Amiko A4, egy magyar, androidos set-top box

Kipróbáltuk a konzolként és 4K médialejátszóként is használható Amiko A4-et.

Amiko A4 T2/Cable

Tény, hogy Magyarország nem tartozik a meghatározó játékosok közé a szórakoztatóelektronikai és úgy általában a technológiai iparágban, de azért mindig akad egy-két olyan hazai székhelyű cég, amelyik termékeivel sikereket tud elérni. Közéjük tartozik a közel tíz éves múltra visszatekintő Amiko is, amely jelen van az otthoni és biztonsági IP kamerák szegmensében, a közeljövőben tervezi bevezetni okos otthon családját, és gőzerővel nyomul a set-top boxok között is.

Amiko A4 T2/Cable
Amiko A4 T2/Cable [+]

Mi ez utóbbi termékcsalád egyik új tagjára, az A4-re vetettük ki a hálónkat, annak is T2/Cable változatára. Mint azt a cég munkatársaitól megtudtuk, az Android-alapú, tehát tévéfelokosítóként is használható ketyere fejlesztése, kialakítása során abszolút az európai felhasználók részéről felmerülő igényeket tartották szem előtt.

Dizájn

Tegyük a szívünket a kezünkre, ez nem az a termékcsoport, ahol a dizájnban van valami nagyot lehetne durrantani. Külsejével az A4 sem váltja meg a világot, de azért látszik, hogy próbáltak valamennyire karakteres darabot letenni az asztalra. Ez főleg bekapcsolt állapotban tűnik fel, hiszen ilyenkor végigfut a frontfelületén egy vékony, kéken (lila vagy narancs is lehet) ragyogó csík, ami egyáltalán nem szokványos megoldás, viszont szerencsére kikapcsolható, mert sötétben kicsit zavaró. A matt fekete, gumis hatású borítás jó döntés volt, mondjuk a logót inkább lespóroltuk volna a bal felső sarokból, de meg lehet érteni a cég álláspontját e tekintetben.


[+]

A doboz hátulján kapott helyet az antennabemenet mellett egy-egy optikai digitális audió, Ethernet, AV és egy HDMI 2.0 csatlakozó, az oldalára pedig két USB 2.0 portot, valamint egy microSD kártyaolvasót pakoltak. Rendelkezik beépített Conax kártyaolvasóval, n-es Wi-Fivel és  DVB-T2/-T/-C tunerrel. Belül AMLogic S905 SoC dolgozik (négy Cortex-A53 maggal) nyolcmagos Mali-450MP grafikus vezérlővel, 1 GB DDR3 RAM-mal, és 4,75 GB adattárolásra szolgáló flash tárhellyel. Az AnTuTu Benchmark mérése alapján 38 122 pontot ért el; csak viszonyításképp, ez körülbelül a 2013-as Samsung Galaxy Note 3 szintje, a legújabb iPhone 7 Plus 177 220 pontnál jár, vagyis csúcsteljesítményről finoman szólva sem beszélhetünk. A DLNA támogatású termék dobozában a set-top box, a távirányító és a használati utasítás mellett található egy HDMI kábel is.

Amiko A4 T2/Cable - hátlap
Amiko A4 T2/Cable – hátlap [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Amiko

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés