek nézésére is. Ha jól vágom S912, S905x2 lenne a jó. Van esetleg EU raktárban most ilyen valahol?
Hívjatok paranoiásnak, de a kínából rendelést most hanyagolnám...
-
ORCA58
addikt
Itt [link] érdemes Tanix TX9S-t venni?
Most, hogy megismertem a CE-t lehet párat beszerzek, másod készüléknek, és a gyerekeknek. -
mexel
veterán
válasz
htom127 #66095 üzenetére
Én legutóbb éppen egy ilyen green 500-ast ( 480) vettem. Ami valójában kb 440Gb. nem valami gyors, a kis fájlok írását sem kedveli, de működik arra amire kell. Kb 16-17e ft kisker áron, pluss kb 3000 egy usb3 ház. Mivel torrenten kívül ezen más nem lesz az sem gond ha meghal, nem lesz pótolhatatlan cucc rajta, viszont ennek még usb hosszabbítóval is elég táp, nincs nagy áramfelvétele stb és leginkább halk, az sem lenne gond ha nem kapcsolná le a box.
-
htom127
aktív tag
Nekem is ajánlották a green ssd ket, ezeknél már állítólag nem gond a gyakori írás-olvasás. Nem vagyok nagy töltögető, eddig elvoltam egy 128 as pendrive-on (3 éve megy non-stop), nagyobb méretnél már árban sincs különbség (pen-ssd), ha annyit elmegy, nekem már megérte.
-
válasz
mikrofon #66090 üzenetére
Amlogic topikban kiveséztük korábban, ott írtam is neked,
915x és 912 alatt alapból megy, de lehet lejjebb venni a min frekvenciát. 905x2 905x3 pörgeti maxon ode kell a parancs amit írtam..(#66091)
SSD is olcsó már és ha 3-4 év alatt tönkre megy sincs gond, az igaz. De így il jóval olcsóbb egy HDD és torrentnek bőven elég (500 giga 2.52 HDD használat 3-4E FT) És ha nem mozgatod (torrent szervert meg nem cipelsz), nem gond hogy mozgó alkatrészes..
-
mexel
veterán
válasz
htom127 #66085 üzenetére
Egyetértek. Nálam évek óta megy pár ssd torrentre is és hibátlanul teszik a dolgukat. Ha majd elromlik cserélem. A hdd is ugyanúgy elromolhat. Az ssd viszont csendes, gyors és már nem drága igazán. Egy 500-as ssd-t is megkapni 20 alatt.
Engem is zavar a hdd hangja plusz jobb érzés hogy tudom hogy nincs mozgó alkatrész a rendszerben
Túl van misztifikálva az írás és egyéb dolog az ssd-vel, még xp korszakban kezdődött ez mert ott külön kellett állítani a trim-et, az eltolást (alignálást) stb. Most már csak használni kell. Azért van -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #66076 üzenetére
A CPU frekvenciájának a teljesítmény szerinti kezeléséhez találtam egy leírást a CE fórumban is. Ott elvileg négy különböző módról is írnak.
Cooling CPU in software S905X2/S922 -
DJGABI
addikt
válasz
htom127 #66085 üzenetére
2 gépes ötlet azért picit overkill, de ha olyan helyen van a router, akkor abba simán mehet egy másik box direktben kábelezve, enyém is padláson van. Nem sok vizet zavar, kijelző nem kell rá, távolról konfigolom. Mondjuk én is SSD-t terveztem bedobni mellé, HDS szerint így is elég szar állapotban van, kb annak már mindegy kategória.
(#66087) SunMount3r végülis mostanában levődött RK (rk3399, rk3328) meg Allwinner H6 chipekhez is armbian [link], próbát megérhet. De nem erre vannak kitalálva, USB-n _szerintem_ nagyon proci gyilkos lesz sok vinyóval, sok írás/olvasással. Telepítés után oda teszed ahova akarod, SSH-val tudod bármiről konfigolni (droidra is van kismillió kliens), a HTTP-s felületet meg főleg akármiről eléred, amin van böngésző.
-
válasz
SunMount3r #66087 üzenetére
USB 3.0 nincs 912-vel.
905x2-re meg nincs jó Linux.
922x a barátod, de az meg nem olcsó, esetleg Rock 64DE egy PC alapúval jobban jársz. hw pron szokott lenni AMD-s HP Thin client 2 SATA porttal USB 3,0-val, Xpenology-t is lehet rátenni és olcsó...
-
SunMount3r
nagyúr
Kifejezetten NAS célra melyik a legjobb SOC (az S912-őt gondolnám) és van/nak erre jobban ajánlott Box típusok is? De ha pl. az RK, vagy más chipesek jobbak erre azt is írjátok. Egy 7 portos USB 3.0-ás aktív HUB-ot kötnék rá és kitudja majd hány több TB-os winyót. Ez utóbbi megoldás okozhat bármi gondot? De az is jó lenne esetleg, ha minél több (lehetőleg USB 3.0-ás) port lenne rajta, amiknek nem gond a táp nélküli külső winyók meghajtása.
Rendszernek az OMW menne rá (gondolom), de még nagyon fontos, hogy mindent tudjak Android-os telóról és Win-es PC-ről is vezérelni a Box-on, mert kijelző nem lenne egyáltalán rákötve. Vagy lehetetlent akarok?Tudok ilyesmire best-buy Box-ot ajánlani? Köszi!
-
válasz
htom127 #66085 üzenetére
De azt ugye tudod hogy SSD.t NEM AJÁNLOTT torentezésre használni!, a rengeteg apró írási művelet(amit a torent művel letöltés alatt) elég hamar tönkrevágja az SSD.t
inkább vegyél egy ilyet árban is annyi és tárhelyben meg 4X annyi és tényleg szinte hangtalan!
-
-
-
htom127
aktív tag
Üdv, transmission alá tennék 240-480 gb ssd-t, s905x usb3 portjára. Van esetleg valami ajánlott típus, vagy mindegyik satás (WD green-re gondoltam) megfelelő CE-hez? Sata to usb3 kábelből Y ajánlott, vagy jó a sima is? A boxnak 2A a tápja.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #66074 üzenetére
3 kérdésem is lenne :
Hogy kell beállítani hogy CE alatt ne pörögjön folyamatosan 100%-on a proci?
Hogy kell beállítani hogy alvó állapot pont olyan legyen mint az androidon? Tehát hogy minden fut a háttérben csak nincs jel a tv-n. Pl megy az usb port, működik a samba megosztás
Észrevettem egy érdekes dolgot idáig ilyen nem volt. Ha alvó állapotba küldöm majd egyből vissza úgy hogy közben nem kapcsolom ki és be a tv-t, akkor csak fekete kép jön vissza. A tv jelzi hogy nincs jel, majd azt is hogy újra van de csak fekete kép látható. Ha ki és bekapcsolom a tv-t akkor minden rendbe jön minden látható lesz újra. Egyébként ha a fekete képernyő alatt nyomkodom a távirányítót akkor végrehajtja az adott dolgokat...
-
hunaqua
addikt
Továbbra sem sikerül az A95XMax doboz belsejébe telepítenem a CE-t. Ugye a "ceemmc -x" nem teszi fel.Akinek sikerült,vagy hal valamit akkor kérem jelezze.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
újra Itt vagyok. Mióta utoljára olvastam közel 1100HSz született.
Újra CE-vel nyomulok ;)
Mégpedig azért mert van egy új ATV + CE DUALBOOT firmware az ugoos x2 tvbox - okhoz. Így nem kell se SD kártya, se usb drive a CE indításához. Ráadásul az android kikapcsoló menüjében is belekererült a CE-be való újraindítás így nagyon egyszerű használni bármelyik rendszert. A CE rendesen frissül automatikusan.
Kicsit sajnálom hogy az ATV van a CE mellett és nem a rendes android, de igazából mindegy mert alapból benne van az aptoide TV, így szinte bármelyik nem ATV app is könnyen feltehető rá és működik is rendesen. -
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #66069 üzenetére
Több könyvtár esetén az a trükk, hogy azonos legyen az útvonal prefix-e CE-n és a gépem is amin fut a plex: autostart.sh-val mountold fel a megosztásokat és olyan path alá, ami ugyan olyan mint amit a Plex lát, szóval ha D:\filmek1 D:\filmek2 D:\rajzfilmek D:\sorozatok alatt vannak a dolgaid, akkor mountold fel őket /storage/filmek1 /storage/filmek2 /storage/rajzfilmek /storage/sorozatok alá és a PKC beállításaiban a "D:\" -t helyettesítsd a "/storage/" -el
-
-
hunaqua
addikt
Ráeresztettem a bizonyos Ge.mi.ni M@n uhd anyagot a TX9S (s912) boxra ,és simán, "rángatózás" nélkül kezeli az S905X3 -al ellentétben.. A HBO GO is tökéletesen megy vele digitális "szemetelés" nélkül. Sajnos az Air dobozon ehhez ki kellett kapcsolni a h264 gyorsítást.
Sajnos egyelőre megy az X96Air (s905x3) a szekrénybe,remélhetőleg meg fognak majd szűnni ezek a problémák idővel,de jelenleg nekem a TX9S jobban megfelel a felhasználási szokásaimnak.
-
Csati7100
csendes tag
Eddig nyűglődtem a CoreELEC betöltésével.
Megoldódott a rejtély.
A micro SD kártya a bűnös. Nem tudom, hol ment tönkre.
Egy normál SD kártyával sikerült.
Még dolgoznom kell rajta, mert 3 távirányítóval szimultánban, felváltva küszködtem fel az Exshark éls Moviesark telepítését. Így egy USB bemenet is foglalt.Külön köszönet kenandna, neki lett gyanús a micro SD kártya.
-
MCs88
aktív tag
válasz
blakey #66022 üzenetére
Nálam a következő a setup:
- D:\Filmek könyvátárban vannak a filmek és D:\Sorozatok -ban a sorozatok, ezeket a path-okat látja a Plex
- a fenti 2 könyvtár meg van osztva filmek és sorozatok névvel
- CE-n autostart.sh -val mountolom fel őket a /storage/videos és a /storage/tvshows alá
- PKC-ben a path replace-nél pedig filmek esetében a "D:\Filmek\" -et kell átírni "/storage/videos/" -ra, illetve a "D:\Sorozatok\"-at "/storage/tvshows/" -ra -
Csicsóka
őstag
válasz
stigma #66059 üzenetére
Ez engem is érdekel, ha jutsz vele valamire.
Béni! #65988
Jut eszembe, ha nem elég jó a NAS, biztos van megunt box amit nem használsz.
Tehetsz rá Armbiant, arra natívan felmegy az Emby.
Vagy valamelyik boxot, amin CE van, és nézed is a mozikat, tehetsz docker-t és abba Emby servert. [link] Itt egy video. Nem olyan bonyolult mint ahogy kinéz, és így az egész hálózatodat kiszolgálja majd az az egy box. -
Bacusuz
őstag
A házimozimat 5.1.2(atmos hangszórókkal elől fent) használom.
Hogy állítsam be a kodin az audió részt?
ma megnéztem egy 7.1-es filmet, de nem adott hozzá hangot, viszont az 5.1 es hangokat szépen lejátsza. -
junkpod
veterán
-
stigma
addikt
válasz
blakey #66058 üzenetére
Hi, köszi, sikeresen 3 perce feltettem és sync-et nyomtam is, működik, viszont 1 dolog nem tetszik de az azlrt van mert még sosem használtam az emby-t utána kell olvasnom neki.
társítottam a szoksáso mappákat pl: Filmek => filmek , Sorozatok => TV Shows...illetve van egy családi egyéb videok amihez nem relgetem semmit sem, de valamiért 2 mappába tette egy egyébbe és egy TV shows-ba.
Illetve valamiért a szükségesfájlokat betölteni de elinítani nem tudom őket mert azt írja, hogy nem létezik az elrési út...
Sebaj, majd a napokban foglalkozom vele és visszatérek...
Segítséged köszi, ez részemről user error, mivel még nem használtam az Emby-t sosem, de az biztos, hogy kis utánjárással egy atomjó adatbázisom lesz és minden eszközön jól fog menni, sőt még próbáltam távolról is...és az is megy pöccre.
Ezenkívül a Transcoding-ot alapból kikapcsoltam, mert akkor mindent direktben akarok lejátszani.Köszi az infókat.
-
Bacusuz
őstag
válasz
DroiDMester #66052 üzenetére
DroidMester és CoF köszi a fegítséget így már működik.
-
remi67
tag
Bocsánat a tudatlan és talán nem megfelelő helyre írt kérdésért, de ezt a topicot látom pörgősnek.
Szal nemrég úgy gondoltam, hogy a máig is harcoló de közel 10 éves Sigmatekes Dune helyett veszek egy újféle androidos izét. Nagyon nem akartam belemerülni ktsg oldalon egyelőre a dologba, úgyhogy egy Magicsee N5 Plus lett. Már kezdem amúgy megbánni.... Szal ami egyelőre a legnagyobb fejtörést okozza: tettem bele egy 1T HD-t azt nem sikerült eddig működésre bírni. Látni látja elvileg mert ha benne van a HD akkor felgyullad az "USB" a kijelzőn, de amúgy ettől több eredmény nincs. A HD eddig adatlemez volt, NTFS formázással. (Az öreg Dune simán beolvassa gondolkodás nélkül).
Szal mit tegyek? Formázzam? Milyen filerendszerre? Aztán ha beolvassa akkor hogy lesz ebből a kütyüből NAS szerver? Merthogy a Dune ilyen funkciót is ellát.
Előre is köszi ha valaki tud segíteni!
-
stigma
addikt
válasz
blakey #66046 üzenetére
Hi, igaz németem nem a legtökéletesebb de akkor a sima Emby-t tetted fel mint a youtube videoban is van: https://www.youtube.com/watch?v=oH0d-rQO9ys
Ez kipróbálom később.
-
spiky03
veterán
Tegnap en is kiprobaltam a az X96MaxPluson a Gemini man 60 hzes samplejet.
Hat elegge docogott a kep es a hang is csuszott. Fura az volt, hogy Kodin az info kiirta a 60hzet de a tvn meg 24 hz volt ha megnyomtam az info gombot. -
válasz
Bacusuz #66045 üzenetére
nem tudod kiszedni a droid-ból!
de feltettem neked => GT-KING_remote.zip letöltöd kicsomagolod, kapsz egy remote.conf fájlt ezt bemásolod az elkészített CE SD kártya gyökerébe és kész is!
-
hunaqua
addikt
adult resolver smu extension
ez csinál valami sz@rt,de nem találom,ezt honnan lehet törölni?
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Feldobtam a GT kingre a coreelecet, de a távirányítón a power gomb nem működik.
Próbálom a leírás szerint"62e1: remote.conf (amlremote) CoreELEC / LibreELEC " megkeresni a remote file-t de még system filet sem találok a lejátszó könyvtárai között.
Természetesen bekapcsoltam a show hidden files-t.
Tudnátok segíteni hol találom ?
ez a fajta giroszkópos távirányítója van -
stigma
addikt
válasz
tcsaba007 #66042 üzenetére
Hi, igen, én is hülye voltam, mert elsőre át sem olvasom, pedig lépésről lépésre leírja mit csináljak
Emby-hez tudtam csatlakozni, profillal belépek, eddig nekem nem szórakozik vele.
Nekem is NAS-on dokckerben fut szépen, viszont az a bajom, hogy EmbyCon-on kellül kell külön belépnem, hogy elérjem a Filmek és Sorozatokat ami nem a legjobb.
Olyan megoldás volt még, hogy Kedvencekhez adtam ezt a 2 mappát de az sem jó nekem, mert én a megszokott Filmek/sorozatok alá szeretném....
Sebaj, ott a délután, meglátjuk mire jutok. -
Formaster
addikt
Üdv Urak, Boxot keresek, elsősorban iptv-hez, plex 4K filmekhez NAS-ról. Fontos a kiemelkedő kép és hangminőség, gigabites port és kizárólag BT remote-os érdekel.
Szemezek a Mecool m8s pro L-el, de vegyesen írnak róla. Egyrész valahol gigabitesnek tűntetik fel, máshol 100Mbitesnek, aztán van aki azt írja gördülékeny, mások azt, hogy itt-ott azért akkan egyet-kettőt. Nem a legolcsóbb megoldást keresem, hanem a legjobbat ár/érték arányban.
-
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Valaki aki ahsznál Emby Server , melyhez kodival kapcsolódok, tudna segíteni.
Ma reggel volt időm foglalkozni vele és az alábbira jutottam:
1. NAS-ra egy mozdulattal belöttem az emby server majd hozzáadtam a szükséges Filmek/sorozatok mappát.
2. Kettő fajta addon-t találtam melyet sikeresen feltettem, de elakadtam sajnos
Hivatalos oldal: https://emby.media/emby-for-kodi.html
EmbyCon addo-t mondták melyre ha rákeresek akkor felteszi a skin-t + pár addo-nt de nem tudok a saját emby serveremhez kapcsolódni, mert nem látok semmilyen menüpontot.
Illetve ezzel próbálkoztam: https://kodi.emby.tv/
Ha az alábbi zip-et felteszem akkor a beállítások nem jönnek elő, hogy emlyik serverhez kapcsolódjak.Ezenfelül olyan kérdésem lenne, hogy kodiból Exportáltam a megnézett Filmek/sorozatokat, valaogy azt kellene integrálnom/migrálnom az Emby serverbe.
Csinált valaki ilyesmit?Segítséget előre is köszi.
-
hunaqua
addikt
Valami hozott egy INDIGO program kiegészítőt amit nem tudok törölni. Szükséges ez valamire,vagy hogyan lehet törölni?
Egy tvaddons nevű sz@r folyamatosan felugrik minden újra indítás után.Amennyiben törlöm,akkor is vissza hozza valami.
-
korcsi
veterán
-
junkpod
veterán
válasz
DroiDMester #66012 üzenetére
Értem én. Nem is egerezni akarok vele. De ha már ott van erre is dobnek egy funkciót.
Kenand.
Igen, régen volt ilyen de mióta beépített lehetőség több apikod választása, ilyen nem volt.
Közben megtaláltam, hogy régen csináltam már API kódot, mikor még gondok voltak a kvotaval. A kód még is van, csak azt a másik két nyomorult számot (API id...) nem találom sehol.
Segítenél hogy a Google menürendszerében hol keressem ezeket? -
-
Beni2360
félisten
válasz
hunaqua #66026 üzenetére
Én ma néztem meg az A95x max-n s905x2 ott simán ment csak a hang volt 300 msec lekésve azt kellett utána állítanom. A 1080p változattal semmi gond nem volt a hangnál sem.
A zidoo sajnos elvérzett röccenésekés a hang is csúszott, ott nem is próbáltam a csúsztatásával. 1080p itt is OK volt.
-
mexel
veterán
Ha áramkimaradások után a CE safe módban indul, hogyan lehet visszaállítani laikusnak a boxot normál állapotra? Valahogy telefonos segítséget kellene adnom. Ilyenkor van .kodi failed mappa ha jól emlékszem, azt nem lehet visszaállítani valahogy egyszerűen? Már régen volt ilyen gondom és ez a box most nincs itt, előidézni meg nem tudom hogy megnézzem mit csináljak.
-
evitiguF
senior tag
válasz
hunaqua #66031 üzenetére
X96Max+-on néztem most, kb felénél abbahagytam, mert sok beakadás volt, illetve csúszott a hang. 1Tb-os merevlemez volt rácsatlakoztatva USB-n keresztül. Megpróbáltam a TV-re telepített Kodival, is, ott már az elején nagyon beakadt, úgyhogy hagytam is.
@DroiDMester - ez szoftveres gond? Később jöhet hozzá valami frissítlés? Vagy ez ilyen, és ha ilyen anyagot akarok nézni, akkor S905X2 vagy S922X lenne a megoldás. -
hunaqua
addikt
válasz
DroiDMester #66030 üzenetére
Akkor nem nálam van a gond.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #66022 üzenetére
Customize Path alatt megadod, hogy mit mire cseréljen (pl ha a Kodi a nfs://homeserver:/filmek/film/film.mkv alatt látja a lejátszandó filmet, a Plex pedig a /media/filmek/film/film.mkv alatt, akkor az Original mellett megadod, hogy /media/filmek és a Replace mellett pedig hogy nfs://homeserver:/filmek - így ki fogja cserélni lejátszás indításakor az útvonalat. Leírva bonyolultabb, mint megcsinálva, ha ránézel a beállításra, akkor biztos érteni fogod.
Én pl úgy használtam, hogy ezzel a módszerrel felmountoltam az NFS megosztást, célszerűen létrehoztam ugyanazt a mappaszerkezetet amit megosztok (pl ha /media/mount van megosztva az NFS szerveren, akkor a /media/mount alá csatoltam a kliensen is), és így kb semmit nem kell extraként beállítani.
-
hunaqua
addikt
Nézem ezt a Gemini M@n uhd anyagot S905X3 Air cuccon,nagyon apró akadások vannak .Ez valami beállítással orvosolható?
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #66023 üzenetére
Valami rémlik hogy nem ment mindenféleképpen és valóban törölnöm kellett a remote.conf-ot és utána működött csak.
Ez a dtb váltást jó tudni, előtte nem értettem miért nem tudtam használni a meson ir fájlokkal a távot pl a dualnál, így visszaolvasva amiket írtál már kezdek megvilágosodni. -
blakey
titán
A másik mód a direct path mode, itt az történik, hogy magát a file-t SMBn/NFS-en éri el a box és csak a lejátszás állapotát synceli a plugin. Én ez utóbbival használom évek óta, kicsit trükkösebb beállítani, de utána tökéletesen teszi a dolgát. - na ez nekem nem sikerült második alkalommal, itt pl. mi a NAS útvonala?
-
MCs88
aktív tag
válasz
pixta78 #65982 üzenetére
Ha a PlexKodiConnect plugint használod, akkor ott beállítható 2 mód. Az egyik a plugin mode, ami a plex saját protokollját használja a videó átvitelére (itt az történik, hogy a plex menet közben feldarabolja kisebb néhány megás fileokra a videót és ezeket szedi le sorban HTTPn a lejátszó).
A másik mód a direct path mode, itt az történik, hogy magát a file-t SMBn/NFS-en éri el a box és csak a lejátszás állapotát synceli a plugin. Én ez utóbbival használom évek óta, kicsit trükkösebb beállítani, de utána tökéletesen teszi a dolgát. -
stigma
addikt
válasz
blakey #65975 üzenetére
(#65975) blakey : akkor utánanézek, és ha már NAS és OMV és Docker akkor már szórakozom is vele.
(#65978) gyűrű : Mysql esetén van valami leírásod hogyan csinálok?
nekem OMV-m van, Dockerben van a mariadb nevü Mysql vagy SQLite adatbázis de inkább emiatt egy másik függetlent tennék fel, mert nem akarom hogy a felhőben tárlt adatbázisban is ilyesmit tárolni, igaz totál elbírja és nem okozna problémát.
(#65991) korcsi :
(#65979) kenand :
Köszi, napokban vagy most hétvégén kipróbálom.Mondjuk ha tudom és összehozom akkor egy hsz-ben mindenképp leírom a tapasztalatokat a Emby serveres megoldással vagy ha egyéb más csinálok akkor azzal.
Köszi mindenkinek.
-
-
mexel
veterán
* rosszul írtam hogy nem megy a régi módszer, Csicsóka éppen írta hogy megy
Arra nem emlékszem hogy amit én írtam melyik módban megy, nem emlékszem
-
cof
veterán
válasz
junkpod #66005 üzenetére
Egér:
Jan 25 15:51:43 CoreELEC kernel: remote: press ircode = 0x00,
Jan 25 15:51:43 CoreELEC kernel: remote:
Jan 25 15:51:43 CoreELEC kernel: scancode = 0x005a,maptable = 0,code:0xff00fe01
Jan 25 15:51:44 CoreELEC kernel: remote: release ircode = 0x00,
Jan 25 15:51:44 CoreELEC kernel: remote:
Jan 25 15:51:44 CoreELEC kernel: scancode = 0x005a, maptable = 0,code:0x00000000Ez benne van, csak ki van kommentelve, ez a sor:
#fn_key_scancode = 0x00
A többi a TV részhez van, be lehet tanítani a TV távirányítón lévő gombokat elvileg, és a TV-n adsz hangerőt így jobb oldalt, és a TV-t kapcsolod ki, bal oldalt meg a BOX-on adsz hangerőt. De rá is van írva, hogy TV control.
-
Csicsóka
őstag
válasz
junkpod #65964 üzenetére
Dehogy nem megy. Az összes régi vason 3-as kernel fut, azok nem kapták meg a 4-est.
Azért nem látsz kódokat, mert a dtb alapból meson-ir módban van, és így nem is fogja érzékelni a kernel az IR kódokat. Át kell váltani egy kamu üres remote.conf-al amremote módba, és lesznek kódok.Megoldás:
touch .config/remote.conf
rebootEgyszer újra fog indulni még, ekkor váltja a dtb-t át, de utána már:
CoreELEC (official): 9.2.0 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # journalctl -f
-- Logs begin at Sat 2020-01-25 14:39:38 UTC. --
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Starting SDP server
Jan 25 14:40:00 CoreELEC kernel: Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
Jan 25 14:40:00 CoreELEC kernel: Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
Jan 25 14:40:00 CoreELEC kernel: Bluetooth: BNEP socket layer initialized
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Bluetooth management interface 1.4 initialized
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Failed to read advertising features: Unknown Command (0x01)
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Endpoint registered: sender=:1.0 path=/MediaEndpoint/A2DPSource
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: Endpoint registered: sender=:1.0 path=/MediaEndpoint/A2DPSink
Jan 25 14:40:00 CoreELEC bluetoothd[3054]: hci0 Load Connection Parameters failed: Unknown Command (0x01)
Jan 25 14:40:01 CoreELEC sshd[3039]: Accepted password for root from 10.1.1.10 port 38610 ssh2
Jan 25 14:40:10 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xe916fe01
Jan 25 14:40:11 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xe916fe01
Jan 25 14:40:13 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xe51afe01
Jan 25 14:40:15 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xaf50fe01
Jan 25 14:40:16 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xae51fe01
Jan 25 14:40:26 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xec13fe01
Jan 25 14:40:29 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xb847fe01
Jan 25 14:40:29 CoreELEC kernel: remote: Wrong custom code is 0xfe01fe01Ott figyelnek a kódok ahogy nyomkodtam az X96Max távját.
Ha megcsináltad a rendes configot, csak bemásolod az üres remote.conf-ba a .config könyvtárba. -
mexel
veterán
válasz
junkpod #65964 üzenetére
A napokban kellett csinálnom remote.conf-ot mert valamiért szívatott a CE.
A régi módszer nem megy, viszont ki lehet cselezni és megy ng vasakon is, mintha a wakeup kódot akarnád kiolvasni. Ugyanúgy kiírja bármelyik gomb kódját:systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
ir-keytable -u
-
gojko.m
senior tag
válasz
DroiDMester #65996 üzenetére
A megrendelést követően érdeklődtem itt először. Úgyhogy nem jelent semmit, hogy hittem neked vagy nem. A lejátszó már úton volt.
Ahogy írtam android rendszerrel jól használható. De ha van rá némi esély hogy más rendszert is el lehessen rajta indítani, azzal kapcsolatban minden tanácsot, iránymutatást szívesen veszek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Revolut
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged