-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz
junkpod #30497 üzenetére
Én azt mondom,hogy a gyakorlatban a meglévő hibáival is már együtt lehet élni az S912-vel.Nem vitatom,hogy a 4K UHD megjelenéséig a legjobb alternatíva volt az S905X .Igen,lehet továbbra is 'életben' tartani Gigabites usb adapterrel,de szinte minden nap beír ide is valaki,hogy hiába az ajánlott chip verzió,mégsem megy 'akadozás' nélkül az uhd tartalom vele.Ez az S912-nél kizárt.
Megpróbálok tárgyilagos maradni,és vannak előnyök is és hátrányok is mind a két gépnél.Én viszont a W-t sem húznám le a klotyón,jelenlegi átlag tartalmakra az is tökéletes lehet (..természetesen sajnos ahhoz is kell az adapter),és mondjuk egy Tanix mini 2/16 26usd.- árért is jó vétel átlag felhasználásra.Jelen pillanatban egy Gigabites S905D lenne a legjobb választás,csak minek bele a tuner. (legalábbis nekem)
-
-
junkpod
veterán
válasz
kungzi #30490 üzenetére
Ebben van ellentmondás. Az s912+LibreElec egyelőre csak hunaqua kolléga dicséri, mindenki más írja a hibáit.
Vagy X-es és gigabit adapter vagy D-s típust vegyél. LibreElec szempontból elvileg elég a kisebb ram-rom, de ha azt akarod rakni belső memóriára a LibreElec-et (akár csak a storage mappát) akkor ne sajnald a 16GB-re a pénzt.Céltudatos: 8GB verzióból nem marad 4-5GB szabad hely szerintem és tud hízni a LibreElec is ha használod...
-
Pelican
őstag
válasz
fcbarca #30489 üzenetére
junkpod már válaszolt, leírt minden lényegeset.
adi1234:
És tényleg több mint két ampert akar a box?
Meg tudod mérni az áramot?
Csatlakozó rendesen be van forrasztva?Az én H96 Promnak is meghalt a tápja (mondjuk az teljesen, se kép, se hang), volt itthon egy másik ezeréves, azzal nincs probléma azóta sem.
Az a furcsa, hogy az enyém elmegy a laptop usb portjáról is, pedig ott azért nem hiszem, hogy van 2A. Ha hazamegyek, majd kimérem, hogy pontosan mennyit eszik. -
Minstrel
senior tag
MX3 távirányítóval lehet valamit tenni kodiban, hogy a vissza gomb ugyanazt csinálja, mint a gyári távirányítóval?
Ha jól olvastam akkor az egér jobb gombja akar lenni és pl. mappából azonnal a főoldalra ugrik és bevillan a kurzor is. Ha kikapcsolom az egértámogatást akkor semmi sem történik a vissza gomb lenyomásakor.
-
berbatov2
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
kungzi #30490 üzenetére
Libreelecnek bőven elég az 1G RAM, ez tuti. Ha SD kártyáról futtatod, akkor a tárhely méret is mindegy. Tehát az 1/8GB-s megfelel.
Viszont, ha a Librelecnek beállítod, hogy a belső emmc-t használja a /storage-nek, akkor gyorsabb lesz a rendszer, és bármiylen kicsi SD kártyát is használhatsz, viszont a tárhely méretét értelemszeűen a belső tárhely korlátozza, de még ekkor is kényelmesen elég az a 4-5GB, ami az LE-nek marad az android mellett.Továbbá én a 905x-en venném egy ethernet adapterrel.
-
kungzi
veterán
Gyerekek én már annyira elvesztettem a fonalat a több oldalnyi hozzászólás olvasása közben, hogy már komolyan nem tudom mit érdemes venni és mit nem.
Nekem a lényeg a librelecc, s912, optikai hang kimenet és a gigabit lan. Librelecc azért, mert nekem nem kell az android. 4k, HDR fontos a remuxok miatt.
Hány GB ram/rom kell? Van egy class10-es Samsung microSD-m a librelecc-nek.
Légyszi segítsetek, tudom már írtam párszor, de egyszerűen tanácstalan vagyok.
Köszönöm
ui:
Olyan kérdésem lenne még, hogy egy külső HDD-t rákötnék a cuccra, ezt tudom majd hálózaton keresztül frissíteni. Notebookról új filmeket rátölteni hálózaton keresztül?
-
berbatov2
senior tag
Sziasztok!
Összefoglalót elolvastam!
Nyertem egy monitor tv-t, és szeretném az itthoni hálózathoz kapcsolni wifin, mivel hálózati csatlakozás nincs hozzá! 1 usbés 1 hdmi bemenete van, gondolom egy androidos okosító pont elég lenne. A feladata 720p-s anyagok fogadása a nasról wifin(ac,n) keresztül, esetleg YT. Új, használt, kínából minden megoldás érdekel. Árban nem nagyon szeretnék 10-15k-nál többet adni, ahogy visszaolvastam nem lehetetlen küldetés. Liberelec felmókolás biztos menne, bár az összefoglalóban levő leírást lehet többször is el kellene olvasnom
Előrei köszönöm a segítséget. -
-
Csicsóka
őstag
Ez most ugye a 812-es box?
Ha felmegy a rá való kszaq féle LE, akkor lehet hogy lenne megoldás. img formátumú firmware-t is szét lehet bontani, majd LE alól feltenni. Öf. 31d pont. Kicsit macerás, de hátha... Vagy TWRP-ből is lehet próbálkozni, az is dd-vel teszi helyére a rendszert. Hátha ha van hozzá TWRP. -
Pelican
őstag
Jelenleg csak úgy tudom bekapcsolni ha adok neki USB-n keresztül kiegészítő tápot is (ezt boot után már kihúzhatom). Enélkül csak kattog vagy zizeg a doboz bekapcsolás helyett.
Talán megérne egy tápcserét, ez nyilván nem a normális működés része.Az USB-s bootolást meg végig kell próbálni az összes porton, mert általában csak az egyikről működik.
-
a2d2
addikt
-
mexel
veterán
-
dugesz77
őstag
válasz
pinnacle #30441 üzenetére
Nálam megy az Le alól a yt 4k. Pont a hétvégén állítottam be. Az elején nem akart működni de egy újraindítás után elindul. Most már ténylegesen 3840×2160 felbontáson ment nem mint a múltkor amikor mindenre maximum az 2560x1440-et írt. Próbálgattam elég sok anyaggal ment szépen. Ezek után ment is Nand-ra a LE MECOOL M8S PRO Plus-on. Androidot eddig is csak a 4k yt miatt hagytam fent, netflix nem érdekel.
-
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #30438 üzenetére
Működik köszi, teszteltem.
A jellyfishes tesztvideók közül a 35mbps még ok, 40-től már meg-megakad.
Ami csak azért furcsa, mert pc-ről LE-re 8-10MB/sec-cel másolok, 8 alá nem megy.
Speedtest is 75-öt mér, elég tiszta az 5gigás sáv.
Azért 50mbitre számítottam volna. Mitől lehet? -
Upo
addikt
válasz
koozed #30343 üzenetére
M8S Pro+ gyárilag már android tv-s rendszrrel jön. Abban csökkentett play van, csak a tv-s appokkal.
A cast-ot annak idején próbáltam, de nem nagyon akart menni, valami demo verziós app volt belehegesztve, szerintem azért nem megy. Nem tudom most a gyári romon mi van.
Kontroller, cec ügyben nem tudok nyilatkozni, nem használom. Custom romot esetleg lehet használni, abban mennek a kontrollerek mert benne van a leírásában. Lehet hogy a cec is, de nekem az a box av kábellel megy, nem is érdekelt soha a téma. -
a2d2
addikt
Ha teljesen összeállt a rendszerem akkor írok majd egy összefoglalót hogy mik vannak telepítve, de sajnos még nem tökéletes, csiszolni kell még rajta.
Nehéz lesz mindenkinek megfelelő beállítást összeírni, mert pl érkezett egy Excelvan T95Z Plus (2+16 GB) is és mindenben lekörözi a H96 Pro + (3+32 GB) dobozom. Ezt a H96-ost senkinek nem ajánlom! Jelenleg csak úgy tudom bekapcsolni ha adok neki USB-n keresztül kiegészítő tápot is (ezt boot után már kihúzhatom). Enélkül csak kattog vagy zizeg a doboz bekapcsolás helyett. Ezen kívül sokkal többször állnak meg a folyamatok és csak a box újraindítás segít rajta. Kodi alatt ha bármilyen hardveres gyorsítást bekapcsolok neki akkor kockásodik a kép. Ezt kikapcsolva meg pl youtube lejátszásnál szaggatást tapasztaltam. Ha bekapcsolom az amlogic (surface) gyorsítást akkor jó a youtube de megint bejön a kockásodás filmeknél. Valami orosz rom van most fent, lehet lecserélem.
Visszatérve az eredeti elképzelésre, valami olyasmi kellene hogy milyen beállításokkal lehet elérni a tökéletes, szaggatásmentes, kadenciahelyes lejátszást android alatt S905-nél, S912-nél, és android 6 és 7 alatt.
Ha valakinek van tökéletesen belőtt rendszere az írhatna egy felsorolás jellegű leírást pl: amlogic tool + androidon mik a beállítások + SPMC ilyen és ilyen beállításokkal ...
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #30455 üzenetére
1080p és afelett más DRM szint kell, az MPEG-dash és az inputstream.adaptive pedig nem egy hivatalos youtube licencelt megoldás. Ezért.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #30451 üzenetére
Mi olyan őrdöngősség ezen a 1080p-n a 720p-hez képest én nem értem... Az MPEG-dash-al van valami azt látom, de akkor a 720p és alatta miért működik? Lehet, hogy ilyenkor codec-et is vált pl. a 720p stream más kodek-ben van mint az 1080p-sek általában és ez nem menne a KODI-nak on-the-fly?
Az miért nem csinálják meg, hogy pl. fix 1080p-n "force"-olja minden esetben és akkor nincs stream váltás?Na jó, csak hangosan gondolkodom, mert érdekel, hogy lesz e rajta rendes FHD YT (legalább) valaha is. De ezek szerint ha Google gondol egyet, máris elszállhat megint az egész, hiába fogják pl. ezt is "kijavítani" KODI szinten.
-
-
tecsa86
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy használ itt valaki közületek h96 max lejátszót?
Olyan problémám lenne, hogy amikor optikai kimeneten keresztül jön ki a hang és nincs bekapcsolva a hangtovábbítás egy idő után elkezd szakadozni a hang.
Olyan mintha nem kapna elég áramot az optikai kimenet, mert amikor belenézek a kimenetbe, vibrál a fény.Ilyen lehetséges:?
-
a2d2
addikt
válasz
junkpod #30443 üzenetére
A frekiváltásban biztos vagyok, a jó frekiben már nem.
Amlogic tool-nál be van kapcsolva a frekiváltás, meg android alatt a HDMI self-adaption is.
Az az érdekesség hogy a beépített lejátszók és az MX player pontosan 23,978-ra váltotta a projektort, egyedül az SPMC váltja kereken 24Hz-re.
Nem tudom mitől lehet ez.
De kísérletezek majd még ezzel az FTMC-vel is, csak tegnap feltettem és annyit tudtam kipróbálni hogy 2x kifagyott film indításkor úgyhogy gyorsan inkább az SPMC-vel néztük meg az esti sorozatot. -
a2d2
addikt
válasz
DoItYourself #30436 üzenetére
Szia!
Igen, én is ezzel kezdtem, de nem tudom megoldani hogy magáról a pendrive-ról bootoljon a kütyü.
Ha benyomom a reset gombot és úgy kapcsolom be csak annyit érek el hogy bejön ez az androidos recovery rész.
Ráadásul a zip-ekből is csak egyet tudtam frissíteni mert a többire valami file-signature-os hibát írt. -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani s905/912 játékot, lehetőleg Gamesir gamepadhez?
Ami működik nálam:
Real racing3
Oddworld: Munch Odyssee
Zombie GunshipA shadow fight3 rohadt jó lenne, de nem kompatibilis
-
junkpod
veterán
válasz
oroszlan12 #30417 üzenetére
Nem. Rockchip-re van. De benne hagytak az amcodec támogatást.
Spmc van amlogicra. Meg vidonme. -
junkpod
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Utolsó 8.2.2.3 frissítésből, Youtube-on kivették az FHD-t, 4k-t? Nem is lehet kiválasztani. Igaz a hangcsúszás is elmúlt, de azzal amúgy sem volt gond, csak az MPEG-DASH-nál.
-
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #30438 üzenetére
ok, holnap
jó éjt -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Márton #30433 üzenetére
0. bedugod a pendrájvot a routerbe
1. a routerben bekapcsolod az SMB-t a Storage Sharing-nél, ezután már fogod látni a hálózaton a pendrájvot, mint megosztott könyvtárat
2. a Kodiban az Add videos... menüpontnál felveszed a router neve vagy ip címe alapján a megosztott könyvtárat
3. tesztelsz -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #30419 üzenetére
Ez is tökéletes megoldás, és akkor nincs akadálya az xfs használatának.
Tökéletesen kezeli az LE, az előző teszthez használt Adata USB 3 pen-t teszteltem ezzel is.
Hasonló eredményt hozott mint a korábbi ext2 teszt. Annyi előnye van az ext2-höz képest, hogy ez naplózó fájl rendszer, és jobban tűri a kínzást.
USB HDD esetén sem lehet ettől jobb eredményre számítani, vagy még ennyire sem, ezen teszt szerint csak 35MB/s volt olvasásban a 2,5" os 5400RPM-es Toshiba HDDKorábbi ext2 teszt.
LibreELEC-megogo:/var/media/Adata3 # flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 12.69s (40.36MB/s), CPU: user 0.02%, sys 1.97%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 26.32s (19.45MB/s), CPU: user 0.00%, sys 1.37%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 40.31s (12.70MB/s), CPU: user 0.05%, sys 1.43%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
171.0MB processed in 184.65s (0.93MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.07%xfs teszt.
LibreELEC (community): 8.2.2.3 (S905.arm)
LibreELEC-megogo:~ # mount | grep Adata
/dev/sda1 on /var/media/Adata3 type xfs (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime,attr2,inode64,noquota)
LibreELEC-megogo:~ # cd /var/media/Adata3/
LibreELEC-megogo:/var/media/Adata3 # flash-bench
Creating test file flash-bench.tmp of size 512MB.
Benchmark: Sequential read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 12.53s (40.86MB/s), CPU: user 0.00%, sys 2.00%
Benchmark: Sequential write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 25.59s (20.01MB/s), CPU: user 0.00%, sys 1.09%
Benchmark: Random read Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
512.0MB processed in 46.38s (11.04MB/s), CPU: user 0.01%, sys 1.47%
Benchmark: Random write Limits: Total size: 512MB Duration: 60s
152.8MB processed in 170.48s (0.90MB/s), CPU: user 0.00%, sys 0.05%
LibreELEC-megogo:/var/media/Adata3 # -
DoItYourself
Topikgazda
Kipróbálhatod a Burn Card Maker-t, sok veszteni valód nincs.
-
DJ Diablo
tag
-
a2d2
addikt
Sikerült felélesztenem a 812-es boxot az mxiii rommal.
Most van végre recoverym, egyetlen problémám hogy egy img fájlt szeretnék pendrive-ról rárakni valahogy.
Az apply update from EXT alatt meg csak zip-ből lehet telepíteni.
Van valami módszer amivel img-ből zip-et gyárthatok?
Köszönöm! -
Márton
nagyúr
válasz
hunaqua #30427 üzenetére
Ha vki leírja stepbystep, hogyan kell hálózati lejátszást beállítani, akkor letesztelem az ac-s wifi stick-kel, mekkora bitrátáig viszi a 4k hdr-t az S905X-em. Win7 Home Pr.-m van, és egy Archer C2 router, aminek az USB menüjében van media server, storage sharing, stb. de sosem használtam, csak kártyáról és pendrive-ról játszok le a stickről, így nem tudom mit kéne konfigolni ehhez.
-
a2d2
addikt
válasz
oroszlan12 #30417 üzenetére
Köszi, megnézem akkor előbb azt.
Ez alapján maga az android 7-es sem túl jo ezekre a boxokra
-
hunaqua
addikt
Akkor egy Gigabites S905D
-
hunaqua
addikt
-
kungzi
veterán
Szerintetek mi éri meg jobban s905x vagy s912 típusú lejátszó?
-
Csicsóka
őstag
válasz
vargalex #30415 üzenetére
Annyiban nem kezeli az LE az xfs-t, hogy nem lehet létrehozni vele a fájlrendszert. Nincs xfsprogs, így mkfs.xfs sem. Dózer alatt nem tudom, de szerintem nem lehet xfs-t létrehozni. Linuxos gép meg nem sok embernek van, hogy megcsinálja az LE kedvéért. Ha már van ilyen fájlrendszerű HDD, biztosan kezeli szépen.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Csicsóka #30414 üzenetére
Ja, hogy akkor journal nem volt. Mondjuk ext4-nél is ki lehet kapcsolni.
XFS-t ez alapján mertem javasolni:megogo:~ # ls -la /lib/modules/3.14.29/kernel/fs/xfs/
total 1299
drwxrwxr-x 2 root root 29 Aug 27 01:03 .
drwxrwxr-x 15 root root 177 Aug 27 00:57 ..
-rw-rw-r-- 1 root root 1329272 Aug 27 01:03 xfs.koEgyébként én desktopon és szerveren is XFS-t használok.
-
Csicsóka
őstag
válasz
vargalex #30400 üzenetére
A pendrive-on ext2 van, hogy a legtöbb szabad terület elérhető legyen. Ha kezelné az LE az XFS-t akkor azt használnék a rádugott HDD-re. Évekkel ezelőtt még amikor ext3 sem volt, használtam Linuxos PC második, adat tárolásra használt HDD-n. Nagyon jól teljesített sebességben, stabilitásban. Számtalan áramszünetet túl élt, adat vesztés nélkül. Anno nagyon jól megalkotta az SGI.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Pelican #30403 üzenetére
Szerintem próbáld ki (mondom ezt úgy, hogy S905-ön én nem próbáltam). Ahogy írtam (és linkeltem) olvasási az ext2/3-at is megelőzi az ext4, írásban bekapcsolt journal mellett nyilván csak az ext3-at (az ext2 nem naplózott filerendszer). Persze kikapcsolható a naplózás, de olvasásban default mount opciók mellett nem igazán lesz előnye. Másrészt a linken a kernelre hivatkoznak. Az ext2/3/4 filerendszert ugyan az a kernel modul kezeli...
-
Technoman
őstag
válasz
pinnacle #30302 üzenetére
Most látom a hsz-edet.
Nekem szintén Pana TV-m van (cca 3-4 éves) és a világítós távomra nekem sem sikerült ráaplikálnom a TV ki/be kapcsolását. Olyanra emlékszem, hogy az ali-ról rendelt távomhoz kapott leírás szerint bizonyos kóddal nem kompatibilis a taníthatóság. (furcsa,mert a cca 15 éves Yamaha még csak 5.1-es erőlködőmmel meg röhögve kompatibilis -
Pelican
őstag
válasz
vargalex #30400 üzenetére
Igen, az USB-n csatlakoztatott lemezekről van szó, nem az SD-ről.
Az nfs meg ugye hiába ajánlott, ha valaki a boxra akarja dugni a hdd-jét.
Én ugyan nem próbáltam (nfs-t használok), de szerintem az ext2 v. ext3 jobb lehet az ext4-nél a journal miatt.hunaqua
Olvasd el a linkelt eszmecserét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged