Mini tévéfelokosító Androiddal, igen jó áron

Egyenesen Kínából repült hozzánk a pendrive méretű, MK808B Pro, médialejátszóként is használható stick.

MK808B Pro

Néhány évvel ezelőtt robbantak be a mini, pendrive nagyságú, Android-alapú smart stickek, amelyek azt ígérték, hogy képesek kiváltani, sőt a hatalmas alkalmazáskínálat révén felülmúlni az okostévés platformokat. Azonban kiderült, hogy nem eszik olyan forrón a kását, hiszen a felhasználókat sok esetben rengeteg kompromisszum megkötésére kényszerítették, ami egyrészt a hardverek kis teljesítményéből, másrészt az érintőképernyő hiányából fakadt. Emiatt sokan csalódtak az ilyen eszközökben, hiszen nem azt kapták, amit vártak, illetve amit ígértek nekik.

MK808B Android smart stick
MK808B Pro Android smart stick [+]

Mindenesetre azért jó pár olyan cég maradt, amelyik kitart a stickek mellett, és ennek köszönhetően a választék meglehetősen nagy, és a kínálatban természetesen a kifejezetten olcsó, általában a Távol-Keleten készülő, kevéssé ismert márkáktól származó modellek is megtalálhatóak. A 30 dollárba kerülő MK8088 Pro e csoport egyik tipikus képviselője, és melyet a kínai Geekbuying.com bocsátott rendelkezésünkre. Leginkább az érdekelt minket, hogy egyáltalán érdemes-e megvásárolni egy ilyen, kedvező árú terméket, beválhat-e médialejátszóként, lehet-e vele játszani, és hogy mennyire stabil.

Hirdetés

A doboz tartalma

Vannak olyan tagjai e termékcsoportnak, amelyeknél a dizájnra is kifejezetten odafigyeltek, de az MK8088 nem tartozik közéjük, ami egyébként egyáltalán nem baj, hiszen amúgy is a felhasználó előtt láthatatlanul, a tévé hátuljába van bedugva. 9 centiméteres hosszúságához 3 centiméteres szélesség és 2 centiméteres magasság társul, található rajta egy micro HDMI, egy USB 2.0, egy micro USB port, valamint egy microSD kártyaolvasó.

MK808B Pro Android smart stick MK808B Pro Android smart stick
MK808B Pro Android smart stick [+]

A dobozába pakoltak az angol nyelvű használati utasítás mellett egy micro USB és egy micro HDMI csatlakozóval ellátott kábelt, valamint a hálózati áramforráshoz csatlakoztatható adaptert. A távirányító viszont hiányzik, aminek valószínűleg költséghatékonysággal összefüggő okai vannak. A termékbe Amlogic S905 (négy Cortex-A53 maggal) SoC került, Mali-450 grafikus vezérlő, 1 GB DDR3 RAM és a papíron 8, a valóságban 4,4 GB adattárolásra szolgáló flash memória társaságában.

A teljesítmény mérésére alkalmas egyik legismertebb benchmark, az Antutu futtatásához egy olyan kiegészítő programra lett volna szükség, amelynek letöltése meghiúsult, ezért a hasonló profilú Geekbench szolgáltatásait vettük igénybe. A teszt során 1759 pontot ért el, ami nem valami kiemelkedő eredmény, hiszen ez nagyjából a 2013-as Asus Nexus7 és a Sony Xperia Tablet Z teljesítményének felel meg.

MK808B Pro Android smart stick
MK808B Pro Android smart stick [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés