- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz
pinnacle #31696 üzenetére
Mar miert ne lenne? Nekem a 3 szobas panelban is siman osszejon 15 eszkoz kulonosebb megeroltetes nelkul is. Telefonok, tabletek, laptopok, nas, tv, medialejatszo, konzolok, kamerak, rogzito es adhoc jellegel barkinek barmilyen cucca. Akkor egy csaladi hazban gyerekkel, tobb eszkozzel siman hetkoznapi dolog.
Jo azert, hogy a mediamarktban mit mondanak, azt erdemes mindig a helyen kezelni. Amugy a tplink igenis jo, csak a gyari szoftvere hagy maga utan eleg sok kivanni valot, ezert kell rarakni az openwrt-t, ami mar lede neven fut es akkor ugyancsak stabil, de azert a legjobbtol ugyancsak messze all. Ugy mondanam inkabb, hogy ar/ertek aranyban eleg jo helyet foglal el.
Az uzleti modelljeik meg profi cuccok, persze az arukat is megkerik. -
blakey
titán
válasz
pinnacle #31696 üzenetére
Nem átlagos, de a mai világban egy 4 tagú családnál minimum 4 telefon van és akkor hol vannak a tv-k, számítógépek, tabletek, egyéb internetképes eszközök.
MM-be lényegtelen mit mondanak, nem értenek hozzá, sajnos, tisztelet a kivételnek.
Én soha nem ár alapján döntőm el, hogy veszek valamit vagy sem hanem mire van szükségem, ha arra amire esetleg nincs meg a pénzem akkor várok, de nem fogok mást venni.
Most pl. 2 új boxot vettem így már csak egy S905D fog hiányozni az S9XX palettáról.Viszont ezek elmaradnak egy "drágább" boxtól, érezhető külsőleg és belsőleg is. Nem mindegy, hogy a Pro L-em 65 fokon üzemel ugyanazzal az anyaggal a Neo U1 meg 41 fokon, érzékelhető a különbség, de még sok apróság van ami miatt lehet érezni, hogy mitől olcsó és nem utolsó sorban a támogatottság, veszel egy olcsó boxot, ahogy én is, de egyből egy közösségi támogatást élvező szoftvert fogok használni, mert egyébként kuka, mondjuk most a TX3 Mini-re kiváncsi vagyok, mert ott megint van új frissítés és csíszolgatják a droidot. Lehet, hogy lejátszónak nagyon jó lesz.
Mindezek ellenére értem, tudom miről van szó, de nekem sajnos nem jó a TP-Link router és ha igen akkor is olyan amire normális CFW érhető el, gyári rendszer gyakorlatilag tele van hibával. Asus, Synology és egyéb komolyabb routerek esetében jobb a helyzet, nem tökéletes de jobb. -
pinnacle
nagyúr
válasz
kmarci25 #31681 üzenetére
Ahogy látom, inkább 25k felett.
blakey azért a 27 eszköz már nem átlagos felhasználás.
Egyébként nekem az MM-ben azt mondták, hogy sok routert kipróbáltak, de pont a "névtelen" olcsó TP-Link vált be a legjobban. Mondjuk a boxoknál is látjuk, hogy azért mert valami olcsó, még lehet jó is.
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm szépen.
-
hunaqua
addikt
Lejjebb ment a Tanix TX3 MAX ára 35 usd.-re.
Viszont pontozható a Gearbest-en 26 usd.-re,és van hozzá ajándék tartó konzol! Az meg jó ár érte.
-
haddent
addikt
Bocsi, hogy off, de próbált már valaki S812 -es gépre (Sencor SM 9003 Pro ) rakni LE -t? Nem akar sikerülni
-
tobias40
veterán
válasz
Beni2360 #31673 üzenetére
Nem töltött tőlem senki(és én sem) torrenten,ezt néztem meg a NAS-on a forgalomnál!(NAS-ra töltök..)
Egyszerre csak 1 tv csatornát lehet nézni,tehát ment a sport 1HD akadás mentesen,utána kipróbáltam a Spílert ami 10 mp. után kép megáll,utána 5-6 mp.és a hang is elfogy,pufferol közben de nem jön vissza a mozgó kép és a hang sem,újra kell indítanom a Mytv addont!Nem tudom így már érthető-e?
-
Zirowe
nagyúr
1gb-s verziója ennek most 35.39$.
Én amúgy most ezt a X96 Mini TV-t néztem ki, vagy ez nem annyira jó?
Gondolom libreelec alatt 1080p-nél még mindig elegendő az 1gb ram. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, mi most a legolcsóbb még kapható gép, ami megbízható és rendesen fut rajta a libreelec max full hd felbontásig?
Nem kellenek kacifántos kimenetek, elég a hdmi és a lan csatlakozó, 100mbites is oké, wifi része nem fontos. -
sugarforce
addikt
válasz
blakey #31683 üzenetére
Egyetértek. Egyébként elég sok tplink routert üzemeltem már be, meg üzemeltetek, teljesen stabilak, viszont tényleg csak a LEDE-vel... Nem értem miért nem vesznek példát a fejlesztők.
Most az asus n56u-t gyűröm itthon pár éve, padavan firmware-rel stabil, mint a beton, a belső antenna meg a panel lakást pont lefedi. -
the radish
senior tag
Sziasztok!
Itthon közel egy éve probléma nélkül működik két darab Beelink Mini mxiii ii, telepített LE rendszerrel.
Most a testvéremnek is szeretnék egyet beüzemelni, azonban az említett típust már nem fedezem fel az elérhető termékek sorában.Kérdésem az lenne, hogy melyik típust érdemes most megvenni nagyjából a 60$ körül, ami sok embernél teljesít LE rendszerrel gond nélkül?
Előre is köszönöm.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #31680 üzenetére
Nem feltétlenül túlzás. Szerintem és a hozzáértők szerint a TP-Linkek nem feltétlenül minőségi routerek, volt TP-Linkem, Asus-om, Syonlogy, most Synology-t használok gyári rendszerrel és betonstabil mind a 27 eszközömön, legyen az Wifi vagy LAN, az Asus is az volt csak belső antennás volt és a hatótávja kisebb, gyengébb volt, a TP-Linken csak az OpenWRT segített, nélküle kompatibilítási problémák voltak 2 eszköz esetében, CFW-vel ez megszűnt, de gyengének bizonyult.
Nem volt vele semmi gond, kivéve azt, hogy csak az iPhone5S-ek nem csatlakoztak stabilan, - na látod, ott van a "de" és ez is a sok kis "de" sokra megy, "de" nélküli kapcsolatot szeretek használni. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Alien! #31675 üzenetére
Pár hete transmissiont üzemeltem be otthon, a NAS-on. Port nyitás helyett, lustaságból bekapcsoltam a szolgáltatói telekomos routerben az UPnP protokollt, működött is a tr, de belelassult tőle a hálózatom. Először föl se tűnt, csak pár nap múlva, hogy egy weboldal betöltésére is hosszú másodperceket kellett várni, és egyre több lett az időtúllépés, stb. Kikapcsoltam az UPnP-t, beállítottam a port forwardot, és levontam a tanulságot.
-
kmarci25
veterán
Láma kérdés, de nem jövök rá...
Korábban sikerült megoldanom, hogy android-os Total Commander app LAN pluginjával láttam a kodi mappáit. Mindent kitöltök értelemszerűen és mégsem megy... Ilyenek vannak:
- szerver név/könyvtár: ide írom a box IP címét
- felhasználó: üresen hagyom
- jelszó: üresen hagyomÉs hibával kidob. PC-ről win10 alól simán elérem. Mit rontok el?
pinnacle: szerintem arra gondol, hogy már olcsóbban is találni normális routert. 10-11 körül is van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #31679 üzenetére
Azért ez nem túlzás átlagos felhasználásra? Milyen előnye lenne egy sokkal drágább routernek, mit ajánlanál?
7 éve megy gond nélkül a TP-Link 741ND. Gondolom 4K-ra már Gigabit kell, de a 1043ND is csak 12k.Nem volt vele semmi gond, kivéve azt, hogy csak az iPhone5S-ek nem csatlakoztak stabilan, (mással nem volt gond), de egy tápcserével ez is elmúlt. -
Alien!
senior tag
válasz
blakey #31677 üzenetére
nyilván lehetne persze, de amúgy semmi baja, wifin beszórja a házat teljesen, stabilan tolja az 1 gbitet kábelen és - ezt az esetet leszámítva - problémamentes. Ismerve magamat elköltök 25 ezret és max annyi előnyöm lesz, hogy a telefonokon nem 40 mbittel jön a youtube hanem 200-al...
-
junkpod
veterán
válasz
darvinya #31674 üzenetére
Ezt azért furcsalnam. Az iptv valóban más "csatornán" megy a kábelen, de egy netes stream az pont olyan mint egy YT vagy weboldal letöltés... Illetve ilyenkor Telenor mo-i szétverték állsz kapcsolatban, nehogy már egy isp beleszóljon, hogy xy stream mehet vz stream meg nem mehet...
Ip címeket lehet korlátozni de tartalmat? Nem hiszem. -
Alien!
senior tag
Sziasztok!
A minap volt egy problémám, miszerint a gigabites boxom helyére bekötött Mecool M8S pro+ (illetve minden más s905x cucc is) szaggatta, bufferelte a filmeket folyamatosan a 100mbites LAN-jával. Sokan próbáltatok segíteni amit ezúton is köszönök!
Dugdostam portokba, adtam, fix ip címet, cseréltem kábelt, próbáltam több LE verzát...A megoldás végül az lett, hogy kipróbáltam a fenti szobákban is, ahová egy gigabites switch szórja a hálózatot kábelen, és tökéletesen működik! Tehát a digi router problémás, közvetlen rákötve minden s905x-el szenved, valszeg nem kommunikálnak rendesen! Ha közé kötöm a switchet, akkor minden oké. Úton van már a gigabites usb adapter, valszeg avval sem lesz már semmi gondja. -
Beni2360
félisten
válasz
tobias40 #31672 üzenetére
Most már teljesen zavaros az egész.
nem töltött közben senki néztem a NAS-on! - valaki nézet filmet a nason és te közben a Tv appal akartál műsort nézni? Mit néztél a nason és a tv-n egyszerre?
Hmm,most nézem a sport1 hd minden gond nélkül megy a spíler meg uanakkor kifagy! - na most akkor megint egyszerre két dolog megy?
Bocs, de próbáld a mondatokat érthetőbben szerkeszteni és használni a vesszőket.
Nem kell kapkodni, rá érünk. -
sugarforce
addikt
válasz
tibi970307 #31669 üzenetére
Talalkoztam mar nem keves gyarilag nem gigabitet tudo cat5e kabellel, a fluke szepen kimutatta, hogy tul nagy vt a csillapitas a kabelben.
-
tibi970307
tag
válasz
DoItYourself #31660 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Próbáltam google-el keresni a hálókártyámmal hasonló esetet, ott láttam, hogy valaki kábelt cserélt és megoldódott. Nálam is így volt. A CAT5E kábelen nincs márka felirat, viszont most egy Ugreen CAT6 kábellel megy a gigabit szépen.
Krimpelésre sem gyanakodnék, gyári kész kábel.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
sugarforce #31665 üzenetére
Akármi lehet, meg bármi is, mi nem tudjuk megmondani.
-
sugarforce
addikt
válasz
Rossz krimpeles esetleg?
-
Csicsóka
őstag
Telepített már valaki LE-t SD-ről az eMMC-re W95, vagy X96 mini boxokon? (S905W)
-
darvinya
titán
válasz
tobias40 #31658 üzenetére
Igen, én Android Kodi addon -ról és Android app-ról.írtam.
De az addon platform független, ugyanaz kell LE Kodi-hoz és Android Kodi-hoz.(#31661) tobias40
Mivel 1 csatornánál van gond, akkor net szolgáltatód korlátoz (tv adás más csatornán megy, mint sima net).
Vagy nincs fix-re állítva addon beállításában HD felbontás. -
tobias40
veterán
válasz
Ok,értem.
Én LE alól nézném addon-al a Mytv-t de vmiért megáll a kép és a hang .
Mi lehet a gond? -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
tibi970307 #31659 üzenetére
Jó, de mi volt a probléma? A cat5e kábel alkalmas gigabites átvitelre.
tobias40: androidra van mytv app, kodira meg mytv addon. A kodi futhat androidon, meg LE-en is.
-
tibi970307
tag
válasz
tibi970307 #31648 üzenetére
Meg is van a probléma. CAT5E UTP volt, de azzal még sem működött a gigabit a gépemen. Nem is gondoltam erre, mert gigabites így már minden, direkt ügyeltem a kábelekre is.
-
tobias40
veterán
válasz
sugarforce #31654 üzenetére
Én erre válaszoltam!
Továbbra is érdekelne hogy van-e vki akinek simán fut a Mytv és azon belül a Spíler tv! -
törölt tag
Elírtam egy per jelet
-
törölt tag
http://archive.org/download/repository/.lazarus-0.1 nem megy. Van új cím?
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Mini m8 II-nél van egy olyan problémám, hogy az UHD filmek megakadnak, hiába van gigabites hálózat és usb-gigabit ethernet adapter (Ugreen).
A processzor használat nem magas, szabad memória is van és szerintem nem is a hálózattal van gond, mert belepörgetésnél azonnal megy tovább a film is.Egy újratelepítés számít LibreELEC esetén is, mint például Windows-nál? Egyébként eMMC-n van a rendszer.
-
dugesz77
őstag
válasz
Keef_Lee #31640 üzenetére
Az működik is valakinél rendesen? Én ráengedtem a filmlistámra 10-ből 8-ra valami teljesen eszement találatot dobott ki
(igaz külföldi filmek kb. 95%-ban ). Vagy van valami beállítás amivel legalább megközelíti a TMDb találatait(eredeti címet próbáltam) Régen sem használtam pont emiatt.
-
törölt tag
Utánanézek. Köszi
-
törölt tag
Fent van a 9.0 LE. Az HBOGo még mindig a githubos féle ugye?
-
djnice
veterán
Használja valaki a 8.90.2 LE 9.0 verziót TVHeadend-del? Egy KI Pro-n próbálnám beállítani, fent van repoból a szerver és a HTSP kliens is, de a 9981-es porton nem jön be semmi és a kliens is írja hogy nem éri el a szervert.
-
tobias40
veterán
Használja itt vki a Telenoros Mytv app-ot,LE alól?
Az a gondom hogy(főleg a Spíler tv) állandóan pufferol és utána be sem tölti a képet.
Megy kb.10mp.-ig utána puffer és nem megy tovább ase a kép se a hang.
20 megás netem van ,nem hinném hogy kevés lenne hozzá..Most éppen megy már kb 5 perce,de eddig vagy 20x próbáltam és mindig leállt ahogyan írtam...
Van ötlete vkinek?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
DoItYourself #31632 üzenetére
Nem tudom, hogy nem láttam...
A playen majd megnézem, kösz! -
k.zozo.
tag
TMDB működik Nektek rendesen? Nálam azt mondja, hogy kiszolgáló nem érhető el, utóbbi két hétben meg a film infókat nem akarta leszedni. Legújabb Kodi.
-
yanpec
senior tag
válasz
ekrisztian #31633 üzenetére
Sziasztok
Tudja valaki, hogy egy S905 box hány teráig ismeri fel a külső vinyókat?
-
Pelican
őstag
válasz
DoItYourself #31599 üzenetére
Még annyit a remote témához, hogy a box saját távirányítója mellé egy plusz távot is fel lehet tanítani a remotesecond.conf használatával. Volt róla egy topic: [HowTo] Register and use two remote controllers at the same time
-
batman.
senior tag
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
DoItYourself #31625 üzenetére
Kösz!
62-es pont megvan, de nem látom, mi a minimum sd kártya követelmény.
Illetve kikerülhető az asztali gép használat? Az ugyanis nincs, kizárólag android eszközök. -
zeon.hu
nagyúr
X96 mini S905w, android 7.1.2-re melyik az ajánlott libreelec?
Mi a minimum sd kártya követelmény?
Egy leírást megköszönnék a felrakáshoz. -
denis77
kezdő
Szevasztok
Ilyen van valakinek? Amiko A4 OTT
Elég kevés info van róla.
Optikai kimeneten kiadja a dolby és a dts hangot? -
blakey
titán
válasz
digikábeles #31618 üzenetére
Nem kell egér kurzor, navigációs nyílakkal rá lehet állni és úgy is lehet lépkedni.
-
kisfakir
csendes tag
Automatikusan rendszert frissített a droid a boxon,ezután már kikapcsolás után nem az LE indul SD-ről,hanem a droid!220v ki-be megvolt,helyzet ua.Az LE-re már béllítgattam,Tr mobil hozzáadással is ment,valami egyszerű megoldás,hogy újra LE induljon?Nem akarnék megint mindent beállítgatni!Lehet újra rakhatom az LE-t?
-
junkpod
veterán
válasz
Csak most csak neked, önzetlenül
Új távirányító beállítása remote cfg-n keresztül.
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_12965-12965.html -
kisfakir
csendes tag
Nincs valakinek véletlenül LE alatt is rendesen működő remote.conf-ja X96 1/8-ra(nem mini)?Átmásoltam droidról az összefoglaló szerint(ERPY-NEK nem olyan a távja mint az enyém) a remote.conf fájlt LE -re,de ugyanúgy nem megy a KODI,play-pause,tekerés előre,tekerés vissza,és a stop dedikált gombok.
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Gondom van a Mecool M8S Pro+ lejétszómmal - még mindig. Android 7.1 van rajta.
Felraktam egy november végi FW-t, de a filmek ugyanúgy szaggatnak.
Vannak filmek, melyek akadnak HDD-ről, belső memóriáról, SPMC-mel és MoviePlayerrel is. De létezik olyan is, ami pedig szépen fut mindenhol, mindenhonnan. Most direkt hasonló, 720p-s filmeket próbálgattam.
Mit gondoltok mitől lehet ez és főleg, hogyan lehetne orvosolni ezt? Láttatok már hasonlót? -
Charx
senior tag
Lehet olyan hogy zárt a bootloader mint a telefonoknál, mert egy h96+ al nem birok?
-
blakey
titán
válasz
digikábeles #31602 üzenetére
Az "ugrás" nem pörgetés és akkor működik ha az anyagban vannak fejezetek vagy egymás után játszod le a fájlokat és akkor az előzőt vagy a következőt tudod kiválasztani. Ha tekerni, pörgetni szeretnél akkor a navigációs nyilakkal tedd vagy felszíntől függően akár a lejátszó sávon is pörgethetsz.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Win10-n a samba megosztás jelszavát hol lehet állítani?
-
digikábeles
aktív tag
Ilyen légegeret használ még valaki? Nem megy a jobbra-balra pörgető gomb, nem tudom miért.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
A bármilyen távirányító használata kifejezés erős. Csak az NEC kompatibilisek jók.
Vegig kell játszani ezeket a lépéseket a kiszemelt távirányítóval és ha megy, akkor neki lehet állni a gombokat egyesével bekonfigurálni.
Pepecs munka de megéri.
Itt írtam róla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android játékok topikja
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Dell PowerEdge R420 1U Intel Xeon E5 2420v2 12C/24T 16 GB + HDD szerver konfig
- Asus Prime X470-Pro + Ryzen 7 2700X +Cooler Master Hyper 212 +32 Gb Patriot Viper 3.200 Beszámitok!
- Mac mini M4 Pro 12/16 24GB/512GB SSD - Csak 1db!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest